چرا در شب یلدا از انار استفاده می کنیم
انار یکی از میوه های سنتی شب یلدا است که در ایران بسیار محبوب است. اما در این مطلب به مناسبت شب یلدا خواص فراوان انار را به شما معرفی می کنیم.
دلیل خوردن انار در شب یلدا
امروزه انار در سراسر خاورمیانه و منطقه قفقاز، شمال آفریقا و بخشهای گرمسیری قاره آفریقا، آسیای مرکزی، بخشهایی از مدیترانه و حتی بخشهایی از کالیفرنیا و آریزونا کشت میشود. انار در نیمکره شمالی بین شهریور تا بهمن ماه و در نیمکره جنوبی بین اسفند تا اردیبهشت می روید. در سال های اخیر مصرف انار در اروپا و نیمکره غربی بیش از گذشته رواج یافته است. .
مصرف انار برای پیشگیری از بیماری های قلبی
انار سرشار از پلی فنول هایی است که به عنوان آنتی اکسیدان های قوی شناخته می شوند. این نوع آنتی اکسیدان ها از اثر مخرب رادیکال های آزاد بر دیواره رگ های خونی جلوگیری کرده و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند. علاوه بر این، پلی فنول های انار ممکن است با جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول در خون، احتمال تشکیل پلاک در رگ های خونی را کاهش داده و در این مورد، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. علاوه بر این، مصرف انار و آب انار طبیعی سطح کلسترول بد خون (LDL) را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و همچنین خطر ابتلا به بیماری ها و حملات قلبی را کاهش می دهد.
مصرف انار برای جلوگیری از فشار خون بالا
ترکیبات موجود در انار ممکن است با مهار فعالیت آنزیم بازدارنده آنژیوتانسین به کاهش فشار خون کمک کند. انار حاوی ترکیبی به نام «پانیسیک اسید» است که علاوه بر کمک به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون، می تواند تا حد قابل قبولی از فشار خون بالا جلوگیری کند. از سوی دیگر، همین ترکیب می تواند فشار خون را کاهش دهد یا فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالا تنظیم کند. تحقیقات ثابت کرده است که این خاصیت کاهش دهنده فشار خون و کلسترول انار باعث می شود مصرف منظم این میوه یا آب طبیعی آن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در افراد دیابتی کاهش دهد.
مصرف انار برای پیشگیری از سرطان
یکی از مزیت های میوه های قرمز و سیاه نسبت به سایر میوه ها این است که انواع آنتی اکسیدان ها نسبت به سایر میوه ها بیشتر است و این آنتی اکسیدان ها قوی تر هستند. تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های فراوان و قوی موجود در انار و آب طبیعی آن خطر ابتلا به سرطان های پروستات، سینه، ریه و پوست را در افرادی که حداقل 5 وعده از این میوه در هفته در رژیم غذایی خود مصرف می کنند، کاهش می دهد. ترکیبات ضد التهابی موجود در انار راه دیگری را برای پیشگیری از سرطان در بدن باز می کند. محققان بر این باورند که مصرف منظم آب انار در بیماران سرطانی احتمال رشد و تکثیر سلول های سرطانی در بدن آنها را کاهش می دهد.
مصرف انار برای کمک به هضم بهتر
یکی از راه های حفظ سلامت سیستم گوارش و بهبود هضم، خوردن غذاهای غنی از فیبر است. در بین غذاهای مختلف، آب انار طبیعی به دلیل طعم جذابی که دارد می تواند به عنوان یک نوشیدنی سالم سرشار از فیبر در برنامه غذایی روزانه ما قرار گیرد. مصرف هر عدد انار می تواند حدود 20 تا 35 گرم فیبر بدن را تامین کند و نزدیک به 45 درصد از نیاز روزانه ما به فیبر را تامین کند. بنابراین افرادی که با مشکلات گوارشی مواجه هستند یا بعد از وعده های غذایی اصلی احساس سیری و سنگینی می کنند می توانند انار یا آب انار را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.
مصرف انار برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن
انار سرشار از ترکیبات ضدالتهابی است و بنابراین مصرف این میوه یا آب طبیعی آن می تواند برای افرادی که از بیماری های مربوط به سیستم ایمنی ضعیف مانند آرتریت روماتوئید یا پوکی استخوان رنج می برند بسیار مفید باشد. از طرفی این میوه آبدار و قرمز رنگ حاوی مقدار زیادی ویتامین C است و به همین دلیل همچنان می تواند تاثیر بسزایی در افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن داشته باشد. ویتامین C موجود در انار با مبارزه با رادیکال های آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به بیماری های عفونی و ویروسی را کاهش می دهد. به همین دلیل مصرف انار و آب انار در فصول سرد سال که احتمال ابتلا به بیماری های ویروسی واگیردار افزایش می یابد بسیار مفید خواهد بود.
مصرف انار برای افزایش میل جنسی
آیا می دانید که انار از دیرباز به عنوان نماد باروری شناخته شده است؟ دلیل این کار را می دانید؟ محققان آمریکایی با بررسی تاثیر مصرف آب انار طبیعی بر زوج های جوان و میانسال به این نتیجه رسیدند که نوشیدن یک لیوان آب انار می تواند ترشح هورمون جنسی تستوسترون را در مردان و زنان افزایش دهد. این خود میل جنسی را افزایش می دهد. این محققان می گویند ترکیبات موجود در انار مشابه هورمون های جنسی در بدن انسان است و به همین دلیل مصرف انار و آب انار طبیعی می تواند میل جنسی را افزایش دهد.
مصرف انار برای کاهش استرس
پلی فنول های انار علاوه بر مبارزه با استرس اکسیداتیو درونی، تاثیر بسزایی در مدیریت انواع استرس های روانی در زندگی فردی و اجتماعی دارند. تحقیقات بریتانیایی ثابت کرده است که نوشیدن آب طبیعی انار در شرایط استرس زا باعث کاهش سطح کورتیزول در خون و کاهش سطح استرس فرد می شود.
نکته ای در مورد انار
کسانی که از داروهای خاصی برای درمان کلسترول یا فشار خون بالا استفاده می کنند، بهتر است در مورد مصرف آب انار با پزشک مشورت کنند زیرا احتمال تداخل دارویی برای آنها وجود دارد. علاوه بر این، آب انار دارای غلظت بالایی از قند است و مصرف زیاد این نوشیدنی می تواند قند خون را بالا ببرد که برای افراد دیابتی مفید نیست. افراد مبتلا به فشار خون می توانند بلافاصله پس از صرف غذا آب انار مصرف کنند، اما افراد مبتلا به کم خونی باید حداقل یک یا دو ساعت بین خوردن و مصرف آب انار صبر کنند.
نماد برکت در طولانی ترین شب سال
انار که نماد برکت در یلدا است فواید زیادی برای سلامتی دارد و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ انار سرشار از ویتامین C است و از این رو به تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ و نگهداری از آن کمک میکند. اگر سیستم ایمنی عملکرد درستی داشته باشد، سلولهای سرطانی توانایی رشد در بدن را نخواهند داشت. در نتیجه، انار گزینه خوبی برای پیشگیری از سرطان است.
این میوه سرشار از ویتامین هایی مانند C، B2 و B1 و دارای مواد معدنی مانند سدیم، فسفر، آهن، منیزیم و پتاسیم و در ترکیبات قندی ساکارز، گلوکز، فروکتوز و همچنین دارای اسید مالیک و سیتریک است.
طبق تحقیقات انجام شده مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی ترکیبات پلی فنلی میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی، سکته و انواع سرطان ها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
انار، انگور قرمز و انواع توت قرمز از این میوه ها هستند.
خواص آنتی اکسیدانی انار و همچنین خاصیت ضد توموری پوست آن از جمله فواید این میوه است. این ماده که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد عمدتاً در پوست و قسمت های سفید داخل آن یافت می شود.
خاصیت آنتی اکسیدانی انار نسبت به آب انگور قرمز و چای سبز تا سه برابر گزارش شده است. این را هم باید به خواص انار اضافه کرد که این میوه از ریزش و تحلیل غضروف ها جلوگیری می کند.
انار میوه ای به نام ضد انعقاد است و به همین دلیل بهترین زمان مصرف آن در صبح و قبل از صبحانه است. انار مقوی قلب است، مفرح است، چربی را از بین می برد، سموم بیشتر عفونت های داخلی را دفع می کند، گرما را دفع می کند و خوردن انار با پوست سفیدش معده را برنزه می کند. برای تسکین خون و میگرن بسیار مفید است. صبح ناشتا با کمی گلپر.
حضرت امام علی امیرالمومنین (ع) می فرمایند: به فرزندانتان انار بدهید تا زودتر صحبت کنند.
حضرت امام جعفر صادق(ع) میفرمایند: انار را با پردههای وسط آن بخورید تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.
فواید مصرف انار برای سلامتی
تقویت کننده سیستم ایمنی
ضد پیری
انار به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و به کاهش چین و چروک های پوست کمک می کند و در نتیجه علائم پیری را محدود می کند.
ضد افسردگی
روغن انار می تواند حس خوشایندی را در انسان ایجاد کند و همچنین ذهن را آرام کند.
حفظ سلامت پوست
مصرف این میوه به بازسازی پوست آسیب دیده کمک می کند. بنابراین انار برای درمان درماتیت و رفع آکنه مناسب است.
حفظ سلامت مو
ویتامین های موجود در انار به تقویت مو کمک می کند و خوردن این میوه می تواند به درخشندگی مو کمک کند.
پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی
انار می تواند به جلوگیری از تشکیل پلاک بر روی دیواره رگ های خونی کمک کند. بنابراین خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کاهش می یابد و احتمال مواجهه با مواردی مانند سکته یا حمله قلبی کمتر است.
پیشگیری از دیابت
انار به کاهش قند خون کمک می کند. در نتیجه این میوه می تواند یک درمان طبیعی برای بیماران دیابتی باشد.
کاهش فشار خون
حفظ سطح کلسترول
اسید پونیک موجود در انار به عنوان کاهش دهنده کلسترول بد خون (LDL) و تری گلیسیرید عمل می کند. علاوه بر این، این ماده تولید کلسترول خوب (HDL) را تحریک می کند.
کاهش وزن
برخی افراد انار را به دلیل فواید کاهش وزن مصرف می کنند. انار به سرعت متابولیسم و چربی سوزی در بدن کمک می کند.
بهبود سیستم گوارش
ویتامین B موجود در انار به افزایش متابولیسم بدن کمک می کند. در نتیجه مصرف این میوه باعث بهبود کارایی دستگاه گوارش می شود.
تسکین اسهال
سایر فواید شگفت انگیز انار
1- اگر انار شیرین بعد از غذا خورده شود، رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم می شود، از آن به عنوان چای استفاده کنید. (10 گرم در 250 سی سی آب)
3- خوردن انار غم و اندوه را برطرف می کند
4- برای تسکین درد سینه یا سرفه خشک سر انار را سوراخ کرده سپس روغن بادام شیرین را داخل آن بپاشید. صدا را بهبود می بخشد
6- افراد دیابتی از انار استفاده کنند
7- خوردن انار شیرین برای افراد لاغر مفید است.
8- انار شیرین برای مبتلایان به یرقان مفید است. یک ساعت قبل یا بعد از غذا بخورید.
9- انار شیرین خارش بدن را برطرف می کند و مقوی معده و کبد است.
10- مصرف انار ترش برای مبتلایان به زخم معده ممنوع است. زیاده روی در مصرف انار ترش باعث زخم معده می شود.
11- برای درمان آفت، روزی چند بار آب انار ترش را در دهان نگه دارید. خامه ترش را بجوشانید تا غلیظ شود سپس با عسل مخلوط کنید و روی آن بمالید.
13- رب انار مقوی بدن و چاق کننده است.
14- اگر زنان باردار در دوران بارداری رب انار بخورند درد معده آنها برطرف می شود.
15- دم کرده برگ انار تسکین دهنده میگره عصر و شب یک نوشیدنی بنوشید.
16- ترکیب کوبیده گل انار و روغن کنجد برای سوختگی استفاده می شود
17- عصاره گل انار و گلاب برای ورم چشم مفید است. به صورت ضماد با احتیاط مصرف شود.
18- کسانی که می خواهند بچه ای زیبا داشته باشند در دوران بارداری، بین غذا و ظهر و عصر انار بخورند.
20- جوشانده گل انار درمان کننده خونریزی لثه است. سیستم ادراری و مثانه .
23- دفع کننده ضرر سیگار است.
24- اگر انار را با پوست و دانه سالم بپزند و له کنند و روی محل خارش بگذارند خارش را برطرف می کند. .