چرا در خواب ضربان قلب بالا میرود

ضربان قلب طبیعی در حالت استراحت برای بزرگسالان بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. به طور کلی، ضربان قلب پایین در حالت استراحت نشان دهنده عملکرد کارآمدتر قلب و آمادگی قلبی عروقی بهتر است.وقتی ضربان قلب در طول خواب افزایش می یابد، می تواند منجر به عوارضی مانند حمله قلبی و سکته شود. در ادامه به تمامی علل تپش قلب در خواب و روش های کنترل آن پرداخته ایم.

علل تپش قلب در خواب

1- استرس

افزایش سطح استرس می تواند باعث ترشح هورمون هایی در خون شود که ضربان قلب را افزایش می دهد. افرادی که سبک زندگی آنها با استرس و اختلالات مرتبط با اضطراب همراه است، در چنین شرایطی پس از بیدار شدن با تپش قلب مواجه می شوند که معمولاً در شرایط استرس زا تشدید می شود و ممکن است حتی خواب فرد نیز با هم مخلوط شود، نگرانی دائمی، کوتاهی نفس و تنفس کم عمق همه ناشی از استرس است.

2- رژیم غذایی شیرین

مصرف غذاهای شیرین قبل از خواب می تواند باعث تپش قلب در هنگام خواب شود. در این شرایط بدن به راحتی قند را جذب می کند. خوردن چنین غذاهایی می تواند قند خون را افزایش دهد. قند خون اضافی می تواند باعث ترشح هورمون های استرس شود.

3- مصرف کافئین

مصرف کافئین همچنین می تواند باعث نامنظم شدن ضربان قلب و تپش قلب در برخی افراد شود و منجر به اضطراب و عصبانیت شود.

4- مصرف کم آب

کم آبی بدن نیز یکی از عوامل ایجاد ضربان قلب نامنظم است. کم آبی خفیف می تواند علائمی مانند تشنگی، خشکی دهان و کاهش ادرار را ایجاد کند. اگر این کم آبی بدتر شود، علائمی مانند تپش قلب، تنگی نفس یا فشار خون پایین ممکن است رخ دهد.

5- کم خونی

افراد مبتلا به کم خونی گلبول های قرمز کافی در خون خود ندارند و در نتیجه بدن آنها با مشکلاتی مانند ضربان نامنظم قلب مواجه می شود. سردرد و تنگی نفس از دیگر علائم مرتبط با تپش قلب هستند.

6- خواب و کابوس

کابوس خواب آشفته ای است که با تعریق و لرزش همراه است. کابوس باعث افزایش تب قلبی می شود و در کودکان بیشتر از جوانان دیده می شود.

7- فلج خواب

فلج خواب نیز می تواند باعث تپش قلب شود. در این دوران فرد پس از بیدار شدن نمی تواند حرکت کند و در نتیجه دچار ترس شدید می شود. همچنین ممکن است در قفسه سینه خود احساس فشار کنید.

8- بی خوابی

بی خوابی می تواند علت مشکلات مختلفی باشد. کمبود خواب نیز می تواند باعث تپش قلب شود. اگر شب قبل خوب نخوابیده باشید با مشکلاتی مانند تپش قلب مواجه خواهید شد.

9- آپنه خواب

آپنه خواب علائم زیادی دارد که یکی از آنها تپش قلب در هنگام خواب است. آپنه خواب معمولا زمانی اتفاق می افتد که قلب فرد در شب به طور مداوم از تپش باز می ایستد. تپش ناگهانی قلب به طور مداوم باعث مشکلات تنفسی و تامین اکسیژن می شود و استرس زیادی را برای ما به همراه خواهد داشت.

10- فیبریلاسیون دهلیزی

این مشکل زمانی رخ می دهد که سیگنال های الکتریکی در قلب به درستی کار نمی کنند و باعث اختلال در ریتم قلب و ایجاد ریتم غیر طبیعی قلب می شوند.

11- دیابت

وقتی قند خون پایین است، فرد دچار اضافه وزن و مضطرب می شود. دلیل این امر کاهش ترشح اپی نفرین در بدن است. اپی نفرین هورمونی است که برای پاسخ ایمنی استفاده می شود.

12- تغییرات در هورمون های زنانه

تغییرات قابل توجه در سطح استروژن و پروژسترون در بدن علت تپش قلب در برخی از زنان است. با نزدیک شدن به یائسگی، سطح استروژن آنها به طور طبیعی کاهش می یابد و ضربان قلب افزایش می یابد. . همچنین این مشکل در دوران قاعدگی نیز ممکن است رخ دهد.

13- تب

تغییرات دمای بدن مانند تب نیز از عوامل تغییر ضربان قلب است.

14- عارضه دارویی

برخی از داروها، مانند داروهای زیر، می توانند باعث تپش قلب در هنگام خواب شوند:

داروهای استروئیدی استنشاقی مانند داروهایی که برای درمان آسم استفاده می شوند.

داروهای رایج برای درمان سرماخوردگی

ریتالین یا آدرال که برای درمان علائم بیش فعالی استفاده می شود.

برخی از داروهای تیروئید

15- ورزش شدید

ورزش یکی از عواملی است که می تواند ضربان قلب را تقویت کند و پس از ورزش ضربان قلب افزایش یابد. وقتی بعد از ورزش به خواب می روید، ممکن است تپش قلب را تجربه کنید.

بخونیدش:  چرا نمیتونم حساب جدید تو اینستا باز کنم

علائم تپش قلب در هنگام خواب

عوارض افزایش ضربان قلب

اگر ضربان قلب شما سریع باشد، فشار خون شما ممکن است کاهش یابد و باعث بیهوش شدن شما شود.

تپش قلب می تواند باعث آریتمی های تهدید کننده زندگی شود و همچنین می تواند از ضربان قلب موثر جلوگیری کند و در نهایت منجر به ایست قلبی شود.

تپش قلب می تواند باعث لخته شدن خون شود. این لخته می تواند پاره شده و عروق مغز را مسدود کند و باعث سکته شود.

نارسایی قلبی زمانی رخ می دهد که قلب نتواند برای مدت طولانی خون را به خوبی پمپاژ کند.

علت تپش قلب را تشخیص دهید

پزشک شما احتمالا ابتدا یک معاینه فیزیکی انجام می دهد و آزمایش های زیر را برای بررسی سلامت قلب شما تجویز می کند:

آزمایش خون

تجزیه و تحلیل ادرار

EKG

پژواک قلب

تست استرس قلبی

کنترل ضربان قلب

1- اگر تپش قلب شدید دارید برخیزید و چند قدمی راه بروید. پیاده روی به گردش خون کمک می کند و به نظر می رسد آرام بخش باشد.

2- سعی کنید افکار خود را مرتب کنید. کتاب بخوانید، تلویزیون تماشا کنید و موسیقی گوش دهید.

3- نوشیدن آب خنک باعث ایجاد احساس آرامش می شود.

4- قهوه و سیگار را کنار بگذارید.

تکنیک تنفس 4-7-8

ابتدا لب های خود را باز نگه دارید. صدای ملایمی در بیاورید و بگذارید کاملا از دهانتان خارج شود

سپس لب های خود را ببندید، ساکت باشید و از طریق بینی نفس بکشید و سر خود را تا چهار عدد پایین بیاورید.

سپس نفس خود را به مدت هفت ثانیه حبس کنید.

به مدت هشت ثانیه از طریق دهان بازدم کنید.

وقتی دوباره استنشاق می کنید، چرخه جدیدی از تنفس را شروع می کنید. این الگو را برای چهار نفس کامل تمرین کنید.

نفس حبس شده (به مدت هفت ثانیه) مهمترین بخش این تمرین است. همچنین توصیه می شود که هنگام شروع فقط 4-7-8 را برای چهار نفس تمرین کنید. به تدریج، می توانید این کار را تا هشت نفس کامل انجام دهید.

این تکنیک تنفسی نباید زمانی که آمادگی ندارید تمرین شود، کاملاً استراحت کنید. اگرچه لزوماً نیازی به استفاده از آن برای خواب نیست، اما همچنان می‌تواند تمرین‌کننده را در حالت آرامش عمیق قرار دهد. مطمئن شوید که نیازی نیست بلافاصله پس از تکمیل چرخه تنفس خود هوشیار باشید.

اصلاح طرح

1- سطح پایین پتاسیم و کم آبی بدن می تواند باعث تپش قلب شود.

2- اگر از هیپوگلیسمی یا هیپوگلیسمی رنج می برید، احتمال تپش قلب به دلیل رژیم غذایی افزایش می یابد. همچنین اگر قند خون پایینی دارید، خوردن غذاهای پر کربوهیدرات و قندهای فرآوری شده می تواند باعث تپش قلب شود.

3- مصرف الکل نیز باعث تپش قلب می شود. برخی تحقیقات ارتباطی بین فیبریلاسیون دهلیزی و مصرف الکل پیدا کرده اند.

4- آلرژی یا حساسیت غذایی نیز می تواند باعث تپش قلب شود.

5- سوزش سر دل در اثر خوردن غذاهای تند نیز می تواند باعث تپش قلب شود.

6- غذاهای سرشار از سدیم نیز می توانند باعث تپش قلب شوند. بسیاری از غذاها، به ویژه غذاهای کنسرو شده یا فرآوری شده، حاوی سدیم هستند.

7- غذاها و نوشیدنی های حاوی اسید آمینه تیرامین می توانند فشار خون را افزایش دهند که منجر به تپش قلب می شود.

8- تئوبرومین معمولا در شکلات یافت می شود که می تواند ضربان قلب را افزایش داده و باعث تپش قلب شود. برخی تحقیقات نشان داده است که تئوبرومین می تواند تأثیر مثبتی بر خلق و خوی افراد داشته باشد. اما مصرف زیاد آن دیگر مفید و سودمند نیست.

نتیجه

در بیشتر موارد، علت تپش قلب یک مشکل جزئی و موقت در ریتم قلب است که خطرناک نیست، اما در موارد نادر ممکن است نشان دهنده مشکل در قلب یا قسمت دیگری از قلب باشد. اگر تپش قلب شما در شب ادامه دارد، حتما به پزشک مراجعه کنید. تغییر رژیم غذایی و کنترل احساسات و استرس کمک زیادی به پیشگیری از این بیماری می کند.

10 تا از بهترین روش های گیاهی برای تقویت قلب

دلایل متعددی وجود دارد که باعث می شود در طول خواب دچار تنگی نفس و تپش قلب شویم. تنگی نفس و تپش قلب می تواند نشانه بیماری قلبی و ریوی باشد. گاهی اوقات شرایطی مانند آپنه خواب، آلرژی یا اضطراب نیز باعث آن می شود. تپش قلب در هنگام خواب ناشی از احساس نبض قوی در قفسه سینه، گردن یا سر است که خوشبختانه اغلب خطر جدی نیست. با ما بمان.

بخونیدش:  چرا گوشی هواوی با کابل به کامپیوتر وصل نمیشه

آنچه در این مقاله می خوانید:

چرا هنگام خواب دچار تنگی نفس می شویم؟

تنگی نفس دشواری یا ناراحتی هنگام تنفس را توصیف می کند. فرد احساس شل شدن در قفسه سینه می کند و نمی تواند هوای کافی دریافت کند. تنگی نفس شایع‌ترین علامت نارسایی قلبی است، اما می‌تواند ناشی از بیماری‌های دیگر مانند بیماری‌های ریوی، بیماری‌های قلبی، آلرژی، آپنه خواب، اضطراب، آمفیزم یا کم خونی شدید باشد. اگر دچار تنگی نفس شدید یا ناگهانی شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید. در ادامه، تمام علل احتمالی تنگی نفس در خواب را بررسی کرده ایم:

1) تنگی نفس به دلیل مشکلاتی در ریه ها مانند:

لخته خون

تورم و تجمع مخاط

بیماری انسداد مزمن ریه (COPD)

ذات الریه

فشار خون بالا

سایر بیماری های ریوی

۲) مشکلات راه های هوایی منتهی به ریه ها که باعث تنگی نفس می شود

مجاری هوا در بینی، دهان یا گلو مسدود شده است

خفگی به دلیل گیر کردن چیزی در مجاری تنفسی

تورم در اطراف تارهای صوتی

آسم

3) تنگی نفس ناشی از مشکلات قلبی از جمله موارد زیر

درد قفسه سینه به دلیل جریان خون ضعیف در رگ های خونی قلب

حمله قلبی

نقص قلبی از بدو تولد

نارسایی قلبی

اختلال در ریتم قلب

4) سایر علل تنگی نفس

آلرژی

ارتفاعات بالا که در آن اکسیژن کمتری در هوا وجود دارد

گرد و غبار موجود در محیط

پریشانی عاطفی، مانند اضطراب

مورد وحشت

ورزش

هنگامی که نارسایی قلبی به تدریج رخ می دهد، تنگی نفس نیز به تدریج رخ می دهد که تشخیص آن را دشوار می کند. اما افرادی که نارسایی قلبی شدیدتر دارند با حداقل ورزش دچار تنگی نفس می شوند.

ارتباط آسم با تنگی نفس چگونه است؟

اپیزودهای مکرر تنگی نفس ناگهانی در شب یا در ساعات اولیه صبح یکی از علائم بارز آسم است. علائم دیگر شامل سرفه و خس خس سینه است. اگر در شب علائم مکرر آسم دارید، آسم شدیدتر و کمتر قابل کنترل است. هنگامی که حمله آسم رخ می دهد، پوشش مجاری تنفسی متورم می شود و ماهیچه های اطراف راه های هوایی منقبض می شوند و میزان هوایی که می تواند از آن عبور کند کاهش می یابد. اگر راه‌های هوایی حساس دارید، علائم آسم می‌تواند با تنفس در محیط‌هایی که حاوی مواد آلرژی‌زا مانند گرد و غبار، گرده گل، دود تنباکو یا موی حیوانات است نیز ایجاد شود.

آیا دستگاه تصفیه هوا می تواند به رفع تنگی نفس در شب کمک کند؟

اگر تنگی نفس شبانه با میزان آلرژن های موجود در هوا مرتبط باشد، استفاده از دستگاه تصفیه هوا در هنگام خواب کمک می کند. در غیر این صورت حتما با پزشک مشورت کنید. این روش هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان مبتلا به آسم معتبر است. اکثر دستگاه های تصفیه هوا مواد حساسیت زا را روی فیلترها به دام می اندازند، اما برخی از آنها دارای فناوری جدیدی هستند که می تواند آلرژن های موجود در هوا را از بین ببرد. این فناوری که اکسیداسیون الکتروشیمیایی نامیده می شود، آلاینده ها را برای تصفیه هوا تجزیه می کند. استفاده از این وسایل مفیدتر است.

تپش قلب در هنگام خواب

ضربان قلب با تعداد انقباضات (ضربان) قلب در دقیقه اندازه گیری می شود. ضربان قلب بسته به نیازهای فیزیکی بدن، از جمله نیاز به دریافت اکسیژن و دفع دی اکسید کربن، می تواند متفاوت باشد. تاکی کاردی ضربان قلب سریعی است که در حالت استراحت بیش از 100 دور در دقیقه تعریف می شود. برادی کاردی ضربان قلب پایینی است که در حالت استراحت کمتر از 60 ضربه در دقیقه تعریف می شود. در طول خواب، ضربان قلب آهسته در حدود 40 تا 50 دور در دقیقه معمول است و طبیعی تلقی می شود. هنگامی که قلب به طور منظم نمی تپد، به آن آریتمی قلبی می گویند. ناهنجاری های ضربان قلب گاهی اوقات نشان دهنده بیماری است.

چرا هنگام خواب تپش قلب را تجربه می کنیم؟

تپش قلب باعث می شود احساس کنید قلب شما خیلی سریع می زند. تپش قلب در قفسه سینه، گلو یا گردن احساس می شود. تپش قلب در خواب گاهی آزاردهنده یا ترسناک است، اما معمولاً جدی یا مضر نیست و معمولاً خود به خود از بین می رود.

1- علل تپش قلب در خواب که ارتباطی با مشکلات قلبی ندارد:

احساسات قوی مانند اضطراب، ترس یا استرس

بخونیدش:  چرا در ترجمه سه فعل عربی در فارسی فقط یک فعل است

فعالیت بدنی شدید

مصرف کافئین، نیکوتین، الکل

شرایط پزشکی از جمله بیماری تیروئید، هیپوگلیسمی، کم خونی، فشار خون پایین، تب و کم آبی بدن

تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، بارداری یا درست قبل از یائسگی. گاهی اوقات تپش قلب در دوران بارداری نشانه کم خونی است.

مصرف برخی داروها، از جمله قرص های لاغری، ضداحتقان ها، داروهای استنشاقی آسم، داروهای کم کاری تیروئید و داروهای غیرقانونی مانند کوکائین و آمفتامین ها.

سطوح غیر طبیعی الکترولیت بدن

برخی از افراد هنگام خواب پس از وعده های غذایی پر کربوهیدرات، قند یا چربی، یا پس از خوردن غذاهای سرشار از مونوسدیم گلوتامات (MSG)، نیترات یا سدیم، تپش قلب را تجربه می کنند. برخی مکمل های گیاهی و غذایی و همچنین آلرژی های غذایی نیز باعث تپش قلب می شوند.

شایع ترین نوع تپش قلب که مربوط به قلب شما نیست زمانی رخ می دهد که شما خم می شوید زیرا فشار شکم افزایش می یابد و سپس به مری که پشت دهلیز چپ قلب شما قرار دارد منتقل می شود و باعث تپش قلب می شود.

یکی دیگر از عواملی که باید در هنگام تجربه تپش قلب در شب در نظر گرفت این است که این تپش قلب در طول روز اتفاق می‌افتد، اما به دلیل سطح صدای پایین‌تر و حواس‌پرتی کمتر در هنگام خواب، تنها در شب متوجه آن می‌شوید.

۲- تپش قلب در خواب گاهی نشانه بیماری قلبی است

بیماری های قلبی که علائم آن تپش در هنگام خواب است شامل موارد زیر است:

حمله قلبی

بیماری عروق کرونر

نارسایی قلبی

مشکلات دریچه قلب

مشکلات عضله قلب

این بیماری های قلبی علاوه بر تپش قلب، باعث سرگیجه، درد قفسه سینه و غش می شود. در صورت مشاهده این علائم، حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان تپش قلب در خواب چیست؟

اگر پزشک دلیل جدی برای تپش قلب در هنگام خواب پیدا نکرد و آن را بی خطر دانست، به شما توصیه می کند از مواردی که باعث تپش قلب می شود خودداری کنید. استراتژی ها شامل موارد زیر است:

با تمرینات تمدد اعصاب و یوگا اضطراب و استرس را کاهش دهید. موقعیت استرس زا را رها کنید و سعی کنید آرام شوید.

مصرف الکل، نیکوتین، کافئین را به حداقل برسانید.

از داروهایی که به عنوان محرک عمل می کنند اجتناب کنید. گاهی لازم است مصرف داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی را قطع کنید.

رژیم غذایی خوبی داشته باشید.

اگر تغییر سبک زندگی کمکی نکرد، ممکن است داروهایی مانند مسدودکننده‌های کانال کلسیم یا مسدودکننده‌ها تجویز شوند.

اگر علت تپش قلب شما مربوط به بیماری قلبی باشد، به متخصص قلب ارجاع داده می‌شوید که با دارو یا سایر روش‌های درمانی درمان می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا