چرا زیر دل درد میگیره
علت درد زیر شکم در زنان
بسیاری از افراد در طول زندگی خود چندین بار دچار دل شکستگی می شوند، اما درد زیر قلب در زنان شایع تر است.
علل این درد بسته به فرد متفاوت است، بنابراین درمان نیز متفاوت است.
– شکم ناحیه ای است که اندام های گوارشی را شامل می شود و به استخوان لگن و دیافراگم محدود می شود. درد کولیکی، از جمله درد کولیکی، به طور کلی اصطلاحی است که برای توصیف درد ناشی از اندام های حفره شکمی استفاده می شود. این اندام ها شامل معده، روده کوچک، روده بزرگ، کبد، کیسه صفرا، طحال و پانکراس است. در زنان، پایین ترین قسمت شکم در واقع لگن است و شامل رحم، لوله های فالوپ و تخمدان ها است. گاهی اوقات تشخیص درد از ناحیه شکم یا لگن دشوار است. درد زیر قلب می تواند زن را از این که فکر کند دستگاه تناسلی او در خطر است بترساند، اما همیشه اینطور نیست. شایع ترین علت درد زیر قلب در زنان قاعدگی است.
– گاهی اوقات زیر قلب درد می کند، اما درد مربوط به اندام هایی است که در داخل حفره شکمی قرار دارند. به عنوان مثال، ممکن است مشکلاتی در ریه ها یا کلیه ها وجود داشته باشد که می تواند باعث درد قلب شود.
درد زیر قلب در زنان: علائم و نشانه ها
درد زیر قلب در زنان می تواند از علائم بیماری های مختلف باشد. در برخی موارد، درد به سرعت از بین می رود، در حالی که در موارد دیگر، درمان ساده ضروری است. البته شرایطی وجود دارد که علت غم و اندوه کمی پیچیده تر است و درمان ممکن است طولانی تر شود. در زیر لیستی از علائم و علل درد قلب آورده شده است.
26 علت شایع درد زیر قلب در زنان
1- دیورتیکولیت
یکی از شایع ترین علل درد در قسمت پایین سمت چپ، دیورتیکولیت است. دیورتیکولیت زمانی رخ می دهد که پاکت های کوچکی به نام دیورتیکولا که توسط نقاط ضعیف در روده بزرگ ایجاد شده اند، ملتهب می شوند. این کیسه ها می توانند پاره شوند، متورم شوند و باعث عفونت شوند. سایر علائم دیورتیکولیت عبارتند از تب، تهوع و استفراغ. در موارد شدید بیماری ممکن است نیاز به جراحی باشد.
2- گاز
گاز در دستگاه گوارش شما طبیعی است و معمولاً در اثر بلع و هضم ایجاد می شود. گازهای تولید شده در دستگاه گوارش باعث انبساط آن و ایجاد ناراحتی و درد می شود. گاز می تواند ناشی از بلعیدن هوای بیشتر از حد معمول، پرخوری و خوردن غذاهای تولید کننده گاز باشد. گاز اضافی معمولاً از طریق آروغ زدن یا نفخ خارج می شود.
3- سوء هاضمه
یکی از سناریوهایی که بعد از خوردن غذا رخ می دهد، تولید اسید بیشتر با واکنش معده به غذا است. اسید معده می تواند مری، معده یا روده را تحریک کند. سوء هاضمه اغلب منجر به ناراحتی، درد یا احساس سوزش می شود. علائم دیگر عبارتند از سوزش سر دل، نفخ و حالت تهوع.
4- فتق
وضعیتی که در آن یک عضو داخلی یا سایر قسمت های بدن از طریق قسمت ضعیف دیواره شکم بیرون زده است، فتق است. فتق به صورت توده یا برآمدگی در شکم یا کشاله ران ظاهر می شود. انواع مختلفی از فتق ها وجود دارد و برخی نیاز به مراقبت های اورژانسی دارند.
5- سنگ کلیه
بزرگ شدن سنگ ها در دستگاه ادراری می تواند باعث درد شدید زیر بغل و کمر شود. درد با عبور سنگ از سیستم ادراری تشدید می شود. وقتی سنگ های ادراری دارید، ادرار شما صورتی، قهوه ای، کدر یا بدبو است. همچنین ممکن است تب، حالت تهوع، استفراغ و لرز را تجربه کنید.
6- شاگینل
این بیماری توسط ویروس عامل آبله مرغان ایجاد می شود. زونا فعال شدن مجدد یک ویروس خفته است که بعداً در زندگی شما ظاهر می شود. این بیماری زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما به نوعی به خطر بیفتد. عفونت کرم حلقوی می تواند یک بثورات دردناک متشکل از تاول ها و نوارهایی باشد که در اطراف بدن شما ایجاد می شود. این بثورات بسیار مسری هستند و برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آن باید پوشانده شوند. واکسن زونا می تواند خطر عفونت را کاهش دهد.
7- گرفتگی عضلات در قاعدگی
این گرفتگی ها قبل از پریود شما اتفاق می افتد. هر خانمی در طول دوران باروری خود حداقل ماهی یک بار با این درد مواجه می شود. درد ناشی از گرفتگی عضلات می تواند از ناراحتی جزئی تا شدید باشد و در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد کند. اگرچه این گرفتگی ها معمولا جدی نیستند، اما در صورت احساس درد شدید به پزشک مراجعه کنید.
8- آندومتریوز
اندومتریوز وضعیتی است که در آن پوشش داخلی رحم در خارج از رحم رشد کرده است. با توجه به ویژگی های این بافت در تکثیر و حالت عروقی، باعث درد قلبی می شود که می تواند منجر به ناباروری شود. علائم سوزش سر دل عبارتند از درد ناشی از دردهای قاعدگی که با گذشت زمان بدتر می شود، درد هنگام رابطه جنسی و خونریزی شدید قاعدگی. علت آندومتریوز ناشناخته است.
9- کیست تخمدان
در این بیمار یک کیسه پر از مایع در داخل یا روی تخمدان وجود دارد. از آنجایی که اکثر کیست ها خوش خیم هستند و علائم قابل توجهی نشان نمی دهند، کیست های بزرگ باعث ایجاد این بیماری می شوند. کیست های بزرگتر می توانند به مثانه فشار وارد کرده و باعث افزایش ادرار شوند. کیست تخمدان می تواند پاره شود و باعث درد شدید یا خونریزی داخلی شود. توصیه می شود در صورت احساس درد ناگهانی و شدید، درد همراه با تب یا استفراغ یا علائم شوک مانند سردی پوست، سرگیجه و تنفس سریع، بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید.
10- پیچ خوردگی تخمدان
بیماری ناشی از تغییر موقعیت تخمدان در بدن زن. پیچ خوردن دردناک تخمدان می تواند جریان خون را قطع کرده و تخمدان را در خطر مرگ قرار دهد. پیچ خوردگی تخمدان بیشتر در دوران بارداری یا هنگام استفاده از هورمون ها برای جلوگیری از تخمک گذاری اتفاق می افتد. این عارضه شایع نیست، اما معمولاً در سال های باروری زنان رخ می دهد.
11- بارداری خارج از رحم
حاملگی خارج از رحم زمانی اتفاق می افتد که یک تخمک بارور شده به جای رحم در لوله فالوپ کاشته شود. این یک مشکل است زیرا لوله فالوپ شرایط لازم برای رشد جنین را ندارد. این یک اورژانس است زیرا لوله می تواند پاره شود و باعث درد شدید شود.
12- بیماری التهابی لگن (PID)
بیماری ناشی از عفونت درمان نشده یک بیماری مقاربتی مانند کلامیدیا یا سوزاک است. زنان ممکن است علائم بیماری التهابی لگن را تجربه کنند یا نداشته باشند، اما علائم شامل سوزش سر دل، تب، ترشحات واژن و درد یا خونریزی در حین رابطه جنسی است.
13- اختلالات مفاصل خاصره ای خاجی
این مفصل بین استخوان خاجی و ایلیاک لگن قرار دارد. استخوان خاجی از ستون فقرات در انسان پشتیبانی می کند و به وضوح توسط استخوان های ایلیاک لگن حمایت می شود. مفصل ساکروایلیاک می تواند باعث درد ساق پا، کشاله ران، لگن و کمر در زنان به خصوص زنان باردار شود.
14- افتادگی جفت
وضعیتی که در آن جفت به طور ناگهانی از دیواره رحم جدا می شود. این یک عارضه خطرناک است زیرا این اتصال جفت برای تامین اکسیژن و مواد مغذی به جنین ضروری است. افتادگی جفت معمولا در سه ماهه سوم بارداری اتفاق می افتد و با درد شدید و مداوم همراه است و درد به تدریج تشدید می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، سزارین اورژانسی ضروری است.
15- سقط جنین
از دست دادن جنین قبل از هفته هشتم بارداری سقط جنین نامیده می شود و می تواند باعث درد در قسمت پایین قلب شود. علائم سقط جنین شامل کمردرد، درد، لکه بینی و خونریزی از واژن و ترشح مایع یا بافت از واژن است.
16- سندرم پلی کیستیک تخمدان
تنبلی تخمدان یک اختلال هورمونی در زنان در سنین باروری است. علائم اغلب شامل درد لگن، پریودهای نامنظم (زمان تخمک گذاری در یک دوره نامنظم)، پریودهای سنگین و رشد بیش از حد موهای صورت و بدن است.
17- سالپینگیت
این یک بیماری مقاربتی است که می تواند باعث التهاب لوله های فالوپ در زنان شود. این وضعیت می تواند باعث درد شدید در زیر قلب شود.
سایر علل درد زیر قلب
18- پانکراتیت (تورم پانکراس)
این بیماری التهاب پانکراس است که مسئول تولید هورمون ها و آنزیم های لازم برای هضم غذا است. هنگامی که این وضعیت رخ می دهد، می تواند باعث درد زیر قلب شود.
19- سیاتیک
درد ناشی از تحریک ریشه یا ستون فقرات است که بر عصب سیاتیک تأثیر می گذارد.
20- درد پهلوها
این درد به احساس ناراحتی یا درد در قسمت فوقانی شکم، پشت یا پهلوها اشاره دارد. درد پهلو معمولا موقتی است، اما می تواند نشانه یک بیماری جدی باشد.
21- آپاندیسیت
زمانی که درد از سمت راست شکم شروع می شود و به سایر قسمت های شکم سرایت می کند، ممکن است آپاندیسیت باشد. این وضعیتی است که می تواند در عرض چند ساعت بدتر شود.
22- سيستيت (اماس مثانه)
این یک عفونت مثانه است که باعث علائم درد شکم، فشار در شکم، احساس سوزش هنگام ادرار و تکرر ادرار می شود.
23- فیبروئید
رشد غیر سرطانی رحم، یعنی فیبروم های رحمی، ممکن است شامل علائم درد و فشار در لگن، پریودهای سنگین، تکرر ادرار، یبوست و همچنین درد در پشت و پاها باشد.
24- سرطان
هنگامی که قسمت پایین شکم دارای رشد سرطانی باشد، می تواند منجر به درد زیر قلب شود.
25- ورم کیسه صفرا
این التهاب و تورم کیسه صفرا است که باعث درد در زیر قلب می شود.
26- انسداد روده
این زمانی اتفاق می افتد که محتویات روده ای که وارد روده کوچک می شوند باعث انسداد می شوند. این مشکل باعث ایجاد درد در زیر قلب می شود.
درمان درد زیر قلب در زنان
– رایج ترین درمان برای دردهای زیر شکم در زنان پد گرم کننده و مسکن است – این درمان برای PMS یا دردهای قاعدگی مناسب است. در مواردی که درد شدید باشد، پزشک داروهای کنترل کننده هورمون ها را تجویز می کند، خطر التهاب کاهش می یابد و درد در ماه های بعد کاهش می یابد. هنگامی که یک زن درد و گرفتگی شدید لگن را تجربه می کند، به خصوص آنهایی که در یک طرف احساس می شود، ممکن است حاملگی خارج از رحم وجود داشته باشد. بسیار خطرناک است و نیاز به درمان اورژانسی دارد. بیماری التهابی لگن نیز نیاز به مراقبت پزشکی دارد و موارد پیشرفته نیاز به جراحی دارد.
داشتن تخمدان پلی کیستیک یا فیبروم در زنان غیرمعمول نیست. در حالی که اکثر آنها بی ضرر هستند، دیگران می توانند ناراحتی قابل توجهی ایجاد کنند و نیاز به جراحی داشته باشند. در همین حال، سندرم تخمدان پلی کیستیک اغلب با قرص های ضد بارداری خوراکی برای تنظیم چرخه زنان درمان می شود. با این حال، جراحی همچنان یک گزینه درمانی است.
– در مواردی که فرد مبتلا به آپاندیسیت باشد، ممکن است برای برداشتن آپاندیس جراحی لازم باشد. خوشبختانه عفونت مثانه نیازی به جراحی ندارد. آنتی بیوتیک ها درمان اصلی عفونت های ادراری هستند. واضح است که درمان بستگی به علت دارد و تشخیص فردی بدون مشورت با پزشک خطرناک است. برای یافتن علت و تجویز درمان مناسب با پزشک مشورت کنید.
درد زیر قلب چگونه تشخیص داده می شود؟
هنگامی که زنی درد زیر شکم را تجربه می کند و به پزشک مراجعه می کند، از او خواسته می شود که به یک سری سوالات در مورد عادت ماهانه، عادات ادراری و اجابت مزاج پاسخ دهد. از آنها خواسته میشود که به سلامت عمومی خود و علائمی که ممکن است مرتبط باشند، مانند تب یا خستگی، یادداشت کنند. در برخی موارد، پزشک ممکن است از زن در مورد زندگی خانوادگی، شغلی و جنسی او سوال کند.
پس از تکمیل بحث اولیه با پزشک، معاینه فیزیکی انجام خواهد شد. پزشک شکم را معاینه می کند و حتی ممکن است معاینه داخلی انجام دهد. بیشتر پزشکان برای کمک به شناسایی عفونت، نمونه ادرار می خواهند. در صورت ترشحات واژینال نیز پزشک از ترشحات نمونه گرفته و آن را بررسی می کند. در اینجا چند آزمایش دیگر وجود دارد:
زنان و زایمان – این آزمایشات شامل سواب، اسمیر دهانه رحم، سونوگرافی لگن یا تست پاپ است. آزمایش های خون ویژه برای سرطان تخمدان نیز انجام می شود.
معاینه آندوسکوپی – اگر به علت کولون مشکوک باشد، ممکن است معاینه روده انجام شود.
سی تی اسکن – این یک اسکنر توپوگرافی کامپیوتری است که می تواند ناهنجاری های شکمی را تشخیص دهد.
سونوگرافی – می تواند علل مرتبط با ادرار را بررسی کند.
درد زیر قلب: توصیه های سبک زندگی و پیشگیری
اگرچه برخی از انواع دردهای قلبی خارج از کنترل ما هستند، اما ما توانایی مراقبت از خود و جلوگیری از درد را داریم. به عنوان مثال، یک سبک زندگی سالم که شامل یک رژیم غذایی مغذی و نوشیدن آب فراوان است می تواند ما را از عفونت ریشه محافظت کند. همچنین می تواند یبوست را کنترل کند، که می تواند منجر به درد زیر شکم شود. در اینجا چند نکته اضافی وجود دارد:
لباس زیر نخی بپوشید
از محصولات معطر در اطراف واژن استفاده نکنید.
برای کنترل و پیشگیری از PMS و درد قاعدگی از آب لیمو و آب زنجبیل استفاده کنید.
مسکن مصرف کنید.
خودتان بیماری را تشخیص ندهید و با پزشک مشورت کنید.
اگرچه اکثر افراد مبتلا به کمردرد خوب هستند و جای نگرانی ندارند، اما زمانی که علائم ادامه پیدا می کنند یا شدید هستند، نشانه یک چیز جدی است. اگر در هر یک از این شرایط هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید. در بسیاری از موارد، درمان زودهنگام آسیب و نیاز به جراحی را کاهش می دهد.
بهار اوما
بسیاری از افراد، به ویژه زنان، گاهی اوقات درد قلبی را تجربه می کنند، اما درد زیر قلب در زنان بیشتر است. علل این درد در افراد مختلف متفاوت است، بنابراین درمان آن نیز متفاوت است و باید بررسی شود. شکم ناحیه ای است که شامل اندام های گوارشی است و به استخوان های لگن و دیافراگم محدود می شود. درد کولیکی، از جمله درد کولیکی، به طور کلی اصطلاحی است که برای توصیف درد ناشی از اندام های حفره شکمی استفاده می شود. این اندام ها شامل معده، روده کوچک، روده بزرگ، کبد، کیسه صفرا، طحال و پانکراس است.
در زنان، پایین ترین قسمت شکم در واقع لگن است و شامل رحم، لوله های فالوپ و تخمدان ها (سیستم تناسلی زنانه) است. گاهی اوقات تشخیص اینکه درد از ناحیه شکم است یا از لگن دشوار است. درد زیر قلب می تواند زن را از این که فکر کند دستگاه تناسلی او در خطر است بترساند، اما همیشه اینطور نیست. گاهی اوقات زیر قلب درد می کند، اما درد مربوط به اندام های داخل حفره شکمی است. به عنوان مثال، ممکن است مشکلاتی در ریه ها یا کلیه ها وجود داشته باشد که می تواند باعث درد قلب شود. در این مقاله اطلاعات مفید دیگری در مورد درد زیر قلب در زنان به شما می دهیم تا در صورت ابتلا به آن بهتر بتوانید آن را مدیریت و درمان کنید.
در این مقاله می خوانیم:
درد زیر قلب در زنان می تواند از علائم بیماری های مختلف باشد. در برخی موارد، درد به سرعت ناپدید می شود، در حالی که در موارد دیگر، درمان های مختلفی از درمان های ساده تا پیچیده مورد نیاز است. در ادامه لیستی از علائم و علل درد زیر قلب را به شما معرفی می کنیم تا در صورت بروز درد قلب بهتر بتوانید علت آن را تشخیص دهید.
26 علت شایع درد زیر قلب در زنان
1- دیورتیکولیت
دیورتیکولیت یکی از شایع ترین علل درد در ناحیه پایین سمت چپ در زنان است. دیورتیکولیت زمانی رخ می دهد که پاکت های کوچکی به نام دیورتیکولا که توسط نقاط ضعیف در روده بزرگ ایجاد شده اند، ملتهب می شوند. این کیسه ها می توانند پاره یا متورم شوند یا حتی باعث عفونت شوند که به صورت درد ظاهر می شود. سایر علائم دیورتیکولیت عبارتند از تب، تهوع و استفراغ. موارد شدید این وضعیت ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. بنابراین، در صورت مشاهده علائم، فورا به پزشک مراجعه کنید.
2- گاز
گاز در دستگاه گوارش شما طبیعی است و معمولاً در اثر بلع و هضم ایجاد می شود. اما مقدار زیادی گاز تولید شده در دستگاه گوارش باعث انبساط آن و ایجاد ناراحتی و درد می شود. گاز می تواند ناشی از بلعیدن هوای بیشتر از حد معمول، پرخوری و خوردن بیش از حد غذاهای تولید کننده گاز باشد. گاز اضافی معمولا پس از چند دقیقه یا چند ساعت از طریق آروغ زدن یا نفخ از بین می رود و درد دل شما نیز بهبود می یابد.
3- سوء هاضمه
یکی از سناریوهایی که ممکن است بعد از غذا خوردن رخ دهد، تولید اسید بیشتر با واکنش معده به غذا است. اسید معده می تواند مری، معده یا روده را تحریک کند. سوء هاضمه اغلب منجر به ناراحتی، درد یا احساس سوزش می شود. علائم دیگر عبارتند از سوزش سر دل (بخوانید: سوزش سر دل در دوران بارداری) و احساس نفخ و حالت تهوع. در صورت مشاهده این علائم، باید با پزشک مشورت کنید.
4- فتق
فتق وضعیتی است که باعث می شود اندام داخلی یا سایر اعضای بدن از طریق قسمت ضعیف دیواره شکم مانند ناف بیرون بزند. فتق به صورت توده یا برآمدگی در شکم یا کشاله ران ظاهر می شود. انواع مختلفی از فتق ها وجود دارد و برخی نیاز به مراقبت های اورژانسی و جراحی دارند.
5- سنگ کلیه
بزرگ شدن سنگ ها در دستگاه ادراری می تواند باعث درد شدید زیر بغل و کمر شود. درد با عبور سنگ از سیستم ادراری تشدید می شود. هنگامی که سنگ های ادراری دارید (نحوه حذف سنگ کلیه)، ادرار شما صورتی، قهوه ای، کدر یا بدبو است. علاوه بر این دردها ممکن است تب، حالت تهوع، استفراغ و لرز را نیز تجربه کنید.
6- شاگینل
این بیماری توسط ویروس عامل آبله مرغان (آبله مرغان در کودکان زیر 2 سال) ایجاد می شود. زونا فعال شدن مجدد یک ویروس خفته است که بعداً در زندگی شما ظاهر می شود. این بیماری زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما به نوعی به خطر بیفتد. عفونت زونا می تواند یک بثورات دردناک متشکل از تاول ها و نوارهایی باشد که در قسمت های مختلف بدن شما ایجاد می شود. این بثورات بسیار مسری هستند و برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آن باید پوشانده شوند. واکسن زونا می تواند خطر عفونت را کاهش دهد. این عفونت همچنین باعث درد قلب می شود.
7- گرفتگی عضلات در قاعدگی
این گرفتگی ها قبل از پریود شما اتفاق می افتد و بسیار شایع هستند. هر خانمی در طول دوران باروری خود حداقل ماهی یک بار با این درد مواجه می شود. درد ناشی از گرفتگی عضلات می تواند از ناراحتی جزئی تا شدید باشد و در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد کند. اگرچه این گرفتگی ها معمولا جدی نیستند، اما اگر درد شدیدی را تجربه کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
8- آندومتریوز
اندومتریوز وضعیتی است که در آن پوشش داخلی رحم در خارج از رحم رشد کرده است. به دلیل ماهیت این بافت در حال تکثیر، باعث دل درد می شود که می تواند منجر به ناباروری شود. علائم سوزش سر دل عبارتند از درد ناشی از دردهای قاعدگی که با گذشت زمان بهبود نمییابند، درد هنگام رابطه جنسی و خونریزی شدید قاعدگی. متأسفانه علت آندومتریوز ناشناخته است، اما می توان آن را به طور مناسب درمان کرد.
9- کیست تخمدان
در این بیمار کیسه ای پر از مایع است که در داخل یا روی تخمدان قرار دارد. از آنجایی که اکثر کیست ها خوش خیم هستند و علائم قابل توجهی ندارند، مشکلی ایجاد نمی کنند، اما کیست های بزرگ باعث بیماری می شوند. کیست های بزرگتر می توانند به مثانه فشار وارد کنند و باعث افزایش ادرار و درد در آن ناحیه شوند. کیست تخمدان (بخوانید: درمان کیست تخمدان با چند نکته آسان) می تواند پاره شود و باعث درد شدید یا خونریزی داخلی شود. توصیه می شود در صورت احساس درد ناگهانی و شدید، درد همراه با تب یا استفراغ یا علائم شوک مانند سردی پوست، سرگیجه و تنفس سریع، بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید.
10- پیچ خوردگی تخمدان
این بیماری به دلیل تغییر موقعیت تخمدان ها در بدن زن ایجاد می شود. پیچ خوردن دردناک تخمدان می تواند جریان خون را قطع کند و تخمدان را در معرض خطر مرگ یا تخریب دائمی قرار دهد. پیچ خوردگی تخمدان بیشتر در دوران بارداری یا هنگام استفاده از هورمون ها برای جلوگیری از تخمک گذاری به عنوان یک عارضه جانبی خطرناک رخ می دهد. این عارضه شایع نیست، اما معمولاً در سال های باروری زنان رخ می دهد.
11- بارداری خارج از رحم
حاملگی خارج از رحم زمانی اتفاق می افتد که تخمک بارور شده به جای پوشش داخلی رحم در داخل لوله فالوپ لانه گزینی می کند و شروع به رشد می کند. این وضعیت برای مادر بسیار خطرناک و تهدید کننده زندگی است زیرا می تواند باعث خونریزی شدید و مرگ شود. اگر به دلیل رشد جنین در محل نامناسب لوله ها، بارداری به موقع خاتمه نیابد، لوله ها به طور ناگهانی پاره می شوند و باعث خونریزی و درد شدید می شوند.
12- بیماری التهابی لگن (PID)
این بیماری در اثر یک عفونت مقاربتی درمان نشده مانند کلامیدیا یا سوزاک ایجاد می شود (بخوانید: بهترین دارو برای درمان سوزاک). زنان در هر سنی ممکن است علائم بیماری التهابی لگن، از جمله سوزش سر دل، تب، ترشحات واژن و درد یا خونریزی را در حین رابطه جنسی تجربه کنند. گاهی اوقات هیچ علامتی وجود ندارد و بنابراین بیماری دیر تشخیص داده می شود.
13- اختلالات مفاصل خاصره ای خاجی
این مفاصل بین استخوان خاجی و ایلیاک لگن قرار دارند. استخوان خاجی از ستون فقرات در انسان پشتیبانی می کند و به وضوح توسط استخوان های ایلیاک لگن حمایت می شود. مفصل ساکروایلیاک می تواند باعث درد ساق پا، کشاله ران، لگن و کمر در زنان به خصوص زنان باردار شود.
14- افتادگی جفت
در این بیماری در دوران بارداری جفت به طور ناگهانی از دیواره رحم جدا می شود که عارضه خطرناکی است، زیرا اتصال جفت برای تامین اکسیژن و مواد مغذی جنین ضروری است. افتادگی جفت معمولا در سه ماهه سوم بارداری اتفاق می افتد و با درد شدید و مداوم همراه است و درد به تدریج تشدید می شود. وقتی این اتفاق می افتد، سزارین اورژانسی تنها راه حل و امید زنده ماندن نوزاد است و این امر گاهی منجر به از دست دادن جنین می شود.
15- سقط جنین
از دست دادن جنین قبل از هفته هشتم بارداری سقط جنین نامیده می شود و می تواند باعث درد خفیف تا شدید در ناحیه زیر قلب شود. علائم سقط جنین شامل کمردرد، درد، لکه بینی و خونریزی از واژن و ترشح مایع یا بافت از واژن است.
16- سندرم پلی کیستیک تخمدان
تنبلی تخمدان یک اختلال هورمونی در زنان در سنین باروری است. علائم این بیماری اغلب شامل درد لگن، پریودهای نامنظم (زمان تخمک گذاری نامنظم)، پریودهای سنگین (چه چیزی باعث خونریزی شدید قاعدگی می شود؟) و رشد بیش از حد موهای صورت و بدن است. این بیماری 100% قابل درمان نیست، اما در صورت تشخیص به موقع می توان آن را به خوبی کنترل کرد.
17- سالپینگیت
این یک بیماری مقاربتی است که می تواند باعث التهاب لوله های فالوپ در زنان شود و منجر به درد شدید در زیر قلب شود.
18- پانکراتیت (تورم پانکراس)
این بیماری التهاب پانکراس است که مسئول تولید هورمون ها و آنزیم های لازم برای هضم غذا است. هنگامی که این وضعیت رخ می دهد، می تواند باعث درد زیر قلب شود.
19- سیاتیک
درد ناشی از تحریک ریشه یا ستون فقرات (علت دیسک کمر + علائم و درمان آن) است که عصب سیاتیک را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد دردهای التهابی مانند گرفتگی عضلات پایین شکم می شود.
20- درد پهلوها
این درد به احساس ناراحتی یا درد در قسمت فوقانی شکم، پشت یا پهلوها اشاره دارد. درد پهلو معمولاً موقتی است، اما می تواند نشانه یک بیماری جدی مانند بیماری کلیوی و سنگ کلیه باشد.
21- آپاندیسیت
وقتی درد در سمت راست شکم ایجاد می شود و به سایر قسمت های شکم سرایت می کند، ممکن است آپاندیسیت باشد (بخوانید: آپاندیس در کدام سمت است؟). این وضعیتی است که می تواند در عرض چند ساعت بدتر شود و احتمالاً با حالت تهوع و استفراغ همراه است. اگر متوجه این علائم شدید، باید فورا به اورژانس مراجعه کنید.
22- سيستيت (اماس مثانه)
این بیماری یکی از انواع عفونت مثانه است که منجر به علائم درد شکم، فشار در ناحیه شکم، احساس سوزش در هنگام ادرار و تکرر ادرار می شود.
23- فیبروئید
رشد غیر سرطانی برخی از بافتهای رحم مانند فیبرومهای رحمی میتواند علائمی مانند درد و فشار در لگن، پریودهای سنگین، تکرر ادرار، یبوست و کمردرد و پاها را ایجاد کند.
24- سرطان
هنگامی که قسمت پایین شکم دارای رشد سرطانی باشد، می تواند منجر به درد شدید زیر شکم در طول چرخه قاعدگی شود.
25- ورم کیسه صفرا
این بیماری منجر به التهاب و تورم کیسه صفرا و ایجاد درد در زیر قلب می شود.
26- انسداد روده
این زمانی اتفاق می افتد که محتویات روده ای که از روده کوچک عبور می کند با یک انسداد مواجه می شود و نمی تواند از آن عبور کند. این مشکل باعث ایجاد درد در زیر قلب می شود.
– وقتی خانمی کمردرد دارد و به پزشک مراجعه می کند، یک سری سوالات در مورد پریود، عادات ادراری و اجابت مزاج از او می پرسند. همچنین از بیمار خواسته می شود تا سلامت عمومی خود و هر گونه علائمی را که ممکن است مرتبط باشد، مانند تب یا خستگی، گزارش دهد. در برخی موارد، پزشک ممکن است از زن در مورد زندگی خانوادگی، شغلی و جنسی او سوال کند.
– پس از اتمام مصاحبه اولیه با پزشک، معاینه فیزیکی انجام می شود. پزشک شکم را معاینه می کند و حتی ممکن است معاینه داخلی انجام دهد. پزشکان اغلب از بیمار نمونه ادرار می خواهند تا عفونت های احتمالی را شناسایی کنند. در صورت وجود ترشحات واژن، پزشک نمونه ای از ترشحات را نیز برای بررسی در آزمایشگاه می گیرد. آزمایشات زیر نیز ممکن است سفارش داده شود:
زنان و زایمان – این آزمایشات شامل سواب، اسمیر دهانه رحم، سونوگرافی لگن یا تست پاپ است. آزمایش های خون ویژه برای سرطان تخمدان نیز انجام می شود.
معاینه آندوسکوپی – اگر علت درد روده بزرگ مشکوک باشد، ممکن است معاینه روده انجام شود.
سی تی اسکن – این یک اسکنر توپوگرافی کامپیوتری است که می تواند ناهنجاری های شکمی را تشخیص دهد.
سونوگرافی – می تواند علل مرتبط با ادرار را بررسی کند.
– رایج ترین درمان درد زیر قلب در زنان استفاده از پد گرم کننده یا کیسه آب جوش و مسکن ها است. این روش درمانی برای سندرم پیش از قاعدگی یا دردهای قاعدگی مناسب است. در مواردی که درد شدید باشد، پزشک داروهایی را تجویز می کند که هورمون ها را کنترل می کند، خطر التهاب را کاهش می دهد و درد در ماه های بعد فروکش می کند. وقتی خانمی درد و گرفتگی شدید لگن را تجربه می کند، به خصوص خانم هایی که درد زیادی در یک طرف دارند، ممکن است حاملگی خارج از رحم داشته باشد. بسیار خطرناک است و نیاز به درمان اورژانسی دارد. بیماری التهابی لگن نیز نیاز به مراقبت پزشکی دارد و موارد پیشرفته این بیماری تنها با جراحی قابل درمان است.
– برای خانم هایی که دارای تخمدان پلی کیستیک شدید یا فیبروم غیر معمول هستند، هیچ درمانی جز جراحی وجود ندارد. اما در موارد خفیف سندرم تخمدان پلی کیستیک، اغلب می توان آن را با قرص های ضد بارداری خوراکی برای تنظیم چرخه زنان کنترل کرد. با این حال، جراحی همچنان یک گزینه درمانی است.
– در مواردی که فرد مبتلا به آپاندیسیت است، احتمالاً باید جراحی انجام شود و آپاندیس خارج شود. خوشبختانه عفونت مثانه نیازی به جراحی ندارد. آنتی بیوتیک ها درمان اصلی عفونت ها هستند (به نام آنتی بیوتیک برای عفونت های دستگاه ادراری).
به طور کلی بار دیگر تاکید می کنیم که درمان بستگی به علت و وضعیت شما دارد و خود تشخیصی و استفاده از داروهای بدون نسخه بدون مشورت با پزشک خطرناک است. بنابراین، لطفاً برای بررسی علت و تجویز درمان مناسب برای حفظ سلامت خود با پزشک مشورت کنید.
اگرچه برخی از انواع دردهای قلبی خارج از کنترل ما هستند، اما می توانیم از بسیاری از آنها پیشگیری کنیم. به عنوان مثال، یک سبک زندگی سالم که شامل یک رژیم غذایی مغذی، نوشیدن آب فراوان و فعالیت بدنی مناسب است، می تواند ما را از عفونت ریشه محافظت کند. همچنین می تواند یبوست را کنترل کند (برای درمان یبوست چه بخوریم).
در اینجا چند نکته مهم دیگر وجود دارد:
لباس زیر نخی بپوشید.
از محصولات معطر در اطراف واژن استفاده نکنید.
برای کنترل و پیشگیری از PMS و درد قاعدگی از آب لیمو، آب زنجبیل و بابونه استفاده کنید.
مسکن مصرف کنید.
خودتان بیماری را تشخیص ندهید و با پزشک مشورت کنید.
آخرین کلمه
اگرچه اکثر افراد مبتلا به کمردرد خوب هستند و جای نگرانی ندارند، اما زمانی که علائم ادامه پیدا می کنند یا شدید هستند، نشانه یک چیز جدی است. اگر در هر یک از این شرایط هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید. در بسیاری از موارد، درمان زودهنگام آسیب را کاهش می دهد و از نیاز به جراحی جلوگیری می کند.