چرا باید غذا را نشسته بخوریم
غذا را روی میز یا روی زمین بخورید
فواید غذا خوردن روی زمین برای سلامتی
استفاده از صندلی به بخشی از زندگی روزمره مردم در نقاط مختلف دنیا تبدیل شده است. نه تنها هنگام کار، بلکه امروزه مردم عادت دارند برای کارهای دیگری مانند غذا خوردن دور یک میز یا حتی روی یک نیمکت بنشینند. اگرچه دیگر در اکثر کشورهای غربی شاهد چنین صحنههایی نیستیم، اما در برخی فرهنگها همچنان شاهد تداوم آنها هستیم. این سنت باستانی ریشه در یوگا و آیورودا، طب سنتی هند دارد و همچنین دارای فواید علمی برای سلامتی است.
همچنین بخوانید : آیا علی مند و حوضش توهین به حضرت علی است؟
اگر برای نشستن روی زمین سخت چندان راحت نیستید، می توانید با استفاده از تشک، بالش یا کوسن، شرایط راحت تری را برای نشستن روی زمین ایجاد کنید. در ادامه با برخی از فواید نشستن روی زمین هنگام غذا خوردن برای سلامتی آشنا می شویم.
مروری بر فواید حرکات یوگای نشسته
هنگامی که روی زمین می نشینید و غذای خود را می خورید، در واقع نوعی ژست یوگا انجام می دهید. این حالت می تواند سوخاسانا، سواستیکاسانا یا سیدهاسانا باشد. اگرچه این وضعیتهای نشسته ساده و کاربردی به نظر میرسند، اما انجام آنها با هدفی خاص فواید زیادی برای سلامتی دارد.
در سوخاسانا (ژست پاهای ضربدری)، شما روی زمین می نشینید و پاهای خود را آرام، ستون فقرات صاف و قفسه سینه باز دارید. پاها تقریباً موازی هستند و پاهای پایینی زیر زانوی مقابل قرار می گیرند. این یک وضعیت ثابت برای انجام تمرینات بالاتنه مانند چرخش شانه و کشش گردن است.
در واقع، یک ژست سوخاسانا که به خوبی تنظیم شده است، شرایط خوبی را برای یک حالت آرام و در عین حال هوشیار ذهن و بدن فراهم می کند. همچنین این وضعیت نشستن به کاهش تنش عضلانی و باز شدن چاکرا (مرکز انرژی) کمک می کند.
به طور خلاصه، وقتی در سوخاسانا می نشینید و غذا می خورید، همزمان در حال خوردن غذا و یوگا هستید.
بهبود هضم
چهار زانو روی زمین نشستن و غذا خوردن برای دستگاه گوارش انسان مفید است. حرکت عقب و جلو ناشی از خم شدن برای غذا خوردن و بازگشت به حالت نشستن عادی به عضلات شکم کمک می کند تا شیره گوارشی ترشح کنند که برای هضم سریع و مناسب لازم است.
علاوه بر این، این وضعیت نشستن فرصتی برای آرام کردن ذهن و ایجاد فشار بر روی ستون فقرات پایینی فراهم می کند که باعث آرامش بدن می شود. علاوه بر این، تنش عضلانی بهبود می یابد و فشار خون بالا کاهش می یابد.
طبق آیورودا، طب سنتی هند، همه این عناصر با هم عمل می کنند تا از هضم مناسب غذاهای مصرف شده اطمینان حاصل کنند. هضم بهینه غذا یک عامل کلیدی برای بدن سالم در نظر گرفته می شود.
افزایش امید به زندگی
بلند شدن منظم از حالت نشسته روی زمین بدون کمک می تواند به طولانی شدن عمر کمک کند. یک مطالعه در سال 2012 که در مجله اروپایی قلب و عروق منتشر شد نشان داد که توانایی بلند شدن از حالت نشسته روی زمین بدون هیچ گونه حمایتی با افزایش امید به زندگی مرتبط است.
بر اساس این مطالعه، بلند شدن از حالت نشسته مستلزم انعطاف پذیری و قدرت بدنی قابل توجهی است که برای جلوگیری از تصادفات رایج، صدمات و سقوط ضروری است.
بهبود قدرت و انعطاف پذیری
نشستن روی زمین در حالت چهار زانو، بدن را قوی تر و انعطاف پذیرتر می کند. این حالت نشسته باسن، زانو و مچ پا را کش می دهد. علاوه بر این، انعطاف پذیری ستون فقرات، شانه ها و قفسه سینه را افزایش می دهد، در نتیجه انعطاف پذیری کلی را بهبود می بخشد و توانایی پیشگیری از بیماری های خاص را افزایش می دهد.
قدرت و انعطاف بیشتر به شما این امکان را می دهد که بدون مشکل صاف بایستید و اجسام سنگین را بدون آسیب رساندن به کمر بلند کنید.
از طرفی نشستن طولانی مدت روی صندلی منجر به ایجاد ضعف و درد در ناحیه کمر، ضعیف شدن عضلات شکم و سفت و غیر قابل انعطاف باسن می شود.
وضعیت صحیح بدن را ترویج می کند
وضعیت بدنی خوب برای کاهش فشار روی عضلات و مفاصل خاص، به ویژه در پشت و گردن، مهم است. چهار دست و پا نشستن روی زمین برای غذا خوردن به طور خودکار وضعیت شما را اصلاح می کند.
هنگام نشستن روی زمین در سوخاسانا، باید پشت خود را صاف، ستون فقرات خود را کشیده و شانه های خود را به سمت عقب بکشید. این وضعیت به جلوگیری از انواع دردهای ناشی از وضعیت نامناسب کمک می کند.
از سوی دیگر، نشستن طولانی مدت روی یک صندلی یا نیمکت و خم شدن بر روی میز یا کامپیوتر می تواند منجر به وضعیت نامناسب و ضعف کمر شود.
گردش خون را بهبود بخشد
چهار زانو نشستن هنگام غذا خوردن برای سیستم گردش خون انسان نیز مفید است. وقتی روی زمین می نشینید، خون راحت تر از طریق قلب به سایر قسمت های بدن پمپاژ می شود. علاوه بر این، نشستن روی زمین به سلامت قلب کمک می کند، زیرا فشار اضافی روی این اندام را هنگام غذا خوردن کاهش می دهد.
گردش خون خوب تضمین می کند که تمام اندام های بدن اکسیژن و مواد مغذی کافی برای عملکرد صحیح دریافت می کنند. برای افرادی که مشکلات گردش خون دارند، توصیه می شود هنگام غذا خوردن در وضعیت صحیح روی زمین بنشینند.
به کاهش وزن کمک می کند
هنگامی که روی زمین می نشینید و غذا می خورید، این وضعیت بر ذهن و بدن شما اثر آرامش بخشی دارد. یک بدن آرام بهتر می تواند روی غذای مصرف شده تمرکز کند که از پرخوری جلوگیری می کند.
این به این دلیل اتفاق میافتد که عصب واگ بهتر کار میکند و هنگام نشستن سیگنالها را به بهترین شکل منتقل میکند. عصب واگ مسئول انتقال سیگنال ها از معده به مغز هنگام غذا خوردن است و به مغز می گوید که سیر هستید یا نه.
علاوه بر این، این وضعیت نشستن باعث می شود که آهسته تر غذا بخورید. این به معده و مغز زمان کافی میدهد تا تشخیص دهد چه زمانی سیر شدهاید.
علاوه بر این، نشستن و بلند شدن از روی زمین ورزش خوبی محسوب می شود. همه این موارد با هم به مدیریت وزن کمک می کنند.
روابط خانوادگی را ترویج دهید
نشستن روی زمین هنگام غذا خوردن به عنوان یک خانواده می تواند راه جدیدی برای ارتباط بین اعضای خانواده باشد. وقتی روی زمین و در قد فرزندانتان نشسته اید، راحت تر می توانید با آنها ارتباط برقرار کنید و احساس آنها را درک کنید.
غذا خوردن هنگام نشستن روی زمین می تواند به بهبود پیوند خانواده کمک کند و وضعیت بدنی خوب می تواند به آرامش ذهن و بدن کمک کند و منجر به زندگی آرام یا بدون استرس شود.
پشت میز یا روی زمین غذا بخورید / فواید غذا خوردن روی زمین برای سلامتی
جهت کتبی
اگر دوست دارید ایستاده غذا بخورید، وقت بگذارید و خیلی سریع غذا نخورید. این نکته بسیار مهمی است چه نشسته و چه ایستاده غذا بخورید.
جامعه مدرن امروزی ما را تشویق به زندگی مشترک می کند. بنابراین، بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند که در طول روز بیشتر بایستید یا ساعت های طولانی ننشینید. اما آیا می توان در حالت ایستاده کالری بیشتری بسوزاند؟
ممکن است در ایستادن بیشتر از نشستن کالری بسوزانید، اما ایستادن غذا خوردن به روش های دیگری بر رژیم غذایی شما تأثیر می گذارد. در این مقاله از مجله دلتا به بررسی این سوال پرداخته شده است.
آیا خوردن در حالت ایستاده به کاهش وزن کمک می کند؟
یک فرد 77 کیلوگرمی در حالت نشسته حدود 139 کالری در ساعت و در حالت ایستاده حدود 186 کالری در ساعت می سوزاند. بنابراین اگر 77 کیلوگرم وزن دارید، به ازای هر ساعتی که به جای نشستن در حالت ایستاده سپری می کنید، 47 کالری بیشتر می سوزانید. داده های جمع آوری شده توسط دانشمندان نشان می دهد که ایستادن، ضربان قلب را در مقایسه با نشستن حدود 10 ضربه در دقیقه افزایش می دهد.
غذا هنگام نشستن بهتر هضم می شود یا ایستاده؟
پس از جویدن غذا، بزاق مخلوط با غذا وارد مری و سپس معده می شود. در معده، غذا به اندازه کافی آسیاب و خرد شده و به دلیل چرخش و ترکیب با اسید معده به مولکول های کوچک تبدیل می شود. این مولکول های کوچک وارد روده کوچک می شوند تا مواد مغذی آنها از طریق دیواره روده جذب شود.
نوع غذایی که می خورید می تواند بر سرعت هضم آن تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، فیبر و پروتئین می توانند تخلیه معده را به تاخیر بیندازند. در نتیجه احساس سیری طولانی تری باقی می ماند و تا چند ساعت آینده اشتهای کمتری خواهید داشت.
اما اگر کربوهیدرات بخورید با سرعت زیاد وارد جریان خون می شوند و به زودی بعد از غذا دوباره احساس گرسنگی می کنید. یکی دیگر از عواملی که بر هضم غذا تأثیر می گذارد وضعیت بدن است. وقتی مینشینید یا دراز میکشید، غذا کندتر از زمانی که ایستادهاید از معده خارج میشود.
غذای اصلی یا میان وعده؟
بر اساس این مطالعه، اکثر مردم خوردن وعده غذایی اصلی را با نشستن مرتبط می دانند. بنابراین اگر هنگام غذا خوردن بلند شوید، مغزتان با آن مانند یک میان وعده رفتار می کند.
اگر غذایی که می خورید غذای اصلی باشد، نشسته یا ایستاده فرقی نمی کند، مهم این است که هنگام غذا خوردن، ذهن هوشیار و باهوش باشد. اگر غذای اصلی خود را ایستاده می خورید، هوشمندانه رفتار کنید و با آن به عنوان یک وعده غذایی اصلی و نه یک میان وعده رفتار کنید.
درد معده
یکی از جنبه هایی که می تواند در افزایش سرعت تخلیه معده مفید باشد، بروز دل درد است. سوزش سر دل زمانی رخ می دهد که اسید معده وارد مری شود. این اسید تیز مری را می سوزاند زیرا غشای مخاطی مری توانایی محافظتی برای مقاومت در برابر اسید معده مانند پوشش معده را ندارد.
اگر از سوزش سر دل رنج می برید، به طور کلی توصیه می شود تا چند ساعت بعد از غذا دراز نکشید. دراز کشیدن می تواند خطر ورود اسید معده به مری را افزایش دهد. زیرا گرانش زمین به حرکت اسید معده به سمت مری نیز کمک می کند. ایستاده غذا خوردن می تواند به گرانش زمین کمک کند تا با اسید معده مبارزه کند و در نتیجه سوزش سر دل را کاهش دهد.
پیشنهاد مطالعه: مقاله علل شایع دل درد بعد از غذا خوردن را بخوانید.