چرا به دسته بعضی از ابزارها مثل انبردست و پیچ گوشتی دستگیره پلاستیکی میزنند
ادامه مطلب…
پیچ گوشتی چیست؟
پیچ گوشتی چیست؟ پیچ گوشتی یکی از پرکاربردترین ابزارها در صنعت است و از خانواده ابزارهای دستی و برقی است و برای باز و بسته کردن انواع پیچ از انواع پیچ گوشتی استفاده می شود.
منشا واژه پیچ گوشتی هنوز به درستی مشخص نشده است، یعنی قسمت دوم آن (مثل گوشت) منشأ مشخص و مشخصی ندارد، البته این اصطلاح می تواند جمله تحریف شده یا تغییر یافته گستی باشد. .
پیچ گوشتی ابزاری است که انواع پیچ ها را با استفاده از گشتاور و اهرم باز و بسته می کند.اولین پیچ گوشتی های دسته دار در سال 1800 اختراع شدند.
با استفاده از پیچ گوشتی
یکی از نکات مهم در انتخاب پیچ گوشتی کاربرد و عملکرد آن است. برای باز و بسته کردن پیچ ها می توان از پیچ گوشتی استفاده کرد. این تابع در زمینه های مختلف استفاده می شود. به عنوان مثال در تعمیر وسایل برقی، در نجاری و اتصال دو قطعه، برای اتصال فلزات ظریف و جامد از قبل سوراخ شده، در کارهای خانه برای نصب تابلوها، برای تعمیر اجسام چوبی و موارد مشابه از پیچ گوشتی استفاده می شود.
از آنجایی که انواع پیچ گوشتی ها متفاوت است، استفاده از هر کدام را باید در کار با آنها در نظر گرفت. مثلاً برای کارهای سنگین و پرقدرت نمی توان از پیچ گوشتی های دستی استفاده کرد و باید سراغ نوع شارژی آن برویم.
بنابراین بسته به میزان کار و نوع استفاده می توان پیچ گوشتی را انتخاب کرد. با توجه به انواع پیچ ها و تنوع آنها، در استفاده از پیچ گوشتی باید تمامی این نکات را در نظر گرفت. سهولت کار و عدم خستگی یکی از نکات مهم است و با انتخاب پیچ گوشتی مناسب می توانید کارها را سریعتر و با دقت بیشتری انجام دهید.
این ابزار انواع مختلفی دارد که بسته به نوع و محل پیچ مورد استفاده قرار می گیرد.
پیچ گوشتی هایی که به صورت دستی استفاده می شوند عمدتاً از دو قسمت دسته و محوری که به نوک منتهی می شود تشکیل شده اند که انواع مختلفی دارند مانند: دو طرفه، چهار طرفه، شش ضلعی، ستاره ای، مربعی و …. ، که در انتهای نوک میله منتهی به دسته قرار دارند.
پیچ گوشتی ها هم انواع برقی دارند که بدنه آنها ثابت و نوک و سرشان قابل تغییر است!
انواع پیچ گوشتی
پیچ گوشتی برقی:
یکی از انواع پیچ گوشتی ها، پیچ گوشتی برقی است که با توجه به کاربرد به دو قسمت خانگی و صنعتی تقسیم می شود. تفاوت اصلی در این تقسیم بندی بر اساس موتور، ابعاد و قدرت است. دو نوع پیچ گوشتی برقی، سه سیستم و کلاچ وجود دارد. از پیچ گوشتی های مجهز به سه سیستم نیز می توان به عنوان مته در سوراخ استفاده کرد.
اما اجازه دهید در مورد مشخصات و ویژگی های پیچ گوشتی برقی صحبت کنیم:
دارای موتور دو سرعته
موتور قدرتمند با کارایی بالا
کلید الکترونیکی و بلبرینگ ضد گرد و غبار
دیمر ضد گرد و غبار
دارای کلیدهای گرد چپ و راست
دارای سه سیستم اتوماتیک
پیچ گوشتی قابل شارژ:
پیچ گوشتی شارژی یکی دیگر از انواع پیچ گوشتی است که در اصل یک دریل شارژی است و با توجه به عملکردی که دارد به عنوان پیچ گوشتی شارژی نیز استفاده می شود. استفاده از پیچ گوشتی شارژی با توجه به قابلیت های آن در موارد مختلف می باشد و این دستگاه در زمینه های مختلف قابل استفاده می باشد.
پیچ گوشتی شارژی با توجه به عملکرد خود به دو دسته برقی و چکشی تقسیم می شوند. در دسته اول این دستگاه عملکرد ساده ای دارد و در حالت دوم به دلیل نیروی اضافی در دستگاه مانند چکش عمل می کند. پیچ گوشتی شارژی حالت چکشی برای کارهای سنگین و طولانی مدت مناسب است.
مشخصات و ویژگی های پیچ گوشتی شارژی
مجهز به موتور صنعتی قدرتمند
قابلیت سوراخ کاری و چکش کاری
دارای شیفت گرد به چپ و راست است
دارای کلید تنظیم گشتاور
دارای جعبه دنده چکشی
مجهز به تکنولوژی کلید گاز
مجهز به کلید ضد گرد و غبار
دارای سه سیستم اتوماتیک
با باتری لیتیومی
بیشتر بخوانید: انواع سه سیستم
انواع پیچ گوشتی دستی:
ساده ترین نوع پیچ گوشتی، پیچ گوشتی دستی است. ساختار آنها بسیار ساده است و با دست کار می کنند. این پیچ گوشتی ها در طرح های مختلفی تولید می شوند که از بهترین آنها می توان به مدل های چهار طرفه، دو طرفه، تاشو، ساعت دو طرفه، ساعت ستاره ای، ضربه ای یا چکشی و جغجغه ای اشاره کرد.
چهار طرفه: از این نوع پیچ گوشتی برای باز و بسته کردن پیچ های چهار طرفه یا بغل استفاده می شود. وقتی با این ابزار کار می کنیم، کنترل بیشتری روی کار داریم.
دو طرفه: ساده ترین نوع پیچ گوشتی است که برای باز و بسته کردن پیچ های معمولی استفاده می شود.
تخت: یکی از ساده ترین انواع پیچ گوشتی است که می توان از آن برای باز و بسته کردن پیچ های دو لبه استفاده کرد.
چکش: ساختار این پیچ گوشتی به گونه ای است که قسمت انتهایی آن از آهن است تا با ضربه زدن به چکش از آن به عنوان مداد استفاده کنیم.
ساعتی: از این پیچ گوشتی برای کارهای ظریف مانند پیچ های کوچک استفاده می شود و شکل آنها بسیار ریز است.
دسته T: شکل این پیچ گوشتی شبیه حرف T انگلیسی است و هنگام کار با این ابزار می توان از گشتاور بیشتری برای باز و بسته شدن استفاده کرد.
مشت: علت نامگذاری این پیچ گوشتی ها کوچک بودن اندازه آنهاست و در جاهایی که نمی توان از دسته بلند استفاده کرد استفاده می شود.
90 درجه: از این پیچ گوشتی در زمانی که فضا کم است استفاده می کنیم و می توانیم با چرخش 90 درجه باز و بسته کنیم. این پیچ گوشتی ها در دو طرح جغجغه ای و معمولی موجود هستند.
جغجغه: کار با این پیچ گوشتی به گونه ای است که در یک حالت چرخش پیچ ها را باز می کند و نیازی به چرخاندن پیچ گوشتی به دو طرف نیست.
همه کاره: ساختار این پیچ گوشتی از دسته و میله تشکیل شده است که با استفاده از آن می توان انواع پیچ گوشتی ها را نصب کرد. اکثر پیچ ها را می توان با این پیچ گوشتی باز و بسته کرد.
عایق: این پیچ گوشتی دارای روکش عایق است که برای فعالیت هایی که احتمال برق گرفتگی وجود دارد می توان از آن استفاده کرد.
مشخصات و ویژگی های پیچ گوشتی دستی:
مناسب برای کارهای کوچک
حمل آسان و بسیار کوچک
دسته نرم و ضد لغزش
ساخته شده از آلیاژ کروم وانادیوم
انواع پیچ
بعد از بررسی اینکه پیچ گوشتی چیست و انواع پیچ گوشتی ها و کاربرد آنها را توضیح دادیم به سراغ پیچ می رویم.پیچ یکی از ابزارهایی است که برای اتصال دو قطعه از مواد مختلف استفاده می شود. انواع مختلفی از پیچ ها وجود دارد که می توان آنها را از نظر درایو، عملکرد، شکل و کاربرد به یک طبقه بندی کلی تقسیم کرد. که هر کدام مدل های مختلفی دارند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
انواع پیچ از نظر درایو
شیار
چهار طرف
حاشیه، غیرمتمرکز
ترکیبی
سوکتی یا آلن
یک ستاره
انواع پیچ با توجه به شکل سر
مخروطی
شش ضلعی
با واشر
استوانه ای
انواع پیچ از نظر عملکرد
بطور خودکار
نئوپان
بنوشید
ماشین آلات ساخت
کاغذ اداری
بتن
آسانسور
فاز
راهنمای استفاده از پیچ گوشتی
نوک پیچ را در سوراخ مورد نظر قرار دهید و نوک پیچ گوشتی را روی شیار پیچ قرار دهید و آن را سفت کنید. در این مرحله با یک دست پیچ را بگیرید و با دست دیگر نوک پیچ گوشتی را عمود بر شیار پیچ نگه دارید.
هنگام چرخاندن پیچ با پیچ گوشتی، آن را در جای خود نگه دارید (معمولاً برای باز کردن پیچ به سمت چپ و برای بستن آن به سمت راست می چرخانید)
در مرحله بعد برای اینکه به پیچ فشار بیشتری وارد کنید دست خود را از روی پیچ بردارید تا آسیبی به آن وارد نشود.
در ابتدای باز یا بسته شدن پیچ، حتما نوک پیچ گوشتی را روی شیارهای آن قفل کنید، در غیر این صورت نوک پیچ گوشتی از شیار خارج می شود و به آن آسیب می رساند، اگر این اتفاق افتاد در اسرع وقت پیچ را عوض کنید.
نکات ایمنی برای کار با پیچ گوشتی چیست؟
برای باز یا بستن پیچ ها با سرعت بالا از پیچ گوشتی های برقی یا چرخ دار استفاده کنید.
اطمینان حاصل کنید که سری پیچ در شیار پیچ محکم باشد، نه خیلی شل یا خیلی سفت، انجام ندادن این کار به پیچ آسیب می رساند.
برای جاهایی که قرار دادن پیچ مشکل است، از یک مته یا یک جسم نوک تیز برای ایجاد یک سوراخ کوچک استفاده کنید و در مرحله بعد پیچ را ببندید. مزیت انجام این کار این است که به قطعه و پیچ فشار وارد نمی شود و باعث ترک نشدن کار می شود. (این عملیات عمدتاً در صنایع چوب استفاده می شود)
هرگز از پیچ گوشتی به عنوان ابزار حفاری استفاده نکنید.
همیشه از خشک و تمیز بودن دسته پیچ گوشتی اطمینان حاصل کنید، کار با پیچ گوشتی های چرب و کثیف باعث بروز حوادث می شود.
برای تخلیه خازن یا باتری از پیچ گوشتی استفاده نکنید.
سعی کنید برای پیچ گوشتی ها تخته ای تهیه کنید تا سرعت دسترسی به آن ها افزایش یابد و از آسیب دیدن نوک آن جلوگیری کنید.
در مکان های صعب العبور می توانید از پیچ گوشتی های مغناطیسی یا آهنربا استفاده کنید.
از پیچ گوشتی با دسته شکسته استفاده نکنید.
از پیچ گوشتی ها به عنوان اهرم یا انبردست استفاده نکنید زیرا سفت و خشک هستند و در صورت شکستن قطعات به سمت بدن یا چشم شما پرتاب می شود.
هنگام کار همیشه از عینک ایمنی استفاده کنید.
هرگز از یک دست برای نگه داشتن قطعه کار و با دست دیگر برای نگه داشتن پیچ گوشتی استفاده نکنید زیرا ممکن است نوک پیچ گوشتی شل شده و وارد دست شما شود.
به هیچ عنوان با انبردست به پیچ گوشتی فشار نیاورید، این کار باعث شکسته شدن دسته پیچ گوشتی شما می شود.
در مکان هایی که برق وجود دارد از پیچ گوشتی های معمولی استفاده نکنید.
آخرین کلمه:
در این مقاله توضیح داده ایم که پیچ گوشتی چیست و همچنین کاربرد پیچ گوشتی را بررسی کرده ایم اما در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد انواع پیچ گوشتی می توانید با همکاران ما در آروا تماس بگیرید و یا سوالات خود را در زیر مطرح کنید. بخش نظرات شرکت آروا انواع پیچ گوشتی های برقی، شارژی و دستی را با استفاده از بهترین مواد و تکنولوژی تولید می کند.
پالت چیست؟ پالت پلاستیکی بهتر است یا پالت چوبی؟ پالت ابزار کشویی یا ثابت؟ اگر از گیج شدن بین ابزارهای درهم و برهم خود خسته شده اید و به دنبال پاسخی برای چنین سوالاتی هستید، اما چیزی جز محتوای پراکنده و تکراری پیدا نمی کنید. به شما توصیه می کنم مقاله امروز ما را از دست ندهید.
ابزار و لوازم جانبی برای نمایندگی ها، مکانیک ها و به طور خلاصه هرکسی که با ابزار و تجهیزاتی مانند دریل شارژی، انبردست، آچار و … سر و کار دارد، نیاز اساسی به پالت ابزار دارد. حتی در داروسازی و صنایع غذایی نیاز جدی به استفاده از پالت های کشویی و پلاستیکی وجود دارد. اما پالت چیست؟ چند نوع پالت ابزار داریم؟ در ادامه می خواهیم به سوالات مطرح شده پاسخ دهیم.
پالت چیست؟
پالت واژه ای فرانسوی است که در فارسی معنای خاصی ندارد. به طور کلی می توان به معنای پالت، زیرمجموعه یا تست یا صفحه و فضایی که چیزی روی آن یا داخل آن قرار می گیرد، باشد. پالت ها انواع مختلفی دارند، مانند پالت رنگ، پالت ابزار ثابت، پالت ابزار کشویی، پالت پلاستیکی و غیره. در واقع پالت ابزاری که امروز در مورد آن صحبت می کنیم تنها یکی از انواع آن است.
چند نوع پالت ابزار داریم؟
اگر از فروشگاه های ابزار بازدید کرده باشید، محفظه هایی را دیده اید که ابزارها و لوازم مختلف در آن طبقه بندی و سازماندهی شده اند. همچنین اگر بدشانس هستید و وسایل منزل شما آسیب دیده است. باید حواستون به کیفی بود که تعمیرکار دستگاه خرابتون حمل میکنه! در هر دو نمونه محفظه هایی وجود دارد که ابزارهایی مانند انبردست، آچار و پیچ گوشتی در آنها نگهداری می شود. ما این فضای ذخیره سازی را پالت ابزار می نامیم.
پالت های جعبه ای نسل قبلی پالت های ابزار هستند. می توان گفت ایده تولید پالت ابزار پس از تولید پالت جعبه ای به ذهن صنعتگران و سازندگان پالت ابزاری خطور کرد. در زیر تصویری از جعبه پالت را مشاهده می کنید:
پالت های ابزار دارای انواع مختلف و شکل های متفاوتی هستند که با توجه به نیاز مصرف کنندگان تولید می شوند. من چند نمونه از پالت ابزار معروف را به شما می آورم: پالت ابزار پلاستیکی کشویی، پالت ابزار پلاستیکی با پایه، پالت ابزار قالبی و غیره.
چرا به یک جعبه ابزار نیاز داریم؟
هدف از تولید اولین پالت ابزار طبقه بندی ابزار و یراق آلات، سازماندهی کارگاه ها و جلوگیری از گسترش ابزارهایی مانند انبردست، پیچ گوشتی و … می باشد. بود. در واقع، استفاده از پالت برای سازماندهی ابزارهای ما است که پیدا کردن یک ابزار خاص در بین همه ابزارها را آسان می کند و ابزارهایی مانند پیچ و مهره گم نمی شوند. قابل حمل برای آن هر کجا که بروید طراحی و تولید شده است. شما می توانید مجموعه کاملی از ابزار مورد نیاز خود را حمل کنید.
چند نوع پالت ابزار داریم؟
ابزار پالت بسته به نیاز افراد و کارگاه ها در انواع مختلف و با اشکال مختلف تولید می شود. پالت ابزار قفل دار، پالت ابزار فلزی و چوبی، انواع کمتر رایج و پالت ابزار پلاستیکی به دو دسته پالت ابزار پلاستیکی پایه و پالت ابزار پلاستیکی پلاستیک کشویی، دو نوع بسیار معروف و معروف هستند که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
پالت ابزار کشویی:
در مکانهایی مانند داروخانهها یا ابزارفروشیها که در آنها داروها یا ابزارها با تنوع بسیار زیادی موجود است. از طرفی دسترسی سریع و آسان به اقلام انبار شده ضروری است، بنابراین نیاز به یک طبقه بندی دقیق و واضح داریم تا بتوانیم به راحتی تمامی ابزار مورد نیاز خود مانند انبردست و پیچ گوشتی را پیدا کنیم.
مطالعهی مقالات زیر را به شما توصیه میکنیم:
پالت ابزار کشویی همانطور که در بالا ذکر شد نیازهای ما را برآورده می کند. طبقه بندی منظم و دقیق، دسترسی سریع و آسان به ابزارهای ذخیره شده، برچسب های اختصاصی برای هر پالت ابزار، همه از ویژگی های پالت ابزار کشویی هستند. (نمونه ای از آن را در تصویر زیر مشاهده می کنید):
پالت ابزار کشویی می تواند به شکل یک پالت چوبی، یک پالت فلزی یا یک پالت پلاستیکی باشد. در این میان، پالت ابزار کشویی پلاستیکی محبوب ترین است. مزایای پالت ابزار کشویی پلاستیکی نسبت به مدل های دیگر عبارتند از:
مقاومت بالای پلاستیک در برابر تغییرات شرایط آب و هوایی مانند رطوبت و خشکی؛ این ویژگی باعث می شود که پالت های ابزار پلاستیکی بر خلاف پالت های چوبی و فلزی در درازمدت ترک نخورند یا زنگ نزنند.
ما می دانیم که پلاستیک تقریباً تخریب ناپذیر است. این ویژگی به پالت های ابزار کشویی پلاستیکی دوام بی نظیری بخشیده است و شما را مادام العمر صاحب یک پالت ابزار می کند.
چگالی پلاستیک کمتر از چوب و فلز است و همین ویژگی باعث می شود که وزن پالت ابزار پلاستیکی نسبت به پالت های چوبی و فلزی کمتر باشد.
رنگ پلاستیک در برابر اشعه ماوراء بنفش و نور خورشید مقاومت بیشتری دارد و پایداری بیشتری نسبت به پالت ابزار چوبی و فلزی دارد.
ممکن است تعجب کنید، اما با کمال تعجب، با وجود تمام این مزایا، قیمت پلاستیک بسیار کمتر از چوب و فلز است، به همین دلیل، قیمت پالت ابزار کشویی پلاستیکی شما ارزانتر خواهد بود.
در پایان این قسمت باید اضافه کنم که پالت ابزار کشویی پلاستیکی معمولا در سه رنگ آبی، قرمز و زرد تولید می شود و دارای چندین سایز مختلف هستند. می توانید اندازه ها را به صورت صعودی از بالا به پایین مشاهده کنید. :
سایز 101
70*100*160 mm
سایز102
90*125*175 mm
سایز 103
115*150*225 mm
سایز 104
135*170*270 mm
سایز 106
145*210*350 mm
سایز 108
180*270*430 mm
پالت ابزار اصلی:
در کارگاه ها و کارخانجات که نیازی به دسترسی همزمان به تمامی ابزارها نیست، بیشتر از ابزارهای پارویی استفاده می شود. پالت های پایه به راحتی روی هم چیده می شوند تا به راحتی ابزارهای شما را سازماندهی کرده و هر زمان که بخواهید به آنها دسترسی داشته باشید. برچسب اختصاصی روی هر پالت ابزار پشتیبانی به شما این امکان را می دهد که به راحتی به ابزاری در زمان نیاز دسترسی داشته باشید و گم نشوید. (در تصویر زیر نمونه ای از پالت ابزار مبتنی بر پلاستیک را مشاهده می کنید):
همانند پالتهای ابزار کشویی، پالتهای ابزار پشتیبانی پلاستیکی بسیار رایجتر از سایر پالتهای ابزار پشتیبانی هستند. دلایل برتری پلاستیک بر چوب و فلز را در قسمت پالت ابزار کشویی ذکر کردیم. همین ویژگی ها برای پالت ابزار مبتنی بر پلاستیک نیز صادق است. باید اضافه کنم که یکی دیگر از مزیت های پالت ابزار پلاستیکی نسبت به پالت های چوبی، مقاومت در برابر تورم و پوسیدگی است که تا حد زیادی به طول عمر پالت ابزار پلاستیکی شما کمک می کند.
پاروهای پلاستیکی ابزار در سه رنگ آبی، قرمز و زرد هستند و دارای اندازه های متعددی هستند که در زیر می توانید به ترتیب افزایش اندازه آن را مشاهده کنید:
سایز 200
80*135*150 mm
سایز 201
110*135*205 mm
سایز 202
135*160*250 mm
سایز 203
128*207*272 mm
سایز 204
160*200*320 mm
سایز 205
180*220*330 mm
سایز 206
172*290*357 mm
سایز 207
205*340*415 mm
پالت ابزار قابل حمل:
به مرور زمان شاهد ظهور و ارتقای تعمیرکاران آچار دستی و سیار هستیم. بنابراین نیاز روز ایجاب می کرد که تعمیرکاران ابزار مورد نیاز خود را با خود حمل کنند. این مشکل طراحی و تولید پالت ابزار قابل حمل را مشخص کرد که در زیر می توانید دو نوع معروف آن را مشاهده کنید:
نتیجه:
ما
نوع و انواع پالت ابزار را به همراه تصاویر کامل از هر نمونه بررسی کرده ایم و امیدواریم با استفاده از این مقاله پالت ابزار ایده آل خود را انتخاب کنید.