چرا باید نماز را به فارسی بخوانیم

چرا باید دعا کنیم؟ این سوال بسیاری از مسلمانان است. در پاسخ باید گفت که نماز علاوه بر وجوب شرعی، دلایل و کارکردهای دیگری نیز دارد که انسان را در مسیر رشد و سعادت قرار می دهد.

خدمات کلیسای ستاره – چرا باید دعا کنیم؟ نماز یکی از اصول اساسی اسلام است و کارکردهای بسیاری دارد. برخی از دلایل نماز خواندن عبارتند از: اطاعت امر خداوند، شکرگزاری از خداوند و دوری از بدی ها و بدی ها. همچنین نماز را می توان به عنوان یک واجب دینی در سیره پیامبران قبل از اسلام یافت. در این مقاله ضمن تبیین فلسفه نماز به اهمیت آن در کلام ائمه و معصومین علیهم السلام پی می بریم.

پیشنهاد ستاره

فلسفه کلی فرقه چیست؟

قبل از بیان دلایل و کارکردهای نماز و سایر عبادات، ذکر یک نکته ضروری است. به طور کلی انسان در مسیر بندگی خداوند متعال موظف به انجام اعمال و رعایت آداب است که برای او تعیین شده است. اگرچه هیچ یک از دلایل و کارکردهای افعال از جمله نماز برای انسان معلوم نیست، اما لازمه بندگی خدا و اساساً تمام اعتقادات دینی این است که انسان بدون شک به وظیفه خود عمل کند. زیرا اساس اعتقاد دینی بر این اصل استوار است که خداوند متعال نیازی به عبادت ندارد و هیچ یک از دستورات دینی بیهوده یا بیهوده تعیین نشده است. برعکس، در دل این اعمال، خداوند خیر دنیوی و آینده انسان را به او نشان داد و همچنین انسان لزوماً قادر به درک خوبی های خود نیست. با این حال، اشاره به دلایل اعمالی که بشر تاکنون درک کرده است خالی از لطف نیست.

چرا باید دعا کنیم؟

از آغاز اسلام، دلایل و کارکردهای بسیاری برای نماز ذکر شده است. به دلیل کثرت این دلایل، تنها به برخی از آنها که اهمیت بیشتری دارند، در این متن اشاره شده است:

آفرینش انسان برای عبادت خدا: اولین و شاید اصلی ترین دلیل دعا و هر عبادتی در دل کلام خداوند در قرآن آمده است. خداوند در قرآن کریم علت خلقت انسان را عبادت او می داند.

تکامل انسان: یکی دیگر از دلایل دعا، رشد و نیل به کمال و سعادت انسان است.

پیشگیری از زنا و زشتی ها: همانطور که در قرآن کریم آمده است، یکی از کارکردهای اصلی نماز برای انسان، دوری او از گناهان و زشتی ها است.

سپاسگزاری از نعمت های خداوند

رفع تکبر انسان: یکی از دلایل نماز به ویژه برخی از عناصر آن مانند رکوع و سجود، زدودن تکبر انسان و یادآوری جایگاه ما در برابر خداوند متعال است.

شناخت توحید و نفی شرک: همان گونه که برخی از عناصر نماز مانند سجده موجب از بین رفتن تکبر انسان می شود، عناصر دیگر نیز موجب شناخت عقاید او می شود مانند توحید و نفی شرک.

توبه و استغفار: استغفار و توبه در برخی از ذکرهای نماز موجب آمرزش گناهان می شود. همان گونه که در روایات آمده است، نماز نیز دعای کفاره گناهان افراد است.

هدایت شدن و ارتباط با خدا

ایجاد آرامش و دعوت خدا در مشکلات

قبولی سایر اعمال: در احادیث دعا شرط قبولی سایر اعمال دینی از بندگان معرفی شده است.

رضای خدا

رفع بلاهای آسمانی

استجابت دعا

شیطان شیطان را دفع کن

ایجاد وحدت و همدلی در نماز جماعت

ایجاد تحرک و سلامت جسمانی

نظافت با وضو و غسل

نماز در کلام معصوم چه جایگاهی دارد؟

معصومین و ائمه اطهار در روایات فراوانی بر اهمیت نماز تاکید کرده اند.

روایات پیامبر اکرم (ص)

کسی که نماز را نور می داند از ما نیست. به خدا سوگند هر كه نماز را سبك بگيرد و از اول به تأخير اندازد، در حوض كوثر نزد من نخواهد آمد و شفاعت مرا نخواهد گرفت.

نماز مانند ستون خیمه است. هنگامی که ستون چادر ثابت می شود، طناب ها، میخ ها و پرده ها ثابت می شوند. اما وقتی ستون بشکند و فرو بریزد، دیگر نه میخ فایده ای دارد و نه ریسمان فایده ای دارد و نه پرده اثری دارد.

نماز صعود مؤمن است.

نماز یکی از سنت های دین است، مایه خشنودی خداوند و سیره پیامبران است.

بدان که نماز تابلوی وسیعی است که خداوند متعال روزی 5 مرتبه آن را برای شایستگان رحمت قرار داده است.

فاصله بین کفر و اسارت، ترک نماز است.

دزدترین مردم کسی است که به خاطر عجله نمازش را کوتاه کند. دعای چنین شخصی مانند عبای نماز درهم به صورت او پرتاب می شود.

نماز وسیله سنجش است.

اولین چیزی که از مردم پرسیده می شود نمازهای پنج گانه است.

به سفری نروید که در آن از دین و نماز خود بترسید.

بنده با نماز به درجه رفیع و مقامی می رسد. زیرا نماز برای تسبیح، تسبیح، حمد، تکبیر، تسبیح و تقدیس خداوند است. دعا وعده حق و دعوت به حق است.

بخونیدش:  چرا بعد از کشیدن قلیان حالت تهوع میگیریم

نماز مونس در قبر، فرش خوب زیر آن و استجابت نمازگزار نکر و نکار است.

نماز سلاح مؤمن در برابر کافر است.

جایگاه نماز در دین مانند جای سر در بدن است.

احادیث امام علی (ع)

هیچ عملی نزد خداوند محبوبتر از نماز نیست، پس امور دنیوی شما را از نماز و نماز اول وقت باز ندار.

من به گناه کاری ندارم که بعد از این فرصت دو رکعت نماز دارم و از خدا سلامتی و تندرستی می خواهم.

وقتی غلام به سجده می‌رود، ابلیس می‌گوید: وای بر من! او اطاعت کرد اما من گناه کردم. او تعظیم کرد و من از این کار خودداری کردم.

احادیث امام صادق علیه السلام

نماز بهترین اعمال نزد خداوند متعال و آخرین دستورات پیامبران است.

پیروی و اطاعت از خداوند، خدمت به او در زمین است و هیچ چیز در بندگی خدا با نماز برابری نمی کند.

همانا بهترین عمل نزد خداوند در روز قیامت نماز است.

درود بر شما به دعا! زیرا آخرین چیزی که پیامبر اکرم (ص) انسان را به آن سفارش کرد، نماز بود.

وقتی انسان به نماز می ایستد، رحمت خدا از بهشت ​​بر او نازل می شود و فرشتگان او را احاطه می کنند و فرشته ای می گوید: اگر این نمازگزار قدر نماز را می دانست، دست از نماز بر نمی داشت.

همانا هیچ عملی گرانبهاتر از حج نیست جز نماز.

هر کس دو رکعت نماز بخواند و بداند چه می گوید، نماز را تمام می کند، در حالی که گناهی بین او و خداوند آمرزیده نشده است.

همانا نماز نگهبان الهی در زمین است.

روایت امام کاظم علیه السلام

پس از شناخت خدا، چیزی که انسان را به خدا نزدیک می کند نماز است.

احادیث امام باقر علیه السلام

به راستی که اسلام بر پنج پایه بنا شده است: نماز، روزه، زکات، حج و ولایت.

کسى که نمازش را تمام بخواند، ترسى در قبر به سراغش نمى آید.

احادیث امام رضا علیه السلام

همانا نماز بهترین شکلی است که خداوند آفریده است.

دعا هدیه و خیری از جانب خداوند برای رحمت و مغفرت اوست.

تاریخچه نماز قبل از اسلام چگونه بوده است؟

همانطور که در تاریخ و روایات آمده است، نماز نه تنها مختص اسلام و پیامبر اکرم (ص) است، بلکه در سیره پیامبران پیشین نیز بوده است. در واقع قدیمی ترین عبادت که در همه ادیان وجود داشت نماز بود. در ادامه به مقدمه دعا در سیره برخی از پیامبران اشاره می کنیم:

در صفحات حضرت ادریس علیه السلام آمده است که خداوند در روز اول اقامت حضرت آدم و حوا بر روی زمین 50 رکعت نماز را بر آنان واجب کرد.

نقل شده است که وقتی حضرت آدم (ع) از دنیا رفت، حضرت شیث (ع) او را غسل داد و بر او نماز خواند.

در داستان نوح (PSL) آمده است که او در کشتی خود پنجره هایی ساخت تا با انعکاس نور خورشید زمان نماز را بداند.

خداوند در سوره ابراهيم (آيات 39 و 40) قرآن كريم به زبان اين پيامبر مي فرمايد: سپاس خداوندي را كه در پيري اسماعيل و اسحاق را به من بخشيد. همانا پروردگار من دعاها را می شنود. پروردگارا، من و فرزندانم را از نمازگزاران قرار ده. پروردگارا دعای ما را قبول کن
خداوند متعال در سوره مریم (آیات 54 و 55) حضرت اسماعیل (علیه السلام) را پیرو عهد، رسول حق، آگاه کننده حقایق و امر کننده زنان و کودکان به نماز و زکات معرفی می کند.

خداوند متعال در کوه طور و هنگام تحویل مأموریت به موسی علیه السلام فرمود: من خدای یگانه هستم. مرا بپرست و دعا کن.

خداوند متعال در سوره آل عمران می فرماید که مژده ولادت حضرت یحیی (ع) را زمانی که حضرت زکریا (ع) در محراب نماز می خواند به او داده شد.

خداوند متعال در سوره مریم (آیات 30 و 31) سخنان حضرت عیسی (ع) را بازگو می کند که مردم مریم را به گناه متهم کردند: من بنده خدایی هستم که کتاب آسمانی را به من داد و مرا پیامبر خود قرار داد. . هر جا که باشم به من برکت داد و تا زنده ام به نماز و زکات توصیه کرد.

همچنین می توان به وجوب نماز در سیره پیامبران دیگر از جمله حضرت لقمان (ع)، حضرت یونس (ع)، حضرت داود (ع)، حضرت شعیب (ع) و… اشاره کرد.

آخرین کلمه

کسب درآمد؛ فقط باید چند قانون را یاد بگیرید که ثروتمندان می دانند. نحوه کسب درآمد و پولدار شدن در جلسه آموزشی به شما آموزش داده شد. پس از بازدید از این جلسه، زندگی شما تغییر خواهد کرد.

نماز که ستون دین و نشانه ایمان به شمار می رود، بارها در کلام ائمه آمده است. این رکن مهم که پیش از پیامبر اکرم (ص) در سایر ادیان توحیدی وجود داشته است، دلایل و کارکردهای فراوانی دارد که همگی در مسیر تکامل و سعادت انسان قرار دارد. با توجه به اهمیت نماز توصیه می کنیم محتوای احکام نماز چیست و شامل چه مواردی می شود؟ و ارکان نماز چیست؟ همچنین در آخر بخوانید، فراموش نکنید که نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان ستاره در میان بگذارید.

بخونیدش:  چرا نباید به مدت طولانی از هدفون استفاده کنیم

با توجه به اینکه زبان ما فارسی است چرا به عربی نماز می خوانیم و نمی توانیم فارسی بخوانیم؟

1. عبادت و خواندن دعا به زبان عربی:

مذهبی بودن یعنی دین اسلام میگه به ​​عربی نماز بخون. در حالی که روح عبادت; تسلیم و اطاعت است، انسانی که می خواهد خدا را عبادت کند، به خواسته خدا عمل می کند. بنابر روایات و سیره پیامبر، نماز واجب شد، اگرچه انسان می‌توانست به هر زبانی خارج از ساعات نماز با خدا صحبت کند.

2. حفظ و بقای نماز در اعصار:

اگر همه به زبان محلی و بومی خود نماز بخوانند، احتمال کم یا زیاد شدن کلمات، تحریف و آمیخته شدن با خرافات و مطالب بی اساس دعا زیاد است.

بدیهی است که برای اینکه چیزی برای همیشه و در طول تاریخ باقی بماند، باید معیار و مقیاس ثابتی داشته باشد، مانند قد، میلی‌متر، سانتی‌متر یا متر، و در مورد وزن، گرم، کیلوگرم و غیره. میزان و معیار لایتغیر قرار داده اند و در مورد نماز نیز چیزهایی به نام بند و ستون را معیار و ملاک قرار داده اند که یکی از آنها لزوم ذکر واجب به عربی بودن است.

3. اتحاد بین مسلمانان جهان:

اسلام یک دین جهانی است و می خواهد همه مردم جهان را در یک خط قرار دهد. تشکیل چنین جمعیتی بدون زبان واحدی که همه بتوانند آن را بفهمند ممکن نیست. درک آن دشوار نیست زیرا مثلاً پزشکان و خلبانان جهان نیز به یک زبان صحبت می کنند.

4. کامل ترین زبان دنیا:

به گفته زبان شناسان و کارشناسان، زبان عربی یکی از جامع ترین زبان های جهان است که می تواند مفاهیم و مطالب گسترده و عمیق را در قالب های زیبا و کوتاه بیان کند.

5. عبادات و نمازهای مستحب را به دلخواه بجا آورید:

قرآن کریم می فرماید: کسانی که خدا را ایستاده و ایستاده و بالای سرشان یاد می کنند و در آفرینش آسمان ها و زمین می اندیشند، پروردگار ما نیافریده است. َٰ این دروغ است، الحمدلله، ما عذاب آتش را قضاوت کردیم ﴿آل عمران: 191﴾; کسانی که خدا را ایستاده و نشسته و به پهلو خوابیده یاد می کنند. و به اسرار خلقت آسمانها و زمین می اندیشند; (و گویند:) به خدا سوگند! تو آنها را بیهوده خلق نکردی! بهشت تو! ما را از عذاب آتش حفظ کن!

بنابراین هرکسی می‌تواند خدا را به هر نحوی که می‌خواهد عبادت کند، اما در عین حال خداوند حداقل واجبات را برای ما مقرر کرده است که به قول خودش عمل کنیم. از جمله نماز است که در تمام ادیان گذشته وجود دارد. مانند آیین بودا، هندو، جین، شینتوئیسم، زرتشتی، یهودیت و مسیحیت.

اما نماز در دین اسلام کاملتر و حتی آسانتر از نماز ادیان دیگر است. به عنوان مثال، می توانید کلمه “دعای یهودی” را جستجو کنید و متوجه شوید که یهودیان نیز سه بار در روز دعا می کنند.

6. عدم امکان ترجمه دقیق قرآن:

دکتر محمد جواد شریعت همراه با جمعی از دانشجویان با مرحوم حاج آقا رحیم ارباب اصفهانی، جهت دریافت پاسخ همین سؤال، دیدار داشته‌اند. وی خاطره ملاقات را چنین باز می‏ گوید:

روزی روزگاری من و چند جوان مشتاق بحث می کردیم که چرا باید نماز را به زبان عربی بخوانیم. و چرا فارسی نخوانی؟ بحث و جدل داشتیم. بالاخره تصمیم گرفتیم نماز را به فارسی بخوانیم و همین کار را کردیم. والدین کم کم متوجه این مشکل شدند و به فکر چاره افتادند. بعد از صحبت با هم تصمیم گرفتند با نصیحت ما را از این کار منع کنند.

زیرا اخطار موثر نبود. سرنوشت یکی از پدران باعث شد تا دیگر پدر و مادرها به فکر بردن ما به محضر آیت الله حاج آقا رحیم ارباب بیفتند و این نظر مورد تایید قرار گرفت. به محضر حاج آقا ارباب شتافتند و موضوع را با ایشان در میان گذاشتند. گفت در ساعت معینی با او ملاقات کنیم.

در روز موعود، پانزده نفر از ما به محضر مبارکش هدایت شدیم. از همان لحظه اول، چهره درخشان و خندان او ما را مجذوب خود کرد. ما این مرد بزرگ را متفاوت از دیگران می‌دانستیم و می‌دانستیم که با شخصیتی متفاوت روبرو هستیم. در ابتدا آقا فرمودند به همه ما خوش آمد بگوئید. سپس به پدر و مادر ما گفت: شما که به فارسی نماز نمی خوانید بروید و ما را با فرزندانتان تنها بگذارید.

بخونیدش:  چطوری باید به عشقم ثابت کنم دوستش دارم

وقتی رفتند به ما گفت: بهتر است یکی یکی خود را معرفی کنید و بگویید در چه مقطعی و در چه رشته ای تحصیل می کنید. سپس با توجه به رشته و کلاس درس ما سؤالات علمی مطرح کرد و در موضوعاتی مانند جبر، مثلثات، فیزیک، شیمی و علوم طبیعی سؤالاتی مطرح کرد که پاسخ به آنها از توان ما خارج بود. هر کس نمی توانست به سؤال پاسخ دهد با مهربانی او و پاسخ صحیح سؤال روبرو می شد. سپس فرمود: پدر و مادرت نگرانند که تو به فارسی نماز بخوانی، نمی دانند که من افرادی را می شناسم که اصلاً نماز نمی خوانند. شما جوانان متدین پاکی هستید که هم متدین هستید و هم زحمتکش.

پس حاج آقا ارباب فرمودند: در جوانی دوست داشتم مثل شما به فارسی نماز بخوانم. اما مشکلاتی وجود داشت که نتوانستم آنها را حل کنم. حالا که آرزوی جوانی ام را برآورده کردی از زحماتت سپاسگزارم. در آن زمان اولین مشکل من ترجمه صحیح سوره حمد بود که باید آن را حل می کردید.

حالا یکی از شما بگوید که چگونه بسم الله رحمان رحمان رحیم را ترجمه کرده است. یکی از ما دستمان را بلند کرد و داوطلب جواب دادن شد. آقا با لبخند گفت: چه خوب که طرف بحث ما یک نفر باشد; چون طاقت پانزده جوان قوی را نداشتم. سپس به این جوان گفت: بسم الله را چگونه ترجمه کردی؟ جوان گفت: بسم الله الرحمن الرحیم. آقای ارباب لبخندی زد و گفت: به نظرم این ترجمه درستی نیست بسم الله.

در مورد «بسم» ترجمه «او نام» اشکالی ندارد.

اما «الله» قابل ترجمه نیست. زیرا اسم علم (خاص) خداست و اسم خاص قابل ترجمه نیست; مثلاً اگر اسم کسی «حسن» باشد، نمی‌توان او را «زیبا» خطاب کرد. ترجمه «حسن» زیباست. اما اگر آقا حسن را آقای زبا صدا کنیم، خوشش نمی آید. کلمه الله اسم خاصی است که مسلمانان بر ذات خداوند متعال اطلاق می کنند. «الله» را نمی توان ترجمه کرد، باید همین طور استفاده شود.

خوب، «رحمان» را چگونه ترجمه کردید؟ دوستمان پاسخ داد: مهربان. آقای ارباب فرمودند: این ترجمه بد نیست ولی کامل نیست. زیرا «رحمن» از صفات خداوند است که شامل رحمت و مغفرت او می شود و آن شمول در کلمه «غفور» نیست; «رحمن» یعنی خدایی که در این دنیا هم به مؤمن و هم به کافر رحمت می‌کند و همگان را تحت الطاف و رحمت خود قرار می‌دهد و برکت رزق و روزی و سلامت جسم و دیگران را می‌بخشد. به هر حال، ترجمه مفرح «رحمان» به اندازه ترجمه کامل نیست.

خوب رحیم رو چطوری ترجمه کردی؟ دوست ما پاسخ داد: “خوب است.” حضرت آیت الله ارباب می فرمایند: اگر می خواستید رحیم اول را بگویید – چون اسمش رحیم بود – بدم نمی آمد که آن را مربان ترجمه کنم; اما از آنجایی که رحیم اسم رب است باید به درستی تعبیر شود. اگر آن را به «بخشیدن» ترجمه کرده بودید، مسیری را نشان می داد. زیرا رحیم یعنی خدایی که گناهان مؤمنان را در دنیا می بخشد (و رحیم به این معنا نیست).

پس آنچه در ترجمه بسم الله ذکر کردید بد نیست; اما کامل نیست و خطاهایی دارد. من هم در جوانی این قصد را داشتم. اما من با همین مشکلات برخورد کردم و نمازهای فارسی را نخواندم.

این فقط آیه اول سوره حمد بود، اگر بخواهیم در مورد آیات دیگر صحبت کنیم، موضوع خیلی پیچیده تر می شود… اما من معتقدم اگر باز هم روی این موضوع اصرار می کنید، نماز را به زبان فارسی ترک نکنید. چون نماز خواندن بهتر از نخواندن است.

در اینجا همه ما شرمنده و منفعل و شکست خورده از او عذرخواهی کردیم و قول دادیم که با خواندن نماز به زبان عربی نمازهای گذشته را برگردانیم. آیت الله ارباب با تقدیم میوه و شیرینی مجلس را خاتمه داد. همگی دست مبارکش را می بوسیدیم و در حالی که با ما راه می رفت به درگاه خداوند دعا می کردیم. بعد نماز را تکرار کردیم و متوجه اشتباه خود شدیم.

در پایان یک سوال به ذهنم خطور می کند:

سؤال: آیا وادار کردن افرادی که عربی را روان صحبت نمی کنند به نماز عربی برای آنها محرومیت و نوعی ظلم برای آنها نیست؟

پاسخ: برای افرادی که به راحتی از ده ها یا حتی صدها اصطلاح و واژه بیگانه برای رفع نیاز روزانه خود یاد می گیرند و از یادگیری لغات دعا استفاده می کنند، مجموع لغات اجباری (بدون کلمات تکراری) حدود 20 کلمه است. موضوع.

مراجع:

چرا ما به زبان عربی نماز می خوانیم، پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب

چرا به عربی نماز می خوانیم و نمی توانیم فارسی بخوانیم مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا