چرا به مراکش مغرب میگویند
آیا فیلم باشکوه کازابلانکا ساخته مایکل کورتز را با بازی فوق العاده همفری بوگارت و اینگرید برگمن دیده اید؟ اگرچه این رمان عاشقانه آمریکایی به طور کامل در کالیفرنیا و لس آنجلس فیلمبرداری شده است، هسته اصلی داستان آن در کازابلانکا و یک کلوپ شبانه می گذرد. بزرگترین شهر مراکش.
کازابلانکا بر روی اقیانوس اطلس ساخته شده است و یکی از بزرگترین بنادر ساخته دست بشر در جهان و دومین بندر بزرگ در شمال آفریقا است. از نظر جمعیت و اقتصاد در مراکش بسیار مهم است.
کشور مراکش که به عنوان مغرب نیز شناخته می شود، در شمال غربی قاره آفریقا واقع شده است. لازم به ذکر است که نام بین المللی پادشاهی مغرب، مراکش است و یکی از سه کشور جهان (اسپانیا و فرانسه) است که هم مرز با اقیانوس اطلس و هم با دریای مدیترانه است.
حقایق جالبی در مورد این کشور دیدنی وجود دارد که در ادامه تعدادی از آنها را برای شما بیان کرده ایم. برای شناخت آنها از شما دعوت می کنیم در انتهای مقاله با ما همراه باشید.
ضد آفتاب
شهروندان «شهر سرخ» برای محافظت از سر و صورت خود در برابر نور خورشید در تمام طول سال حتی در زمستان باید از کلاه و کرم ضد آفتاب استفاده کنند.
البته بد نیست به یاد داشته باشیم که دین رسمی کشور اسلام است و مردم مراکش در طول زمان حتی با پوشیدن لباس های سنتی سعی کرده اند به سنت های مذهبی و ملی خود پایبند باشند.
سفر به مراکش را می توان سفر به اروپا دانست
مرز مراکش با اروپا تنها 13 کیلومتر است. این کشور در منتهی الیه شمال غربی قاره آفریقا واقع شده است. از شمال به دریای مدیترانه و از غرب به اقیانوس اطلس منتهی می شود.
اسپانیا دو شهر Cebete و Melilla را که مشرف به دریای مدیترانه و دارای مرز زمینی با اسپانیا هستند، جزو سرزمین های اسپانیا می داند.
هرگز به غذاهای گوشتی نه نگویید
در این نقطه از جهان، پرش از سینه غذاهای گوشتی که به شما سرو می شود نوعی بی احترامی تلقی می شود. مراکشی ها نیز معتقدند که غذا را باید با دست راست خورد. آنها خوردن با دست چپ را بی ادبی می دانند.
نوشیدنی سنتی مراکشی چای ویسکی است
یکی از رایج ترین نوشیدنی های ملی این کشور آفریقایی، چای ویسکی است که در اکثر کافه ها، رستوران ها و مهمانان سرو می شود.
آنها به شوخی به شیر آب «پیشخدمت» می گویند.
شاید برای شما بسیار عجیب باشد که بدانید مراکشی ها به شوخی به آب لوله کشی «سیدی روبینت» می گویند. آب در اکثر نقاط کشور قابل شرب است.
کشت و فروش ماری جوانا قانونی است
یکی از منابع اصلی درآمد شهروندان مراکشی، کشت و برداشت حشیش و ماری جوانا است. بسیاری از خانواده ها از این راه درآمد کسب می کنند.
نام فیلم کازابلانکا از بزرگترین شهر مراکش گرفته شده است
کازابلانکا را یکی از بهترین فیلم های رمانتیک تاریخ می دانند که نامش را از بزرگترین شهر و مهم ترین بندر مراکش گرفته است. این فیلم در سال 1942 برنده جایزه اسکار بهترین فیلم شد.
اولاد پیامبر را در این کشور سید می نامند
سید، مولا یا لالا کسانی هستند که از ناحیه پدر به پیامبر اسلام می رسند.
در مراکش، “جگر” نماد عشق است!
برخلاف سایر نقاط جهان، مراکشی ها جگر را نماد عشق می دانند تا قلب.
پول چرک در کف دست است!
یکی از عباراتی که مراکشی ها برای اشاره به پول به کار می برند، «زمین خرما» است.
حمام خصوصی کوچک است
در مراکش تعداد محدودی از شهروندان توالت خصوصی دارند. اما از آنجایی که دین اصلی مردم اسلام است و مردم باید همیشه شسته و تمیز باشند، حمام های عمومی زیادی در سراسر کشور وجود دارد که به فارسی «حمام» نامیده می شود. حمام های مردانه و زنانه مجزا می باشد.
غذای ملی مراکش کوسکوس است
غذای ملی مراکش کوسکوس است که سیکسو یا بلغور عربی نیز نامیده می شود. این غذا در ایتالیا نیز بسیار محبوب است و اغلب با بخارپز تهیه می شود. کوسکوس اغلب با خورش گوشت یا سبزیجات سرو می شود.
فوتبال ورزش مورد علاقه مراکشی هاست
در این کشور مردم علاقه زیادی به فوتبال دارند و تیم ملی آنها را شیرهای اطلس می نامند.
سفرنامه نویسی برای مدت طولانی در مراکش وجود داشته است
ابن بطوطه یکی از مسافران مشهور مراکشی بود که در مدت 30 سال مسافت تقریباً 120000 کیلومتر را طی کرد و از بیش از 44 کشور جهان دیدن کرد. او را یکی از بزرگترین مسافران تاریخ بشر می دانند که داستان های سفر خود را نوشته و مستند کرده است. ابن بطوطه در قرون وسطی می زیست.
شهر تاریخی و شلوغ فاس در مراکش واقع شده است
فاس سومین شهر بزرگ مراکش است که همراه با چندین شهر دیگر به عنوان “شهرهای سلطنتی” شناخته می شود. فاس یکی از شهرهای فرهنگی اسلامی است و دارای 700 مسجد و 403 کاخ و بنای باستانی است.
نام کشور: مراکش
پایتخت: رباط
نوع حکومت: سلطنت مشروطه
شهرهای مهم: کازابلانکا (دارالبیضا)، طنجه، نازور، محمدیه، آسفی و آگادیر. فاس (با نوعی مرکز مذهبی و فرهنگی)، مراکش (قلعه فرهنگ بربر)، طنجه، آگادیر (شهرهای توریستی)، ایفران، مکنس، اوجده، تطوان، محمدیه، قنیطره (کنیترا).
شهر ساحلی رباط، پایتخت مراکش
زبان و نگارش رسمی: عربی بربری
مساحت: 710850 کیلومتر مربع با احتساب صحرای غربی
واحد پول: درهم مراکش (MAD)
مذهب رسمی:مذهب مالکی مسلمان
جمعیت: بیش از 32 میلیون نفر
موقعیت جغرافیایی:
مراکش در شمال غربی قاره آفریقا واقع شده است. از شمال به دریای مدیترانه و جبل الطارق (468 کیلومتر) و از غرب به اقیانوس اطلس (2700 کیلومتر) منتهی می شود. این کشور از شرق با الجزایر (1559 کیلومتر) و از جنوب با قلمرو مورد مناقشه صحرای غربی (443 کیلومتر) همسایه است. به گفته دولت و مردم مراکش که از نظر تاریخی صحرای غربی را متعلق به خود می دانند، این کشور از جنوب با موریتانی همسایه است. این کشور در ساحل جنوبی دریای مدیترانه و جنوب تنگه جبل الطارق قرار دارد که دریای مدیترانه را به اقیانوس اطلس متصل می کند. از سوی دیگر، مراکش در میان کشورهای شمال آفریقا از موقعیت استراتژیک برخوردار است، زیرا علاوه بر قرار گرفتن در قسمت جنوبی دریای مدیترانه و جنوب تنگه جبل الطارق و نزدیک به اروپا (c نزدیکترین کشور آفریقایی به اروپا)، این کشور در حاشیه اقیانوس اطلس واقع شده است. ماهی های مختلفی در آب های نزدیک این سرزمین وجود دارد. دسترسی به دریای آزاد و وجود منابع عظیم فسفات و سایر منابع معدنی بر اهمیت مراکش می افزاید و اگر صحرای غربی بخشی از این کشور محسوب شود، امکانات استراتژیک آن افزایش می یابد، زیرا صحرای غربی دارای نفت و فسفات است. و ذخایر گاز و ذخایر ماهی اقیانوس اطلس در آبهای مجاور صحرای غربی بسیار غنی است.
به طور کلی، مراکش از آب و هوای معتدل و بارانی بهره می برد. این کشور در نواحی شمالی تحت تأثیر آب و هوای مدیترانه ای و در نواحی غرب و شمال غرب از اقیانوس اطلس است. در مناطق داخلی، مراکش دارای آب و هوای قاره ای است و در کوه های اطلس بارش برف و باران بیشتر است. مناطق جنوبی آب و هوای گرم و بیابانی دارد.
جمعیت مراکش (با احتساب صحرای غربی) تقریباً 32 میلیون نفر است که از این تعداد 49.8 درصد مرد و 50.2 درصد زن هستند که 43 درصد در مناطق روستایی و 57 درصد در مناطق شهری زندگی می کنند.
تراکم جمعیت 41 نفر در هر کیلومتر مربع، میانگین تعداد خانوار 4.5 و نرخ رشد سالانه جمعیت 1.64 درصد است. نرخ بی سوادی در کشور حدود 50 درصد جمعیت، نرخ بیسوادی زنان 62 درصد و نرخ بیسوادی مردان حدود 38 درصد است. نرخ بیکاری در این کشور بیش از 22 درصد از جمعیت شاغل است.
تاریخ معاصر:
سال های 1873-1912 مصادف با دولت های حسن اول، عبدالعزیز و مولای حافظ است. در این دوره، مراکش با رقابت قدرت های بزرگ استعماری، استقلال خود را حفظ کرد. اما در سال 1912 پس از پیمان الجزایر (1906م) فرانسه بخش بزرگی از مراکش را اشغال کرد و از همان سال مبارزه علنی مردم علیه حکومت فرانسه به رهبری عبدالکریم خطاب آغاز شد. در سال 1927، محمد بن یوسف (محمد پنجم) بر تخت سلطنت نشست و به دلیل مخالفت با حکومت فرانسه بدون اینکه بخواهد کاملاً از فرانسه جدا شود، به یک شخصیت ملی تبدیل شد که بعدها به عنوان پدر استقلال مراکش شناخته شد. فرانسه که حاضر به پذیرش استقلال مراکش نبود، سعی کرد از گروه های خاصی علیه محمد پنجم استفاده کند که الجلاوی در راس آنها قرار داشت.
بنابراین او به درخواست هواداران الجلوی که خواستار برکناری محد پنجم بودند، پاسخ مثبت داد و محمد پنجم را به همراه خانواده اش به ماداگاسکار تبعید کرد. تبعید محمد پنجم نقش مثبتی در دستیابی به استقلال این کشور داشت و مردم خواستار بازگشت او و اعلام استقلال کشور شدند. از سوی دیگر، قیام الجزایر علیه فرانسه عاملی برای تضعیف حضور فرانسه در مراکش شد و برای جلوگیری از گسترش این قیام در سراسر منطقه و فشارهای مردمی در داخل، فرانسه به تدریج زمینه را برای پذیرش اراده عمومی فراهم کرد. مراکش مردم مراکش در 16 نوامبر 1955، محمد پنجم به کشور بازگشت و در 3 مارس 1956، فرانسه استقلال مراکش را به رسمیت شناخت.
آرامگاه محمد پنجم در رباط، پایتخت مراکش
پس از استقلال مراکش، پادشاه محمد پنجم (تا مارس 1961)، شاه حسن دوم (تا ژوئیه 1999) بر تخت سلطنت نشستند و اکنون پادشاه محمد ششم بر این کشور حکومت می کند.
ساختار سیاسی کشور:
پس از استقلال مراکش (3 مارس 1956)، اولین قانون اساسی این کشور در دسامبر 1962 با همه پرسی تصویب شد. بر اساس این قانون اساسی، شاه بالاترین مقام سیاسی و مذهبی محسوب می شود. پادشاهی مراکش حدود 12 قرن قدمت دارد و از ابتدا با مذهب آمیخته شده است. در واقع، قانون اساسی مذکور در مورد اقتدار سیاسی-مذهبی شاه، آنچه را که قبلاً در قالب قانون وجود داشت، دگرگون کرد. قانون اساسی مراکش در سال های 1996، 1992، 1980، 1972، 1970 بازنگری شد و مهم ترین تغییر در سال 1996، زمانی که پارلمان مراکش دو مجلسی شد، رخ داد. قانون اساسی فعلی (مصوب در همه پرسی 22 شهریور 1375) قانون اساسی فعلی شامل یک مقدمه و یکصد و هشت ماده است که در سیزده بخش تنظیم شده است. بر اساس اصل اول، مراکش دارای نظام سلطنتی مشروطه، دموکراتیک و اجتماعی است و بر اساس اصل دوم، حاکمیت متعلق به مردم است.
در قانون اساسی، پادشاه در عین مقدس بودن، قدرت زیادی دارد. شاه نماینده عالی ملت و مظهر وحدت ملت است که ناظر بر اجرای اسلام و قانون اساسی است. او می تواند نخست وزیر را بدون توجه به اینکه کدام حزب بیشترین کرسی های پارلمان را دارد منصوب کند و به پیشنهاد نخست وزیر، کابینه دولت مراکش را نیز منصوب می کند و می تواند به مأموریت وزرا و دولت پایان دهد. . شاه ریاست شورای وزیران را بر عهده دارد و می تواند پس از مشورت با رهبران هر دو مجلس یا یکی از آنها را منحل کند. مصوبات مجلس ظرف سی روز به تصویب مجلس می رسد. شاه فرمانده نیروهای مسلح است و ریاست عالی شورای قضایی، شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی توسعه و برنامه ریزی ملی را بر عهده دارد. پادشاه کنونی مراکش، پادشاه محمد ششم (متولد 1963 میلادی) است. ، که پس از مرگ شاه حسن دوم در 23 ژوئیه 1999 بر تخت نشست. خانواده سلطنتی سادات علوی هستند و شجره نامه ملک محمد ششم با سی و شش واسطه به فاطمه می رسد.
قضایی:
قوه قضائیه مستقل از سایر قوا است و تصمیمات دادگاه های آن به نام پادشاه صادر و اجرا می شود. شاه رئیس شورای عالی قضایی است. شورای قضایی علاوه بر پادشاه (به عنوان رئیس شورا) شامل: وزیر دادگستری، اولین رئیس دیوان عالی کشور، مدعی العموم، رئیس شعبه دیوان عالی کشور، دو نماینده از قضات تحقیقاتی است. دادگاه ها و چهار نماینده از دادگاه های بدوی. شاه علاوه بر انتصاب رئیس دیوان عالی کشور، طبق فرمان و به پیشنهاد شورای عالی قضایی قضات را نیز انتخاب می کند. سیستم قضایی شامل: دیوان عالی (مجلس علی)، دادگاه های تجدیدنظر، دادگاه های بدوی، دادگاه های منطقه ای، دادگاه های کار، دادگاه های تجاری و دادگاه عالی تجارت است.
مجلس:
پارلمان مراکش از دو مجلس نمایندگان و مشاوران تشکیل شده است. مجلس نمایندگان 325 عضو دارد و برای مدت 5 سال انتخاب می شوند. در انتخابات سپتامبر 2002، برای اولین بار 30 نماینده زن در سراسر کشور انتخاب شدند. شورای مشاوران (سنا) نیز دارای 270 عضو است که برای مدت 9 سال انتخاب می شوند.
جلسات مجلس عموماً علنی است و گزارش کامل آن در بولتن رسمی منتشر می شود. در ترکیب پارلمان فعلی، سه حزب «اتحادیه سوسیالیست»، «استقلال» و «عدالت و توسعه» به ترتیب بیشترین تعداد کرسی های مجلس نمایندگان را به خود اختصاص داده اند.
احزاب رسمی و قانونی:
بر اساس اصل سوم قانون اساسی مصوب 1375 احزاب سیاسی، تشکل های صنفی، مجتمع های محلی و اتاق های بازرگانی در تشکیلات و نمایندگی اتباع شرکت می کنند و حزب واحد نیز غیرقانونی است.
احزاب اپوزیسیون سنتی در جبهه ای به نام «کتله» فعالیت می کنند که شامل چهار حزب استقلال (PI)، اتحاد سوسیالیست نیروهای مردمی (USFP)، حزب پیشرفت و سوسیالیسم (PPS) و سازمان اقدام دموکراتیک خلق (OADP) است. احزاب حامی در جبهه دیگری به نام «وفاق» نیز فعال هستند. حزب متحد برای قانون اساسی (UC) و جنبش مردمی (MP) از جمله این احزاب هستند. برخی دیگر از احزاب موجود عبارتند از: تجمع ملی مستقلین (RNI)، جنبش دموکراتیک و اجتماعی (MDS)، جنبش ملی خلق (MNP)، حزب عدالت و توسعه (PJD)، حزب سوسیالیست دموکراتیک (PSD)، حزب جبهه نیروهای دموکراتیک (FFD). حزب اقدام (PA)، حزب دموکرات برای استقلال (PDI)، حزب دموکراتیک ملی (PND)، اتحاد دموکراتیک (UD)، حزب الاحد (AL AHD)، منشور آزادی ها (ADL)، حزب اصلاحات و توسعه ( PRD)
عضویت در سازمان های منطقه ای و بین المللی:
مراکش عضو چندین سازمان بین المللی و منطقه ای است که مهمترین آنها عبارتند از: سازمان ملل متحد، سازمان وحدت آفریقا (تعلیق عضویت آن در سال 1984)، اتحادیه عرب، سازمان کنفرانس اسلامی، مغرب عربی. اتحاد. اتصال. ، جنبش غیرمتعهدها و سازمان تجارت جهانی. مراکش یکی از بنیانگذاران سازمان کنفرانس اسلامی و صندوق حمایت از بیت المقدس است. دفتر مرکزی سازمان علمی و فرهنگی ایسسکو یکی از سازمان های وابسته به کنفرانس اسلامی در رباط است. 57 کشور اسلامی از جمله ایران در این سازمان عضویت دارند.
وضعیت اقتصادی کشور:
مراکش یا مغرب کشوری است که از شمال توسط دریای مدیترانه و از غرب با اقیانوس اطلس احاطه شده است. وجود بیش از 3500 کیلومتر سواحل، این کشور را از منابع عظیم دریایی و تجمع گونه های مختلف ماهی بهره مند کرده و شرایط ممتازی را برای این کشور ایجاد کرده است. در حال حاضر مغرب زمین در زمینه صادرات انواع ماهی از جمله ساردین و نرم تنان مانند اختاپوس به اروپا، آمریکا و آسیا فعال است. اقتصاد مراکش بر چندین عنصر ماهیگیری، کشاورزی، بازرگانی و صنعت گردشگری متمرکز است. خاک مغرب به دلیل آب و هوای معتدل و بارندگی برای کشاورزی بسیار مناسب است. مناطق مرکزی و شمالی این کشور مملو از درختان زیتون و میوه است و در واقع این شرایط مراکش را به یکی از صادرکنندگان اصلی زیتون تبدیل کرده است و میوه و سبزیجات نیز از دیگر محصولات صادراتی این کشور است. مغرب با فاصله کمتر از 15 کیلومتر از روی دریا به جنوب اسپانیا و در واقع به قاره اروپا متصل است که این امکان را به این کشور داده است تا دو قاره آفریقا و اروپا را به عنوان یک پل به یکدیگر متصل کند. این کشور یکی از شرکای تجاری اروپا به ویژه فرانسه است که عواملی مانند نزدیکی به جاده، زبان مشترک و قوانین موجود این امر را تسهیل کرده است.
فرهنگ :
مراکش در طول روند تاریخی خود همواره دارای فرهنگ نسبتاً غنی و متنوعی بوده است و هر بخش از آن در حالی که وابسته به این میراث فرهنگی است، ویژگیهای خاص خود را دارد.
جمعیت این کشور را دو قبیله سامی عرب و بربر آمازیغ تشکیل می دهند که علاوه بر اشتراکاتی مانند اسلام، میراث فرهنگی خاص خود را نیز دارند. بربرهای مراکش به اندازه اعراب در شکل گیری و حفظ فرهنگ و تمدن کشور خود مشارکت داشتند. از نظر تاریخی، مراکش در زمان هارون الرشید از تسلط بر بغداد خارج شد و تحت کنترل ترکان عثمانی قرار نگرفت. لذا با حفظ عنصر اسلامی-ملی، فرهنگ مراکشی خود را برجسته کرد.
مراکش تنها کشور جهان عرب است که توسط امپراتوری عثمانی مورد تهاجم و فتح قرار نگرفت. به طور کلی می توان تشخیص داد که مراکش در سفر تاریخی خود از مبادلات فرهنگی با بیگانگان به جز آنچه که خود می خواست اجتناب کرده و هویت فرهنگی خود را در اولویت اول قرار داده است. مراکشی ها همیشه سعی کرده اند حتی با پوشیدن لباس های سنتی خود به سنت های مذهبی و ملی خود پایبند باشند.
دین در مراکش:
طبق ماده 6 قانون اساسی مراکش، دین رسمی این کشور اسلام است. قانون اساسی در مورد نوع دین مسکوت مانده است، اما مذهب مالکی (امام مالک بن انس) از دیرباز (قرن یازدهم میلادی) در این کشور برقرار بوده و اکثریت قریب به اتفاق مردم پیرو مکتب فقهی امام مالک هستند. حکومت نیز بر وحدت دینی به عنوان یکی از پایه های وحدت مردم تاکید دارد. تعداد کمی از مسیحیان و یهودیان در مراکش زندگی می کنند. اکثر یهودیان مراکش، تقریباً 250000 نفر، که در حال حاضر 900000 نفر در اسرائیل هستند، در زمان پادشاهی حسن دوم به اسرائیل مهاجرت کردند. یهودیان کنونی در کازابلانکا، مراکش، مکنس، فاس، طنجه، اساویرا، رباط و سلا ساکن هستند. طبق اصل ششم قانون اساسی، دولت موظف است آزادی انجام امور دینی را برای همه تضمین کند.
مسجد حسن دوم:
مسجد حسن دوم مسجدی است که در کازابلانکا، مراکش واقع شده است. این مسجد از نظر وسعت بعد از مسجد جامع و مسجد النبی در ساحل کازابلانکا و بخشی از آن روی آب قرار دارد و با کمک های مردمی ساخته شده است. ساخت مسجد حسن دوم در سال 1980 آغاز شد و در سال 1993 به پایان رسید. مسجد حسن دوم گنجایش 110 هزار نفر را دارد که از این تعداد مکان نماز برای پنج هزار زن جدا شده و در کنار دریای آتلانتیک قرار دارد. و جهت مکه را با نورهای لیزری از مناره های آن نشان می دهد که نور آن در فاصله چند مایلی دیده می شود.در دریا مشاهده می شود.
نمایی از شهر کازابلانکا
شهر فاس از دیرباز و حتی از زمان تأسیس آن توسط سلسله ادریسیان شهری مذهبی بوده و برای آموزش فقه مالکی و علوم قرآنی تأسیس شده است. حوزه علمیه شهر فاس به نام «جامعه القروین» یکی از بزرگترین حوزه های علمی در مراکش است و طلاب آموزش دیده در این زمینه برای تبلیغ دینی به سراسر کشور و حتی سایر نقاط اتحادیه بزرگ مراکش اعزام می شوند. .
نمایی از شهر فاس
مدرسه علمیه دیگری به نام «مولای یوسف» در شهر مراکش وجود دارد که در واقع قلعه فرهنگ اسلامی-بربر است.
بدیهی است که علما و اعیان از این سمینارها به ویژه در شهر فاس در حکومت ها نقش آفرینی و مشارکت داشتند. شیوخ صوفیه، عمدتاً از نژاد بربر، دارای استقلال شخصی و همچنین نفوذ و پایگاه مردمی هستند.
مردم مغرب به طور کلی به ایران احترام می گذارند و آن را سرزمین فارس و سرزمین سلمان پارسی می دانند. گفتنی است سلمان فارسی در بین آنها از احترام خاصی برخوردار است.
رسانه های جمعی:
الف- رادیو و تلویزیون: برنامه های رادیویی و تلویزیونی در حال حاضر اکثر مناطق پادشاهی مراکش را پوشش می دهند، زمانی که از قلمرو ملی فراتر رفته و مناطق خاصی از جهان را پوشش می دهند. پخش مراکشی از سال 1928 وجود داشته است و زبان های پخش آن عربی، فرانسوی، اسپانیایی و بربری است. علاوه بر این، یک ایستگاه رادیویی خصوصی به نام Radio Méditerranée Internationale (RMI) در سال 1980 بر اساس اراده مشترک مراکش ایجاد شد. و فرانسه که برنامه هایی را به زبان های عربی و فرانسوی پخش می کند. تلویزیون مراکش (TVM) به طور رسمی در سال 1962 راه اندازی شد. همچنین دومین کانال تلویزیونی مراکش (2M) در مارس 1989 ایجاد شد. این کانال از نظر کیفیت برنامه و همچنین از نظر شکل ارائه برنامه ها بسیار بالا است.
ب- مطبوعات: حدود 650 عنوان نشریه به زبان های عربی و فرانسوی منتشر می شود که بیشتر آنها متعلق به احزاب و گروه های سیاسی یا دولتی است. نام روزنامه های اصلی و مهم مراکش در فهرست روزنامه های مراکشی درج شده است.
ج – آژانس مطبوعاتی: آژانس مطبوعاتی عربی مغرب “واکاله المغرب عربی” در سال 1959 تحت نظارت دولت ایجاد شد و زبانهای کاری آن عبارتند از: فرانسوی، انگلیسی و اسپانیایی. همچنین آژانس مطبوعاتی مراکش در سال 1958 توسط محمد پنجم ایجاد شد و در سال 1977 تبدیل به دولتی شد و امروزه با افزایش شعب خود توانسته است در ردیف خبرگزاری های مطرح جهان عربی، آفریقایی و اسلامی قرار گیرد. کشورها.
آثار تاریخی، باستانی و مراکز گردشگری:
آثار مهم تاریخی این کشور که شامل مساجد، مقبرههای سلاطین و کاخها میشود، در سه شهر تاریخی فاس، مکنس و مراکش قرار دارند. البته آثار تاریخی و گردشگری بسیاری در شهرهای کازابلانکا و رباط و شمال کشور مانند طنجه وجود دارد.
بلوار محمد ششم در طنجه