اصلا چرا باید روزه بگیریم

فواید روزه گرفتن

شاید شما هم مثل خیلی های دیگر فکر کنید که روزه فقط در آداب و سنن کهن و مذهبی وجود دارد، اما باید بگویم که روزه نه تنها سابقه ای صدها هزار ساله دارد، بلکه اخیراً توسط متخصصان تغذیه سفارش شده است. در این مطلب با ۸ دلیل علمی فواید روزه گرفتن را به شما ثابت می کنیم، با ما همراه باشید.

روزه به طور کلی به معنای حرام بودن همه غذاها و نوشیدنی ها برای مدت معینی است. اما در واقع انواع مختلفی وجود دارد که بسیاری از ما هنوز در مورد آنها نمی دانیم. روزه متناوب یکی از محبوب ترین هاست که در زمان های مختلف انجام می شود. مثلا از چند ساعت تا چند روز در هفته!

همچنین بخوانید:  نکاتی مهم برای تغذیه و سلامت روزه داران در ماه رمضان

در میان این همه تنوع، آنچه بیش از همه مورد توجه کارشناسان قرار گرفته فواید روزه داری است. از کاهش وزن گرفته تا عملکرد بهتر مغز، روزه داری فواید زیادی دارد.

اگر روزه گرفتن بسیار مفید است: پس با ما همراه باشید تا 8 دلیل علمی اثبات شده برای فواید روزه را بررسی کنیم.

فواید روزه گرفتن

1. کاهش میزان انسولین باعث تنظیم قند خون می شود.

بر اساس تحقیقات، روزه داری به کنترل سطح قند خون در بدن کمک می کند. این مزیت برای افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به دیابت هستند بسیار ارزشمند است. یکی از تحقیقات انجام شده بر روی 10 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که روزه داری متناوب برای دوره های کوتاه به طور قابل توجهی به کاهش سطح قند خون کمک می کند.

ترشح بیشتر انسولین بدن شما را نسبت به این ماده حساس تر می کند. در این حالت قند خون راحت تر کنترل شده و از جریان خون به سلول های شما منتقل می شود.

همچنین بخوانید: از افطار تا سحر چقدر آب بنوشیم؟ روزه داران دقت کنند!

بنابراین روزه نه تنها ترشح انسولین بدن شما را تنظیم می کند و سطح قند خون شما را کنترل می کند، بلکه سطح قند خون را نیز ثابت نگه می دارد. در این صورت قند خون شما به طور ناگهانی بالا و پایین نمی رود و خلق و خوی آرام و متعادل تری خواهید داشت.

البته به خاطر داشته باشید که چنین مکانیزمی ممکن است برای مردان و زنان متفاوت عمل کند. به عنوان مثال، یک مطالعه ساده سه هفته ای ثابت کرد که روزه گرفتن یک روز در میان در زنان کنترل سطح قند خون را دشوار می کند. این در صورتی است که چنین مشکلی در مردان مشاهده نشود.

2. با جلوگیری از ورم بدن به سلامتی تان کمک شایانانی می کند.

ادم انواع مختلفی دارد. تورمی که به طور ناگهانی رخ می دهد نشان می دهد که بدن شما در حال مبارزه با میکروب ها و عفونت ها است. اما تورم بدن که مدت زیادی طول کشیده و به آنچه مزمن می گویند برای سلامتی مضر است.

تورم مزمن بدن نشانه یک بیماری مزمن و خطرناک است. مثلا بیماری قلبی، سرطان و روماتیسم. اگر بخواهم برای شما مثالی از رابطه روزه داری و تورم بدن بیاورم باید بگویم که در این زمینه تحقیقات زیادی انجام شده است. در یکی از این تحقیقات که بر روی 50 فرد سالم انجام شد، محققان در نهایت به این نتیجه رسیدند که روزه گرفتن به مدت یک ماه به طور قابل توجهی تورم بدن را کاهش می دهد.

همچنین بخوانید: خوردنی هایی که در ماه مبارک رمضان باعث رفع بوی بد دهان می گردد!

البته در مطالعه کوچک دیگری که به مدت 1 ماه انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که 12 ساعت روزه گرفتن باعث کاهش تورم بدن به مدت 1 ماه نیز می شود. در تحقیقات جالب دیگری که انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که کاهش کالری در بدن حیوانات که باعث ایجاد حالت روزه برای آنها می شود، در کاهش علائم بیماری هایی مانند ام اس بسیار موثر است.

3. روزه گرفتن با تنظیم فشار خون، تری گلیسیرید و کلسترول خون به بهبود فعالیت قلب کمک می کند.

شایع ترین علت مرگ انسان در کره زمین بیماری قلبی است. نزدیک به 31.5 درصد از جمعیت جهان بر اثر آن می میرند. تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی یکی از بهترین و موثرترین راه ها برای پیشگیری از بیماری های قلبی است.

بنابراین، اگر خطر بیماری قلبی در زندگی ما تا این حد مهم است و رژیم غذایی می تواند تا این حد به ما کمک کند، روزه گرفتن می تواند یکی از کاربردی ترین راه ها برای سلامتی باشد.

همچنین بخوانید: دانشمندان با گرفتن رشوه برای سال ها تاثیرات منفی شکر را گردن چربی و کلسترول انداختند!

تحقیقات انجام شده در این زمینه نادر نیست. در یک مطالعه کوچک که طی 8 هفته انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که روزه گرفتن یک روز در میان، کلسترول بد خون را تا 25 درصد و تری گلیسیرید خون را تا 23 درصد کاهش می دهد.

مطالعه جالب دیگری روی 110 فرد چاق نشان داد که سه هفته روزه داری تحت نظارت پزشکی به طور قابل توجهی باعث کاهش فشار خون، تری گلیسیرید و کلسترول بد می شود.

علاوه بر این، در یک مطالعه تحقیقاتی بزرگ و جامع که شامل 4529 نفر بود، نتایج جالبی به دست آمد. بر اساس نتایج این تحقیق، افرادی که روزه می گیرند کمتر در معرض ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت هستند. و این منجر به کاهش خطر بیماری قلبی در این افراد می شود.

4. روزه گرفتن عملکرد مغز را بهتر کرده و بیماری های عصبی را کاهش می دهد.

البته بیشتر تحقیقات در این زمینه روی حیوانات انجام شده است، اما نتایج بسیار جالب است. روزه گرفتن واقعا به بهبود عملکرد مغز کمک می کند. به عنوان مثال، تحقیقات روی موش ها نشان داده است که روزه داری متناوب به مدت 11 ماه تأثیر قابل توجهی بر ساختار و عملکرد مغز دارد.

البته این داستان فقط به موش ها ختم نمی شود. تحقیقات روی حیوانات دیگر نیز نشان داده است که مصرف یک روزه به بهبود عملکرد مغز و طول عمر سلول های مغز کمک می کند. عمر طولانی سلول های مغزی و افزایش تکثیر آنها در نهایت منجر به عملکرد بهتر و بهتر مغز می شود.

بخونیدش:  چرا به کمیته امداد عیدی ندادند

همچنین در نظر بگیرید که روزه باعث کاهش تورم بدن می شود. این کاهش التهاب به تنهایی از بسیاری از بیماری های مغزی و عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.

5. روزه گرفتن با کم کردن دریافت بدن باعث کاهش وزن و افزایش متابولیسم می شود.

بسیاری از افرادی که رژیم دارند، روزه گرفتن را به عنوان یکی از بهترین و سریع ترین راه ها برای کاهش وزن می شناسند. در نتیجه زمانی که روزه می گیرید، کالری دریافتی بدن کاهش می یابد. این عامل به مرور زمان وزن شما را کاهش می دهد.

همچنین بخوانید: روش های لاغری و کاهش وزن که دانشمندان به شما توصیه می کنند!

جدای از این، روزه گرفتن برای مدت کوتاه منجر به فعالیت بیشتر و بهتر انتقال دهنده های عصبی و در نتیجه افزایش متابولیسم می شود. روزه باعث بهبود متابولیسم و ​​افزایش متابولیسم به معنای کاهش وزن است. در واقع، یک روز کامل روزه داری وزن بدن شما را تا 9 درصد کاهش می دهد. پس این روش را یکی از بهترین راه های کاهش وزن در نظر بگیرید.

6. روزه گرفتن باعث افزایش رشد رشد می شود.

فعالیت این هورمون برای رشد، افزایش متابولیسم، عضله سازی و کاهش وزن ضروری است. این هورمون پروتئینی برای تمام فعالیت های ضروری بدن و سلامت کلی بدن مفید است. روزه گرفتن به طور طبیعی باعث افزایش ترشح این هورمون حیاتی می شود.

طبق تحقیقات انجام شده بر روی 9 مرد بالغ، روزه گرفتن به مدت دو روز باعث افزایش 5 برابری ترشح این هورمون می شود. می توانید از زاویه دیگری به این سوال نگاه کنید. روزه داری سطح قند خون و انسولین را کنترل می کند. همین انسولین ثابت و قند خون به طور خودکار باعث افزایش ترشح هورمون رشد می شود.

7. روند پیری را کاهش داده و باعث طول عمر می شود.

طبق تحقیقات انجام شده روزه داری باعث افزایش طول عمر نیز می شود. در یکی از تحقیقات انجام شده در این زمینه ثابت شد موش هایی که روزه می گیرند 83 درصد بیشتر عمر می کنند.

همچنین بخوانید: جوانی دیگر آرزویی محال نیست! با ساده ترین روش های جلوگیری از پیری آشنا شوید!

البته این تحقیقات فقط بر روی حیوانات انجام شده است و برای درک بهتر عمق این مشکل باید پا را فراتر گذاشته و تحقیقاتی را روی انسان انجام دهیم.

8. روزه گرفتن از سرطان جلوگیری می کند و در روند شیمی درمانی تاثیرات ثبتی دارد.

طبق تحقیقات انجام شده روزه به پیشگیری و درمان سرطان کمک می کند. در واقع روزه از تشکیل توده های سرطانی جلوگیری می کند.

جالب است بدانید روزه داری به اندازه شیمی درمانی در از بین بردن تومور موثر است. متأسفانه این تحقیقات به آزمایشات حیوانی محدود می شود. بر این اساس، برای نتیجه‌گیری بهتر، دامنه تحقیق باید گسترش یابد.

در ادامه بخوانید:

تاثیر مثبت حرکات یوگا در درمان سرطان 

چگونه در ماه رمضان انرژی خود را حفظ کنیم؟

چرا باید روزه بگیریم؟ دلیل روزه گرفتن چیست؟
سید مهدی اسعدی خوب
اگر این فروشگاه نان را خالی کنید و آن را با جواهرات گرانبها پر کنید
چند غذای چرب و شیرین خورده اید؟ یک ین منطقی همه سؤالات برای نسل جوان ما به پایان رسیده است. اعمال و اعتقادات مذهبی آنها. علت وجوب روزه را همگی می دانیم همانطور که خداوند در قرآن صریحاً روزه را مقرر داشته است (سوره بقره آیات 183 و 185) اما این موضوع مورد تردید ذهن جستجوگر و علمی نسل امروز است تا کشف شود. دلیل. be دین اکثر مردم جهان بنا به دلایلی از نوع سببی است. در این گفتار جای صحبت درباره تفاوت علت و دلیل نیست و توضیح اینکه علت با دلیل متفاوت است و یکی از عواملی که انسان را به ترک برخی احکام و اعمال دینی سوق می دهد عدم ارائه دلیل و دلیل است. از دلایل راضی بودن شاید با یک مثال ساده بتوان مشکل را باز کرد. اگر کسی از مسلمانان بپرسد که چرا روزه می گیرید، نماز می خوانید یا به حج می روید، غالباً پاسخ می دهند که چون خداوند فرموده و پیامبر بر آن تأکید کرده و در دین مبین اسلام روزه گرفتن واجب شده است، این پاسخ ها دلیل مشکل است. آنها (تقلید و اطاعت از چیزی که ما با عقل و منطق و استدلال انتخاب نکرده ایم) هستند، اما اصلاً دلیل روزه گرفتن نیستند و می بینیم که نسل جدید به دنبال دلیلی است که خدا یا به آن عمل می کند. پیغمبر اینقدر روی نماز تاکید کرده یا روزه؟ عقل در مورد عقل و منطق و استدلال است و به معنای پذیرش چیزی است که مبتنی بر شواهد و استدلال منطقی باشد. عقل عقل است. ویروس عامل بیماری است، اما دلیل آن نیست. حالا برای روزه گرفتن باید دلیل بیاوری تا عقل را قانع کنی. خلاصه دینی که از سنخ اسباب باشد، ارزش چندانی ندارد، اما دینی که همراه با دلیل باشد، از سنخ معرفت- اندیشه است.

در این مقاله به دنبال پاسخ به دو سوال هستیم:
1. آیا روزه واجب است و آیا در ادیان دیگر نیز واجب بوده است، زیرا اگر روزه امری پسندیده است، خداوند باید در ادیان دیگر نیز دستور داشته باشد. چرا باید روزه بگیریم و فواید روزه چیست؟
در قرآن کریم در سوره بقره آیات 183 و 185 که در مدینه نازل شده است بر مسئله روزه تاکید می کند و خداوند می فرماید ما روزه را برای تقوا و همچنین امت های گذشته واجب کرده ایم. ما آن را اجباری کردیم.
اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد روزه بر شما واجب شده بود، همان گونه كه بر كسانى كه پيش از من بودند مقرر شده بود، باشد كه پرهيزگار شويد. (183) ایام قلیل، پس اگر مریض باشم او در سفر است، فضه من آخرالزمان و آخرالزمان فدیه طعام فقرا را می خواند. (184) شهر رمضان که در آن قرآن برای هدایت مردم و حجت های من از جانب خدا و فرقان نازل شده است، پس شهد شهر ساکت باشد و من بیمار بودم، او در سفر بود. و من روزهای آخر هستم و فی سبیل الله (185، سوره بقره)
«ای کسانی که ایمان آورده اید، روزه بر شما واجب شد، همان گونه که بر پیشینیان شما واجب شد، باشد که پرهیزگار شوید (183) و چند روز. این است تا هر کس از شما مریض باشد یا در سفر باشد روزهای دیگر بگیرد و هر که نتواند روزه بگیرد به جای روزه هر روز فقیری را سیر کند و اگر از روی اختیار کار خیری انجام دهد. برای او بهتر است و اگر دلیلی برای عمل داشته باشی روزه بگیری بهتر است.(184) و این روزهای کوتاه ماه رمضان است که قرآن در آن نازل شده تا مردم را هدایت کند و آنها را هدایت کند. حق و باطل را تمیز ده تا هر که ماه را بفهمد روزه بگیرد و هر که مریض یا در سفر باشد به جای چند روز از ماه های دیگر روزه بگیرد خداوند برای شما آسانی و آسانی خواست و سختی نخواست و معنی این است که سی روز ماه را تمام کردی و خدا را ستایش کن که تو را هدایت کرد و شاید شکر کردی (185). «
پس روزه پس از هجرت و اسکان مسلمانان در مدینه و تشکیل امت واجب می‌شود و خداوند در امت‌های پیشین نیز این را می‌فرماید، روزه وجود داشت، هرچند شکل و شریعت آن متفاوت بود. خود پیامبر اسلام قبل از بعثت در ماه رمضان به غار حرا می رفت و حتی قرآن در این ماه بر پیامبر نازل شد
از این آیات می توان نتیجه گرفت که روزه گرفتن است. وظیفه ای برون بدنی است و فقط برای سلامتی بدن و درک فقرا نیست و یک مسئله اجتماعی نیست، بلکه جنبه اصلاح و آثار فردی آن بیشتر نمایان است و علامه طباطبایی بر این نکته از تقوای شخصی تأکید می کند. و تقوا در تفسير اين آيات.» من در تفسير الميزان اين آيات را چنين تعبير مي كند: وي مسئله وجوب روزه را براي مسلمانان برجسته كرد و فوراً اعلام كرد: شما مسلمانان از تشريع روزه نترسيد. آن را پرهزینه در نظر بگیرید، زیرا این تصمیم منحصر به شما نیست، بلکه یک تصمیم است. در ملل پیشین نیز تشریع شده است. (لاعلکم تطاقون) یعنی علاوه بر عمل به این دستور، همان فایده ای را دارد که به امید رسیدن به آن معتقدید و آن تقوا است،
در صورتی که وجوب روزه بر ما اثر نکند و طبق الفاظ. از استاد مطهری و دکتر شریعتی بعد از ماه رمضان ما قبل از ماه رمضان همان آدم می شویم، مشکل از نفس و جان ماست و معنی روزه را نفهمیده ایم و فکر می کنیم که روزه فقط همین است. نهی از خوردن و آشامیدن و تهذیب بدن و تغذیه نفس ما. ابتدا باید معنای دقیق روزه را درک کرد و سپس آگاهانه و از نظر روحی این فرائض دینی را انجام داد تا تأثیر این فرایض در روح و روان، اخلاق و رفتار ما آشکار شود.

بخونیدش:  چطور در ماین کرافت گوشی بسازیم

حال چرا باید روزه بگیریم و فواید معنوی آن چیست؟
پیامبر عظیم الشأن اسلام هر عمل و تصمیمی را در زمان خود ارائه می کرد، آثار آن را بر فرد و جامعه مشاهده می کرد و هیچ یک از آنها خالی از عقل و خرد نبود. به عبارت دیگر آثار این فعل یا فرقه در فرد و جامعه نمود پیدا می کند.
در مورد چرایی روزه و فواید آن، مثلاً برای سلامت جسمانی، کسب ثواب و درک احوال مستمندان بسیار گفته شده است. بیشتر مردمی و سطحی. مواظب هستند و از آنجایی که روزه برای سلامت بدن و معده، گردش خون و سایر اعضای بدن مفید است یا باکتری های معده را از بین می برد، من این عوامل را انکار نمی کنم، بلکه رسالت انبیا بیشتر برای این است. تجدید اخلاق، سعادت و کمال. او انسان است و پیامبران بیشتر برای روحیه و اخلاق تلاش کردند، نه اینکه مطالب علمی بیشتری آوردند. به قول مولانا عمدتاً برای طهارت عقل و دل دارو می آوردند و نه داروی جسم، زیرا می بینیم که خود پیامبر (ص) در هنگام بیماری از پزشک درخواست کرده است.

در خود قرآن کریم نیز در سوره توبه در آیه 103 خداوند می فرماید: ای پیامبر از مؤمنان صدقه بپذیر تا به وسیله این صدقه
نفس پاک شوند (اموالشان را از من بگیر). در صدقه آنها را تطهیر و تطهیر کنید و برکت بر آنها باد و
هم آیات قرآن و هم سخنان بزرگانی چون علامه طباطبایی، استاد مطهری و مولوی عارف، صاحب نام جهانی. علما اشاره می کنند که روزه بیشتر برای کمال انسان، تقوا و تقوا و سلامت روح است تا سلامت جسم.
علامه طباطبایی در تفسیر آیات سوره مبارکه بقره در مورد روزه می فرماید: تقوا جز با روزه و پرهیز از شهوات و با نزدیک ترین و مؤثرترین و عام ترین رژیم معنوی به دست می آید تا همه. مردان در هر سنی می توانند از آن بهره مند شوند. و اینکه دو قوم ماوراء منفعت این رژیم و شکم مردم این دنیا در پرهیز از شهوتی است که همه انسانها در هر عصری به آن مبتلا هستند و شامل شهوت شهوانی است. شکم در خوردن و آشامیدن و در شهوت جنسی. که اگر مدتی از این سه چیز دوری کنند و این تمرین را انجام دهند، به تدریج قدرت خویشتن داری در برابر گناهان در آنها قوت می گیرد و به تدریج بر اراده خود نیز مسلط می شوند، در این صورت از هیچ گناهی دست بر نمی دارند. و با نزدیک شدن به خداوند سبحانه ضعیف نمی شوند.
استاد مطهری در کتاب «انسان کامل» آورده است: تدبیر ماه رمضان این است که افراد ناقص و ناقص بهبود یابند و افراد سالم به کمال نزدیک شوند. برنامه رشد روح است وگرنه تحمل گرسنگی و تشنگی و بی خوابی نتیجه ای ندارد و اگر در آخر ماه تغییری ایجاد نشود اثری ندارد و نوع دوستانه است. رمضان ماه اصلاح است. فایده روزه معین چیزی جز گرسنگی نیست. استاد مطهری ادامه می دهد: روزه بستن دهان بر غذای حلال نیست، بلکه این است که دهان نفس را به حرام باز کند. دکتر علی شریعتی در کتاب «پدر، مادر، ما متهمیم» به نقد موضوع روزه بدنی می پردازد و می گوید: روزه شما چیزی جز تغییر وعده شام ​​و ناهار نیست که من آن را تغییر نداده ام و تفاوت با شما این هستید که بعد از یک ماه آن را تحمل خواهید کرد. گرسنه و تشنه، در ماه رمضان به همان فردی که قبلا بودید برمی گردید. خداوند نه محتاج به شکر ماست و نه به نماز و روزه ما و نه به واجبات و عبادت ما پاک و کامل می شود، بلکه این ما هستیم که هرگاه نزدیک می شویم ظرف درون و نور معنویت را پاک می کنیم. با علم الهی مولوی گوید:
ما نخواستیم که با تسبیحشان پاک شوند تا آنها نیز پاک شوند.
بله، روزه برای بدن نیز فوایدی دارد، اما هدف اصلی از این اعمال، طهارت روح و جان انسان و تقرب به حق تعالی است.

البته لازم به یادآوری است که گناه متدینین در تبلیغ و دفاع از دین کمتر از افراد غیر مذهبی نیست، زیرا دین و احکام آن باید آثار خود را در جامعه نشان دهد تا دلها را بدزدد و این دینداری ناشی از اخلاقی بودن و نداشتن معنویت موجب دین و زیر سوال بردن دین می شود. کسانی که تاریخ اسلام و سیره پیامبر (ص) را مطالعه کرده اند، با من هم عقیده اند که اکثر مردم مکه و مدینه، بدون اینکه درک درستی از کتاب قرآن داشته باشند، قرآن و دین را رعایت می کردند. در رفتار پیامبر و شیفته دین اسلام شد. به عبارت دیگر، قرآن در رفتار پیامبر و یارانش جلوه گر شد و بسیاری از مشرکان مجذوب رفتار و کردار پیامبر شدند. بنابراین دینداران باید بتوانند آثار دینداری و روزه داری را در زندگی و اعمال خود بروز دهند و اهل عمل باشند. پس اگر دینداری ما باعث حرکت و تحول و تجدید اخلاق در ما نمی شود، اصول و احکام دین را زیر سؤال نبریم و بگوییم این احکام اساساً بی فایده است و باید با مردان پاک و متقی نماز و روزه بخوانیم. با معنویت مقایسه کنیم.
خودت را مقایسه کن و دوری، ببین خوب هستی.
خودتان را ملاک قرار ندهید و فکر نکنید روزه همه مؤمنان اینگونه است و فقط حرام آب و غذاست و این در روح و روان تأثیر دارد.
کار پاک را قیاس نگیرید حتی اگر نانوشته بماند شیر و شیر.
جمله دنیای زین گمراه شد و کمتر کسی از آن آگاه بود. از حقیقت مطلق روزه می گیرند، اما ممکن است بین کفر و ایمان فاصله باشد. هر دو نوع زنبورها منبع غذایی یکسانی دارند، اما یکی نیش می‌زند و دیگری عسل می‌شود. فقرا برای یک ماه به قول مولانا تلاش زیاد را در نظر بگیرید اهداف پایین تر خود به خود به دست می آیند. مگر می شود نور خدا در دل کسی بدرخشد و مومن واقعی باشد بدون اینکه به فکر فقرا و جامعه مسلمانان باشد؟ کسی که گندم می کارد کاه هم درو می کند. اگر تلاش خود را افزایش دهید، اهداف کمتر و کمتری به دنبال خواهد داشت. یعنی این مارها و عقرب های درون انسان باید از گرسنگی و تشنگی رنج ببرند تا از بین بروند وگرنه روزه ای که فقط بدن را درگیر می کند و فایده ای معنوی ندارد برای فرد و فرد و جامعه اثری نخواهد داشت. به قول شاعر: گاو بزرگ، حرصت را فدای روزه کن.

بخونیدش:  چرا وقتی عصبانی میشم خون دماغ میشم

اهمیت روزه برای طهارت روح و زنگ زدگی قلب
بزرگترین اثر روزه برای صفا و صفای روح و جان و لطافت و صیقل دادن دل و رهایی نفس و زنگ زدگی دل: بدست آورید. وقتی روی یک آینه زنگ زده قرار می گیرد، نمی تواند تصویر را به خوبی منعکس کند. مولانا می گوید می دانی چرا آینه دلت تصاویر را خوب منعکس نمی کند؟ چون آینه دلت را پاک نکردی و صاف نکردی. در نتیجه قلب شما کدر است و نمی تواند آنچه را که در آن منعکس می شود به خوبی منعکس کند.
لیک صیقل کرده اند آن سینه ها پاک از آز و حرص و بخل و کینه ها75757 5999888اهل صیقل رسته اند از بوی و رنگ هر دمی بینند خوبی بی درنگ
نق شعور و قشرند علم را بگروز
نق شعور و قشرند علم را بگذ75. گرفتن بر ای تهی شدن و سبک شدن برای پرواز می¬ باشد، نه اینکه فقط جسم خود را عذاب می دهد و اگر شکم را از غذا محروم می کنم باید آن را با نور معرفت خدایی روشن نماییم.
در روزه چو از ط به دیوی پاک شوی اندر پی پاکان به افلاک شوی.

مولانا عارف بزرگ اسلامی معتقد است
تازمانی که در زمین بیگانه کار می¬کنی موفق نمی¬شوی. بیگانه همین تن خاکی توست که تمام غم و اندوه شد. تا زمانی که عزیزش میداری، جوهر جان تو عزیز نمی¬شود. زمین بیگانه یعنی تن شما، تا زمانی که تن خود را چرب و نرم میکنی و فرب ه میکنی و تن پروری میکنی، از نور معرفت خالی می مانی. هوا تازست، ایمان تازه نیست کین هوا جز قفل جان آن دروازه نیست
آمد رمضان و عي د با ماست قفل آمد و آن کليد با ماست75757599 تن9888 بربست دهان و ديده بگشاد وان نور که ديده چند ديد با ماست7575759 با پاکيد دل ماست روزه. (مولوی)
در پایان امید به کرم و رحمت خداوند داریم که در این ماه مبارک دل-های ما را صیقل بده و ما را از همه بندهای درونی و برونی که ما را از خویشتن واق عی خود دور کرده¬اند، رها کند.
تو کریمان کارها مشکل نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا