چرا قدرت به محالات ذاتیه تعلق نمی گیرد

به گزارش ایکنا ؛ آیت الله مهدی هادوی تهرانی 26 آذرماه در جلسات تفسیر خود به تفسیر سوره مبارکه تین پرداخت و گفت: در این سوره مبارکه خداوند تین و زیتون را قسم داده است. مشاهیر معتقدند این دو دو نوع درخت و میوه هستند و چون درخت آسمانی هستند سوگند یاد کرده اند. البته معناى ديگرى گفته شده است كه با اقسام ذيل سازگارتر است: «وَلَتِينَ الْوَالْضِيْتُون-﴿1﴾; و راه سینین ﴿2﴾ و این سرزمین امن است.

وی افزود: قلع و زیتون نام دو کوه در منطقه شامات است. قلع کوهی است در دمشق و زیتون کوهی است که بیت المقدس بر آن قرار دارد. سوگند به این کوهها به این دلیل است که شامات و اورشلیم محل مبعوث بسیاری از پیامبران است و از سوی دیگر درختان انجیر و زیتون بسیار است و این دو به معنای دو کوه و یک جغرافیا گرفته شده است. مکان، با ترتیب آیات سازگارتر است.

استاد سطح حوزوی خارجی گفت: تور سینین در لغت به معنای کوه مبارک است، اما به معنای کوهی است که خداوند با حضرت موسی (ع) صحبت کرد و حضرت از دور آتشی دید و خداوند فرمود کفش هایت را در بیاور. موسی کلیم الله شد. «و این کشور امن است»; در آیه بعد به سرزمین امین یعنی کعبه و شهر مکه سوگند یاد می کند که ادامه مکان هایی است که پیامبران دیگر مبعوث شده اند.

وی افزود: در تفسیر قمی آمده است که تین، مدینه، زیتون، بیت المقدس، تور سینین، کوفه و بلد امین نیز مکه هستند. البته در همین تفسیر مجدداً ذکر شده است که تین، پیامبر، زیتون، امام علی علیه السلام، تور سینین، امام حسین علیه السلام، امام مجتبی علیه السلام و بلد امین از سایر ائمه هستند. (مانند).

تعبیر قلع و زیتون

استاد حوزه گفت: شیخ صدوق در خصال روایتی را ذکر کرد و آورد که امام کاظم علیه السلام از پیامبر صلی الله علیه و آله روایت کرده که خداوند از هر چیزی 4 مورد را برگزید; از فرشتگان جبرئیل و میکائیل و اسرافیل و عزرائیل و از انبیاء ابراهیم و داوود و موسی و محمد (ص) چهار شهر از جمله تین و زیتون و غیره است. از میان زنان، چهار نفر مریم، خدیجه، حضرت زهرا علیهاالسلام و آسیا هستند.

وی گفت: شیخ حر عاملی نیز این روایت را از معانی الاخبار صدوق نقل کرده است. البته ظاهراً برخی از این موارد تفسیر است و سند معتبری ندارد، ولی اینکه تین و زیتون در یک جا قرار گرفته اند، مؤید تفسیری است که گفتیم و تین را بر کوهی در شام حمل می کنند.

آیت الله هادوی تهرانی با بیان اینکه پاسخ سوگند در ادامه سوگند به این آیات بیان شد، افزود: خداوند بعد از این سوگندها فرمود: «ما انسان را در بهترین زمان ها آفریدیم» سپس در بهترین حالت آفریدند. اسفال سفلین فرستادیم، می گویند بهترین وقت، بهترین حالت جسمانی انسان است، یعنی دوران جوانی، و اسفال سفلین هم کهولت سن است; البته مفسران دیگر از جمله شیخ طوسی بصری و مجاهد و… مقصود اسفال صفین گفتند جهنم.

بهترین معنی تقویم و اسفال سفلین

آیت الله هادوی تهرانی گفت: علامه طباطبایی می گوید ممکن است «ردانا» به معنای عقد کردن و «جعل کردن» باشد، نه رجوع، گفتیم به قول علامه طباطبایی، یعنی انسان با توانایی معنوی بهتر آفریده شده و مادیات را رعایت کند. چنین نیست، بلکه کسانی که این توانایی را دارند به خاطر اعمال زشت و راه منحرف خود به قعر جهنم می افتند، مگر کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام داده اند و این گروه اندک هستند که در آیات مختلف از جمله سوره به آن اشاره شده است. عصر

وی همچنین در ادامه تفسیر سوره مبارکه بروج گفت: در آیات 12 و 13 این سوره می فرماید: او آغاز می کند و وعده می دهد؛ این آیات از غضب و غضب خداوند صحبت می کند و بلافاصله در آیه 14 می فرماید: که خداوند همان گونه که غضب دارد، رحیم و رحیم است، اهل رحمت و مغفرت و مغفرت و صاحب عرش با عظمت و جلال است؛ عرش خدا بسیار باشکوه است «ذو العرش» -مجید».

تعبیر کنایه آمیز ارش

وی افزود: البته تعبیر عرش کنایه است نه اینکه در واقع عرش فیزیکی است، بلکه کنایه از قدرت و تسلط خداوند بر هستی است. این خدای مهربان و توانا «دارایی لما یرید» است. به عبارت دیگر، او آنچه را که می خواهد انجام می دهد و هیچ چیز قدرت او را محدود نمی کند.

بخونیدش:  چطور تدریس خصوصی را شروع کنم نی نی سایت

وی افزود: البته قدرت خداوند نه از آن محال است، نه به این دلیل که در او ضعف است، بلکه به این دلیل که ناممکن متعلق به توانایی نیست و غیر از آن چیزی نیست که خدا بخواهد و نتواند انجام دهد. . از نظر علامه طباطبایی خداوند دچار خستگی و کسالت و ضعف نمی شود.

آیت الله هادوی تهرانی تصریح کرد: آیات شرح داده شده در واقع امتداد آیات گذشته در مورد ثواب اهل بهشت ​​است که برای مؤمنان فرمودند در بهشت ​​باغ ها و باغ هایی است که نهرها از زیر آن ها جاری است; این نیز فرستادن بدکاران به جهنم است.

استاد حوزه علمیه گفت: به هر حال طبق تعبیر دعا، ما به خاطر فطرت بخشنده و دوستانه خداوند، جسارت پیدا می کنیم، بد می کنیم و خدا به ما لطف دارد، اما اعمالمان بدتر می شود. تجربه شخصی هر یک از ما نشان داده است که خداوند چقدر خوب است و بدی ها و زشتی های ما را می پوشاند. به همان اندازه که حق و شخصیت دیگران را تضییع می کنیم و حیثیت دیگران را تضییع می کنیم، خداوند بخشنده و رحیم و رحیم است، ستاره گناه و آمرزنده گناهان: گاهی من سنا جمیل هستم، از له تیشته نیستم. .

انتهای پیام

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، آیت الله مهدی هادوی تهرانی، مدرس این سمینار در ادامه جلسات تفسیر خود، به تفسیر سوره مبارکه تین پرداخت و گفت: در این سوره مبارکه خداوند به تین و زیتون سوگند یاد کرده است. مشاهیر معتقدند این دو دو نوع درخت و میوه هستند و چون درخت آسمانی هستند سوگند یاد کرده اند. البته در مورد آنها معنای دیگری گفته شده که با انواع زیر سازگارتر است: و راه سینین ﴿2﴾ و آن امن ترین کشور است.

وی افزود: قلع و زیتون نام دو کوه در منطقه شامات است. قلع کوهی است در دمشق و زیتون کوهی است که بیت المقدس بر آن قرار دارد. سوگند به این کوهها به این دلیل است که شامات و اورشلیم محل مبعوث بسیاری از پیامبران است و از سوی دیگر درختان انجیر و زیتون بسیار است و این دو به معنای دو کوه و یک جغرافیا گرفته شده است. مکان، با ترتیب آیات سازگارتر است.

استاد سطح حوزه علمیه خارج گفت: تور سینین در لغت به معنای کوه مبارک است، اما به معنای کوهی است که خداوند با حضرت موسی (ع) صحبت کرد و او از دور آتشی دید و خداوند فرمود کفش هایت را در بیاور و او شد. موسی کلیم الله. «و این کشور امن است»; در آیه بعد به سرزمین امین یعنی کعبه و شهر مکه سوگند یاد می کند که ادامه مکان هایی است که پیامبران دیگر مبعوث شده اند.

وی افزود: در تفسیر قمی آمده است که تاین، مدینه، زیتون، بیت المقدس، تور سینین، کوفه و بلد امین نیز مکه هستند; البته در همین تفسیر مجدداً ذکر شده است که تین، پیامبر، زیتون، امام علی علیه السلام، تور سینین، امام حسین علیه السلام، امام مجتبی علیه السلام و بلد امین از سایر ائمه هستند. (مانند).

تعبیر تین و زیتون
استاد حوزه علمیه گفت: شیخ صدوق در خصال روایتی را ذکر کرده و آورده که امام کاظم علیه السلام از پیامبر صلی الله علیه و آله روایت کرده که خداوند از هر چیزی 4 مورد را برگزید; از فرشتگان جبرئیل و میکائیل و اسرافیل و عزرائیل و از پیامبران ابراهیم و داوود و موسی و محمد (ص) چهار شهر است که عبارتند از تین و زیتون و غیره. از میان زنان، چهار نفر مریم، خدیجه، حضرت زهرا علیهاالسلام و آسیا هستند.

وی گفت: شیخ حر عاملی نیز این روایت را از معانی الاخبار صدوق نقل کرده است. البته ظاهراً برخی از این موارد تفسیر است و سند معتبری ندارد، ولی اینکه تین و زیتون در یک جا قرار گرفته اند، مؤید تفسیری است که گفتیم و تین را بر کوهی در شام حمل می کنند.

بیشتر بدانید

آیت الله هادوی تهرانی پاسخ سوگند را در ادامه سوگند به این آیات بیان کرد و افزود: پس از این سوگندها خداوند فرمود ما انسان را در بهترین زمان ها آفریدیم و سپس در بهترین زمان آفریدم. State ما اسفال سفلین فرستادیم، می گویند بهترین برنامه، بهترین حالت جسمانی انسان است، یعنی دوران جوانی، و اسفال سفلین هم کهولت سن است. البته مفسران دیگر از جمله شیخ طوسی بصری و مجاهد و… مقصود اسفال صفین گفتند جهنم.

بخونیدش:  من چطوری به تو عطر تو بیمار شدم

منظور از احسن و اسفال سفلین تقویم
آیت الله هادوی تهرانی فرمودند: علامه طباطبایی می فرماید ممکن است رادنا به معنای جعلی و تقلبی باشد نه اشاره. مراحل مادی و جسمانی انسان اینطور نیست، اما آن انسانهایی که این توانایی را دارند به دلیل اعمال زشت و مسیر انحرافی خود به اعماق جهنم می افتند، مگر کسانی که ایمان آورده و اعمال صالح انجام دهند و این گروه اندک هستند که در آیات مختلف از جمله سوره عصر آمده است. اشاره.

وی همچنین در ادامه تفسیر سوره مبارکه بروج گفت: در آیات 12 و 13 این سوره می فرماید: او آغاز می کند و وعده می دهد»؛ این آیات از غضب و غضب خدا صحبت می کند و بلافاصله در آیه 14 می فرماید. که خداوند به همان اندازه غضبناک، آمرزنده، رحیم، بخشنده، عافیت کننده و صاحب عرش با عظمت و جلال است، عرش خداوند بسیار باشکوه است «ذو العرش المجید».

تعبیر کنایه آمیز عرش
وی افزود: البته تعبیر عرش کنایه آمیز است نه اینکه در واقع عرش فیزیکی است، بلکه کنایه از قدرت و تسلط خداوند بر عالم هستی است. این خدای مهربان و توانا «دارایی لما یرید» است. به عبارت دیگر، او آنچه را که می خواهد انجام می دهد و هیچ چیز قدرت او را محدود نمی کند.

وی افزود: البته قدرت خداوند نه از آن محال است، نه به این دلیل که در او ضعف وجود دارد، بلکه به این دلیل که محال متعلق به توانایی نیست و غیر از آن چیزی نیست که خدا بخواهد و نتواند انجام دهد. . از نظر علامه طباطبایی خداوند دچار خستگی و کسالت و ضعف نمی شود.

آیت الله هادوی تهرانی تصریح کرد: آیات شرح داده شده در واقع امتداد آیات گذشته در مورد ثواب اهل بهشت ​​است که برای مؤمنان فرمودند در بهشت ​​باغ ها و باغ هایی است که نهرها از زیر آن ها جاری است; این همچنین بدکاران را به جهنم می فرستد.

استاد حوزه علمیه گفت: به هر حال طبق تعبیر دعا، ما به خاطر فطرت بخشنده و دوستانه خداوند، جسارت می یابیم، بد می کنیم و خدا به ما لطف دارد، اما اعمالمان بدتر می شود. تجربه شخصی هر یک از ما نشان داده است که خداوند چقدر خوب است و بدی ها و زشتی های ما را می پوشاند. به همان اندازه که حق و شخصیت دیگران را تضییع می کنیم و حیثیت دیگران را تضییع می کنیم، خداوند بخشنده و رحیم و رحیم است، ستاره گناه و آمرزنده گناهان: گاهی من سنا جمیل هستم، از له تیشته نیستم. .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا