چرا باید غرور داشته باشیم

غالباً در مورد غرور، همه ما ادعا می کنیم که مردمی متواضع، بخشنده، مهربان، خلاق و انسان دوست هستیم و این صفت زشت اصلاً جزء ذات پاک و مقدس ما نیست. غافل از اینکه رفتار ما ناشی از غرور است، فکر می کنیم بهتر از دیگران هستیم و همه بدی ها را به دیگران نسبت می دهیم. در این مقاله می خواهیم دقیقاً به این موقعیت یک فرد مغرور بپردازیم و ببینیم چگونه می توانیم آن را به خوبی مدیریت کنیم. در واقع، در این مقاله موارد زیر را به خوبی یاد خواهید گرفت:

غرور چیست؟

غرور حالتی است که در آن انسان برای خود ارزش زیادی قائل است و خود را برتر از همه می داند. در واقع غرور زمانی به وجود می آید که افراد فریب مقامات و ویژگی های دنیوی را بخورند که حتی ممکن است پایدار نباشند و با تعقیب نفس خود این احساس غرور را تجربه کنند. آنها خود را برتر از دیگران می دانند و فکر می کنند از هرکس و هر چیزی بهتر هستند. حتی در موارد شدید، فرد معتقد است که همه باید تابع او باشند و فقط او باید بر دیگران برتری داشته باشد.

غرور حالتی است که فرد ارزش بیش از حد برای خود قائل است

که افتخار می کند

به فردی که برای خود ارزش زیادی قائل است، می گویند مغرور است. افراد متکبر فکر می کنند ویژگی هایی دارند که آنها را برتر می کند. البته غرور را با احترام و رفاه نسبت به خود اشتباه نگیرید. غرور با عزت نفس کاملا متفاوت است. افراد مغرور با لاف زدن و بدرفتاری دوستان خود را از دست می دهند و هر روز بیشتر احساس تنهایی می کنند. اما کسانی که با انجام کارهایی مانند خوردن غذای خوب، گوش دادن به آهنگ های خوب و توجه به سلامتی خود به خود احترام می گذارند، نه تنها از احساس یک زندگی خوب لذت می برند، بلکه توجه دیگران را نیز به خود جلب می کنند و به فردی محبوب در دنیا تبدیل می شوند. . جمع دوستان

غرور اضافه، گوش‌های شنوای ما را در مقابل نصیحت‌های دیگران کر می‌کند

نشانه های غرور

در حضور افراد مغرور نشانه هایی وجود دارد که مشخص می شود آن فرد مغرور است یا خیر. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:

عدم سازش و انعطاف پذیری

آنها مدیون دیگران هستند

در مقابل کسانی که از آنها قوی ترند سکوت می کنند

همدیگر را قبول ندارند!

1. عدم سازش و سخت گیری

افراد مغرور معمولاً فاقد سازش و انعطاف هستند. آنها همیشه دوست دارند از نظرات دیگران صرف نظر از اینکه از کدام گروه هستند پیروی کنند و به همین دلیل حاضر نیستند از مواضع خود کوتاه بیایند و نظرات دیگران را در نظر بگیرند. افراد متکبر همیشه به دنبال رهبری در همه جا هستند و دیگران از آنها پیروی می کنند و اگر در جایی این اتفاق نیفتد احساس می کنند غرورشان خدشه دار شده و بنابراین می جنگند.

2. به دیگران بدهکارند

افراد مغرور معتقدند که دیگران همیشه چیزی به آنها مدیون هستند! به همین دلیل همیشه طوری رفتار می کنند که شما احساس می کنید قصد دارند چیزی را که می خواهند از شما مطالبه کنند. در همه امور باید مراقب رفتار و گفتار خود با آنها باشید وگرنه به سرعت از دست شما عصبانی می شوند و در مقابل شما واکنش های منفی نشان می دهند. افراد مغرور همیشه دوست دارند که دیگران به آنها احترام بگذارند و همانطور که می خواهند با آنها رفتار کنند، در غیر این صورت اغلب از شما شکایت خواهند کرد.

شعله‌های غرور، زندگی یک فرد موفق را به آتش می‌کشد

3. در مقابل کسانی که از آنها قوی ترند سکوت می کنند

افراد مغرور معمولاً سعی می کنند در مقابل کسانی که بالاتر از آنها هستند سکوت کنند و متواضع و متواضع به نظر برسند. اما همیشه به زیردستان خود زور می دهند و حرف هایشان را به آنها تحمیل می کنند. در واقع برخلاف غرور بیرونی، از اعتماد به نفس کافی درونی برخوردار نیستند و به همین دلیل ظرفیت رویارویی با افراد قوی‌تر از خود را ندارند. به همین دلیل است که همیشه در برابر کسانی که برتر از آنها هستند سکوت می کنند تا از هر آسیبی جلوگیری کنند. اما تا می توانند ضعیف ترین ها را مرعوب می کنند و خواسته های خود را تحمیل می کنند.

4. خودشان را قبول ندارند

متأسفانه افراد مغرور بر خلاف آنچه در بیرون نشان می دهند به هیچ وجه خود را قبول ندارند! به همین دلیل است که سعی می کنند نقاط ضعف خود را پشت غرور خود پنهان کنند. آنها سعی می کنند با ایجاد تصویری غرورآمیز از خود در مقابل دیگران، عیوب خود را از دیگران پنهان کنند. اما اگر در درون خود با آنها مقابله کنید، متوجه می شوید که آنها به شدت از عیوب خود رنج می برند و خود را به هیچ وجه قبول ندارند. به همین دلیل است که همیشه سعی می کنند با بزرگ نمایی نقاط ضعف خود را از دیگران پنهان کنند.

ریشه های غرور

غرور یک سری دلایل و به اصطلاح ریشه دارد و در واقع همین ها باعث غرور می شود که در اینجا به آن می پردازیم.

احساس ضعف درونی

جهل و نادانی

ظرفیت محدود

1. احساس ضعف درونی

یکی از بارزترین عواملی که باعث می شود فرد مغرور به نظر برسد، ضعف درونی اوست. این افراد معتقدند افرادی ناکارآمد هستند و ویژگی های لازم برای پذیرش در جامعه را ندارند و معمولا سعی می کنند این عیوب را پشت چهره مغرور خود پنهان کنند. در واقع تا زمانی که انسان احساس ناامنی و حقارت نداشته باشد، سعی نمی کند مدام خود را بزرگ کند. اطمینان حاصل کنید که یک فرد تنها زمانی شروع به تمجید از خود و توانایی های خود می کند که از درون احساس کند اعتماد به نفس ندارد.

2. نادانی

برخی افراد این توهم را دارند که دارای کمالات و امتیازاتی هستند که آنها را بر دیگران برتری می دهد. این امتیازات می تواند زیبایی ظاهری، پول و ثروت و یا حتی موقعیت اجتماعی باشد. به همین دلیل است که آنها معتقدند دیگران از آنها پست تر هستند و آنها بسیار بالاتر و برتر از دیگران هستند. در حالی که اگر خوب فکر کنند متوجه می شوند که هیچ کدام از این مقامات و ویژگی ها پایدار نیستند. یک فرد نادان متوجه نمی شود که همه این ویژگی ها به راحتی از بین می روند و دیگر وجود ندارند. اگر آنها به درستی به این سؤال فکر می کردند، احتمالاً احساس غرور و غرور نمی کردند.

بخونیدش:  چرا افراد چاق آلتشان کوچک است

3. ظرفیت محدود

متأسفانه اغلب می بینیم که فردی به محض اینکه شغلی پیدا می کند یا موفق می شود، احساس غرور می کند و فکر می کند که از دیگران بهتر و بهتر است. این مشکل از عدم توانایی فرد ناشی می شود. اگر افراد توانایی های بالایی داشته باشند، بعید است که فریب بخورند و با کسب موفقیت های کوچک به خود افتخار کنند.

کم ظرفیت بودن از نشانه های اصلی غرور است

مضرات غرور

چند بار فرصت ها و لحظات خوب زندگی تان را از سر غرور از دست داده اید؟

بحث ها و جنجال هایی که روزانه برای شما پیش می آید تا چه اندازه از غرور شما سرچشمه می گیرد؟

چند بار برای حفظ غرور خود به دروغ متوسل شده اید؟

چند نفر را به غرور و خودخواهی از دست داده اید؟

چند بار تا به حال عذرخواهی کرده اید و جلوی اتفاق ناخوشایندی را گرفته اید که واقعاً مقصر بوده اید؟

اینها تنها بخشی از نکات منفی غرور است. اگر روی رشد شخصی خود کار کرده اید، باید بدانید که غرور می تواند خیلی به ما آسیب برساند. به همین دلیل، کسانی که موفق می شوند عمدتاً غروری ندارند که در نهایت باعث شکست آنها شود و همه این اتفاقات بد برای آنها رخ دهد.

خودشناسی تو را از دروغ در امان نگه می‌دارد

فواید غرور

درست است که غرور جنبه های منفی زیادی دارد، اما از طرفی برای مردم فوایدی هم دارد. البته به شرطی که نامتعادل نباشد. نمونه هایی از اینکه چگونه غرور می تواند جنبه مثبت خود را در یک فرد نشان دهد عبارتند از:

1. افراد مغرور استانداردهای بالایی دارند

یکی از ویژگی های مثبت افراد مغرور این است که استانداردهای بالایی دارند. آنها معمولاً به کارهای کوچک بسنده نمی کنند، به همین دلیل است که می توان به آنها برای انجام کارهای بزرگ اعتماد کرد. زیرا تا زمانی که کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام ندهند متوقف نمی شوند. آنها برای زندگی خود ارزش زیادی قائل هستند و می دانند که باید به بهترین ها برسند.

به همین دلیل برای رسیدن به نتایج بسیار خوب تلاش می کنند و این یکی از ویژگی ها و جنبه های مثبت غرور افراد است که آنها را به تلاش و ادامه مستمر سوق می دهد.

بالا بودن استانداردها از جنبه های مثبت غرور است

2. حامیان بسیار خوب

افراد مغرور عموما حامیان بسیار خوبی هستند. وقتی رهبر یک گروه هستند، اجازه نمی دهند چیزی به اعضای آن گروه آسیب برساند. این افراد عموماً در محیط خانواده بسیار حامی تلقی می شوند زیرا در برابر هر گونه آزار و اذیت دیگران که به خانواده آنها برسد، مقاومت می کنند. این یکی دیگر از خصوصیات مثبت افراد مغرور است که آنها را به حامیان بسیار قوی تبدیل می کند.

3. آنها رهبران خوبی هستند

اگر رهبری گروه یا نظارت بر اجرای یک کار را به فردی خودخواه بسپارید، بدون شک آرامش زیادی خواهید داشت. در واقع، افراد مغرور تمام تلاش خود را می کنند تا از اعضای گروه در برابر آسیب محافظت کنند و علاوه بر آن، کار را به هر طریقی که می توانند پیش ببرند.

پس وقتی قرار است کاری مهم و جدی انجام دهید، بدون شک می توانید این کار را به فردی با غرور و آرامش کامل بسپارید و مطمئن باشید تا به نتیجه نرسیده و گروه به خوبی پیشرفت نکند، دست از تلاش بر نمی دارد.

4. بر موانع غلبه می کنند

این ویژگی در برخی از افرادی که غرور مثبت دارند قابل مشاهده است. آنها به توانایی های خود ایمان دارند و مطمئن هستند که می توانند کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. به همین دلیل موانع و مشکلاتی که در مسیر ایجاد می شود به هیچ وجه نمی تواند آنها را متوقف کند و بدون وقفه به سمت پیشرفت حرکت می کنند. آنها معتقدند که عوامل منفی نمی توانند بر توانایی های آنها تأثیر بگذارند و آنها را ضعیف کنند، بنابراین تمام تلاش خود را می کنند تا ثابت کنند ضعیف نیستند.

حدیث غرور

غرور یکی از خصوصیاتی است که مورد انتقاد والدین و بزرگان دین ما قرار گرفته است، البته غرور که باعث می شود بیش از حد خود را برتر از خود احساس کنید. اگر فکر می کنید غرور شما بیش از حد است، حتما از این کلمات ارزشمند استفاده کنید.

در بهشت ​​دو فرشته برای بندگان گماشته شده است، پس هر کس برای خدا تواضع کند برانگیخته و هر که تکبر کند فرود آورند. (امام صادق علیه السلام)

حرص، تکبر و حسادت انگیزه هایی است که ما را به سمت گناه سوق می دهد. (امام علی علیه السلام)

غرور و غرور انسان را از علم آموزی باز می دارد و به ذلت و جهل می کشاند. (امام هادی علیه السلام)

راه های درمان غرور

اگر جزو افراد مغرور هستید و می خواهید این ویژگی را از خود حذف کنید و بهتر است بگویم آن را مدیریت کنید، تکنیک های زیر بهترین روش برای شما هستند و می توانند برای شما بسیار موثر باشند.

1. بپذیرید که افتخار می کنید

اولین قدم برای بهبود عزت نفس این است که بپذیرید که فردی مغرور هستید. اگر اعتراف نکنید که فردی مغرور هستید، چگونه می خواهید آن را برطرف کنید؟ تا زمانی که این مشکل را به طور کامل نپذیرفته اید، ذهن شما مدام تکرار می کند که نیازی به رسیدگی و حل این مشکل نیست. بنابراین در ابتدا بپذیرید که مغرور هستید و باید آن را اصلاح کنید تا در زندگی خود نسبت به دیگران دچار مشکل نشوید. به یاد داشته باشید، هیچ کس دوست ندارد با یک فرد بسیار مغرور ارتباط برقرار کند.

بخونیدش:  چرا هرمیون با رون ازدواج کرد

پذیرش غرور ، اولین راه درمان آن است

2. به نقاط ضعف خود توجه کنید

همه انسان ها در وجود خود دارای نقاط ضعف و عیب هستند. آیا ممکن است در این دنیا فردی باشد که دچار ضعف درونی نشود؟ اگر چنین شخصی وجود داشته باشد، قطعاً کسی نیست جز انبیا و اولیای الهی! پس باید بپذیرید که بدون شک در برخی زمینه ها ضعیف هستید و قرار نیست از هر نظر کامل باشید.

وقتی به طور کامل آن را بپذیرید، متوجه خواهید شد که چیزی برای افتخار کردن وجود ندارد. چون مثل دیگران هستید، نقاط قوتی دارید و با آنها نقاط ضعفی نیز در شما وجود دارد.

وقتی بپذیرید که مغرور هستید راحت تر میتوانید آن را درمان کنید

3. در کجا از پراید بیشتر استفاده کرده اید؟

با پذیرش این واقعیت، وقت آن است که بنشینیم و فکر کنیم:

غرور زیادی را کجا خرج کردی؟

در چه شرایطی این ویژگی مهمتر به نظر می رسد؟

در مواجهه با چه اتفاقاتی با غرور از جانب خود واکنش نشان می دهید؟

یافتن منابع تا حد زیادی به شما کمک می کند تا با تمرین و تمرکز بر روی این موقعیت ها از تکرار اتفاقات قبلی جلوگیری کنید و کنترل بیشتری بر رفتار خود داشته باشید.

4. مغرور شدن به آنچه دارید حرام است

برخی افراد به دارایی خود افتخار می کنند. میزان درآمد، محل زندگی، تحصیلات، ظاهر، خانواده و بسیاری موارد دیگر. لطفا توجه کنید:

اول: بسیاری از این ویژگی‌ها اختیاری نیستند و به هیچ وجه بخشی از دستاوردهای شما محسوب نمی‌شوند که به دیگران افتخار می‌کنید. مثلاً هیچکس انتخاب نمی کند که در کدام خانواده متولد شود، بنابراین داشتن یک خانواده خوب اصلا دلیل خوبی برای افتخار انسان نیست.

دوم: ویژگی‌های اکتسابی شما، مانند سطح تحصیلات، درآمد، مدل ماشین و محل زندگی‌تان و غیره، هیچکدام در شاد کردن دیگران نقشی ندارند. پس هرگز حق نداری بابت این چیزها به دیگران لاف بزنی. لطفاً به خاطر داشته باشید که هزاران اتفاق ممکن است رخ دهد و شما هرگز به هیچ یک از آنها نخواهید رسید.

بزرگ‌ترین حماقت برای یک فرد موفق، افتخار به داشته‌هایش است

5. شما همیشه برنده نخواهید شد

انسان مغرور به دلیل ذهنیت بدی که نسبت به خود دارد، خود را برتر از دیگران می داند و به همین دلیل انتظار دارد در همه جا و در هر شرایطی برنده نهایی باشد و نامش بر سر زبان ها بماند.

اگر او سخت در اشتباه است؛ هر کسی استعدادها و ویژگی های مثبتی دارد که می تواند به آنها کمک کند در موقعیت های مختلف بدرخشند. پس لطفا از تلاش برای تنها بودن در همه جا دست بردارید.

اگر نمی توانید غرور خود را کنترل کنید، حتما به یک مشاور مراجعه کنید

6. در مورد جهان و خلقت فکر کنید

یکی از بزرگترین مشکلاتی که می تواند مانع از احساس غرور افراد شود این است که به دنیای خلاق فکر می کنند. اگر به نظام هستی دقت کنید، متوجه می شوید که انسان بسیار ضعیف است و حتی ذره ای هم در این دنیا به حساب نمی آید. هیچ انسانی توانایی ایجاد چنین سیستم قدرتمندی را ندارد.

بنابراین، شما باید مراقب باشید که انسان ضعیف است. اگر انسان این ضعف وجودی را خوب درک کند و از طرفی عظمت هستی را به درستی بشناسد، قطعاً احساس غرور نمی کند. آن که در دام غرور و غرور گرفتار است، فراموش کرده که در ابتدا چقدر ضعیف و آسیب پذیر بوده و در نهایت چیزی جز مشتی پوست و استخوان برایش باقی نخواهد ماند.

7. از یک روانشناس کمک بگیرید [ps2id id=’clip’ target=”/]

اگر تمام این مراحل را انجام داده اید اما باز هم نمی توانید غرور خود را درمان کنید، تنها راه حلی که برای شما باقی می ماند مراجعه به یک مشاور خوب است. مراقب باشید غرور چیزی نیست که بتوانید به راحتی نادیده بگیرید. زیرا می تواند شما را از بسیاری از موفقیت ها و اتفاقات خوب دور نگه دارد. بنابراین، اگر نمی توانید آن را مدیریت کنید، با یک مشاور و روانشناس متخصص صحبت کنید.

امیدوارم این راه ها برای شما موثر باشد و چیزهای خوبی برای شما به ارمغان بیاورد. اگر راه دیگری برای مقابله با غرور می شناسید یا سوالی در مورد آن دارید حتما در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

موفق باشید…

مغرور بودن خوب است یا بد؟

غالباً در مورد غرور، همه ما ادعا می کنیم که مردمی متواضع، بخشنده، مهربان، خلاق و انسان دوست هستیم و این صفت زشت اصلاً جزء ذات پاک و مقدس ما نیست. غافل از اینکه رفتار ما ناشی از غرور است، فکر می کنیم بهتر از دیگران هستیم و همه بدی ها را به دیگران نسبت می دهیم. در این مقاله می خواهیم دقیقا به این موضوع یعنی غرور بپردازیم.

غرور یک ویژگی انسانی است که بر اساس آن افراد صاحب آن حالت و احساسی دارند که نشان می دهد برای خود ارزش زیادی قائل هستند. از طرفی افراد مغرور در اکثر موارد کاملاً با ویژگی های تواضع و تسلیم مخالف هستند و هرگز تواضع در آنها دیده نمی شود. علاوه بر این، ممکن است فردی مغرور نباشد، اما به یک قومیت، گروه یا چیزی خاص احساس غرور کند.

از دیدگاه روانشناسی، این ویژگی حالتی تلقی می شود که در آن فرد خود را برتر و بزرگتر از دیگران می داند و فکر می کند که تمام اعمالش در همه امور کاملاً صحیح است و هیچ انتقادی به عملکرد او نمی شود یا نه. اخلاق او . منشأ این نوع غرور، تکبر، جهل، وسوسه و شهوت شیطان است.

غرور در روانشناسی به معنای اعتماد فوق العاده فرد به توانایی های خود و این واقعیت است که خود را لایق بزرگترین دستاوردها می داند. بنابراین باید توجه داشته باشید که غرور با عزت نفس کاملا متفاوت است. زیرا غرور طبق تعریفی که دارد می تواند انسان را از رسیدن به اهدافش باز دارد و به آن آسیب برساند. اما عزت نفس همیشه مایه عظمت و افتخار انسان است.
معمولاً وقتی از غرور و تعصب صحبت می کنیم، همه ادعای فروتنی داریم. و ما به هیچ وجه مغرور و مغرور نیستیم.

بخونیدش:  چرا به جوراب زنانه علاقه دارم

مضرات غرور

از دست دادن فرصت ها و ارتباط با افراد بسیار موفق
آشفتگی درونی و افزایش کمال گرایی
از دست دادن دوستان و آشنایان و تنها ماندن
و…

فواید غرور

افزایش توانایی ها و مهارت ها
رهبری و حمایت دیگران
توانایی حل مشکلات به تنهایی
و…

که افتخار می کند

به فردی که برای خود ارزش زیادی قائل است، می گویند مغرور است. افراد متکبر فکر می کنند ویژگی هایی دارند که آنها را برتر می کند. البته غرور را با احترام و رفاه نسبت به خود اشتباه نگیرید. غرور با عزت نفس کاملا متفاوت است. افراد مغرور با لاف زدن و بدرفتاری دوستان خود را از دست می دهند و هر روز بیشتر احساس تنهایی می کنند. آنها از زندگی خوب لذت می برند، اما مورد توجه دیگران نیز قرار می گیرند و در جمع دوستان به افراد ضروری تبدیل می شوند.

نگاهی دقیق تر به غرور مثبت: به طور کلی کنترل ذهن و رفتار و البته تلاش برای رشد خود به شما کمک می کند مراحل بلوغ و بلوغ را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارید و به آرامش و شادی بیشتری در زندگی دست یابید. غرور مانند هر ویژگی دیگری دارای ابعاد پیچیده و متنوعی است.

نشانه های غرور

در حضور افراد مغرور نشانه هایی وجود دارد که مشخص می شود آن فرد مغرور است یا خیر. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:

عدم سازش و انعطاف پذیری

آنها مدیون دیگران هستند

در مقابل کسانی که از آنها قوی ترند سکوت می کنند

همدیگر را قبول ندارند!

انواع غرور

غرور کاذب و منفی: برتر و برتر دیدن خود از دیگران یکی از مهم ترین ویژگی های افرادی است که غرور کاذب یا منفی دارند. این افراد احساس ارزشمندی بیش از حدی دارند و معتقدند که “من” بهتر از دیگران هستم و هیچ کس نمی تواند این کار را انجام دهد. خودتان را با “من” مقایسه کنید. هیچکس با “من” برابری نمی کند و همیشه به دیگران نگاه می کنند. این دسته از افراد هرگز از موفقیت ها و کارهایی که کرده اند دست بر نمی دارند و اگر در جمعی حضور داشته باشند همواره با غرور و تکبر سعی در جلب توجه دیگران دارند.

غرور مثبت یا عزت نفس: مراقب باشید که عزت نفس و عزت نفس را با غرور کاذب اشتباه نگیرید. فردی که غرور مثبت دارد، کنترل نهایی بر تمام رفتارها و گفتارهای خود دارد. این افراد با عزت نفس بالا و سالم، خود را برتر از دیگران نمی دانند و تنها به توانایی های خود ایمان دارند و سعی می کنند با این ویژگی ها به دیگران کمک کنند.

چگونه از شر غرور منفی خلاص شویم؟

غرور می تواند عامل بسیاری از درگیری ها در روابط، فرصت های از دست رفته و بسیاری از اشتباهات ما در زندگی با امتناع از دریافت مشاوره باشد. غرور به معنای منفی آن می تواند بسیار مخرب و خطرناک باشد و مانع پیشرفت ما شود.
افراد مغرور هرگز با خود واقعی خود روبرو نمی شوند زیرا غرور آنها باعث می شود خود را کاملاً اشتباه ببینند و بنابراین هرگز متوجه عیب های خود نمی شوند. در نتیجه، چنین فردی احتمالاً هرگز موفق نخواهد شد که نسبت به گذشته خود فردی بهتر شود. در زیر چند راهکار برای مقابله با غرور منفی آورده شده است.

1. غرور خود را در آغوش بگیرید

اولین قدم برای تغییر یک ویژگی همیشه آگاهی و پذیرش است. بالاخره به ویژگی های یک انسان مغرور پی برده اید و حالا وقت آن رسیده است که بپذیرید ممکن است گاهی اوقات خودتان نیز دچار غرور شوید. تا زمانی که آن را نپذیرید و انکار نکنید، هرگز نمی توانید از شر آن خلاص شوید.

2. با خود مهربان باشید

اکنون که غرور منفی خود را تشخیص داده اید و پذیرفته اید، باید به جای سرزنش خود، با مهربانی با خود روبرو شوید. ذهن انسان علاقه خاصی به سرزنش خود دارد و شما باید از این موضوع آگاه باشید. خودتان را قضاوت نکنید، زیرا مطمئناً آگاهانه متکبرانه رفتار نکرده اید. به این فکر کنید که از این به بعد تغییراتی اتفاق می افتد، پس انرژی خود را برای سرزنش و سرکوب خود هدر ندهید.

3. از غرور چه زخم هایی خورده اید؟

مغرور بودن احتمالا برای شما تبدیل به یک عادت شده است. بنابراین نمی توانید به این راحتی آن را نادیده بگیرید. یکی از کارهایی که می توانید در این زمینه انجام دهید این است که لیستی از ضررهایی که به دلیل غرور متحمل شده اید تهیه کنید. توصیه ما این است که این لیست را بنویسید و پیش روی خود نگه دارید تا تاثیر بیشتری داشته باشد. تمام کارهایی که غرور با شما انجام داده است، چه مثبت و چه منفی، بنویسید. چه کسی را در زندگی خود از دست داده اید؟ چه چیزی به دست آورده اید؟ ارزشش را داشت؟

باید خواند شود:

آخرین کلمه

در نهایت، اگر می خواهید غرور منفی را از شخصیت خود حذف کنید، باید دیدگاه خود را تغییر دهید. به عنوان مثال، این ایده را کنار بگذارید که اگر در یک رابطه عذرخواهی کنید، غرور شما آسیب می بیند. شما باید مراقب عزت نفس خود باشید و این به عزت نفس شما آسیبی نمی رساند. و همینطور در هر اقدام و تصمیمی بررسی کنید که آیا آن تصمیم از غرور شما ناشی می شود یا خیر. سعی کنید بر اساس لیستی که تهیه کرده اید قدم به قدم رفتارها و نظرات خود را تغییر دهید تا با آزادی بیشتری از زندگی خود لذت ببرید.

منبع: ساعد نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا