چرا در دریای خزر غرق می شوند
شنا در دریا هرگز شبیه به شنا کردن در استخر نیست
علت غرق شدن در دریای خزر
هر ساله شاهد آن هستیم که صدها نفر که برای تعطیلات تابستانی به دریا می روند و تفریح می کنند، گرفتار یکی از بدترین مرگ ها یعنی غرق شدن می شوند و خاطره ای تلخ در ذهن و جان بازماندگان به جای می گذارند. . اگرچه دلیل اصلی مرگ شناگران دریای خزر در سال های اخیر به خوبی مشخص است، اما اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد و متاسفانه هر ساله در فصل تابستان همان اتفاقات تلخ سال قبل تکرار می شود. خواندن چند خط بعدی می تواند برای شما و عزیزانتان اهمیت حیاتی داشته باشد. پس کمی برای آن وقت بگذارید.
شنا در دریا هرگز شبیه شنا کردن در استخر نیست و علاوه بر دانستن شنا و داشتن مهارت های بالا، شناخت ویژگی های آب دریا نیز ضروری است و تماس با چشم باعث سوزش چشم دردناک و به طور کامل می شود. تمرکز شناگر را از بین می برد و او را از یافتن راه به ساحل باز می دارد. اگر آب دریا وارد نای و ریه های فرد شود، سرفه شدیدی رخ می دهد که عملاً شنا را غیرممکن می کند و شناگر کاملاً مستأصل می شود. ضربات امواج دریا انسان را به این طرف و آن طرف می برد و تمام توان و انرژی او را تخلیه می کند.
آبهای گل آلود ساحلی دریای خزر باعث میشود که حتی با عینک شنا هم نتوان خیلی از زیر آب را دید و به عنوان مثال میتوان یک منطقه کم عمق را از یک منطقه عمیق تشخیص داد یا یک فرد غرق شده را در زیر آب پیدا کرد. برای فردی که در چنین شرایطی گرفتار شده است بسیار دشوار است که خود را از خطر نجات دهد. علاوه بر این، طبق یک اصل، برای شنای بزرگسالان در عمق بیشتر از یک و نیم متر در آب دریا، نه تنها باید فنون شنا را به خوبی بلد باشند، بلکه باید از قدرت بدنی و استقامت خود نیز اطمینان داشته باشند. حتی با وجود مهارت و قدرت بدنی زیاد، دریا هنوز مکان امنی برای شنا نیست، زیرا:
جریان های ساحلی عامل اصلی مرگ شناگران حرفه ای است
امواج دریا که به سمت ساحل حرکت می کنند همیشه مقدار زیادی آب را به خشکی منتقل می کنند. این حجم زیاد آب باید به دریا بازگردد و برای این منظور در برخی نقاط ساحل تقریباً به طور غیرقابل پیش بینی کانال هایی در آب دریا به سمت دریا ایجاد می شود که در آن آب با سرعت زیاد در جهت مخالف جریان می یابد. جریان (یعنی از ساحل به دریا). این جریانها با امواج آب کاملاً متفاوت هستند و به آنها جریانهای ساحلی، جریانهای شکافی یا جریانهای مرگ میگویند که در بسیاری از نقاط جهان بهویژه سواحل دریای خزر قربانیان زیادی میگیرد.
جریان های ساحلی عامل اصلی مرگ شناگران حرفه ای است
جریان ریپ از بالا شبیه یک بادبزن دستی است که دسته آن به سمت ساحل و دهانه آن به سمت دریا است. جسمی است، بازگشت به ساحل برای او عملا غیرممکن است، او را به سرعت به دریا می کشد.
برای درک بهتر قدرت این جریان باید گفت که سرعت این جریان عموماً از رکورد سرعت شنای المپیک بیشتر است. این بدان معناست که حتی بهترین قهرمان شنای المپیک هم نمی تواند مقابل او شنا کند و به ساحل بازگردد. عرض جریان برگشتی از 3 تا بیش از 60 متر است و طول آن در دریا بسیار متفاوت است (گاهی اوقات فقط در ناحیه ای است که امواج می شکند یا موج فرو می ریزد و پس زمینه سفید ایجاد می کند، گاهی اوقات این است. تا ده ها متر به دریا برده شود).
تقسیم علائم فعلی
تشخیص اینکه چه زمانی جریان جدایی شکل می گیرد برای مردم عادی سخت است. در بسیاری از موارد مشاهده شده است که افراد زیادی در دریا آب تنی می کنند، همه چیز عادی و خوشایند به نظر می رسد، اما در این بین انسان به سادگی و بی سر و صدا در وسط جریان ریپ غرق می شود. بنابراین، جریان ریپ لزوماً مختص دریاهای مواج و مناطق پرخطر نیست.
زمانی که دریا مواج است، احتمال جریان های شکاف بسیار زیاد است. بنابراین در این شرایط نباید وارد آب دریا شوید و بهتر است شنا را به زمان دیگری موکول کنید و از زیبایی ساحل لذت ببرید. توجه داشته باشید که جریان های شکاف می تواند در همه دریاها، دریاچه ها و اقیانوس ها رخ دهد. برخی از علائم قابل مشاهده جریان شکاف عبارتند از:
1- آب در محل جریان ریپ آرام و بدون موج است.
2- رنگ آب در محل جریان شکاف با سایر نقاط متفاوت است (عکس های بالا).
3- خطی از آب کف آلود، کف یا زباله در محل جریان شکاف به سمت دریا در حال حرکت است.
4- امواجی که به ساحل می رسند در محل جریان برگشتی می شکنند.
5- در بسیاری از نقاط سواحل گیلان و مازندران ساحل شنی است. در ساحل شنی نشانه هایی شبیه به اشکال هلالی وجود دارد. نوک هلال جایی است که جریان ریپ تشکیل می شود.
روش فرار جریان تقسیم
اگر گرفتار جریان شکافی شدید، ابتدا آرام باشید. دوم، هرگز، هرگز، هرگز برخلاف جریان و به سمت ساحل شنا نکنید. این عمل کشنده منجر به خستگی کامل شناگر می شود و شناگر خسته به راحتی غرق می شود. در عوض، خود را سرپا نگه دارید. اکنون دو گزینه دارید:
1- اگر آمادگی کافی برای شنا دارید
الف- به موازات ساحل، کاملاً از مسیر جریان خارج شده و سپس به صورت مورب به سمت ساحل حرکت کنید (شکل زیر را ببینید).
ب- یا به موازات ساحل در آبهای عمیق شنا کنید تا از جریان ریپ خارج شوید. در اعماق زیر آب، جریان برگشتی قدرت کمتری دارد. بنابراین می توان به این ترتیب از مسیر جریان خارج شد و سپس به آرامی و به صورت مورب از عمق آب به سطح برگشت و به صورت مورب به ساحل بازگشت. توجه داشته باشید که این روش نیاز به توانایی نگه داشتن نفس برای مدت نسبتا طولانی دارد.
اگر در جریان پارگی گرفتار شدید، هرگز برخلاف جریان پارگی به سمت ساحل شنا نکنید
2- اگر قدرت بدنی معمولی دارید
با جریان به سمت دریا حرکت کنید معمولا جریان پس از طی چند متر تا چند ده متر قدرت خود را از دست می دهد. در اینجا می توانید از جریان موازی با ساحل فرار کنید و پس از چندین متر پیاده روی از جریان، ابتدا نفس بکشید، سپس درخواست کمک کنید، سپس به صورت مورب به ساحل برگردید. لازم به ذکر است که دریا معمولا در خارج از منطقه موج سواری آرام تر است.
منطقه شکست منطقه ای است که موج در آن فرو ریخته و به صورت پس زمینه سفید دیده می شود و این منطقه برای شنا مناسب نیست. بنابراین، شناگری که بتواند از منطقه موج شکن در سطح آب دور بماند، از جریان پارگی در امان خواهد بود (اگرچه به طور کلی توصیه نمی شود بیش از حد طولانی بماند). برای اکثر شناگران دور از ساحل است.
ناحیه شکستن موج، ناحیه ای است که موج در آن فرو ریخته و فوم سفید در نظر گرفته می شود
در دو دسته افراد با قدرت بدنی بالا و قدرت بدنی معمولی
اگر تصمیم گرفتید که کمک به شما نمی رسد و باید با قدرت خود به ساحل برگردید، با امواج به ساحل برگردید. هنگامی که امواج بزرگ به سمت شما می آیند، چند ثانیه نفس بکشید و حدود یک متر زیر آب بروید تا از برخورد موج جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که ممکن است دوباره در جریان ریپ دیگری گرفتار شوید. در این مرحله تردید نکنید و با آن به دریا بروید، اما با رعایت اصول بالا دوباره به ساحل برگردید.
چند توصیه مهم
1- جریان ریپ معمولاً بسیار قوی است و به راحتی می تواند جان شناگران بسیار با تجربه را به خطر بیندازد. اگر شما یا عزیزانتان هنوز شنا در دریا را به طور کامل یاد نگرفته اید، اگر از توانایی بدنی خود برای شنا در دریاهای مواج و تکنیک های شناور ماندن روی امواج مطمئن نیستید، بهتر است در دریا شنا نکنید. یا لااقل از خنکی آب کنار دریا لذت ببرید و دچار گرفتاری ها و بلاهای جبران ناپذیر نشوید.
جریان های ریپ معمولاً بسیار قوی هستند و می توانند به راحتی جان شناگران با تجربه را به خطر بیندازند
2- در بستر آب سواحل دریای خزر (مخصوصاً از آستارا تا نکا) پشته های ماسه ای وجود دارد که بر روی آنها قرار گرفته است، گمان می رود در منطقه کم عمقی قرار داریم. اما تنها با یک جابجایی کوچک، عمق آب به طور قابل توجهی افزایش می یابد. علاوه بر این، تپه های شنی ناپایدار هستند و گاهی اوقات زیر پای انسان فرو می ریزند و او را در آب های عمیق به دام می اندازند.
در برخی مناطق، عمق آب به طور ناگهانی افزایش می یابد. این حالت شبیه راه رفتن در لبه کوه است و با یک قدم جلوتر، دره ای زیر پای شما نمایان می شود. کسی که شنا بلد نیست نمی تواند به عقب برگردد و به راحتی می میرد.
3- بالا آمدن آب دریای خزر در سال های اخیر باعث شده است که بسیاری از ساختمان ها و تأسیسات ساحلی و چاه های آب و فاضلاب آنها در زیر آب ساحل مدفون شود. در سواحلی که تمیز نشده اند، حمام کنندگان ممکن است در حین غواصی با اشیاء چوبی، فلزی و سنگی که از این ساختمان ها به جا مانده مواجه شوند. همچنین چاه های آب و فاضلاب می توانند شناگران را به داخل مکش کنند.
4- بنابراین اگر قصد شنا دارید; این کار را در مناطق باز و با حضور ناجیان غریق انجام دهید. و باور کنید بسیاری از مناطق «شنا ممنوع» به دلیل خطرات ساحل در آن منطقه و تلفات زیادی که متحمل شده است به این نام داده شده است.
5- به یاد داشته باشید که دریا اگرچه زیبا و آرام است اما جان بسیاری از عزیزان را گرفته است. مردمی که هرگز تصور نمی کردند با ورود به آب با چنین مرگ دلخراشی بمیرند.
6- شاید خواندن این مقاله بتواند جان انسان دیگری را نجات دهد. آن را برای دوستان خود ایمیل کنید یا آن را چاپ کنید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
منبع: mashrooh.com
هر ساله شاهد آن هستیم که صدها نفر که برای تعطیلات تابستانی به دریا می روند و تفریح می کنند، گرفتار یکی از بدترین مرگ ها یعنی غرق شدن می شوند و خاطره ای تلخ در ذهن و جان بازماندگان به جای می گذارند. . اگرچه دلیل اصلی مرگ شناگران دریای خزر در سال های اخیر به خوبی مشخص است، اما اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد و متاسفانه هر ساله در فصل تابستان همان اتفاقات تلخ سال قبل تکرار می شود. خواندن چند خط بعدی می تواند برای شما و عزیزانتان اهمیت حیاتی داشته باشد. پس کمی برای آن وقت بگذارید.
شنا در دریا هرگز شبیه شنا کردن در استخر نیست و علاوه بر دانش شنا و داشتن مهارت زیاد، باید خصوصیات آب دریا را نیز بشناسید، تماس با چشم باعث سوزش چشم دردناک می شود و به طور کامل آب دریا را از بین می برد. تمرکز شناگر و او را از یافتن راه به ساحل باز می دارد. اگر آب دریا وارد نای و ریه های فرد شود، سرفه شدیدی رخ می دهد که عملاً شنا را غیرممکن می کند و شناگر کاملاً مستأصل می شود. ضربات امواج دریا انسان را به این طرف و آن طرف می برد و تمام توان و انرژی او را تخلیه می کند.
آبهای گل آلود ساحلی دریای خزر، دیدن بسیاری از زیر آبها را حتی با عینک شنا دشوار میکند و برای مثال تشخیص یک منطقه کم عمق از یک منطقه عمیق یا یافتن غریق در زیر آب. برای فردی که در چنین شرایطی گرفتار شده است بسیار دشوار است که خود را از خطر نجات دهد. علاوه بر این، طبق یک اصل، برای شنای بزرگسالان در عمق بیشتر از یک و نیم متر در آب دریا، نه تنها باید فنون شنا را به خوبی بلد باشند، بلکه باید از قدرت بدنی و استقامت خود نیز اطمینان داشته باشند. حتی با وجود مهارت و قدرت بدنی زیاد، دریا هنوز مکان امنی برای شنا نیست، زیرا:
جریان های ساحلی عامل اصلی مرگ شناگران حرفه ای است
امواج دریا که به سمت ساحل حرکت می کنند همیشه مقدار زیادی آب را به خشکی منتقل می کنند. این حجم زیاد آب باید به دریا بازگردد و برای این منظور در برخی نقاط ساحل تقریباً به طور غیرقابل پیش بینی کانال هایی در آب دریا به سمت دریا ایجاد می شود که در آن آب با سرعت زیاد در جهت مخالف جریان می یابد. جریان دارند (یعنی از ساحل به دریا). این جریانها با امواج آب کاملاً متفاوت هستند و به آنها جریانهای ساحلی، جریانهای شکافی یا جریانهای مرگ میگویند که در بسیاری از نقاط جهان بهویژه سواحل دریای خزر قربانیان زیادی میگیرد.
جریان ریپ از بالا شبیه یک بادبزن دستی است که دسته آن به سمت ساحل و دهانه آن به سمت دریا است، دسته این پنکه بیشترین قدرت را دارد و مهم نیست که شناگر چقدر می تواند شنا کند یا چقدر قوی است. جسمی است، بازگشت به ساحل برای او عملا غیرممکن است، او را به سرعت به دریا می کشد.
برای درک بهتر قدرت این جریان باید گفت که سرعت این جریان عموماً از رکورد سرعت شنای المپیک بیشتر است. این بدان معناست که حتی بهترین قهرمان شنای المپیک هم نمی تواند مقابل او شنا کند و به ساحل بازگردد. عرض جریان برگشتی از 3 تا بیش از 60 متر است و طول آن در دریا بسیار متفاوت است (گاهی اوقات فقط در ناحیه ای است که امواج می شکند یا موج فرو می ریزد و پس زمینه سفید ایجاد می کند، گاهی اوقات این است. تا ده ها متر). به دریا مکیده می شود).
تقسیم علائم فعلی
تشخیص اینکه چه زمانی جریان جدایی شکل می گیرد برای مردم عادی سخت است. در بسیاری از موارد مشاهده شده است که افراد زیادی در دریا آب تنی می کنند، همه چیز عادی و خوشایند به نظر می رسد، اما در این بین انسان به سادگی و بی سر و صدا در وسط جریان ریپ غرق می شود. بنابراین، جریان ریپ لزوماً مختص دریاهای مواج و مناطق پرخطر نیست.
زمانی که دریا مواج است، احتمال جریان های شکاف بسیار زیاد است. بنابراین در این شرایط نباید وارد آب دریا شوید و بهتر است شنا را به زمان دیگری موکول کنید و از زیبایی ساحل لذت ببرید. توجه داشته باشید که جریان های شکاف می تواند در همه دریاها، دریاچه ها و اقیانوس ها رخ دهد. برخی از علائم قابل مشاهده جریان شکاف عبارتند از:
1- آب در محل جریان ریپ آرام و بدون موج است.
2- رنگ آب در محل جریان شکاف با سایر نقاط متفاوت است (عکس های بالا).
3- خطی از آب کف آلود، کف یا زباله در محل جریان شکاف به سمت دریا در حال حرکت است.
4- امواجی که به ساحل می رسند در محل جریان برگشتی می شکنند.
5- سواحل شنی زیادی در سواحل گیلان و مازندران وجود دارد. در ساحل شنی نشانه هایی شبیه به اشکال هلالی وجود دارد. نوک هلال جایی است که جریان ریپ تشکیل می شود.
روش فرار جریان تقسیم
اگر گرفتار جریان شکافی شدید، ابتدا آرام باشید. دوم، هرگز، هرگز، هرگز برخلاف جریان و به سمت ساحل شنا نکنید. این عمل کشنده منجر به خستگی کامل شناگر می شود و شناگر خسته به راحتی غرق می شود. در عوض، خود را سرپا نگه دارید. اکنون دو گزینه دارید:
1- اگر توانایی بدنی بالایی در شنا دارید
الف- به موازات ساحل، کاملاً از مسیر جریان خارج شده و سپس به صورت مورب به سمت ساحل حرکت کنید (شکل زیر را ببینید).
ب- یا به موازات ساحل در آبهای عمیق شنا کنید تا از جریان ریپ خارج شوید. در اعماق زیر آب، جریان برگشتی قدرت کمتری دارد. بنابراین می توان به این ترتیب از مسیر جریان خارج شد و سپس به آرامی و به صورت مورب از عمق آب به سطح برگشت و به صورت مورب به ساحل بازگشت. توجه داشته باشید که این روش نیاز به توانایی نگه داشتن نفس برای مدت نسبتا طولانی دارد.
2- اگر قدرت بدنی معمولی دارید
با جریان به سمت دریا حرکت کنید معمولا جریان پس از طی چند متر تا چند ده متر قدرت خود را از دست می دهد. در اینجا می توانید با رو به موازات ساحل از جریان فرار کنید و پس از چندین متر پیاده روی از جریان، ابتدا نفس بکشید، سپس کمک بخواهید و سپس به صورت مورب به ساحل برگردید. لازم به ذکر است که دریا معمولا در خارج از منطقه موج سواری آرام تر است.
منطقه شکست به منطقه ای گفته می شود که موج شکسته شده و به صورت کف سفید قابل مشاهده است و این ناحیه برای شنا مناسب نیست. بنابراین، شناگری که بتواند از منطقه شکست امواج روی سطح آب دور بماند، از جریان شکاف در امان می ماند (اگرچه، به طور کلی، دور شدن بیش از حد از ساحل برای اکثر شناگران توصیه نمی شود).
در دو دسته افراد با قدرت بدنی بالا و قدرت بدنی معمولی
اگر تصمیم گرفتید که کمک به شما نمی رسد و باید خودتان به ساحل برگردید، با امواج به ساحل برگردید. هنگامی که امواج بزرگ به سمت شما می آیند، چند ثانیه نفس بکشید و حدود یک متر زیر آب بروید تا با موج برخورد نکنید. توجه داشته باشید که می توانید دوباره در جریان ریپ دیگری گرفتار شوید. در این مرحله تردید نکنید و با آن به دریا بروید، اما با رعایت اصول بالا دوباره به ساحل برگردید.
چند نکته مهم
1- جریان ریپ معمولاً بسیار قوی است و به راحتی می تواند جان شناگران بسیار با تجربه را به خطر بیندازد. اگر شما یا عزیزانتان هنوز شنا در دریا را به طور کامل یاد نگرفته اید، اگر از توانایی بدنی خود برای شنا در دریاهای مواج و تکنیک های شناور ماندن روی موج مطمئن نیستید، بهتر است در دریا شنا نکنید. یا لااقل از خنکی آب کنار دریا لذت ببرید و دچار گرفتاری ها و بلاهای جبران ناپذیر نشوید.
2- در بستر آب سواحل دریای خزر (به ویژه از آستارا تا نکا) پشته های ماسه ای وجود دارد که گمان می رود در منطقه کم عمقی قرار داریم. اما تنها با یک جابجایی کوچک، عمق آب به طور قابل توجهی افزایش می یابد. علاوه بر این، تپه های شنی ناپایدار هستند و گاهی اوقات زیر پای انسان فرو می ریزند و او را در آب های عمیق به دام می اندازند.
در برخی مناطق، عمق آب به طور ناگهانی افزایش می یابد. این حالت شبیه راه رفتن در لبه کوه است و با یک قدم جلوتر، دره ای زیر پای شما نمایان می شود. کسی که شنا بلد نیست نمی تواند به عقب برگردد و به راحتی می میرد.
3- بالا آمدن آب دریای خزر در سال های اخیر باعث شده است که بسیاری از ساختمان ها و تأسیسات ساحلی و چاه های آب و فاضلاب آنها در زیر آب ساحل مدفون شود. در سواحلی که تمیز نشده اند، حمام کنندگان ممکن است در حین غواصی با اشیاء چوبی، فلزی و سنگی که از این ساختمان ها به جا مانده مواجه شوند. همچنین چاه های آب و فاضلاب می توانند شناگران را به داخل مکش کنند.
4- بنابراین اگر قصد شنا دارید; این کار را در مناطق باز و با حضور ناجیان غریق انجام دهید. و باور کنید بسیاری از مناطق «شنا ممنوع» به دلیل خطرات ساحل در آن منطقه و تلفات زیادی که متحمل شده است به این نام داده شده است.
5- به یاد داشته باشید که دریا اگرچه زیبا و آرام است اما جان بسیاری از عزیزان را گرفته است. مردمی که هرگز تصور نمی کردند با ورود به آب با چنین مرگ دلخراشی بمیرند.
6- شاید خواندن این مقاله بتواند جان انسان دیگری را نجات دهد. آن را برای دوستان خود ایمیل کنید یا آن را چاپ کنید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
منبع: mashrooh
0 0 رای
رتبه بندی مقاله