چرا نباید به چشم اسب نگاه کرد
وقتی متوجه ناهنجاری چشمان اسب و رفتار عجیب آن می شوید، در بسیاری از موارد می توان گفت که مشکل خاصی برای اسب شما به وجود آمده است و باید معاینات پزشکی را شروع کنید.
از آنجایی که برخی از مشکلات چشمی می توانند خطرناک باشند و باعث آسیب جدی به چشم شوند، به جای نگرانی در مورد اسب خود، در اسرع وقت معاینات پزشکی را شروع کنید. شما باید بدانید که در این مواقع برای اسب خود چه کاری انجام دهید تا او را به سلامت کامل برگردانید.
پس با وب سایت فن تریکس همراه باشید تا مشکلات چشم اسب خود را برطرف کنیم.
درمان های پزشکی برای مشکلات چشم اسب
1- از دامپزشک بخواهید اسب شما را معاینه کند.
دامپزشک چشم و حفره را برای بررسی وجود یا عدم وجود اجسام خارجی معاینه می کند. همچنین برای بررسی صدمات و مشکلات چشمی، رنگ مخصوصی به نام فلورسین در چشم اسب ریخته شد. دامپزشک برای مشاهده جزئیات بیشتر چشم از دستگاهی به نام افتالموسکوپ استفاده کرد که دارای چندین مجموعه لنز برای بزرگنمایی سطح یا پوشش داخلی چشم است.
برای یک معاینه کامل چشم، ممکن است دامپزشک بخواهد آن را با استفاده از قطره های چشمی خاص بزرگ و گشاد کند.
۲- نحوه استفاده از داروهای رایج برای درمان مشکلات چشم اسب را بیاموزید.
هنگامی که پزشک بیماری اسب شما را تشخیص داد، داروی صحیح برای او تجویز شده است. این داروها ممکن است به شکل قطره یا پماد باشند. قطره ها می توانند برای چند روز مفید باشند، زیرا درد را تسکین می دهند. اما باید اسب خود را در محیطی تاریک نگه دارید یا ماسک مخصوصی برای چشمان او تهیه کنید. زیرا قطره ها می توانند مردمک چشم را گشاد کرده و دید آن را مختل کنند.
طبق دستور پزشک روزی 2 تا 6 بار پماد را به چشم اسب بمالید. پماد را زیر پلک بالایی چشم اسب قرار دهید تا مطمئن شوید که تمام چشم اسب را تمیز می کند.
برای استفاده از قطره های چشمی (مانند آتروپین)، پلک بالایی را به سمت بالا بکشید تا چشم بیشتر باز شود، سپس قطره را در چشم بریزید. همچنین برای استفاده از پماد آن را کمی فشار دهید تا کمی پماد از روزنه آن خارج شود. سپس آن را نزدیک چشم اسب قرار دهید تا نتواند آن را ببیند. با دست دیگر و با استفاده از انگشت شست و سبابه پلک پایینی را کمی بکشید و پماد را در چشم اسب بریزید. همچنین می توانید آن را به طور معمول در سطح چشم اسب قرار دهید. بگذارید اسب چشمانش را ببندد تا دارو در تمام سطح چشمش پخش شود.
3- درمان زخم قرنیه
اگر دامپزشک متوجه زخم قرنیه شود، احتمالاً سطح خارجی جسم را با قطره خاصی بی حس می کند. سپس با استفاده از یک پارچه کتان ضد عفونی شده، سطح چشم را پاک کنید تا سلول ها و بافت های قدیمی و مرده ای که ممکن است به قرنیه چسبیده اند از بین برود. برداشتن این بافت مرده باعث تسریع روند بهبودی چشم می شود. سپس چشم را با چشم شویه استریل شستشو می دهد. پزشک احتمالاً قطره های چشمی آنتی بیوتیکی را تجویز می کند که باید 2 تا 6 بار در هفته به مدت 7 تا 10 روز استفاده شود.
زخم قرنیه معمولاً توسط برگ ها یا سنگریزه های سطح چشم ایجاد می شود. در این موارد بریدگی در سطح چشم ایجاد می شود که در معاینه توسط دامپزشک قابل تشخیص است. اگر زخم قرنیه درمان نشود، می تواند به لایه های زیرین چشم گسترش یابد.
4- درمان شب کوری اسب (URE)
یک دامپزشک ممکن است متوجه شب کوری اسب شده باشد که باعث انقباض و انقباض مردمک می شود. هیچ درمانی برای شب کوری در اسب ها وجود ندارد، اما کارهایی وجود دارد که می توان برای کاهش دردسر این بیماری برای اسب انجام داد. دامپزشک ممکن است قطره های آنتی بیوتیکی را برای کمک به گشاد شدن مردمک ها و تسکین درد تجویز کند. زمانی که این قطره ها را در چشم اسب می ریزید، باید آن را در محیطی تاریک یا دور از نور شدید نگهداری کنید. او همچنین از سواری در چنین شرایطی خودداری می کرد، زیرا این قطرات بینایی اسب را مختل می کند. داروهای استروئیدی نیز ممکن است برای کاهش التهاب چشم تجویز شود. علاوه بر این، هر داروی دیگری برای تسکین درد اسب نیز می تواند توسط دامپزشک تجویز شود.
شب کوری اسب در واقع التهاب «لایه عروقی» یا «انگور» چشم است. لایه عروقی چشم شامل جسم مژگانی چشم است که عدسی را در جای خود نگه می دارد. در نتیجه این بیماری توانایی تنظیم عدسی چشم را کاهش داده و بینایی اسب را ضعیف می کند.
5- درمان ورم ملتحمه
ورم ملتحمه یا قرمزی چشم اسب التهاب غشای چشم است که به دلایل عفونی یا غیر عفونی رخ می دهد. شما باید این عفونت را با تمیز نگه داشتن چشمان خود درمان کنید. برای این منظور پدهای یکبار مصرف پنبه ای مخصوص را در محلول نمکی آغشته کرده و روی چشم اسب قرار می دهند. همچنین، دامپزشک ممکن است پماد آنتی بیوتیکی را برای استفاده 1 یا 2 بار در روز برای حدود 7 تا 10 روز تجویز کند.
ورم ملتحمه می تواند برای اسب دردناک و دردناک باشد و ترشحات چشم را افزایش دهد. از طرفی در اثر این بیماری ترشحات چشم چسبناک شده و محل تجمع تخم حشرات می شود. بنابراین، تمیز نگه داشتن چشم ها در طول درمان بسیار مهم است.
مراقبت از چشم اسب
1- چشم سالم را از چشم بیمار تشخیص دهید
هنگام نگاه کردن به اسب از جلو، هر دو چشم باید متقارن باشند. پلک ها باید به یک اندازه باز، قسمت های سفید چشم (کندیل ها) سفید، مردمک ها هم اندازه و چشم ها تمیز، شفاف و روشن باشد.
هر یک از علائم زیر نشان دهنده عدم سلامت کامل چشم است:
– تورم یکی از چشم ها یا پلک ها
– قرمزی چشم یا التهاب رگ های خونی چشم اسب
– اندازه مردمک دو چشم یکسان نیست
– برجستگی های کوچک روی سطح چشم اسب یا خراشیده شدن چشم. چشم 99888 – صلبیه (ناحیه سفید چشم اسب) متورم یا متورم
– سطح غیر تمیز و براق چشم و تیرگی آن
2- نیاز به درمان دارویی را تشخیص دهید
اگر متوجه چیز غیرعادی در چشمان اسب خود شدید، با دامپزشک خود صحبت کنید. مشکل چشم اسب شما علاوه بر بیماری های ذکر شده می تواند ناشی از عوامل متعددی مانند آلرژی، ضربه روحی و گرد و غبار داخل چشم باشد. در هر صورت باید هر چه زودتر علت را پیدا کنید و برای درمان آن تلاش کنید. نادیده گرفتن این مشکلات و انجام ندادن کافی برای رفع آنها می تواند بینایی اسب را مختل کند.
برخی از بیماری ها مانند شب کوری (ERU) نیاز به مراقبت و درمان مداوم در طول زندگی حیوان دارند. هر چه زودتر بیماری اسب را تشخیص دهید، شانس بهتری برای بهبود وضعیت و درمان بیماری دارید.
3- آسایش و راحتی بیشتری را برای اسب خود به ارمغان بیاورید.
قبل از آمدن دامپزشک، یک دستمال تمیز بردارید و آن را مرطوب کنید. سپس به آرامی چشم و ترشحات اطراف اسب را پاک کنید. همچنین باید از چشمان اسب در برابر نور مستقیم محافظت کنید. برای این کار می توانید چشم بند یا ماسک را روی چشمان او قرار دهید.
4- بهبود وضعیت چشم اسب را در طول دوره درمان بررسی کنید.
اگر بعد از چند روز تغییری در وضعیت چشم مشاهده نکردید، دوباره با دامپزشک تماس بگیرید و درخواست معاینه مجدد کنید. اگر زخم قرنیه به موقع درمان نشود، معمولاً می تواند قسمت های تحتانی چشم را تهدید کند.
هرگز بدون مشورت با دامپزشک از هیچ گونه پماد یا دارویی برای درمان چشم اسب استفاده نکنید.
در پایان می توانید برای آشنایی بیشتر با روش های رام کردن اسب وحشی و نحوه نگهداری و مراقبت از اسب مینیاتوری به لینک های زیر مراجعه کنید.
>>> اسب وحشی را اهلی کن <<<
>>> یک اسب مینیاتوری نگه دارید <<<
🌟5-4-3-2-1🌟 به این مقاله چه امتیازی می دهید؟
منبع
wikihow
لینک را کپی کنید
در مورد بیماری اسب، بیماری چشم اسب یکی از مهمترین نکاتی است که صاحبان اسب باید برای سلامتی این عضو گرانقدر زندگی خود به آن توجه کنند.
صدمات چشمی و عفونت چشم در اسب ها به دلیل بزرگی و برجستگی چشم های این حیوان بسیار شایع است. این تنها یک دلیل است که چرا باید حداقل دو بار در روز اسب های خود را به دقت بررسی کنید. اگر معاینه دقیقی انجام دهید می توانید در طول زندگی از چشمان اسب خود مراقبت کنید.
درمان سریع بسیاری از مشکلات چشم را در عرض چند روز حل می کند. در بیشتر موارد، یک دامپزشک اسب باید چشمان اسب را معاینه کند، اما معمولاً می توانید وضعیت کلی را خودتان کنترل کنید.
عفونت چشم در اسب
در بیماری چشم اسب، عفونت های باکتریایی و آسیب های ناشی از صدمات شایع ترین مشکلات چشمی در اسب ها هستند.
عدم درمان مشکلات چشمی می تواند به سرعت مضر شود. حتی مشکلات جزئی در صورت عدم درمان می تواند منجر به نابینایی شود. هنگامی که چشم آلوده می شود، تا زمانی که به طور کامل از بین می رود، تحلیل می رود. مشکلات چشمی بسیار دردناک هستند. بنابراین برای رفاه حیوان باید در اسرع وقت درمان را شروع کنید.
علائم عفونت چشم در اسب
چشمان اسب باید شفاف و روشن باشد. علاوه بر این پلک ها باید سفت و قسمت داخلی آنها صورتی و مرطوب باشد. اشک باید حداقل باشد و فقط از گوشه چشم بیرون بیاید. گاه از باد و گرد و غبار چشمان اسب پاره می شود.
علائمی که نیاز به درمان دارند عبارتند از:
پارگی پلک
پلک های متورم
آسیب چشمی آشکار
یک لایه سفید روی تمام یا قسمتی از چشم ایجاد کنید
قرمزی یا التهاب چشم یا بافت های اطراف آن، از جمله صلبیه و پلک
پارگی بیش از حد، که ممکن است نشانه مسدود شدن مجاری اشکی باشد
ترشحات غیر طبیعی که شبیه اشک نیستند
رشد تومور در اطراف پلک
وارونگی پلک در کره کره ها که باعث مالیدن مژه ها به چشم می شود
علل عفونت چشم
اگر جسم خارجی وارد چشم شود، چشم اسب ممکن است عفونی شود. اگر سطح چشم خراشیده شود، باکتری های محیطی به سرعت باعث عفونت می شوند. این باعث می شود چشمان اسب کدر و قرمز شود. در این شرایط اسب ممکن است دوبینی یا پارگی شدید داشته باشد. همچنین، ممکن است به شما اجازه ندهد که چشمانش را بررسی کنید. این عفونت ها باید توسط دامپزشک بررسی شود تا پماد آنتی بیوتیک و سایر روش های درمانی برای پاکسازی عفونت و التیام چشم حیوان خانگی تجویز شود.
یووئیت دوره ای یکی دیگر از عفونت های حاد چشمی است که در صورت عدم درمان می تواند منجر به کوری در اسب ها شود. این وضعیت که “شب کوری” نیز نامیده می شود، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. تحقیقات نشان داده است که لپتوسپیروز (تب برنج)، یک بیماری باکتریایی، می تواند باعث آن شود، اگرچه دلایل دیگری نیز وجود دارد.
علائم یووئیت شامل دوبینی و حساسیت به نور، تیرگی چشم و درد شدید است. شدت علائم بالا و پایین می رود و به صورت دوره ای بدتر می شود.
یکی دیگر از علل بیماری های چشمی در اسب ها عفونت ناشی از انگل تالاسمی است که به آن کرم چشم نیز می گویند. اسب ها از طریق مگس به این انگل آلوده می شوند. در این حالت کرم های نازکی در داخل چشم دیده می شوند. دامپزشک باید با استفاده از ابزار جراحی (معمولاً یک جفت پنس) در حالی که حیوان بیهوش است کرم ها را از چشم خارج کند. خوشبختانه، این عفونت های انگلی در اسب ها در ایالات متحده نادر است.
رفتار
اگر چشم اسب شما آسیب دیده یا عفونی شده است، در اسرع وقت با دامپزشک خود تماس بگیرید. درمان سریع نقش مهمی در حل مشکلات چشم ایفا می کند. در حالی که منتظر دامپزشک هستید، می توانید این مراحل را برای کمک به اسب خود انجام دهید:
ماسکی روی صورت اسب بگذارید تا مگس ها او را اذیت نکنند.
در صورت امکان، اسب را تا رسیدن دامپزشک در محیطی با نور کم مانند اصطبل نگهداری کنید.
دامپزشک می تواند اسب را برای معاینه دقیق چشم بیهوش کند. سعی نکنید به زور چشمان اسب را باز کنید، زیرا اسب ها در این شرایط بسیار حساس می شوند. هرگونه پارگی در پلک اسب باید توسط دامپزشک معاینه شود و در صورت لزوم پلک ها بخیه شود. دامپزشک می تواند قرنیه را از نظر هرگونه آسیب یا جسم خارجی در چشم (تراشه، بریدگی و تراشه سنگ) بررسی کند. می تواند سلامت کلی چشم را ارزیابی کند و مشکلاتی را که با چشم قابل مشاهده نیست، تشخیص دهد.
اگر عفونت تشخیص داده شود، دامپزشک به شما یک پماد یا ژل می دهد تا چند بار در روز روی چشم اسب بمالید. در برخی موارد ممکن است مقداری از خون اسب را بگیرد و از آن برای تهیه محلول چشم شویه استفاده کند. سرم موجود در خون اسب به عنوان یک عامل درمانی برای بافت چشم عمل می کند. در مورد دارو حتما از نسخه دامپزشک استفاده کنید. هنگام لباس پوشیدن نیز بهداشت را رعایت کنید.
مراقبت در منزل
اگر ظرف چند روز بهبودی در چشمان اسب دیدید، درمان را نیمه تمام نگذارید. توقف درمان قبل از برطرف شدن کامل عفونت یا آسیب ممکن است باعث گسترش بیشتر عفونت و احتمالاً آسیب بیشتر شود.
هنگام کار با اسبی که مشکلات چشمی دارد باید احتیاط کرد. زیرا ممکن است دید کاملی نداشته باشد و بیش از حد معمول بپرد. اگر “کوکورانه” در جهت او حرکت می کنید، به آرامی با او صحبت کنید تا او را نگران نکنید.
چگونه از عفونت و آسیب چشم جلوگیری کنیم
محیط پرورش اسب باید تا حد امکان عاری از گرد و غبار باشد. اگر یونجه یا بستر در انبار خشک و گرد و غبار است، باید آن را تمیز یا تعویض کنید. لبه های تیز ناودان ها، محفظه های فلزی، نرده ها و سایر موانع را بررسی کنید. میخ های قدیمی که از نرده ها یا سازه های دیگر بیرون زده اند را تعمیر یا جایگزین کنید.
ایمن سازی محل زندگی اسب به جلوگیری از آسیب های تصادفی چشم کمک می کند.