چرا با تاخیر پریود میشم

علل پریود نشدن و دیررس چیست؟ هر خانمی که پریودش به تاخیر افتاده ناخودآگاه فکر می کند باردار هستم؟ اما حاملگی تنها علت دیررس یا مشابه پریودها نیست. در اینجا به چند دلیل رایج اشاره می کنیم که ممکن است به دلیل هر یک از آنها باعث تاخیر در پریود شما شود.

همه خانم ها می دانند که نزدیک شدن پریودشان را احساس می کنند. با نزدیک شدن به دوره قاعدگی، ممکن است هوس های عجیب، نوسانات خلقی یا گرفتگی در رحم و شکم خود را تجربه کنید. پیش بینی دوره کار سختی نیست. اما در برخی از خانم ها پریود منظم نیست که باعث مشکلات و نگرانی های زیادی می شود. با ماگرتا همراه باشید.

فواصل دقیق یک دوره منظم چقدر است؟

یک دوره منظم 21 تا 35 روز با پریود بعدی فاصله دارد (این فاصله از روز اول پریود این ماه تا اولین روز پریود ماه بعد محاسبه می شود) و معمولاً 2 تا 8 روز طول می کشد. علاوه بر این، شدت هر دوره برای هر فرد متفاوت است، اما فراموش نکنید که نوار بهداشتی یا تامپون خود را هر 1 تا 2 ساعت یکبار تعویض کنید.

هنگامی که این ریتم تغییر می کند، به طوری که پریودها با فاصله کوتاه تری رخ می دهد، مدت پریودها افزایش می یابد، خونریزی شدیدتر می شود یا فرد به طور کلی پریود را از دست می دهد. دوره نامنظم در نظر گرفته می شود.

دلایل اصلی تاخیر در قاعدگی چیست؟

بیایید با عواملی که باعث تاخیر در پریود می شوند شروع کنیم، نباید شما را نگران کند. اما مراقب باشید در آینده آنها را تکرار نکنید.

تغییر برنامه زندگی
تغییر برنامه زندگی می تواند ساعت بیولوژیکی شما را مختل کند. به عنوان مثال، اگر شب را با روز و روز را با شب جایگزین کنید، احتمالاً پریود شما به تاخیر می افتد.

تغییر در درمان بیماری
شاید داروی جدیدی مصرف کرده اید و علت آن تاخیر در قاعدگی است. در این مورد حتما با پزشک خود مشورت کنید.

استرس
استرس می تواند بر همه چیز در زندگی تأثیر بگذارد، حتی قاعدگی. ما اغلب آنقدر استرس داریم که بدن ما مقدار زیادی از هورمون (GNRH) را از دست می دهد. می توانید با پزشک متخصص مشورت کنید و آرامش را در زندگی روزمره خود بیابید. استرس را جایگزین کنید.

بیماری
یک بیماری ناگهانی می تواند باعث عقب افتادگی قاعدگی شود. این معمولا موقتی است. اگر فکر می کنید تاخیر در پریود به دلیل بیماری اتان است، حتما با پزشک خود در مورد بازگشت پریود صحبت کنید.

اضافه وزن
حمل وزن زیاد می تواند هورمون های شما را مختل کند و باعث توقف پریود شود. می توانید وزن کم کنید یا عادت ماهانه منظم داشته باشید.

لاغری بیش از حد
اگر بدن شما چربی کافی نداشته باشد، عادت ماهانه خود را به طور منظم نخواهید داشت، حتی می تواند باعث توقف آن شود. با کمی افزایش وزن می توانید به منظم بودن دوره های قاعدگی خود کمک کنید.

خطای محاسبات
سیکل قاعدگی در زنان متفاوت است وقتی می گوییم قاعدگی 28 روزه است به این معنا نیست که همه خانم ها اینطور هستند. اگر سیکل قاعدگی نامنظم دارید اما می دانید چه زمانی در حال تخمک گذاری هستید، قاعدگی شما 2 هفته پس از تخمک گذاری اتفاق می افتد.

عدم تعادل هورمون های قاعدگی
یکی از دلایل اصلی دیررس شدن قاعدگی ها، تغییر هورمون ها است و از آنجایی که چرخه قاعدگی ارتباط مستقیمی با هورمون ها دارد، این مشکل باعث به هم خوردن این چرخه و ناتوانی در تکمیل این دوره می شود. در این مواقع به پزشک مراجعه کنید تا با آزمایشات هورمونی تغییرات شما مشخص شود و با داروهای مناسب این تعادل برقرار شود.

مصرف برخی داروها
مصرف برخی داروها باعث پریود نامنظم می شود. بنابراین در مورد عوارض جانبی داروهایی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید. داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، شیمی درمانی و آسم می توانند قاعدگی را به تاخیر بیندازند.

غده تیروئید
یکی از علائم پریودهای دیررس یا نامنظم را می توان مشکل غده تیروئید دانست که باید در این زمینه آزمایش شود.

مصرف قرص های ضدبارداری
مصرف منظم این قرص ها منجر به تغییراتی در هورمون های بدن می شود و چرخه منظم آن به طور کامل برقرار نمی شود. در این زمان حتما با پزشک خود مشورت کنید.

بخونیدش:  چرا تو بی من نمیشی دلتنگ

یائسگی
یائسگی زمانی است که دیگر تخمک گذاری در بدن شما انجام نمی شود. یائسگی می تواند به طور طبیعی رخ دهد یا با جراحی و برداشتن رحم شروع شود.

بارداری
در نهایت تاخیر پریود شما ممکن است به دلیل بارداری باشد. یک آزمایش ساده می تواند به شما کمک کند بفهمید باردار هستید یا نه!
بعد از این چه باید کرد؟
به شما تبریک می گویم اگر باردار هستید. اما اگر آزمایش دادید و جواب منفی بود، بهتر است یک هفته دیگر صبر کنید و دوباره تست کنید. اگر آزمایش همچنان منفی است، بهتر است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

ورزش شدید
خانم هایی که شروع به ورزش شدید می کنند گاهی پریودهایشان به تاخیر می افتد و از دست دادن مقدار زیادی انرژی باعث تاخیر در پریود می شود.

تنبلی تخمدان
تاخیر در پریود علل مختلفی دارد. یکی از علل تاخیر یا توقف پریود مربوط به تخمدان پلی کیستیک است. یعنی تنبلی تخمدان دارند. این مورد در اصطلاح پزشکی سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS نامیده می شود که یکی از شایع ترین علل دیررس پریود یا حتی توقف پریود برای چندین ماه متوالی است.

روش های درمان تاخیر در قاعدگی

1- ریشه گلابی خاردار: جوشانده ریشه گلابی خاردار و نوشیدن آن قبل از خواب با شیر در درمان پریودهای تاخیری موثر است، برای تکمیل روند درمان این روش را به مدت 3 ماه متوالی دنبال کنید تا اثر آن را ببینید.

۲- زنجبیل: یکی از بهترین راه های درمان دیررس پریود در طب سنتی استفاده از زنجبیل پودر شده است. زنجبیل به عنوان یک محرک عمل می کند و بی نظمی چرخه قاعدگی را تنظیم می کند. برای استفاده از آن زنجبیل را به چای خود اضافه کنید یا آن را در آب بجوشانید و بنوشید، مصرف آن تا زمان عادت ماهانه 3 بار در روز توصیه می شود.

3- مصرف انار، انگور و انبه: میوه های خاصی برای درمان تاخیر در قاعدگی مفید هستند، از جمله آنها می توان به انبه، انگور و انار اشاره کرد، آب انگور را روزانه بنوشید اما در مصرف آن زیاده روی نکنید. مصرف آب انار نیز برای درمان روزانه صورت موثر است. کمبود آهن و تنظیم چرخه ماهانه

4- رازیانه: 15 گرم دانه رازیانه را در یک لیتر آب جوش بگذارید تا دم بکشد، با هر غذا یک لیوان از محلول به دست آمده را بنوشید.

5- برگ گزنه: شش مثقال برگ گزنه یا 4 مثقال برگ گزنه را در دو لیوان آب بریزید و روی آتش بگذارید تا بجوشد، محلول را از صافی رد کنید و این نوشیدنی را دو بار در روز بنوشید.

6- سبزیجات: از سبزیجات مناسب برای درمان دیررس در طب سنتی می توان به هویج و خیار تلخ و تربچه اشاره کرد، از خیار و هویج در سالاد خود استفاده کنید و همچنین خیار را روزی 3 بار در آب بجوشانید و محلول را بنوشید. انجام دادن.

۷- نخود با کنجد: برای درمان دیررس نخود را با چند دانه کنجد بجوشانید و محلول حاصل را بنوشید.

8- بومادران: یکی از مناسب ترین روش ها برای درمان دیررس پریود در طب سنتی استفاده از گیاه دارویی بومادران است. بومادران هورمون های بدن را در خانم ها متعادل می کند و تاخیر در قاعدگی را درمان می کند. چای بومادران 3-4 بار در روز مصرف می شود. روزانه بخورید. .

9- عرقیات مناسب برای درمان تاخیر قاعدگی: یکی از راه های درمان دیر قاعدگی در طب سنتی نوشیدن عرقیات گیاهی است، نوشیدن 1 تا 3 لیوان بومادران و بهارنارنج، گل ختمی و بادرنجبویه یا بابونه.

10- گل مرزه: دو مثقال گل مرضه را خوب بکوبید و با سرکه و نمک بخورید.

11- جعفری: می توانید از جعفری تازه یا خشک استفاده کنید، آن را در آب جوش بریزید و بگذارید 20 تا 30 دقیقه بجوشد سپس بخورید.

12- انجیر: پنج عدد انجیر را در یک لیوان آب جوش بریزید و پس از مدتی از صافی رد کنید و نوشیدنی را روزانه بنوشید.

13- زعفران: پنج گرم زعفران را خوب بکوبید و در یک لیتر آب بریزید و بگذارید دم بکشد. یک لیوان از این محلول را در سه وعده صبح، ظهر و عصر میل کنید.

14- سرکه سیب: سرکه سیب سطح قند و انسولین بدن را کنترل می کند، قبل از هر وعده غذایی 1/2 قاشق غذاخوری سرکه را با کمی آب میل کنید.

بخونیدش:  چطور از وای فای دیگران استفاده کنیم

15- آب دوغ با تربچه: مقداری دانه تربچه را پودر کرده و دو قاشق از آن را در یک لیوان آب دوغ بریزید، این محلول را روزانه حداکثر به مدت سه ماه مصرف کنید.

آیا باید نگران پریود دیررس خود باشم؟

بله، اگر قاعدگی شما بیش از 35 روز تاخیر داشته باشد یا خونریزی شدیدتر از حد معمول داشته باشید، چیزی وجود دارد که نیاز به درمان دارد.

اگر قاعدگی شما یک تا دو هفته پس از موعد مقرر به تاخیر بیفتد، این کاملا طبیعی است. و این را می توان به راحتی با داروهای خانگی فوق درمان کرد.

Final Word
رعایت بهداشت فردی و استفاده از قرص های مولتی ویتامین و آهن می تواند به تنظیم دوره های شما کمک کند. اگر در دوران عقد بیش از یک هفته پریودتان به تاخیر افتاد، بهتر است از طریق یکی از انواع تست های بارداری از وضعیت خود مطلع شوید.

قاعدگی در خانم ها معمولا بین 9 تا 13 سالگی شروع می شود و اکثر ما بین 50 تا 55 سالگی که مصادف با یائسگی است متوقف می شود. معمولا خانم ها ماهی یک بار پریود می شوند که معمولا بین 25 تا 30 روز برای خانم های مختلف طول می کشد. این بدان معناست که هر زنی هر 25 تا 30 روز پریود می شود. در طول هر دوره، بدن زن برای بارداری آماده می شود. اگر زن تخمک گذاری کند و آن تخمک و اسپرم با هم جمع شوند، لقاح اتفاق می افتد و جنین تشکیل می شود. اگر لقاح اتفاق بیفتد، زن باردار می شود، اما اگر حاملگی اتفاق نیفتد، آندومتر در پایان دوره شروع به ریزش می کند که معادل خونریزی ماهانه است. هر خانمی یک بار در ماه این خونریزی را تجربه می کند. اما گاهی این روند تغییر می کند و باعث بروز انواع مختلف اختلالات قاعدگی می شود. علل این اختلالات می تواند ناچیز و قابل توجه باشد. یکی از این اختلالات دوره های متعدد است که در آن تعداد پریودها بیشتر از حد طبیعی است. در ادامه این سوال می خواهیم بدانیم علت پریودهای مکرر چیست؟ و چرا اینقدر زود پریود میشویم یا دوبار در ماه پریود میشویم؟

مطالب پیشنهادی: علت قاعدگی نامنظم در زنان قاعدگی نامنظم در دختران نوجوان

علت پریودهای مکرر

یکی از این اختلالات قاعدگی، پریودهای مکرر است که تعداد پریودها بیشتر از حد طبیعی است که در اصطلاح علمی به آن پلی منوره می گویند. این زنان کمتر از هر 21 روز پریود می شوند.

زمانی که دوره های قاعدگی خانم ها در فواصل کوتاه تر، معمولا کمتر از 21 روز رخ می دهد، به آن قاعدگی مکرر یا پلی منوره می گویند. زنان نباید آنها را با خونریزی بیش از حد در دوران قاعدگی اشتباه بگیرند. در زنانی که خونریزی بیش از حد دارند، قاعدگی کوتاه نمی شود. در این زنان فاصله زمانی بین تخمک گذاری و شروع قاعدگی کاهش می یابد. هر خانمی ممکن است یک یا دو بار پلی منوره را تجربه کند، این مهم نیست، اما اگر پلی منوره ادامه داشت، باید علت آن بررسی و درمان شود. اگر پلی منوره برای مدت طولانی ادامه یابد، می تواند منجر به بسیاری از عوارض بارداری و حتی ناباروری شود.

چه چیزی باعث پریودهای متعدد می شود؟

این بیماری دلایل زیادی دارد، برخی ناچیز و برخی دیگر قابل توجه. مهمترین علل پریودهای مکرر عبارتند از:

استرس علت پریودهای اولیه است

یکی از مهم ترین علل پلی منوره استرس است. استرس می تواند جسمی، احساسی یا ناشی از محیط باشد. هر نوع استرس تعادل هورمونی را در زنان بر هم می زند و منجر به انواع اختلالات قاعدگی می شود. اگر علت استرس باشد، به راحتی با دارو قابل درمان است.

پریودهای مکرر به دلیل یائسگی

قطع دائمی پریود در زنان یائسگی نامیده می شود. یائسگی به تدریج اتفاق می افتد و در این مدت بدن زن دستخوش تغییرات هورمونی عمیقی می شود و باعث بروز علائم یائسگی مانند گرگرفتگی می شود. اختلالات و بی نظمی های قاعدگی در این دوره از جمله پلی منوره شایع است.

آندومتریوز علت پریودهای مکرر است

آندومتریوز به وجود پوشش داخلی رحم در خارج از رحم اشاره دارد. به عنوان مثال، سلول های پوشش داخلی رحم می توانند وارد لگن شده و در آنجا شروع به رشد کنند و باعث اندومتریوز لگن شوند. سلول های آندومتر معمولا بر روی تخمدان ها و لوله های فالوپ یافت می شوند و باعث اندومتریوز تخمدان ها یا لوله های فالوپ می شوند. این زنان علاوه بر انواع مختلف اختلالات قاعدگی، پریودهای دردناکی نیز خواهند داشت.

بخونیدش:  چرا چیزی در فلش کپی نمی شود

بیماریهای آمیزشی یا مقاربتی

بیماری های مقاربتی، به ویژه سوزاک و کلامیدیا، می توانند باعث ایجاد پلی منوره در زنان شوند. عفونت کلامیدیا در زنان جدی است و باعث درد شدید شکم، ترشحات چرکی از واژن و پریودهای نامنظم می شود. سوزاک باعث خارش در ناحیه واژن، ترشحات خونی و چرک واژن و احساس سوزش در هنگام ادرار می شود.

زود پریود شدن به دلیل عفونت و التهاب لگنی

بیماری التهابی لگن یک بیماری جدی است که می تواند به دلیل چسبندگی باعث ناباروری شود و یکی از دلایل مهم پلی منوره بیماری التهابی لگن است. یکی از علل مهم این بیماری عفونت کلامیدیا است.

فیبروم رحم

معمولاً فیبروم رحم دارای پوششی است که چسبندگی ضعیفی دارد و به دلیل دفع آسان مخاط روی فیبروم، زن پریود یا پریودهای متعدد می شود. این زنان معمولاً خونریزی شدید و پریود طولانی دارند.

مقاله پیشنهادی: 8 درمان خانگی ثابت شده برای قاعدگی نامنظم (قاعدگی های نامنظم).

دلیل دیگر کوتاه شدن مهلت است

کم کاری تیروئید

سوء تغذیه

بیش فعالی غده هیپوفیز

ناشناخته: گاهی با وجود تمام تلاش های انجام شده دلیل آن را نمی توان یافت.

اگر دو بار در ماه پریود شدم چه کار کنم؟ (درمان پلی منوره)

درمان پلی منوره بستگی زیادی به علت اصلی آن دارد. توصیه می شود این خانم ها برای یافتن علت اصلی و درمان آن به دقت معاینه شوند. در پلی منوره، فاصله بین تخمک گذاری و شروع قاعدگی کوتاه می شود. یکی از راه های درمان پلی منوره، تجویز قرص های مخصوص ضد بارداری است، بنابراین این روش درمانی برای خانم هایی که می خواهند باردار شوند، مناسب نیست. درمان بعدی تجویز پروژسترون در نیمه دوم بارداری است. معمولاً به خانم ها گفته می شود که از روز 16 تا 25 قاعدگی قرص پروژسترون بخورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا