چرا نباید شب ها تنها بریم حموم
در طب سنتی و اسلامی انجام برخی کارها در شب از جمله استحمام، کوتاه کردن ناخن و … حرام است. اما دلیل آن چیست؟ چرا حمام کردن در شب مضر است؟ در ادامه توضیح می دهیم که چرا می گویند نباید شب حمام کرد.
دوش گرفتن در شب همیشه برای کسانی که شب کار می کنند مشکل ساز است. اکثر مردم به دلیل فعالیت های مختلف تا عصر کار می کنند، بنابراین فقط قبل از رفتن به رختخواب وقت دارند دوش بگیرند. اگرچه دوش گرفتن در شب بدن را تمیز و راحت می کند و به خواب راحت کمک می کند، اما عادت به دوش گرفتن در شب می تواند تأثیر منفی بر سلامت بدن انسان بگذارد. در این مقاله از مضرات توالت رفتن در شب برای شما می گوییم.
چرا می گوییم شب غسل نکنیم؟
در ادامه به تاثیرات حمام شبانه بر سلامت بدن انسان می پردازیم.
استحمام در شب باعث رماتیسم می شود
روماتیسم یک بیماری خودایمنی است، بیماری که باعث التهاب مفاصل می شود، به طوری که فرد مبتلا به این بیماری احساس درد می کند. علت روماتیسم به خودی خود چندان مشخص نیست، اما به گفته کارشناسان بهداشت، علت آن یک بیماری ژنتیکی است که به افراد بارور حمله می کند.
علائم روماتیسم:
درد در مفاصل
ناحیه مفصل در تماس گرم می شود
سفت شدن مفاصل در صبح
رنگ مایل به قرمز روی مفصل وجود دارد
کاهش عملکرد مفاصل آسیب دیده
روماتیسم بیماری خطرناکی محسوب نمی شود، اما در صورت مشاهده علائم روماتیسم سریعا با پزشک مشورت کنید. اگر از رماتیسم رنج می برید و نیاز به استحمام در شب دارید، از آب ولرم استفاده کنید. آب سرد می تواند بیماری شما را بدتر کند.
باعث پیری زودرس می شود
استحمام در شب باعث پیری زودرس می شود. برخی می گفتند با استحمام شبانه بدن با آب سرد تحریک می شود و متابولیسم بدن افزایش می یابد. بنابراین، حمام کردن در شب با آب سرد باعث افزایش متابولیسم می شود. بنابراین بدن برای تثبیت آن باید کالری و اکسیژن کافی داشته باشد.
ریه ها را آبرسانی می کند
حمام کردن در شب ریه ها را مرطوب می کند. ریه های مرطوب ناشی از عفونت های ویروسی و باکتریایی هستند که فقط از طریق هوا منتقل می شوند. بیماران معمولاً با سرفه خلط، مشکل در تنفس یا لرز دارند.
دوش گرفتن در شب باعث اسید اوریک می شود
حمام کردن در شب نیز می تواند منجر به حملات نقرس شود. این بیماری در واقع به دلیل مصرف زیاد مواد پورینی در بدن ما، برای افزایش سطح اسید اوریک در بدن ایجاد می شود. این می تواند منجر به این واقعیت شود که کلیه ها دیگر قادر به ذخیره یا دفع این ماده نیستند.
متابولیسم بدن را مختل می کند
هنگام حمام کردن در شب، باید مراقب باشید. زیرا می تواند متابولیسم بدن را مختل کند. زیرا در شب دمای بدن ما شروع به کاهش می کند و نیاز به استراحت دارد. اگر حمام کنیم و منافذ آن باز باشد، آب وارد بدن ما شده و هورمون های بدن را مختل می کند.
باعث سرماخوردگی می شود
شب زمانی است که بدن استراحت می کند، استحمام در شب نیز می تواند باعث سرماخوردگی و احساس تب شود. به خصوص اگر در حین حمام کردن و گرمازدگی دمای بدن شما همچنان بالا باشد.
می تواند باعث تب شود
به دلیل باز شدن منافذ، دمای بدن در شب شروع به افزایش می کند. به این دلیل که اگر بدن ما با دمای بالا در شب با آب سرد شسته شود، منافذ بدن باز شده و بدن ما را مانند تب سرد و گرم می کند.
می تواند بر درد عضلانی تأثیر بگذارد
تعداد کمی از افرادی که در شب حمام می کنند، درد عضلانی را تجربه می کنند، این به دلیل دوش گرفتن با آب سرد در شب است.
در هر صورت، اگر مجبورید شب ها به توالت بروید، سعی کنید با آب ولرم بشویید.
حمام کردن در شب برای موهای سالم خوب نیست
یکی از دلایلی که می گویند در شب دستشویی نروید به سلامت موها مربوط می شود. موها باید بعد از حمام و قبل از خواب به خوبی خشک شوند. اما معمولاً، چون افراد سریع دوش می گیرند و بلافاصله به خواب می روند، موها معمولاً خیس و مرطوب هستند. خوابیدن با موهای خیس علاوه بر سردرد و احساس سرما، باعث وز شدن موها نیز می شود.
مگ تک
بی خوابی در زبان لاتین به معنای بی خوابی است و یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی امروزی است. بر اساس گزارش های مرکز ملی تحقیقات اختلالات خواب، بیش از 40 درصد از افراد هر سال علائم بی خوابی را در شب تجربه می کنند.
بی خوابی به طور کلی به معنای ناتوانی در به خواب رفتن و ماندن در خواب است. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است بی خوابی یا سایر اختلالات خواب را تجربه کنند. بیخوابی خود را میتوان یک اختلال خواب در نظر گرفت، اما در بیشتر موارد نشانهای از بیماریهای زمینهای است.
بسیاری از شرایط و مسائل مانند مسائل روانی، سوء مصرف مواد، رویدادهای استرس زا یا بیماری های زمینه ای می تواند منجر به بی خوابی شود. در این مقاله به علت بی خوابی شبانه می پردازیم.
مقاله مرتبط: شاید بی خوابی دلیل نارسایی کلیه باشد!
1. نگران باشید
بسیاری از مردم مشکلاتی را در زندگی روزمره خود تجربه می کنند که باعث می شود احساس درماندگی، ناراحتی، ترس، مشکوک یا مضطرب کنند. این احساسات می تواند ناشی از مشکلات در روابط دوستانه، استرس اجتماعی یا نگرانی های اقتصادی باشد. در هنگام خواب این احساس نگرانی و استرس یکی از عوامل اصلی بی خوابی و بی خوابی است.
2. مواد مخدر
داروها عملکرد بدن را تغییر می دهند و اغلب می توانند یکی از دلایل بی خوابی شبانه باشند. اگر داروهای مختلفی مانند داروهای فشار خون و بیماری های قلبی، داروهای ضد افسردگی، محرک ها، کورتیکواستروئیدها یا داروهای آلرژی مصرف می کنید، ممکن است مشکلات مرتبط با خواب را تجربه کنید. به همین ترتیب، برخی از داروهای بدون نسخه مانند داروهای کاهش وزن و حتی برخی از داروهای گیاهی نیز می توانند در خواب شما اختلال ایجاد کنند.
مقاله مرتبط: بی خوابی چگونه باعث مرگ می شود؟
3. کافئین، الکل و نیکوتین
علت بی خوابی شبانه ممکن است کافئین باشد. کافئین یک محرک قوی است که معمولاً در چای، نوشابه ها و نوشیدنی های انرژی زا یافت می شود. یک فنجان چای اواخر بعد از ظهر می تواند شما را مدت بیشتری بیدار نگه دارد. نیکوتین موجود در سیگار و محصولات تنباکو، محرک دیگری است که می تواند باعث بی خوابی شود. سیگار کشیدن در اواخر شب می تواند بر الگوی خواب شما تأثیر منفی بگذارد. الکل به عنوان یک آرام بخش عمل می کند، اما در حالی که می تواند به شما کمک کند به خواب بروید، از خواب عمیق جلوگیری می کند و حتی می تواند شما را در نیمه شب بیدار کند.
4. استرس
استرس می تواند بخشی از زندگی روزمره باشد و می تواند ناشی از نگرانی در مورد مدرسه، کار، خانواده یا سلامتی باشد. این شرایط می تواند مغز شما را در شب فعال نگه دارد و شما را بیدار کند. موقعیت های استرس زا مانند از دست دادن شغل، بیماری، طلاق یا از دست دادن عزیزان نیز می تواند منجر به بی خوابی شود.
5. افسردگی; علت بی خوابی در شب
اکثر افرادی که از افسردگی رنج می برند، مشکلات بی خوابی دارند، اما رابطه بین بی خوابی و افسردگی پیچیده است. در برخی موارد، افسردگی باعث بی خوابی می شود، در حالی که در موارد دیگر، مشکلات بی خوابی منجر به افسردگی می شود.
مقاله مرتبط: علائم آوازی افسردگی
6. مسائل بهداشتی
برخی از بیماری های زمینه ای نیز باعث بی خوابی شبانه می شوند. این موارد می تواند شامل بیماری های تنفسی، مشکلات هورمونی، بیماری های قلبی، بیماری های عصبی، مشکلات مفصلی و عضلانی، درد مزمن، سردرد و مشکلات دستگاه تناسلی و ادراری باشد.
7. تغییر برنامه
کار یا مسافرت در شیفت ها و در ساعات خیلی زود یا خیلی دیر می تواند ریتم شبانه روزی بدن را مختل کند و خوابیدن را سخت کند. از آنجایی که بر دمای بدن و فعالیت های متابولیک تأثیر می گذارد، ریتم شبانه روزی بدن نیز به عنوان یک ساعت داخلی عمل می کند که به تنظیم چرخه خواب و بیداری کمک می کند.
8. سن افزایش می یابد
علت بی خوابی شبانه ممکن است افزایش سن باشد. اگرچه افزایش سن لزوما باعث بی خوابی نمی شود، اما افراد مسن بیشتر مستعد مشکلات سلامتی، استرس و اضطراب و همچنین استفاده از داروها هستند که می تواند منجر به بی خوابی شود.