چرا با خوردن آب حالت تهوع میگیریم
حالت تهوع آن احساس وحشتناک و مبهم در معده شماست که باعث می شود بخواهید استفراغ کنید. می تواند ناشی از ویروس، بیماری گوارشی، بارداری یا حتی بوی نامطبوع باشد.تهوع ناراحتی معده است که اغلب قبل از استفراغ است. استفراغ تخلیه ارادی یا غیرارادی محتویات معده از طریق دهان است.
بسیاری از اوقات مشخص نیست که چرا حالت تهوع رخ می دهد. تهوع و استفراغ بیماری نیستند، اما علائم بسیاری از بیماری ها هستند، مانند:
حالت تهوع در ماشین یا دریا (بیماری حرکت یا دریازدگی)
مراحل اولیه بارداری
استفراغ ناشی از مصرف دارو
درد شدید
استرس عاطفی (مانند ترس)
بیماری کیسه صفرا
مسمومیت غذایی
عفونت (مانند “آنفولانزای معده”)
شکم پرستی
واکنش به بوها یا رایحه های خاص
حمله قلبی
ضربه مغزی
تومور مغزی
صدمه
انواع خاصی از سرطان
اختلال پرخوری یا سایر بیماری های روانی
تخلیه آهسته معده (بیماری که در دیابتی ها دیده می شود)
مصرف سموم یا مقادیر زیاد الکل
ایلئوس
ضمیمه
علل استفراغ بر حسب سن متفاوت است. در کودکان، استفراغ معمولاً به دلیل عفونت ویروسی، مسمومیت غذایی، حساسیت به شیر، بیماری حرکت (بیماری حرکت)، پرخوری یا پرخوری، سرفه یا انسداد روده و بیماری هایی است که کودک تب بالا دارد. ممکن است استفراغ دلیل آن باشد. هنگامی که مدت کوتاهی پس از غذا رخ می دهد، حالت تهوع یا استفراغ ممکن است به دلیل مسمومیت غذایی، ورم معده (التهاب مخاط معده)، زخم، یا پرخوری باشد. تهوع یا استفراغ یک تا هشت ساعت پس از صرف غذا نیز می تواند نشان دهنده مسمومیت غذایی باشد. با این حال، برخی از باکتریهای موجود در غذا، مانند سالمونلا، ممکن است طولانیتر طول بکشد تا علائم ایجاد کنند. استفراغ معمولاً بیخطر است، اما میتواند نشانهای از یک بیماری جدیتر باشد. نمونه هایی از بیماری های جدی که می توانند منجر به تهوع یا استفراغ شوند عبارتند از: ضربه مغزی، مننژیت (عفونت پوشش داخلی مغز)، انسداد روده، آپاندیسیت و تومورهای مغزی. کم آبی یکی دیگر از نگرانی هاست. خطر کم آبی در بزرگسالان کمتر است زیرا آنها معمولاً می توانند علائم کم آبی بدن (مانند تشنگی زیاد و خشکی لب ها یا دهان) را تشخیص دهند. اما کودکان خردسال نسبت به کم آبی آسیب پذیرتر هستند، به خصوص اگر اسهال نیز داشته باشند، زیرا اغلب قادر به بیان علائم کم آبی نیستند.
اگر به دلیل حالت تهوع قادر به خوردن یا نوشیدن آب نیستید، ممکن است دچار کم آبی شده باشید. حالت تهوع نیز یکی از علائم کم آبی بدن است، اما نوشیدن بیش از حد می تواند با ایجاد احساس سیری در معده، حالت تهوع را بدتر کند. زمانی که احساس آرامش می کنید مایعات بنوشید. اگر آب ساده معده شما را ناراحت می کند، سعی کنید چای بدون کافئین یا آب با تکه های میوه تازه بنوشید. استفراغ مکرر در دوران بارداری ممکن است به دلیل عدم تعادل مایعات و مواد معدنی باشد که به ویژه در زنان باردار شایع است.
چگونه از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری کنیم؟
مصرف مایعات از جمله آب را به تدریج افزایش دهید
در طول روز به جای سه وعده غذایی بزرگ، وعده های غذایی کوچک بخورید.
آهسته غذا بخورید
از غذاهای هضم نشده خودداری کنید.
سعی کنید غذاهایی بخورید که به دمای اتاق رسیده اند
سعی کنید بین وعده های غذایی آب بنوشید نه در طول وعده های غذایی.
تنفس عمیق یکی از روش های مدیتیشن است. اما شما همچنین می توانید برای تسکین حالت تهوع ناشی از استرس خود این کار را انجام دهید. به آرامی از بینی نفس بکشید، نفس خود را به مدت سه ثانیه نگه دارید و به آرامی بازدم کنید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا حالت تهوع برطرف شود.
لیمو حاوی اسید سیتریک است، یک ترکیب طبیعی که به هضم غذا کمک می کند و معده را آرام می کند. سعی کنید آب لیموی تازه را به آب اضافه کنید و آن را در طول روز بنوشید. اگر حالت تهوع به دلیل یبوست باشد، نوشیدن آب گرم با آب لیمو می تواند روده شما را تحریک کند. با این حال، مصرف بیش از حد آب لیمو در مدت زمان کوتاه می تواند حالت تهوع را بدتر کند. استشمام بوی لیمو نیز می تواند حالت تهوع را تسکین دهد، مانند خوردن لیمو.
برای رفع حالت تهوع، یک تکه کوچک زنجبیل تازه بخورید. همچنین می توانید چای زنجبیل بنوشید
طبق یک مطالعه، استنشاق اسانس نعناع یا برگ های تازه نعناع نیز می تواند حالت تهوع را کاهش دهد.
گاهی درمان حالت تهوع فقط توجه به ماده است. هر چه مدت بیشتری روی حالت تهوع خود بنشینید، احساس بیشتری خواهید داشت. پس سعی کنید با انجام فعالیت های سبک، حواس خود را از حالت تهوع دور کنید.
نتیجهگیری: در واقع اگر هنگام نوشیدن آب احساس تهوع میکنید، این حالت تهوع میتواند ناشی از کمآبی بدن یا دلایل دیگری باشد که با این علامت (تهوع) ظاهر شده است.
گردآوری و ترجمه: عاطفه صادقی
مراجع
https://www.webmd.com/digestive-disorders/digestive-diseases-nausea-vomiting
https://www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-tausea
https://www.quora.com/Why-am-I-Feeling-Nauusea-After-Drinking-a-Lot-of-water
خلاصه این مقاله را در این پادکست بشنوید
لب
حالت تهوع و استفراغ مشکل ناخوشایندی است که بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. گاهی در اصطلاح عامیانه به آن «بالا بردن» نیز می گویند. اگر استفراغ مکرر دارید و نمی دانید علت آن چیست، در این مقاله با ما همراه باشید تا برای شما توضیح دهیم که چه چیزی باعث این مشکل می شود؟ چه علائمی معمولا با حالت تهوع همراه است؟ چگونه می توان این عارضه را در خانه درمان کرد؟ آیا قرص های ضد تهوع بدون نسخه وجود دارد؟
حالت تهوع و استفراغ در یک نگاه
تهوع و استفراغ یکی از علائم مهم بسیاری از بیماری ها و اختلالات در بدن است. همراه با حالت تهوع و استفراغ، ممکن است دل درد، اسهال، تعریق بیش از حد، تب، سرگیجه، درد قفسه سینه و غیره را نیز تجربه کنید. این علامت دلایل مختلفی دارد که می توان آنها را تا حدی بر اساس سن بیمار دسته بندی کرد.
حالت تهوع و استفراغ در کودکان و نوزادان معمولاً به دلیل سرفه های شدید، حرکات سریع مانند رانندگی، تب، پرخوری یا انسداد روده ایجاد می شود. در بزرگسالان، تهوع و استفراغ می تواند نشانه بیماری های گوارشی مانند مشکلات مزمن معده، بیماری های روده ای مانند IBS، بیماری کرون یا برخی اختلالات تغذیه ای باشد.
اگر تهوع و استفراغ مدت کوتاهی پس از خوردن غذا ظاهر شود، ممکن است ناشی از مسمومیت غذایی، گاستریت (التهاب معده)، زخم یا پرخوری عصبی باشد.
استفراغ مکرر می تواند یکی از علائم سندرم استفراغ چرخه ای باشد که در آن فرد به مدت چند روز به طور مداوم از این وضعیت رنج می برد. قرص دمترون یا آمپول متوکلوپرامید معمولاً برای درمان دارویی تهوع و استفراغ استفاده می شود. بهترین درمان خانگی برای این علائم، نوشیدن مایعات فراوان است.
استفراغ معمولاً بی ضرر است، اما می تواند نشانه بیماری جدی تری باشد، بنابراین در صورت تداوم حتماً به متخصص گوارش مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید و در صورت داشتن هرگونه سوال با پزشکان و متخصصان خود در ارتباط باشید.
معمولا استفراغ بیخطر است، اما میتواند نشانهای از بیماری جدیتر باشد.
حالت تهوع و استفراغ چیست؟
تهوع و استفراغ شایع ترین علائم بیماری های گوارشی (و بسیاری از بیماری ها و عوارض مرتبط با آن) هستند. حالت تهوع ناراحتی و ناراحتی در معده است که اغلب قبل از استفراغ است.
استفراغ همچنین هنگام تخلیه محتویات معده با فشار از طریق دهان رخ می دهد که غیر ارادی اتفاق می افتد. در واقع، استفراغ یک رفلاکس غیرقابل کنترل است که محتویات معده را از طریق دهان دفع می کند.
حالت تهوع زمانی است که احساس می کنید در حال استفراغ هستید، اما در واقع ممکن است نباشید! اما فقط احساس آن را تجربه کنید. حالت تهوع و استفراغ علائم بسیار شایعی هستند و می توانند در اثر طیف وسیعی از عوامل ایجاد شوند. در کودکان و بزرگسالان شایع است، اگرچه احتمال بروز آن در زنان باردار و افرادی که تحت درمانهای سرطان مانند شیمیدرمانی هستند، بیشتر است.
علائم همراه با تهوع و استفراغ چیست؟
معمولا این عارضه در اثر عفونت های مختلف در انسان ایجاد می شود. زمانی که فردی دچار عفونت می شود، علائم زیر را مشاهده می کند.
معده درد
اسهال
تب
خیره کننده
سرگیجه
نبض سریع
تعرق مفرط
دهان خشک
کاهش ادرار
درد قفسه سینه
ضعیف
گیجی
خواب آلودگی بیش از حد.
چه چیزی باعث ایجاد آبکی در دهان و حالت تهوع می شود؟
قبل از استفراغ و زمانی که حالت تهوع داریم، معمولاً در دهان احساس آب می کنیم. در واقع، غدد بزاقی ما زمانی تحریک می شوند که دستگاه گوارش ما فعال است. تجمع مایعات در دهان یا تجمع بزاق در دهان به دلیل تحریک دستگاه گوارش است.
هنگامی که معده شما تحریک می شود، بزاق شما برای هضم غذا افزایش می یابد. زیرا در بزاق دهان آنزیمی وجود دارد که با فعال شدن سیستم گوارشی باید ترشح شود. از آنجایی که هضم در دهان شروع می شود، بزاق باید بالا بیاید. در حالت تهوع و استفراغ جهت حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش برعکس می شود.
علت تهوع و استفراغ چیست؟
حالت تهوع و استفراغ می تواند با هم یا جداگانه رخ دهد. زمان تهوع یا استفراغ ممکن است دلیل آن را نشان دهد. هنگامی که بلافاصله پس از خوردن غذا ظاهر می شوند، ممکن است به دلیل مسمومیت غذایی، شوک آنافیلاکتیک، گاستریت (التهاب معده)، زخم معده یا پرخوری عصبی باشد.
تهوع یا استفراغ یک تا حدود نه ساعت پس از صرف غذا ممکن است نشان دهنده مسمومیت شدید دستگاه گوارش باشد. برخی از باکتریهای مضر موجود در مواد غذایی، مانند سالمونلا، ممکن است طولانیتر طول بکشد تا علائم ایجاد کنند.
اگر تهوع یا استفراغ مکرر دارید و می خواهید به متخصص داخلی مراجعه کنید، می توانید از طریق وب سایت پزشک خود این کار را انجام دهید. دکترتو علاوه بر سامانه نوبت دهی حضوری، مشاوره آنلاین و تلفنی را نیز ارائه می دهد.
تهوع و استفراغ بیماری نیستند، اما علائم بسیاری از بیماری ها هستند. علل استفراغ با توجه به سن متفاوت است. علت استفراغ بر حسب سن متفاوت است.
به نقل از webmd
1. شایع ترین علت استفراغ در کودکان چیست؟
شایع ترین علت استفراغ در کودکان عفونت ویروسی و مسمومیت غذایی است. با این حال، استفراغ در کودکان می تواند به دلایل زیر باشد:
استفراغ به دلیل حرکت در ماشین (بیماری حرکت یا توالی حرکات)
سرفه
تب شدید
شکم پرستی
در نوزادان جوان، انسداد روده می تواند باعث استفراغ مکرر شود. انسداد روده به دلیل ضخیم شدن غیر طبیعی عضلات، فتق، سنگ کیسه صفرا، بیماری کرون یا تومورها رخ می دهد. اگر استفراغ غیرقابل توضیحی در نوزاد رخ دهد، باید بررسی شود.
2. شایع ترین علت استفراغ در بزرگسالان چیست؟
اکثر بزرگسالان به ندرت استفراغ می کنند و در صورت استفراغ، عفونت باکتریایی یا ویروسی یا نوعی مسمومیت غذایی معمولاً علت آن است. دلایل دیگر عبارتند از:
مشکلات مزمن معده: مشکلات مزمن یا طولانی مدت معده اغلب می تواند باعث تهوع و استفراغ شود. این وضعیت ممکن است با علائم دیگری مانند اسهال، یبوست و درد معده همراه باشد. مشکلات مزمن معده شامل بیماری های عدم تحمل غذایی مانند بیماری سلیاک، عدم تحمل پروتئین شیر و عدم تحمل لاکتوز است.
سندرم روده تحریک پذیر (IBS): شایع ترین مشکل التهاب روده است که باعث نفخ، حالت تهوع، استفراغ، سوزش سر دل، خستگی و سوزش سر دل می شود. این بیماری زمانی رخ می دهد که قسمت های خاصی از روده بیش از حد فعال شود. پزشکان معمولا IBS را با شناسایی علائم و رد سایر مشکلات معده و روده تشخیص می دهند.
بیماری کرون: بیماری کرون یک بیماری التهابی روده است که می تواند در هر جایی از دستگاه گوارش رخ دهد. اما معمولاً روده را تحت تأثیر قرار می دهد. بیماری کرون یک بیماری خودایمنی است که در آن بدن به بافت سالم روده حمله می کند و باعث التهاب بافت، حالت تهوع، استفراغ و درد می شود. پزشکان با استفاده از کولونوسکوپی بیماری کرون را تشخیص می دهند. گاهی اوقات پزشک برای تشخیص بیماری نیاز به نمونه مدفوع دارد.
سبک زندگی: انتخاب های خاص سبک زندگی می تواند خطر تهوع و استفراغ را افزایش دهد. مصرف زیاد الکل می تواند به روده ها آسیب برساند و اسید معده را افزایش دهد که باعث تهوع و استفراغ می شود. در برخی موارد، مصرف بیش از حد الکل می تواند باعث خونریزی در دستگاه گوارش شود.
اختلالات خوردن: اختلالات خوردن و خوردن زمانی رخ می دهد که فرد عادات و رفتارهای غذایی خود را بر اساس تصویر بدنی ناسالم تنظیم کند که می تواند باعث تهوع و استفراغ شود.
اختلال پرخوری: اختلالی در خوردن است که در آن فرد برای تخلیه معده از غذای مصرفی عمداً استفراغ می کند.
بی اشتهایی عصبی: افراد مبتلا به بی اشتهایی ممکن است به دلیل گرسنگی و اسید زیاد معده دچار حالت تهوع شوند.
شایعترین علت حالت تهوع و استفراغ در بزرگسالان مسمومیت غذایی است، اما این تنها دلیل آن نیست.
3. چه بیماری هایی باعث تهوع و استفراغ می شوند؟
استفراغ گاهی اوقات می تواند به عنوان نشانه ای از یک بیماری جدی تر رخ دهد. شایع ترین موارد عبارتند از:
بیماری مغز و اعصاب
مننژیت
تومور مغزی
میگرن یا سردرد عصبی
نارسایی یا آسیب مغزی
خونریزی داخل جمجمه و هماتوم
به سر آویزان شوید
بیماری گوارشی
برخی عفونت ها (مانند عفونت معده)
زخم معده و گاستریت
فلج معده یا تخلیه آهسته معده (بیماری که در افراد دیابتی دیده می شود)
تنگی دریچه پیلور (در نوزادان و کودکان)
بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)
سرطان پانکراس
پانکراتیت (التهاب پانکراس)
فتق هیاتال
ضمیمه
ایسکمی روده
ایلئوس
پیچ خوردگی روده (در کودکان)
مشکلات کیسه صفرا
عوارض عدم رعایت رژیم سلیاک
اندازه طحال
نارسایی حاد کبد
هپاتیت
عوارض دارو و درمان بیماری ها
استفراغ ناشی از دارو (از جمله آسپرین، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، ضد بارداری خوراکی، دیژیتال، مواد مخدر و آنتی بیوتیک ها)
اولین علائم کرونا
رادیوتراپی
شیمی درمانی
بیهوشی عمومی
حالت تهوع بعد از شیمی درمانی چند روز طول میکشد؟
همانطور که گفتیم، ممکن است بعد از شیمی درمانی احساس تهوع داشته باشید. اما حالت تهوع بعد از شیمی درمانی چند روز طول می کشد؟ یا چرا حالت تهوع بعد از شیمی درمانی ایجاد می شود؟ علت این امر فعال شدن گیرنده شیمیایی CTZ در خون است و این گیرنده باعث ایجاد حالت تهوع در فرد می شود.
هنگامی که درمان با داروهای خوراکی یا تزریقی به فرد داده شود، حالت تهوع افزایش می یابد. حالت تهوع معمولاً در بیست و چهار ساعت اول شروع درمان شروع می شود و تا چند روز پس از پایان دوره درمان ادامه می یابد. البته شیوع این عارضه به نوع داروی مورد استفاده در شیمی درمانی بستگی دارد.
بیماری های عصبی و اختلالات روانی
برخی از بیماری ها و مشکلات روانی مانند:
استرس زیاد (مانند ترس)
اختلال اضطراب فراگیر
افسردگی (اختلال افسردگی اساسی)
بیماری قلبی
برخی از مشکلات سیستم قلبی عروقی:
حمله قلبی
نارسایی قلبی
بیماری غدد و اختلالات درون ریز
بیماری ها و اختلالات غدد درون ریز مانند:
هیدروسفالی
پرکاری پاراتیروئید
کم کاری پاراتیروئید
پرکاری تیروئید
کتواسیدوز دیابتی
بیماری گوش و حلق و بینی
برخی از مشکلات و بیماری های گوش مانند:
مریضی منیر
عفونت گوش (گوش میانی)
سایر بیماری ها
سایر بیماری ها و شرایطی که می توانند باعث استفراغ شوند عبارتند از:
برای تشخیص علت تهوع و استفراغ بهتر است با متخصص گوارش مشورت کنید. شما می توانید این کار را از طریق وب سایت پزشک خود انجام دهید. دکترتو علاوه بر سامانه نوبت دهی حضوری، مشاوره آنلاین و تلفنی را نیز ارائه می دهد.
4. علت استفراغ مکرر چیست؟
علاوه بر تمام دلایل ذکر شده، استفراغ مکرر می تواند از علائم سندرم استفراغ چرخه ای باشد. در این شرایط فرد می تواند بیش از 10 روز استفراغ کند. معمولاً این بیماری با حالت تهوع و کمبود شدید انرژی همراه است.
این سندرم بیشتر در کودکان دیده می شود و معمولاً کودکان 3 تا 7 ساله را درگیر می کند. طبق مطالعات انجام شده از هر 100000 کودک تقریباً 3 نفر به این سندرم مبتلا هستند.
5. علت استفراغ بینی در بزرگسالان چیست؟
گاهی اوقات این عارضه می تواند آنقدر شدید باشد که محتویات معده از بینی خارج شود. معمولا در بزرگسالان این عارضه نشانه عفونت ویروسی یا مسمومیت غذایی است. در بسیاری از موارد جای نگرانی وجود ندارد و با درمان های خانگی ساده می توان این مشکل را برطرف کرد.
6. علت تهوع و بی اشتهایی چیست؟
این دو عارضه در کنار هم می تواند نشانه بیماری های مختلف باشد. یکی از مشکلاتی که باعث تهوع و بی اشتهایی می شود، ضعف بدن، استرس و اضطراب است. اضطراب شدید باعث می شود که فرد اشتهای خود را از دست بدهد. گاهی اوقات هر دوی این عوارض همراه با درد نشان دهنده بیماری زخم اثنی عشر است. سوء هاضمه و سندرم روده تحریک پذیر نیز باعث این عارضه می شود. این عارضه می تواند به دلیل کم آبی نیز رخ دهد.
7. علت سرگیجه و حالت تهوع ناگهانی چیست؟
معمولاً با این عارضه سرگیجه ایجاد می شود و جای نگرانی نیست. اما اگر این دو علامت را به طور مکرر تجربه می کنید، باید به پزشک مراجعه کنید. بیماری حرکت هنگام سوار شدن در ماشین، قطار یا قایق باعث بروز چنین علائمی می شود.
اگر از حالت تهوع بارداری رنج می برید، سرگیجه نیز در این دوران طبیعی است. موارد دیگر عبارتند از اضطراب، قند خون پایین، میگرن، حمله قلبی و تومور مغزی.
انواع مختلف استفراغ
انواع مختلفی از استفراغ یا حالت تهوع وجود دارد.
انواع حالت تهوععلائم آنهاحالت تهوع در پریودییکی از دغدغههای مهم این است که دل درد و حالت تهوع در زنان نشانه چیست. بسیاری از زنان در دوران قاعدگی دچار حالت تهوع می شوند. این مورد شایع است و میتواند به دلیل تغییرات هورمونی در طول چرخه قاعدگی رخ دهد. بسیاری از زنان علائم دیگری مانند دردهای قاعدگی، سردرد و علائم دیگری را تجربه میکنند که میتواند حالت تهوع را بدتر کند.استفراغ غیرمولد گاهی ممکن است شخص فقط حالت تهوع داشته باشد، اما چیزی از معده او خارج نشود. به این عارضه، استفراغ غیرمولد هم میگوینداستفراغ با خوناگر هنگام بالا آوردن در محتویات استفراغ ردی از خون مشاهده کنید، بالا آوردن خون معمولا نشانه بریدگی یا خراش در مری یا معده است و باید حتما بررسی شود. این مورد میتواند علت سوزش معده و حالت تهوع باشد.استفراغ قهوهایگاهی اوقات استفراغ شبیه به تفاله قهوه است. این حالت زمانی اتفاق میافتد که اسید معده و خون ترکیب شوند. همچنین میتواند نشانه زخم، رفلاکس معده، سرطان معده یا کبد و سایر بیماریهای شکمی باشد. استفراغ زرد رنگاگر محتویات زردرنگ باشد، نشانه وجود صفرا است. معمولا بعد از غذا خوردن این حالت به وجود میآید. در شرایط بسیار نادر ممکن است شخص غذا یا مدفوع نیمه هضم شده را بالا بیاورد. این حالت به دلیل عملکرد غیرطبیعی روده اتفاق میفتد.حالات مختلف تهوع در افراد مختلف
تهوع و استفراغ مکرر چه عوارضی دارد؟
استفراغ معمولا بی ضرر است، اما می تواند نشانه یک بیماری جدی تر باشد. برخی از شرایط جدی که می توانند باعث تهوع یا استفراغ شوند عبارتند از:
استفراغ مکرر می تواند باعث مشکلات زیر شود:
کم آبی بدن
سوء تغذیه
ضعف
مو و ناخن شکننده
پوسیدگی مینای دندان
باعث عجله خون شود
بزرگسالان کمتر در معرض خطر کم آبی هستند زیرا معمولاً می توانند علائم کم آبی (مانند تشنگی و خشکی لب ها یا دهان) را تشخیص دهند. اما کودکان خردسال بیشتر در معرض خطر کم آبی هستند، به خصوص اگر اسهال نیز داشته باشند. زیرا اغلب نمی توانند علائم کم آبی را تشخیص دهند و اعلام کنند.
علائم کم آبی در کودکان شامل موارد زیر است:
خشکی لب و دهان
گودی زیر چشم
تنفس سریع یا توقف تنفس
در نوزادان، علائم عبارتند از:
کاهش ادرار
فونتانل فرورفته (نقطه نرم بالای سر نوزاد)
استفراغ یکی از اولین علائم بارداری است و استفراغ مکرر در دوران بارداری می تواند مادر را دچار اختلالات آب و مواد معدنی کند. این مورد بسیار حساس است و متاسفانه می تواند جان او و نوزاد را به خطر بیندازد.
به ندرت، استفراغ بیش از حد می تواند باعث پارگی در دیواره مری به نام پارگی Mallory-Weiss شود که یک اورژانس پزشکی است. استفراغ مکرر معمولاً به دلیل سندرم استفراغ دوره ای رخ می دهد و می تواند منجر به کم آبی و سوء تغذیه شود. برخی از افراد ممکن است سنگ کیسه صفرا داشته باشند و بخواهند بدانند که علائم دفع سنگ کیسه صفرا چیست. باید گفت که استفراغ و حالت تهوع نیز می تواند یکی از دلایل دفع سنگ کیسه صفرا باشد.
استفراغ مکرر در دوران بارداری ممکن است باعث شود مادر دچار اختلال مایعات و مواد معدنی شود.
چگونه از بدتر شدن حالت تهوع و استفراغ جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ در کودکان و برای درمان بیماری حرکت، صندلی ماشین کودک خود را طوری قرار دهید که بتواند بیرون شیشه جلو را ببیند (نگاه کنید به تردد سریع از طریق پنجره ها ممکن است بیماری حرکت را تشدید کند). خواندن یا تماشای بازی های ویدئویی در ماشین نیز می تواند باعث تهوع شود. اجازه ندهید کودکان همزمان غذا بخورند و بازی کنند.
چندین راه برای جلوگیری از ایجاد حالت تهوع وجود دارد:
غذاهای ساده مانند نان و کراکر بخورید
از هر نوع غذای حاوی غذاهای قوی، شیرین، چرب یا سرخ شده خودداری کنید
مایعات سرد بنوشید
چای زنجبیل بنوشید
قرص لوپرامید را برای حالت تهوع مصرف کنید
تنقلات را به آرامی بخورید
از غذاهایی که هضم آنها مشکل است خودداری کنید
اگر با غذای گرم حالت تهوع و استفراغ داشتید از غذای سرد استفاده کنید
بعد از غذا استراحت کنید و سر خود را حدود 30 سانتی متر بالاتر از پاهای خود قرار دهید.
مصرف مایعات بین وعده های غذایی را در اولویت قرار دهید. نه در طول وعده های غذایی
سعی کنید زمانی که حالت تهوع ندارید غذا بخورید.
درمان تهوع و استفراغ چیست؟
حتماً از خود می پرسید که چگونه از شر حالت تهوع خلاص شوید! اولین قدم در درمان این عارضه تغییر رژیم غذایی است. پزشک ابتدا از شما می خواهد که وعده های غذایی سبک بخورید و مصرف مایعات خود را افزایش دهید.
داروهای تهوع نیز ممکن است تجویز شود. می توانید از داروهای بدون نسخه مانند پپتو بیسمول و کائوپکتات استفاده کنید. اگر علت استفراغ بیماری حرکت (مانند رانندگی با ماشین) باشد، از آنتی هیستامین هایی مانند درامامین استفاده می شود.
1. آمپول ضد تهوع و استفراغ
گاهی اوقات پزشک ممکن است برای درمان این مشکل تزریقی تجویز کند. آمپول متوکلوپرامید یکی از داروهای ضد استفراغ است که تاثیر خوبی در کنترل این عارضه دارد.
2. قرص ضد تهوع
مصرف قرص های تهوع و ناراحتی معده و برخی داروها می تواند حالت تهوع را کنترل کند. برخی از داروها را می توان در دوران بارداری استفاده کرد و عوارض جانبی ندارد. این داروها شامل پرومتازین، متوکلوپرامید، دیفن هیدرامین، تری متو بنزامید، دمترون و اندانسترون هستند.
3. قرص ضد استفراغ دمترون
قرص ضد تهوع دمترون معمولا برای جلوگیری از این عارضه بعد از جراحی تجویز می شود. همچنین پزشک می تواند این دارو را برای افرادی که به دلیل شیمی درمانی یا رادیوتراپی دچار حالت تهوع هستند تجویز کند.
4. درمان استفراغ در کودکان
قبل از درمان این عارضه و بررسی علت تهوع مداوم در کودکان، پزشک سوالاتی در مورد زمان شروع تهوع و زمان تشدید آن می پرسد. همچنین اطلاعاتی در مورد عادات غذایی و سابقه پزشکی شما می خواهد.
اگر علت این عارضه بیماری جدی نباشد، معمولا با درمان های خانگی و با تغییر رژیم غذایی کودک درمان می شود. پزشک ممکن است یک داروی ضد تهوع نیز تجویز کند. اما اگر این عارضه علامت بیماری خاصی باشد، باید آزمایشات لازم برای تشخیص بیماری انجام شود.
5. سرم برای حالت تهوع
گاهی اوقات حالت تهوع به دلیل فشار خون پایین فرد رخ می دهد. هنگامی که فشار خون شما بیش از حد کاهش می یابد، ممکن است حالت تهوع همراه با سرگیجه و سردی را تجربه کنید.
در این موارد، حالت تهوع را می توان با درمان های معمول کاهش فشار خون برطرف کرد. اگر فشار خون با نوشیدن آب و الکترولیت ها کافی نباشد، می توان با سرم اقدامات لازم را برای کاهش حالت تهوع انجام داد. معمولا سرم شکر نمکی با حجم 500 میلی لیتر برای این حالت مناسب است.
درمان های خانگی برای تهوع و استفراغ
در بسیاری از موارد می توان این عارضه را با درمان های خانگی کنترل کرد. برخی از اقدامات موثر عبارتند از:
مایعات زیادی را به تدریج بنوشید، مانند نوشابه یا آب میوه (به جز آب پرتقال و گریپ فروت، زیرا آنها خیلی اسیدی هستند)
در حالت نشسته یا دراز کشیده استراحت کنید. فعالیت می تواند حالت تهوع را تشدید کند و باعث استفراغ شود.
تا پایان دوره استفراغ از خوردن غذاهای جامد خودداری کنید.
به جای سه وعده غذایی بزرگ، چندین وعده غذایی کوچک بخورید
اگر استفراغ و اسهال بیش از 24 ساعت طول کشید، برای پیشگیری و درمان کم آبی از محلول ORS استفاده کنید.
اجتناب از داروهایی که معده شما را ناراحت می کنند، مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی یا کورتیکواستروئیدها.
زنان باردار مبتلا به تهوع صبحگاهی می توانند قبل از بیدار شدن از خواب نان یا غلات بخورند یا قبل از خواب یک وعده غذایی غنی از پروتئین (گوشت بدون چربی یا پنیر) مصرف کنند.
درمان سریع استفراغ
استفراغ مرتبط با درمان سرطان اغلب با درمان دارویی بهبود می یابد. داروهایی که می توان برای درمان حالت تهوع و استفراغ استفاده کرد. آنها عبارتند از: پرومتازین، دیفن هیدرامین، تریمیتو بنزامید و اندانسترون. قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
نوشیدن مایعات زیاد، خوردن وعده های غذایی کوچکتر و غذاهای سبک و مایع، و نخوردن غذاهای سنگین و خوشمزه می تواند به درمان حالت تهوع و استفراغ کمک کند.
زنجبیل دارای خواص ضد تهوع است که می تواند به فرد کمک کند احساس بهتری داشته باشد.
به نقل از سایت medicalnewstoday
درمان گرمازدگی و حالت تهوع چیست؟
گرمازدگی وضعیتی است که در آن دمای بدن شما افزایش می یابد و نمی تواند تعادل خود را حفظ کند. در این صورت علائمی را تجربه خواهید کرد که یکی از آنها حالت تهوع است. گرمازدگی معمولاً در نتیجه فعالیت بدنی در هوای گرم رخ می دهد.
علائم دیگری که ممکن است با حالت تهوع رخ دهد عبارتند از: سرگیجه و گیجی. یکی از راه های درمان گرمازدگی و حالت تهوع در هنگام گرمازدگی، حضور در هوای تازه همراه با آب تمیز است. وقتی آب می نوشید از کم آبی بدن جلوگیری می کنید و زمانی که در هوای خنک هستید به بدن خود کمک می کنید تا دمای خود را متعادل کند.
گرمازدگی حالتی است که در آن بدن شما دمایش بالا میرود و نمیتواند خود را متعادل کند.
چگونه از استفراغ جلوگیری کنیم؟
برای پیشگیری از این عارضه به ویژه در کودکان راهکارهایی وجود دارد که می تواند موثر باشد.
در طول روز به جای سه وعده غذایی بزرگ، وعده های غذایی کوچکتر بخورید.
غذاهای دیر هضم نخورید.
اگر غذاهای گرم یا بوی آنها باعث تهوع می شود، از غذاهای سرد استفاده کنید.
بعد از غذا استراحت کنید اما دراز نکشید.
بین وعده های غذایی مایعات بنوشید.
سعی کنید زمانی بخورید که حالت تهوع شما کمتر است.
چه زمانی برای درمان حالت تهوع و استفراغ باید به پزشک مراجعه کرد؟
اکثر موارد استفراغ ظرف 6 تا 24 ساعت برطرف می شود. اگر تهوع و استفراغ بیش از یک هفته طول بکشد، احتمالاً دو حالت کلی برای آن وجود دارد. یا احتمال بارداری وجود دارد یا درمان خانگی جواب نداده و علائم کم آبی ظاهر شده است.
همچنین ممکن است یک مشکل شناخته شده (مانند آسیب سر یا عفونت) باعث استفراغ شود. در این موارد بهترین راه مراجعه به متخصص داخلی است.
کودکان زیر شش سال باید به پزشک مراجعه کنند اگر:
همراه با استفراغ و اسهال
استفراغ پرتابه
علائم کم آبی مانند چروک شدن پوست، بی قراری، نبض ضعیف یا کاهش سطح هوشیاری.
استفراغ طولانی مدت بیش از دو یا سه ساعت
تب بیش از 100 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد)
کودک بیش از شش ساعت ادرار نکرده است
در کودکان بالای 6 سال در موارد زیر با پزشک مشورت کنید:
استفراغ بیش از 24 ساعت طول می کشد
علائم کم آبی
کودک بیش از شش ساعت ادرار نکرده است.
کودک گیج یا بی حال به نظر می رسد
تب بالای 102 درجه فارنهایت (39 درجه سانتیگراد)
در بزرگسالان در موارد زیر با پزشک مشورت کنید:
سردردهای شدید
سفتی گردن
بی حالی
گیجی
خون در استفراغ
نبض سریع
تنفس سریع و مداوم
تب بیش از 102 درجه فارنهایت (39 درجه سانتیگراد)
کاهش پاسخ به محرک ها و محیط
درد شدید یا مداوم شکم
اگر هر یک از موارد زیر با استفراغ رخ داد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید:
خون در استفراغ (قرمز روشن یا قهوه ای)
سردرد شدید یا سفتی گردن
بی حالی، گیجی، بی هوشی
درد شدید شکم
اسهال
تنفس سریع یا توقف تنفس
علامت تهوع و استفراغ چیست؟
حالت تهوع و استفراغ علائم بسیاری از بیماری ها و مشکلات مختلف است. این علامت را می توان با علائم دیگری مانند درد شکم، معده درد و غیره مشاهده کرد. اگر نمی دانید نشانه استفراغ مکرر چیست؟ علت مشاهده تهوع و استفراغ همراه با تب چیست؟ یا علامت تهوع و استفراغ همراه با درد معده چیست؟ اگر شما نیز به دنبال پاسخ به این سوالات هستید، این بخش را از دست ندهید.
استفراغ مکرر نشانه چیست؟
معمولاً این عارضه علامت بیماری مانند عفونت یا آنفولانزای معده است. مسمومیت غذایی، پرخوری و انسداد روده از دیگر دلایل استفراغ مکرر است.
علت حالت تهوع دائمی بدون استفراغ چیست؟
گاهی اوقات ممکن است حالت تهوع مداوم بدون استفراغ داشته باشید. ممکن است چندین بار برای شما هم پیش آمده باشد که برای مدت طولانی احساس تهوع داشته باشید اما استفراغ نکرده باشید. دلیل این مشکل چیست؟
یکی از دلایل اصلی تهوع در دوران بارداری طولانی است. معمولا خانم های باردار هستند که برای مدت طولانی از حالت تهوع رنج می برند، اما استفراغ نمی کنند. این افراد می توانند از روش هایی برای کاهش حالت تهوع در دوران بارداری استفاده کنند. گاستروپارزی وضعیتی است که در آن حرکت غذا در معده کندتر از حد طبیعی است و معده برای مدت طولانی سیر می ماند. معمولاً چنین افرادی برای مدت طولانی از حالت تهوع رنج می برند و احساس سنگینی دائمی می کنند. برای رفع حالت تهوع در این مورد، باید به فکر درمان یبوست خود باشید.
استفراغ بدون تب نشانه چیست؟
در بیشتر مواقع، این عارضه بدون تب نشانه بیماری هایی مانند آنفولانزای معده، آلرژی غذایی، مسمومیت غذایی، انسداد روده یا عوارض جانبی برخی داروها است.
آیا سندروم روده تحریک پذیر باعث استفراغ می شود؟
سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال شایع معده است که می تواند منجر به این عارضه شود. علائم دیگر عبارتند از نفخ شکم، سوزش سر دل، خستگی و گرفتگی عضلات. زمانی که بخشی از روده بیش فعال می شود، فرد به این سندرم مبتلا می شود.
آیا حالت تهوع و استفراغ نشانه بیماری های التهابی روده است؟
بیماری های التهابی روده بر این اندام تأثیر می گذارد. این بیماری ها می توانند در هر قسمتی از دستگاه گوارش ایجاد شوند. حالت تهوع می تواند از علائم این بیماری ها به خصوص بیماری کرون باشد. بیماری کرون یک بیماری خود ایمنی است که باعث می شود سیستم ایمنی به بافت های سالم بدن حمله کند. در نتیجه باعث التهاب و درد می شود.
حالت تهوع نشانه چیست؟
این عارضه یک بیماری نیست و می تواند از علائم بیماری های مختلف باشد. بیماری هایی مانند آنفولانزای معده، مسمومیت غذایی، حساسیت به حرکت خودرو، پرخوری، انسداد روده، حمله قلبی، آپاندیسیت و میگرن این علامت را دارند. گاهی اوقات می تواند نشانه یک بیماری جدی تر مانند حملات قلبی، مشکلات کلیوی و کبدی، مشکلات سیستم عصبی مرکزی یا برخی سرطان ها باشد.
حالت تهوع در نوجوانان نشانه چیست؟
حالت تهوع در نوجوانان بسیار شایع است. معمولاً در این سنین علت این عارضه استرس و اضطراب، آنفولانزای معده و بیماری های مربوط به اختلالات تغذیه ای است. در این سنین پایین احتمال تهوع دیگر نیز وجود دارد.
آیا حالت تهوع نشانه کرونا است؟
یکی از اولین علائم کرونا در برخی افراد درد معده و مشکلات دستگاه گوارش است. طبق تحقیقات انجام شده، از هر پنج نفر مبتلا به کرونا، یک نفر از مشکلات گوارشی رنج می برد. در این بیماری علائمی مانند بی اشتهایی، حالت تهوع و اسهال شایع است.
استفراغ خونی نشانه چیست؟
اگر هنگام بلند کردن بدن، خون در محتویات معده مشاهده کردید، احتمالاً مربوط به خراش یا زخم در مری یا معده است. این حالت هماتمزیس نامیده می شود. اگر هنگام استفراغ خون زیادی دیدید یا هنگام تف و سرفه خون تیره از دهانتان خارج شد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. استفراغ خون می تواند نشانه زخم، پارگی رگ خونی یا خونریزی معده باشد.
معده درد و حالت تهوع نشانه چیست؟
درد معده و حالت تهوع ممکن است با هم بروز کنند. بیماری ها و مشکلات مختلفی مانند پرخوری، عفونت های روده ای، استرس و اضطراب و اختلالات مزمن دستگاه گوارش باعث ایجاد این دو عارضه با هم می شود. اگر درد در معده شدید است و به طور ناگهانی شروع شده است، باید با متخصص گوارش مشورت کنید.
برای تشخیص علت تهوع و استفراغ بهتر است با متخصص گوارش مشورت کنید. در مطب دکتر خود می توانید با بهترین متخصص گوارش ملاقات کنید، از طریق تلفن یا آنلاین با آنها مشورت کنید یا حضوری وقت بگیرید.
سوالات متداول شما
در این قسمت از مقاله طبق روال همیشگی به سوالات شما در مورد تهوع و استفراغ و مشکلات مربوط به آن پاسخ خواهیم داد.
فرق تهوع و استفراغ چیست؟
حالت تهوع نوعی ناراحتی معده است که اغلب با میل به استفراغ همراه است، اما همیشه منجر به استفراغ محتویات معده نمی شود. با این حال، استفراغ تخلیه اجباری یا غیر ارادی محتویات معده از طریق دهان و گاهی اوقات از طریق بینی است. محرک های مختلف در معده و روده، گوش داخلی و مغز باعث این عارضه می شود.
آیا حالت تهوع و استفراغ خطرناک است؟
معمولا این عارضه جدی نیست و جای نگرانی وجود ندارد. اما گاهی اوقات می تواند نشانه یک بیماری جدی مانند ضربه مغزی، مننژیت، انسداد روده، آپاندیسیت و تومورهای مغزی باشد. در کودکان خردسال، استفراغ مکرر می تواند باعث کم آبی بدن شود. اگر کودک لبها و دهانش خشک، چشمهای گود رفته و تنفس یا نبض تند داشته باشد، بدنش کمآبی است.
چرا نوزادان استفراغ میکنند؟
نوزادان و کودکان خردسال نمی توانند غذا را به راحتی تغذیه و هضم کنند. به همین دلیل دچار سوء هاضمه می شوند. همچنین در نوزادان، گریه شدید یا سرفه های مداوم می تواند معده را تحریک کرده و باعث استفراغ آنها شود.
علت استفراغ کودکان در شب چیست؟
معمولاً این عارضه شبانه نشانه یک بیماری زمینه ای مانند رفلاکس اسید، اضطراب، عوارض جانبی دارو یا زخم معده است. در کودکان حساسیت غذایی یا دیرهنگام شام نیز می تواند منجر به این عارضه شود. اگر کودک به غذای خاصی حساسیت داشته باشد، ممکن است تا یک ساعت هیچ علامتی نداشته باشد.
علت سوزش گلو بعد از استفراغ چیست؟
نیرویی که با دفع محتویات معده وارد گلو می شود باعث درد و سوزش در این ناحیه می شود. علاوه بر این، اسیدهایی که از گلو عبور می کنند به سلول ها و بافت های این ناحیه آسیب می رسانند.
علت حالت تهوع بارداری چیست؟
تهوع و استفراغ یکی از اولین علائم بارداری است. در زنان باردار در سه ماهه اول بارداری، احتمال بروز این عارضه بسیار زیاد است. معمولاً به این حالت تهوع صبحگاهی در دوران بارداری گفته می شود. طبق تحقیقات، حدود 50 تا 90 درصد زنان در دوران بارداری حالت تهوع دارند، در حالی که 25 تا 50 درصد زنان باردار استفراغ را تجربه می کنند.
علت حالت تهوع در هفته سوم بارداری چیست؟
تغییرات هورمونی در اوایل بارداری باعث احساس بی حالی و حالت تهوع شدید می شود. گاهی اوقات حالت تهوع می تواند آنقدر شدید باشد که فرد احساس خفگی کند. در بیشتر خانم ها این عارضه از هفته ششم بارداری شروع می شود. اما گاهی این عارضه می تواند از هفته سوم یا چهارم ظاهر شود.
ایا در هفته دوم بارداری حالت تهوع وجود دارد؟
حالت تهوع معمولا از هفته چهارم بدتر می شود. اما در هفته دوم و سوم بارداری حالت تهوع مشاهده می شود. در بیشتر موارد، حالت تهوع در دوران بارداری با سن حاملگی کاهش می یابد و قابل تحمل است. اگر با پیشرفت بارداری حالت تهوع بهبود نیافت، باید با متخصص زنان مشورت کنید. به عنوان مثال، در برخی موارد مانند حاملگی های چند قلویی، حالت تهوع بیشتر است و با تکامل بارداری افزایش می یابد. زیرا تعادل هورمونی در این موارد بیشتر از سایر موارد به هم می خورد.
برای حالت تهوع بارداری چه بخوریم؟
سعی کنید غذاهای زود هضم را در برنامه غذایی خود بگنجانید. سوپ، اسموتی و شیک در رفع حالت تهوع موثر است. میوه ها و سبزیجات آبدار و مرکبات گزینه های خوبی برای میان وعده هستند. این عارضه در صبح شدیدتر است. اما سعی کنید صبحانه را حذف نکنید. بعد از غذا دراز نکشید. غذاهای تند و چرب نیز می توانند وضعیت شما را بدتر کنند.
بعد از استفراغ چه بخوریم؟
سعی کنید غذاهای ملایم و سبک بخورید تا سریعتر در معده هضم شوند. غذاهای سرخ شده، چرب یا بسیار شیرین می توانند حالت تهوع را بدتر کنند. وعده غذایی خود را کم کنید و آهسته غذا بخورید. غذاهای سرد و گرم را با هم مخلوط نکنید. نوشیدنی های شفاف و خنک بنوشید.
برای رفع حالت تهوع چه باید کرد؟
اگر حالت تهوع شدید دارید، می توانید مقدار کمی مایعات شفاف و شیرین مانند نوشابه یا آب میوه بنوشید تا از استفراغ جلوگیری کنید. البته آب پرتقال و گریپ فروت بسیار اسیدی هستند و این مشکل را بدتر می کنند. در این شرایط باید فعالیت خود را به حداقل برسانید. سعی کنید بیشتر بنشینید یا دراز بکشید
اگر کودک شما از این مشکل در ماشین رنج می برد، او را به سمت شیشه جلوی ماشین قرار دهید. دیدن حرکت سریع از طریق پنجره های کناری حالت تهوع را بدتر می کند. همچنین انجام کارهایی مانند بازی با تلفن یا مطالعه در ماشین باعث بدتر شدن آن می شود.
برای حالت تهوع چی خوبه؟
تا زمانی که حالت تهوع ندارید از خوردن غذاهای جامد خودداری کنید. غذاهای جامد معده حساس را تحریک می کنند. گاهی اوقات پزشک ممکن است داروهای ضد تهوع تجویز کند. این داروها به صورت قرص یا آمپول تجویز می شوند. مصرف محصولات حاوی روغن زنجبیل و علف لیمو نیز می تواند کمک کننده باشد.
قرص ضد تهوع ماشین چیست؟
احتمالاً دیده اید که مردم هنگام رانندگی با ماشین یا اتوبوس احساس تهوع داشته باشند. این افراد معمولاً هنگام تکان دادن در ماشین احساس تهوع و گاهی استفراغ می کنند که به آن بیماری حرکت می گویند. برای درمان این عارضه می توانید قبل از مسافرت یا نشستن در ماشین از قرص های ضد تهوع مانند دمترون یا چیزهای دیگر استفاده کنید. گاهی برخی از افراد برای حفظ آرامش از داروهای آرام بخش استفاده می کنند.
برای درمان تهوع و استفراغ باید به کدام پزشک مراجعه کرد؟
اگر تهوع و استفراغ مکرر دارید که بعد از چند روز برطرف نمی شود یا اگر این حالت با علائم دیگری مانند اسهال رخ می دهد، باید به متخصص گوارش یا داخلی مراجعه کنید. با توجه به علائم دیگر شما مانند اسهال، تب و سرگیجه، متخصص برای تشخیص بیماری آزمایشاتی را برای شما تجویز کرده است. پس از تشخیص بیماری، اقدامات لازم برای درمان انجام می شود.
برای یافتن بهترین متخصص گوارش، می توانید از طریق وب سایت پزشک خود مراجعه کنید. علاوه بر سامانه نوبت دهی حضوری، امکان مشاوره آنلاین و مشاوره تلفنی با پزشک عمومی وجود دارد.
پزشک شما مراقب سلامتی شماست!
منابع: my.clevelandclinic, kidshealth, webmd, healthline, mayoclinic