چرا نباید گوشی را روت کنیم

اخیرا مقاله ای با عنوان چرا باید گوشی اندرویدی خود را روت کنید منتشر کرده ایم. اما امروز می خواهیم روی دیگر سکه را به شما نشان دهیم. در این مقاله دلایلی وجود دارد که چرا نباید گوشی را روت کنیم و اینکه آیا روت کردن گوشی برای ما خوب است یا بد؟ چه کسی باید گوشی را روت کند؟ به کلیک کردن ادامه دهید.

با روت کردن گوشی خود گزینه های زیادی در دستگاه اندرویدی خود خواهید داشت اما این دسترسی ها چه معایبی دارند؟

خطرات امنیتی

با روت کردن گوشی، کنترل کل سیستم را در دست خواهید گرفت. با مهارت‌ها و ابزارهای مناسب، می‌توانید تقریباً هر تنظیماتی را در دستگاه خود بخوانید و تغییر دهید، به همین دلیل است که برخی از نرم‌افزارها مانند SuperSU برای کار به دسترسی روت نیاز دارند.

با این حال، این نوع دسترسی یک شمشیر دو لبه است. پس از دسترسی روت، هیچ چیز مانع از اجرای بدافزار بر روی دستگاه شما نمی شود. اگر یک برنامه مضر به ریشه گوشی شما دسترسی پیدا کند، می تواند فایل های سیستم را از بین ببرد، یا آنها را حذف کند، یا می تواند اطلاعات شخصی را از بین ببرد، و حتی ممکن است گوشی شما را خراب کند (نرم افزار: مانند این. Bricking تنها به نرم افزار و در این حالت گوشی روشن می شود اما بوت لوپ که اولین موردی است که رام را لود می کند با مشکل مواجه شده است و با فلش کردن فایل فلش مربوط به گوشی و Unbrick کردن گوشی و شروع به کار مانند قبل رفع می شود. .

بنابراین، بهتر است قبل از درخواست دسترسی روت و ایمن، ماهیت برنامه را بدانید.

با گارانتی گوشی خداحافظی کنید

بدیهی است که دسترسی روت توسط شرکت ها پشتیبانی نمی شود وگرنه گوشی های روت شده کارخانه ای را می دیدیم. این موضوع شامل تغییرات سخت افزاری و نرم افزاری می شود. روت کردن گوشی شامل تغییرات نرم افزاری است.

اگر گوشی را روت کرده باشید، تمامی سازندگان دستگاه های اندرویدی گارانتی گوشی شما را باطل می کنند.

روت کردن گوشی آسان و بدون دردسر نیست

روش روت در سازنده ها و گوشی های مختلف متفاوت است. هیچ روش رسمی برای روت کردن گوشی وجود ندارد. برای مثال برای روت کردن گوشی‌های نکسوس باید مجموعه‌ای از ابزارها را دانلود کنید و سپس از دستورات CMD در رایانه استفاده کنید یا برای روت کردن گوشی‌های سامسونگ باید از نرم‌افزار Odin در رایانه استفاده کنید تا بتوانید گوشی را روت کنید. به این ترتیب دستور العمل های خاص و متفاوتی برای گوشی های مختلف وجود دارد.

البته نرم افزارهایی مانند King Root، Kingo Root، Root my Device و نرم افزارهای مشابه وجود دارند که روت کردن گوشی را آسان می کنند، اما این نرم افزارها روی برخی از گوشی ها به خوبی کار نمی کنند و فرآیند روت را انجام نمی دهند.

کاربری که نیاز به روت کردن گوشی دارد باید درک خوبی از کامپیوتر و نرم افزار داشته باشد، در غیر این صورت احتمال اشتباه و احتمالا غیرقابل استفاده کردن گوشی شما بسیار زیاد است.

مشکل با آپدیت گوشی

مشکل دیگری که هنگام روت کردن گوشی به وجود می آید این است که آپدیت گوشی متوقف می شود. به عنوان مثال، دیگر نمی توانید گوشی خود را از طریق OTA آپدیت کنید (کلمه OTA مخفف Over The Air است و یک روش به روز رسانی اندروید است که به طور مستقیم و از طریق ارتباط بی سیم توسط شرکت منبع و هر کاربری بدون نیاز به استفاده ارائه می شود. لوازم جانبی مخصوصی که بتوانید از آن استفاده کنید. برای استفاده از آپدیت اندروید به روش OTA، دستگاه اندرویدی شما باید به شبکه Wi-Fi یا داده تلفن همراه متصل باشد.

پس از روت کردن گوشی، باید به صورت دستی گوشی را آپدیت کنید که نسبتاً گران و زمان بر است.

مزایای روت کردن گوشی شما چیست؟

وقتی گوشی خود را روت می کنید به قسمت هایی از گوشی دسترسی پیدا می کنید که قبلاً در دسترس نبودند، حالا با این دسترسی ها چه کار می کنید؟ آیا چیزی وجود دارد که قبل از روت کردن گوشی خود نتوانید به آن دست پیدا کنید؟

معمولا برنامه های پرکاربردی که با روت کردن گوشی قابل استفاده هستند بیشتر برای توسعه دهندگان اندروید و هکرها مفید هستند زیرا برای دسترسی به فایل های سیستم گوشی استفاده می شوند و باید دانش کافی در مورد آن داشت و برای کاربرانی که این کار را انجام می دهند. به صورت روزانه با گوشی خود کار می کنند و تخصص زیادی روی فایل های سیستم گوشی ندارند، مناسب نیست و حتی می توان گفت برای آنها مضر است، زیرا با تغییر یا حذف یک فایل از سیستم تلفن، گوشی دارای چالش ها و مسائل.

بخونیدش:  چطور بفهمیم در کدام کارگزاری ثبت نام کردیم

البته برای کاربران عادی تعداد محدودی برنامه هست که در صورت روت بودن گوشی کار میکنن مثل Lucky Patcher برای هک بازی ها و برنامه های آفلاین و نرم افزارهای هک وای فای.ولی به نظر من روت کردن گوشی برای استفاده این برنامه ها ارزش چندانی ندارند و معایب آن بسیار بیشتر از مزایای آن است.

سوالات رایج در مورد روت کردن گوشی

آیا روت کردن گوشی باعث افزایش سرعت آن می شود؟

نمیتونم تاییدش کنم بعد از روت کردن گوشی سرعتش زیاد میشه یا نه بستگی به سخت افزار گوشیتون و میزان پردازش داره طبیعتا اگر گوشیتون سخت افزار داره. اگر کم باشد، پس از روت کردن گوشی، تغییر چندانی در سرعت گوشی مشاهده نخواهید کرد.

آیا برای افزایش سرعت گوشی باید روت کنم؟

پاسخ به این سوال منفی است. راه های زیادی برای افزایش سرعت گوشی بدون روت وجود دارد. بدون نصب نرم افزار و با نصب نرم افزارهای اضافی می توانید سرعت و عملکرد گوشی را بهبود ببخشید.

کارهایی که می توان بدون نصب نرم افزار برای افزایش سرعت گوشی انجام داد:

1- حافظه داخلی گوشی را با دقت مدیریت کنید، هر چه حافظه گوشی پرتر باشد کندتر می شود.
2- کش گوشی را پاک کنید.
3- ویجت های غیر ضروری را حذف کنید
4- انیمیشن ها و جلوه های بصری اندروید را محدود کنید.
5- آپدیت های گوشی را دانلود و نصب کنید.
6- Auto Sync را غیرفعال کنید.
7- راه اندازی مجدد گوشی را فراموش نکنید.
8- برنامه های پس زمینه را غیرفعال کنید، برای این کار روی دکمه برنامه های اخیر گوشی خود ضربه بزنید و سپس گزینه آیکون ارائه شده را انتخاب کنید تا همه برنامه های پس زمینه حذف شوند.
9- برنامه هایی که برنامه هایی را که به ندرت استفاده می کنید متوقف می کنند، برای این کار به تنظیمات گوشی بروید سپس برنامه ها را مدیریت کنید و برنامه هایی را که به ندرت استفاده می کنید انتخاب کنید و روی گزینه توقف اجباری ضربه بزنید.
10 – قابلیت Doze را فعال کنید، Doze نام یکی از ویژگی های معرفی شده در اندروید مارشمالو است که در زمان خاموش بودن صفحه نمایش به میزان قابل توجهی مصرف باتری را کاهش می دهد. این ویژگی زمانی که گوشی شما به شارژر خود متصل نیست و صفحه نمایش خاموش است، گوشی شما را در حالت خواب عمیق یا خواب فوق العاده عمیق قرار می دهد، در این زمان فعالیت های پس زمینه گوشی تا حد امکان کم می شود.

از جمله کارهایی که با نصب نرم افزار قابل انجام است، نصب برنامه های Cleaner و Booster می باشد.

برنامه های زیادی برای افزایش سرعت گوشی اندروید طراحی شده اند. به طور کلی در این اپلیکیشن ها بخش های اختصاصی برای حذف فایل های غیر ضروری از حافظه گوشی، غیرفعال کردن اپلیکیشن ها در پس زمینه، حذف کش دستگاه، مدیریت برنامه های نصب شده روی دستگاه، پاکسازی رم تلفن و … در نظر گرفته شده است. و کاربر با لمس گزینه های مربوط به هر بخش، علاوه بر کاهش مصرف شارژ باتری، شاهد افزایش سرعت دستگاه نیز خواهید بود.
این برنامه ها شامل Clean Master، DU Speed ​​​​Booster & Cleaner، CCleaner، Turbo Booster، App Cache Cleaner، 360 Security نامگذاری شد.

با ورود نسخه های جدیدتر اندروید مانند 8 و 9، نیاز به روت کردن گوشی کمتر شده است زیرا نسخه های جدیدتر اندروید به شما امکان دسترسی به گزینه های بیشتری را در گوشی می دهد.

هدف این مقاله ترساندن یا منصرف کردن شما از روت کردن گوشی نیست، بلکه برای اشاره به برخی از خطرات موجود در خود این فرآیند است. در این مقاله دلایل منطقی روت نشدن گوشی برملا شد و متوجه شدید که همان کارهایی که با روت کردن گوشی انجام می شود (مانند افزایش سرعت گوشی) بدون روت نیز قابل انجام است.

امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید، اگر نظر یا مشکلی دارید، لطفاً در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

روت کردن تلفن همراه اندرویدی امکان دسترسی به تمام فایل های سیستم را فراهم می کند. برخی از افراد برای دسترسی به امکانات بیشتر گوشی موبایل خود را روت می کنند و برنامه هایی را نصب می کنند که برای اجرا نیاز به مجوزهای خاصی دارند و دستگاه آنها نیاز به روت دارد.

چرا نباید اندروید را روت کنیم؟

بخونیدش:  چرا طارمی از تیم ملی دعوت نشد

اگرچه با روت کردن گوشی موبایل امکانات بیشتری به آن اضافه می کنید و می توانید برنامه های متنوع تری را روی آن نصب کنید، اما روت کردن تلفن همراه معایبی نیز دارد که باید به آن توجه داشته باشید تا مشکلی برای گوشی همراهتان پیش نیاید. برای بررسی معایب روت کردن گوشی با ما در کوک موبایل همراه باشید.

چرا نباید اندروید را روت کنیم؟

لغو گارانتی تلفن همراه

یکی از معایب اصلی روت کردن گوشی، لغو گارانتی آن است. اگر گوشی شما گارانتی دارد و احتمالا هزینه بیشتری برای آن پرداخت کرده اید، توجه داشته باشید که اگر گوشی خود را روت کنید، گارانتی موبایل شما باطل می شود. دلیل این امر افزایش آسیب پذیری تلفن های همراه است.

سازندگان تلفن همراه و ارائه دهندگان گارانتی به شما هشدار می دهند که روت کردن به تلفن همراه شما آسیب می رساند و در صورت اقدام به روت کردن آن، گارانتی دستگاه باطل می شود.

چرا نباید اندروید را روت کنیم؟

روت کردن دستگاه اندرویدی کار آسانی نیست

برای روت کردن گوشی موبایل برنامه ها و روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام بسته به نوع و مدل گوشی متفاوت است. اکثر این روش ها در فرآیند روت کردن گوشی با مشکل یا خطا مواجه می شوند. بنابراین روت کردن گوشی موبایل یک کار تخصصی است و باید توسط افراد متخصص انجام شود.

چرا نباید اندروید را روت کنیم؟

خطر روت کردن تلفن همراه

اگر روت دستگاه های اندرویدی به اشتباه انجام شود یا در مراحل روت با مشکلی مواجه شوید، ممکن است تلفن همراه شما برای همیشه غیر قابل استفاده شود و تبدیل به یک آجر گران قیمت شود. به همین دلیل است که روت کردن تلفن همراه با خطراتی همراه است که باید آنها را بپذیرید.

چرا نباید اندروید را روت کنیم؟

به روز رسانی موبایل را دریافت نمی کنید

آپدیت ها برای گوشی موبایل بسیار مهم هستند زیرا با دریافت آپدیت ها گوشی موبایل شما امکانات بیشتری را دریافت می کند و همچنین امنیت آن را افزایش می دهد. این آپدیت ها از طریق تلفن همراه در حالت استاندارد امکان پذیر است و پس از اتصال به اینترنت می توانید به راحتی از طریق تنظیمات موبایل به صورت خودکار یا دستی آن ها را انجام دهید. اما اگر موبایل اندرویدی شما روت شده باشد، این قابلیت از بین می رود و باید با فلش گوشی، سیستم عامل موبایل خود را آپدیت کنید.

چرا نباید اندروید را روت کنیم؟

کاهش امنیت تلفن همراه

با روت کردن امکان دسترسی به فایل های سیستمی وجود دارد. به همین دلیل برخی از برنامه های قابل اجرا بر روی دستگاه های روت شده قادر به تغییر یا حذف فایل های سیستمی خواهند بود و هیچ مانعی برای آنها وجود نخواهد داشت. این عامل امنیت و آسیب پذیری تلفن همراه شما را در برابر ویروس ها و بدافزارها کاهش می دهد.

اما در صورت روت بودن دستگاه ها این امکان برای این برنامه ها وجود ندارد و گوشی شما امنیت بیشتری دارد.

چرا نباید اندروید را روت کنیم؟

احتمال خطا و نقص سیستم عامل

روت کردن امکان دسترسی آسان به فایل های سیستم را چه به صورت دستی و چه به صورت برنامه ای فراهم می کند که امکان تغییر یا حذف فایل های سیستم را افزایش می دهد. تغییر یا حذف فایل ها باعث ایجاد مشکل در سیستم عامل دستگاه اندرویدی شما می شود و ممکن است عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد.

آخرین کلمه

با این حال، این مقاله به طور کامل شما را از روت کردن تلفن همراه خود باز نمی دارد. اما قبل از روت کردن، باید خطرات و معایبی که به آن اشاره کردیم را در نظر بگیرید و آگاهانه گوشی اندرویدی خود را روت کنید.

برای اطلاع از روت بودن گوشی خود می توانید به پست تعیین روت بودن گوشی اندرویدی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا