چرا باید نشسته ادرار کنیم

برای اکثر مردان، ادرار ایستاده یک راه حل سریع و آسان برای تخلیه مثانه است. اما یک متخصص هشدار داده است که بهتر است به صورت نشسته (روی توالت) ادرار کنید.

اگر معمولاً ایستاده ادرار می کنید، می دانید که این کار فوایدی دارد. یکی از مزایای ادرار کردن در حالت ایستاده این است که مجبور نیستید روی صندلی توالت عمومی بنشینید که مستعد ابتلا به میکروب ها و بیماری ها است و به طور کلی می توانید در هر جایی ادرار کنید!

با این حال، پزشکان هلندی دریافته اند که نشستن برای ادرار کردن می تواند مفید باشد، به ویژه برای مردان مبتلا به مشکلات پروستات. طبق یک مطالعه از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند؛ نشستن در حین ادرار کردن باعث جریان قوی‌تر ادرار در بدن می‌شود که می‌تواند به رفع مشکلات پروستات کمک کند. این تحقیق نشان می‌دهد که وقتی می‌ایستیم، ماهیچه‌های زیر شکم، لگن و ستون فقرات را فعال می‌کنیم که از ادرار کافی جلوگیری می‌کند.

چگونه ادرار خود را کنترل کنیم؟

تخلیه کامل مثانه

بسیاری از مردان اگر نتوانند مثانه خود را به طور کامل تخلیه کنند، برای ادرار کردن می نشینند. هنگام نشستن می توانید بیشتر از عضلات شکم خود استفاده کنید و آخرین قطرات ادرار را خارج کنید. در این صورت احساس تخلیه بهتری خواهید داشت.

بر اساس تحقیقات انجام شده، ادرار ایستاده می تواند بر روند یورودینامیک تخلیه مثانه تأثیر بگذارد. به عبارت دیگر، این فرآیند از سه بخش تشکیل خواهد شد: شدت جریان ادرار، تخلیه کامل مثانه و مقدار ادرار باقی مانده در مثانه. این سه عامل برای دفع صحیح ادرار و حفظ سلامت سیستم ادراری ضروری هستند.

از طرفی فعالیت عضلات اطراف شکم، لگن و ستون فقرات برای تخلیه کامل ادرار از مثانه ضروری است. هنگامی که فرد در حالت ایستاده ادرار می کند، این فشار توسط اندام های بدن تامین نمی شود و بنابراین فرآیند اورودینامیک، یعنی جریان ادرار تحت تاثیر قرار می گیرد.

ناگفته هایی در مورد کم آبی و رنگ ادرار

اگر مثانه به درستی تخلیه نشود، ادرار می تواند ته نشین شود (که به عنوان احتباس ادراری نیز شناخته می شود) و احتمالاً منجر به عفونت یا سنگ مثانه شود.

از آنجایی که عفونت ها می توانند منجر به سپسیس یا عفونت کلیه شوند، در صورت مشاهده علائم تخلیه ناقص مثانه باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. این علائم عبارتند از:

جریان آهسته ادرار

زور زدن برای ادرار کردن

جریان قطع شده

دو یا چند فاصله در یک ردیف

ادرار طولانی مدت

چرا نباید زیر دوش ادرار کرد؟

عوارض ادرار ایستاده

عوارض جانبی ادرار ایستاده در مردان شامل این واقعیت است که املاح و مواد موجود در ادرار به طور کامل از بدن خارج نمی شوند، رسوبات باقی می مانند، التهاب غشاهای مخاطی مثانه و افزایش خطر ابتلا به سنگ مثانه. علاوه بر این، فشار وارد شده به عضلات کف لگن در هنگام جریان ادرار و کنترل آن باعث آسیب بیشتر می شود.

ادرار توسط کلیه های شما تولید می شود و شامل آب مخلوط با مواد زائد است که کلیه ها از خون شما خارج می کنند. یکی از این مواد زائد اوره نام دارد که ترکیبی از نیتروژن و کربن است. اگر ادرار در مثانه شما بنشیند، مواد شیمیایی موجود در اوره به هم می چسبند و کریستال می سازند. با گذشت زمان، کریستال ها سخت می شوند و سنگ های مثانه را تشکیل می دهند.

اگر مثانه به درستی تخلیه نشود، ادرار جمع شده و به کلیه ها فشار می آورد. عدم تخلیه کامل می تواند منجر به نارسایی کلیه شود. عارضه ای که می تواند خطرناک باشد و منجر به آسیب دائمی شود.

با این حال، این تحقیق به این معنا نیست که همه اکنون باید روی توالت بنشینند تا ادرار کنند. تا زمانی که احساس می کنید مثانه به درستی تخلیه می شود، بهتر است در هر دو حالت ادرار کنید.

اگر احساس می کنید که نمی توانید خود را به طور کامل تخلیه کنید، باید با پزشک مشورت کنید. حتی ممکن است متوجه نباشید که مثانه شما هر بار که به دستشویی می روید به درستی تخلیه نمی شود. این وضعیت ممکن است به دلیل یک بیماری زمینه ای باشد.

7 علامت هشدار دهنده سرطان پروستات در مردان. از جریان کم ادرار گرفته تا ورزش

فواید نشستن برای ادرار کردن

شاید یکی از مهمترین فواید نشستن برای ادرار کردن برای مردان میانسال و مسن مبتلا به مشکلات پروستات باشد. برای این افراد، نشستن برای ادرار کردن می تواند به تخلیه کامل مثانه و کاهش خطر کیست و سایر مشکلات سلامتی کمک کند. در واقع، اگر مردان بزرگی پروستات دارند و برای ادرار کردن نیاز به شل کردن عضلات لگن دارند، بهتر است ادرار را در حالت نشسته شروع کنند.

بخونیدش:  چطور کک و مک را از بین ببریم

مزایا و معایب ختنه مردان چیست؟

عادت ایستادن به ادرار کردن در کودکان

یکی از عادات رایج در بین پسرها اجابت مزاج در حالت ایستاده است. به طور کلی، ادرار کردن در حالت نشسته مزایای علمی بسیار بیشتری نسبت به ادرار در حالت ایستاده دارد. تحقیقات نشان می دهد که سرعت جریان ادرار در حالت نشسته بیشتر از زمانی است که کودک در حالت ایستاده ادرار می کند.

مقاله

یک متخصص برجسته معتقد است بسیاری از مشکلات پروستات در مردان امروزی ناشی از ادرار کردن در حالت ایستاده است نه نشسته! Urodynamics اوج جریان ادرار، زمان دفع ادرار و حجم باقیمانده پس از تخلیه ادرار را برای تعیین خطر علائم دستگاه ادراری تحتانی (LUTS) مورد مطالعه قرار داد.

مردان باید نشسته ادرار کنند!

در مروری بر بیش از 11 مطالعه انجام شده بین سال‌های 1999 تا 2012، 800 مرد از سراسر جهان برای تعیین فواید نشستن برای ادرار، از جمله مردان سالم و مردان با علائم دستگاه ادراری تحتانی، مانند هیپرتروفی خوش‌خیم پروستات، مورد ارزیابی قرار گرفتند. حجم ادرار باقیمانده (راکد در مثانه) آنها پس از یک ادرار کامل (ادرار) در هنگام نشستن به طور قابل توجهی کمتر از هنگام ایستادن بود!

علاوه بر این، اوج جریان ادرار آنها (سلامت و حجم جریان ادرار) افزایش یافته و زمان کل ادرار آنها (زمان تخلیه کامل مثانه) کاهش یافته است. نتایج برای مردان سالم در وضعیت های نشسته و ایستاده مشابه بود، و نشان می دهد که مردان باید سبک زندگی بی تحرک تری را برای کاهش مشکلات سلامت دستگاه ادراری و پروستات که پس از 50 سالگی شایع تر است، اتخاذ کنند.

اگرچه زنان معمولاً از ادرار استفاده می کنند، اما مطالعات نشان داده است که این عمل (به جای استفاده از توالت ایرانی) می تواند آنها را مستعد ابتلا به اختلالات ارولوژی، زنان و کولورکتال کند.

میل به ادرار کردن را سرکوب نکنید!

اغلب به طور ناخودآگاه تمایل داریم که میل طبیعی خود را برای دفع ادرار یا مدفوع سرکوب کنیم و اصلا نگران عواقب آن نباشیم. به گفته یک کارشناس معروف، سرکوب تمایلات طبیعی زیستی و عاطفی یکی از اصلی ترین اعمال منفی افراد است. 14 خواسته طبیعی انسان وجود دارد که نباید آنها را سرکوب کرد، اما ما معمولا هر روز آنها را برآورده می کنیم.

برای مثال، همه ما یاد گرفته‌ایم که وقتی در ماشین گیر می‌کنیم یا در موقعیت‌هایی که توالت در دسترس نیست، ادرار خود را نگه داریم. اگر به زندگی در طبیعت یا در قلمرو حیوانات فکر کنیم، می بینیم که چنین سرکوب تمایلات طبیعی آنها هرگز آسان نیست.

حذف ادرار، گاز و مدفوع از حرکت آپاناواتا به سمت پایین و سپس بالا جلوگیری می کند و باعث بسیاری از مشکلات گوارشی، ادراری و تناسلی می شود.

منبع: Life Spa

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا