چرا من بی حوصله هستم
بی حوصلگی می تواند به روش های مختلفی در زندگی شما ظاهر شود. نداشتن انگیزه، بی هدفی، احساس خستگی… همه از نشانه های کسالت هستند. بی حوصلگی ممکن است ساده به نظر برسد، اما آنقدر مشکل جدی است که می تواند کل زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله به برخی از مهم ترین دلایل بی حوصلگی می پردازیم و راه حل هایی ارائه می دهیم که می تواند به شما کمک کند.
اختلالات فکری و روانی
یکی از بزرگترین دلایل بی حوصلگی شما ممکن است اختلالات روانی ظریفی باشد که جدی گرفته نمی شوند. اختلالاتی مانند افسردگی، اضطراب، استرس، وسواس، انواع فوبیا، کمال گرایی و …. می توانند با تأثیرات آشکار و پنهان خود انرژی ذهنی را از شما بگیرند. علائم و بدون اینکه شما بدانید. این باعث می شود روز به روز خسته تر شوید و انرژی کمتری داشته باشید. متاسفانه آمارها نشان داده است که تعداد زیادی از افراد مبتلا به اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب به مراکز مشاوره مراجعه نمی کنند و تمام زندگی خود را با این اختلال سپری می کنند. ابتلا به این اختلالات ممکن است علائم آشکاری مانند بیماری های جسمی نداشته باشد، اما مانند یک وزنه سنگین به پاهای شما چسبیده است، گل زندگی خود را تصور کنید، باید با این وزنه ها اینجا و آنجا بروید! مطمئناً خسته نخواهید شد. خوشبختانه امروزه روش های موثر و متنوعی برای درمان اختلالات روانی وجود دارد. پس اگر حوصله دارید ابتدا با یک روانشناس مشورت کنید تا از طریق مصاحبه و تست های مختلف متوجه شود که آیا مشکلی در شما وجود دارد یا خیر و به شما یاد می دهد که چگونه این وزن اضافی را از روی پاهای خود بردارید و رها کنید.
تلفات
باخت به هر حال سخته تکامل به انسان ها آموخته است که از آنچه که دارند محافظت کنند، و مهم نیست که یک فرد چقدر سرد و نیازمند باشد، از دست دادن می تواند یک چالش دردناک باشد. برخی از دست دادن ها ساده هستند، مانند از دست دادن یک خاطره کوچک، و برخی دیگر، مانند از دست دادن یک عزیز، می توانند کل زندگی ما را تحت تاثیر قرار دهند. واکنش مردم به ضررها یکسان نیست. یک نفر زمانی که کارخانه اش ورشکسته می شود خودکشی می کند و دیگری پس از سوگش زندگی خود را به طور منطقی بازسازی می کند. این واکنش ها به تربیت، ژنتیک، محیط حمایت اجتماعی و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد. شما جزو کدام دسته هستید؟ آیا تا به حال باخت را تجربه کرده اید؟ مهم نیست چه چیزی را از دست دادهاید، از عشق قدیمی گرفته تا داراییهایتان تا شغلتان، وقتی چیزی را از دست میدهیم، باید بتوانیم آن را در ذهن خود حل کنیم، احساسات منفی را رها کنیم و پرونده را ببندیم. متأسفانه، یک توصیه غیر اصولی که مردم در مواجهه با ضرر از آن پیروی می کنند این است که به زمان اعتماد کنند و زمان همه چیز را حل خواهد کرد. زمان احساسات شما را سرکوب می کند، نه یک راه حل! احساساتی مانند خشم، نفرت، حسادت، اندوه و غیره وقتی سرکوب شوند می توانند جلوی تمام احساسات مثبت شما را بگیرند. پس اگر پرونده حل نشده ای دارید حلش کنید!
روابط اجتماعی بد
اینکه انسان موجودی اجتماعی است شعار نیست. انسانها مطمئناً از بدو تولد موجوداتی اجتماعی هستند و با ابزارهای اجتماعی مانند لبخند به دنیا میآیند، که به آنها اجازه میدهد از بدو تولد و زمانی که نیاز به مراقبت دارند به مراقبان خود بچسبند و امنیت بیشتری برای محافظت از خود داشته باشند. پیداش کن! از خواندن این مطلب تعجب کردید؟ عجیب است اما درست است، ما برای زندگی از بدو تولد به اجتماع وابسته ایم، نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن یکی از نیازهای مهم هر انسانی است و برای داشتن آن چاره ای جز داشتن روابط اجتماعی نداریم. وقتی به هر دلیلی نمی توانیم روابط اجتماعی خوبی داشته باشیم، وقتی نمی توانیم روی دوستان خوب و خانواده ای که همیشه از ما حمایت می کنند حساب کنیم، می توانیم با چالش های زیادی از جمله کسالت و بی انگیزگی روبرو شویم. اگر روابط اجتماعی خوبی ندارید، دلیل آن را بررسی کنید، چرا این اتفاق افتاد؟ آیا مهارت های ارتباطی خوبی ندارید؟ چرا قدمی برنمیداری تا ببینی آن را یاد بگیری؟ مهارت های ارتباطی مانند گوش دادن خوب، صحبت کردن و زبان بدن می تواند شما را به فردی جذاب با ارتباطات اجتماعی خوب تبدیل کند. آیا احساس می کنید منزوی شده اید و جزء هیچ گروهی نیستید که می خواهید در آن رابطه اجتماعی برقرار کنید؟ برای چی؟! ریشه این مشکل را پیدا کنید.
مشکلات خانوادگی
خانه و خانواده اساس شخصیت و روح ما هستند. خانواده می تواند یک پناهگاه امن و دوست داشتنی باشد که همیشه از ما حمایت می کند و نیازهای عاطفی ما را برآورده می کند. اما همه چیز همیشه خوب نیست. گاهی اوقات خانواده می تواند عامل بسیاری از مشکلات ما باشد. اعتیاد به مواد مخدر، طلاق، مشکلات مالی، خشونت خانگی و غیره. می تواند چنان مشکلات عمیقی برای هر فردی ایجاد کند که از خانه فرار کند. اگر درگیر مشکلات خانوادگی هستید، اول بدانید که این وظیفه شما نیست که هر مشکلی را در خانه حل کنید، بدون کمک آنها نمی توانید مشکلات هر یک از اعضای خانواده را مانند یک ابرقهرمان حل کنید. هر یک از اعضای خانواده باید تمام تلاش خود را برای حل مشکلات خانوادگی انجام دهند. سهم خود را از مشکلات خانوادگی بدانید و سعی کنید بر اساس سهم خود شرایط را بهبود ببخشید. اگر نمی توانید کاری انجام دهید، باید انعطاف پذیری خود را افزایش دهید و هر کاری که می توانید برای ساختن آینده شخصی خود انجام دهید. درگیر مشکلات زناشویی والدین خود نشوید. مشکلات زناشویی باید توسط زن و شوهر حل شود نه فرزندان.
مشکلات مالی
ما نمی توانیم وانمود کنیم که پول مهم نیست. برای ادامه زندگی به حداقل کمک های اجتماعی نیاز داریم. اما تمام زندگی فقط برای ارضای نیازهای اولیه نیست. شرایط زندگی به گونه ای است که شرایط اقتصادی می تواند هرکسی را تحت فشار قرار دهد. مشکلات مالی مطمئناً می تواند شما را از انجام بسیاری از کارها و فعالیت ها، شروع یک زندگی سرگرم کننده و تجارت باز دارد. احتمالاً به پول نیاز دارید و اگر آن را ندارید، جای تعجب نیست که حوصله شما سر رفته است. اما غرق شدن در این بی حوصلگی مشکلات مالی شما را درمان نمی کند! شاید این یک شعار به نظر برسد، اما باید آن را جدی بگیرید، فقط شما می توانید به این وضعیت کمک کنید، اما در دراز مدت! بله، شما نمی توانید مشکلات مالی خود را یک شبه حل کنید، اما باید به جای تقلا برای به دست آوردن پول، برنامه ریزی کنید! شاید لازم باشد در رشته خاصی تحصیل کنید، شاید لازم باشد برنامه کاری خود را تغییر دهید، شغل خود را تغییر دهید یا به طور موقت شغلی را انتخاب کنید که دوست ندارید و … برنامه ویژه خود را برای حل گام به گام مشکلات مالی ایجاد کنید. به صورت مرحله ای
افسوس و حسرت
چند نفر از ما، اگر بتوانیم زمان را به عقب برگردانیم، هر روز را دقیقاً همانطور که اتفاق افتاده تکرار می کنیم؟ اغلب ما آرزو می کنیم که می توانیم چیزهای گذشته را تغییر دهیم. اگر بیش از حد درگیر چنین تفکری باشیم، تبدیل به فردی پر از حسرت و حسرت می شویم. بسیاری از رفتارهای گذشته شما ممکن است منجر به اتفاقاتی شده باشد که عواقب جدی برای شما داشته باشد. مهم نیست آن اتفاقات چه بوده، مهم این است که نمی توانی در گذشته زندگی کنی! گذشته تاثیرات خود را روی شما می گذارد، بیش از این به آن ارزش ندهید، به یاد داشته باشید که امروز بعداً به گذشته تبدیل می شود و ممکن است پشیمان شوید. اجازه ندهید بعداً پشیمان شوید که چرا امروز به جای انجام یک کار جدید و جبرانی دست از کار کشیدید.
شکست ها
شکست ممکن است در طول زندگی ما رخ دهد، اما همه توانایی یکسانی برای کنار آمدن با آن را ندارند. برخی از افراد از شکست درس می گیرند و برخی دیگر نمی توانند روی پای خود بایستند. برخی از افراد در مورد شکست های خود می گویند و از خود عصبی می شوند، در حالی که برخی دیگر شرایط را غیر از سهم خود در نظر می گیرند. برخی بر این باورند که اگر شکست بخورند، تمام برنامههای آیندهشان نیز با شکست مواجه میشود و برخی میدانند که با برنامهریزی درست میتوانند از شکستهای آینده جلوگیری کنند. ممکن است چندین بار متوالی شکست خورده باشید، از ترس تلاش مجدد و هزاران مورد دیگر، اما چه می شود. اما مانند هزاران نفر باشید که پس از شکست دوباره برخاستند و به زندگی خود ادامه دادند، نه مانند کسانی که دیگر نمی خواهند ادامه دهند.
بدون هیچ هدفی
اومانیست ها معتقدند که انسان برای زندگی به هدف و انگیزه نیاز دارد. انسان بدون هدف نمی تواند شکوفا شود و هر بار که به نقطه ای از اهداف خود می رسد، اهداف دیگری را برای ارضای خود انتخاب می کند. یکی از دلایل اصلی بی حوصلگی افراد بی هدفی و بی انگیزگی است. این سه راه: بی حوصلگی، بی هدفی و بی انگیزگی مانند گردابی شما را در بر می گیرد. شروع سخت است، اما از همان قدم اول به راحتی می توانید این سه غول را شکست دهید. لازم نیست قدم عجیبی بردارید، حتی قصد شروع به شما کمک خواهد کرد. هدف گذاری صحیح را یاد بگیرید.
مشکلات جسمی
برخی از مشکلات فیزیکی می تواند منجر به بی حوصلگی شود. به عنوان مثال، کم خونی باعث علائم خستگی می شود. مشکلات تیروئید مانند کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید نیز می تواند شما را خسته و بی حوصله کند. علاوه بر این، دیابت، آرتریت، مشکلات خواب و غیره. همه می توانند شما را خسته کنند پس اگر مدام بی حوصله و خسته هستید، حتما چکاپ را در برنامه خود قرار دهید.
سبک زندگی ناسالم
هیچ چیز مثل یک سبک زندگی ناسالم نمی تواند شما را از مسیر خارج کند. خواب و رژیم نامنظم، مصرف مشروبات الکلی، دخانیات و مواد مخدر، غذای ناسالم، بیدار ماندن در شب و غیره می تواند شما را به فردی بی هدف و بی انگیزه، سربار از هر جهت، عصبی و سردرگم در زندگی تبدیل کند. اگر سبک زندگی خود را تغییر دهید، تاثیرات مثبت آن را نه تنها در بی حوصلگی بلکه در بسیاری از مشکلات دیگر خواهید دید. پس دست به کار شو ما با تو هستیم.
سوالات متداول
آیا این طبیعی است که همیشه بی حوصله باشید؟
همه ما گاهی اوقات خسته می شویم. برخی از گروه های سنی بیش از سایرین بی حوصله هستند. اما به طور کلی، اصلاً طبیعی نیست که همیشه خسته باشید و زندگی شما زیر و رو شود.
چگونه از دلتنگی خلاص شویم؟
یک ریتم جدید برای روز خود ایجاد کنید و روال زندگی خود را با انجام کاری جدید تغییر دهید.
چیزهای جدید را امتحان کن.
با دیگران ارتباط برقرار کنید و همیشه تنها نباشید.
تعریف روانشناختی کسالت چیست؟
بی حوصلگی در روانشناسی به معنای حالت خستگی مفرط به دلیل درگیری ناکافی با محرک های محیطی است. این اغلب افسردگی نامیده می شود.
بی حوصلگی چه تاثیری بر روان ما دارد؟
بی حوصلگی باعث بی حوصلگی و کاهش تحرک ذهنی و رفتاری می شود که در دراز مدت و در صورت عدم درمان می تواند منجر به افسردگی و همچنین تشدید آن شود.
آیا درونگراها حوصله سر رفته اند؟
نه، درونگراها لزوماً خسته نیستند. یک فرد برونگرا نیز ممکن است بی حوصله و افسرده باشد. این مشکل ربطی به تیپ شخصیتی ندارد بلکه یک مشکل شخصی است یعنی هر فردی فارغ از تیپ شخصیتی ممکن است دچار این مشکل شود.
بی حوصلگی طولانی مدت چه بیماری های روانی در فرد ایجاد می کند؟
افسردگی
تحریک پذیری و عصبانیت
اضطراب
و…
آیا کسالت می تواند باعث وسواس شود؟
گاهی اوقات بله، زیرا افراد معمولاً در زمان بی تحرکی و بی حوصلگی درگیر افکار منفی می شوند و کارهایی وجود دارد که می توانند مرتباً انجام دهند تا اضطراب خود را کاهش دهند و از این افکار آرام شوند. برای مثال، ممکن است برای تفریح و استراحت شروع به خاراندن پوست خود کنند. بنابراین بی حوصلگی می تواند منجر به اختلال وسواس فکری شود.
چه مشاغلی برای کاهش کسالت مفید هستند؟
کتابداری: محیط کتابخانه محیطی آرام و منظم است و می تواند شما را سرگرم کند، افراد جدیدی را به شما معرفی کند و در این محیط آرامش پیدا کنید. علاوه بر این می توانید خودتان از کتاب های موجود استفاده کنید و دانش خود را گسترش دهید.
باغبانی: اگر از باغبانی لذت می برید، کار با گل و گیاه می تواند سرگرمی آرامش بخش و ارزشمندی باشد.
پیک یا راننده تحویل: اگر دوست دارید رانندگی کنید، معاشرت کنید و افسردگی خود را از بین ببرید، سرگرم کننده است.
کارهای خوب: انجام کارهای خوب مفید می تواند شما را فوق العاده خوشحال کند و عزت نفس شما را افزایش دهد زیرا احساس می کنید برای مردم مفید هستید. همچنین ممکن است گزینه مناسبی برای درمان بی حوصلگی باشد.
آیا گریه کردن در هنگام بی حوصلگی طبیعی است؟
بله، چون در این شرایط درگیر افکار منفی و بد هستید، ممکن است احساس کنید تحت فشار هستید و بخواهید گریه کنید.
آیا بی حوصلگی می تواند منجر به افسردگی جدی شود؟
بله، اگر بی حوصلگی در طولانی مدت درمان نشود، می تواند به افسردگی خفیف تا شدید تبدیل شود. بنابراین باید متوقف شود.
آخرین کلمه
کسالت گاهی برای همه ما اتفاق می افتد، اما اگر همیشه بی حوصله هستیم و این احساس باعث از دست دادن کار و زندگی ما می شود، آن وقت است که باید دست به کار شویم، ریشه آن را پیدا کنیم و با آن مقابله کنیم. در این مقاله دلایل بی حوصلگی را به تفصیل بیان کرده ایم و به طور خلاصه توضیح داده ایم که برای از بین بردن هر یک از این علل چه باید کرد. اگر فکر می کنید از مشکلات روحی و رفتاری خسته شده اید، حتما از یک درمانگر برای درمان کمک بگیرید. این مشکل کاملا قابل درمان است. اقدام کنید و شروع کنید. در این زمینه مشاوران همیار عشق می توانند به شما کمک کنند.
سرویس روانشناسی ستاره – کسالت دردی است که هر از گاهی برای همه ما پیش می آید. این بی حوصلگی دلایل مختلفی دارد. برخی از آنها را می توان اصلاح کرد، برخی از آنها ریشه در خودمان دارند و باید با دیگران برخورد کنیم و به دنبال راه حل هایی باشیم که روحیه مان را بهتر کند. در ادامه به بررسی برخی از این عوامل که ممکن است در کسالت و خستگی مزمن ما نقش داشته باشند، اشاره می کنیم.
علت شماره یک بی حوصلگی: افسردگی و استرس
اگر احساس ضعف و بی حالی می کنید و نمی خواهید هیچ فعالیتی انجام دهید، مستأصل هستید و از انجام فعالیتی که زمانی از آن لذت می بردید لذتی نمی برید و احساس بی حالی و خستگی می کنید. ممکن است از افسردگی رنج ببرید. در بسیاری از موارد، بی حوصلگی ما به اضطراب یا افسردگی تبدیل می شود. افرادی که این دو حالت را تجربه می کنند بسیار کم حوصله هستند و به دلیل آستانه تحمل پایین به راحتی عصبی می شوند. علائم افسردگی را بشناسید و برای رفع آن اقدام کنید.
استرس زیاد و طولانی مدت باعث کاهش تمرکز و بی حوصلگی می شود. سعی کنید با تکنیک های مدیریت استرس شاد و بدون استرس بمانید. به جای اینکه کمال گرا باشید و به دنبال رتبه های بالا باشید، کمی مینیمالیست باشید و راضی باشید تا فشار کمتری را تحمل کنید.
اگر می خواهید خونسردتر و شادتر باشید، به محیط زندگی خود توجه بیشتری داشته باشید و چیدمان خانه را به گونه ای تغییر دهید که روحیه شما را بهبود بخشد و آرامش را برای شما به ارمغان بیاورد.
دومین عامل بی حوصلگی؛ رژیم غذایی نامناسب
عادات بد غذایی بر وضعیت روانی ما تأثیر می گذارد و باعث ایجاد حالت هایی مانند تحریک پذیری، نوسانات خلقی، عدم تمرکز، پرخاشگری، عصبانیت یا بیش فعالی می شود. اگر از نوسانات خلقی رنج می برید، غذاهایی را که در طول روز می خورید یادداشت کنید تا ارتباط بین غذاهایی که می خورید و تغییرات خلقی خود را کشف کنید.
کمبود ویتامین D، ویتامین B و اسیدهای چرب امگا 3 می تواند منجر به احساس افسردگی و سردرگمی شود.
قبل از قاعدگی، با پزشک خود مشورت کنید و از ویتامین های B6 و E برای کاهش تنش داخلی خود استفاده کنید.
غذاهایی مانند گوجه فرنگی، خرما، موز، آناناس و آووکادو فعالیت و پاسخ سروتونین را در مغز افزایش می دهند و شما را پرانرژی تر می کنند.
برای یک رژیم غذایی سالم و سرشار از انرژی، باید از سبزیجات، میوه ها و پروتئین های بدون چربی استفاده کنید.
مصرف قهوه و کافئین خود را کاهش دهید.
سومین علت کسالت؛ خواب نامناسب
بسیاری از ما می دانیم که کم خوابی باعث کسالت و کسالت می شود. با این حال، به گفته محققان، زمان خواب به اندازه میزان خواب مهم است. کسانی که دیر به رختخواب می روند، حتی اگر زیاد بخوابند، مستعد افسردگی هستند. پس سعی کنید شب زود بخوابید و البته به اندازه کافی بخوابید. اولین ساعات خواب شبانه تاثیر زیادی در تسکین و بازیابی اعصاب خسته و شادابی بدن دارد.
سعی کنید اتاق خواب را به اندازه کافی آرام و ساکت کنید تا بتوانید به راحتی استراحت کنید.
سعی کنید از پرده های ضخیم در خانه خود استفاده کنید و هنگام خواب همه چراغ ها را خاموش کنید.
چهارمین علت بی حوصلگی؛ عدم ورزش
ورزش را فراموش نکنید. از همین امروز شروع کنید و در عرض سه تا شش ماه متوجه بهبود قابل توجهی در انرژی خود خواهید شد و کمتر احساس خستگی و کسالت خواهید کرد. از یک فرصت کوچک هم استفاده کنید و خودتان را از یک ورزش ساده، یک پیاده روی کوتاه یا یک دویدن کوتاه محروم نکنید.
در طول روز، مطمئن شوید که زمانی را به ورزش، از جمله پیاده روی، اختصاص دهید تا با ترشح اندورفین، علائم پیش از قاعدگی را از بین ببرید.
پنجمین علت کسالت؛ روابط نامناسب
شاید فکر کنید که بیرون رفتن با دوستان راه خوبی برای آرامش است، اما همه چیز به روحیه آنها بستگی دارد. به گفته محققان، احساسات ما (اعم از مثبت یا منفی) مسری هستند و اغلب بدون اینکه ما بدانیم از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. جالب اینجاست که گاهی حتی بدون دیدن دوستانمان تحت تاثیر روحیه آنها قرار می گیریم. بنابراین سعی کنید روابط خود را با کسانی که به شما انرژی منفی می دهند و شما را آزار می دهند کاهش دهید و در عوض با افرادی که روحیه شما را بالا می برند وقت بگذرانید.
ششمین علت کسالت؛ سیگار کشیدن
همه ما می دانیم که سیگار خطر ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و پیری زودرس را افزایش می دهد. اما جالب است بدانید که سیگار بر سلامت روان افراد تاثیر منفی می گذارد. محققان نیوزیلندی در یک مطالعه بزرگ دریافتند که افراد سیگاری و معتادان به نیکوتین بیش از دیگران مستعد ابتلا به افسردگی هستند.
هفتمین علت کسالت؛ آفتاب
در روزهای تاریک زمستان، ممکن است دچار اختلالات خلقی فصلی شوید، اما آیا می دانستید که نور خورشید نیز می تواند افراد را کسل کننده و افسرده کند؟ اگرچه SAD تنها 1٪ از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، عوارض آن جدی است و شامل بی خوابی، از دست دادن اشتها و افسردگی است.
هشتمین علت کسالت؛ کم خونی و فقر آهن
سطح آهن خون خود را بررسی کنید. کم خونی می تواند یکی از دلایل خستگی و بی حوصلگی باشد. کم خونی و فقر آهن از جمله مشکلات عمده زنان است که با رژیم غذایی سرشار از آهن قابل جبران است.
نهمین علت کسالت؛ بیماری
بیماری هایی مانند پرکاری تیروئید و کم کاری تیروئید، دیابت و مشکلات قلبی می تواند عامل بی حوصلگی و خستگی در برخی افراد باشد که باید با مشورت پزشک و بررسی دقیق آن ها درمان یا کنترل شود.
دهمین علت کسالت؛ نگرش منفی
یکی از دلایل اصلی بی حوصلگی یا بی حوصلگی شما این است که نوع نگاه و تفکر شما نسبت به خود و اطرافیانتان منفی شده است. دیدگاه خود را تغییر دهید، افکار منفی را از خود دور کنید و مثبت فکر کنید. برای این کار می توانید بنشینید، چیزهای خوب زندگیتان را هر چقدر هم که کوچک باشند فهرست کرده و یادداشت کنید. پس از آن، ویژگی ها و ویژگی های مثبت خود را (در هر زمینه ای) یادداشت کنید. از عبارات و کلمات خوب در مورد خود استفاده کنید. چیزی که به شما انگیزه، امید و دلگرمی می دهد، مثلاً بگویید که شما توانایی دارید و می توانید بر مشکلات غلبه کنید.
و در نهایت؛ سعی کنید چیزهایی را که به آرامش روحی و روانی شما آسیب می زند، افرادی که شما را ناراحت می کنند یا چیزهایی که خلق و خوی شما را خراب می کنند، از زندگی خود حذف کنید. در عوض سعی کنید به خودتان آرامش بدهید. برای رسیدن به آرامش راز و نیاز با خدا، توسل و توکل بهترین کلید است، سپس بنشین و اهداف روشن، زیبا و واقع بینانه زندگی را ترسیم کن. اهدافی که به شما احساس آرامش می دهد. در هوای آزاد و تمیز ورزش کنید، عمیق نفس بکشید و به چیزهای خوب فکر کنید.