چرا عده ای فضای مجازی را زندگی دوم می نامند
به گزارش ایسنا، فضای مجازی نسل جدیدی از فضاهای روابط اجتماعی است که اگرچه عمر چندان طولانی ندارند اما توانسته اند جایگاه خوبی را برای خود در زندگی مردم باز کنند. افراد زیادی در سنین مختلف و گروه های اجتماعی مختلف در فضای مجازی دور هم جمع شده اند و از دور در دنیای واقعی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.
امروزه روش های ارتباط با دیگران از طریق اینترنت چند برابر شده است. ایمیل ها، پیام های متنی، اتاق های گفتگو، وب سایت ها و بازی ها به راه هایی برای گسترش و حفظ روابط اجتماعی تبدیل شده اند.
شاید عیب اصلی ارتباطات اینترنتی این باشد که ارتباطات در فضای مجازی بیشتر مبتنی بر متن است، بنابراین در تعاملات چهره به چهره فاقد نشانه های دیداری و شنیداری است.
فضای مجازی آمیزه ای از فرصت ها و تهدیدها است و امروز فضای مجازی به فضای جنگ نرم تبدیل شده است که جنگی گسترده و بی سابقه در تاریخ اسلام است و هدف اصلی آن حمله به اعتقادات جوانان است. .
فاطمه تقی زاده، استاد دانشگاه در گفت وگو با ایسنا، درباره علت گسترش مجازی سازی در جامعه، اظهار کرد: فناوری های جدید و پیشرفت بشر همیشه برای جوامع رونق به ارمغان آورده است، اما به یقین این موضوع نیز آسیب می رساند. . امروزه فضای مجازی روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است و این پیشرفت به حدی بوده است که در زندگی روزمره مردم عادی، مدیریت دولت های بزرگ، برنامه ریزی های مهم و استراتژیک و یا حتی در بازی ها قابل ردیابی است. بچه ها مشاهده کردند.
وی بیان کرد: شبکه های اجتماعی بسیاری از معادلات، تعاملات، فضای کسب و کار، سبک زندگی و … را تغییر داده اند و به همین دلیل برخی از این روندها بر اساس خواسته ها و نیازها و همچنین حرکت به سمت تسهیل گری است و گاهی گریزی از آنها نیست. و حتی سبک تعاملات خانوادگی نیز شاهد تغییر در سبک زندگی مجازی است. واقعیت این است که امروزه فضای مجازی به دومین فضای زندگی ما تبدیل شده است. ارائه خدمات ایمن با سرعت مناسب در چنین فضایی از یک سو نیازمند زیرساخت مناسب از نظر سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین امنیتی و از سوی دیگر بررسی آثار فردی و اجتماعی دوم است. فضای زندگی ما بعد دیگری را نیز پوشش می دهد.
تقی زاده ادامه می دهد: امروزه رسانه ها و شبکه های اجتماعی در بستر وب برای مقاصد مختلف آموزشی، پژوهشی، اطلاع رسانی، ارتباطی، سرگرمی، تجاری، خدماتی، تبلیغاتی و … استفاده می شود که با وجود وجود وب و توسعه تعاملات، گرایش دو طرفه به سمت فضای مجازی افزایش یافته و با ورود وب و ایجاد یک وب کامل که همه چیز را به اینترنت و فضای مجازی متصل می کند، بیش از پیش افزایش می یابد و با اینترنت همه چیز و نقش هوش مصنوعی، زندگی انسان بر مدار تعامل و ادغام با فضای مجازی شکل خواهد گرفت و ادامه خواهد یافت.
ما نمی توانیم در مقابل فضای مجازی منفعل باشیم
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که محتوای فضایی ضعیف یکی از مشکلات ما در حوزه فضای مجازی است و برای تقویت این حوزه چه باید کرد؟ وی بیان کرد: در مورد محتوا جمله معروفی وجود دارد و آن «محتوا پادشاه است» است و در دنیای امروز محتوای رسانه در ایجاد عادات روزمره، تعیین روابط اجتماعی و حتی در ایجاد رفتار سیاسی نقش دارد.
تقی زاده با بیان اینکه می توانیم در فضای مجازی کار کنیم و نمی توانیم در این فضای جدید منفعل باشیم، گفت: اطلاع رسانی سریع و کامل، صرفه جویی در وقت و هزینه، کاهش حمل و نقل، گسترش تبادل نظر و تعاملات اجتماعی، اجتماعی مشارکت، رفع سانسور و ایجاد عدالت رسانه ای یکی از نتایج مثبت فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه نتایج تحقیقات در سال 1392 نشان می دهد که بیش از 77 درصد جوانان نگاه مثبتی به فضای مجازی دارند، افزود: این نگاه مثبت به این معناست که فضا برای استفاده از فضای مجازی فراهم است و ممنوعیت مطلق عملاً نمی تواند کارساز باشد. و نکات مثبت فضای مجازی مورد توجه جامعه قرار گیرد تا با آگاهی بیشتری در این زمینه دخالت کنند.
این استاد آموزش رسانه، استفاده غیرعلمی، غلبه رویکرد سرگرمی، دسترسی به شبکه های غیراخلاقی، آسیب های جسمی و اختلال در روند شکل گیری هویت نوجوانان، آسیب رساندن به کانون خانواده، تأثیرگذاری بر تعاملات انسانی را از جمله آسیب های فضای مجازی عنوان کرد و گفت: : باید بتوانیم محتوای مناسب برای جامعه تهیه کنیم.
جنبشی برای تولید محتوای لوکس در جامعه ایجاد کنید
وی با تاکید بر تولید محتوای باکیفیت در حوزه فضای مجازی افزود: برای تولید محتوای باکیفیت باید چند نکته مهم و کلیدی مورد توجه قرار گیرد. ابتدا باید اهداف محتوای خود را مشخص کنید و استراتژی های تولید محتوا را در نظر بگیرید. محتوای قابل مشاهده برای کاربران بیشتری تولید کنید. در واقع از محتوایی استفاده کنید که قابل اشتراک گذاری باشد. برای این کار به آموزش کافی در این زمینه نیاز داریم.
تقی زاده خاطرنشان کرد: لازم است یک مرجع هماهنگی برای فرهنگ سازی در فضای مجازی ایجاد شود و علاوه بر آن حرکتی برای تولید محتوای خوب در جامعه ایجاد شود تا کاربران ما از آن بهره ببرند چرا که متاسفانه ما فقط مصرف کننده هستیم. در شرایط فعلی.
وی یکی از مشکلات اساسی در حوزه فضای مجازی را تولید محتوا بدون توجه به مخاطب دانست و افزود: ما می توانیم تعارضات شناختی و عواطف عاطفی عمومی را بهتر درک کنیم، در تولید محتوا بهتر می توانیم عمل کنیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در تولید محتوا این است که بدون ارتباط با مخاطب پیام تولید می کنیم، یادآور شد: این ضعف فرهنگی و فکری ماست که تولیدات موثر ایجاد نمی شود. بنابراین باید مؤلفه های بومی، محلی، فرهنگی، عاطفی، شناختی و… را درک کنیم. بنابراین هر چه در این فضا جاذبههای بیشتری ایجاد کنیم، میتوانیم تهدیدها را با توجه به عموم مردم به فرصت تبدیل کنیم.
نظارت والدین در فضای مجازی برخورد و دعوا با کودکان نیست
سجاد ستوده، کارشناس فضای مجازی در گفت وگو با ایسنا، دنیای امروز را پیچیده تر از گذشته دانست و گفت: این پیچیدگی مشکلات جدیدی را در عرصه های مختلف دنیای جدید و در مقاطع مختلف زندگی تعریف کرده است.
وی با اشاره به زندگی مجازی به عنوان دومین نوع زندگی، افزود: زمانی که زندگی نوع دوم ایجاد می شود; مکانیسم ها هم باید تغییر کند، الان اساس آموزش فقط در فضای واقعی نیست، در فضای مجازی هم هست.
ستوده با اشاره به اینکه با توجه به برنامه ریزی و پیچیدگی زندگی به مسائل آموزش و پرورش نیاز است از زاویه دیگری نگاه شود، گفت: با توجه به فرا رسیدن زندگی جدید باید سازوکارها تغییر کند و اگر خانواده ها قصد قبولی در آزمون مهم را دارند. برای تربیت کودکان، آنها باید مکانیسم های جدیدی را بیاموزند.
این کارشناس فضای مجازی با اشاره به پیچیدگی فضای مجازی یادآور شد: نوع دوم زندگی مرتبط با استفاده فشرده از فضای مجازی باید مورد توجه خانواده قرار گیرد در غیر این صورت تعادل آموزشی به هم می خورد.
وی با بیان اینکه در حوزه آموزش کودکان در دنیای امروز بر اساس فضای مجازی و رسانه باید به دو اصل مهم توجه کرد، گفت: فضای رسانه دنیایی بی پایان است و ما همه اجزای آن را نمی شناسیم، بنابراین اول قدم این است که در کنار فرزندتان باشید تا در فضای مجازی تنها نباشد.
ستوده با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهایی که فرهنگ رسانه ای قوی دارند، والدین در فضای مجازی و تا سن خاصی در کنار فرزندان خود هستند، افزود: همانند فضای واقعی، نظارت جدی بر تمام قسمت های استفاده شده توسط کودکان داریم. نظارت نیز باید در فضای مجازی صورت می گرفت که وجود داشت.
این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه نظارت نباید مستقیم باشد، گفت: نظارت، مقابله و مبارزه با کودکان نیست، بلکه باید بدانیم نیازهای کودک در حوزه فضای مجازی چیست.
وی تاکید کرد: جسم و روح انسان برای زنده ماندن نیاز به غذا دارد، همانطور که در فضای واقعی سعی می کنیم غذا سالم، اندازه و مناسب باشد، در فضای مجازی محتوا سالم و متناسب با سن باشد.
خانواده ها باید بیاموزند که چگونه فرزندان را در عصر رسانه تربیت کنند
ستوده رسانه ها را خوراک روح انسان دانست و گفت: رژیم مصرف رسانه ای مهم ترین و اساسی ترین موضوعی است که خانواده ها باید به آن توجه جدی داشته باشند.
این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه استفاده از فضای مجازی برای کودکان زیر 3 سال به دلیل سرکوب خلاقیت آنها ممنوع است، گفت: بازی های فضای مجازی باید متناسب با سن کودکان باشد زیرا در درازمدت آنها به رشد و خلاقیت آنها آسیب جدی وارد می کند.
وی با بیان اینکه کودکان نباید از فضای مجازی محروم شوند، افزود: رسانه و فضای مجازی فناوری آینده است و اگر کودکان از آن محروم شوند در واقع از آمدن محروم هستند.
ستوده با تاکید بر اینکه خانواده ها باید در عصر رسانه تربیت فرزندان را بیاموزند، گفت: اگر فرزندم وارد صفحه نامناسبی شد باید بدانیم چگونه با آن برخورد کنیم.
این کارشناس فضای مجازی در پایان خاطرنشان می کند: والدین باید ابتدا در مورد بازی ها، ابزارها و فضای مجازی دانش کسب کنند، سپس با فرزندان خود در این باره صحبت کنند.
گزارش از: الهه ابراهیمی، خبرنگار ایسنا، منطقه گیلان
انتهای پیام
پاورپوینت درس 18 پایه دهم بازتاب و سواد رسانه ای زندگی دوم
یک نفر را در حال ورود به کامپیوتر نشان می دهد (منطق کامپیوتر صفر و یک است).
زندگی دوم در فضای مجازی اولین بار توسط نویسنده علمی تخیلی ویلیام گیبسون استفاده شد. در سال 1984 کتابی به نام نورومنسر نوشت. در این داستان، افراد به طور مستقیم مغز خود را به کامپیوتر متصل می کردند و می توانستند اطلاعات آن را ببینند. آنها مانند دنیای واقعی به دنیا سفر کردند
واقعیت مجازی در سال 1990 توسط یک محقق آمریکایی به نام ایوان ساوزرلند اختراع شد. او توانست محیطی مصنوعی ایجاد کند که بتوان آن را دید، شنید، حس کرد و عمل کرد. در سال 2003 یک شرکت آمریکایی برنامه ای به نام Second Life با الهام از فضای مجازی به منظور ایجاد یک زندگی واقعی تاسیس کرد. در پایان سال 2006 اخبار آن به طور گسترده در رسانه ها بازتاب یافت.
در این فضاها، هر کاربر یک شهروند است و هر شهروندی این امکان را دارد که خود را آن طور که می خواهد تصور کند. در واقع هر شهروند یک شهر مجازی می تواند جنسیت خود را به عنوان آواتار در یک محیط سه بعدی انتخاب کند و چهره، رنگ پوست و مو، لباس، شغل، محل زندگی، سبک زندگی، زندگی و هر آنچه را که دوست دارد بسازد. .
از برخی جهات، این جهان شبیه به دنیای واقعی با خیابانها، مغازههایی است که آواتار شما میتواند در آنها قدم بزند. آواتار شما می تواند با دیگر آواتارها دوست شود، به دانشگاه برود، کسب و کاری راه اندازی کند و حتی ازدواج کند. اما می توانید کارهایی را انجام دهید که در دنیای واقعی امکان پذیر نیست، به عنوان مثال، به جای پیاده روی به پارک کنار خانه خود، در صورت تمایل می توانید به آنجا پرواز کنید.
معنای زندگی دوم، زندگی با رسانه هایی است که در کنار زندگی عادی خود داریم
چرا برخی فضای مجازی را زندگی دوم می نامند؟
با ظهور اینترنت، دنیای جدیدی به نام فضای مجازی پدید آمده است. اما این فضا چندان مجازی نیست. زیرا به بخشی واقعی، بدیع و جدی از زندگی تبدیل شده است
آنچه اکنون فضای مجازی نامیده می شود در واقع واقعیت است
بسیاری از ما ساعاتی از زندگی خود را در طول روز در این فضا می گذرانیم. بنابراین، برخی ترجیح می دهند آن را زندگی دوم بنامند که بر بسیاری از قوانین زندگی اول تأثیر گذاشته است.
در تصویر بالا اعداد 0 و 1 را می بینید. در واقع 0 و 1 نشان دهنده همان کامپیوتر یا بهتر است بگوییم رسانه ای است که فرد را به سمت خودش هدایت می کند.
به نظر من این عکس یک ورود به دنیای رسانه و محاسبات است که نشان می دهد چون پس زمینه واضح نیست و نور را نشان می دهد، نشان دهنده دنیایی پیچیده است، در عین حال اگر بتوانیم از آن عبور کنیم. این مسیر با موفقیت می تواند ما را وادار به کشف دنیای بهتری کند. .
رسانه ها از هر چهار جهت در دسترس ما هستند، ما بر آنها تسلط داریم و کنترل می کنیم
فن آوری ارتباطات مردم را قادر می سازد بر محدودیت های زمان، مکان، زبان و امکان غلبه کنند. از هر نقطه ای از دنیا که می خواهد در برخی از دوره های ارائه شده توسط دانشگاه های معتبر دنیا خرید آنلاین کند.
آنها به او اجازه ثبت نام و شرکت یا شرکت در کلاس های مجازی را در هر ساعت از شبانه روز و از هر مکانی می دهند و فیلم های ضبط شده را تماشا می کند. او با استفاده از نرم افزارهای قابل اعتماد بر سد زبانی غلبه کرد. او می تواند بدون محدودیت زبانی به هر کشوری سفر کند. و صحبت و یا استفاده از نرم افزار ترجمه، علاوه بر این رسانه را تسهیل می کند.
فناوریهای ارتباطی با ویژگیهای سرعت، دسترسی، حجم زیاد ذخیرهسازی اطلاعات، دقت، افزایش قدرت انتخاب، تعامل، گرفتن حواس چندگانه به طور همزمان و اجرای چندین کار به طور همزمان، غلبه بر چهار محدودیت را ممکن میسازد. انسان.
در دنیای مجازی همه چیز دست شماست… و نیاز به فضای مجازی و رسانه یکی از ضروریات است.
به دهکده جهانی توجه دارد، از آنجایی که دنیا در هر زمان، هر کجا، خانه یا دور، و در هر منطقه ای با زبان خودمان، با هر کجای دنیا ارتباط برقرار کنیم.
رسانه ها و دنیای مجازی این امکانات را در اختیار ما قرار داده اند یا به طور خلاصه از طریق رسانه های مجازی، فاصله کوتاه و دسترسی به اطلاعات از هر منطقه به
پذیرفتن آن آسان است.
در واقع شهروندان جامعه جهانی با هر توانایی و فرصتی می توانند بسیاری از امیدها، آرزوها و نیازهای خود (ارتباطات و …) را در دنیای مجازی با هر زبانی، در هر زمان و مکان، در دنیای مجازی برآورده کنند. آنچه دنیای واقعی فاقد آن است، یعنی از طریق دنیای مجازی، افراد می توانند بر بسیاری از محدودیت های دنیای واقعی غلبه کنند.
تشییع جنازه پاشا
رواج پدیده زشت عکس گرفتن با موبایل.
متأسفانه در هر مراسمی حتی در مراسم ترحیمی که عزاداران غمگین هستند، عکس گرفتن رایج شده است. حتی گاهی از جسد فرد در قبر عکس و فیلم می گیرند. یا اعضای خانواده اش
با ظهور هر رسانه جدید، موجی از امیدها و ترس های بشر را در برگرفته است و تلفن همراه نیز از این قاعده مستثنی نیست. برخی از محققان تلفن همراه به صراحت از فرهنگ جدیدی به نام «فرهنگ تلفن همراه» یا شکل گیری «نسل شست» یاد می کنند.
این بدان معناست که جوانان در همه جا همیشه دست خود را روی صفحه کلید تلفن همراه خود دارند و پیام جدیدی ارسال یا دریافت می کنند.
وجود تلفن همراه وقایع را بدون جلب رضایت مردم به سرعت در همه جا مخابره می کند.
یا در مشکلات آنها را همراهی کند و از طرفی انسان در زمان ساخت فیلم فقط به کیفیت کار خود فکر می کند تا اینکه با دیگران همراهی کند و شاید از عهده نوعی سرگرمی برآید و از طرفی دیگر
او باید رویدادها و صحنههایی را که میخواهد بررسی کند تا دوستانش هر چه میدهند، حتی فکر نکنند که آیا چنین رفتاری مفید است یا خیر.
صفحه 144
سوال اول – شبکه های اجتماعی در کشورهای مختلف چه تفاوت ها و شباهت هایی دارند؟ چگونه متوجه تفاوت ها و شباهت ها شدید؟
سوال دوم – استفاده از شبکه های اجتماعی بومی چه فواید و مزایای نهایی دارد؟
اثرات مثبت آن این است که به ما این امکان را می دهد که در هر کجا با افراد دیگر تماس بگیریم، فیلم و عکس بگیریم و خاطرات ضبط کنیم، کتاب بخوانیم، از انواع نرم افزارها و برنامه ها استفاده کنیم.
تأثیرات منفی که روابط رو در رو را کاهش داده و روابط واقعی را جایگزین آن کرده است، وقت و هزینه زیادی را از ما می گیرد، باعث گسترش فردگرایی و انزواگرایی شده است.
آیا شبکه های مجازی و فناوری های اخیر می توانند ما را بهتر و شادتر کنند؟ برای چی؟ چگونه
پاسخ سوال اول: شباهت شبکه های اجتماعی در کشورهای مختلف این است که در صورت عدم استفاده صحیح توسط رسانه ها اسیر می شوند و نابود می شوند… غیر بومی ها پاک تر و مجاز ترند و این مضر است، به نظر من همه شبکه ها چه بومی و چه غیر بومی اعتیاد آور هستند، شما ایرانی هستید؟
با توجه به سوال زیر، هر شبکه اجتماعی فرهنگ خاص خود مانند روابط، رفتار، اصطلاحات و کلمات را دارد و سعی می کند هویت خود را به شیوه خود گسترش دهد و هر شبکه از روش ها و تکنیک های ویژه ای برای این کار استفاده می کند… صد در صد هر شبکه اجتماعی روی افراد تاثیر می گذارد و شاید فرد آن را درک نکند، اما مطمئنا در ناخودآگاه او تاثیر می گذارد، زیرا چیزهای مختلفی وجود دارد، مطمئناً می تواند روی اخلاق، اعتقادات، دانش و همه چیز تاثیر بگذارد. می تواند مربوط به فرهنگ ارتباطات باشد… مثلاً یک فرد در شبکه های اجتماعی پزشکی و سلامت اطلاعات زیادی وجود دارد، با حجم اطلاعاتی که حتی 80 درصد هم درست نباشد، باور و دانش او تغییر می کند و او این اطلاعات اشتباه را به دیگران منتقل خواهد کرد… این نظر من در مورد سوال چهارم بود.
در مورد سبک زندگی، 100% مردم نحوه استفاده از رسانه ها را دنبال نمی کنند، دیگر تنها نیستند، از هم جدا می شوند، به کلمات و سایر مشکلات ناشی از استفاده نادرست اهمیت نمی دهند.
سوال آخرم اگر صد در صد از تکنولوژی استفاده کنیم تاثیر بهتری روی زندگیمون میذاره ولی متاسفانه ممکنه چون همه ما به خاطر استفاده نادرست از شبکه های مجازی اسیر میشیم زندگیمون به تباهی بره مخصوصا الان که حتی برای ناهار و شام با خانواده خیلی ها اول عکس می گیرند بعد اجازه می دهند غذا بخورند یا آنقدر مادر و پدر هستند که در شبکه ها پرسه می زنند و از تربیت فرزندشان غافل می شوند و به جای زایمان یک کودک مودب و بافرهنگ، متأسفانه یک کودک بی ادب، پرخاشگر و بازیگوش ایجاد می کند. اما اگر درست استفاده شود، مثلاً تا زمانی که به سن خاصی نرسیدند، اجازه ندارند گوشی را بردارند و وقتی به سنشان رسید، همیشه کارشان را زیر نظر داریم، برای استفاده از این نوع ابزارها باید سنشان بیشتر باشد. ما کم کم به آنها یاد می دهیم که چگونه از آن به درستی استفاده کنند و چگونه با استفاده از فناوری شادتر باشند.
عکس و مکث صفحه 146
چوپان ترکی برای اینکه از دنیای مجازی عقب نماند و گوشی خود را شارژ کند، به الاغ خود پنل خورشیدی تعبیه کرد تا بتواند هنگام چرا، گوشی و وسایل برقی خود را شارژ کند.
خانه فعالیت 146 باید پاسخ داده شود.
برای دسترسی به تمام محتوای تفکر رسانه ای و سوادآموزی اینجا را کلیک کنید.