چرا در روز باید ایستاده آب خورد
طبق مطالعات علمی بهترین حالت برای نوشیدن آب نشستن است. نوشیدن آب در حالت ایستاده برای بدن مضر است. در روایات اسلامی نیز آمده است که بهتر است در شب آب ننوشیم، اما دلیل این امر چیست و نوشیدن آب در حالت ایستاده چه ضرری برای بدن ما دارد؟ این مقاله را تا انتها بخوانید تا بدانید چرا نباید در حالت ایستاده آب بنوشید.
چرا نباید ایستاده آب بنوشید؟
نوشیدن آب به اندازه نیاز بدن ضروری است و نقش مهمی در حفظ هیدراتاسیون بدن، کنترل وزن و سلامت کلی دارد و باید حداقل 8 لیوان آب در روز بنوشید. اما بهتر است در هنگام نوشیدن آب نکاتی را رعایت کنید. چرا هرگز نباید آب راکد بنوشید؟
آب آشامیدنی راکد از دریافت مواد مغذی جلوگیری می کند
مکانیسم بدن ما به گونه ای است که در حالت نشسته بیشترین مواد مغذی را از غذا و آب دریافت می کند. وقتی آب را ایستاده می نوشید، نمی توانید تمام مواد معدنی آب را جذب کنید.
نوشیدن آب در حالت ایستاده برای کلیه مضر است
وقتی ایستاده آب می نوشیم، کیفیت تصفیه آب توسط کلیه ها کاهش می یابد و این می تواند منجر به تجمع ناخالصی ها در بدن شما شود که برای کلیه ها مضر است.
بخوانید: آب درمانی چیست و چه فوایدی دارد؟
چرا ایستاده آب ننوشیم: تشنگی ما کمتر برطرف می شود
و بدتر از همه، نوشیدن آب در حالت ایستاده تشنگی شما را برطرف نمی کند. از آنجایی که آب مستقیما وارد معده می شود، مواد مغذی و ویتامین ها به کبد و دستگاه گوارش نمی رسد. این به این دلیل است که وقتی می ایستید و آب می نوشید، خیلی سریع از دستگاه گوارش عبور می کند و عملکرد ریه و قلب را به خطر می اندازد. سطح اکسیژن نیز به این ترتیب مختل می شود.
نوشیدن آب در حالت ایستاده باعث آسیب معده می شود
هنگامی که آب به سرعت به دیواره معده نفوذ می کند، می تواند به آن برخورد کند. ممکن است هنگام نوشیدن آب پس از مدت ها بدون غذا خوردن احساس درد معده کرده باشید. به خصوص اگر ایستاده بنوشید و آب سرد باشد. اگر در حالت نشسته آب بنوشید، آب با سرعت کمتری از دیواره مری شما عبور می کند و بهتر با دمای بدن شما سازگار می شود.
اعصاب را تحریک می کند
وقتی بدن در حالت ایستاده است سیستم سمپاتیک یا رزمی بدن فعال است و در حالت نشسته بدن در حالت آرامش قرار می گیرد و هضم راحت تر می شود و در حالت نشسته اعصاب آرام می شود. .
آب آشامیدنی راکد باعث می شود سیستم عصبی بیدار شود و احساس خطر کند. مواد مغذی واقعاً از این طریق هدر می روند و بدن شما باید با استرس یا هر نوع تنش مقابله کند.
بخوانید: 6 قانون غذا خوردن برای کاهش وزن
آب آشامیدنی راکد در حدیث
حضرت علی علیه السلام:
از نوشیدن آب در حالت ایستاده بپرهیزید که باعث دردی غیر قابل علاج می شود مگر اینکه خداوند متعال شفا را عنایت فرماید. (دلایل قوانین 465)
امام صادق (علیه السلام):
ایستادن برای نوشیدن آب در روز غذا را گوارا می کند و ایستادن برای نوشیدن آب در شب شهد می آورد.
همچنین در جایی آمده است: «ایستادن و نوشیدن آب در روز مایه قوت و تناسب بیشتر است. (الکافی ج 6 ص 383 )
چند نکته مفید در مورد آب آشامیدنی
هر زمان که احساس تشنگی کردید، آب بنوشید، شاید بدن شما به بیش از 8 لیوان آب در روز یا خیلی کمتر، مثلاً در مکان های سرد، نیاز داشته باشد.
آب یخ ننوشید، آب ولرم بهترین فواید را برای شما دارد. نوشیدن آب سرد یخ می تواند جریان خون و هضم را کاهش دهد.
آب را با معده خالی بنوشید، این به سم زدایی بدن شما کمک می کند.
نوشیدن آب از فنجان مسی توصیه می شود. طب سنتی و حتی مطالعات مدرن ثابت کرده است که مس دارای خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدان های بی شماری است که نقش مهمی در حفظ سلامت کلی بدن دارد.
آب را بنوشید و نفس نکشید.
بلافاصله بعد از غذا آب ننوشید، حداقل نیم ساعت صبر کنید.
نتیجه:
نوشیدن آب راکد مضر است و علاوه بر موارد ذکر شده باعث ورم مفاصل، رفلاکس معده، ورم مفاصل، سوء هاضمه و دل درد، مشکلات کلیوی و قولنج می شود.
بنشینید و طبق توصیه غذای خود را بخورید. بدن ما طوری طراحی شده است که هنگام نشستن و صاف نگه داشتن کمر از حداکثر فواید سلامتی برخوردار شوید. وقتی آب خود را از یک بطری یا یک لیوان نشسته می نوشید، مواد مغذی به مغز می رسد و فعالیت آن را تحریک می کند. همچنین از این طریق به هضم بهتر غذا کمک می کند و تضمین می کند که پس از نوشیدن آب احساس نفخ نکنید. بنابراین آب آشامیدنی از مسیری که به طور منظم طراحی شده است عبور می کند و شما اطمینان حاصل می کنید که مزایای آن به تمام اندام ها می رسد. سموم دفع می شوند، ناخالصی ها از بین می روند و سلامت کلی شما بهبود می یابد!
مگ تک
هیچ یک از احکام الهی و تکالیف شرعی بدون حکمت و فرصت به وجود نیامده است، هرچند که ما نمیتوانیم به همه این حکمتها دست یابیم، زیرا در هر عصری و در هر عصری فقط در حد دانش بشری است که میتوانیم فلسفه را بفهمیم. و اسرار تصمیمات برای یافتن امر الهی، نه همه آنها، و اساساً با ژرفا و وسعت این دستورات و حدود معرفت خود، انتظار دیگری نداشته باشیم. [1]
اما چون خداوند حکیم و عادل هیچ قانونی را بدون حکمت وضع نکرده است، یقین داریم که هیچ تکلیفی خالی از حکمت و فرصت نیست [2] و خداوند متعال هرگز دستوری را به زیان بنده اش صادر نمی کند، بلکه هر دستوری را که می دهد. خیر و نیکی ما در اوست.
بر این اساس، روح بندگی ایجاب می کند که بدون قید و شرط مطیع پروردگار خود باشیم و از همه دستورات او اطاعت کنیم.
اما حکمت نوشیدن آب در روز ایستاده و شب نشستن در احادیث آمده است که به برخی از آنها اشاره شده است:
الف) حضرت امام صادق (ع): «نوشیدن آب در حالت ایستاده در شب باعث زردی آب در بدن می شود». [3]
ب) حضرت امام صادق علیه السلام: «نوشیدن آب در روز در حالت ایستاده، تعریق را زیاد می کند و قوت بدن را زیاد می کند». [4]
ج) حضرت امام صادق (علیه السلام): آشامیدن آب در روز غذا را گوارا می کند و آب خوردن در شب ایستاده آب را زرد می کند. [5]
[1] ر.ک: مکارم شیرازی، ناصر و سبحانی، جعفر، پاسخ به سؤالات شرعی.
[2] توجه: پاسخ شماره 764 (سایت: 881).
[3] شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، جلد 3، صفحه 353، دارالکتب الاسلامیه.
[4] همان سند شماره 3.
[5] کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 6، ص 383، دار صعب، بیروت.