چرا نباید تاول های ناشی از سوختگی را ترکاند

سوختگی که باعث ایجاد تاول و قرمزی پوست می شود، سوختگی درجه دو است و اگر به درستی درمان نشود بسیار خطرناک است. در حالی که باعث درد شدید و عوارض می شود. بنابراین، درمان سوختگی، به ویژه اگر روی دست باشد، بسیار مهم است. زیرا دست جزء درگیر بدن است و امکان ایجاد خطر در آن بیش از هر قسمت دیگری است. اما اگر سوختگی به درستی و به موقع درمان شود مشکلی پیش نخواهد آمد. اما چگونه

همچنین برای اطلاع از درمان سوختگی کیسه هوا و سرکه سیب به لینک های زیر از سایت فنتریکس مراجعه کنید.

>>> درمان سوختگی های ناشی از کار کیسه هوا

>>> درمان سوختگی ناشی از سرکه سیب

اقدامات سریع اولیه

1- دست خود را زیر آب سرد رد کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه در آنجا نگه دارید.

اگر به شیر آب دسترسی ندارید، می توانید او را در یک حوله مرطوب سرد بپیچید یا دست خود را برای مدت مشابه در آب سرد فرو کنید. این می تواند درد و تورم را کاهش دهد و از آسیب بافت جلوگیری کند.

• از قرار دادن دست های خود در یخ یا آب داغ یا به طور جداگانه روی یخ خودداری کنید. زیرا باعث عمیق شدن سوختگی و تشدید درد می شود.

• آب سرد سوختگی و تورم را کاهش می دهد و به بهبود سریعتر یا با زخم های کمتر کمک می کند.

2- انگشتر و زیورآلات را زیر آب سرد از دستتان بردارید تا بتوانید درمان را راحتتر شروع کنید.

این کار را به سرعت و به آرامی قبل از متورم شدن ناحیه اطراف سوختگی انجام دهید.

3- از دست زدن و چیدن لامپ خودداری کنید.

بلافاصله پس از سوختگی، تاول هایی مشاهده می شود که در هیچ موردی نباید با آنها برخورد کرد. زیرا این تاول از ورود باکتری ها و عفونت ها به بدن جلوگیری می کند. اگر تاول خود به خود باز شد، آن را هر روز با آب و صابون یا شامپو بچه بشویید تا خوب شود و زخم را با گاز استریل بپوشانید.

• به خاطر داشته باشید که اگر تاول بسیار بزرگ و پخش شده است با پزشک مشورت کنید. ممکن است لازم باشد تاول توسط پزشک برداشته شود و بانداژ شود تا از باز شدن خود به خود و ایجاد عفونت حاد جلوگیری شود.

4- به اورژانس مراجعه کنید.

گاهی اوقات سوختگی های خاصی که باعث ایجاد تاول می شوند نیاز به درمان اورژانسی دارند. اگر هر یک از علائم زیر را دارید، فورا به اورژانس مراجعه کنید.

• سوختگی تمام انگشت یا چند انگشت
• درد بسیار شدید یا برعکس بدون درد
• تاول های بسیار ناخوشایند و آزار دهنده

محل سوختگی را بشویید و بپوشانید

1- محل سوخته و اطراف آن را بشویید.

انگشت خود را به آرامی با آب و صابون ملایم بشویید. مراقب باشید این کار را به آرامی انجام دهید تا تاول نشکند. این امر خطر عفونت را به حداقل می رساند.

• اگر بیش از یک انگشت سوخته است، هر انگشت را جداگانه درمان کنید.

2- تاول را خشک کنید

سوختگی پس از 24 تا 48 ساعت تماس با یک جسم داغ ایجاد می شود و مواردی مانند دست زدن به پارچه می تواند درد را بدتر کرده و باعث ناراحتی شود. بنابراین قبل از پانسمان با پماد و پانسمان، اجازه دهید انگشتتان در هوا کاملاً خشک شود. این می تواند گرما را از سوختگی دور کند و خطر ترکیدن تاول را کاهش دهد و درد را به حداقل برساند.

3- محل سوختگی را با گاز استریل بپوشانید.

قبل از استفاده از پماد بگذارید سوختگی خنک شود. استفاده از پماد و پانسمان روی محل سوختگی، سوختگی را خنک نگه می دارد و از زخم در برابر باکتری ها محافظت می کند. اما فراموش نکنید که هر از گاهی گاز استریل را عوض کنید. تمیز و خشک نگه داشتن محل سوختگی نیز می تواند از عفونت جلوگیری کند.

4- استفاده از پماد بعد از 24 تا 48 ساعت یک لایه نازک از پمادهای زیر را روی زخم بمالید.

به یاد داشته باشید که فقط زمانی می توانید از پماد روی محل سوختگی استفاده کنید که زخم یا تاول باز نشده باشد.

• پماد آنتی بیوتیک
• پماد مرطوب کننده و سوختگی بدون الکل
• پماد سولفادیازین
• ژل یا پماد آلوئه ورا

بخونیدش:  چرا نباید به مدت طولانی از هدفون استفاده کنیم

5- از درمان های سنتی و خانگی خودداری کنید.

از قدیم الایام گفته شده که کره برای درمان سوختگی مفید است، در حالی که کره گرما را حفظ کرده و باعث عفونت می شود. از مصرف داروهای خانگی مانند کره و موارد زیر برای جلوگیری از داغ ماندن سوختگی و محافظت از شما در برابر عفونت اجتناب کنید:

• خمیر دندان
• روغن
• تخم مرغ 75757599888 • کود
• موم

سوختگی و تاول را التیام می بخشد

1- مسکن مصرف کنید.

سوختگی ها و تاول ها گاهی بسیار دردناک و دردناک می شوند. مصرف آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن سدیم یا استامینوفن می تواند ناراحتی ناشی از درد و تورم را کاهش دهد. (دستورالعمل مصرف دارو را طبق برچسب آن بخوانید سپس دارو را مصرف کنید.)

2- روکش را هر روز عوض کنید.

پانسمان را حداقل یک بار در روز عوض کنید. در صورت مشاهده هرگونه رطوبت یا تحریک، سریعاً آنها را بردارید و تغییر دهید. زیرا ممکن است تاول شکافته شده باشد و این هیجان و رطوبت ناشی از همین موضوع باشد. بنابراین لازم است به سرعت عمل کرد و از عفونت جلوگیری کرد.

3- از اصطکاک و فشار خودداری کنید

لمس اشیاء با دست آسیب دیده و همچنین برخورد آن با اشیا یا فشار دادن به انگشت می تواند باعث پاره شدن تاول، اختلال در روند بهبودی و منجر به عفونت شود. از دست یا انگشتان دیگر خود استفاده کنید و از پوشاندن این ناحیه با چیزهای محکم خودداری کنید.

4- واکسن کزاز را فراموش نکنید.

عفونت ناشی از سوختگی و تاول می تواند منجر به کزاز شود. اگر در ده سالگی علیه کزاز واکسینه نشده اید، حتماً از پزشک خود بخواهید واکسینه کند. این واکسن از بروز کزاز ناشی از سوختگی جلوگیری می کند.

5- علائم عفونت را جدی بگیرید.

بهبودی سوختگی ممکن است مدتی طول بکشد. توجه به درمان و مراقبت از آن تا بهبودی کامل بسیار مهم است. زیرا در برخی موارد سهل انگاری و رعایت نکردن بهداشت می تواند به راحتی عفونت را در بدن پخش کند و مشکلات بزرگتری مانند از دست دادن حرکت انگشتان را ایجاد کند. اگر علائم زیر را تجربه کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید:

• تب
• خواب آلودگی و چرت زدن غیر طبیعی
• افزایش درد، قرمزی یا تورم زخم

🌟5-4-3-2-1🌟 به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

تاول سوختگی یک تاول پر از مایع است که در اثر سوختگی ایجاد می شود. اگرچه برخی افراد این تاول ها را ناخوشایند می دانند، اما می توانند به جلوگیری از عفونت و سایر عوارض کمک کنند. افراد باید از ترکیدن یا آسیب رساندن به تاول های ناشی از سوختگی خودداری کنند. این تاول ها راه بدن برای محافظت از پوست سوخته زیرین در حین بهبود است.

به گزارش مدیکال نیوز امروز، در این مقاله با تاول های سوختگی و همچنین کمک های اولیه، درمان های خانگی و درمان های پزشکی سوختگی بیشتر آشنا شوید.

تاول سوختگی چیست؟

تاول سوختگی لایه ای از پوست است که بر روی ناحیه سوخته بدن برای محافظت در برابر عفونت ها تشکیل می شود. تاول های سوختگی می توانند ناشی از سوختگی های خفیف تا شدید باشند و افراد باید سعی کنند تاول را دست نخورده باقی بگذارند تا سوختگی زیرین بهبود یابد. برخی از کمک های اولیه می توانند با کاهش آسیب های پوستی از ایجاد تاول جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: جای زخم و سوختگی را با این پماد فوق العاده درمان کنید

کمک های اولیه

افراد می توانند از کمک های اولیه برای کاهش درد و عوارض ناشی از سوختگی استفاده کنند و کمک های اولیه می تواند از ایجاد تاول های بزرگ جلوگیری کند.

برای سوختگی های جزئی:

محل سوخته را به مدت 10 دقیقه زیر آب سرد و جاری نگه دارید

محل سوختگی را به آرامی با یک پارچه یا حوله تمیز خشک کنید

محل سوختگی را با یک پانسمان استریل نچسب بپوشانید

افراد نباید برای درمان پوست با استفاده از موارد زیر اقدام کنند:

استفاده از یخ به طور مستقیم روی محل سوختگی می تواند گردش خون را کاهش دهد

استفاده از هر ماده غذایی مانند کره روی سوختگی، زیرا می تواند گرما را در سوختگی به دام بیندازد

از پنبه استفاده کنید زیرا می تواند به سوختگی بچسبد و باعث عفونت شود

افراد ممکن است بخواهند از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن برای کمک به تسکین هر گونه ناراحتی استفاده کنند. اگر کسی سوختگی جدی دارد باید فوراً با 911 تماس بگیرید، اما در حالی که منتظر کمک پزشکی هستید باید:

بخونیدش:  چرا نباید ایکس باکس سری اس را به اینترنت وصل کرد

در صورت امکان، ناحیه سوخته را بالاتر از سطح قلب قرار دهید

یک پارچه مرطوب، خنک و تمیز را روی ناحیه سوخته قرار دهید

صاف دراز بکشید، پاهای خود را بالا بیاورید و بقیه بدن خود را گرم نگه دارید تا از شوک جلوگیری کنید

سوختگی شدید را با آب سرد درمان نکنید زیرا ممکن است باعث شوک شود

بیشتر بخوانید: درمان سوختگی با روش های واقعا موثر

درمان های خانگی برای سوختگی تاول

افراد باید سعی کنند تاول را ترک نکنند زیرا تاول یک مانع طبیعی است که بدن برای محافظت در برابر عفونت ایجاد می کند و حتی می تواند زیر بانداژ ایجاد شود. اگر تاول ترکید، ناحیه سوخته را با آب گرم و صابون ملایم کاملاً بشویید. مردم باید از نواحی سوخته شده در برابر نور خورشید محافظت کنند زیرا پوست سوخته به نور مستقیم خورشید حساس تر است. استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر نیز می تواند به جلوگیری از ایجاد اسکار کمک کند.

درمان دارویی سوختگی

افرادی که دچار سوختگی‌های جزئی شده‌اند اغلب می‌توانند این آسیب‌ها را در خانه درمان کنند و پزشک نیز می‌تواند درمان‌هایی مانند:

استفاده از کرم آنتی بیوتیک برای سوختگی

پوشاندن محل سوختگی با بانداژ یا باند نقره ای می تواند به جلوگیری از عفونت کمک کند

بررسی کنید که سوختگی به درستی بهبود می یابد و هیچ نشانه ای از عفونت ندارد

افرادی که سوختگی های جدی تری دارند نیاز به مراقبت های پزشکی دارند. بنابراین پزشک می تواند سوختگی های شدید را با موارد زیر درمان کند:

با دادن مایعات اضافی به فرد فشار خون را حفظ کنید و از شوک جلوگیری کنید

پوست سوخته را از بین ببرید

پیوند با پوست سالم در ناحیه سوخته

انواع سوختگی

سوختگی انواع مختلفی دارد که از خفیف تا شدید متغیر است و لایه های مختلف پوست را تحت تاثیر قرار می دهد.

سوختگی درجه یک

سوختگی درجه یک لایه بالایی پوست یا اپیدرم را درگیر می کند. سوختگی درجه یک جزئی است و اغلب باعث ایجاد تاول نمی شود. سوختگی درجه یک می تواند دردناک و قرمز رنگ و ممکن است کمی متورم باشد. آفتاب سوختگی نمونه ای از سوختگی درجه یک است یا اگر پوست جسم داغی را لمس کرده باشد. افراد معمولاً می توانند سوختگی های درجه یک را در خانه درمان کنند و متوجه شوند که سوختگی ظرف یک هفته بهبود می یابد.

بیشتر بخوانید: کمک های اولیه برای کبودی و کوفتگی

سوختگی درجه دو

سوختگی های درجه دو کمی عمیق تر می شوند و لایه دوم پوست را که پزشکان آن را درم می نامند، تحت تاثیر قرار می دهند. سوختگی درجه دو قرمز و اغلب تاول دار است. سوختگی درجه دو می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. افراد مبتلا به سوختگی خفیف درجه دو معمولا می توانند سوختگی خود را در خانه درمان کنند. سوختگی یا تاول در صورتی که بزرگ باشد، باعث درد شدید یا عفونی شود، ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد.

بیشتر بخوانید: درمان فوری سوختگی در خانه

سوختگی درجه سه

سوختگی های درجه سه جدی هستند زیرا به لایه های اول و دوم پوست آسیب می رسانند و می توانند به بافت ها، فولیکول های مو و غدد عرق زیر پوست آسیب برسانند.

افرادی که به شدت سوخته اند ممکن است دردی احساس نکنند زیرا سوختگی می تواند باعث آسیب عصبی شود. این سوختگی ها ممکن است سفید، سیاه یا قهوه ای به نظر برسند. آنها ممکن است به عنوان بخشی از روند بهبودی تاول ایجاد کنند. افراد مبتلا به سوختگی درجه سه نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند.

سوختگی درجه چهارم، پنجم و ششم

سوختگی های سطح بالاتر شدیدتر هستند زیرا آسیب در بدن عمیق تر است. این سوختگی ها به سایر قسمت های بدن سرایت می کند و می تواند بر چربی ها، ماهیچه ها، تاندون ها، مفاصل و استخوان ها تاثیر بگذارد.

افرادی که از این سوختگی های سطح بالاتر رنج می برند نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. آسیب به این درجه می تواند منجر به از دست دادن اندام سوخته شود.

پیشگیری از سوختگی

افراد می توانند با احتیاط در کار با مایعات و مواد غذایی داغ از خود و دیگران در برابر سوختگی محافظت کنند و افراد در صورت بروز آتش سوزی نکات ایمنی را رعایت کنند. روش های پیشگیری از سوختگی عبارتند از:

بخونیدش:  چرا در حال حاضر سکه های ۱ ریالی یا ۱۰ ریالی کم است

مایعات داغ را دور از دسترس کودکان قرار دهید

دسته های قابل چرخان در جلوی اجاق گاز، بنابراین افراد کمتر احتمال دارد آنها را به هم بزنند

هشدار دود را در هر طبقه از خانه، در فاصله شنوایی از تمام اتاق هایی که افراد در آن می خوابند، نصب کنید

هشدارهای دود را یک بار در ماه آزمایش کنید تا مطمئن شوید که کار می کنند

مطمئن شوید که همه افراد خانه طرح فرار از آتش را می دانند

مواد شیمیایی مضر را از کودکان دور نگه دارید

بخاری را در دمای 120 درجه فارنهایت یا کمتر از آن نگه دارید

پوست در معرض نور مستقیم خورشید را بپوشانید و برای جلوگیری از آفتاب سوختگی از کرم ضد آفتاب استفاده کنید

افراد می توانند بلافاصله پس از سوختگی ناحیه آسیب دیده را حداقل 10 دقیقه در زیر آب جاری سرد نگه دارند تا از بدتر شدن سوختگی جلوگیری کنند.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اکثر سوختگی های جزئی معمولاً در عرض یک هفته بدون درمان دارویی بهبود می یابند و فرد نیازی به مراجعه به پزشک نخواهد داشت. افراد باید به پزشک مراجعه کنند اگر:

ناحیه سوختگی بیشتر از 4 اینچ است

آلوده یا آلوده

محل سوختگی قرمز تیره است

او تاول های زیادی دارد

در صورت وجود سوختگی در هر یک از نواحی زیر، افراد باید به پزشک مراجعه کنند:

صورت

دست ها

پا

بزرگتر

مفاصل

اگر سوختگی شدید باشد، افراد باید فورا به پزشک مراجعه کنند. سوختگی های شدید ممکن است:

خشک و سخت

سیاه، قهوه ای یا سفید

بدون درد

افراد همچنین باید به دنبال کمک اضطراری باشند اگر:

سوختگی الکتریکی یا شیمیایی

فرد سوخته یک کودک خردسال است

فرد دچار سوختگی شوک شده است

بیشتر بخوانید: بهترین راه برای درمان تاول های سوختگی

خلاصه

افراد می توانند سوختگی های جزئی را در خانه با خنک کردن محل سوختگی و سپس استفاده از یک پانسمان استریل و بدون چسب درمان کنند. افراد باید سعی کنند تاول را ترک نکنند زیرا این امر می تواند خطر عفونت را افزایش دهد و روند بهبودی را کند کند. افراد برای سوختگی شدیدتر باید به پزشک مراجعه کنند.

مترجم: الهه زارعی

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا