چرا نباید ژله را در فریزر گذاشت

دیدگاه و تجربیات شما برای ما ارزشمند است!

شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه ها و تجربیات خود در انتهای مطلب، با تعمیرکاران آی پی امداد و سایر کاربران چت آنلاین داشته باشید.

ارسال دیدگاه

دوستان عزیز آی پی امداد، بسیار خرسندیم که مجددا در خدمت شما عزیزان هستیم و مقاله ای با عنوان زمان یخ زدن ژله در یخچال را تقدیم شما می کنیم. در این مطلب از سایت آی پی امداد قصد داریم در مورد مدت زمان نگهداری ژله در یخچال و دلایل عدم نگهداری ژله در یخچال صحبت کنیم. حتما شما هم مثل خیلی ها دوست دارید ژله بخورید. این دسر بسیار محبوب و خوشمزه آنقدر طرفداران دارد که در مهمانی ها و جشن ها به یک غذای اصلی تبدیل شده است و به سختی می توان کسی را پیدا کرد که عاشق ژله نباشد.

ژله یکی از دسرهایی است که درست کردنش زمان زیادی می برد. اگرچه درست کردن ژله بسیار آسان است، اما چند ساعت زمان می برد تا آماده شود و سرو شود تا بافتی یکدست داشته باشید. قبل از اینکه بخواهیم در مورد زمان بسته شدن ژله صحبت کنیم، می خواهیم بدانیم علائم بسته شدن ژله چیست و چگونه باید ژله درست کرد. با آی پی امداد بچسبید.

فهرست

علائم خاموشی ژله ای یخچال

اگر ژله شما خالص و ساده یا ژله بستنی است، می توانید برای تست بسته شدن آن، آن را تماشا کنید. ژله ای که به خوبی مهر و موم شده است، سطح شفافی دارد و پس از دست زدن به آن متوجه خاصیت ارتجاعی و لرزش آن خواهید شد. ژله کاملا بسته به هیچ وجه به دست نمی چسبد و موقع سرو به راحتی از قالب جدا می شود و بعد از برداشتن قسمتی از آن با قاشق از بین نمی رود.

نکته دیگری که در مورد بستن ژله در یخچال باید به شما بگوییم این است که برای ژله های چند رنگ و رنگین کمانی که چند لایه ژله روی هم قرار می گیرند باید لایه دوم را بعد از نیمه بسته شدن لایه اول بریزید. به همین ترتیب ادامه دهید تا تمام لایه ها کامل شوند. علامت نیمه گیر بودن ژله این است که سطح آن هنوز چسبناک است و کاملا سفت نشده است. بعد از ریختن لایه دوم، لایه ها خوب می چسبند و روی هم نمی لغزند.

مدت زمان ژله در یخچال

مدت زمان بسته شدن ژله بستگی به دمای یخچال شما دارد. اما در تجربه مردم می گویند هر چه ژله بیشتر در یخچال بماند سفت تر و راحت تر از قالب جدا می شود.

معمولا 3 تا 4 ساعت برای بسته شدن ژله در یخچال با دمای 4 تا 5 درجه کافی است، اما اگر ژله را از یک روز قبل در یخچال بگذارید، بافت آن بسیار منسجم و خوشمزه می شود.

البته لازم به ذکر است که بسته شدن ژله در یخچال به میزان ژلاتین و آب نیز بستگی دارد. هرچه مقدار ژلاتین در پودر ژله بیشتر باشد، راحت تر بسته می شود و بافت آن سفت تر می شود.

همچنین اگر مقدار آب ژله کم باشد ژله در حالت بسته غلیظ تر و سفت تر می شود.

چرا ژله در یخچال یخ نمی زند؟

دلیل یخ نشدن ژله در یخچال فقط مربوط به رعایت نکردن چند نکته ساده است که در ادامه به آنها خواهیم گفت:

در ترکیب مواد ژله اشتباه کردید. ممکن است بیشتر از مقدار ذکر شده در دستور آب ریخته باشید. در این صورت ژله شل می شود و تا زمانی که در یخچال نگهداری می شود سفت نمی شود.

برای تهیه ژله از 100 گرم پودر به یک لیوان آبجوش و یک لیوان آب سرد نیاز دارید.

داغ شدن بیش از حد ژله از چسبیدن آن به یخچال جلوگیری می کند. اگر مدت زیادی آن را در حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا ذرات ژله حل شود، در نهایت شل می شود و خوب بسته نمی شود و به راحتی نمی توانید آن را از قالب خارج کنید.

قالب را برای جدا کردن ژله به درستی آماده نمی کنید.

روش ورق زدن و جدا کردن ژله از قالب اساسی نیست.

روش درست درست کردن ژله

حالا که می دانیم چقدر طول می کشد تا ژله در یخچال بماند و چه کارهایی را نباید انجام داد، می خواهیم طرز تهیه ژله را به روش اولیه به شما آموزش دهیم:

بخونیدش:  چطور در چت سر صحبت را باز کنیم

اولین کاری که برای درست کردن ژله باید انجام دهید این است که بسته به حجم بسته بندی، ماءالشعیر و آب سرد اضافه کنید.

اگر می خواهید دانه های ژله هر چه سریعتر شفاف شود، باید ظرفی که ژله را در آن آماده کرده اید روی بخار کتری یا حرارت غیر مستقیم قرار دهید و چند دقیقه هم بزنید. وقتی ژله کاملا شفاف شد، حالا وقت آن است که یک لیوان آب سرد اضافه کنید.

برای پاک کردن ژله باید قالب را با دستمال آغشته به روغن چرب کنید و روی آن شکر بپاشید و به مدت نیم ساعت در فریزر قرار دهید.

برای پاک کردن ژله می توانید از ظرف بزرگتری پر از آب جوش استفاده کنید. قالب ژله را چند ثانیه در آبجو قرار دهید سپس آن را بردارید.

چیکار کنیم ژله توی یخچال زودتر یخ بزنه؟

اگر زمان کافی برای درست کردن ژله ندارید و می خواهید ژله را زودتر از قالب خارج کنید، به جای اضافه کردن یک لیوان آب سرد به ژله، ¾ لیوان یخ به مخلوط اضافه کنید و بعد از یخ. خامه آب می شود، آن را در یخچال قرار دهید و خواهید دید که در کمترین زمان ممکن آماده می شود.

نحوه یخ زدن ژله در فریزر

روش دیگر بستن ژله این است که آن را چند دقیقه در فریزر قرار دهید. زمان انجماد ژله در فریزر بسیار کمتر از یخچال است اما باید هر چند دقیقه یکبار به آن سر بزنید تا یخ نزند. بعد از حدود نیم ساعت که ژله در فریزر سرد شد، باید قالب را در یخچال قرار دهید.

آنچه در مورد ماندگاری ژله در یخچال آموختیم

در این مطلب از آی پی امداد با زمان بستن ژله در یخچال آشنا شدیم. اکنون می دانیم که ژله به خوبی در یخچال جا می گیرد و فقط به زمان بیشتری نیاز دارد تا کاملا سفت شود. با توجه به نکات ذکر شده در این مقاله ابتدا باید مقدار دقیق پودر ژله و آب را با هم ترکیب کنید. سپس چند دقیقه روی حرارت غیر مستقیم حرارت دهید تا دانه های ژله حل شود. اگر مدت زیادی روی حرارت بماند ممکن است ژله در یخچال نبندد. ما همچنین یاد گرفتیم که اضافه کردن ¾ فنجان یخ به جای 1 فنجان آب سرد می تواند به ژله کمک کند تا سریعتر ببندد. دوستان عزیز آی پی امداد از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید سپاسگزاریم. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

غذاهای یخ زده چراغ امیدی برای مادران در تاریکی است، حتی در روزهایی که تمایلی به آشپزی ندارند. از سوی دیگر، منجمد کردن غذا یک جایگزین برای زمانی است که نمی خواهید غذا را دور بریزید. اما برخی از غذاها در فرآیند انجماد به خوبی سایر غذاها عمل نمی کنند. برخی از مواد تشکیل دهنده آنها به طور کامل از بین می رود و گاهی اوقات یک بار منجمد کیفیت غذا مانند قبل نخواهد بود. این غذاها هرگز نباید منجمد شوند.

اقلام ممنوعه در لیست غذاهای منجمد

همانطور که قبلاً گفتیم برخی از غذاها هرگز نباید فریز شوند زیرا با یخ زدن خاصیت خود را از دست می دهند. اما این غذاها چیست؟

کاهو

سبزیجات برگ دار حاوی مقدار زیادی آب هستند. وقتی این سبزیجات را منجمد می کنید، این آب منبسط می شود و دیواره سلولی را که ساختار برگ را در کنار هم نگه می دارد از بین می برد و کاهو را نرم می کند. اگر این ظرف را فقط یک بار در فریزر گذاشته باشید، متوجه خواهید شد. سبزیجات باقیمانده را در سالاد بریزید یا در سوپ یا خورش استفاده کنید، اما آنها را فریز نکنید.

تخم مرغ

تخم مرغ آب پز یکی از پرطرفدارترین و راحت ترین صبحانه هایی است که برای انجماد آن مشکلی نخواهید داشت. اما هرگز سعی نکنید تخم مرغ های خام را با پوست منجمد کنید. تخم‌ها در حین انجماد منبسط می‌شوند که می‌تواند باعث ترک خوردن پوسته و در نهایت شکستن آن در فریزر شود که منجر به به هم ریختگی فریزر می‌شود.

پنیر

مانند سایر غذاها، هنگامی که پنیر را منجمد می کنید، خطر از دست دادن کیفیت آن را تهدید می کند. پنیر آنقدر با ارزش است که به راحتی فاسد نمی شود. انجماد هم ظاهر و هم طعم پنیر را تغییر می دهد، به خصوص اگر نرم باشد. پنیر پارمزان و چدار را می توان در ظروف دربسته منجمد کرد، اما این محلول برای پنیر صبحانه و پنیر خامه ای توصیه نمی شود، فقط سعی کنید آن ها را بخورید.

بخونیدش:  چرا خزندگان روی تخمهای خود نمی خوابند

وکیل

بافت خامه‌ای و کره‌ای آووکادو احتمالاً یکی از چیزهایی است که در مورد آن دوست دارید، بنابراین آن را با فریز کردن آن خراب نکنید، در غیر این صورت تبدیل به یک خوراکی بد می‌شود. بنابراین آووکادو را در لیست غذاهای منجمد قرار ندهید. می توانید بقیه را در نوشیدنی استفاده کنید یا آن را در پلاستیک بپیچید و در یخچال بگذارید.

مردم

بله، می توانید هوموس را ماه ها در فریزر نگهداری کنید، اما ترفند اینجاست: چند ساعت صبر کنید تا کاملا خنک شود، اما یادتان باشد که همه چیز را در یک ظرف نریزید. هوموس را قبل از انجماد به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و قبل از استفاده مجدد حتما آن را خوب هم بزنید.

خامه ترش

اگر قصد دارید در آینده از خامه ترش خود برای پخت و پز استفاده کنید، می توانید آن را فریز کنید. اما ما آن را توصیه نمی کنیم. زیرا خامه ترش مانند سایر لبنیات در هنگام یخ زدن ساختار اولیه خود را از دست می دهد و با مصرف مجدد طعمی که انتظار دارید را نخواهد داد.

ماست

اگر ماست را منجمد کنید مانند سایر لبنیات ساختار آن فرو می ریزد و پس از بیرون آوردن از فریزر مایع و ناهمگن می شود. بدتر از آن، ماست مزه ترش می‌دهد و باکتری‌های مفید می‌توانند با فرآیند انجماد از بین بروند. خوردن این ماست فایده ای ندارد، اما اگر طعم آن برایتان مهم نیست.

خوب

وقتی ژله را در فریزر قرار می دهید، مایع ژلاتینی موجود در ژله از سفت شدن آن جلوگیری می کند. یخ زدگی به پلیمرها و کلوئیدهایی که ژلاتین را به هم متصل می کنند آسیب می زند، به این معنی که ساختار ژله را از بین می برد. وقتی ژله را از فریزر خارج می کنید، معمولاً آنقدر خوش شانس نخواهید بود که ساختار لرزان آن را ببینید.

امتیاز: 4.3 از 5 (6 رای)

کمی صبر کنم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا