چرا امامان باید از عصمت برخوردار باشند دینی یازدهم

در این موضوع حرف های زیادی برای گفتن وجود دارد. اولاً باید گفت: مصونیت معصومین از گناه، از علم و تقوای آنهاست، مانند دوری از برخی گناهان برای ما که آنها را برای علم و ایمان و معرفت ترک می کنیم. هرگز برهنه در خیابان راه نرو گروه زیادی از مردم از گناهانی مانند سرقت مسلحانه در شب یا کشتن بیگناهان یا خودکشی مصون هستند و حالت درونی خاصی دارند. علل این نوع گناهان در ذهن آنها چنان مذموم و منفور است که حتی به آن فکر نمی کنند. بنابراین اکثر مردم از درجه عصمت پایینی برخوردارند.

عصمت معصوم هم همین است. به عبارت دیگر به دلیل شناخت آنها از ابزار و آثار گناه است. جز اینکه از همه گناهان آگاهند. علاوه بر این، آنها ایمان قوی دارند که پشتوانه ای قوی برای این علم است. این علم قدرتمند، آثار زیانبار گناه را در چشم آنها مجسم می کند که ناشی از شناخت آنها از مقام خداست.

پس برائت معصوم دو چیز دارد:
1: علم و آگاهی به حقیقت و آثار گناه.

بی گناه در عین داشتن قدرت ارتکاب گناه، به میل خود گناه را ترک می کند. مانند کسی که دست به سیم برق برهنه نمی‌زند یا غذای باقی‌مانده بیمار مبتلا به جذام و سل را نمی‌خورد، اما در عین حال چنین نیست که قدرت آن را نداشته باشد، اما با توجه به در نتیجه کار، او عمل را به عمل ترجیح می دهد و در طول زندگی خود به چنین فعالیت هایی نمی پردازد.

انجام ندادن آن یک چیز است و نداشتن قدرت یک چیز دیگر.

باز هم مثلاً محال است عالم و مؤمن با خود به مسجد شراب بیاورد و به جماعت بنوشد، ولی مسلماً محال منطقی نیست، بلکه یک محال عادی است. تفاوت این دو مکان بسیار واضح است. در صورت اول امکان انجام عمل محفوظ است، هرچند پذیرفته نیست، اما در صورت دوم عمل ممکن نیست.
مثلاً خداوند می تواند افرادی را که مطیع و مطیع هستند به جهنم بفرستد، در حالی که او هرگز این کار را نمی کند لازمه عدالت و خرد، پاداش دادن به افراد مطیع است، نه مجازات آنها. بنابراین انجام ندادن فعل دلیل بر عدم توانایی نیست. انسان بی گناه هیچ غلطی نمی کند و گناه نمی کند، هر چند اگر بخواهد می تواند مانند دیگران انجام دهد.

ائمه اطهار علیهم السلام و پیامبران نیز مانند بقیه مردم اهل اراده بودند. مثل بقیه مردم می‌توانستند از گناه و فساد پیروی کنند و مردمی صالح و خداپرست باشند.

متفکران شیعه دلایل مختلفی برای اثبات عصمت ائمه علیهم السلام آورده اند. ما به دلایل قرآنی بسنده می کنیم و از دلایل عقلی و نقلی پرهیز می کنیم.

دلایل قرآنی عصمت ائمه:

1) آیه امامت:
«و عض ابطالی ابراهیم پروردگار به قول فاطمهون گفت انی جاعلک به مردم گفت اماما و من از اولاد می گویم لا ینال احدی ذالمین. ” او خود را به کمال رساند (و از آنها مراقبت کرد). خداوند به او فرمود: من تو را امام و پیشوای مردم قرار دادم. ابراهیم گفت: امامان اهل بیتم را بیاورید. (1)
خداوند طبق آیه فوق برای کسانی که آلوده به «ظلم» نیستند، مناصب الهی قرار داده است; زیرا هنگامی که حضرت ابراهیم علیه السلام از خداوند منصب امامت را برای فرزندانش خواست، پاسخ آمد: عهد من به ظالمان نمی رسد.

این کلمه در معنا و مفهوم «ظالم» است; باید دید ظالمی که عهد خدا را نمی گیرد چه کسانی را هدف قرار می دهد. باید دانست که هر گناهی ظلم به نفس است، خواه این ظلم به معنای کفر باشد، چنانکه قرآن می فرماید: «انشرک ظلم بزرگ» (2) و یا به معنای موسع، هر معصیتی و گناه؛ که همچنان ظلم به خود است; زیرا هر گنهکاری از نظر قرآن «ظالم» است، اما آیا ظالم فقط کسی است که در درخواست منصب الهی ظالم توصیف شود یا هرگز نباید ظالم باشد تا به عهد الهی برسد؟ بعید به نظر می رسد، اما محال است که ابراهیم علیه السلام از اولاد خود که در واقع ستمگر بوده اند چنین درخواستی کرده باشد. بنابراین منظور از ظالم در اینجا شخصی است که در گذشته یا حال حتی برای مدتی از عمر خود به این عنوان توصیف شده است. خداوند با بیان آن حقیقت را برای ابراهیم علیه السلام روشن کرد که مقام امامت و رسالت مقام والایی است. تنها کسانی که شایسته این مقام هستند کسانی هستند که در طول زندگی خود از هر گونه شرک و کفر و گناه پاک و مبرا هستند (3)
با این استدلال. ، بی گناه، ظالم و ظالم است. هیچ ظالمی شایسته امامت نیست. در نتیجه هیچ غیر معصومی صلاحیت و قابلیت امامت را نخواهد داشت. بنابراین ائمه و پیشوایان دین به دلیل مقام هدایت مردم به سوی خدا باید از مقام عصمت برخوردار باشند.

2) آیه اول الامر:
«یا ایها الذین آمنوا اطیعوا اللّه و اطیعوا الرسول و امیرالامراء.
ای کسانی که ایمان آورده اید از خدا و رسول و امیرالمومنین اطاعت کنید. (4) بر اساس روایات فراوانی که از اهل سنت شیعه نازل شده است، مراد از «اولی الامر» در آیه شریفه، ائمه دوازده گانه (علیهم السلام) است. در این آیه دو بار کلمه اطاعت به کار رفته است، یک بار فقط به خدا و یک بار به رسول و رئیس امر. از قسمت دوم آیه می توان دریافت که «اطاعت» (دوم) بین رسول و رهبر مشترک است.
با توجه به عدم وجود شرط، اطاعت تام و بدون قید و شرط است و مانند اطاعت خداوند مطلق است، اما این موضوع با عصمت رسول خدا و بزرگان سازگاری ندارد; زیرا چنین اطاعتی سزاوار کسی است که از کج اندیشی و پیچیدگی در گفتار و رفتار و کردار مصون باشد و مردم را فقط به امر خدا دعوت کند. (5))
پس لازمه «اطاعت از رسول و اولی الامر» این است که اطاعت از آنها مطلقاً واجب است. یقیناً آنها از هر لغزشی یقین و مصون هستند و احکامشان با احکام خداوند منافاتی ندارد. زیرا اگر دستور آنها ظاهراً با دستور خداوند منافات داشته باشد، معنای آیه این است که اطاعت از آنها واجب است و این به معنای دو چیز متضاد در یک مورد است; مثلاً اگر پیامبر به گناهی امر کند، لازمه «اطاعت الله» انجام آن گناه نیست، بلکه طبق مقتضای «اطاعت از رسول» باید آن را انجام دهیم و منظور از آن دو فریضه متعارض است. یک مورد که از شرع مقدس صادر شده است پذیرفته نیست. پس در حقیقت آیه مذکور تضمینی است بر اینکه دستورات رسول و فرمانده کل قوا هیچ گاه با دستورات خداوند منافات ندارد بلکه بر عصمت ائمه علیهم السلام دلالت دارد. (6)
دلالت این آیه بر عصمت امام به قدری روشن است که حتی فخر رازی از علمای بزرگ اهل سنت نیز از آیه عصمت امام استدلال کرده است. (7)

بخونیدش:  چرا باید به پدر بزرگ ومادر بزرگ احترام بگذاریم

3) آیات تثیر:
«ولى الله اهل بیت الله را حفظ مى کند و من شما را پاک مى کنم». همه علمای اسلام معتقدند که این آیه فضیلت بزرگی را برای اهل بیت علیهم السلام اثبات می کند. شیعه این فضیلت را مساوی عصمت اهل بیت علیهم السلام می داند. یعنی بر اساس این آیه اراده خدشه ناپذیر خداوند به طهارت اهل بیت اختصاص داده شده است که آنها را از هر آلودگی دور نگه دارد، تعبیری جز عصمت نیست. (9)

Notes:
1. Al-Baqarah (2), verse 124
2. Luqman (31) verse 13
3. Shahid Morteza Motahari, collection of works, Fajr Printing Institute, second edition, Tehran, 1374, volume 4, pages 923-922 ; جعفر سبحانی، الهیات، پیشین، ج 2، ص 627-623; جعفر سبحانی، منشور جاوید، دفتر انتشارات اسلامی، قم، ج 5، ص 271; فصل 11، پیشین، صص. 231
4. سوره ناسا/59.
5. علامه سید محمد حسین طباطبایی، المیزان فی تفسیر القرآن، ج 1، ص 138. 4، ص. 401-387
6. محمدتقی مصباح یزدی، راه و هدایت، امیرکبیر، تهران، 1375، جلد چهارم، صفحات 207-206
7. خلاصه کلام ایشان چنین است: خداوند در آیه به طور قطع اطاعت از اولیات را لازم دانسته است و کسى که اطاعت او در این راه واجب باشد، لاجرم از خطا و عیب مبرا خواهد بود; زیرا اگر از خطا و خطا مبرا نباشد، به فرض خطا و خطا، طبق این آیه باید از او اطاعت کرد و این به معنای امر به خطا و خطا است، در حالی که اشتباه و خطا ممنوع است. نباید دنبال شود. این لازمه ترکیب امر و نهی در یک فعل واحد است. ک فخر رازی، التفسیر الکبیر، دارالکتب العلمیه، بیروت، 1411ق، ج 1، ص 138. 10، ص. 116 ذیل آیه 59 سوره نساء
8 جزء (33) آیه 33
9. المیزان، ترجمه سید محمد باقر موسوی همدانی، دفتر انتشارات اسلامی، قم، (بتا)، ج316، ص 13.

سوالات متنی پنجم دینی یازدهم تجربی و ریاضی با پاسخنامه; در این مقاله به سوالات تشریحی و تعریفی پاسخ و نمونه پاسخ دهید و جای خالی امتحانی مهم متن درس پنجم امامت ادامه رسالت کتاب دینی 2 یازدهم تجربی را قرار داده ایم. ، ریاضی، فنون، حرفه ای و کاردانی دوره دوم متوسطه. با ما در بخش آموزش ماگرتا همراه باشید.

همچنین بخوانید : پاسخ تدبر در حدیث و تدبر در منزل در درس دینی پنجم یازدهم

سوالات متن درس پنجم دینی یازدهم تجربی و ریاضی با جواب

5 نمونه سوالات امتحانی متنی دین پنجم یازدهم با پاسخ

نمونه سوالات متن درس دینی پنجم یازدهم :

1) کدام یک از مسئولیت های رسول خدا (ص) با رحلت ایشان «پایان» یا «پایان» می شود؟

جواب: دریافت و ابلاغ وحی

2) پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در روز غدیر خم کدام یک را «پیشتر» فرموده است؟

الف) آن که من وصی و ولی او هستم، علی نیز ولی و ولی اوست
ب) ای مردم، چه کسی به مؤمنان از خود سزاوارتر است؟

پاسخ: ب) ای مردم، چه کسی برای مؤمنان از خودشان سزاوارتر است؟

3) چرا فرضیه اول; آیا این به معنای «باطل» بودن سکوت قرآن کریم و پیامبر اکرم (ص) نسبت به پایان دو مسئولیت «مرجع دینی» و «ولایت ظاهری» است؟

پاسخ: زیرا قرآن کریم در همه شئون زندگی مردم را هدایت می کند و نمی توان نسبت به این دو مسئولیت مهم که به شدت در سرنوشت جامعه اسلامی تأثیر می گذارد بی تفاوت بود.

4) جانشینی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) لازم است، کدام یک از ویژگی های او لازم است؟

جواب: 1) علم کامل
2) برائت از گناه و خطا.

5) از میان سه فرضیه مطرح شده در مورد پایان یا حفظ دو مسئولیت «ولایت دینی» و «ولایت ظاهری» پس از رحلت رسول خدا (ص)، کدام یک «منطقی» و «مقبول» است؟ توضیح.

پاسخ: فرض سوم به این معناست که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دستور ادامه تعلیم و تبیین دین [دین دین] و ادامه حکومت [ولایت ظاهری] پس از خود را در قالب «امامت» صادر و منصوب کرد. جانشین او از بسته شدن این دو مسئولیت جلوگیری کرد.

6) پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله هر روز صبح از درگاه حضرت فاطمه علیها السلام عبور می کرد تا مردم را از چه مشکلی آگاه کند و اهل بیت را «اهل بیت» نامید؟

جواب: نزول آیه پاک کننده برای این خاندان معصوم

7) تفکر در «آیات»، «روایات معتبر و مسلمین از پیامبر (ص)» و «بررسی تاریخ اسلام»; درباره جانشینی رسول خدا (ص) چه می‌فهمیم؟

پاسخ: در می یابیم که خداوند امیرالمومنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) را به جانشینی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) منصوب کرد.

8) لزوم داشتن کدام ویژگی یکی از دلایل معرفی امام به خلافت توسط خداوند است و کدام آیه به این سؤال اشاره دارد؟

بخونیدش:  چرا در یک اتاق تاریک نمی توانیم چیزی را ببینیم کلاس سوم

جواب: برائت او از «گناه» و «خطا» – «آیه تطهیر»

9) حدود سه سال از بعثت حضرت محمد (ص) به اسلام می گذرد، چه دستوری از جانب خداوند به ایشان رسید؟ و نام این آیه چیست؟

جواب: «وَ أَنْذَرَ عَلَیْکَکُمْ أَنْزَرٌ عَلَیْهِکُمْ بِالْقَرْبِکَ». – “آیه هشدار دهنده”

10) با توجه به «حدیث غدیر» به سؤالات زیر پاسخ دهید:

1) حجه الوداع یا حجه البلاغ را تعریف کنید.

پاسخ: در سال دهم هجری پیامبر اسلام (ص) برای ادای حج به مکه رفت. این حج که در سال آخر عمرش انجام شد به این نام شهرت یافت.

2) چرا حدود 120 هزار نفر در آخرین حج پیامبر (ص) شرکت کردند؟

جواب: روش حج را از رسول خدا (ص) بیاموزید و با او حج بجا آورید.

3) سوره مائده آیه 67 [آیه اعلام] کی و کجا نازل شد؟

جواب: بعد از حج و در راه بازگشت به مدینه در روز هجدهم ذیحجه در محلی به نام غدیرخم.

11) آیه ولایت را با ترجمه آن بنویسید.

جواب: «در حقيقت ستايش مخصوص خدا و رسولش و مؤمنان و نمازگزاران و زكات دهندگان و ركوع كنندگان است. »

12) طبق حديث جابر، رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم با وجود پنهان و طولاني بودن غيبت، چه افرادي را در اعتقاد به امام زمان (عج) شامل مي شود؟

پاسخ: فقط افرادی که «ایمان راسخ» دارند.

13) با نزول کدام آیه، رسول خدا صلی الله علیه و آله پس از دریافت وحی از جانب خداوند مبنی بر اینکه شخصی در حال رکوع صدقه داد و خداوند می خواهد او را حاضر کند، با شتاب و تلاوت آیه و منصرف کردن مردم، آیا خبر داد، به مسجد می آیند؟

جواب: 1) آیه ولایت
2) آیه ابلاغ
3) آیه تطهیر
4) آیه اتمام.

14) پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به جابر بن عبدالله انصاری فرمود کدام امام معصوم علیه السلام را در سنین پیری خواهد دید و از او خواست که سلامش را به آن حضرت برساند؟

پاسخ: 1) علی بن محمد (ع)
2) حسن بن علی (ع)
3) علی بن الحسین (ع)
4) محمد بن علی (ع)

ادامه سوالات متن درس دینی پنجم یازدهم:

15) هنگامی که آیات نماز نازل شد، اصحاب رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از او پرسیدند که چگونه «دعا شود»; پیامبر (ص) چه کرد؟

پاسخ : پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به مسجد آمد و به آنان فرمود: «همانطور که من نماز می خوانم، شما نیز». سپس نماز خواندن را به آنها آموخت.

16) آیه شریفه: «یا أیها الذین آمنوا اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و امیر امر من…» کدام یک از سرزمین های پیامبر (ص) را شامل می شود؟

جواب: «وصول و ابلاغ وحی»، «مرجع شرعی» و «ولایت ظاهر»

17) هنگامی که جابر بن عبدالله انصاری از رسول خدا (ص) پرسید که «پیشوایان» چه کسانی هستند؟ آنها چه گفتند؟

جواب: ای جابر! آنها «جانشینان من» و «امام بعد از من» هستند. سپس آنها را یکی یکی به او عرضه کرد.

18) نزول آیه تطهیر در شرایطی که رسول خدا صلی الله علیه و آله با عجله به مسجد آمد و پرسید: چه کسی در حال رکوع صدقه داد و هدف از اعلام ولایت علی علیه السلام چه بود؟ به نام این امام؟

جواب: براى اين بود كه مردم با چشم ببينند و پيامبر (ص) را بشنوند تا «پنهان كردن» او ممكن نباشد.

19) در حديث جابر، رسول خدا صلى الله عليه و آله كدام معصوم را به عنوان «همنام» و «همين كنيه» خود آورده است؟

جواب: «امام دوازدهم; حضرت مهدی (عج)”

20) به سؤالات زیر با توجه به آیه «الحمدلله و رسوله و الذین آمنوا و الذین الصّلاة و الذین الزکاتة و الذین عبادة» پاسخ دهید.

1) این آیه با چه نامی شناخته می شود؟

جواب: آیه ولایت

2) این آیه در شأن چه کسی نازل شده است؟

پاسخ: امام علی (علیه السلام)

3) وقتی رسول خدا (ص) در مسجد پرسید: «کسی که در حال سجده صدقه داد» چه پاسخی شنید؟

جواب: فقیری که انگشتری در دست داشت حضرت علی (ع) را در حال نماز نشان داد و گفت: آری، این مرد انگشتر خود را در حال رکوع به من داد.

21) چهار پیام برای حدیث «ثقلین» بنویسید.

پاسخ: 1) همانطور که قرآن و پیامبر (ص) از یکدیگر جدا نیستند، قرآن و اهل بیت علیهم السلام نیز همیشه با هم هستند.
2) همانطور که قرآن «ابدی» است، وجود معصوم نیز «ابدی» است.
3) مسلمانان اگر به این دو با هم بچسبند گمراه نمی شوند.
4) برای هدایت و سعادت اخروی نمی توان تنها به یکی از دو یادگار پیامبر(ص) اقتدا کرد.

22) رسول خدا (ص) پس از نزول کدام آیه، چهل نفر از بنی هاشم را دعوت کرد و اسلام را برای آنان بیان کرد و آنان را به این دین فرا خواند. از میان حاضران تنها حضرت علی علیه السلام برخاست و فرمود: من یار و یاور شما خواهم بود. در سه بار درخواست رسول خدا صلی الله علیه و آله همه ساکت ماندند و فقط حضرت علی علیه السلام قاطعانه اعلام آمادگی و فداکاری کرد؟» پس از آن پیامبر چه کرد؟

جواب: «آیه هشدار دهنده»; پیامبر (ص) دست این پیامبر را گرفت و بیعت او را پذیرفت و خطاب به مهمانان فرمود: همانا او برادر و جانشین من و جانشین من در میان شما خواهد بود.

23) پس از نزول کدام آیه، پیامبر اکرم (ص) به همه دستور داد که «ایستاده» شوند تا بازماندگان برسند و پیشرویان برگردند. ظهر بود، او ابتدا «نماز» را به جا آورد و سپس در سخنانی مفصل و مفصل با مردم صحبت کرد و آنان را برای دریافت این پیام بزرگ الهی آماده کرد و در چه واقعه ای؟

جواب: «یا رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم رسالت به من ربّکم و عملاً لکم فعلًاً» //… واقعه از غدیرخم.

بخونیدش:  چرا وسایل ارتباطی با گذشت زمان تغییر کرده است

24) آیات و روایاتی را که برای جانشینان رسول خدا (ص) عرضه شده نام ببرید. (به نقل از 4 عنصر کافی است.)

پاسخ: 1) آیه انذار
2) آیه ولایت
3) حدیث جابر
4) حدیث ثقلین
5) حدیث منزلت.

25) چرا امام علی علیه السلام و سایر ائمه علیهم السلام باید مانند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله «معصوم» باشند؟

پاسخ : زیرا آنان دو وظیفه «مرجع دینی» و «حکومت ظاهری» مسلمانان پس از رسول خدا (ص) را بر عهده دارند و عمل و گفتارشان هدایت و هدایت مسلمانان است. بنابراین؛ لازم است آنان نیز از گناه و خطا مبرا باشند.

26) امام را چه کسی تعیین و معرفی می کند و چگونه می توان شخصی را که شایسته این مقام است شناخت؟

پاسخ: همان گونه که پیامبر اکرم (ص) از جانب خداوند معرفی و منصوب می شود، تنها فردی است که می تواند شخصی را که شایسته مقام امامت باشد معرفی و به مردم بشناساند; اوست امام باید دارای خصوصیات و صفات پیامبر اکرم (ص) باشد مگر برای دریافت و ابلاغ وحی; از جمله این ویژگی ها «عصمت» است. البته تشخیص این صفت برای انسان ممکن نیست; به عبارت دیگر، مردم نمی توانند تشخیص دهند که چه کسی بی گناه است، گناهی مرتکب نمی شود و مستحق این مقام است.

27) از تفکر در «آیه تطهیر» چه می آموزیم؟

پاسخ: 1) این آیه هر گونه گناه و نجاست را از پیامبر اکرم (ص)، امام علی (علیه السلام)، حضرت فاطمه (س)، امام حسن (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) می زداید. معصوم معرف گناه و پلیدی است.
2) این آیه شامل تعدادی از اهل بیت پیامبر (ص) است که دارای مقام «عصمت» هستند; یعنی در اینجا افراد خاصی از خاندان رسول خدا (ص) هدف قرار می گیرند و این شامل همه نمی شود.
3) چون این عدد خاص «معصوم» است، گفتار و کردار آنها مطابق دین و بیان کننده احکام الهی است.

28) چرا فرضیه دوم; آیا این بدان معناست که پایان دو مسئولیت «مرجع شرعی» و «ولایت ظاهری» از نظر قرآن کریم و پیامبر اکرم (ص) نیز صحیح نیست؟

پاسخ: زیرا نیاز جامعه به این دو مسئولیت پس از رسول خدا(ص) نه تنها از بین نرفت، بلکه «افزایش یافت»؛ و در نتیجه، نیاز جامعه به این دو مسئولیت پس از رسول خدا (ص) نه تنها از بین نرفت، بلکه «افزایش یافت». با گسترش اسلام به سایر نقاط جهان، پیدایش مکاتب و فرقه های مختلف، بروز مسائل و مشکلات جدید اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به دنبال داشت و نیاز به امام و رهبری بود که بیاورد. حقيقت به مردم در ميان انبوه افكار و عقايد، نشان دادن و اداره جامعه آنگونه كه پيامبر(ص) مديريت كرد، «بيشتر» شده است.

ادامه نمونه سوالات متن درس دینی پنجم یازدهم :

29) چرا آیه تطهیر در زمان رسول خدا (ص) فقط شامل امام علی، حضرت فاطمه، امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) بوده است؟

جواب: چون در زمان رسول خدا (ص) فقط این چهار نفر حضور داشتند، به همین دلیل در این روایت فقط نام این چهار بزرگوار آمده است. البته به تعبیر دیگر امامان بعدی نیز اهل بیت به شمار می روند.

30) درباره پایان یا ادامه دو مسئولیت پیامبر اکرم (ص) یعنی; «مرجع دینی» و «ولایت ظاهری» سه فرضیه است، بنویسید.

پاسخ: قرآن کریم و پیامبر اکرم (ص);
1) در مورد آن سکوت کرده اند.
2) پایان این دو مسئولیت را اعلام کرد.
3) این دو مسئولیت را به جانشینی که تعیین کرده اند سپرده اند.

31) چرا پیروی از گفتار و رفتار حضرت فاطمه زهرا (س) بر همه مسلمانان «اجباری» است؟

جواب: 1) علم و عصمت کامل دارد.
2) مایه هدایت و رستگاری است.

32) اداره و اداره جامعه و تعلیم و تبیین دین امری نیست که بتوان آن را کامل و تمام کرد.

33) خداوند تنها کسی است که می تواند شخصی را شایسته مقام امامت معرفی کند و او را به مردم بشناساند.

34) چنانکه قرآن و پیامبر از هم جدا نیستند; قرآن و اهل بیت همیشه با هم هستند.

35) هنگامی که خداوند حضرت موسی را مأمور جنگ با فرعون کرد، از خدا خواست که برادرش هارون را به عنوان مشاور، پشتیبان و شریک برای هدایت مردم منصوب کند.

36) حجی که در سال آخر عمر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله انجام شد به حجةالبلاغ و حجة الوداع معروف است.

37) حضرت فاطمه زهرا (س) از اهل بیت است و با اینکه امامت را بر عهده نداشت، علم و عصمت کامل دارد.

38) از سه مسئولیت رسول خدا، مسئولیت اول یعنی دریافت و ابلاغ وحی به مردم، با ختم نبوت خاتمه می یابد.

پاسخ: این جمله نادرست است.

39) انسانها نمی توانند تشخیص دهند که چه کسی بی گناه است و چه کسی گناهی مرتکب نمی شود.

پاسخ: این جمله صحیح است.

40) همان گونه که قرآن ازلی است، وجود معصوم نیز ازلی است.

پاسخ: این جمله صحیح است.

41) پیامبر اسلام در سال دوازدهم هجرت برای ادای حج به مکه رفت.

پاسخ: این جمله نادرست است.

42) لازمه جانشینی پیامبر اکرم علم و عصمت نسبت به گناهان و خطاها است.

پاسخ: این جمله صحیح است.

نکته مهم: دانش آموزان عزیز فقط این سوالات را مطالعه نکنید و حتما متن درس را با دقت مطالعه کنید.

همچنین بخوانید : سوالات متنی درس دینی چهارم یازدهم

در این مطلب سوالات متنی درس پنجم کتاب تجربی یازدهم و ریاضی دبیرستان را به همراه پاسخنامه مشاهده کرده اید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از دیگر صفحات Magerta دیدن کنید. برای یافتن بهتر پاسخ ها در انتهای کلمات جستجو شده در گوگل کلمه Magerta را قرار دهید. همچنین سوالات خود را در قسمت نظرات بنویسید. 🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا