چرا با کارتم نمیتونم خرید اینترنتی کنم
پیدا کردن دلیل عدم پذیرش کارت بدون مراجعه به بانک کمی مشکل است. از آنجایی که مشکل کارت به کارت معمولاً دلایل مختلفی دارد و برای رفع آن باید خطاهای رایج بانکی را بررسی کنید.
همانطور که می دانید عدم انتقال وجه یکی از رایج ترین اشتباهات هنگام انتقال از یک کارت به کارت دیگر است. اما چرا کارت به کارت با گوشی انجام نمی شود؟ “چرا نمی توانم کارت به کارت انتقال دهم” و دلیل اینکه کارت به کارت را انتقال نمی دهم چیست؟
در این مقاله خطاهای مختلف این تراکنش ناموفق را مرور می کنیم و کارت به کارت حل مشکل را با هم بررسی می کنیم.
برنامه iCup را برای کارت به کارت آسان دانلود کنید:
لیست خطاها و راه های رفع علت عدم ارسال کارت به کارت
چرا کارت به کارت نیست؟ عدم امکان برداشت موجودی، خطای پذیرش نامعتبر، مشکل مشتری، نادرست بودن اطلاعات کارت و رمز دوم، اختلالات شبانه بانکی و محدودیت رمز ثابت از جمله دلایل عدم موفقیت کارت به کارت است.
در جدول زیر انواع دلایل عدم تطابق کارت ها با روش های آنها را بررسی کرده ایم. (اگر با خطای دیگری در انتقال پول مواجه شدید، از کارشناسان ما بپرسید.)
ردیفمتن پیغام خطاراه حل خطای کارت به کارت1موجودی کارت کافی نیستمانده حساب خود را بررسی کنید2رمز دوم اشتباه وارد شده استرمز دوم ایستا یا پویای خود را بسته به مبلغ تراکنش و به صورت صحیح وارد کنید3اطلاعات کارت صحیح نیستاز صحت اطلاعات ورودی اطمینان حاصل کنید4غیرفعال شدن رمز دوم کارت بانکیبه یک خودپرداز مراجعه و رمز دوم کارت را فعال کنید5اختلال بانک ها در ساعات پایانی شبتراکنش مورد نظر را بعد از ساعت 00:15 تکرار کنید6کارت شما مجاز به انجام این تراکنش نیستاگر کارت شما مخصوص به خرید نیست و رمز دوم آن نیز فعال است برای بررسی مشکل به بانک مراجعه کنید7شماره پیگیری یافت نشدتراکنش خود را در زمانی دیگر تکرار کنید8پاسخی از سامانه دریافت نشدبعد از گذشت چند دقیقه تراکنش خود را تکرار کنید9عبور از سقف مجاز مبلغ تراکنشها یا محدودیت مبلغ در استفاده از رمز ایستامجموع تراکنش های روزانه شما نباید از سقف مجاز کارت به کارت بیشتر باشد و برای مبالغ بالای 100هزار تومان باید از رمز دوم پویا استفاده کنید10محدودیت مبلغ برای استفاده از رمز ایستامجموع تراکنش های شما اگر بالای 100هزار تومان باشد باید از رمز دوم پویا استفاده کنید11انجام تراکنش با خطا مواجه شددقایقی بعد تراکنش خود را تکرار کنید12بانک پاسخگو نیستدر زمانی دیگر تراکنش خود را تکرار کنید13حساب یا کارت نامعتبر استچند دقیقه بعد تراکنش مورد نظر خود را تکرار کنید14نتیجه تراکنش دریافت نشداز انجام مجدد تراکنش خودداری کنید و منتظر بمانید تا نتیجه نهایی تراکنش به شما پیامک شود15کارت غیرفعال استاز فعال بودن رمز دوم کارت خود اطمینان حاصل کنید. اگر رمز دوم کارت شما فعال است، برای بررسی مشکل به بانک مراجعه کنید16تراکنش اصلی یافت نشدبعد از چند دقیقه، تراکنش خود را مجددا تکرار کنید17تاریخ انقضای کارت نادرست استاز صحت اطلاعات ورودی و از منقضی نشدن کارت خود اطمینان حاصل کنید18در حال حاضر بانک مورد نظر قادر به پاسخگویی نیستپس از چند دقیقه تراکنش خود را تکرار کنید19احراز هویت کارت در سامانه بانک مرکزی انجام نشدبه یکی از شعب بانک صادرکننده کارت مراجعه کنید20پاسخی از بانک دریافت نشداز انجام مجدد تراکنش خودداری کنید و منتظر بمانید تا نتیجه نهایی تراکنش به شما پیامک شود21کارت مبدا یا مقصد غیرفعال استاز فعال بودن رمز دوم کارت خود اطمینان حاصل کنید. اگر رمز دوم کارت شما فعال است، برای بررسی مشکل به بانک مراجعه کنید22عدم تطابق کد ملی صاحب کارت با شماره موبایلبه یکی از شعب بانک صادرکننده کارت مراجعه کنید23کارت مفقود میباشدبرای صدور کارت جدید یا بررسی مشکلات احتمالی، به یکی از شعب بانک صادرکننده کارت مراجعه کنید24بانک مبدا پاسخگو نیستتراکنش را دقایقی بعد تکرار کنید25اطلاعات قبض در سیستم یافت نشدتراکنش را پس از گذشت چند دقیقه تکرار کنید26انجام تراکنش با خطا مواجه شدتراکنش را دقایقی بعد، مجددا انجام دهید
کارت به کارت خطاها را بررسی کنید
همانطور که اشاره کردیم مشکل کارت به کارت و انتقال پول یک خطای رایج است که همه ما بارها با آن مواجه شده ایم. دلایل مختلف و راه حل های ساده ای برای حذف محدودیت کارت اعتباری وجود دارد. در ادامه به بررسی دلیل شکست تراکنش می پردازیم و راهکارهای آنها را بررسی می کنیم.
1 خطای انتقال سمت سرور
از جمله خطاهای تراکنش، مشکل انتقال سمت سرور است. این خطا در اپلیکیشن های بانکی رخ می دهد و روش آسانی برای رفع آن وجود دارد.
این روش ساده مشکل اتصال به اینترنت دستگاه است. پیشنهاد می کنیم اپلیکیشن مذکور را یک بار ببندید و دوباره وارد کنید و سپس کارت به کارت اقدام کنید.
2 نقشه خطای نامعتبر است
بسیاری از مردم تعجب می کنند که پس از مواجه شدن با پیام “خطای حساب نامعتبر است” چه اقدامی باید انجام شود. برای رفع بی اعتباری کارت بانکی باید تاریخ انقضای کارت را تمدید کرد و یا به بانک مراجعه و اطلاعات حساب را بررسی کرد.
همچنین زمانی که رمز کارت اعتباری را اشتباه وارد کرده باشید با این خطا مواجه خواهید شد. اگر رمز کارت را بیش از 2 بار اشتباه وارد کردید، باید به نزدیکترین شعبه بانک مراجعه کنید تا رمز را بازنشانی کنید.
حتما بخوانید: مسدودسازی کارت بانکی
3 غیرفعال کردن رمز دوم کارت اعتباری
اگر در حین تراکنش کارت به کارت، رمز دوم خود را بیش از سه بار اشتباه وارد کنید، رمز دوم کارت شما غیرفعال می شود. برای حل مشکل رمز پویا و راه اندازی مجدد آن به یکی از خودپردازهای بانک صادرکننده کارت خود مراجعه کنید.
4 موجودی بانکی غیرقابل وصول
یکی از خطاهای کارت به کارت این است که موجودی حساب شما کافی نیست و در حال حاضر امکان برداشت از آن وجود ندارد. توجه داشته باشید که موجودی عدم برداشت برای هر نوع بانک متفاوت است. مثلا حداقل موجودی بانک ملی 50 هزار تومان است.
5 مشکل کارت به کارت اعتباری (تجارت، ملی و صادرات)
محدودیت استفاده از حساب در هر نوع بانکی متفاوت است و تا حدی به توانایی انتقال وجه در پلتفرم های هر یک از این بانک ها بستگی دارد. به عنوان مثال، شما باید مشکل را با بانک تجارت از سایت همان بانک پیگیری کنید. متن اطلاعیه بانک تجارت به شرح زیر است.
معامله ناموفق بود
خطای «اجرای تراکنش با خطا مواجه شد» ممکن است مربوط به سیستم بانکی باشد. وقوع آن ممکن است به اختلال سوئیچ بین بانکی نیز مرتبط باشد. برای اصلاح دلیل عدم انتقال کارت به کارت، باید چند دقیقه بعد تراکنش را تکرار کنید.
می توانیم انواع تراکنش های شکست خورده را به صورت زیر دسته بندی کنیم:
خطای صادرکننده کارت: مشکل شبکه شتاب یا بانک صادرکننده
مشکل پذیرنده نامعتبر: تغییر خطای ارائه دهنده خدمات پرداخت
خطای Shoprek: مشکل در Shoprek Suige
خطای برنامه: مشکل در شبکه پرداخت الکترونیکی
خطای تجاری: مشکل مدیریت سیستم
6 موجودی کارت کافی نیست
این خطا زمانی رخ می دهد که مبلغ باقی مانده در حساب شما کمتر از مبلغ تراکنش مورد نظر باشد. باید توجه داشته باشید که بسته به نوع حساب و بانکی که حساب شما به آن تعلق دارد، مقدار مشخصی از حساب شما (معمولاً 10 تا 15 هزار تومان) توسط بانک مسدود شده و قابل برداشت نیست. (میزان کارمزد تراکنش را نیز در نظر بگیرید.)
7 رمز دوم اشتباه وارد شده است
رمز دوم به دو نوع استاتیک و پویا تقسیم می شود. کد استاتیک دوم برای تراکنش های زیر 100000 تومان و برای مبالغ بالاتر از کد دوم پویا استفاده می شود. این خطا به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. مشکلات رمز عبور پویا عبارتند از:
ورود نادرست رمز دوم استاتیک یا پویا
استفاده از رمز دوم ثابت برای تراکنش های بالای 100000 تومان
مهلت زمانی رمز عبور پویا پس از 2 دقیقه
اختلال در نرم افزار دریافت رمز داینامیک یا خرابی پیامک های بانکی و عدم دریافت رمز پویا
عدم تطابق اقلام تراکنش با رمز پویا یعنی چی؟
به دلیل عدم تطابق بین اقلام تراکنش با کد پویا، امکان انتقال مبلغ تعیین شده وجود ندارد. زیرا هر بار که رمز عبور پویا صادر می کنید، فقط یک بار می توانید وجوه را انتقال دهید. سپس پس از 2 دقیقه مجدداً رمز پویا را درخواست کنید.
8 اطلاعات کارت صحیح نیست
دلیل این خطا در انتقال وجه مربوط به زمانی است که اطلاعات کارت را اشتباه وارد کرده اید. برای انجام موفقیت آمیز تراکنش، اطلاعات وارد شده را تأیید، تصحیح و دوباره امتحان کنید.
هنگام انجام تراکنش های بانکی، ابتدا باید اطلاعات کارت خود را وارد کنید. این اطلاعات شامل شماره کارت 16 رقمی، CVV2 و تاریخ انقضای کارت می باشد.
9 اختلالات بانکی در اواخر شب
این خطای کارت به کارت نیست و برای تراکنش های خرید و پرداخت قبض بین ساعت 23:45 تا 12:15 رخ می دهد.
در این ساعات محدودیت کارت به کارت وجود ندارد و دلیل اشتباه در تراکنش ممکن است اختلال بانکی باشد. برای انجام موفقیت آمیز تراکنش، تراکنش خود را بعد از ساعت 00:15 تکرار کنید.
10 کارت شما مجاز به انجام این تراکنش نیست
کاربرانی که این خطا را مشاهده می کنند ممکن است به یکی از دلایل زیر باشد:
کارت شما یک کارت نقدی یا یک کارت هدیه است. توجه داشته باشید که این کارت ها فقط برای خرید حضوری می باشد.
کارت بانکی شما به دلایل دیگری مسدود شده است. برای بررسی این مشکل به یکی از شعب بانک مراجعه کنید.
ممکن است رمز دوم کارت خود را فعال نکرده باشید یا رمز دوم کارت شما غیرفعال شده باشد. ( مطمئن شوید که پس از آن رمز دوم کارت شما فعال شده است.)
11 شماره پیگیری یافت نشد
علت این خطا در تراکنش به معنای نقص در سیستم بانکی است. اگر در این زمان تراکنش دیگری انجام دهید، احتمالاً دوباره با همان خطا مواجه خواهید شد. (پس تراکنش خود را در زمان دیگری تکرار کنید.)
12 تجاوز از میزان مجاز تراکنش ها یا سقف مبلغ با استفاده از کد ایستا
هنگام استفاده از کد کارت دوم باید توجه داشته باشید که برای مبالغ بالای 100000 تومان باید از کد دینامیک دوم استفاده کنید.
مثلاً اگر روزی دو تراکنش دارید، اولی 80000 تومان و دومی 25000 تومانی است. برای انجام تراکنش دوم باید از رمز دوم پویا استفاده کنید. زیرا مجموع این دو تراکنش از 100 هزار تومان فراتر می رود. پس مطمئن شوید که رمز دوم داینامیک کارتتان فعال است.
لازم به یادآوری است که یکی دیگر از دلایل این خطا، افزایش سقف روزانه تعیین شده توسط بانک ها برای انجام عملیات کارت به کارت است. اگر مجموع تراکنش های کارت به کارت شما از 3 میلیون تومان بیشتر شود، با این خطا مواجه می شوید. به این حد پایبند باشید و در صورت نیاز به انتقال بیش از حد مشخص شده، می توانید از روش های مرسوم دیگر استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: سقف کارت به کارت چقدر است؟
13 محدودیت مقدار برای استفاده از رمز عبور ثابت
در موارد قبلی ذکر شده بود که سقف کارت به کارت با کد ایستا 100000 تومان است. انجام کارت به کارت با مبلغ بالای 100000 تومان باعث می شود با این خطا مواجه شوید. برای تصحیح این خطا تراکنش مورد نظر را دوباره با استفاده از رمز دوم پویا تکرار کنید.
منبع: وب سایت Icup
از کارشناسان ما در قسمت نظرات بپرسید.
بانکداری الکترونیک و پرداخت الکترونیک یکی از مواردی است که هر روز افراد جدیدی به آن پی می برند و به مزایای آن پی می برند. اما هنگام استفاده از بانکداری الکترونیک، مانند هر شغل دیگری، کاربر ممکن است اشتباه کند. در همین راستا بانک انصار راهنمای خطاهای رایج بانکی را منتشر کرده است که مشتریان تمامی بانک ها باید آن را رعایت کنند و استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک را تسهیل می کند. مشتریانی که در حین انجام انتقال وجه کارتی، خرید شارژ، پرداخت قبوض و انواع خریدهای اینترنتی از طریق درگاه های بانکداری الکترونیک (اینترنت بانک، همبانک، تلفن بانک، موبایل بانک) با خطا مواجه شده اند، می توانند جهت مراجعه به موارد زیر مراجعه نمایند. .
خطاهای رایج مشتریان در بانکداری الکترونیکی
در هنگام انجام عملیات انتقال وجه کارتی، خرید شارژ، پرداخت قبوض و انواع خریدهای اینترنتی از طریق درگاه های بانکی مدرن (اینترنت بانک، همبانک، تلفن بانک، موبایل بانک) رایج ترین خطایی که از سوی مشتریان رخ می دهد، ورود اشتباه است. اطلاعاتی که از همه مهمتر است. دلایل این خطا به شرح زیر است.
– شماره کارت نادرست وارد شده است.
– رمز دوم کارت (خرید اینترنتی) نادرست وارد شده است.
– تاریخ انقضا نادرست وارد شده است.
به عنوان مثال در سامانه همبانک تاریخ انقضای کارت باید به صورت یک عدد چهار رقمی شامل سال و ماه انقضای کارت وارد شود. مانند 9505، 9411
سرویس اینترنت نقشه غیرفعال است
اگر مشتری بیش از سه بار کد کارت دوم (خریدهای اینترنتی) را اشتباه وارد کند، این سرویس غیرفعال می شود. در این صورت اگر مشتری رمز دوم کارت خود را با استفاده از دستگاه های خودپرداز بانک صادرکننده تغییر دهد، سرویس اینترنت کارت نیز همزمان فعال می شود.
رمز اول و دوم کارت بانکی
کارت های بانکی که دارید دو رمز دارند.
رمز اول کارت
از پایانه های فروش (کارت خوان) در سراسر کشور برای دریافت پول یا خرید استفاده می شود. اولین کد کارت یک شماره چهار رقمی است که هنگام صدور کارت به مشتری داده می شود و از طریق دستگاه خودپرداز قابل تغییر است.
رمز دوم کارت (رمز خرید اینترنتی)
از این رمز عبور برای انتقال وجه از کارت به کارت، پرداخت قبوض، خرید شارژ تلفن همراه و هر نوع خرید اینترنتی استفاده می شود. رمز دوم یک کارت دیجیتال 5-12 رقمی است که از طریق دستگاه های خودپرداز قابل دریافت و تغییر است.
نحوه دریافت یا تغییر رمز دوم کارت (رمز خرید اینترنتی)
رمز اینترنتی کارت را می توانید با مراجعه به یکی از دستگاه های خودپرداز بانک صادرکننده کارت دریافت کنید. برای تعیین رمز کارت دوم باید گزینه تغییر رمز را انتخاب کرده و در این منو گزینه «تغییر رمز کارت اینترنتی» را انتخاب کنید. پس از آن، سیستم از شما می خواهد رمز عبور خود را وارد کنید. در این زمان یک عدد 5-12 رقمی را که قبلاً به عنوان رمز دوم کارت خود انتخاب کرده اید وارد کرده و دکمه ذخیره را فشار دهید. پس از آن، سیستم از شما می خواهد که رمز عبور خود را دوباره وارد کنید. پس از وارد کردن مجدد رمز عبور و فشردن دکمه ذخیره، در صورت موفقیت آمیز بودن عملیات تغییر رمز، سیستم پیغام موفقیت آمیز بودن عملیات تعویض رمز و همچنین کد CVV2 و تاریخ انقضای کارت را نمایش می دهد. همچنین این اطلاعات را چاپ کنید.
کد CVV2 یا مقدار اعتبار کارت
کد CVV2 یک متغیر عددی متشکل از سه یا چهار رقم است که بر اساس الگوریتم خاصی محاسبه شده و بر روی کارت مشتری چاپ می شود. این کد یک کد سه رقمی در کارت های بانک انصار است که بر روی کارت نقش بسته یا چاپ می شود.