چرا باید هفته دفاع مقدس را گرامی بداریم
در جهان معمولا پایان یا سالروز پیروزی در جنگ را گرامی می دارند و به علت تلفات و خسارات جنگ، یادآوری شروع آن جذابیتی ندارد.اما در کشور ما سالروز حمله ارتش بعث عراق به ایران در ۳۱ شهریور ،به عنوان یادبود دفاع مقدس گرامی داشته می شود.
در دنیا به طور کلی پایان یا سالگرد پیروزی در جنگ را گرامی می دارند و به دلیل خسارات و خسارات جنگ، یادآوری آغاز آن جذابیتی ندارد. اما در کشور ما سالروز حمله ارتش بعث عراق به ایران در 31 شهریور به عنوان یادبود دفاع مقدس گرامی داشته می شود.
دلیل این امر را می توان به صورت زیر تحلیل کرد:
1️⃣ در 31 شهریور 1359 عراق به ایران حمله نکرد، اما ارتش بعث صدام به نمایندگی از ابرقدرت های شرق و غرب، جنگ جهانی را علیه انقلاب نوپای ایران به راه انداخت. شروع به ضبط و به خاطر داشته باشید هر سال به یاد داشته باشید.
2️⃣ وقوع جنگ تحمیلی منجر به ایجاد وحدت بی نظیری بین مسئولان، مردم و نیروهای مسلح کشور شد، الگویی که در سایر بحران های سیاسی، امنیتی و طبیعی نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
3️⃣ آغاز جنگ تحمیلی گفتمان مقاومت اسلامی را برگرفته از فرهنگ عاشورا ایجاد کرد و این مقاومت اسلامی به عنوان نسخه موفقی در سایر کشورهای اسلامی مورد استفاده قرار می گیرد.
4️⃣ دفاع مقدس ثابت کرده است که با هدایت الهی و همراهی ملت فداکار مسلمان می توان راهبردهای ابرقدرت ها را بدون داشتن سلاح های پیشرفته و غیرمتعارف شکست داد.
5️⃣ دفاع مقدس سرآغاز احیای اسلام سیاسی، تشکیل احیای اسلامی و سقوط حکومت های دست نشانده استکبار است.
6️⃣ دفاع ما در مقابل دشمنان نه با شروع جنگ تحمیلی آغاز شد و نه با پایان جنگ با صدام پایان یافت، بلکه صحنه و صحنه تغییر کرده است، یعنی اگر پیش از آن نظام اسلامی با آن مواجه بود. ترورها، کودتاها و توطئه تفرقه قومی، سپس از پایان جنگ تحمیلی، دشمن در تیرماه 1357 و خرداد 1367 با تهاجم فرهنگی، تحریم اقتصادی، جنگ نرم و فتنه مواجه شد.
🔻 امروز تقابل انقلاب اسلامی و استکبار در عرصه جنگ اقتصادی در حال ظهور است. جنگی که امنیت اجتماعی و ثبات سیاسی ایران را هدف گرفته و به دنبال ایجاد شورش عمومی است. بزرگداشت آغاز دفاع مقدس، یادآور تقابل نظام سلطه با نظام اسلامی است که با وجود فراز و نشیب ها در عرصه های مختلف، پیروزی برای نظام اسلامی و البته در این عرصه ها جهاد بود. تا شکل گیری تمدن نوین اسلامی و ظهور منجی عالم بشریت ادامه دارد.
لینک کوتاه :
چرا باید هفته دفاع مقدس را جشن بگیریم؟
وظیفه امروز ما در قبال ادامه جنگ نرم دشمن چیست؟
همیشه با خودم فکر می کردم اگر یک سال هفته دفاع مقدس را جشن نگیریم چه می شود؟ شاید پاسخ خیلی سخت نباشد. اتفاق خاصی نمی افتد، چون در طول سال از سالگرد عملیات بزرگی مانند خیبر، بدر و کربلا به راحتی عبور می کنیم و هیچ اتفاقی نمی افتد. فقط یکی دو نکته باقی می ماند، یعنی ما در این موضوع وظیفه ای داریم؟ آیا این نوع مراسم با این کیفیت برای بقای نظام لازم است؟ این سوالات همیشه ذهن من را درگیر می کند. در این مقاله سعی می کنم حداقل به سوال ذهنی خود پاسخ بدهم.
آیا ذکر تاریخ مهم است؟ از قرآن کریم می آموزیم که این کار نه تنها کار بیهوده ای نیست بلکه یک وظیفه است. زیرا یکی از ابزار شیاطین و استکبار تخریب حافظه تاریخی ملت هاست. این یعنی هویت زدایی از نسل های جدید و سپس وارد کردن هویت های دروغین و بهره برداری از آنها بر اساس خواسته ها و خواسته های آنها. برای روشن شدن بحث باید مثالی بزنم: اگر مردم آن زمان به فضائل مولی المحدین حضرت علی بن ابی طالب (ع) در زمان بعد از رسول خدا (ص) ارادت کامل داشتند. آیا کسی غیر از او دنبال کرده است؟ بنابراین برای انحراف جامعه، جایگاه جانشینی مشروع پیامبر(ص) یا باید فراموش شود یا از مسیر اصلی خود منحرف شود. و دیدیم که این کار چقدر هنرمندانه انجام شد. این اقدام با چنان مهارتی انجام شد که به فرموده امام صادق (علیه السلام) «در تعجبم که در زمان واقعه سقیفه بنی ساعده حداقل 12000 ناظر و شاهد مستقیم واقعه غدیر در مدینه و آنجا حضور داشتند. اعتراضی نبود.»
از بحث دور نشویم. خداوند در جای دیگری از قرآن کریم به حضرت موسی (ع) دستور می دهد که از ذکر تاریخ برای هدایت قوم خود استفاده کنید. «ما موسی را فرستادیم تا به ما بگوید قوم خود را از تاریکی به نور بیرون آوریم و ایام خدا را به یاد آوریم.»
به راستی چرا تعداد آیات مربوط به ذکر تاریخ انبیا و سنت های الهی در قرآن کریم به 23 درصد می رسد. هدف خداوند از این همه تاکید چیست؟ دلیل این همه اصرار بر درس آموزی و ذکر مثال را خود قرآن بیان می کند.
با این استدلال عقلی و نقلی به این نتیجه می رسیم که در بیان و ذکر ایام خاص و ویژه ای که قابلیت سرمشق و عبرت آموزی دارند نیز تلاش مضاعفی داشته باشیم.
سوال بعدی این است که آیا این دفاع مقدسی که ما می سازیم قابل ارائه به نسل های فعلی است یا خیر؟ اینجا کار کمی سخت می شود. قبل از هر چیز باید دفاع مقدس را شناخت و نکات آموزنده را از آن استخراج کرد و به زبانی جدید و قابل فهم برای نسل امروز ارائه کرد.
دفاع مقدس دارای شناسنامه ظاهری است که شامل زمان شروع و پایان است. اینکه ما چندین عملیات انجام داده ایم و چندین شهید و مجروح و … داشته ایم، یک جنبه دفاعی است که معمولاً در کتب جنگی نوشته نشده است و شامل ایمان، ایثار و… می شود.
دوران هشت ساله دفاع مقدس به فرموده مقام معظم رهبری «قله عزت ملت ایران» است. بنابراین برای حفظ و انتقال ارزش های دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت به نسل آینده، این فرهنگ باید در برنامه ریزی های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور مورد توجه جدی قرار گیرد.
به فرموده معظم له: «اگر می خواهیم انقلاب و کشور امن باشد، باید این شور و نشاط، این حرکت عمومی و این بسیج ملت را روز به روز تقویت کنیم.
برای تبیین نقش و جایگاه فرهنگ ایثار و شهادت که در جنگ تبلور یافت، ابتدا باید دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس را به درستی بررسی کرد. در این راستا تحقیق جدی و حرکت علمی پیرامون موضوع ضروری به نظر می رسد.
اگرچه چندین سال از پایان جنگ می گذرد، اما این حرکت کند بوده است، اما به هر حال فرهنگ ایثار و شهادت باید به عنوان میراثی گرانبها در اذهان ملت ایران باقی بماند و از بلای تحریف مصون بماند. از آنجایی که گسترش ارزش های معنوی و اخلاقی معطر به خون شهدا تأثیر بسزایی در اخلاق جوانان داشته و امید و انگیزه مبارزه با استکبار جهانی و همچنین ترویج فرهنگ عاشورا را به همراه دارد.
حالا اگر همه این مراحل را طی کنیم تازه به آخر خط رسیده ایم و این دستور مقام معظم رهبری در سال 95 است.
حضرت آیتالله خامنهای در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع) تأکید کردند: خرمشهریها جلوترند؛ نه در میدان جنگ، در زمینی که سختتر از جنگ نظامی است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان مهمی به تبیین منطق قرآنی و اسلامی «جهاد اکبر» یعنی «ایستادن و عدم اطاعت از جبهه استکبار» و ابعاد و الزامات آن در نظام جمهوری اسلامی پرداختند و اشاره کردند. وی با اشاره به تلاشها و برنامههای گسترده جبهه استکبار برای تأثیرگذاری و تغییر هویت نظام اسلامی، گفت: مهمترین وظیفه کنونی مراکز دانشگاهی و حوزههای علمیه، عناصر مذهبی و انقلابی و جوانان و همچنین سازمان نظام اسلامی است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «اقدامی مدبرانه و هوشمندانه برای تبیین و تبیین عمق و ژرفای شعارهای انقلاب» و «پرهیز از اقدامات سطحی»، «تبیین آینده» و «تدوین علمی متراکم و ژرفا» است. تجربیات شگفت انگیز انقلاب در 38 سال گذشته».
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: در این منطق وقتی تمام تلاش و کوشش انجام شود و همه نیرو به میدان بیاید و در نهایت توکل بر خدا شود، دست قدرت الهی به عنوان تکیه گاه محکم به کمک خواهد آمد. که آزادسازی خرمشهر از دست دشمن است که تمام امکانات تجهیزات را داشت.
معظم له فرمودند: با این منطق، امکان رهایی همه جهان از سلطه استکبار، امکان آزادی فلسطین و امکان مظلومیت هیچ ملتی وجود دارد. وی خاطرنشان کرد: هر ملتی که این منطق را داشته باشد و تمام همت و تلاش خود را به کار گیرد و به خدا توکل کند، قطعا مرعوب قدرت نظامی، مالی، تبلیغاتی و سیاسی قدرت ها نخواهد شد.
رهبر انقلاب با اشاره به تلاش نافرجام 38 سال گذشته جبهه استکبار برای شکست انقلاب اسلامی علیرغم استفاده از ابزار و دسیسه های مختلف، آن را مصداق بارز پیروی از منطق مبارزه و ایستادگی برشمردند. با توکل به خدا و تاکید کرد: ملت ایران همیشه در صحنه است و بسیاری از جوانان حاضرند جان خود را فدای انقلاب کنند و این همان چیزی است که قدرت الهی را به خود جلب می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای این نوع رویارویی با جبهه استکبار را «جنگ نامتقارن» خواندند و گفتند: در این جنگ نامتقارن، هر دو طرف دارای توانمندی ها و منابع قدرتی هستند که طرف مقابل ندارد و منشأ قدرت نظام اسلامی است. اطمينان و اطمينان به قدرت خداوند، اطمينان به پيروزي و اطمينان به اراده مؤمنان است.
وی با تأکید بر اینکه جنگ نامتقارن «جنگ اراده ها» است، خاطرنشان کرد: در میدان این جنگ اگر اراده هر یک از دو قرارگاه ضعیف شود قطعاً شکست خواهد خورد، بنابراین باید از تبلیغات و وسوسه های دشمن اطمینان حاصل کرد. اراده محکم ما را تحت تأثیر قرار ندهید، مزاحمت ایجاد نکنید.
رهبر انقلاب این جنگ را فراتر از یک جنگ نظامی و نوعی «جهاد» دانستند و افزودند: امروز برای کشور ما امکان جنگ نظامی سنتی بسیار کم است، اما بحث جهاد باقی است و این جهاد که منطق قرآنی و اسلامی دارد، «جهاد اکبر» است و به معنای «قیام، مقاومت و پیروی نکردن از کفار و مشرکان» است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اینکه جهاد کبیر در عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنری نیز تجلی مییابد، تأکید کردند: در همه این عرصهها به جای پیروی از جبهه کفار و مشرکان، باید به دنبال برنامهریزی اسلام بود. قرآن .
وی مسئله کنونی جمهوری اسلامی و جبهه استکبار را امری «اطاعت» دانست و گفت: همه ابزارها، فشارها و تلاش های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و تبلیغاتی و عوامل خائن خود را به کار گرفته اند تا نظام اسلامی را به سرانجام برسانند. به زانو درآورد و او را وادار به اطاعت کنید، اما چیزی که مردم ایران را از استکبار عصبانی کرده این است که مردم به دلیل مسلمان بودن حاضر به اطاعت از استکبار نیستند.
رهبر انقلاب موضوع انرژی هسته ای، موشکی و حقوق بشر را بهانه خواندند و تاکید کردند: عامل اصلی همه این دشمنی ها و بهانه ها، تبعیت نکردن از استکبار است، زیرا اگر ملت ایران حاضر به اطاعت بود، مطمئناً با قدرت موشکی و انرژی هسته ای باشد. آنها به خوبی کنار می آمدند و هرگز به حقوق بشر اشاره نکردند.
رهبر انقلاب «ایستادن»، «عدم اطاعت از دشمن» و «حفظ هویت انقلابی و اسلامی» را از عوامل اصلی اقتدار نظام اسلامی و ملت ایران دانستند و خاطرنشان کردند: آمریکا و دیگر قدرتها بسیار هستند. از این موضوع ناراحت هستند و چاره ای ندارند. بر این اساس تلاش زیادی کرده اند تا مراکز تصمیم گیری کشور را تحت اختیار خود قرار دهند، اما نتوانستند و به فضل الهی نخواهند توانست.
حضرت آیتالله خامنهای از همین زاویه به تبیین ابعاد مختلف «جهاد کبیر» در عرصههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پرداختند و افزودند: تأکید بر اجرای «اقتصاد مقاومتی، بخش اقتصادی این جهاد» است. اصرار بر اینکه مؤمنان، حزب اللهی ها و جوانان انقلابی با قدرت به کارهای خودجوش فرهنگی ادامه دهند و نهادهای فرهنگی در همین راستا حرکت کنند، بخش فرهنگی این جهاد است. و اصرار بر استفاده از همه توانمندی ها و استعدادهای کشور در راه پیشرفت جزء فعال اجتماعی این جهاد بزرگ است.
به تعبیر معظم له «امروز جنگ نظامی مشکلی ندارد، جنگ نظامی سنتی و متعارف امروز برای کشور ما یک امکان بسیار بسیار کم است، اما جهاد باقی است؛ جهاد چیز دیگری است، جهاد فقط جنگیدن نیست. فقط به معنای جنگ نظامی نیست، جهاد است، معنای وسیع تری دارد، در میان جهادها، جهادی است که خداوند متعال در قرآن از آن به عنوان «جهاد اکبر» نام برده است: و جاهدوم به جهاد اکبر است. در سوره مبارکه فرقان جهاد اکبر جهاد کنند
این آیه مبارکه در شهر مکه بر پیامبر گرامی اسلام نازل شد در شهر مکه بین مسلمانان و دشمنانشان جنگ نظامی صورت نگرفت. اما جنگ داخلی در ابعاد مختلف و به عبارتی در شهر مکه بین مسلمانان و مشرکان در جریان بود که این روابط معمولاً فرهنگی، اقتصادی و معمولاً مربوط به سبک زندگی بود. مشرکان کوشیده اند مسلمانان را به کاری که دوست دارند وادار کنند و دین خود را ترک کنند. آیه شریفه خطاب به پیامبر و یارانش می فرماید: تحت هیچ شرایطی از مشرکین پیروی و اطاعت نکنید، جهاد کبیره کنید.
جهاد کبیر به این معنا که در اخلاق، رفتار، ظاهر، سبک زندگی و در تمام شئون حکمرانی اعم از اقتصاد، سیاست، فرهنگ یک مسلمان و یک جامعه اسلامی، برنامه های خود را از اسلام و عقل و بدون توجه به سیره شرک آمیز تنظیم می کند. زندگی… بیندیش و عمل کن و هرگز در هیچ زمینه ای از کافران پیروی و اطاعت نکن. بنابراین برای آماده شدن و ورود به این نبرد جدید (الزامات جهاد اکبر) دو شرط اساسی لازم است که عبارتند از:
اول: شناخت دشمن و راهبردهای جدید آنها و دوم: افزایش بصیرت و آگاهی عمومی
نتیجه گیری: چه باید کرد؟
ملت انقلابی باید به این باور برسند که در این جنگ در صورت موفقیت دشمن، هجمه عظیم و خرابکارانه ای به انقلاب و کشور وارد می شود و تلاش ها و نسل های انقلاب را از بین می برد و آبرو و حیثیت را به خطر می اندازد. ملت و به فرموده مقام معظم رهبری: «می خواهند اسلام و انقلاب را هم از این ملت بگیرند». عوامل نفوذی آن آماده قیام فردی و جمعی برای مقابله با آن در عرصه های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی هستند.
بگو: من فقط از یک جهت به تو دعا می کنم که خدای مثنی و فرادی را بخوانی.
بگو من فقط یک کلمه به شما یاد می دهم و آن این است که از خدا دو به دو یا یکی یکی دفاع کنید.
در گام اول باید جوانان و فرزندانمان را که مورد هدف دشمن قرار میگیرند از این طوفان کفر فرهنگی نجات داده و در مقابل توطئههای دشمن بهویژه در فضای مجازی که اکنون خطر بزرگی آنها را تهدید میکند واکسینه کنیم. . کار باید از خانواده شروع شود و به همسایه ها و محلات کشیده شود و با ایجاد تشکل های مردم نهاد از جمله هیئت های مذهبی و قرآنی، انجمن های اسلامی، خود را برای این نبرد آماده کرد و گوش به فرمان رهبران بیدار و هوشیار بود. ایجاد ستاد نیکوکاری مشکلات مادی و معنوی رفاه جوانان را به ویژه در زمینه اشتغال و ازدواج حل کرد تا از خطرات نفوذ دشمن بر جوانان بکاهد.
همانطور که خداوند وعده داده بود، چون این انقلاب یک انقلاب الهی است و ملت انقلاب کرده است، در گذشته نیز در برابر توطئه های مختلف دشمن پیروز شده است، قطعاً همانطور که با احتیاط و در صحنه جهاد اکبر وارد شدیم. زمان و دستاوردهای 38 سال انقلاب، پاسداری و تداوم حفظ خون شهدای انقلاب و در عین حال رهبر ولایت بودن قطعاً از آن ماست.
ای کسانی که ایمان آورده اید، خداوند شما را یاری می کند و اعمالتان را ثابت می کند.
«اى كسانى كه ايمان آوردهايد، پس خدا را يارى كنيد، خداوند نيز شما را يارى مىكند و قدمهايتان را استوار و استوار مىگرداند». امروز دشمن قسم خورده مسلمانان ما (یعنی یهودیان) تمام تلاش خود را در جهت تغییر سبک زندگی و الگوهای رفتاری اسلامی با جنگ رسانه ای معطوف کرده است که لازمه این مبارزه جدید برای مواجهه با بصیرت (آموزش رسانه ای) است. .
زنده باد حاج عباس تیموری