چرا وقتی حرف میزنم خسته میشم

معرفی

گرفتگی صدا و گلو درد دارید؟ احتمالا همه ما در طول زندگی خود از التهاب حنجره رنج برده ایم! زیرا اغلب با سرماخوردگی اتفاق می افتد. اما التهاب حنجره می تواند عوامل دیگری داشته باشد و خطرناک شود.

محتوا

التهاب حنجره یا لارنژیت چیست؟

التهاب حنجره یا لارنژیت (به انگلیسی: Laryngitis) یکی از شایع ترین بیماری های تارهای صوتی است. لارنژیت غشای مخاطی تار صوتی را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث تورم آن می شود.

در حنجره شما دو تار صوتی به نام تارهای صوتی وجود دارد. این تارهای صوتی صدا ایجاد می کنند و به شما اجازه می دهند راحت صحبت کنید. در کنار این تارهای صوتی و مخاط، چندین غضروف وجود دارد که به محافظت و حرکت این تارها کمک می کند.

مخاط موجود بر روی تارهای صوتی آنها را نرم و لطیف می کند و حرکت آنها را تسهیل می کند. این مخاط امکان انتشار صداهای مختلف را فراهم می کند. (در حین خواندن نت های مختلف ایجاد کنید.)

لارنژیت در واقع این مخاط را درگیر می کند. همانطور که می دانید از التهاب، تارهای صوتی قرمز و متورم خواهند شد. این التهاب می تواند علائم بسیاری را ایجاد کند که در زیر توضیح داده شده است.

انواع لانرژیت

این بیماری در دو حالت حاد و مزمن وجود دارد.

لارنژیت حاد:

لارنژیت حاد به طور ناگهانی شروع می شود و معمولاً خود محدود می شود. (خود محدود شونده به این معنی است که خود را محدود می کند و بیش از حد مشخصی بدتر نمی شود!) علل لارنژیت حاد عبارتند از:

قرار گرفتن در معرض عوامل سمی از طریق استنشاق

عوامل عفونی مرتبط با عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی

این عوامل عفونی اغلب ویروسی هستند، اما گاهی اوقات باکتریایی نیز هستند. هنگامی که علت لارنژیت حاد عفونی باشد، گلبول های سفید خون این عفونت ها را در طول فرآیند بهبودی از بین می برند.

اگر بیمار بیش از 3 هفته علائم لارنژیت را داشته باشد به این بیماری لارنژیت مزمن می گویند.

لارنژیت مزمن:

لارنژیت مزمن معمولاً در اثر آسیب طولانی مدت و مداوم ایجاد می شود. مثل فردی که مدت هاست دچار رفلاکس معده شده و اسید معده روزانه اش به مخاط حلق دست زده و ملتهب شده است. یا فردی که سال ها سیگار می کشد و دود مضر او مخاط حنجره را درگیر کرده است.

درمان التهاب مزمن حنجره نیز تا حدودی طولانی تر خواهد بود و مهمتر از همه باید علت آن شناسایی و از بین برود. مثلا در فردی که سیگار می کشد میزان مصرف باید کنترل شود. یا در خواننده ها باید راه های بد تولید صدا شناسایی و حذف شود.

در ادامه به علل التهاب مزمن لارنژیت پرداخته ایم.

علت التهاب حنجره چیست؟

لارنژیت حاد و مزمن می تواند علل مختلفی داشته باشد.

علت لارنژیت حاد اغلب موارد زیر است:

بیماری های عفونی: ویروسی (مانند سرماخوردگی)، باکتریایی یا قارچی

آسیب های حنجره: استفاده بیش از حد و نادرست از صدا

آسیب طناب صوتی: به دنبال جراحی یا لوله گذاری تنفسی

آلرژی: حساسیت به مواد شیمیایی یا مواد غذایی خاص

گرما: نزدیکی بیش از حد به گرما، تنفس قابل توجه بخارات داغ، مصرف مایعات داغ

عوامل سمی از طریق استنشاق: از جمله سیگار کشیدن، آلودگی هوا، کار در محیط های آلوده

گفتیم که اگر لارنژیت بیش از 3 هفته طول بکشد به آن لارنژیت مزمن می گویند. این نوع التهاب معمولاً در اثر آسیب طولانی مدت به حنجره ایجاد می شود. (از جمله استنشاق مواد سمی)

علل لارنژیت مزمن عبارتند از:

تاثیر بر تارهای صوتی: شامل استفاده بیش از حد یا نامناسب از صدا است. معمولا در خوانندگان، قاریان، قاریان و مدرسان دیده می شود.

رفلاکس حلق-حنجره: بازگشت اسید معده به حلق و فضای حنجره (که رفلاکس خاموش نیز نامیده می شود)

استنشاق دود سیگار یا هوای آلوده

بیماری های خود ایمنی: سارکوئیدوز، گرانولوماتوز ونگر، آرتریت روماتوئید و غیره.

مصرف مشروبات الکلی

سینوزیت مزمن

التهاب مزمن حنجره می تواند منجر به آسیب تارهای صوتی و ایجاد ضایعات حنجره مانند ندول تارهای صوتی یا پولیپ حنجره شود.

درباره پولیپ حنجره بیشتر بدانید »

علائم لارنژیت چیست؟

بسته به علت و شدت لارنژیت، علائم می تواند متفاوت باشد. به طور معمول، علائم لارنژیت عبارتند از:

گرفتگی صدا

صدای کم (در موارد شدید، سکوت کامل)

درد در حنجره

خشکی گلو

سرفه خشک

خس خس سینه هنگام نفس کشیدن

دشواری در تنفس

مشکل در بلع

بلع دردناک

مطمئناً لازم نیست همه موارد بالا را پشت سر بگذارید تا به شما گفته شود که حنجره دارید! معمولاً برخی از آنها در درون شما بوجود می آیند. اگر همه موارد فوق را دارید، این نشان می دهد که شدت التهاب حنجره زیاد است.

آیا گرفتگی صدا با التهاب حنجره ارتباط دارد؟

پاسخ ساده است: نه! تمام گرفتگی صدا مربوط به التهاب حنجره نیست. ضایعات و اختلالات دیگری نیز وجود دارد که منجر به گرفتگی صدا می شود.

به طور کلی علل زیر باعث گرفتگی صدا می شود که علائم و درمان های متفاوتی دارد:

ندول تار صوتی

پولیپ حنجره

کیست حنجره

سرطان حنجره

فلج تارهای صوتی

اسپاسم و گرفتگی عضلات حنجره

ممکن است از یکی از شرایط فوق رنج ببرید، اما التهاب نداشته باشید. بنابراین بهتر است برای تشخیص هر یک از آنها با یک گفتاردرمانگر متخصص در حنجره مشورت کنید.

لارنژیت چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص التهاب حنجره مستلزم بررسی وضعیت عمومی فرد و استروبوسکوپی حنجره است. همانطور که در مورد علل التهاب صحبت کردیم، بررسی سابقه پزشکی فرد برای اطمینان از علل التهاب حنجره ضروری است.

استروبوسکوپی تصویربرداری رنگی از حنجره نامیده می شود. بسته به شرایط بدنی و نظر متخصص از استروبوسکوپ به صورت خوراکی یا بینی استفاده می شود. بنابراین آنها حنجره را مشاهده می کنند. در این ارزیابی، رنگ مخاط حنجره، وضعیت تارهای صوتی، باز و بسته شدن آنها و همچنین میزان التهاب به خوبی مشخص می شود.

ویدئوی زیر حنجره فرد مبتلا به لارنژیت حاد را نشان می دهد:

فیلم زیر از حنجره فرد مبتلا به لارنژیت مزمن تهیه شده است.

اگر پزشک به نوع ضایعه مشکوک باشد، ممکن است بیوپسی انجام دهد. بیوپسی برداشتن قسمت کوچکی از بافت ملتهب است که ساختار آن در آزمایشگاه بررسی می شود. این آزمایش به ویژه برای اطمینان از بدخیم نبودن ضایعه استفاده می شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

ابتدا به علت التهاب حنجره خود توجه کنید. به طور کلی، التهاب حاد حنجره خود به خود بهبود می یابد. مثل سرماخوردگی که با تمام شدن بیماری التهابی نیز فروکش می کند.

اگر التهاب حنجره شما علت خاصی نداشته باشد و 7-10 روز گذشته باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. می توانید برای ارزیابی به یک متخصص گوش و حلق و بینی یا گفتاردرمانگر متخصص در حنجره مراجعه کنید.

اگر علائم زیر را دارید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید:

دشواری در تنفس

سرفه کردن خون

شما تب دارید و سطح آن پایین نمی آید

افزایش درد

مشکل در بلع

اگر کودک شما علائم زیر را دارد، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید:

خس خس سینه (یا خس خس سینه)

آب دهان بیش از حد معمول

مشکل در بلع شیر یا غذا

دشواری تنفس (اختلال در ریتم تنفس و مشکل در تنفس)

افزایش بیش از حد دمای بدن (بیش از 39.5 درجه سانتیگراد)

این علائم نشان دهنده التهاب تارهای صوتی یا راه های هوایی است. آنها همچنین می توانند در اثر التهاب اپی گلوت ایجاد شوند. اپی گلوت پوششی است که از راه های هوایی در هنگام بلع محافظت می کند.

اگرچه ممکن است این علائم در شرایط عادی بهبود یابد، اما شدت بالای آنها خطرناک است و باید با پزشک مشورت شود.

چگونه از لارنژیت پیشگیری کنیم؟

زمانی که صحبت از پیشگیری به میان می آید، بسیار شنیده ایم که:

پیشگیری بهتر از درمان است!

اما راه هایی برای پیشگیری از لارنژیت وجود دارد. این موارد علاوه بر پیشگیری از التهاب حنجره از سایر بیماری ها نیز جلوگیری می کند! بهتر است از خشکی و تحریک بیش از حد حنجره خودداری شود. موارد زیر پیشنهاد می شود:

سیگار را ترک کنید: دود سیگار برای گلو و حنجره بسیار مضر است. مواد مضر موجود در سیگار باعث خشکی گلو می شود.

بخونیدش:  چطور به بچه حرف زدن یاد بدهیم

کنار سیگاری نمانید: شما به اندازه یک سیگاری در خطر هستید!

از نوشیدن الکل خودداری کنید: معمولاً بدن شما را کم آب می کند

به طور منظم آب بنوشید: این امر به ترمیم سریعتر گلو و شاداب ماندن گلو کمک می کند

از غذاهای تند پرهیز کنید: فلفل باعث تحریک دیواره حنجره و افزایش رفلاکس معده می شود.

گلوی خود را صاف نکنید: به جای آن آب بنوشید

از غلات، میوه ها و سبزیجات استفاده کنید: این مواد سرشار از ویتامین هستند و سلامت گلو را باز می گرداند.

اگر در فصل سرما هستید سعی کنید سرما نخورید! با افراد سرماخورده نیز تماس مستقیم نداشته باشید.

(ما بارها همه این موارد را شنیده ایم. ما زیاد آنها را رعایت نمی کنیم! اگر این موارد را رعایت نکنید و التهاب حنجره شما شدید و مزمن شود، شما را در معرض خطرات زیادی قرار می دهد و ممکن است چندین هفته متحمل شوید. …!)

درمان لارنژیت چیست؟

بهترین درمان برای لارنژیت بر اساس شدت، علت و مدت زمان تعیین می شود. لارنژیت حاد معمولا با درمان خانگی بهبود می یابد. اما اگر التهاب حاد حنجره شدید باشد باید با پزشک مشورت کرد.

التهاب مزمن حنجره نیز باید توسط پزشک معاینه شود. این اختلال بیش از 3 هفته است که وجود دارد، باید جدی گرفته شود.

گفتار درمانی برای التهاب حنجره (لارنژیت)

گفتار درمانی به شما کمک می کند تا علت التهاب را پیدا کنید. اگر مشکل در نتیجه استفاده نادرست و بیش از حد از صدا باشد، جلسات صوت درمانی برای شما انجام می شود. اگر فاکتورهای صوتی دیگری نیز وجود داشته باشد، با مشاوره و آموزش سلامت صوتی بهبود خواهند یافت.

اگر در آواز خواندن یا صحبت با صدای زیاد مشکلی وجود داشته باشد، اصول بهداشت صدا و حنجره به شما آموزش داده می شود.

در التهاب مزمن حنجره معمولا افراد برای جبران گرفتگی صدا فشار شدیدی به عضلات حنجره وارد می کنند. این فشار باعث منقبض شدن ماهیچه های حنجره می شود. اگر عضلات شما منقبض هستند، علاوه بر صدا درمانی از یک برنامه درمانی دستی نیز بهره مند خواهید شد.

لطفا توجه داشته باشید که برای بهره مندی از صوت درمانی، باید با یک گفتاردرمانگر متخصص در حوزه صدا و حنجره تماس بگیرید.

درمان پزشکی

اگر التهاب حنجره در نتیجه عفونت باکتریایی باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند. اگرچه یک مطالعه اخیر نشان داده است که خطرات استفاده از آنتی بیوتیک در درمان لارنژیت حاد بیشتر از مزایای آن است.

کورتیکواستروئیدها نیز ممکن است برای کاهش حنجره حاد شدید تجویز شوند. این داروها را می توان برای افرادی که از صدا برای اهداف حرفه ای استفاده می کنند تجویز کرد. (مانند خوانندگان، قاریان، مداحان، خوانندگان، مدرسان و…)

لارنژیت مزمن ممکن است نیاز به درمان دقیق و مداوم بیشتری داشته باشد. مدت زمان درمان با توجه به علت التهاب تعیین می شود. اگر درمان ناشی از مشکلات دیگری مانند ریفلاکس معده یا سینوزیت باشد، با درمان این مشکلات التهاب حنجره نیز بهبود می یابد.

اصلاح سبک زندگی نیز بخش مهمی از درمان است. اگر علت لارنژیت مشخص شود، فرد باید از تکنیک های آواز جایگزین استفاده کند. علاوه بر این، مشکلات صوتی باید زیر نظر یک گفتاردرمانگر شناسایی و اصلاح شود.

اگر فردی ندول یا پولیپ در حنجره داشته باشد، علاوه بر صدا درمانی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. این جراحی ضایعات را از بین می برد.

درمان خانگی لارنژیت

این محصولات درمان کاملی برای التهاب نیستند. فقط چیزهایی هستند که به روند بهبودی و سلامت تارهای صوتی کمک می کنند. اگر مشکل شما مزمن و شدید است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان های خانگی پیشنهادی برای لارنژیت عبارتند از:

هوای تمیز و مرطوب را تنفس کنید: در صورت امکان از یک مرطوب کننده هوا استفاده کنید. همچنین می توانید بخار آب گرم را استنشاق کنید تا حلق و حنجره خود را مرطوب کنید.

تا حد امکان به صدای خود استراحت دهید: از صحبت کردن یا آواز خواندن با صدای بلند برای مدت طولانی خودداری کنید.

مایعات کافی بنوشید: در طول روز به اندازه کافی آب بنوشید تا گلوی شما خشک نشود. (از مصرف الکل و قهوه خودداری کنید)

دهانشویه: گلو و دهان خود را با محلول آب و نمک بشویید.

از رقیق کننده های خون اجتناب کنید: آنها می توانند گلوی شما را خشک کنند.

از صحبت کردن از طریق گوش خود (با صدای آهسته) خودداری کنید: این کار فشار بیشتری بر حنجره شما وارد می کند.

توجه! لطفاً هیچ درمان غیرعلمی که در مورد آن می شنوید بدون مشاوره متخصص انجام ندهید. برخی نوشیدن چای و قهوه را برای تسکین التهاب پیشنهاد می کنند که خود باعث تحریک بیشتر حنجره می شود!

درمان گیاهی لارنژیت

همانطور که در بالا ذکر شد، این روش بسیار حساس است. در بسیاری از موارد، هیچ تحقیق علمی در مورد اثربخشی روش های گیاهی برای درمان حنجره انجام نشده است. بنابراین برخی افراد بر اساس تجربه خود تنها روش هایی را بیان می کنند که ممکن است برای شما مفید نباشد.

برخی از این درمان ها می توانند برای شما مضر باشند. به عنوان مثال، شما نمی دانید که رفلاکس اسید دارید. موادی به شما پیشنهاد می شود که ممکن است رفلاکس اسید شما را تشدید کند و بیشتر رنج خواهید برد.

همچنین به برخی مواد حساسیت جزئی دارید و این مواد حنجره و حلق شما را تحریک می کنند. و با گذشت زمان، وضعیت شما بدتر می شود.

در صورت امکان اکیداً پیشنهاد می کنیم که ابتدا با پزشک مشورت کنید و به توصیه پزشک می توانید از داروهای طبیعی و گیاهی نیز استفاده کنید.

آماده شدن برای مراجعه به پزشک

پیشنهاد می کنیم برای مشاوره بهتر با پزشک موارد زیر را تهیه کنید:

علائمی را که دارید یادداشت کنید: علائمی را که فکر می کنید مرتبط هستند یادداشت کنید. برخی علائم ممکن است نامربوط به نظر برسند. بهتر است آنها را یادداشت کنید و از پزشک سؤال کنید.

هر گونه اطلاعات پزشکی شخصی را یادداشت کنید: این اطلاعات شامل سیگار کشیدن، مصرف الکل یا استرس بیش از حد است.

داروهایی که مصرف کرده اید را یادداشت کنید و به پزشک اطلاع دهید.

با عزیزان خود مشورت کنید: ممکن است چیزهایی را فراموش کرده باشید و آنها به شما یادآوری کنند.

سوالاتی را که باید از پزشک بپرسید بنویسید.

لطفاً توجه داشته باشید که در بیشتر موارد در بالا به “یادداشت” اشاره کردیم. این به شما کمک می کند تا در طول ملاقات با پزشک چیزی را فراموش نکنید.

دکتر چه چیزی را بررسی خواهد کرد؟

پزشک برای تشخیص دقیق تر، چند سوال از شما می پرسد. ممکن است سوالات زیر را از خود بپرسید:

علائم شما از چه زمانی شروع شد؟

آیا علائم شما ثابت است یا گاه به گاه؟

شدت علائم و مشکلات شما چقدر است؟

چه چیزی علائم شما را بهبود می بخشد؟

چه چیزی علائم شما را بدتر می کند؟

آیا سیگار می کشی؟ آیا در محیطی آلوده هستید؟

آیا مشروب میخوری؟

آیا آلرژی دارید؟ آیا اخیرا سرما خورده اید؟

آیا اخیراً از تارهای صوتی خود سوء استفاده کرده اید؟ مثل آواز خواندن یا فریاد زدن و …

التهاب حنجره یا لارنژیت را معرفی کنید

علت التهاب حنجره

علائم لارنژیت

تشخیص لارنژیت

پیشگیری و درمان التهاب حنجره (لارنژیت)

نظر شما:

مجموع امتیازها: ۳.۴۴
( تعداد نظرات: ۴۱۵)

خشم یا عصبانیت چیست؟

خشم پاسخی طبیعی و غریزی به تهدیدات است. خشم خاصی برای بقای ما لازم است. خشم زمانی مشکل ساز می شود که کنترل آن برای شما مشکل است و باعث می شود چیزهایی را بگویید یا انجام دهید که بعداً پشیمان شوید. عصبانیت کنترل نشده برای سلامت جسمی و روانی مضر است. همچنین می تواند به سرعت به آزار کلامی یا فیزیکی تبدیل شود و به شما و اطرافیانتان آسیب برساند.

علائم عصبانیت چیست؟

خشم باعث بروز علائم جسمی و روحی می شود. اگرچه هر چند وقت یکبار تجربه این علائم طبیعی است، اما فردی که تحریک پذیر است یا دائماً احساس عصبانیت می کند، معمولاً این علائم را بیشتر و به میزان بیشتری تجربه می کند.

بخونیدش:  چگونه وقتی فری فایر حذف شده را برگردانیم

علائم و نشانه های فیزیکی خشم

خشم بر قسمت های مختلف بدن شما از جمله قلب، مغز و ماهیچه ها تأثیر می گذارد. عصبانیت همچنین باعث افزایش سطح تستوسترون و کاهش سطح کورتیزول می شود.

علائم و نشانه های فیزیکی خشم عبارتند از:

افزایش فشار خون

افزایش ضربان قلب

احساس سوزن سوزن شدن

تنش عضلانی

علائم و نشانه های عاطفی خشم

برخی از احساسات مرتبط با خشم را می توان قبل، در طول یا بعد از یک دوره خشم احساس کرد:

خلق و خوی سریع

ناامیدی

اضطراب

فشار

جنون

گیجی

برای احساس گناه

انواع خشم و عصبانیت

خشم می تواند به طرق مختلف ظاهر شود. خشم در همه به یک شکل ظاهر نمی شود. خشم و پرخاشگری می تواند بیرونی، درونی یا منفعل باشد.

بیرونی: در این نوع خشم، عصبانیت و پرخاشگری به صورت آشکار بیان می شود.

درونی: این نوع خشم متوجه خود شماست.

خودآزاری و خودآزاری

انزوا از دیگران

خودگویی منفی

چیزهایی که شما را خوشحال می کند را انکار کنید

نادیده گرفتن نیازهای اولیه مانند غذا خوردن

منفعل: این نوع خشم شامل استفاده از روش های ظریف و غیرمستقیم برای ابراز خشم است.

چرا برخی افراد بیشتر از دیگران مستعد عصبانیت هستند؟

استعداد عصبانیت را باید از نظر افکار، واکنش های فیزیولوژیکی و فعالیت بدنی افراد بررسی کرد. در مورد واکنش های فیزیولوژیکی، برخی از افراد به راحتی تحریک می شوند و به سرعت به محرک ها واکنش نشان می دهند. آنها به سرعت توسط بوی بد، گرما و صداهای آزار دهنده تحریک می شوند. برخی دیگر به آرامی واکنش نشان می دهند و به نظر نمی رسد از چنین محرک هایی آزاردهنده باشند. ژنتیک نقش مهمی در این امر دارد.

چرا من به راحتی عصبی می شوم؟ چه چیزی باعث عصبانیت بی دلیل می شود؟

ممکن است تعجب کنید که چرا چنین احساسی دارید و چرا هنوز عصبانی هستید. دلایل زیادی می تواند باعث عصبانیت شود، اگرچه گاهی اوقات دلیل واضحی وجود ندارد. اما یافتن علت اصلی خشم یکی از مهم ترین گام ها برای مدیریت آن است.

محرک‌های رایج خشم می‌تواند شامل بی‌عدالتی، استرس، مشکلات مالی، مسائل خانوادگی یا شخصی، رویدادهای آسیب‌زا، احساس نادیده گرفته شدن یا کم‌ارزش‌بودن باشد.

گاهی اوقات فرآیندهای فیزیولوژیکی مانند گرسنگی، درد مزمن یا ترس نیز می‌توانند بدون هیچ دلیلی باعث خشم شوند.

عصبانیت همچنین می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل سلامت روان باشد یا ناشی از عدم تعادل هورمونی، مانند کورتیزول بالا یا استروژن پایین باشد.

برخی از علل بالقوه طغیان عصبانیت غیرقابل توضیح می تواند شامل موارد زیر باشد:

عدم آموزش: یکی از مهم ترین دلایل آن این است که والدین انواع احساسات، زمان و نحوه ابراز احساسات را به فرزندان خود آموزش نمی دهند و بدتر از آن، الگوی مناسبی نیستند تا بدانند چگونه خشم خود را ابراز کنند. خواندن کتاب مهارت های زندگی را به شما توصیه می کنیم.

محدودیت‌های ضعیف: اگر مهارت‌های نه گفتن به دیگران را ندارید یا برای انجام کارهایی برای دیگران که از انجام آن‌ها راضی نیستید تحت فشار هستید، ممکن است احساس کنید مردم از شما سوء استفاده می‌کنند.

کمبود خواب: نداشتن خواب کافی می تواند مقابله با احساسات عاطفی مانند کنترل خشم را دشوارتر کند.

اضطراب: اگر از اضطراب رنج می برید، ممکن است در موقعیت های سخت عصبی شوید بدون اینکه واقعاً دلیل آن را بفهمید. برای اطلاعات بیشتر مقاله بهترین راه مقابله با استرس و اضطراب را مطالعه کنید.

احساس نامرئی بودن: قدردانی نکردن و نادیده گرفتن تلاش ها و فعالیت های اطرافیان می تواند باعث عصبانیت شود.

افسردگی: عصبانیت یکی از علائم کمتر شناخته شده افسردگی است. حدود 40 درصد از افراد مبتلا به افسردگی فوران خشم را تجربه می کنند. برای اطلاعات بیشتر در مورد مقاله چگونه از افسردگی خلاص شویم؟ علائم را بخوانید + آزمایش رایگان.

بخوانش

ناتوانی در کنترل چیزها: برخی افراد تمایل دارند همه چیز را کنترل کنند و وقتی نمی توانند احساس عصبانیت می کنند.

سرکوب احساسات: از آنجایی که خشم یک هیجان پذیرفته شده اجتماعی نیست، بسیاری از افراد سعی می کنند احساسات واقعی خود را سرکوب کنند. اگر این کار را اغلب انجام دهید، می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

اختلال وسواس اجباری (OCD): عصبانیت یکی از شایع ترین علائم OCD است و حدود نیمی از افراد مبتلا به این بیماری را تحت تاثیر قرار می دهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد مقاله، آیا افراد وسواسی قابل درمان هستند؟ + 7 توصیه به اطرافیان خود بخوانید

سوء مصرف الکل: سوء مصرف الکل می تواند پرخاشگری را افزایش دهد. الکل توانایی تفکر و تصمیم گیری منطقی را مختل می کند. همچنین کنترل رفتار خشونت آمیز را دشوارتر می کند.

اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD): افراد مبتلا به ADHD بدون دلیل عصبانی می شوند. ADHD یک اختلال عصبی رشدی است که با بی توجهی، بیش فعالی، تکانشگری و کج خلقی مشخص می شود.

اختلال نافرمانی مخالف (ODD): یک اختلال رفتاری در کودکان و نوجوانان است که منجر به رفتار خشونت آمیز، نافرمانی، عمدی و عصبانیت نسبت به افرادی می شود که در موقعیت های قدرت هستند.

اختلال دوقطبی: گاهی اوقات عصبانیت، تحریک پذیری، پرخاشگری و عصبانیت می تواند علائم اختلال دوقطبی باشد، یک اختلال مغزی که باعث نوسانات خلقی چشمگیر می شود. این نوسانات خلقی می تواند از دوره های شیدایی پر انرژی تا حملات عمیق افسردگی متغیر باشد.

اختلال انفجاری متناوب: افراد مبتلا به این اختلال، طغیان های غیرمنتظره خشم همراه با پرخاشگری فیزیکی یا رفتار خشونت آمیز دارند. خشم آنها ممکن است برای موقعیت مناسب نباشد.

اختلال شخصیت مرزی (BPD): این اختلال با مسخ شخصیت، نوسانات خلقی، مشکلات روابط و گاهی اوقات تلاش برای آسیب رساندن به خود یا خودکشی مشخص می شود.

اختلال عملکرد قبل از قاعدگی (PMDD): گاهی اوقات عصبانیت در زنان به دلیل نوسانات هورمونی ناشی از دوره قاعدگی ایجاد می شود.

اسکیزوفرنی: علائم اسکیزوفرنی شامل توهم و هذیان است. این اختلال گاهی با خشم ناشی از این تصور که دیگران می خواهند به فرد آسیب برسانند، همراه است. اسکیزوفرنی پارانوئید می تواند منجر به رفتار خشونت آمیز شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد مقاله، آیا افراد بدبین یا پارانوئید درمان می شوند؟ + تست را بخوانید.

آیا عصبی هستم

اگر علائم زیر را در خود مشاهده کنید، ممکن است در ابراز و کنترل خشم خود دچار مشکل شوید:

شما اغلب احساس عصبانیت می کنید

عصبانیت شما دیگران را آزار داده است

هنگام عصبانیت به شما توهین کلامی یا فیزیکی شده است

احساس می کنید عصبانیت شما از کنترل خارج شده است

عصبانیت شما بر روابط شما تأثیر منفی گذاشته است

عصبانیت شما باعث شد حرف هایی بزنید یا انجام دهید که بعداً پشیمان شوید

شما همچنین می توانید اعصاب خود را به صورت آنلاین اندازه گیری کنید

اگر فکر می کنید عصبانیت شما از کنترل خارج شده یا بر زندگی یا روابط شما تأثیر منفی می گذارد، به دنبال مشاوره باشید. یک روانشناس می تواند به شما کمک کند تشخیص دهید که آیا خشم شما ناشی از یک اختلال روانی است یا خیر. مشاوره همچنین به شما کمک می کند تا زمینه های خشم را در درون خود شناسایی کرده و آنها را کنترل کنید. برای تعیین وقت مشاوره کلیک کنید.

چگونه یک روانشناس به شما در مدیریت خشم کمک می کند؟

مشاور به شما کمک می کند تا محرک های خشم خود را شناسایی کرده و بدن و احساسات خود را برای نشانه های خشم مطالعه کنید. توجه به این علائم هشدار دهنده یکی از اولین گام ها برای کنترل خشم است. سپس مهارت های رفتاری و روش های فکری را یاد خواهید گرفت که به شما در مدیریت خشم کمک می کند. اگر مشکلات زمینه ای سلامت روان دارید، یک مشاور به شما در مدیریت آنها کمک می کند. مدیریت خشم به شما می آموزد که به سرعت ناامیدی یا ناامیدی خود را بشناسید و سپس با آنها مقابله کنید. جلسات مدیریت خشم را می توان به صورت حضوری یا آنلاین انجام داد.

بخونیدش:  چرا با اینکه زیاد میخوابم بازم خوابم میاد

چگونه خشم خود را کنترل کنیم؟

در این ویدئو دکتر حامد برآبادی نحوه کنترل خشم خود را با استفاده از راهکارهای ساده توضیح می دهد. همچنین می توانید با مطالعه کتاب «آشنایی با مهارت های زندگی» 10 مهارت مهم ارتباطی کنترل خشم، حل مسئله، ارتباط موثر، خودآگاهی، همدلی، تفکر خلاق، روابط بین فردی، مدیریت استرس، تفکر انتقادی و تصمیم گیری را بیاموزید. . ” نوشته دکتر برآبادی تمرینات عملی را بیاموزید.

20 راه برای کنترل خشم و عصبانیت

علاوه بر کمک گرفتن از یک مشاور، راه های زیادی برای مقابله با عصبانیت شما وجود دارد. البته این راه حل ها نیازمند تلاش مستمر هستند و اگر در ابتدا نتوانستید به نتیجه دلخواه برسید، نباید از اجرای آنها ناامید شوید:

1. از خود فاصله بگیرید: اگر احساس می‌کنید از عصبانیت منفجر می‌شوید، کاملاً خود را از موقعیت دور کنید. یک نفس عمیق بکشید و به آرامی تا 10 بشمارید. این کار اغلب افراد را آرام می کند و آنها را از واکنش غیرمنطقی باز می دارد و به شما این امکان را می دهد که به جای ادامه دعوا، مشکل را منطقی حل کنید.

2. جلوی خشم خود را نگیرید: مردم اغلب وقتی از چیزی یا شخصی ناراحت هستند خشم را با خود حمل می کنند. اگر شغل خود را دوست ندارید، قبل از رفتن به خانه به باشگاه یا کتابخانه بروید. برای رهایی از عصبانیت وقت بگذارید تا بقیه روز شما را خراب نکند.

3. یک ژورنال داشته باشید: سعی کنید حالات خود را در یک دوره دو هفته ای ثبت کنید. به دلیل عصبانیت، نحوه ابراز آن و واکنش اطرافیان خود توجه کنید.

4. تکنیک های آرام سازی را تمرین کنید: زمانی که عصبانی هستید، سعی کنید مکانی را تجسم کنید که در آن احساس شادی و آرامش می کنید. نفس عمیق بکشید و یک کلمه یا عبارت را همانطور که آن مکان را تصور می کنید در ذهن خود تکرار کنید. به تکرار عبارت و تجسم مکان ادامه دهید تا زمانی که کنترل خشم خود را احساس کنید. برای تکنیک های آرامش بخش، مقاله 5 تکنیک مدیتیشن برای کنترل استرس و اضطراب را بخوانید.

5. پیاده روی کنید: ورزش خود می تواند راهی عالی برای کاهش استرس باشد. زیرا بدن شما زمانی که فعال هستید، اندورفین ترشح می کند. بنابراین هر زمان که در موقعیتی عصبانی شدید، قدم بزنید و به خود فرصت دهید تا ذهن خود را پاک کنید و بینش جدیدی به دست آورید. زمانی که احساس کردید برای مقابله با شرایط آماده هستید، با آرامش تصمیم بگیرید.

6. در فعالیتی که از آن لذت می برید شرکت کنید: فعالیتی را انجام دهید که در آن فرصت ابراز وجود و ابراز خشم خود را به شیوه ای متفاوت داشته باشید. کلاس های رقص، آهسته دویدن و زومبا همگی راه های عالی برای رهایی از تنش در محیطی آرام و شاد هستند.

7. طرز فکر خود را تغییر دهید: گاهی اوقات افراد با داشتن نگرش منفی می توانند یک مکالمه استرس زا را حتی بیشتر استرس زا کنند. گاهی اوقات حق دارید توهین شوید، اما همیشه سعی کنید مسائل را از منظر دیگری ببینید. افکار بدبینانه اغلب می توانند اوضاع را بدتر از آنچه هست کنند.

8. به یک خاطره خنده دار فکر کنید: وقتی احساس می کنید عصبانیت شما به خاطر چیزی کوچک بالا می رود، به خاطره خنده داری که با خانواده یا دوستان خود دارید فکر کنید. به یاد داشته باشید که این موقتی است و در چند ساعت دیگر اهمیتی نخواهد داشت.

9. در مورد احساس خود صحبت کنید: اگر خشم و عصبانیت شما تنها زمانی که با یک فرد خاص صحبت می کنید شعله ور می شود، سعی کنید به روش دیگری با او صحبت کنید. به عنوان مثال، اگر همسرتان خانه را تمیز نمی کند، به جای اینکه بگویید: «تو هیچ وقت خانه را تمیز نمی کنی»، بگویید: «از اینکه همیشه خانه را تمیز کنم متنفرم». به جای اینکه طرف مقابل را پایین بیاورید، در مورد احساسات خود صحبت کنید.

10. کینه به دل نگیرید: زمان را برای عصبانی شدن در رویدادهای تمام شده یا تغییر ناپذیر تلف نکنید. این زندگی شما را سخت تر می کند، زمانی که به احتمال زیاد افرادی که از آنها عصبانی هستید حتی به آن فکر نمی کنند. بحث های قدیمی را کنار بگذارید و روی شادی تمرکز کنید.

11. زمانی که استرس دارید به موسیقی گوش دهید: انجام کارهایی که از آنها متنفر هستید می تواند شما را عصبانی کند و این عصبانیت را تمام روز با خود همراه داشته باشد. گوش دادن به موسیقی در حین انجام کارهای ناخوشایند می تواند به کاهش و جلوگیری از هرگونه احساس خشم کمک کند.

12. راه حل را مشخص کنید: اگر بارها و بارها بر سر یک موضوع عصبانی می شوید، راه حل را مشخص کنید. به عنوان مثال، اگر همسرتان عادت به پاسخ دادن به پیامک های شما ندارد، زمانی که نیاز به صحبت با او دارید، با او تماس بگیرید. به یاد داشته باشید که عصبانیت راه حل نیست.

13. محرک های خود را بشناسید: اگر چیزهای خاصی شما را عصبانی می کند، از آنها دوری کنید یا آنها را به طور کامل حذف کنید تا زندگی آرام تری داشته باشید. به عنوان مثال، اگر بحث در مورد محیط یا سیاست شما را عصبی می کند، مودبانه خود را از گفتگو معاف کنید. اگر مکان های شلوغ را دوست ندارید، در زمان های خلوت تر خرید کنید.

14. از زنگ تلفن استفاده کنید: اگر زمانی که در محل کار هستید احساس عصبانیت می کنید، در طول روز چند آلارم روی گوشی خود تنظیم کنید. وقتی زنگ هشدار به صدا درآمد، یک دقیقه به خود فرصت دهید. در طول این مدت، در مورد اینکه چه احساسی دارید و چرا فکر می کنید. اگر احساسات منفی دارید، آنها را سرکوب کنید تا دیگر مجبور نباشید به آنها فکر کنید. بعد از یک دقیقه به کار خود ادامه دهید.

15. از رایحه های تسکین دهنده استفاده کنید: در موقعیت های استرس زا می توانید از رایحه ای استفاده کنید که حس خوبی به شما بدهد تا احساس آرامش کنید.

16. لبخند بزنید: وقتی عصبانی هستید، آخرین کاری که بیشتر مردم دوست دارند انجام دهند لبخند زدن است. با این حال، لبخند زدن استرس را کاهش می دهد و خشم را آرام می کند.

17. حرکات کششی در صبح: اگر از آن دسته افرادی هستید که به راحتی عصبی می شوند، پس از بیدار شدن از خواب، حرکات کششی را امتحان کنید. می تواند بسیار آرامش بخش باشد.

18. محیط خود را تغییر دهید: اگر در جایی احساس عصبانیت می کنید، آن محیط را تغییر دهید. اگر در یک مکان خاص، مانند محل کار یا باشگاه، به طور فزاینده ای احساس عصبانیت می کنید، این سؤالات را از خود بپرسید: آیا من مردم اینجا را دوست دارم؟ آیا کاری را که انجام می دهم دوست دارم؟ اگر پاسخ منفی است، باید مکانی جدید پیدا کنید که در آن کمتر احساس اضطراب کنید.

19. مکانی را پیدا کنید که بتوانید تنها باشید: اگر مکان خاصی برای شما بسیار استرس زا است و زمانی که آنجا هستید احساس عصبانیت می کنید، یک مکان خلوت پیدا کنید تا چند دقیقه کاملا تنها باشید. حتی اگر توالت یا راهرو خالی باشد. یک دقیقه به تنهایی می تواند برای آرام شدن کافی باشد.

20. بدانید چه زمانی باید کمک بخواهید: کنترل خشم می تواند برای بسیاری از افراد یک موضوع جدی و دشوار باشد. اگر مدام احساس می کنید که نمی توانید خشم خود را کنترل کنید و فکر می کنید که این احساس تاثیر منفی بر زندگی شما داشته است، برای مقابله با آن از متخصص کمک بگیرید. برای دریافت ساعت مشاوره کلیک کنید.

نحوه دریافت زمان مشاوره

لطفا جهت هماهنگی با روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 الی 19 با دو شماره زیر تماس بگیرید و یا از طریق واتساپ پیام دهید. ساده ترین راه برای فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پیام از طریق واتس اپ است.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا