چرا از بواسیر خون میاد
هموروئید خونی یا هموروئید خونی یکی از انواع مختلف این بیماری است که در اثر تورم رگ های خونی ایجاد می شود. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا هموروئید خونی خطرناک است؟ در این مقاله ایران کلینیک به بررسی عمیق علل این بیماری، علائم آن و روش های مختلف درمان هموروئید پرداخته ایم.
هموروئید خونی چیست؟
بواسیر یا هموروئید یکی از شایع ترین بیماری های مقعدی و مقعدی است که افراد در هر سنی ممکن است به آن مبتلا شوند.
رگ های خونی زیادی در مسیر رسیدن به مقعد وجود دارد و زمانی که این رگ ها متورم، ملتهب یا پاره شوند، بواسیر یا بواسیر رخ می دهد.
هموروئید خونی نوعی هموروئید است که در آن بیمار بیش از انواع دیگر این بیماری خونریزی می کند و پس از اجابت مزاج یا گاهی اوقات در مواقع عادی با خونریزی شدید همراه است. این نوع بیماری می تواند بسیار خطرناک باشد و بیمار را در معرض کم خونی و فقر آهن قرار دهد. بنابراین بیمار باید فوراً برای درد هموروئید تحت درمان قرار گیرد.
هموروئید درجات مختلفی دارد و بسته به میزان آسیب وارده به سیاهرگ ها و همچنین کمیت و شدت علائم هموروئید می توان درجات آن را تعیین کرد. گاهی اوقات هموروئید بسیار خفیف است و بیمار علائم و نشانه های خاصی مانند درد، سوزش و خونریزی را احساس نمی کند. اما گاهی شدت و شدت آسیب وارده به سیاهرگ ها بسیار زیاد است و علائم و نشانه های زیادی در بیمار ظاهر می شود که در این میان خونریزی یکی از بارزترین آنهاست.
تصویر انتهای روده و بواسیر داخلی و خارجی
علائم و نشانه های هموروئید خونی چیست؟
بیماری هموروئید یکی از بیماری هایی است که علائم و نشانه های آن به راحتی قابل تشخیص است. اما آیا خونریزی از مقعد نشانه هموروئید است یا بواسیر؟؟؟ باید گفت که سایر بیماری های گوارشی و مقعدی علائم و نشانه هایی مشابه هموروئید از جمله سرطان روده بزرگ دارند.
دفع خون شفاف همراه یا بعد از مدفوع می تواند بسیار خفیف و گاهی بسیار شدید باشد. این خون به صورت جداگانه و همراه با مدفوع دفع می شود.
درد در مقعد که ممکن است در حین اجابت مزاج شدت یابد.
احساس سوزش و خارش در مقعد
التهاب و تورم در اطراف مقعد
وجود زائده ها و برآمدگی های گوشتی در اطراف ناحیه مقعد
ترشح مخاطی
ترشح مواد چسبناک و چسبناک بی رنگ در هنگام اجابت مزاج
احساس مدفوع ناقص
علت هموروئید خونی چیست؟
بواسیر خونی زمانی اتفاق می افتد که سیاهرگ های مقعد در اثر فشار و فشار شدید آسیب دیده و پاره شده و خونریزی رخ می دهد.
این می تواند در هموروئید داخلی و خارجی رخ دهد. در برخی موارد، هموروئیدهای ترومبوزه در صورت پر شدن بیش از حد ممکن است ترکیده و خونریزی کنند.
هموروئیدهای خونی عمدتاً دارای خون صورتی و روشن هستند. زیرا این خون از انتهای روده و مقعد خارج شده است.
عوامل متعددی مانند یبوست، فشار در هنگام اجابت مزاج، نشستن طولانی مدت و علل دیگر باعث بروز این بیماری می شوند. در هنگام یبوست، اجابت مزاج مشکل است. بنابراین، مدفوع سفت می تواند فشار زیادی به سیاهرگ های دیواره مقعد وارد کند و آنها را در معرض فشار زیادی قرار دهد. در نتیجه عروق آسیب دیده و ملتهب می شوند.
انواع هموروئید
به طور کلی دو نوع هموروئید وجود دارد:
هموروئید داخلی
این نوع هموروئید در نواحی داخلی مقعد و در 4 سانتی متر آخر روده بزرگ ظاهر می شود. این نوع هموروئید علائم و نشانه های کمتری دارد و خونریزی معمولاً داخلی است که در بیشتر موارد بیمار متوجه آن نمی شود. اما باید بدانید که داشتن درد و علائم کمتر این نوع هموروئید به این معنا نیست که باید خونریزی داخلی را دست کم گرفت.
هموروئید خارجی
در اطراف دهانه مقعد رخ می دهد. در این نوع هموروئید مویرگ ها و سیاهرگ های قسمت خارجی مقعد آسیب دیده و کشیده می شوند. بیرون زدگی و خونریزی از شایع ترین علائم این نوع بیماری است. در این صورت بیمار به دلیل بواسیر درد بیشتری را تجربه خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: درمان هموروئید خارجی چیست؟
در هر دو مورد، خون میتواند در داخل سیاهرگها لخته شود که به آن هموروئید ترومبوزه میگویند که باعث درد و التهاب شدید میشود و در صورت عدم درمان میتواند منجر به پارگی رگ و خونریزی شود.
نشانه خونریزی هموروئیدی چیست؟
زمانی که بیماری هموروئید به حدی پیش رفت که باعث خونریزی شود به آن بواسیر خونی می گویند که نشانه مراحل بعدی بیماری و هشداری برای درمان و درمان بواسیر است. علاوه بر این، عدم درمان بواسیر خونی و جدی نگرفتن آن منجر به بروز علائم جدی در بیمار می شود.
کم خونی، فقر آهن و سایر بیماری ها از عوارض خطرناک هموروئید خونی هستند.
هموروئید در دوران بارداری
در دوران بارداری، به خصوص بعد از 6 ماهگی، اکثر زنان از یبوست رنج می برند. یبوست یکی از مهم ترین علل هموروئید خونی است و این وضعیت را بدتر می کند.
دلیل دیگر رشد کودک و فشار روی رگ های پشت رحم است.
در دوران بارداری و اگر از بواسیر رنج می برید، می توانید صبر کنید تا بچه به دنیا بیاید و در صورت عدم بهبودی به پزشک مراجعه کنید، اما در صورت خونریزی ناشی از هموروئید در دوران بارداری، حتما باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: هموروئید در بارداری
خونریزی هموروئیدی چند روز طول می کشد؟
اگر آسیب جدی نباشد، خونریزی باید حداقل باشد و حداکثر ظرف یک هفته باید ترمیم شود. اما در حالت عادی وقتی رگ پاره شده و در اثر اجابت مزاج و نشستن و ایستادن تحت فشار قرار می گیرد، امکان ترمیم و جوش آن صفر است. اگر بعد از یک هفته خونریزی ادامه پیدا کرد، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
ابتلا به هموروئید خونی می تواند مادر و کودک را در معرض خطر کم خونی قرار دهد و مشکلات جدی ایجاد کند.
آیا هموروئید خونی خطرناک است؟
در حالی که دیدن خون علامت هشدار و خطر است و خونریزی از مقعد علل مختلفی دارد مانند سرطان و بیماری التهابی روده که از بیماری های خطرناک است. پس بهتر است خونریزی از مقعد و مشاهده خون در مدفوع را جدی بگیرید و اقدامات لازم را در تشخیص، معاینه و درمان انجام دهید.
بواسیر یا هموروئید خونی در دوران بارداری
چه زمانی باید با پزشک مشورت کرد؟
در صورت مشاهده علائم و شرایط زیر، با پزشک متخصص بیماری های عمومی یا پزشک متخصص در زمینه هموروئید مشورت کنید.
خونریزی مکرر رکتوم برای اولین بار
خونریزی شدید مقعدی
خونریزی مقعدی که به مراقبت های خانگی پاسخ نمی دهد.
علائم هموروئید مانند درد، فشار، خارش و سوزش را تجربه می کنید که پس از چند روز به مراقبت های خانگی پاسخ نمی دهد.
علائم هموروئید با علائم دیگری مانند تب، کاهش وزن، درد شکم یا تغییر در عادات روده همراه است.
بیماری هایی شبیه هموروئید خونی
برای تشخیص علت اصلی عارضه و علائم ایجاد شده، پزشک از تشخیص افتراقی استفاده می کند. برای این کار لازم است با بیماری هایی با علائمی شبیه هموروئید خونی آشنا شوید. برخی از این بیماری ها عبارتند از:
سرطان روده بزرگ و رکتوم: این سرطان اغلب در کولون و رکتوم ایجاد می شود و علائمی شبیه هموروئید ایجاد می کند. این بیماری قبل از 40 سالگی نادر است و علائمی مانند خونریزی، ناراحتی، تغییر عادات روده، درد شکم، کاهش وزن و … را به همراه دارد.
بیماری التهابی روده (IBD): بیماری های التهابی روده شامل بیماری کرون و کولیت است. باعث التهاب روده، خونریزی، ناراحتی مقعدی، التهاب، اسهال، کاهش وزن و تب می شود. بیماری های التهابی مزمن هستند و اغلب جوانان را مبتلا می کنند.
شقاق: شقاق ایجاد شکافی در دیواره بیرونی مقعد است که علائمی مشابه علائم هموروئید ایجاد می کند. این شقاق باعث درد، سوزش و خونریزی می شود و علت آن اغلب به عنوان یبوست شناخته می شود. این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد و اغلب با درمان های خانگی درمان می شود.
خارش مقعد: خارش مقعد نوعی درماتیت موضعی است. در این حالت فرد احساس سوزش و خارش شدید می کند. این مشکل می تواند ناشی از رطوبت بیش از حد یا آلرژی غذایی باشد.
زگیل مقعدی یا تناسلی: زگیل بخشی از بیماری های مقاربتی (STDs) است. این وضعیت می تواند در مقعد رخ دهد و علائمی مانند درد و خونریزی ایجاد کند. زگیل تناسلی توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود و باید درمان شود زیرا رشد آنها خطر ابتلا به سرطان رکتوم را افزایش می دهد. سایر بیماری های مقاربتی از جمله کلامیدیا و سوزاک نیز می توانند در ناحیه مقعد ایجاد شوند و علائم تحریک و خونریزی ایجاد کنند.
بیشتر بخوانید: زگیل مقعد
چگونه بواسیر خونی را درمان کنیم؟
هموروئیدهای خونریزی دهنده به دلیل اینکه باعث از دست دادن خون قابل توجهی می شوند می توانند خطرات و مشکلات زیادی ایجاد کنند. بنابراین درمان هموروئیدهای خونریزی دهنده بسیار مهم است.
روش ها و تکنیک های زیادی برای درمان هموروئید خونی وجود دارد. در یک طبقه بندی کلی، روش های خانگی و روش های پزشکی به عنوان مهم ترین روش های شناخته شده برای درمان هموروئید خونریزی دهنده شناخته می شوند. روش خانگی ممکن است جواب لازم را پیدا نکند و شکست بخورد. بنابراین، روش های پزشکی برای جلوگیری از خونریزی موثرتر و ایمن تر هستند.
در بین روش های پزشکی موثرترین و قطعی ترین روش لیزر درمانی است که بیشترین میزان موفقیت را دارد.
روش های پزشکی برای از بین بردن هموروئید و توقف خونریزی از بواسیر عبارتند از:
روش های دارویی
نحوه درمان بواسیر خونی با لیزر
عمل جراحی
درمان بواسیر خونی با لیزر
در این روش با استفاده از لیزر وریدهای پاره شده سوزانده شده و معمولاً در عرض 48 ساعت پس از عمل خونریزی به طور کامل قطع شده و بیماری بهبود می یابد. این عمل به صورت سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی انجام می شود و عمل در حدود 30 دقیقه کامل می شود. یکی از مزایای استفاده از لیزر، دوره نقاهت کوتاه است، یعنی فرد می تواند بعد از عمل به خانه برود و مانند جراحی نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.
معمولاً پس از جراحی لیزر، خون و لخته های خون در دیواره انتهایی روده باقی می مانند که در چندین حرکت روده از بین می روند.
مقاله مرتبط: هزینه لیزر درمانی هموروئید
بهترین دارو برای هموروئید خونی
تا به امروز هیچ دارویی موثر و قطعی که بتواند جایگزین روش های دیگر به عنوان درمان قطعی هموروئید باشد کشف نشده است، اما برای بیمارانی که بیماری آنها در مرحله اولیه است و علائم آنها پیشرفت چندانی نکرده است، می توان از یک سری داروها استفاده کرد. برای هموروئید تعداد علائم و نشانه های بیماری خود را کاهش می دهد.
این داروها شامل موارد زیر است:
آنتی بیوتیک ها
مسکن
پماد ضد هموروئید
شیاف ضد هموروئید
برخی از پمادهای ضد درد دیگر
ضد التهاب
ملین
البته این نکته را به یاد داشته باشید، هیچ یک از داروهای فوق نقشی در بهبود همیشگی بیماری هموروئید خونی ندارند و تنها در کاهش موقت علائم آن نقش دارند.
طب سنتی
در طب سنتی روش های متعددی برای درمان هموروئید ذکر شده است. هدف از این روش ها این است که بیمار بتواند سریعتر بهبود یابد و نیازی به مداخلات پزشکی نداشته باشد. بسیاری از مردم نمی خواهند بدن خود را در معرض تیغ جراح قرار دهند. از طرفی همه ما می دانیم که جراحی هموروئید یکی از سخت ترین و سخت ترین عمل هاست که با درد و خونریزی زیاد و همچنین عوارض زیادی که بعد از عمل برای بیمار ایجاد می کند همراه است. در بسیاری از موارد، بیماران پس از جراحی هموروئید بازگشت بیماری را مشاهده کرده اند و چندان از آن راضی نبوده اند. هزینه بالای جراحی نیز بسیاری از افراد را از انجام آن منصرف می کند.
اگرچه لیزر یکی از قطعی ترین و موثرترین روش های درمان این بیماری است، اما هزینه آن بیشتر از طب سنتی است و به همین دلیل بسیاری از افراد در هنگام آگاهی از هموروئید به طب سنتی روی می آورند.
شاید بتوان نتایجی را که طب سنتی به دست می آورد در درازمدت به دست آورد و گاهی این خط درمانی در بسیاری از موارد با شکست مواجه می شود، اما بزرگترین مزیت روش های طب سنتی ساده و بی خطر بودن آنهاست. هزینه کمتری نخواهد داشت
طب سنتی شامل طیف گسترده ای از روش ها، اقدامات و توصیه هایی است که نوع تغذیه را با سبک زندگی شما تطبیق می دهد. در ادامه با انواع روش های طب سنتی که برای درمان بواسیر معرفی شده است آشنا می شویم.
درمان خانگی هموروئید خونی
چندین درمان خانگی برای درمان هموروئید خونریزی دهنده وجود دارد. بسیاری از این روش ها را می توان به راحتی در خانه اجرا کرد. این روش های درمانی در کاهش علائم و نشانه های بواسیر موثر بوده و می تواند در روند بهبودی بیمار و همچنین در پیشگیری از هموروئید خونی بسیار مفید باشد.
در طول روز 8 تا 9 لیوان آب فراوان بنوشید
رژیم غذایی غنی از فیبر مانند میوه ها و سبزیجات تازه را انتخاب کنید
3 تا 4 بار در روز به مدت 20 دقیقه در ظرفی حاوی آب گرم و نمک بنشینید
از توالت استفاده کنید و از نشستن یا زور زدن طولانی مدت خودداری کنید
ورزش و پیاده روی منظم روزانه
پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر
از مصرف مواد کافئین دار خودداری کنید
از نشستن و ایستادن طولانی مدت خودداری کنید
استفاده از کیسه یخ برای تسکین درد مقعد و خونریزی
درمان سریع اسهال و یبوست
وزن مناسب را حفظ کنید
سوالات متداول در مورد هموروئید خونی
برای قطع خونریزی بواسیر چه باید کرد؟
اگر داروهای خانگی را امتحان کرده اید و خونریزی شما بیش از یک هفته ادامه دارد، باید به پزشک مراجعه کنید.
آیا دلایل خونریزی از مقعد، فقط بواسیر است؟
خیر، سرطان روده، شقاق و سایر مشکلات و بیماری های روده می تواند باعث خونریزی شود.
پمادهای هموروئید برای قطع خونریزی مناسب هستند؟
خیر، معمولاً برای خونریزی هموروئید در ابتدا از پماد استفاده می شود.
برای مشاوره و تعیین وقت از ایران کلینیک چی کار باید بکنم؟
برای مشاوره آنلاین می توانید با شماره های واتساپ با مشاورین کلینیک و شماره تلفن های تماس در محل هماهنگ کنید.
بواسیر خونی بدون درد خطرناک است؟
خیر، در برخی از انواع بواسیر خونی خونریزی بدون درد مشاهده می شود که موقتی بوده و پس از مدتی برای فرد بیمار درد شدید ایجاد می شود.
آیا ترکیدن بواسیر خطرناک است؟
ترکیدن بواسیر امکان پذیر نیست و ممکن است فرد خونریزی هموروئیدی را تجربه کند که آن را با ترکیدن اشتباه می کند.
هموروئید خونی یا هموروئید خونی یکی از شایع ترین بیماری های ناحیه مقعد است که تقریباً 50 درصد از افراد حداقل یک بار به آن مبتلا می شوند. علت این بیماری ممکن است فشار و تنش در ناحیه مقعد باشد که منجر به شکستن بواسیر در این ناحیه و خونریزی می شود. در ادامه این مقاله ابتدا علل و علائم هموروئید خونی چیست؟ و شکل هموروئید خونی را در ادامه می توانید با روش های درمان خانگی هموروئید خونی و بهترین دارو برای هموروئید خونی آشنا شوید.
فهرست عناوین این مطلب
بواسیر خونی می تواند باعث کم خونی یا سایر مشکلات ناشی از ادامه خونریزی شود. بنابراین خطرناک تر از انواع دیگر هستند و باید فوراً درمان شوند. بهترین راه سریع و فوری برای درمان این عارضه جراحی لیزر است.
بیشتر بخوانید: درمان بواسیر با لیزر
ویزیت آنلاین در واتساپ
برای ویزیت آنلاین رایگان و مشاوره با پزشک در واتساپ پیام دهید.
هموروئید خونی چیست؟
هموروئید خونی یا هموروئید یکی از انواع این بیماری است که به عروق خونی مقعدی اطلاق می شود که در اثر فشار متورم یا برجسته می شوند. لخته های خون ممکن است در بواسیر جمع شوند یا سطح بواسیر ممکن است هنگام عبور مدفوع از مقعد خراشیده شود که منجر به خونریزی از این رگ ها می شود یا بیمار ممکن است لخته های خون را در مدفوع ببیند. این وضعیت مانند یک زائده اضافی در داخل مقعد یا زیر پوست اطراف مقعد به نظر می رسد.
بخوانید: هموروئید چیست؟
بواسیر بسته به اینکه داخل مقعد یا خارج از مقعد یافت می شود به دو نوع زیر تقسیم می شود:
هموروئید داخلی: در این حالت رگ های خونی داخلی مقعد (4 سانتی متر در انتهای روده بزرگ) آسیب دیده و بیمار علائم و نشانه های بیماری کمتر و خفیف تری را تجربه خواهد کرد. مهمترین علامت این نوع هموروئید خونریزی بدون درد است. عبور مدفوع از رکتوم باعث خونریزی هموروئید داخلی می شود. این نوع بیماری به 4 درجه مختلف تقسیم می شود که در شدیدترین حالت عروق آسیب دیده داخل نمی شوند و دریچه مقعدی را مسدود می کنند. برای آشنایی بیشتر با روش های درمان هموروئید داخلی اینجا را کلیک کنید.
هموروئید خونریزی دهنده خارجی: در این حالت مویرگ ها و سیاهرگ های قسمت های خارجی مقعد متورم و ملتهب می شوند. در این حالت بیمار علائم بواسیر را بیشتر می کند، یعنی درد شدیدی را احساس می کند و زائده های قابل لمسی را در سوراخ مقعد مشاهده می کند. خونریزی از مقعد در هموروئیدهای خونریزی دهنده خارجی جدی تر است. برای اطلاع از روش های درمان هموروئید خارجی کلیک کنید.
به نقل از: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326040
فشار وارد شده در هنگام اجابت مزاج عامل اصلی خونریزی ناشی از هموروئید است. سایر محرک ها شامل اسهال یا یبوست و نشستن یا ایستادن طولانی مدت است. آنها همچنین می توانند در دوران بارداری یا پس از بلند کردن یک جسم سنگین رخ دهند.
زور زدن در حین اجابت مزاج دلیل اصلی خونریزی بواسیر است . سایر محرک ها شامل اسهال یا یبوست و نشستن یا ایستادن طولانی مدت است. آنها همچنین می توانند در دوران بارداری یا پس از بلند کردن یک وسیله سنگین رخ دهند.
شکل و عکس هموروئید خونی
در تصاویر زیر می توانید با شکل هموروئید خونی آشنا شوید، بیرون زدگی مقعد، خونریزی، قرمزی و التهاب از مهم ترین ویژگی های این نوع هموروئید است:
بخوانید: برای دیدن عکس های بواسیر داخلی، خارجی، مردانه و زنانه و خفیف به صفحه عکس های هموروئید مراجعه کنید.
درمان خانگی هموروئید خونی
برخی از مهم ترین درمان های خانگی برای هموروئید خونی عبارتند از:
تغییر در رژیم غذایی: مصرف غذاهای غنی از فیبر و گنجاندن آنها در رژیم غذایی به درمان هر چه سریعتر این بیماری کمک می کند، مصرف غذاهای حاوی فیبر به پیشگیری از یبوست که یکی از عوامل اصلی هموروئید است کمک می کند. می توان به انواع میوه ها، سبزیجات تازه، نان و غلات از غذاهای غنی از فیبر اشاره کرد.
افزایش فعالیت بدنی: انجام حتی ورزش های سبک مانند پیاده روی در طول روز می تواند در بهبود عملکرد روده و رهایی از این بیماری موثر باشد.
تمیز نگه داشتن مقعد: اگرچه این وضعیت برای بواسیر خونی کمی سخت است، اما رعایت آن به تسریع روند درمان کمک می کند. برای این کار لازم است مقعد را با یک پارچه نرم و آب ولرم بشویید.
مصرف آب: نوشیدن آب زیاد می تواند در بهبود عملکرد روده و نرم شدن مدفوع موثر باشد. این کار از یبوست نیز جلوگیری می کند: نوشیدن 8 تا 9 لیوان آب در روز اجباری است.
اسپا: نشستن در آبگرم برای چند دقیقه در روز می تواند در درمان موثر باشد.
کمپرس سرد: قرار دادن کمپرس سرد در ناحیه مقعد می تواند علائم شما از جمله درد و سوزش را کاهش دهد.
از نشستن طولانی مدت در توالت پرهیز کنید
پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر
از مصرف مواد کافئین دار خودداری کنید
کاهش وزن
از ایستادن و نشستن طولانی مدت خودداری کنید
بهترین دارو برای هموروئید خونی
استفاده از داروهای هموروئید خونی را نمی توان به عنوان درمان قطعی این بیماری معرفی کرد. مصرف دارو می تواند به عنوان راه حلی برای کاهش علائم این بیماری از جمله درد، خونریزی، خارش مقعد و سوزش باشد.
بهترین دارو برای هموروئید خونی:
پماد بواسیر: این داروی هموروئید خونی به صورت شیاف و پماد موجود است و بدون نسخه نیز به فروش می رسد. این پماد می تواند در تسکین علائم این بیماری مانند درد، سوزش و خارش و همچنین توقف خونریزی موثر باشد.
آنتی بیوتیک ها: میکروب هایی را در ناحیه مقعد که می توانند عفونت را درمان کنند، از بین می برند. آنتی بیوتیک های مناسب باید توسط پزشک تجویز شود.
مسکن ها: تسکین درد برای بیمار. مثل استامینوفن
داروی ملین: از یبوست جلوگیری می کند و شدت بیماری و خونریزی را افزایش می دهد. پسیلیوم یکی از داروهای ملین است که در خونریزی این بیماری استفاده می شود.
درمان هموروئید خونی
همانطور که اشاره کردیم، هموروئید خونی به دلیل دفع قابل توجه خون باعث کم خونی می شود، بنابراین نیاز به درمان فوری دارد.
در حال حاضر راه حل های مختلفی برای درمان هموروئید خونریزی دهنده وجود دارد اما باید توجه داشت که هموروئید خونریزی دهنده نوع پیشرفته این بیماری است که علاوه بر درمان فوری نیاز به درمان قطعی دارد. انواع روش های درمانی عبارتند از:
بخوانید: روش های جراحی هموروئید + مزایا و معایب
درمان بواسیر خونی با لیزر
ساده ترین و موثرترین راه برای درمان هموروئید خونی لیزر است. با استفاده از لیزر می توانید از خونریزی بیشتر و عوارض آن جلوگیری کنید.
لیزر هموروئید یک روش قطعی و سرپایی است که در عرض نیم ساعت بدون درد و خونریزی این بیماری را از بین می برد.
در طی لیزر درمانی، زائده هموروئیدی از پایه خارج شده و از مقعد خارج می شود. به همین دلیل آپاندیس به طور کامل برداشته شده و از عود بیماری جلوگیری می شود.
درخواست نوبت ویزیت
برای مشاوره تلفنی و درخواست بازدید تماس بگیرید.
درمان گیاهی هموروئید خونی
درمان بواسیر خونی با طب سنتی راه حل نخواهد بود. اما در برخی موارد می تواند وسعت التهاب و سایر علائم بیماری را کاهش دهد یا در درمان هموروئید خونی موثر باشد.
اگر این روش ها همراه با درمان های موثر این بیماری به کار گرفته شوند، می توان از آنها به عنوان عاملی برای تسریع روند درمان استفاده کرد. برخی از راهکارهای درمان بواسیر خونی در طب سنتی عبارتند از:
سرکه سیب: سرکه سیب دارای خواص ضد التهابی است که می تواند در درمان هموروئید موثر باشد. برای این منظور می توانید سرکه سیب را به یک وان آب گرم اضافه کنید و چند دقیقه در آنجا بنشینید. همچنین میتوانید آن را خیس کنید، پنبهای را داخل آن بگذارید و روی ناحیه مقعد بمالید یا مخلوطی از سرکه سیب و عسل تهیه کنید و بنوشید.
آب نارگیل: استفاده از آب نارگیل حداقل دو بار در روز می تواند در بهبود خونریزی ناشی از هموروئید موثر باشد. آب نارگیل بواسیر شما را بدون هیچ عارضه ای درمان می کند.
آلوئه ورا: نوشیدن آب آلوئه ورا به میزان 4 قاشق در روز می تواند به درمان هموروئید کمک کند. همچنین می توانید از آلوئه ورا به عنوان ضماد برای بواسیر استفاده کنید.
سیر: سیر یکی از مواد غذایی است که خواص ضد میکروبی آن می تواند در درمان بواسیر موثر باشد. برای این کار باید کمی سیر را له کنید و در آب بریزید، سپس پنبه را در آن آغشته کنید و روی بواسیر بمالید.
فندق جادوگر: این گیاه در کاهش التهاب، رفع آکنه و واریس موثر است و می تواند در درمان بواسیر نیز موثر باشد. می توانید یک تکه پنبه را به روغن این گیاه آغشته کرده و به مقعد بمالید.
چه زمانی باید با پزشک مشورت کرد؟
اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، باید با پزشک خود مشورت کنید.
این اولین بار است که شما خونریزی مقعدی دارید.
خونریزی مقعدی که به درمان های خانگی پاسخ نمی دهد.
اگر هر یک از علائم هموروئید مانند درد، فشار، خارش و سوزش را دارید که پس از چند روز به مراقبت های خانگی پاسخ نمی دهد.
علائم هموروئید ممکن است با علائم دیگری مانند تب، کاهش وزن، درد شکم یا تغییر در عادات روده همراه باشد.
علائم هموروئید خونی
هموروئید یکی از بیماری هایی است که علائم و نشانه های آن به راحتی قابل تشخیص است. اما مراقب باشید، سایر بیماریهای مقعد، مانند سرطان روده بزرگ، علائمی شبیه هموروئید دارند. بنابراین، توصیه می کنیم در صورت مشاهده علائم و نشانه هایی که می تواند به تشخیص بیماری شما کمک کند، با پزشک مشورت کنید.
برخی از مهمترین علائم هموروئید خونی عبارتند از:
دفع خون شفاف همراه یا بعد از مدفوع بسیار خفیف و گاهی بسیار شدید است (این خون به صورت جداگانه و همراه با مدفوع خارج می شود).
احساس درد در مقعد که ممکن است در حین اجابت مزاج تشدید شود.
احساس سوزش و خارش در مقعد
التهاب و تورم در اطراف مقعد
وجود زائده ها و برآمدگی های گوشتی در اطراف ناحیه مقعد
ترشحات مخاطی
ترشح مواد چسبناک و چسبناک بی رنگ در هنگام اجابت مزاج
احساس مدفوع ناقص
علت هموروئید خونی
علت هموروئید فشار شدید به ناحیه مقعد است. به عنوان مثال، عوامل زیر ممکن است در ایجاد هموروئید موثر باشند:
وضع حمل
بارداری
رابطه جنسی مقعدی
یبوست مزمن
اسهال مزمن
داستان خانوادگی
کهنسال
اضافه وزن و چاقی
عدم تحرک
به همین ترتیب، اعمال فشار بر هموروئید نیز می تواند باعث خونریزی شود:
یبوست مزمن و مشکل در دفع مدفوع
آپاندیس هموروئیدی را فشار دهید
آپاندیس را خراش دهید
غفلت از درمان این بیماری
اعمال فشار به مقعد برای اجابت مزاج
آیا هموروئید خونی خطرناک است؟
بله، خونریزی از هر قسمتی از بدن خطرناک است. خونریزی بواسیر می تواند باعث کم خونی و مشکلات دیگری مانند سرگیجه، ضعف و غیره شود. پس از خوددرمانی پرهیز کنید! و بلافاصله برای درمان با پزشک مشورت کنید.
هموروئید خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ یا رکتوم را افزایش نمی دهد. با این حال، این دو حالت ممکن است اشتباه گرفته شوند زیرا می توانند علائم مشابهی مانند خونریزی مقعدی، خارش و درد ایجاد کنند.
سوالات متداول در مورد هموروئید خونی
آیا خونریزی مقعدی لزوما ناشی از بواسیر ایجاد میشود؟
خیر، خونریزی مقعدی می تواند دلایل زیادی داشته باشد و همیشه مربوط به هموروئید نیست. اما شایع ترین علت این نوع خونریزی همین بیماری است.
آیا می توان خونریزی هموروئید را با دارو درمان کرد؟
خیر، داروهای این بیماری برای تسکین علائم تجویز می شوند و نمی توانند بیماری را از بین ببرند.
برای بند آمدن خونریزی بواسیر چه کاری انجام شود؟
برای جلوگیری از خونریزی با آرامش، خون را بشویید و کمپرس سرد را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید تا خونریزی زودتر متوقف شود. بهتر است فعلا از ماندن در آب داغ خودداری کنید و در اسرع وقت در مورد درمان این عارضه با پزشک خود مشورت کنید.
علت خون امدن بواسیر چیست؟
هموروئید رگ هایی هستند که هنگام خراشیدن یا فشار دادن خونریزی می کنند.
برای جلوگیری از خونریزی بواسیر چه باید کرد؟
این بیماری معمولاً در مراحل اولیه خونریزی ندارد. بهترین کار برای جلوگیری از خونریزی، درمان به موقع و قبل از بدتر شدن آن است.
برای درمان بواسیر بدون خونریزی و درد چه باید کرد؟
برای درمان قطعی هموروئید، این آپاندیس باید با جراحی از مقعد خارج شود.