چرا اعداد در ورد فارسی نمی شود

فارسی نویسی یکی از استانداردهایی است که باید برای تهیه مقالات و پروژه های خود رعایت کنیم. یکی از مشکلاتی که کاربران عمومی در نوشتن صحیح دارند این است که به دلیل استفاده نکردن از صفحه کلید استاندارد فارسی، اعداد فارسی تایپ نمی شوند و خارج از این برنامه ها، برنامه ها به طور پیش فرض اعداد انگلیسی را انتخاب می کنند.

حل مشکل فارسی سازی اعداد در برنامه های دسکتاپ

در این مقاله سه روش برای تایپ اعداد به زبان فارسی را معرفی می کنیم. در روش اول قرار است از صفحه کلید استاندارد فارسی استفاده کنید، در این صورت اگر زبان انتخابی فارسی باشد اعداد نوار بالای صفحه کلید به اعداد فارسی خواهند بود. در روش دوم باید تنظیمات برنامه ها را تغییر داد که همه برنامه ها را با هم توضیح می دهیم. و در روش سوم از فونت هایی با اعداد کامل فارسی استفاده می کنیم.

روش اول: صفحه کلید استاندارد فارسی

در این روش لازم است اعداد فارسی در فونت خود داشته باشید. در تمامی نسخه های فونت ایران سنس این شرط رعایت می شود و شما همزمان اعداد فارسی را با اعداد انگلیسی دارید. اما از آنجایی که اکثر شما از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنید و امکان تایپ اعداد فارسی فقط بر روی صفحه کلید فارسی استاندارد وجود دارد، در این صورت مهم نیست که اعداد را به چه زبانی تایپ کنید، همیشه خواهید دید که به زبان انگلیسی تایپ می شوند. برای این کار ابتدا به کنترل پنل ویندوز رفته و سپس مطابق تصویر زیر عبارت Change Input Methods را جستجو کرده و روی این نتیجه کلیک کنید. صفحه زیر نمایش داده می شود که در صورت عدم وجود زبان فارسی ابتدا باید بر روی گزینه افزودن زبان کلیک کنید. روی گزینه Options که در مرحله قبل در مقابل زبان فارسی مشاهده کردید کلیک کنید و مانند تصویر زیر روی Add input method کلیک کنید. 5999888 در این صورت این نوع کیبورد اضافه می شود و با تغییر زبان خواهید دید که دو نوع زبان فارسی در سیستم شما وجود خواهد داشت. برای اینکه درگیر استفاده از کلیدهای ترکیبی alt + shift برای تغییر زبان نباشید، می توانید با کلیک بر روی گزینه حذف صفحه کلید پیش فرض را حذف کرده و همان حالت استاندارد صفحه کلید فارسی را حفظ کنید.

استفاده از این روش تغییر صفحه کلید به فارسی استاندارد در ویندوز به شما این امکان را می دهد که از اعداد فارسی (در صورت پشتیبانی فونت) در همه برنامه ها و همچنین سایر فونت های فارسی استفاده کنید.

(راهنمای دیگر نصب صفحه کلید استاندارد فارسی را ببینید)

روش دوم: استفاده از تنظیمات برنامه

در این روش تنها کاری که باید انجام دهید این است که تنظیمات مربوط به هر برنامه را وارد کرده و سپس قسمت تایپ و نوشتن به زبان فارسی را تغییر دهید. برای این کار مراحل مربوط به هر برنامه را دنبال کنید.

حل مشکل اعداد فارسی در ورد

مشابه تصویر زیر برنامه Word را باز کرده و از منوی برنامه بر روی گزینه Options کلیک کنید.

8 سپس به قسمت پیشرفته رفته و همانطور که در تصویر می بینید شماره گزینه ها را به زبان عربی انتخاب کنید. زبان فارسی وجود ندارد. زبان عربی را انتخاب کنید که ساختاری نزدیک به فارسی دارد.

حل مسئله اعداد فارسی در اکسل

در برنامه اکسل می توانید مستقیماً از تنظیمات ویندوز کمک بگیرید. برای این کار وارد کنترل پنل شده و سپس مطابق تصویر زیر گزینه Region را انتخاب کنید. در این حالت پنجره ای باز می شود که در آن باید گزینه تنظیمات اضافی را انتخاب کنید.

حل مسئله اعداد فارسی در پاورپوینت

برنامه پاورپوینت را باز کنید و سپس مانند تصویر زیر گزینه گزینه ها را انتخاب کنید. سپس روی دکمه Add در مقابل گزینه کلیک کنید تا آن را به لیست زبان های موجود اضافه کنید. در نهایت روی دکمه OK کلیک کنید و تنظیمات را ذخیره کنید.

روش سوم: از فونت های فول فارسی فانوم استفاده کنید

فونت های قدیمی سری B مثل بنازنین، اعداد انگلیسی فارسی تایپ می شوند و شماره انگلیسی ندارید. در فونت های سایت ایران فونت فونت های مشابه در اکثر پکیج ها مانند فونت IRANSans Fanum موجود است. استفاده از این روش برای حل مشکل توصیه نمی شود، زیرا اعداد از فونت شما فارسی شده اند و با تغییر فونت، اعداد به انگلیسی برمی گردند. اما در مواردی که این مشکل مهم نیست و نمی توانید با هیچ یک از راه حل های بالا مشکل را حل کنید، می توانید از فونت هایی با اعداد کامل فارسی استفاده کنید.

بخونیدش:  چرا گشت ارشاد مهسا امینی را دستگیر کرد

۴۵۱۹ بازدید

آخرین به‌روزرسانی:
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه:
۸ دقیقه

همانطور که احتمالا می دانید نرم افزار مایکروسافت آفیس به خوبی با زبان فارسی سازگاری دارد. فقط باید روش صحیح فارسی سازی ویژگی ها و قابلیت ها را بدانید. در این مقاله به بررسی روش فارسی سازی اعداد در ورد می پردازیم. می خواهیم ببینیم که چگونه می توان این کار را در تمام قسمت های نرم افزار Word انجام داد، به خصوص قسمت هایی مانند فوتر و سربرگ که می تواند کمی پیچیده تر باشد. برای مشاهده مطالب مشابه می توانید راهنمای «آموزش ورد» را نیز مطالعه کنید.

فهرست مطالب این نوشته

آیا می توان از فارسی در ورد استفاده کرد؟

مایکروسافت از زبان فارسی پشتیبانی می کند و به کاربران خود امکان استفاده از زبان فارسی را در نرم افزارهای این شرکت شامل ورد، اکسل و پاورپوینت می دهد. اما زبان تمامی این برنامه ها به صورت پیش فرض انگلیسی است و برای تغییر آن ها باید چند مرحله را طی کنید. در این مقاله به بررسی روش تعویض زبان برای نوشتن اعداد به زبان فارسی می پردازیم.

فارسی سازی اعداد در ورد

ابتدا قصد داریم نحوه نوشتن اعداد متن اصلی ورد را به زبان فارسی به شما آموزش دهیم. می توانید از این روش در ورد 2010 و نسخه های جدیدتر استفاده کنید.

برای این کار در منوی بالای برنامه Word گزینه File را باز کنید.

حال بر روی Options کلیک کنید. در Word 2021 باید دکمه More و سپس گزینه Options را انتخاب کنید. به این ترتیب پنجره جدیدی برای پیاده سازی تنظیمات مختلف در برنامه Word باز می شود.

در پنجره جدید روی Advanced کلیک کنید. حال در قسمت سمت راست به قسمت Show Document Content که مربوط به محتوای Word می باشد اسکرول کنید. در این قسمت منویی به نام Numeral وجود دارد که از آن برای فارسی سازی اعداد در Word استفاده می کنیم.

منوی Numeral دارای سه گزینه است که به شرح زیر است و هر کدام از آنها بر روی اعداد در متن تأثیر می گذارد:

arabic: در صورت انتخاب این گزینه شماره اسناد به زبان لاتین نمایش داده می شود. اگر قبلاً این تنظیم را تغییر نداده اید، این گزینه به طور پیش فرض انتخاب شده است.

Hindi: با انتخاب این گزینه تمامی اعداد متن فارسی نوشته می شود.

Context: این گزینه بهترین انتخاب است. به این دلیل که در متون فارسی اعداد فارسی و در متون انگلیسی اعداد لاتین می نویسید.

System: با انتخاب گزینه system، زبان اعداد در Word با توجه به زبان سیستم یا کامپیوتر شما انتخاب می شود. بنابراین اگر زبان کامپیوتر فارسی باشد، اعداد به فارسی نوشته می شوند.

همانطور که گفتیم بهتر است گزینه Context را انتخاب کنید تا اعداد با توجه به زبان مورد نظر شما تغییر کنند. در نهایت پس از انتخاب گزینه مورد نظر بر روی دکمه OK کلیک کنید تا تغییرات اعمال شود. حالا اگر به سند برگردید و شروع به نوشتن کنید، می بینید که اعداد به درستی تایپ می شوند.

عیب یابی مشکلات فارسی سازی اعداد در ورد

مراحلی که در قسمت قبل طی کردیم به فارسی سازی اعداد در بدنه اصلی Word کمک می کند. اما ممکن است در قسمت های دیگر اعداد به زبان لاتین نوشته شده باشد یا در این زمینه با مشکلات دیگری مواجه شوید. در ادامه راه حل این موانع را بررسی خواهیم کرد.

چرا شماره اسناد پس از انتقال به دستگاه دیگر به درستی نمایش داده نمی شود؟

یکی از رایج ترین مشکلات بعد از فارسی سازی اعداد در ورد زمانی رخ می دهد که می خواهید سند خود را انتقال دهید. مشکل این است که تنظیمات کلمه کامپیوتر شما درست است، بنابراین وقتی سند را روی رایانه دیگری اجرا می کنید، خواهید دید که اعداد هنوز به اشتباه نوشته شده اند. برای حل این مشکل، قبل از انتقال سند و باز کردن آن، کافی است پارامترها را نیز به زبان فارسی در کامپیوتر مقصد تعریف کنید. به این ترتیب کلمه جدید قابلیت خواندن و دریافت اعداد فارسی را نیز دارد و متن به درستی نمایش داده می شود.

فارسی سازی خودکار اعداد در Word

Word دارای قابلیتی به نام Numbering است که برای ایجاد لیست های شماره دار استفاده می شود. پس از تنظیم سند خود و انتخاب گزینه Context، ممکن است اعداد موجود در این لیست همچنان به اشتباه نوشته شده باشند و به زبان فارسی نباشند.

دو راه برای حل این مشکل وجود دارد. در روش اول باید لیست خود را انتخاب کرده و در تب Home بر روی گزینه text alignment کلیک کنید.

بخونیدش:  چرا در تاریخ ایران نامی از کوروش نیست

به این ترتیب متن شما در حالت صحیح فارسی یعنی راست چین قرار می گیرد و اعداد به درستی نمایش داده می شوند.

در روش بعدی جهت متن را تغییر می دهیم اما به شکلی دیگر. برای این کار در تب Home بر روی فلش کوچک سمت راست و در پایین قسمت Paragraph کلیک کنید تا منوی آن باز شود.

حال در قسمت General در پنجره جدید تیک گزینه Right to Left را در مقابل گزینه Direction بزنید.

در نهایت روی دکمه OK کلیک کنید تا به صفحه اصلی بازگردید. اکنون خواهید دید که شماره های منوی شماره گیری نیز به فارسی نوشته شده است.

فارسی سازی اعداد سربرگ و پاورقی در ورد

هدر قسمت بالای سند است که می توانید اطلاعاتی مانند تاریخ و عنوان را در آن وارد کنید. در حالی که پاورقی در انتهای هر سند برای نمایش شماره صفحه استفاده می شود. اما ممکن است پس از افزودن شماره صفحه به سربرگ یا پاورقی، نیاز باشد که شماره این دو قسمت را به فارسی تبدیل کنید.

برای این کار ابتدا بر روی قسمت مورد نظر دوبار کلیک کنید تا فعال شود. اکنون روی فیلد شماره مورد نظر ضربه بزنید و سپس همزمان دکمه های Ctrl + Shift را در سمت راست صفحه کلید خود فشار دهید. همچنین می توانید از منوی پاراگراف راست به چپ را انتخاب کنید. با فشار دادن Ctrl + R می توانید همین کار را انجام دهید.

برای فارسی کردن شماره سرصفحه و پاورقی از طریق منوی راه اندازی، در تب Home، روی فلش کوچک سمت راست و پایین قسمت پاراگراف کلیک کنید. بعد در قسمت Direction تیک گزینه Right to Left را بزنید.

مطالب پیشنهادی مطالعه:

فارسی سازی اعداد سرفصل در ورد

سرفصل ها بخش مهمی از هر سند Word هستند. در واقع، آنها شناسایی و خواندن بخش‌های مختلف سند را تسهیل می‌کنند. با این حال، اولین روش فارسی سازی اعداد در بدنه اصلی ورد ممکن است این قسمت را تحت تاثیر قرار نداده باشد. به این ترتیب هنگام تایپ عنوان خود متوجه این ناهماهنگی خواهید شد.

برای حل این مشکل، باید سبک های هدر پیش فرض را اصلاح کنیم. برای این کار روی استایل مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه Modify را انتخاب کنید.

در پنجره جدید، بخش های مختلفی برای دستکاری هدر وجود دارد. برای نوشتن اعداد به زبان فارسی، منوی سمت راست رنگ متن را باز کرده و گزینه Complex را انتخاب کنید.

سپس در گوشه پایین سمت چپ، منوی Format را انتخاب کرده و گزینه Paragraph را انتخاب کنید. در این قسمت گزینه Alignment را روی Right قرار دهید.

قبل از بستن پنجره، حتما روی گزینه Auto Update کلیک کنید. در نهایت دکمه OK را فشار دهید تا کادر تنظیمات بسته شود و به سند برگردید. اکنون می توانید عناوین را با اعداد فارسی بنویسید.

فارسی سازی پاورقی ها و شماره های پاورقی

مشکل بعدی ممکن است مربوط به پاورقی ها باشد، بخشی از Word که در آن می توانید منابع استفاده شده و اطلاعات اضافی را برای خواندن قرار دهید. هر پاورقی با شماره ای همراه است که محل آن را مشخص می کند. به راحتی می توانید این اعداد را به فارسی تبدیل کنید.

برای ساخت اعداد پاورقی به زبان فارسی در ورد کافیست روی عدد مربوطه کلیک کنید تا انتخاب شود. سپس دکمه های Ctrl + Shift   را در سمت راست کیبورد فشار دهید یا دکمه های Ctrl + R   را فشار دهید تا شماره فارسی تغییر کند. البته توجه داشته باشید که با انجام این کار، تمام متن پاورقی به سمت راست منتقل می شود.

در عوض، می‌توانید روی محل پانوشت کلیک کنید و سپس فلش کوچک تعبیه‌شده در گوشه سمت راست پایین قسمت پاراگراف تب Home را انتخاب کنید. در منوی جدید تیک گزینه Right to Left را در قسمت Direction بزنید.

فارسی سازی فهرست مطالب اعداد در ورد

قسمت بعدی که معمولاً اعداد ظاهر می شوند، لیست محتوا یا محتوای Word است. پس از افزودن لیست، می توانید عناوین مقالات را به همراه شماره صفحه که در آن قرار می گیرند، مشاهده کنید. اما مشکل اینجاست که این اعداد به لاتین هم نوشته شده اند.

ابتدا تمام ردیف های این لیست را با استفاده از ماوس انتخاب کنید. سپس دکمه های Ctrl + Shift   در سمت راست صفحه کلید یا دکمه های Ctrl + R   را فشار دهید. همچنین می توانید از تب Home گزینه کلیک راست را انتخاب کنید. به این ترتیب محتوای لیست به سمت راست منتقل می شود.

پس از آن، شماره صفحه همچنان به زبان لاتین نمایش داده می شود. برای حل این مشکل باید روی هر کدام کلیک کنید و پاک کنید و با کیبورد فارسی بازنویسی کنید. با این حال، اگر عناوین زیادی وجود داشته باشد، پیچیده و طولانی خواهد بود. همچنین هر بار که لیست به روز می شود، قالب پیام به حالت قبلی باز می گردد. برای حل این مشکل راه حل ارائه شده در قسمت بعدی را مطالعه کنید.

بخونیدش:  چرا در کوره به سنگ آهن کربن اضافه میکنند

مطلب پیشنهادی:
چگونه در ورد شماره صفحه بزنیم؟ — فارسی و انگلیسی + فیلم آموزشی رایگان
شروع مطالعه

فارسی سازی شماره صفحات ورد

همانطور که در قسمت قبل دیدیم، ارقام مربوط به شماره صفحه حتی پس از فارسی سازی به زبان لاتین نمایش داده می شوند. دو راه برای حل این مشکل وجود دارد. اگر سند شما تعداد صفحات کمی دارد، می توانید شماره صفحات را به صورت دستی تبدیل کنید.

برای انجام این کار، روی هر عددی کلیک کنید و دکمه های Ctrl + Shift   در سمت راست صفحه کلید یا دکمه های Ctrl + R   را فشار دهید. البته در این روش باید با افزودن صفحه جدید دوباره این مراحل را تکرار کنید.

به جای روش بالا، بهتر است فونت متن را تغییر دهید. شاید این تنها راهی باشد که به نمایش شماره صفحات در پایین صفحه و فهرست مطالب به زبان فارسی کمک می کند. برای این کار فونت فارسی سازی شماره صفحه را از سایت گیت هاب (+) دانلود و نصب کنید.

مطلب پیشنهادی:
افزودن فونت جدید به Microsoft Word (+ دانلود فیلم آموزش گام به گام)
شروع مطالعه

در صفحه GitHub بر روی گزینه Code کلیک کرده و گزینه Download Zip را انتخاب کنید. سپس فایل را از حالت فشرده خارج کرده، روی یکی از فونت ها کلیک کرده و دکمه Install را فشار دهید. حالا به Word برگردید و فونت تمام شماره صفحه ها را در فهرست مطالب و در پایین صفحه تغییر دهید. به این ترتیب حتی با آپدیت لیست، اعداد به فارسی نمایش داده می شوند.

تبدیل تمامی اعداد متن فارسی به انگلیسی در کمترین زمان

روش هایی که در مراحل قبل بررسی کردیم تنظیماتی هستند که معمولاً پس از پیاده سازی شروع می شوند. یعنی اگر یک سند کامل داشته باشید و تنظیمات شماره گذاری فارسی را در آن تنظیم کنید، اعداد از قبل موجود تغییر نمی کنند و تنها با ایجاد یک سند جدید می توانید اعداد کاملا فارسی بنویسید.

اما چگونه می توان اعداد موجود را به فارسی تبدیل کرد؟ روشی برای این کار وجود دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم. برای این کار باید گزینه Numeric را در قسمت Advanced روی حالت Context قرار دهید.

سپس کلیدهای Ctrl + F را روی صفحه کلید فشار دهید تا کادر Find Word باز شود و به تب Replace بروید. در عوض می توانید روی گزینه Replace در تب Home نیز کلیک کنید. این ویژگی معمولاً برای نادیده گرفتن قالب بندی دسته ای کلمات استفاده می شود.

در این پنجره ابتدا روی کادر جستجو کلیک کنید، دکمه More را در پایین صفحه فشار دهید و سپس Format > Language > English را انتخاب کنید.

پس از آن باید روی دکمه Special ضربه بزنید و گزینه Any digit را انتخاب کنید و در نهایت بر روی دکمه OK ضربه بزنید. یک نماد جدید در کادر جستجو ظاهر می شود.

در مرحله بعد روی کادر Replace with کلیک کنید و دوباره دکمه More و گزینه های Format and Language را انتخاب کنید. اما این بار زبان فارسی را انتخاب کنید. در نهایت روی دکمه Replace All کلیک کنید تا پیدا و جایگزین شود.

به این ترتیب تمام اعداد انگلیسی موجود در متن به فارسی تبدیل می شوند.

آخرین کلمه

فارسی سازی اعداد در ورد یکی از کارهایی است که در نگاه اول دشوار به نظر می رسد. با این حال، شما تنها چند قدم با اجرای این ویژگی در سند Word خود فاصله دارید. در این مقاله، تمام راه‌های ممکن برای انجام این کار و همچنین راه‌حل‌هایی برای رفع هر گونه مشکل را بررسی کرده‌ایم. ابتدا شماره های کل سند را فارسی کردیم و سپس دیدیم که چگونه اعداد سایر قسمت ها مانند سربرگ و فوتر یا پاورقی را فارسی کنیم. همچنین راهی برای فارسی سازی شماره صفحات در پایین هر صفحه و همچنین در قسمت فهرست مطالب ارائه کرده ایم. به این ترتیب می توانید تمام اعداد سند خود را به فارسی بنویسید و یکپارچگی را حفظ کنید.

منابع:

Nikmood
Super User

فاضله قراخانلو (+)

«فاضله قراخانلو» در رشته مهندسی نرم‌افزار تحصیل کرده است. تجربه او در زمینه نگارش و ویرایش مقالات مختلف در حوزه‌های متنوع بوده و در حال حاضر، آموزش‌های ورد و اکسل مجله فرادرس را می‌نویسد.

مطالب مرتبط

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا