چرا در عید غدیر عید سیدهاست

برای کسب امتیاز روی این مقاله کلیک کنید!

[کل: 4 میانگین: 4]

سید عید چه روزی است؟ علت عیدی دادن به سادات

در این قسمت از مجله خبری اپلیکیشن ناز تاریخ دقیق عید سعید یا عید غدیر خم چه روی برای کاربران عزیز منتشر شده است.

سید عید چه روزی است؟

در بین شیعیان جهان عید غدیر خم به عید سیدان معروف است که امام علی (ع) به امامت می رسد و مسلمانان این روز را به سادات تبریک می گویند.

تاریخ عید سیدان (عید غدیر) در سال 2016، 18 شهریور، 18 ذی الحجه، سال دهم هجری است که مطابق با 9 سپتامبر 2017 است.

عیدی دادن به سادات در عید غدیر خم

یکی از آداب و رسوم جالب عید غدیر، دیدار با خانواده های سادات همراه با هدایایی است. سادات و به عبارتی جامعه سادات به دلیل پیوندی که با اولاد پیامبر اکرم (ص) دارند، دارای مقام و منزلت بسیار والایی و نیز امتیازات فراوانی هستند.

حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد درباره عید غدیر خم: خداوند در روز عید غدیر، ماه رمضان را دو بار از آتش جهنم آزاد می کند و گناهان را می بخشد و امام صادق (ع) نیز می فرماید که غدیر از شب قدر مهمتر است. بنابراین باید برای غدیر بسیار مهم باشد. آزادی زندانیان در عید غدیر خم یکی از کارهایی است که باید در این روز انجام دهیم.

عید غدیر خم بر سیّدین مبارک باد

عیدی چو غدیر آنقدر بزرگ نیست
هوبلی چو ولایتش آنقدر قوی نیست
بر زنجیر محکم ولایت صلوات
فقیری بود که مستعصم نیست
مبارکه عیدی

############

خیلی خوشحالم عید غدیر خم
مسحور نور جمال مرتضی
امیدوارم در حشر یادش صلوات
به عشق خدا شادم 75757599988

############

دنیای ما به خاطر گناه تاریک شده است

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، شنبه 27 مرداد و ذی الحجه مصادف با عید غدیر خم است. این روز به دلیل انتصاب امیرالمومنین (علیه السلام) به خلافت، مهمترین عید مسلمانان به ویژه پیروان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام به شمار می رود. دنیا و آدم به خدا و ابلاغ پیامبر گرامی اسلام (ص). به همین مناسبت گفتگویی با حجت الاسلام محسن رفیعی استاد حوزه علمیه قم ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

*عید غدیر خم در روایات اهل بیت علیهم السلام به عنوان «عید الله اکبر» یاد شده و به عبارتی یکی از محبوب ترین اعیاد مسلمانان به شمار می رود.مهم و بزرگترین. آیا این دلیل این امر است؟

در دایره معارف اسلامی، عید شادی ظاهری و دنیوی نیست. منفعت واقعی نیز جز بندگی و اطاعت از خداوند معنا نمی یابد. وقتی انسان احساس کند که وظیفه خود را در رابطه با بندگی خداوند متعال به درستی انجام داده و خداوند او را پذیرفته است، شادی درونی در او پدید می آید که در ظاهرش نیز نمایان است.

از این روست که امیرالمؤمنین علیه السلام در روزهای معینی از عید می فرماید: «إِنَّ الَّذِینَ عَیْدَ الَّذِینَ الَّذِینَ یَصُومُ اللَّهِ وَ یَشْکُرُ الْقیَامَةِ وَ لَا یَمْ أَسْتَعْرُونَ وَ أَیْمَا لَهُمْ أَنْ عَیدٌ عَیدٌ. خدا را در برابر خدا نافرمانی کنید. » ید [نهج البلاغه، حکمت 420] کسى که روزه اش را قبول دارد و نمازش را مستجاب مى کند و هر روزى که خدا نافرمانى نشود عید است.

بنابراین ما باید به دنبال پذیرش اقدامات باشیم. در این صورت تشخیص تکلیف و راه راست مقدم بر عمل است; به عبارت دیگر، اگر راه درست را ندانیم، هر چه سریعتر برویم، بیشتر گم می شویم. راه راست فقط با ولایت شناخته می شود به همین دلیل عید غدیر که روز علم و ایمان و وفای به ولایت است بزرگترین عید است. در روایات تأکید شده است که هر که ولایت اهل بیت علیهم السلام را نپذیرد، سایر اعمال او به درد او نمی خورد.

* به نظر شما امروز و در این مرحله به عنوان تابعین و شیعیان حضرت امیرالمومنین علیه السلام وظیفه ما در قبال واقعه غدیر چیست و چه درس و عبرت هایی می توانیم از آن بگیریم حادثه بزرگ. ?

همانطور که می دانیم ولایت امیرالمومنین علیه السلام ادامه نبوت و ولایت رسول خدا (ص) است و ایشان در همان خطبه عید ما را تکلیف کردند. غدیر. یکی از وظایف قطعی همه ما رساندن پیام عید غدیر، یعنی ولایت حضرت علی است که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: پس حاضران این پیام را به غایبان و پدران فرزندانشان تا روز قیامت برسانند. ما باید از بهترین روش ها، قالب ها و محتوا برای رساندن پیام غدیر استفاده کنیم. وظیفه هر یک از ماست.

بخونیدش:  چرا قلب به دریا تشبیه شده

وظیفه دیگری نیز در همین خطبه آمده است: این بیعت است; البته بیعت واقعی و با جان و اراده و تلاش، نه آن که اما و اگر داشته باشد، بلکه درس ها و درس های غدیر بسیار است و همه بزرگ و فراموش نشدنی. از جمله درس های مهمی که در اینجا می خواهم به آن اشاره کنم، اهمیت انتقال ولایت از پیامبر به امام یا از امامی به امام دیگر است. این سرسره خطرناک امت است. در چنین شرایطی آزمون اصلی، آزمون وحدت حول محور ولی امر زنده و ظاهری است.

ببینید حضرت موسی (علیه السلام) وقتی به کوه تور رفت و با خدا وعده 30 روزه داد، آن را تا 40 روز قبل از حرکت تمدید کرد. به عبارت دیگر موسی را پذیرفتند اما هارون را نه. می دانیم که عدم التزام مردم به جانشینی تعیین شده الهی باعث می شود که امام زمان حداکثر کارایی خود را در هدایت مردم از دست بدهد. یعنی در ادیان الهی جایگاه مشارکت، بصیرت و وحدت مردم بسیار مهم است و نمی توان از آن غفلت کرد. پس دو درس غدیرخم پرهیز از تفرقه و اطاعت از جانشین منصوب خداوند است.

نکته دیگر بحث ارتجاع به معنای به عقب رفتن است که در انقلاب های دینی و غیر مذهبی بارها اتفاق افتاده است. عدم حفظ ثمره غدیرخم که ولایت امیرمومنان علی (ع) بود، باعث بروز همان حادثه مکرر در تاریخ شد که در امت اسلامی نیز رخ داد. بازگشت به گذشته یعنی احکام شرعی و سنت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم که برای استقرار آنها تلاش و کوشش فراوانی انجام شد، اساس خواسته های فردی و صراط مستقیم شده است. . خداوند که قطعاً با سعادت دنیوی و آینده امت اسلامی همراه بود، پیروی نشد.

به عبارت دیگر، با ترک پیام قادر، انحراف به سوی استکبار، دستیابی به ثروت، قدرت و حکومت های سلطنتی صورت گرفت. حتي با سلطنت كوتاه اميرالمؤمنين (عليه السلام) پس از خلفاي سه گانه، اين راه اصلاح نشد و در نهايت به حكومت ظالم بني اميه و بني عباس منتهي شد. باید بدانیم که اگر از تاریخ درس نگیریم، بارها و بارها تکرار خواهد شد.

همان گونه که در واقعه غدیرخم اشاره شد، گذشته از اینکه عده ای با امیرالمومنین بیعت نکردند، افرادی نیز هستند که در ابتدا با دسیسه و نیرنگ بیعت کردند، اما بیعت کردند. غدیر نقطه عطفی در مسئله امامت و ولایت است.

* سؤالی که مطرح می شود این است که پیامبر(ص) قبل از واقعه غدیر، بارها موضوع ولایت امیرالمومنین (علیه السلام) را برای مردم و اطرافیانش مطرح کردند. اعلام ولایت امام علی (علیه السلام) و اعلام به غدیر؟

بله این درست است؛ اما با وجود اینکه همه آن را می دانستند، عید غدیر از بسیاری جهات برای تکمیل برهان نهایی مهم و ممتاز بود. اولاً دستور خدا بود که اعلام نهایی شود. ثانیاً شرایط خاص جمعیت از نظر تعداد، تنوع، پراکندگی محل سکونت زائران، آخرین حج رسول خدا، بیان و اصرار جدی در مقابل اشرار و منافقان حاضر در میان جمعیت، جلوه منحصر به فردی می گیرد. بیعت از نظر کیفی و کمیت اجرا، مصلحت محض اراده عمومی و نیز وضعیت روحی افراد پس از ادای حج، موجب تشریفات، کامل بودن و صحت خاص اعلام به غدیر خم گردید. به همین دلیل غدیر از هر واقعه ای ماندگارتر و غیرقابل تغییر است.

* واقعه غدیر خم از چه جهت در دین مبین اسلام اهمیت دارد که خداوند در قرآن می فرماید: «در این روز دین شما کامل و اسلام دین شماست؟

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در طول بیست و سه سال تبلیغ بی بدیل جهاد بر جاهلیت عرب زمان غلبه کرد و با جذب کثیری از مردم به دین مبین اسلام، آن را تأسیس کرد. پایه ها و قرآن را برای مردم به یادگار گذاشتند، اما در این مدت مردم این فرصت را پیدا کردند. اینطور نشد که همه معارف قرآن آشنا شد و تنها مشکلی که باقی ماند معراج قرآن بود. پیامبر خدا، مسلمانان نباید در طوفان شبهات راه دین اسلام را گم کنند.

به عبارت دیگر، اسلام آمده بود، اما مردم همچنان به کسی نیاز داشتند که در هنگام بروز شبهات و مشکلات، آنها را راهنمایی کند و در هر زمان، معارف قرآن را بر اساس نیازشان تبیین کند و در مواقع خطر، رهبر جامعه اسلامی باشد. از انحراف پس در حقیقت دیگر نیازی به پیامبر نبود، بلکه مردم همچنان به هادی و ولی الهی نیاز داشتند و این نیاز ضروری و ضروری با اعلام ولایت امام علی (علیه السلام) برآورده شد. .

بخونیدش:  چطور عطر گل محمدی درست کنیم

خلاصه دین به کمال رسید، زیرا تداوم خط امامت و ولایت دنبال شد; نعمت کامل شده است زیرا با وجود ولایت می توان راه سعادت و سعادت امت اسلامی را طی کرد و نکته آخر اینکه رضایت خداوند در «اسلام معطوف به ولایت» نیز نهفته است. یعنی همان گونه که بیان شد، اعمال باید مورد قبول و تأیید خداوند متعال باشد و از این آیه شریفه روشن می شود که رضایت الهی و قبولی افعال جز در پرتو ولایت اهل بیت علیهم السلام محقق نمی شود. آنها).

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا