چرا عایشه با علی دشمن بود
سامانه پیام کوتاه دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدظله در سال 1396 به منظور ارائه بهترین خدمات ممکن و تسهیل دسترسی مشترکان به پاسخ به سوالات شرعی راه اندازی شد.
بدلیل حضرتعالی می توانند به این شماره پیامک ارسال کنند
10000100
(از سراسر کشور بدون نیاز به پیشوند)
سوال خود را بپرسید و پاسخ بگیرید.
پاسخ دادن به این روش به دو صورت انجام می شود:
1- عادی: پیروان پیامبر اکرم می توانند سوالات شرعی خود را در کمتر از 24 ساعت پیامک ارسال کرده و پاسخ خود را دریافت کنند.
2- آنی: با ارسال عدد 1، کاربر لیست تصمیمات را با شماره مربوطه دریافت می کند و با انتخاب هر یک از شماره ها، تصمیم گیری ارسال می شود.
نکته مهم: در صورتی که به دلیل مشکل فنی در بازه زمانی ذکر شده پاسخی دریافت نکردید، سوال خود را مجددا ارسال کنید.
عایشه و امام علیذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
کلیدواژه: عایشه، حضرت علی علیهالسلام.
پرسش: در منابع شیعه روایاتی را نقل کردهاند که در آنها آمده است: عایشه با علی بن ابیطالب ـ علیهالسلام ـ دشمن بود؛ و به دشمنانش پول میداد؛ و حفصه و عایشه پیامبر اسلام ـ صلیاللهعلیهوآله ـ را مسموم کردند. آیا این روایات صحیح هستند؟
پاسخ:
عایشه به دشمنان پول می دهد
[ویرایش]
با جستوجو در منابع روایی شیعه و اهل سنت چیزی در مورد پول دادن عایشه به دشمنان امام علی علیهالسلام یافت نشد.
دشمنی عایشه با امام علی
[ویرایش]
اما درباره خصومت و درگیری عایشه با امام علی علیهالسلام، از زبان خود عایشه در منابع اهل سنت روایاتی نقل شده است و در کتابهای شیعیان هم اگر چیزی نقل شده، با استناد به منابع اهل سنت میباشد. دیدگاه شیعه درباره عایشه چندان مساعد نیست و این به دلیل رفتار و اعمالی است که در زمان پیامبر صلیاللهعلیهوآله و بعد از ایشان ـ بهخصوص در زمان خلافت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام از او دیده شده است. از جمله مطالبی که عموم دانشمندان شیعه و اهل سنت از عایشه نقل کردهاند، این است که او همواره از امام علی ـ علیهالسلام ـ بد میگفت و از او به نیکی یاد نمیکرد و دلخوشی نداشت، که در اینجا برخی از این گفتهها آورده میشود:
← روایتی از عبیدالله بن عبدالله
عبیدالله بن عبدالله بن عتبة بن مسعود از عایشه نقل میکند: وقتی پیامبر در حال بیماری در خانه عایشه بود، در میان دو تن از کسان خویش که یکیشان فضل بن عباس بود و یک مرد دیگر برون آمد. عبیدالله بعداً این حدیث را برای ابن عباس نقل کرد و او گفت: آیا میدانی آن مرد دیگر که بود؟ و وقتی جواب منفی عبیدالله را شنید گفت: «آن مرد علی بن ابیطالب بود»؛ ولی عایشه نمیتوانست درباره علی ـ علیهالسلام ـ خیری به زبان آرد و از او به نیکی یاد کند.
← شادی عایشه از خبر شهادت امام
هنگامی که خبر شهادت امام علی ـ علیهالسلام ـ به مدینه رسید، همین که عایشه از آن آگاه شد، شادی کرد و بهعنوان تمثیل اشعاری را میخواند؛ درحالیکه طبق نقل خود اهل سنت امام علی ـ علیهالسلام ـ جزو «عشره مبشّره» بود و نباید عایشه اینگونه اظهار نظر و رفتار مینمود.
و روایتهای دیگری که در منابع اهل سنت نقل شده است و این نقلها منحصر در منابع شیعه نیست تا اشکال شود که چرا شیعه این مطالب را درباره عایشه نقل میکند؟!
آیچا، منبع اصلی انتقال خصومت ها
[ویرایش]
به علاوه اگر به این دسته از روایات توجه شود، سرچشمه اصلی نقل این مطالب خود عایشه است که در نتیجه این سخنان او نقل مجالس شده و خصومت و درگیری خود با امام علی ـ علیهالسلام ـ را با این سخنان میان مردم پخش کرد.
← سخنی از شیخ مفید
همانطور که شیخ مفید در ذیل این دسته از روایات میگوید: «این خود تصریح عایشه است که در مورد دشمنی و خشم خود نسبت به علی اظهار میکند و حال آنکه بر فرض صحت این ادعاها، امام علی ـ علیهالسلام ـ چیزی جز خیرخواهی برای خدا و رسول خدا و کوشش در راه اجرای فرمان رسول خدا و شتاب برای فرمانبرداری انجام نمیداد».
پاورقی
[ویرایش]
منبع
[ویرایش]پایگاه اسلام کوئست.