چرا در دوران بارداری نباید رابطه داشت

آیا می دانید رابطه جنسی در دوران بارداری بی خطر است یا خیر؟ چه زمانی رابطه جنسی در بارداری خطرناک است؟ تأثیر عاطفی و روانی رابطه جنسی در دوران بارداری چیست؟ و … خانم مریم رضا خان مامای متخصص و کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در این ویدئو به توضیح جنسیت در دوران بارداری می پردازند.

آیا می توان در دوران بارداری رابطه جنسی داشت؟ آیا نزدیکی در اوایل بارداری مضر است آیا نزدیکی در ماه اول بارداری مضر است؟ در چه شرایطی نمی توان در دوران بارداری رابطه جنسی داشت؟

اگر بارداری سالم باشد، نه تنها مانعی برای داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری وجود نخواهد داشت، بلکه دوران بارداری را نیز روانتر می کند. در واقع کیفیت رابطه والدین در دوران بارداری بسیار مهم است. سوالات زیادی در مورد نزدیکی در دوران بارداری و لکه بینی در ذهن مادران وجود دارد. در این صورت باید به شما بگوییم که اگر لکه بینی ندارید، مشکوک به پارگی زودرس کیسه آب نیستید، سابقه زایمان زودرس در بارداری های قبلی ندارید، هیپوگلیسمی جفت ندارید، می توانید رابطه جنسی بدون نگرانی با همسرتان در دوران بارداری

در مورد مجاورت در اوایل بارداری و خونریزی بینی باید به شما بگوییم که در صورت مشاهده خونریزی مشکوک در اوایل بارداری، لازم است تا زمان مراجعه به پزشک از نزدیکی خودداری کنید.

در حین رابطه جنسی ممکن است رحم در اثر ارگاسم کمی منقبض و سفت شود که جای نگرانی نیست و به زودی برطرف می شود. اما اگر بعد از رابطه جنسی دچار درد شدید شکم یا خونریزی شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

لازم به ذکر است که ترس مادران و پدران از آسیب دیدن جنین در حین رابطه جنسی کاملاً نابجا و اشتباه است. در واقع باید بدانید که جنین در داخل حفره رحم قرار می گیرد و آمیزش در داخل واژن انجام می شود و این دو محل توسط دهانه رحم یعنی رحم که در دوران بارداری کاملا بسته است از یکدیگر جدا می شوند.

بنابراین، اگر بارداری پرخطری نداشته باشید، داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری ضرری ندارد.

هر آنچه که هر باردار باید بداند!

زنان باردار و همسرانشان معمولاً همیشه می پرسند که آیا داشتن رابطه جنسی یا صمیمیت در دوران بارداری بی خطر است؟ آیا درست است که باعث سقط جنین می شود؟ آیا به جنین متولد نشده آسیب می رساند؟ آیا پوزیشن های جنسی برای جلوگیری از عوارض احتمالی وجود دارد؟

آیا رابطه جنسی یا صمیمیت در دوران بارداری بی خطر است؟

داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری احتمالا بزرگترین ترس یک زوج است. به عنوان مثال، هنگامی که در دوران بارداری با شریک عاشقانه خود رابطه جنسی دارید، ممکن است از ضربه زدن به سر کودک با آلت تناسلی خود بترسد. اما بهتر است بدانید آلت مردانه آنقدر بزرگ نیست که به جنین آسیب برساند!

تا زمانی که شما یک دوره بارداری طبیعی داشته باشید رابطه جنسی طبیعی و بی ضرر است. دخول و حرکات جنسی به کودک آسیبی نمی رساند، زیرا شکم شما و دیواره های عضلانی رحم از او محافظت می کند. کودک شما همچنین با یک کیسه آب که شبیه یک بالش است محافظت می شود.

انقباضات ارگاسم با انقباضات زایمان یکی نیست. با این حال، به عنوان یک اقدام احتیاطی کلی، برخی از پزشکان توصیه می‌کنند که در هفته‌های آخر بارداری از رابطه جنسی اجتناب کنید، زیرا معتقدند هورمون‌های اسپرم به نام پروستاگلاندین‌ها می‌توانند باعث انقباض شوند. یک استثنا برای زنانی است که به علت درد زایمان دارند و درد زایمان دارند. برخی از پزشکان بر این باورند که پروستاگلاندین های موجود در مایع منی در واقع در حاملگی کامل یا زودرس باعث زایمان می شوند. زیرا ژل مورد استفاده برای “آماده سازی” دهانه رحم و القای زایمان نیز حاوی پروستاگلاندین است. اما سایر پزشکان معتقدند که این پیوند اسپرم/تولد فقط یک نظریه است و داشتن رابطه جنسی باعث زایمان نمی شود.

حجم خون شما در دوران بارداری حدود 40 درصد افزایش می یابد. این وضعیت نه تنها باعث تورم سینه‌ها می‌شود، بلکه حساسیت را در تمام قسمت‌های احساسات جنسی افزایش می‌دهد که به معنای ارگاسم‌های شدیدتر، حتی چندین بار است.

چه زمانی رابطه جنسی در بارداری ممنوع است؟

در مورد بی خطر بودن رابطه جنسی در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید. اگر یکی از حاملگی های پرخطر ذکر شده در زیر را دارید، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که رابطه جنسی نداشته باشید:

بخونیدش:  چرا شب نباید مو شانه کرد نی نی سایت

شما در معرض خطر سقط جنین هستید یا سابقه سقط جنین دارید

شما در معرض خطر زایمان زودرس هستید (انقباضات قبل از هفته 37 بارداری)

خونریزی واژینال، ترشح یا گرفتگی بدون هیچ دلیل مشخصی دارید

کیسه آمنیوتیک شما مایع نشت می کند یا غشاها پاره شده اند

دهانه رحم شما در بارداری خیلی زود است

جفت شما جفت سرراهی است، به این معنی که جفت بخشی یا تمام دهانه رحم را می بندد.

شما منتظر دوقلو، سه قلو یا “چند قلو” هستید.

به خاطر داشته باشید که اگر پزشک به شما دستور دهد “رابطه جنسی نداشته باشید”، این می تواند شامل هر چیزی که شامل ارگاسم یا تحریک جنسی باشد، نه فقط مقاربت باشد. با پزشک خود صحبت کنید تا بفهمید واقعاً چه معنایی دارد.

اگر علائم غیرعادی در حین یا بعد از رابطه جنسی داشتید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

درد

خون ریزی

زباله

ناراحتی قابل توجه

انقباضات و گرفتگی عضلات.

رابطه جنسی در دوران بارداری

تجربیات هر زن در دوران بارداری متفاوت است، از جمله احساسات آنها در مورد رابطه جنسی.

برای برخی، میل جنسی در دوران بارداری از بین می رود. زنان دیگر در دوران بارداری ارتباط عمیق تری با شریک عاشقانه خود احساس می کنند و بیشتر متحیر هستند.

در دوران بارداری، افزایش و کاهش میل جنسی به دلیل تغییرات هورمونی در بدن طبیعی است. همانطور که شکم شما بزرگ می شود، ممکن است احساس کنید که به تنهایی بهتر هستید. یا ممکن است با بزرگتر و پر شدن سینه هایتان احساس جذابیت بیشتری داشته باشید. نگرانی در مورد کنترل بارداری و نظافت نوعی دیگر است.

در اینجا یک الگوی رایج میل جنسی در دوران بارداری آورده شده است:

سه ماهه اول بارداری

حالت تهوع، خستگی یا حساسیت سینه می تواند میل جنسی شما را از بین ببرد. اما نگران نباشید، میل جنسی شما باز خواهد گشت.

سه ماهه دوم بارداری

میل جنسی شما می تواند به سرعت افزایش یابد. در واقع، افزایش جریان خون در سراسر بدن می تواند ارگاسم را تقویت کند.

سه ماهه سوم بارداری

با نزدیک شدن به زایمان، رابطه جنسی می تواند برای شما ناراحت کننده باشد.

به همسرتان بگویید چه احساسی دارید، چه چیزی را دوست دارید و چه می خواهید. ممکن است لازم باشد پوزیشن های مختلفی را آزمایش کنید تا موقعیتی را پیدا کنید که برای شما راحت و محرک است، به خصوص در اواخر بارداری. اگر حرکتی برای هیچ یک از شما جالب نیست، کاری را که انجام می دهید تغییر دهید و در مورد مسائل فیزیکی با همسرتان صحبت کنید.

اگر خشکی واژن باعث ناراحتی جنسی می شود، از یک روان کننده یا ژل روان کننده استفاده کنید.

در غیر این صورت از حریم خصوصی لذت ببرید. برای مثال، بغل کردن، بوسیدن یا ماساژ دادن.

اگر از سابقه جنسی همسرتان مطمئن نیستید، از کاندوم استفاده کنید. عفونت‌های مقاربتی مانند اچ‌آی‌وی، تبخال، زگیل تناسلی یا کلامیدیا می‌توانند اثرات منفی زیادی بر روی جنین یا نوزاد شما داشته باشند.

در مورد رابطه جنسی در دوران بارداری چه انتظاری باید داشت:

۱-میل جنسی در دوران بارداری

اگرچه هورمون ها و افزایش جریان خون نقش عمده ای دارند، میل جنسی در دوران بارداری کاملاً فردی است. معمولاً می توانید انتظار داشته باشید که میل جنسی در سه ماهه اول کاهش یابد (به دلیل تهوع صبحگاهی و غیره)، سپس به آرامی افزایش یابد و احتمالاً در ماه های آخر بارداری دوباره کاهش یابد.

۲- رطوبت واژن در طول دوره بارداری

همانطور که سطح هورمون شما تغییر می کند، ممکن است متوجه شوید که بافت های واژن شما خشک تر از حد معمول است. استفاده از یک ژل روان کننده خوب کلید راحتی و لذت شما در این دوران خواهد بود.

۳- ارگاسم در دوران بارداری

افزایش جریان خون و حساسیت به اندام تناسلی می تواند به این معنی باشد که ارگاسم شما شدیدتر و لذت بخش تر از همیشه است. برخی از زنان اولین ارگاسم – یا ارگاسم های متعدد – را در سه ماهه دوم بارداری تجربه می کنند.

۴- احساس سکسی بودن در طول دوره بارداری

ممکن است هرگز احساس زنانگی، قوی‌تر یا احساسی‌تر از آنچه در حال حاضر دارید، نداشته باشید. بسیاری از زنان منحنی بارداری خود را دوست دارند و احساس عزت نفس بیشتری دارند.

پوست روشن‌تر، موهای براق‌تر و سینه‌های شاداب تنها برخی از تغییرات فیزیکی هستند که در دوران بارداری رخ می‌دهند. افزایش جریان خون به اندام تناسلی می تواند به شما این احساس را بدهد که در حالت تحریک دائمی هستید.

بخونیدش:  چطور با پروکسی به اینستا وصل شویم

احساس شما نسبت به بدنتان نه تنها از سه تا نه ماهگی، بلکه از هفته به هفته و حتی روز به روز نیز می تواند تغییر کند.

نظر همسرتان در مورد صمیمیت در دوران بارداری چیست؟

بدیهی است که تغییراتی که بارداری برای مادران باردار ایجاد می کند بسیار است. یکی از عوارض آن این است که احساس می کنیم شریک عاطفی ما را فراموش کرده است. بیایید واقع بین باشیم! اکثر مردم همسر باردار خود را دوست دارند. اما البته مواقعی هم هست که روحیه خوبی ندارند. پس سختگیر نباش

در اینجا چند دلیل وجود دارد که باعث می شود شریک زندگی شما تمایلی به رابطه جنسی نداشته باشد:

آنها از آسیب رساندن به کودک می ترسند

آنها در مورد درآمد خود استرس دارند

آنها مؤدب هستند و نمی خواهند به شما فشار بیاورند

آنها نسبت به توجهی که شما از سوی دیگران دریافت کرده اید حسادت می کنند

آنها از تغییر می ترسند

آنها از پدر شدن می ترسند.

خوب چه کار کنیم؟ بهترین کار این است که در مورد آن صحبت کنید. همه چیز برای هر دوی شما تغییر کرده است، بنابراین شریک زندگی خود را تشویق کنید تا در مورد احساسات خود صحبت کند و شما نیز در مورد احساسات خود با آنها صحبت کنید.

منبع:

https://www. webmd. com/baby/guide/sex-and-pregnancy#1

برای امتیاز روی این پست کلیک کنید

[کل: 7 میانگین: 3.1]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا