چرا رگ های چشم قرمز می شود
علت قرمزی چشم به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما معمولاً زمانی اتفاق میافتد که رگهای خونی چشم شما ملتهب یا تحریک میشوند. در این مقاله دلیل قرمزی چشم و روش های درمان آن را بررسی می کنیم.
همچنین بخوانید :
چشم ها دریچه ای به سوی روح هستند و یکی از حساس ترین اعضای بدن انسان به حساب می آیند. البته هیچ کس دوست ندارد چشم های قرمز و پف کرده داشته باشد، اما گاهی اوقات این اتفاق می افتد. علت قرمزی چشم چیست؟ چرا برخی از افراد اغلب بدون داشتن بیماری یا عارضه خاصی چشم قرمز دارند؟ علت قرمزی چشم گاهی اوقات به دلیل خستگی مفرط است و اگر با درد همراه نباشد مشکل جدی محسوب نمی شود و با استراحت برطرف می شود. اما زمانی که قرمزی چشم با درد یا عفونت همراه باشد، مشکلی جدی تلقی می شود و باید مراقب آن باشید و در صورت لزوم با پزشک مشورت کنید. راه های مختلفی برای درمان قرمزی چشم وجود دارد. در ادامه این مقاله به طور جامع و علمی به علت قرمزی چشم و روش های مختلف درمان آن می پردازیم. با پلازا بچسبید.
آنچه در ادامه می خوانید:
علت قرمزی چشم چیست؟
قرمزی چشم زمانی رخ می دهد که رگ های خونی سطح چشم متورم یا متسع می شوند. همچنین زمانی اتفاق می افتد که یک ماده خارجی وارد چشم شده و باعث عفونت شود. قرمزی چشم اغلب موقتی است و اگر شدید نباشد خیلی سریع از بین می رود. اما در برخی موارد، قرمزی چشم میتواند نشاندهنده یک مشکل جدی در چشم باشد که در صورت تداوم باید به آن رسیدگی و درمان شود.
مشکلات جدی چشم معمولاً با درد، قرمزی شدید یا تاری دید همراه است که در صورت مشاهده این علائم باید آنها را جدی بگیرید. علل قرمزی چشم به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما شایعترین علت قرمزی چشم معمولاً التهاب رگهای سطح چشم است. در این قسمت به بررسی علل مختلف و رایج قرمزی چشم می پردازیم.
محرک ها
برخی از عوامل تحریک کننده مختلف می توانند باعث التهاب رگ های خونی در چشم شوند. برخی از این عوامل تحریک کننده عبارتند از:
همچنین بخوانید :
هوای خشک
قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید
گرد و خاک
عکس العمل های آلرژیتیک
سرماخوردگی
عفونت های باکتریایی و ویروسی مانند سرخک
سرفه
فشار چشم و سرفه همچنین می تواند باعث ایجاد بیماری به نام خونریزی زیر انسدادی شود. در صورت بروز این حالت ممکن است لکه های خونی در چشم فرد ظاهر شود که وضعیتی جدی و خطرناک است و باید تحت نظر باشد. اما اگر با درد همراه نباشد معمولاً در عرض 7 تا 10 روز بهبود می یابد و از بین می رود.
عفونت چشم
یکی دیگر از دلایل قرمزی چشم، که جدی تر است، می تواند وجود عفونت چشم باشد. عفونت می تواند در قسمت های مختلف چشم ایجاد شود و علائمی مانند درد، ترشحات عفونی یا تغییر در سطح بینایی ایجاد کند.
همچنین بخوانید :
برخی از عفونت های رایج که باعث قرمزی چشم می شوند عبارتند از:
التهاب فولیکول های مژه که ادم پلک یا بلفاریت نامیده می شود.
التهاب غشایی که چشم را می پوشاند و به نام ملتحمه یا چشم صورتی شناخته می شود.
به زخم هایی که روی چشم ایجاد می شود، زخم قرنیه می گویند
التهاب یووه که به نام یووئیت شناخته می شود
سایر علل قرمزی چشم عبارتند از:
ضربه یا جراحت چشم
افزایش فشار روی چشم که منجر به درد می شود
خراشیدن قرنیه چشم در اثر ساییدگی بیش از حد لنز
التهاب قسمت سفید چشم
خوک فروشی
مشکلات خونریزی داخلی چشم
استفاده مواد مخدر
اغلب موارد مربوط به قرمزی چشم مشکلات جدی و حاد نیستند و نیازی به درمان ندارند. اما اگر عفونت چشم شما بینایی شما را مختل کرده و در فعالیت های روزانه شما مانند خواندن، نوشتن، رانندگی و غیره اختلال ایجاد می کند، حتما باید به پزشک مراجعه کرده و درمان خود را شروع کنید. اگر عفونت چشم درمان نشود، می تواند منجر به آسیب دائمی به چشم شود و در موارد شدید می تواند منجر به از دست دادن بینایی نیز شود. اگر علائم قرمزی چشم به مدت 2-3 روز ادامه داشت، باید به پزشک مراجعه کنید.
درمان های خانگی برای قرمزی چشم
بسیاری از درمان های خانگی ساده برای قرمزی چشم وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید به راحتی قرمزی چشم خود را در خانه برطرف کنید. در این قسمت به چند روش برای درمان قرمزی چشم اشاره می کنیم.
کمپرس آب گرم
یک حوله را در آب ولرم خیس کنید و آن را بپیچید. توجه داشته باشید که ناحیه دور چشم بسیار حساس است، بنابراین برای این کار نباید از آب خیلی داغ یا جوش استفاده کنید. حوله داغ را به مدت 10 دقیقه روی چشمان خود قرار دهید. گرما می تواند جریان خون را در چشم شما افزایش دهد و باعث افزایش تولید چربی روی پلک شما شود. این امر منجر به از بین بردن قرمزی چشم و عفونت می شود.
همچنین بخوانید :
کمپرس آب سرد
اگر استفاده از کمپرس آب گرم جواب نداد و چشمان شما بهبود نیافته است، می توانید از روش مخالف، کمپرس آب سرد استفاده کنید. یک حوله را با آب سرد خیس کنید و روی چشمان خود قرار دهید. این ممکن است باعث تسکین کوتاه مدت علائم قرمزی چشم شود. آب سرد تورم و خارش چشم را بهبود می بخشد. اما توجه داشته باشید که هنگام استفاده از کمپرس آب سرد و همچنین کمپرس آب گرم باید مراقب باشید و با احتیاط عمل کنید.
استفاده از اشک مصنوعی
اشک چشمان شما را نرم می کند و به تمیز نگه داشتن آنها کمک می کند. برای درمان خشکی کوتاه مدت یا طولانی مدت می توانید از اشک مصنوعی استفاده کنید. گاهی اوقات علت قرمزی چشم می تواند خشکی بیش از حد چشم باشد که راه حل آن استفاده از این قطره برای رفع قرمزی چشم است.
استفاده از گلاب
گلاب خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند قرمزی چشم را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. گلاب مانند اشک مصنوعی عمل می کند و چشم را تسکین می دهد و درد را تسکین می دهد. می توانید گلاب را روی یک تامپون یا دستمال کاغذی نازک بریزید و به مدت 15 تا 20 دقیقه روی چشمان خود قرار دهید. سعی کنید این کار را ۲ یا ۳ بار در هفته تکرار کنید تا اثرات معجزه آسای آن را در درمان قرمزی چشم ببینید.
همچنین بخوانید :
چای کیسه ای
از چای کیسه ای نیز می توان برای بهبود قرمزی چشم و کاهش التهاب چشم استفاده کرد. برای درمان قرمزی چشم کافی است دو عدد چای کیسه ای را در یخچال بگذارید تا خنک شود و سپس روی چشمان خود قرار دهید. بعد از 20 دقیقه می توانید چشمان خود را بشویید. این کار را چند بار در روز انجام دهید تا قرمزی چشمتان برطرف شود. برای این کار می توانید از چای سبز نیز استفاده کنید.
خیار
یکی دیگر از روش های درمانی موثر برای رفع قرمزی چشم استفاده از خیار است. خیار دارای خواص ضد التهابی، ضد التهابی و ضد حساسیت است و می تواند رگ های خونی چشم را التیام بخشد. خیار خنک است و می تواند تورم و قرمزی چشم را کاهش دهد. فقط خیار را در یخچال بگذارید تا خنک شود، سپس آن را برش دهید و به مدت 15 دقیقه روی چشمان خود قرار دهید. برای نتیجه بهتر می توانید این کار را چند بار در روز انجام دهید. برای آشنایی بیشتر با خواص خیار می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
آلوئه ورا
آلوئه ورا همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که می تواند برای درمان قرمزی چشم استفاده شود. آلوئه ورا می تواند تورم چشم را تسکین دهد و به بهبود خارش و قرمزی کمک کند. می توانید ژل آلوئه ورا را با آب مخلوط کنید و بگذارید در یخچال خنک شود، سپس این مخلوط را روی پدهای نازک بگذارید و بگذارید 30 دقیقه روی چشمانتان بماند. برای آشنایی بیشتر با خواص آلوئه ورا می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
قطره چشم در برابر قرمزی
همچنین می توانید از قطره چشمی نافازولین برای درمان موقت قرمزی و التهاب چشم استفاده کنید.
چگونه از قرمزی چشم جلوگیری کنیم؟
راه حل های مختلفی برای جلوگیری از قرمزی چشم وجود دارد و همانطور که می دانید پیشگیری بهتر از درمان است. بیشتر موارد قرمزی چشم را می توان با رعایت بهداشت و اجتناب از تماس با مواد محرک جلوگیری کرد. در اینجا چند راه برای جلوگیری از قرمزی چشم وجود دارد:
همچنین بخوانید :
در صورت تماس با فردی که عفونت چشمی دارد، حتما دست ها و چشم های خود را بشویید
هرگز با آرایش نخوابید و حتما قبل از رفتن به رختخواب آرایش خود را پاک کنید
از لنزهای تماسی بیش از حد توصیه شده استفاده نکنید
لنزهای خود را به طور منظم تمیز کنید
از ورود گرد و غبار و سایر مواد محرک در چشم خودداری کنید
برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به چشم و همچنین نور مستقیم خورشید از عینک آفتابی استفاده کنید
برای ساعات طولانی از تلفن همراه یا رایانه استفاده نکنید و به ازای هر ساعت استفاده از رایانه و وسایل الکترونیکی به چشمان خود 15 دقیقه استراحت دهید.
در این مقاله علت قرمزی چشم و درمان های خانگی آن را به تفصیل بیان کرده ایم. همانطور که می خوانید، قرمزی چشم زمانی رخ می دهد که رگ های خونی سطح چشم متورم یا متسع شوند. دلایل مختلفی می تواند باعث قرمزی چشم شود و روش های درمانی زیادی برای مقابله با آن وجود دارد.
منتخب کاربران
قرمزی چشم زمانی رخ می دهد که رگ های خونی در چشم ملتهب یا تحریک شوند. قرمزی چشم ها که به عنوان چشم های خون آلود نیز شناخته می شود، می تواند نشان دهنده وجود چندین بیماری مختلف باشد. در حالی که برخی از این مشکلات خفیف هستند، برخی دیگر جدی هستند و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. همچنین برخی از علل قرمزی چشم به تنهایی قابل درمان هستند و جای نگرانی نیست. با این حال، برخی از علل دیگر قرمزی چشم نشان دهنده مشکلات جدی چشم است. در این مقاله به دلایل قرمزی چشم پرداخته شده است.
قرمزی چشم چیست؟
اصطلاح چشم قرمز برای توصیف چشم های قرمز و خون آلود استفاده می شود. قرمزی چشم ها می تواند نشانه یک تحریک جزئی یا یک بیماری جدی پزشکی مانند عفونت باشد. قرمزی چشم زمانی اتفاق میافتد که رگهای خونی کوچک روی سطح چشم بزرگ شده و پر از خون میشوند. این به دلیل تامین ناکافی اکسیژن به قرنیه یا بافت های پوشاننده چشم است. قرمزی چشم به خودی خود دلیلی برای نگرانی نیست. اما اگر با چشم درد، ترشحات غیرطبیعی یا اختلال بینایی همراه باشد، می تواند یک مشکل جدی پزشکی در نظر گرفته شود.
علل قرمزی چشم
علل قرمزی چشم
قرمزی چشم می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که برخی از آنها به شرح زیر است:
سندرم خشکی چشم
علت شایع قرمزی چشم، سندرم خشکی چشم است. زمانی اتفاق میافتد که اشک طبیعی کافی برای روان کردن قسمت جلوی چشم وجود نداشته باشد. وقتی چشم خشک می شود، قرمز و ملتهب می شود.
چشم صورتی
در برخی موارد قرمزی چشم ناشی از رنگ صورتی است که ورم ملتحمه نیز نامیده می شود. ورم ملتحمه شامل التهاب یا عفونت لایه محافظ شفاف چشم در قسمت جلویی آن است. چشم صورتی می تواند ناشی از آلرژی، باکتری، ویروس یا سموم باشد.
علل قرمزی چشم
بلفاریت
بلفاریت یکی از علل قرمزی و سوزش چشم است. در این بیماری غدد چربی چشم تحت تاثیر قرار گرفته و قادر به ترشح لایه چربی اشک نخواهند بود. علل شایع این وضعیت شامل بهداشت نامناسب، کاهش تعداد پلک زدن ها و احتمالاً دمودیکوز چشمی است.
بعد
یووئیت شامل التهاب یووه است که می تواند باعث قرمزی، درد، تاری دید، آبریزش چشم و حساسیت به نور شود. علائم این بیماری می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود و به سرعت بدتر شود.
استفاده مکرر از قطره چشم
استفاده مکرر از قطره چشم یکی از دلایل قرمزی چشم است. در واقع استفاده از این قطره ها بعد از قرمزی چشم باعث بدتر شدن آن می شود. استفاده همزمان از این قطره ها می تواند باعث گشاد شدن مجدد رگ های خونی در چشم شود. این باعث افزایش خطر خونریزی در چشم می شود.
علل قرمزی چشم
استفاده از لنزهای تماسی
لنزهای تماسی می توانند چشم ها را تحریک کرده و آنها را قرمز کنند. استفاده از لنزهای تماسی نامناسب، استفاده بیش از حد از آنها، استفاده از لنزهای آسیب دیده و عدم رعایت بهداشت این لنزها از علل احتمالی قرمزی چشم است. یکی از عوارض بدتر استفاده از لنزهای تماسی، ایجاد نوعی عفونت باکتریایی در قرنیه چشم به نام زخم قرنیه است که می تواند بینایی را تهدید کند.
صدمه
قرمزی چشم گاهی اوقات به دلیل آسیب به چشم ایجاد می شود. صدمات چشمی ممکن است به طور تصادفی رخ دهد. هنگامی که چشم ها آسیب می بینند، رگ های خونی داخل گشاد و گشاد می شوند تا خون و سلول های شفابخش بتوانند آسیب را ترمیم کنند. قرمزی چشم ناشی از جراحت می تواند علامت هشدار دهنده یک مشکل جدی چشم باشد.
زخم قرنیه یا عفونت
اگر قرنیه چشم عفونی شده باشد، رگ های خونی مجاور گشاد شده و متورم می شوند. زیرا سلول ها برای کمک به مبارزه با عفونت وارد عمل می شوند. این سلول ها می توانند باعث قرمزی قابل مشاهده در چشم شوند. قرنیه چشم فاقد رگ های خونی است و بیشتر اکسیژن و مواد مغذی خود را از اشک و جو بیرون دریافت می کند. با عفونت قرنیه، رگ های خونی مجاور بزرگ می شوند و به سرعت سلول های التهابی مهم را به محل آزاد می کنند.
خونریزی زیر ملتحمه
خونریزی زیر ملتحمه باعث قرمزی کامل قسمت سفید چشم می شود. زمانی اتفاق می افتد که یکی از رگ های خونی زیر ملتحمه، بافت شفافی که قسمت سفید چشم را می پوشاند، ترکیده یا بشکند. خون حاصل جایی برای رفتن ندارد. بنابراین، در زیر ملتحمه گسترش می یابد.
گلوکوم حاد
گاهی اوقات قرمزی چشم ها می تواند نشان دهنده یک بیماری جدی باشد. گلوکوم حاد زاویه بسته یک بیماری چشمی بسیار جدی است که باعث قرمزی چشم می شود. زمانی اتفاق می افتد که فشار مایع داخل چشم به سرعت افزایش می یابد. این نوع گلوکوم باعث قرمزی ناگهانی چشم، درد شدید و تاری دید می شود.
اپی اسکلریت
بیماری دیگری که می تواند منجر به خونریزی چشم شود، اپی اسکلریت است. اپی اسکلریت التهاب لایه شفاف و نازک بافت بین ملتحمه و صلبیه است. اپی اسکلریت همراه با قرمزی چشم باعث درد و سوزش خفیف چشم می شود.
آلرژی
قرمزی چشم که با سوزش و خارش همراه است اغلب به دلیل حساسیت است. در آلرژی، رگ های خونی جلوی چشم گشاد می شوند و باعث تجمع مایعات می شوند که منجر به تورم می شود.
بارداری
بارداری باعث تغییرات زیادی در هورمون های بدن می شود. این تغییرات تولید اشک را کاهش می دهد. در نتیجه، چشم ممکن است تحریک شده و قرمز شود.
کمبود خواب
اگر به اندازه کافی نخوابید، ممکن است چشمانتان قرمز شود. چشم ها برای عملکرد صحیح به اشک نیاز دارند. به همین دلیل پلک زدن و خوابیدن ضروری است. کمبود خواب کافی مانع از گردش مناسب مایعات در چشم می شود. بنابراین چشم ها برای پاکسازی و تولید اشک به خواب کافی نیاز دارند.
علل قرمزی چشم
سایر قرمزی چشم عبارتند از:
سندرم بینایی کامپیوتری
سیگار کشیدن
شنا كردن
برو پیش دکتر
از آنجایی که علت قرمزی چشم می تواند متفاوت باشد، بهتر است از درمان های خانگی اجتناب کنید و با پزشک مشورت کنید. اگر قرمزی چشم دارید می توانید به مطب دکتر رضا پورمزار متخصص چشم در تهران مراجعه کنید.