چرا انگلستان از نهضت مشروطه حمایت میکرد
چکیده:
ناکامی نظام استبدادی در برآوردن نیازهای جامعه ایران که از اوایل قرن نوزدهم آغاز شد، به آغاز جریان اصلاحات و در نهایت جنبش مشروطیت انجامید. هدف این جنبش که با همکاری اقشار تأثیرگذار جامعه از جمله روحانیون و روشنفکران به موفقیت رسید، ایجاد یک نظام سیاسی مبتنی بر دموکراسی پارلمانی در سایه نظام مشروطه سلطنتی و با در نظر گرفتن موازین شرعی بود. اما او نتوانست به این هدف دست یابد. سؤال این پژوهش که با روش کتابخانه ای و با رویکرد توصیفی- تحلیلی انجام شد، این است که آیا دولت انگلیس در شکست نهضت مشروطه نقش داشته است یا خیر؟ نتایج تحقیقات نشان می دهد که حمایت اولیه این دولت از جنبش مشروطه خواهی فریبکاری بوده و دوام نیاورد و رویکرد خصمانه روس ها به مشروطه بدون هماهنگی انگلیسی ها نمی توانست به نتیجه برسد.
ناکامی نظام استبدادی در پاسخگویی به نیازهای مردم ایران که از اوایل قرن نوزدهم آغاز شد، منجر به ظهور جریان اصلاح طلبی و آغاز جنبش مشروطه شد. هدف این حرکت موفق با همکاری اقشار تأثیرگذار جامعه از جمله علمای دین و علمای دینی، ایجاد یک نظام سیاسی مبتنی بر مردم سالاری پارلمانی تحت نظام جنبش مشروطیت و تحت رهبری شریعت اسلامی است. ; در غیر این صورت این جنبش نتوانست به این هدف دست یابد. این پژوهش که به شیوه آکادمیک و به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است، این سؤالات را مطرح می کند: آیا دولت انگلیس از جنبش مشروطه فاصله دارد یا خیر؟ کشف دادههایی که منجر به این تحقیق شد نشان میدهد که حمایتهای جنبش مشروطه از دولت بریتانیا فریبکاری بوده و چندان دوام نیاورد. با این حال، مواضع خصمانه روس ها با جنبش مشروطه، بدون اتحاد با انگلیسی ها نمی توانیم موفق شویم.
ناکامی نظام استبداد در برآوردن نیازهای جامعه ایران که از اوایل قرن نوزدهم آغاز شد، به آغاز جریان اصلاحات و در نهایت نهضت مشروطیت منجر شد. هدف از این حرکت که با همکاری اقشار تأثیرگذار جامعه از جمله روحانیون و روشنفکران صورت گرفت، ایجاد یک نظام سیاسی مبتنی بر دموکراسی پارلمانی در چارچوب نظام مشروطه سلطنتی و «پایبندی به مبانی دینی» بود. اما نتوانست به این هدف دست یابد. هدف. سؤال این پژوهش که با روش کتابخانه ای و با رویکرد توصیفی- تحلیلی انجام شد، این است که آیا دولت انگلیس در شکست نهضت مشروطه نقش داشته است؟ یافته های این مطالعه نشان می دهد که حمایت اولیه دولت از جنبش مشروطه فریبنده دیگر وجود نداشت و ادامه خصومت روسیه با انقلاب مشروطه بدون هماهنگی بریتانیا امکان پذیر نبود.
خلاصه ماشینی:
سؤال این پژوهش که با روش کتابخانه ای و با رویکرد توصیفی- تحلیلی انجام شد، این است که آیا دولت انگلیس در شکست نهضت مشروطه نقش داشته است یا خیر؟ نتایج تحقیقات نشان می دهد که حمایت اولیه از این دولت تنها حرکتی برای مشروطیت فریبکارانه بوده و ادامه پیدا نکرده و رویکرد خصمانه روس ها به قانون اساسی بدون هماهنگی انگلیسی ها نمی تواند به نتیجه برسد. اگرچه واقعیت امر یکی است، اما انعقاد این قرارداد به معنای دشمنی انگلیسی ها با مشروطیت و رهبران آن، به ویژه رهبران لیبرال نهضت نیست، بلکه حتی در این مرحله که انگلیس جنبش را سازشکار می کرد. او ترتیبی اتخاذ کرد که پس از تعطیلی پارلمان توسط گروهی از آزادیخواهان رادیکال، در روزهای آینده حمایت شود. تاریخ انگلیس نشان داده است که اگر نظام قانون اساسی با پادشاهی که به روسیه علاقه دارد مخالفت کند، انگلیس از او حمایت می کند. اما به دنبال ظهور جبهههای جدید در اروپا – در قالب ظهور آلمان و اتحاد این کشور با اتریش و ایتالیا – که زمینههای آغاز جنگ جهانی را فراهم کرد، بریتانیا قرارداد 1907 را با هماهنگی فرانسه اجرا کرد. از یک طرف ایران را بین خود و روسیه تقسیم کند، آن را به دو منطقه شمالی و جنوبی و در مرکز بی طرف تقسیم کند و از طرف دیگر دست روسیه را برای سرکوب انقلاب مشروطه باز بگذارد.
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
درجه علمی در دستهبندی سابق وزارت علوم: علمی-پژوهشی