چرا باید قبل از هرکاری فکر کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، بدیهی است که نوع تفکر بر نحوه برخورد ما با مشکلات زندگی و خواسته های پیرامون آن تأثیر می گذارد و با کنترل وضعیت روحی خود می توانیم به خوبی زندگی کنیم یا در مواقع لزوم و در مواقعی که نیاز به تغییر رفتار داریم اقدام مناسب انجام دهیم. اندیشیدن به راه حل های مختلف در طول زندگی یکی از مهم ترین وظایف انسان در تمام دوران زندگی است و همواره یکی از سخت ترین کارها می باشد. ارزش فکر به قدری بالاست که می گویند دنیای همه به وسعت افکارشان است.

می توان گفت که ذهن انسان مانند چتر نجات است، فقط زمانی که باز باشد خوب کار می کند. باز کردن چتر نجات باید قبل از احساس خطر انجام شود تا ماموریت ما با آرامش بیشتری انجام شود و همچنین در هنگام خطر استرس و تنش به همراه نداشته باشد. بنابراین بهتر است فرد قبل از احساس خطر با توجه به تجربه خود و دیگران به آن فکر کند و با رعایت اصول زیر موانع احتمالی را خنثی کرده و با انگیزه بیشتر و ذهنی شادتر زندگی کند. امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: کسى که بدون بصیرت و علم به کارى بپردازد، مانند سرگردانى است که گمراه مى شود و هر چه سرعت راهش زیاد شود، از راه اصلى جلوتر مى رود.

فکر باعث بروز مشکلاتی در زندگی انسان می شود و وجود مشکلات در زندگی نقطه شروع حرکت به سمت اعتماد به نفس و پذیرش تمام جنبه های خود است. شناخت مشکل همیشه باید مقدم بر یافتن راه حل هایی باشد که می خواهیم. با این کار ذهن انسان تقلا می کند و به پاسخ لازم می رسد. اما متاسفانه، مردم به ندرت به جنبه های مختلف زندگی خود فکر می کنند.

نتایج نظرسنجی نشان می‌دهد که عموماً افرادی که به همه چیز فکر می‌کنند، در پیشبرد برنامه‌های خود بسیار موفق‌تر خواهند بود. آنها در فرآیند تفکر، روند زندگی خود را تغییر می دهند، برنامه ریزی های بهتری انجام می دهند و اهداف مفیدی را در ذهن خود پرورش می دهند تا با توانایی ها و محدودیت های خود بیشتر آشنا شوند و همچنین برای رسیدن به آنها تلاش می کنند.

انسان متفکری که میل به زنده بودن و زیستن دارد، مانند هنرمندی است که به هنر خود می اندیشد، به زندگی نیز به همین شکل توجه دارد. داشتن ذهنیت بهتر زیستن، انسان را به فکر موفقیت در عرصه های مختلف زندگی می اندازد و در این میان، زمینه مفیدی را فراهم می کند تا با علایق خود و شکوفا شدن استعدادهای نهفته در وجودش بیشتر آشنا شود و با آگاهی و آگاهی بیشتر به سمت درهای موفقیت در زندگی حرکت کند.

معمولاً وقتی افراد خود را در محرومیت می بینند یا با شکست مواجه می شوند، به ناچار به فکر رهایی از آن یا پناه بردن به دیگران برای حل مشکل ایجاد شده می افتند. شاید با تلاش خود و یا با تأمل و حمایت فکری دیگران توانسته اند شرایط را بسیار بهتر از گذشته تغییر دهند.

یکی از مزایای تفکر این است که فرد می تواند راه های جدیدی برای داشتن یک زندگی کارآمد کشف کند. در اثر تأمل است که استعدادها شکوفا می شود و روح خلاق انسان بیدار می شود و با تغییرات ایجاد شده به زندگی سازنده و پربار می رود.

محسن محبوبی شب گذشته (چهارشنبه 6 اسفند) در جشن طرح یاوران زندگی که در مدرسه شهید فخار کاشان برگزار شد، اظهار داشت: تصمیمات بد و اقدامات خطرناک در مدت کوتاهی اتفاق می افتد، اما این باعث می شود همه جا زندانی شویم. مردم از ما ناراضی هستند و ما هرگز از خود راضی نخواهیم بود.

وی خطاب به دانش آموزان طرح یاوران زندگی افزود: هر روز در مسیر مدرسه دیوارهای بلند زندان را می بینید که برخی از شهروندان را به دلیل یک تصمیم نادرست از خانواده و جامعه جدا کرده است و امروز پشیمانی برایشان فایده ای ندارد.

رئیس زندان کاشان تاکید کرد: امروز دستور می دهم در دوران مدرسه تمرین کنید تا تصمیم درستی بگیرید. برای هر کاری که قرار است انجام دهید، ابتدا به نتیجه آن فکر کنید، حتی اگر چیزی به سادگی تماشای یک فیلم باشد.

وی تصریح کرد: فکر کنید اگر روز قبل از امتحان به جای مطالعه و آمادگی برای امتحان، فیلم ببینید چه اتفاقی می افتد؟ حتی اگر دانش آموز ممتاز باشید بدون درس خواندن نمی توانید نمره خوبی بگیرید و نتیجه تصمیم بد شما نمره ای است که از آن راضی نیستید و شما را ناراحت می کند.

بخونیدش:  چرا چای در لیوان فلزی گرمتر می ماند

محبوبی گفت: همیشه و در همه دوره های زندگی برای همه افراد اتفاقاتی می افتد که آنها را از نتیجه کار ناراضی می کند. اگرچه گاهی اوقات می توان نتیجه یک تصمیم بد را جبران کرد، مانند این نمره امتحان; اما حسرت و حسرت او همیشه در ذهن ما می ماند و ما را به درد می آورد.

وی افزود: باز هم توصیه می کنم در نتیجه کارتان خوب فکر کنید و با بزرگان مشورت کنید سپس اقدام کنید. عبور از چراغ قرمز تنها یک لحظه است، اما عواقب حادثه همچنان ما را همراهی می کند و عذابمان می دهد.

رئیس زندان کاشان گفت: هر روز به گوشه خلوتی از خانه بروید و 5 دقیقه به فکر کار خود باشید. بهتر است یک ورق کاغذ را به سه قسمت تقسیم کنید. در قسمت اول یکی از کارها را بنویسید، در قسمت دوم نتیجه آن را بنویسید و در قسمت سوم بنویسید که آیا از نتیجه کار راضی هستید یا ناراضی، سپس دلیل آن را بنویسید.

محبوبی گفت: اگر عادت کنید قبل از هر کاری به کارتان انتقادی فکر کنید و نتیجه را در نظر بگیرید، هر روز به شما انگیزه می دهد که تصمیمات بهتر و عاقلانه تری بگیرید و هرگز پشیمان نخواهید شد.

معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش کاشان نیز در این مراسم گفت: طرح مراقب با هدف ظرفیت سازی و تشکیل شبکه همکاری دانش آموزان و بهره برداران در مدرسه و محله اجرا می شود تا با توانمندسازی دانش آموزان زمینه پیشگیری اولیه از اعتیاد و رفتارهای پرخطر فراهم شود.

علی مولایی گفت: در اجرای این طرح دانش آموزان به همراه اولیا، مدرسه و ذینفعان محلی، برنامه ریزی و مدیریت فرآیند شناسایی رفتارهای پرخطر را برای تدوین راهکارهای پیشگیرانه، طراحی، حمایت جویی، اجرا و مستندسازی پروژه های کوچک مدرسه با مشارکت یکدیگر فرا می گیرند.

وی افزود: طرح یاوران زندگی در 110 واحد آموزشی شهرستان کاشان با حضور 5 هزار و 500 دانش آموز شامل 57 مرکز در مقطع ابتدایی، 31 مرکز در مقطع متوسطه اول و 22 مرکز در مقطع متوسطه دوم اجرا می شود و 103 نفر به عنوان تسهیل گر به دانش آموزان آموزش می دهند.

معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش کاشان در تشریح ارکان این طرح گفت: هسته مرکزی مرکز حمایت از زندگی مدرسه شامل مدیر مدرسه، معاون پیشگیری، سفیر سلامت، معاون مشاور، رئیس شورای دانش آموزی، نماینده معلم، مشاور، نماینده اولیا، مجری و کارشناس سلامت و همچنین 50 نفر از دانش آموزان مرکز هر کدام از اعضای هر مدرسه هستند.

رئیس سازمان دانش آموزی کاشان گفت: طرح زندگی یاریگران الگویی از آموزش خودمراقبتی به دانش آموزان است که با هدف آموزش دانش آموزان و خانواده ها در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی اجرا می شود تا مدرسه به محلی برای تمرین مهارت های زندگی و فضایی دلپذیر برای یادگیری تبدیل شود.

مولایی افزود: این طرح یک اقدام آگاه سازی فرهنگی و اجتماعی است که دانش آموزان سال اول دبستان تا پایان دوره متوسطه را تحت پوشش برنامه های هدایت تحصیلی تحت پوشش قرار می دهد و به صورت همزمان برای سه گروه تاثیرگذار در نظام آموزش و پرورش شامل دانش آموزان، اولیا و مدیران مدارس اجرا شد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا