چرا به پژمان جمشیدی پسر بد سینمای ایران می گویند
پنجاه و نهمین جشنواره فیلم آنتالیا جایزه بهترین بازیگر مرد خود را به پژمان جمشیدی برای فیلم «الافزار» اهدا کرد.
پنجاه و نهمین جشنواره فیلم آنتالیا در ترکیه کار خود را به پایان رساند و فیلم «الافزار» به کارگردانی کاظم دانشی نماینده سینمای ایران در بخش رقابت های بین المللی این رویداد سینمایی موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد برای پژمان جمشیدی شد.
«الافزار» اولین کتاب کاظم دانشی به کارگردانی بهرام رادان به موضوعی حساس اجتماعی می پردازد و پژمان جمشیدی نقش اصلی را به عنوان محقق بازی می کند. سارا بهرامی، سهرا پسیانی، ترلان پروانه، مائده طهماسبی، مهدی زمین پرداز و صدف اسپهبدی از بازیگران آن هستند.
این فیلم در بخش سودا سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و در چندین رشته نامزد شد و در نهایت چهار جایزه بهترین دوبله، بهترین تدوین، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (صدف اسپهبدی) و بهترین فیلمنامه را از آن خود کرد.
پژمان جمشیدی
لینک کوتاه خبر:
۰ نفر دیگر این مطلب را پسندیدند
به گزارش همشهری آنلاین، پژمان جمشیدی به عنوان یک کشف بزرگ دهه اخیر سینمای ایران سرمایه های قابل توجهی برای ستاره شدن دارد.
مهم ترین اتفاقی که در این مسیر برای جمشیدی افتاد این است که او نیز مانند بسیاری از کشفیات سینمایی، تصادفی وارد این عرصه نشد. در سال 1369 از آنجایی که دوستی دیرینه ای با سروش صحت داشت به عنوان مهمان در یکی از قسمت های ساختمان پزشکان به اجرای برنامه پرداخت. جادوی دوربین و روان بودن بازی او، هم جمشیدی و هم صحت را به تداوم این همکاری، اما جدی تر، امیدوار کرد.
جمشیدی به زودی پیشنهادی سیناپس مانند از ساختن زندگی یک فوتبالیست می دهد که چندان جدی گرفته نمی شود و این پیشنهاد زمینه ساخت سریال پژمان را فراهم می کند. سریالی که هنوز هم در تاریخ تلویزیون کشورمان یک اثر کالت محسوب می شود.
پژمان از بازیگری رونمایی کرد که توانست ارتباط گرمی با مردم برقرار کند. شیرینی جذابی در کلام و رفتارش وجود داشت که تماشاگران را به خود جلب می کرد. او مسلط بود و شوخی هایش منحصر به خودش بود که تا آن زمان بازیگران زیادی به نمایش گذاشته نشده بودند. او تعادل خوبی در حفظ ثبات عاطفی از خود نشان داد و اگرچه رزومه ای نداشت، اما بسیار پخته به نظر می رسید و کار می کرد.
مجموعه همه این عوامل باعث شد تا مخاطبان از این سریال استقبال خوبی کنند و در عین حال سیل پیشنهادات به سمت جمشیدی سرازیر شود.
هوش بالای جمشیدی در آن زمان مورد توجه در انتخاب پروژه بود. جمشیدی همزمان که در کانون توجه سینماگران سینما و تلویزیون قرار داشت، در رشته سینما و تئاتر تحصیل کرد. در حالی که منتظر دیدن فیلمهایی از تاریخ سینما بود و با مشورت متخصصان سینما تصمیم گرفت برای ورود کاملتر به سینما روی صحنه تئاتر برود.
بنابراین از زمستان 92 تا پایان سال 95 در 15 نمایش بازی کرد و توانست خود را به عنوان یک بازیگر نوظهور سینمای کشور ثابت کند.
جمشیدی در عین حال فعالیت خود را در مدیوم های مختلف ادامه می دهد تا برخلاف بسیاری از بازیگرانی که به شهرت رسیده اند، فعالیت خود را تنها در سینما محدود نکند.
بر اساس این فرمول، جمشیدی تا سال 1374 علاوه بر حضور در 15 نمایش روی صحنه، تجربه بازی در 3 سریال پرمخاطب سال های ابری، دیوار به دیوار 1 و نفس و در سینما در آثاری مانند آتش بس را داشت. . 2، مرد من ناصر حجازی، 50 کیلو آلبالو، خوب، بد، جلف، آذر و من دیوانه نیستم.
این انتخاب خوب، جمشیدی را از بازیگری کمدی باز داشت و علاوه بر ایفای نقش در کارهای جدی، با گسترش فعالیت هایش در تئاتر، سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی، از خود چهره ای محبوب و بدون محدودیت فکری ساخت. کارش را دوست نداشت
این روند در نیمه دوم دهه 90 که جمشیدی برای ادامه فعالیت خود تجربه کافی کسب کرده بود، با شتاب بیشتری ادامه یافت.
همین رویکرد برای جمشیدی کافی بود علاوه بر اینکه چندین سال پرفروش ترین بازیگر سینمای ایران شد، اما 3 بار هم نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد. نکته مهم این نامزدی ها این بود که اگرچه نامزدی اولیه جمشیدی جدی گرفته نشد، اما او در دور دوم و سوم توانست انتقادات از عملکردش را به سمت هنر خود سوق دهد که در چهلمین دوره جشنواره، او فینالیست بزرگ معرفی شد.
گرچه جمشیدی با هنر خود توانست به انتقادات پاسخ دهد، اما برگ برنده در این زمینه عدم گرایش به حاشیه و بی توجهی به فرامتن بود. جمشیدی در تمام این سال ها همواره مورد انتقاد گروهی قرار می گرفت که او را به عنوان بازیگر نمی پذیرفتند، اما او هیچ گاه مستقیماً با این گروه برخورد نکرد و تا جایی که توانست در مدیوم های مختلف کار کرد و رکوردها را به نفع خود حرکت داد.
جمشیدی در تلویزیون در سه گانه زیرزمینی به عنوان یکی از پرمخاطب ترین آثار تاریخ این رسانه به ایفای نقش پرداخت که رضایت زیادی را برانگیخت. او در فیلم در 24 فیلم بازی کرد که هیچکدام علاوه بر شکست در گیشه، در صدر و یا نیمی از فهرست پرفروش ها قرار نگرفت، از جمله 50 کیلو گیلاس، تگزاس، دینامیت و دنیا با من می رقصد. اشاره شده.
«تی تی» پیشتاز فروش 700 میلیون تومانی «دوزیستان» در اولین روز اکران
ماجرای زنی که می خواهد پژمان جمشیدی را در دادگاه بخرد را ببینید
آیا جواد عزتی و پژمان جمشیدی گیشه را نجات خواهند داد؟ | فیلم هایی که فردا اکران می شوند
جمشیدی با فروش حدود 63 میلیارد دلاری، پرفروش ترین بازیگر سال سینما 98 شد. در سال 1400 تک فیلم دینامیت 60 میلیارد تومان فروخت و او را برای دومین بار پرفروش ترین بازیگر سال کرد و برای امسال با درام اجتماعی الافزار .وویت 16 میلیارد و 400 میلیون تومان جمع آوری کرد. رقمی که در کنار تداوم فروش الافزار، افتتاحیه دوزیستان و احتمال اکران چند فیلم دیگر او که اکران آن ها برنامه ریزی شده است، او را برای 3 سال متوالی به عنوان پرفروش ترین بازیگر سال انتخاب کرده است. و رکورد عجیبی را برای این کشف نوپای سینمای ایران به ثبت رساند. .
جمشیدی این روزها در بسترهای اینترنتی هم خوش درخشیده و با آفتاب پرست توانسته مخاطبان زیادی را به این سریال جذب کند. او همچنین به زودی در بخارست از مقابل دوربین می گذرد تا با این کمدی گیشه سینمای ایران را به تصویر بکشد.
پژمان جمشیدی از آثار ارزشمند سینما، تلویزیون، تئاتر و شبکه نمایش خانگی محسوب می شود. بازیگری که در این 9 سال فعالیت جدی علاوه بر افزودن سبک و سیمای جدید بازیگری به سینمای ایران، ارزش خوبی برای رسانه های تصویری و نمایشی کشور به ارمغان آورده است که تراز مالی این صنعت را به رونق خوبی رساند.