چرا فصل بهار خواب آور است
خوابآلودگی بهاری چیست و چرا با وجود خلق و خوی مثبت مادر طبیعت اغلب احساس خستگی و فرسودگی میکنیم؟ این پدیده به «بی حالی بهاری» معروف است و به عنوان یک بیماری شناخته نمی شود. علت بی حوصلگی بهاری این است که بدن با تغییر آب و هوا و ساعات طولانی نور روز سازگار می شود.
ریتم بدن تغییر می کند و افزایش میزان نور خورشید باعث تغییرات هورمونی در بدن می شود. اما خبر خوب این است: این بی حالی و خواب آلودگی حداکثر فقط چند هفته طول می کشد. مهم است که در بهار آنچه را که در زمستان از دست داده است به بدن برگردانید: آفتاب، هوای تازه و رژیم غذایی سرشار از ویتامین.
در ادامه به مهم ترین روش های درمان خواب آلودگی بهاری می پردازیم:
فهرست مطالب (کلیک کنید)
علت تیرگی بهاره چیست؟
با شروع فصل بهار خستگی و کسالت نیز شروع می شود. اما چرا بهار خواب است؟ اگر به اطراف نگاه کنید، اکثر مردم را در حال چرت زدن یا خمیازه می بینید.
حتی دانش آموزان هم تمرکز کافی برای مطالعه و یادگیری ندارند و انگار به آنها قرص خواب داده اند. مانند سایر فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن، خواب ما نیز تحت تأثیر محیط خارجی و فصول است.
این بدان معناست که تغییر ساعت با تغییر میزان خواب برابر است. با تغییر سطح نور و شروع بهار و تابستان، چرخه خواب ما نیز تغییر می کند. زیرا سطح ملاتونین (هورمونی که باعث خواب آلودگی ما می شود) زودتر افزایش می یابد و صبح زودتر کاهش می یابد.
علت کسالت در فصل بهار تغییرات فیزیولوژیکی بدن به همراه تغییرات فصلی است که نیاز به حرکت و انرژی بیشتری دارد.
این نشان دهنده این واقعیت است که ما بخشی از چرخه طبیعت هستیم. کمبود نور در فصل زمستان و همچنین تغییرات هورمونی هر دو اثر را بر جای می گذارد و عمدتا خانم ها تحت تاثیر آب و هوای این فصل قرار می گیرند.
کمبود آهن نیز می تواند باعث خستگی شود. به خصوص زنان اغلب به دلیل قاعدگی تحت تاثیر قرار می گیرند. اگر خستگی ادامه یابد، مبتلایان باید برای آزمایش خون به پزشک مراجعه کنند.
دلیل دیگر این است که هر فصل مواد آلرژی زا جدید به همراه دارد. از گرده چمن و درخت در بهار و تابستان گرفته تا گرد و غبار در زمستان.
آنتی هیستامین ها می توانند به طور موقت علائم آلرژی را کاهش دهند، اما می توانند کیفیت خواب را کاهش دهند و حتی باعث اختلال در خواب یا کابوس شوند. شاید بهتر باشد از روش های شستشوی بینی استفاده کنید تا مجرای بینی خود را عاری از مواد حساسیت زا نگه دارید.
درمان خواب آلودگی بهاری چیست؟
رعایت موارد زیر کمک زیادی به رفع خواب آلودگی بهاری و گرفتن انرژی از بدن می کند:
استرس نداشته باش
اگر در مورد از دست دادن یک ساعت خواب استرس دارید، در واقع خودتان را از خواب راحت محروم کرده اید. با آرامش اجازه دهید بدن خود را با شرایط جدید وفق دهد، زیرا قدرت این کار را دارد. استرس همه چیز را کند می کند.
به یاد داشته باشید که خواب تنها یکی از راه های دریافت انرژی است. بنابراین برای جبران آن می توانید از راه های دیگری استفاده کنید. مانند یوگا، مدیتیشن، شنا و فضاهای سبز.
از نور خورشید استفاده کنید
از ساعات صبح برای پیاده روی یا دویدن سریع استفاده کنید و به جای رانندگی با دوچرخه به محل کار بروید.
بیرون بودن منظم به این معنی است که شما به طور خودکار بدن خود را با انرژی خورشیدی شارژ می کنید، که شما را برای یک روز خوب، با انگیزه و پر انرژی آماده می کند.
برای درمان خواب آلودگی بهاری، بیشتر در معرض نور خورشید باشید تا سروتونین یا هورمون شادی بیشتری در بدن تولید شود.
تحت تأثیر نور، بدن سروتونین را سنتز می کند، هورمونی که خلق و خو را بهبود می بخشد – که به عنوان هورمون شادی نیز شناخته می شود – و از تولید ملاتونین (هورمون خواب) جلوگیری می کند.
پس تا حد امکان دست و پاهای خسته خود را به سمت آفتاب دراز کنید، حتی اگر در ماه های اول سال هنوز هوا سرد است.
دوش گرفتن
دوش متناوب آب سرد و گرم در صبح گردش خون را تحریک می کند و گردش خون خوب را در پوست تضمین می کند. بهتر است همیشه دوش را با آب سرد خاتمه دهید تا بدنتان بیدار بماند.
غذاهای تازه و سالم بخورید
روی خوردن غذاهای تازه و سالم تمرکز کنید. بدن برای بسیاری از فرآیندهای متابولیکی که در بهار فعال تر می شوند به این مواد مغذی نیاز دارد. علاوه بر این، پیروی از یک رژیم غذایی سبک که به چندین وعده کوچک در روز تقسیم می شود، هضم بدن را تسهیل می کند و به بدن کمک می کند تا حداکثر سرعت خود را سریعتر به دست آورد.
شما می توانید رژیم غذایی خود را با سالادها، میوه ها و سبزیجات غنی کنید که حاوی ویتامین ها، فیبر و مواد معدنی مهمی هستند که بدن به آن نیاز دارد، به خصوص در دوران انتقال از زمستان به بهار. نکته مهم دیگر این است که مقدار زیادی آب بنوشید و بدن خود را هیدراته نگه دارید.
مصرف بیشتر فیبر، مواد معدنی و ویتامین های مختلف در سبزیجات و میوه ها به بهبود خواب آلودگی بهاری کمک می کند.
نکته دیگر این است که از خوردن غذاهای سنگین در شب و به خصوص دیروقت خودداری کنید زیرا مانع از خواب رفتن شما می شود.
تحرک خود را افزایش دهید
ورزش، آفتاب و هوای تازه ایده آل هستند و در تمام طول سال در دسترس هستند تا به بدن شما کمک کنند تا با فصول در حال تغییر سازگار شود! اگر ورزش کار شما نیست، شاید بتوانید چند بلوک از محل کارتان پارک کنید یا چند ایستگاه قبل از مقصد از قطار یا اتوبوس پیاده شوید و بقیه راه را پیاده روی کنید.
حتی می توانید ماشین را با دوچرخه تعویض کنید و به جای پله برقی از پله ها استفاده کنید. به همین راحتی!
به اندازه کافی خوابیدن
حفظ ساعات خواب منظم می تواند در مدیریت تغییرات هورمونی مفید باشد: با افزایش نور خورشید، بدن دوباره سروتونین بیشتری تولید می کند که تولید ملاتونین را کاهش می دهد.
یک چرت با کیفیت در وسط روز نیز برای رفع خستگی عالی است، اما سعی کنید بیشتر از 20 دقیقه طول نکشید. یک مکان آرام انتخاب کنید و 20 دقیقه بدون نگرانی از چیزی استراحت کنید. بهتر است در یک اتاق خنک با پنجره های باز و یک پنکه بخوابید.
درمان خواب آلودگی بهاره در طب سنتی
از نظر طب سنتی در فصل بهار باید بیشتر از این خوراکی ها استفاده کنید که بدن را از حالت سرد خارج کرده و شاداب می کند:
گلهای معطری مانند گل شمعدانی، یاسمن، میخک، بابونه و گل رز را بو کنید.
مصرف پرتقال، زنجبیل، نعناع، چای کوهی یا چای سبز
مصرف نمک را کاهش دهید
نفس عمیق
خوردن غذاهای گرم
ترکیبی از آب گرم، لیمو و عسل بنوشید
مصرف جینسینگ
برای درمان بی حالی و خواب آلودگی در فصل بهار از دمنوش هایی مانند زنجبیل یا چای کوهی استفاده کنید.
همچنین از غذاهای راحت، فست فودها و غذاهای نگهدارنده پرهیز کنید و تا جایی که می توانید از نور خورشید استفاده کنید.
سوالات متداول خواب آلودگی بهار
علت تیرگی بهاره چیست؟
با تغییر فصول، مانند سایر فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن، خواب ما نیز تحت تأثیر محیط خارجی و فصول قرار می گیرد. این بدان معناست که تغییر ساعت با تغییر میزان خواب برابر است.
با تغییر سطح نور و شروع بهار و تابستان، چرخه خواب ما نیز تغییر می کند و سطح ملاتونین (هورمونی که باعث خواب آلودگی ما می شود) زودتر افزایش می یابد. این باعث بی حوصلگی و بی حالی در طول روز می شود.
درمان خواب آلودگی بهاری در طب سنتی چیست؟
بوییدن گل های معطر مانند شمعدانی، یاس، میخک، بابونه و گل رز، نوشیدن چای بهار با پرتقال، زنجبیل، نعناع، چای کوهی یا چای سبز و خوردن غذاهای گرم از جمله مواردی است که در طب سنتی برای کاهش خواب آلودگی بهاری توصیه می شود.
درمان خواب آلودگی بهاری چیست؟
بیرون رفتن از خانه و تحرک، مصرف بیشتر آب، میوه و سبزیجات و قرار گرفتن در معرض آفتاب از جمله راه های درمان بی حالی و خواب آلودگی در فصل بهار است.
رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمی است که هیچ غذایی را از دست نمی دهد، همین الان تصمیم بگیرید که می خواهید وزن کم کنید و به اندامی که همیشه می خواستید برسید! از این لحظه ما در کنار شما هستیم تا با هم به هدف شما برسیم.
ثبت نام و دریافت رژیم
مشاوره خرید رژیم
آنچه از مقاله خواب آلودگی بهار آموختیم:
چرا در فصل بهار خواب آلود می شویم و برای درمان خواب آلودگی بهاری چه باید کرد؟ این سوالی است که در این مقاله به آن پاسخ دادیم. با فرا رسیدن بهار، خورشید بیشتر می تابد، روزها طولانی تر می شوند و فصل بیرون از خانه آغاز می شود. اما علت کسالت در فصل بهار تغییرات هورمونی و تغییرات ساعات خواب ماست که بدن هنوز به آن عادت نکرده است. همانطور که در این مقاله توضیح داده شد تغییر رژیم غذایی و تحرک بیشتر از جمله عوامل مهم و مفید برای رفع خواب آلودگی و بی حالی در فصل بهار است.
مراجع:
3.3/5 – (6 امتیاز)
سید ابوالفتح شیرمردی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه از منظر طب سنتی هر چیزی که مغز را بی خواب کند، انسان را خواب آلود می کند، گفت: در واقع خواب مترادف با خواب آلودگی و بیداری مغزی است. مغز
این محقق و پژوهشگر طب سنتی در چهارمحال و بختیاری افزود: زمانی که فصل تغییر می کند و مردم از زمستان که فصلی سرد و مرطوب است به بهار که فصل گرم و مرطوب است، حرکت می کنند، به دلیل آن میزان گرما و رطوبت، احساس خواب آلودگی می کنند. در فصل بهار حد متعادلی است، البته این موضوع به موقعیت جغرافیایی، آب و هوا و آب و هوای افراد نیز بستگی دارد.
وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر تغذیه مردم در فصل بهار است، در واقع اگر افراد در فصل گرما و مرطوب از غذاهای مقوی مانند ماست، دوغ و گوشت قرمز بیشتر استفاده کنند، به تبعیت از مغز، رطوبت بدن خود را افزایش می دهند. همچنین در جهت دیگری حرکت می کنند و فرد خواب آلود می شود، از طرفی اکسیژن هوا در فصل بهار افزایش می یابد که در افزایش خواب آلودگی انسان نیز موثر است.
شیرمردی با تاکید بر اهمیت مزاج افراد در خواب آلودگی بهاری گفت: در واقع می توان گفت که افراد با مزاج دموی نسبت به سایر افراد در فصل بهار خواب آلودتر هستند و پس از آن افراد دارای مزاج بلغمی، صفراوی و در نهایت افراد تیره رنگ هستند. .
این پژوهشگر طب سنتی در چهارمحال و بختیاری می افزاید: برخی از حالت خواب آلودگی در فصل بهار اجتناب ناپذیر است، اما به افراد دمدمی مزاج توصیه می شود در فصل بهار از غذاهای تند کمتر استفاده کنند و مصرف گوشت را کاهش دهند.
وی تصریح کرد: استفاده از برخی گیاهان دارویی مانند بادرنجبویه، اسطوخودوس، مرزنجوش و… می تواند در کاهش خواب آلودگی در فصل بهار موثر باشد، زیرا این داروهای گیاهی افراد را به سمت خشکی سوق می دهد، البته این داروها در شب و قبل از آن توصیه می شود. فرد در طول روز احساس خواب آلودگی نخواهد کرد.
شیرمردی یادآور شد: داروهای گیاهی دیگری نیز وجود دارد که خواب نمیآورند، مانند جینسینگ یا معجون ساز که از سعد کوفی، زعفران و عسل تشکیل شده است و افراد میتوانند صبحها از آنها استفاده کنند، زیرا این داروها باعث شادابی افراد میشود و خواب آلودگی آنها را از بین ببرد
این محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: در برخی موارد خواب آلودگی افراد در فصل بهار بیش از حد می شود و بیمارگونه می شود، در چنین شرایطی لازم است افراد برای اصلاح خلق و خوی خود به پزشک مراجعه کنند. بودن
انتهای پیام