چرا به شله زرد کره میریزند
آنچه در اینجا میخوانید:
بستن
طرز تهیه پوسته زرد نذری 4، 15 و 100 نفره و پاسخ به این سوال که چرا در پوسته زرد کره می ریزند یا چرا پوسته زرد سفت می شود یا آب می ریزد؟
ببینید: 140 عکس از تزیین صدف زرد با دارچین، شابلون و گل رز
طرز تهیه صدف زرد نذری 50 نفره
احتمالاً این دستوری که در کتاب آشپزی خانم رزا آمده برای 50 نفر معمولی است; البته مقدار مواد لازم برای 4 نفر در قسمت پایین این مقاله مشخص شده است.
برنج 1 کیلو
شکر دو تا 250 کیلوگرم
روغن 150 گرم (یک فنجان)
زعفران آسیاب شده 1 مثقال و نیم
یک لیوان گلاب
خلال بادام 150 گرم
خلال پسته برای تزیین 50 گرم
دارچین برای تزئین 2 تا 3 فنجان سوپ
برنج را اندازه کنید و 6 تا 7 برابر آب اضافه کنید.
مقدار آب پوسته زرد بستگی به نوع برنج دارد، زیرا برنج از نظر نوع پخت متفاوت است، یعنی برخی از برنج ها برای پخت به آب کم و بیش نیاز دارند.
سپس برنج را چند بار با آب می شوییم تا آب برنج کاملا شفاف شود.
سپس 6 برابر مقدار آب روی آن می ریزیم و می گذاریم بجوشد.
تا زمانی که به جوش بیاید، گاهی اوقات کف را روی آن قرار می دهیم.
وقتی دانه های برنج کاملا نرم شد شکر را داخل برنج بریزید و مرتب هم بزنید تا کاملا حل شود.
اگر پوسته زرد سفت است، یک تا دو فنجان آب گرم اضافه کنید.
سپس زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم و داخل پوسته زرد رنگ می ریزیم سپس روغن داغ را داخل پوسته زرد می کنیم.
سپس مقداری بادام را کنار می گذاریم، بقیه بادام ها را می شوییم و داخل پوست زرد می ریزیم، گلاب را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا همه مواد مخلوط شوند.
سپس پوسته زرد را می بندیم و پوسته زرد را اگر فر بود می گذاریم.
کف فر باید نیم ساعت روی حرارت ملایم بماند و اگر شله زرد را روی آتش زغالی آماده کنیم می توانیم کمی آتش روی ظرف بگذاریم تا پوسته زرد بهتر جا بیفتد و زیر و رو نشود. اب.
سپس تابه را می گذاریم و هم می زنیم و پوسته زرد را در ظرف می گذاریم و روی آن را با دارچین و خلال پسته تزئین می کنیم.
طرز تهیه پوسته زرد 4 نفره
اگر شیل زرد را دوست دارید اما مقدار زیادی از آن را نمی خورید، فقط یک کاسه کوچک مانند عکس می خورید، این دستور را از دست ندهید.
3 قاشق از برنج هاشمی نیم دانه را بشویید و با یک و نیم لیوان آب بجوشانید تا تمام دانه های برنج در آب حل شود.
شاید آب چندین بار خشک شود و مجبور شوید آب جوش را داخل آن بریزید.
وقتی دانه های برنج شفاف نشد و کاملا مخلوط شد، زعفران را تا جایی که می توانید اضافه کنید و هر چه بیشتر بهتر است!
حالا دو قاشق خلال بادام داخل آن بریزید و وقتی زعفران حل شد، نوبت به شکر می رسد که باید 3 برابر برنج شکر داشته باشد.
اگر کمتر شیرین دوست دارید، مقدار شکر را کم کنید.
چرا اول زعفران بعد شکر؟ چون شکری که داخل برنج می رود رنگ زعفرانی برنج را نمی گیرد!
حالا یه قالب کوچیک کره توی پوسته زرد میریزیم، همون قالب کوچیکی که رستوران ها با غذا میدن.
4 قاشق گلاب و حدود 3 یا 4 قطره عصاره هل
حالا در را می بندیم و یک ربع با حرارت ملایم می پزیم
نوش جون
چرا پوسته زرد آب نشت می کند؟
برای جلوگیری از نشت پوسته زرد بعد از پخت، می توانید وقتی پوسته زرد کاملاً پخته شد، زیر قابلمه برنج شعله پخش کن قرار دهید و حتما حرارت را کم کرده و حرارت را کم کنید.
جوشاندن برنج را بخار می کند و حرارت ملایم برنج را آبکی تر می کند.
بعد از خاموش کردن حرارت، یک ساعت اجازه دهید دم بکشد و سپس می توانید آن را سرو کنید.
چرا پوسته زرد سفت می شود؟
دلایل مختلفی برای سفت شدن پوسته زرد وجود دارد، به عنوان مثال، برخی افراد برای قوام دادن آرد اضافه می کنند که در نهایت باعث سفت شدن پوسته زرد می شود.
یا در حین پخت و پز به اندازه کافی عمل نمی کنند که باید مدام هم بزنید تا نسوزد.
ضمنا در هنگام آشپزی باید آب جوش به همراه داشته باشید و اجازه ندهید که مواد کم آب شوند!
به هیچ وجه از دستورالعمل هایی که استفاده از پودر نشاسته و ژلاتین و موارد مشابه را توصیه می کند پیروی نکنید.
در این مقاله طرز تهیه یک شله زرد حرفه ای را به خوبی و با جزییات کافی توضیح داده ایم که در نتیجه می توانید از یک دسر خوشمزه لذت ببرید.
پوسته زرد به دستور ساناز سانیا
دستور پختی که در ادامه می خوانید توسط خانم ساناز سانیا آموزش داده شده است. منبع
مواد زیر برای 70 نفر در یک کاسه بزرگ و 100-150 نفر در یک کاسه کوچک کافی است.
برنج نیم دانه ۷ کیلو
سه بسته هل
زعفران 3 مثقال یا 12 گرم
گلاب 4 لیوان 1.5 لیتری
کره تقریباً 1 کیلو یا 4 عدد 250 گرمی می شود
خلال بادام 600 گرم
برنج را با آب و زعفران در قابلمه ای روی حرارت قرار دهید.
وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید (در حین جوشیدن برنج را تفت دهید).
برنج را حتما با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا نچسبد، خرد نشود، کریستالی نشود، لعاب نیابد و کاملا ته نشین شود.
اگر آب برنج قبل از رسیدن به این حالت تبخیر شد، کمی آب اضافه کنید.
بعد از پخت شکر را به همراه هل و بقیه زعفران را به تابه اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
بعد از چند بار جوشیدن گلاب، خلال پسته و خلال بادام را اضافه کنید.
سفتی شیل زرد باید به حدی باشد که اگر یک قاشق از آن را در بشقاب بگذارید، رقیق نشود و تکان نخورد.
در این مرحله کره ذوب شده را اضافه کرده و مخلوط کنید.
تابه را به مدت 20 دقیقه روی شعله بسیار کم قرار دهید تا بخار کاملا جذب شود و در این مدت هر از گاهی هم بزنید.
هنر پوسته زرد
پودر دارچین می تواند رنگ پوسته زرد را خراب کند، بهتر است از چوب دارچین استفاده کنید.
بهتر است خلال بادام را به مدت یک ساعت در گلاب خیس کنید تا هر دو خلال نرم شوند و طعم گلاب را به خود بگیرند.
بهترین برنج برای تهیه پوسته زرد، نوع کمیاب برنج به نام برنج گرد است که شبیه برنج چینی است که برای تهیه سوشی استفاده می شود.
در بازار امروز ایران بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید و از روز قبل خیس کنید.
فیلم طرز تهیه شله زرد مجلسی
ویدیو را دریافت کنید
امتیاز دهی کاربران
5
(1 رای)
شله زرد یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی است. البته اغلب در روزهای خاص مذهبی آن را به عنوان نذری می خوریم. حتی بسیاری از مردم دستور پخت پوسته زرد را نمی دانند و فقط چند بار در سال همین پیشنهاد را ارائه می دهند. پوسته زرد پر کالری است و غذای خوبی برای کودکان، افراد مسن، لاغر و بیمار است. اگر به این غذای خوشمزه علاقه زیادی دارید و می خواهید خودتان آن را در خانه تهیه کنید، دستور پخت زیر را بخوانید.
مواد لازم برای پختن پوسته زرد عبارتند از:
برنج نیم دانه: ۲ پیمانه
شکر: 4 پیمانه
آب: 12 لیوان
کره گیاهی: 50 گرم
زعفران: 1 مثقال
گلاب: نوشیدنی
روغن مایع: 1 قاشق
پودر دارچین: به مقدار لازم
خلال بادام: به میزان لازم
خلال پسته: به مقدار لازم
توجه داشته باشید که اندازه گیری را مشخص کنید. اما هر پیمانه ای که انتخاب می کنید باید تمام مواد لازم را با همان پیمانه اندازه بگیرید. مثلاً اگر لیوان کوچکی انتخاب کرده اید، باید برنج، شکر و گلاب را به همان اندازه اندازه بگیرید. نکته مهم دیگر برای تهیه پوسته زرد دوبرابر کردن میزان شکر نسبت به برنج است. این مقدار مواد برای پخت شلزارد برای 4 نفر می باشد. با افزایش تعداد افراد، باید به همان نسبت مقدار غذا را افزایش دهید.
دستور تهیه پوسته زرد برای 4 نفر
ابتدا باید برنج را 24 ساعت قبل از پخت بشویید و با 12 لیوان آب خیس کنید. همزمان خلال بادام را در گلاب خیس کنید تا نرم و خوشبو شود. گلاب و برنج را باید 12 تا 24 ساعت در آب خیس کنید.
در مرحله بعد برای تهیه شله زرد فوری باید برنج را در قابلمه ریخته و 12 لیوان آب به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله نباید برنج را در حین پخت هم بزنید. همزمان با برنج، خلال بادام را که قبلا در گلاب خیس کرده اید، اضافه کنید. اما گلاب را برای آخر حفظ کنید. اگر بادام های خلال شده هنوز سفت هستند، توصیه می کنیم آن ها را تا نیمه قبل از برنج بپزید و سپس برنج را اضافه کنید.
ابتدا باید برنج را 24 ساعت قبل از پخت بشویید و با 12 لیوان آب خیس کنید. همزمان خلال بادام را در گلاب خیس کنید تا نرم و خوشبو شود. گلاب و برنج را باید 12 تا 24 ساعت در آب خیس کنید.
اجازه دهید برنج در آب بپزد
بعد از چند دقیقه که برنج و خلال بادام نرم شد، حرارت را کم کنید. در این مرحله می توانید برنج را هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد. نکته مهم در این مرحله پرهیز از ریختن آب روی برنج است. هنگام تهیه صدف زرد برای 4 نفر باید در همان ابتدا 12 لیوان به آن اضافه کنید. اما از افزودن آب بعد از آن خودداری کنید. زیرا پوسته زرد هنگام غذا خوردن و قاشق زدن آب می ریزد و طعم خود را از دست می دهد.
در مرحله بعد باید به برنج پخته شده شکر اضافه کنید. در حین اضافه کردن، زرده را هم بزنید. اگر برنج سفت شد نگران نباشید. چون به محض اینکه به آن شکر اضافه کنید، برنج دوباره شل و آبکی می شود.
شکر را به پوسته زرد اضافه کنید
در مرحله بعد باید به برنج پخته شده شکر اضافه کنید. در حین اضافه کردن، زرده را هم بزنید. اگر برنج سفت شد نگران نباشید. چون به محض اینکه به آن شکر اضافه کنید، برنج دوباره شل و آبکی می شود. حالا اجازه دهید برنج به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزد. همزمان هم بزنید تا نچسبد.
گلاب و زعفران را اضافه کنید
نکته مهم در دستور زرده زرد اضافه کردن گلاب و زعفران در پایان پخت است. زیرا هر دوی این محلول ها معطر هستند و اگر زیاد روی شعله قرار گیرند عطر آن ها کم می شود. پس ابتدا زعفران را در ظرفی جداگانه بجوشانید و سپس به همراه گلاب به برنج اضافه کنید. حالا پوسته زرد را خوب با هم مخلوط کنید تا طعم و رنگ گلاب و زعفران موجود در آن یکسان شود.
نکته مهم در دستور زرده زرد اضافه کردن گلاب و زعفران در پایان پخت است. زیرا هر دوی این محلول ها معطر هستند و اگر زیاد روی شعله قرار گیرند عطر آن ها کم می شود.
کره را به پوسته زرد اضافه کنید و پوسته را خاموش کنید
پس از افزودن زعفران و گلاب به پوسته زرد، کره آب شده را به آن اضافه کنید. حالا درب ظرف را ببندید و بگذارید همه مواد با هم به مدت 5 دقیقه بپزند. در نهایت حرارت را خاموش کرده و صبر کنید تا خنک شود.
نکات مهم برای پخت و پز شالزارد
پختن پوسته زرد به طور متوسط حدود 3 ساعت طول می کشد. اگر سعی کنید آن را بلافاصله و با حرارت زیاد تهیه کنید، نتیجه چندان خوبی نخواهد داشت. این غذای پرکالری را می توانید به عنوان میان وعده، صبحانه یا دسر سرو کنید. در ضمن شله زرد غذای مناسبی برای افطار روزه ماه مبارک رمضان است.
طرز تهیه شله زرد 15 نفره و طرز تهیه شله زرد با 4 کیلو برنج به روشی است که برای شما توضیح دادیم. اما باید مقدار مواد اولیه را افزایش دهیم. این مقدار مواد برای 4 نفر بود و برای 15 نفر باید مقدار مواد را 4 برابر کنید. برای پخت شله زاراد برای 4 کیلو برنج می توانید آن را با قاشق اندازه کنید و سپس مواد دیگر را مطابق با قاشق برنج اضافه کنید.
445 بازی شده