چرا وقتی درس میخونم سرم درد میگیره
درد عصبی دردی شدید است که در طول مسیر هر یک از اعصاب انسان ایجاد می شود. علت این دردها ممکن است آسیب یا تحریک عصبی باشد یا در بسیاری از موارد علت ناشناخته باشد.
سندرم درد عصبی عضلانی (سندرم فیبرومیالژی نوجوانان) چیست؟
فیبرومیالژیا (فیبرو) یا فیبرومیالژیا (فیبرومیالژیا) در گروه “سندرم های درد اسکلتی عضلانی تقویت شده” قرار می گیرد.
فیبرومیالژیا یک سندرم است که با درد گسترده و طولانی مدت در سیستم اسکلتی عضلانی مشخص می شود که در اندام های فوقانی، کمر، شکم، قفسه سینه، گردن یا چانه حداقل به مدت حداقل 3 ماه ظاهر می شود و با خستگی، اختلالات خواب و مشکلات توجه، استدلال و حافظه مشخص می شود.
درد در سراسر بدن، حساسیت به تماس فیزیکی، خستگی و اختلال خواب از علائم این بیماری عصبی است. همچنین ممکن است قبل از شروع این دردها یک موقعیت استرس زا را تجربه کرده باشید. فیبرومیالژیا باعث درد مشخص در دو طرف بدن و در قسمت فوقانی و پایین کمر می شود.
زنان بیشتر از مردان از فیبرومیالژیا رنج می برند. زنان در گروه سنی 20 تا 50 سال بیشترین افراد مبتلا به این بیماری را دارند.
یک نظریه این است که افراد مبتلا به فیبرومیالژیا آستانه درد پایینی دارند. این کاهش آستانه درد به دلیل افزایش حساسیت مغز به علائم درد است.
بر اساس این نظریه، محققان بر این باورند که تحریک عصبی باعث ایجاد تغییراتی در مغز افراد مبتلا به فیبرومیالژیا می شود. این تغییرات شامل افزایش غیرعادی مقدار مواد شیمیایی در مغز (یا تغییر در انتقال دهنده های عصبی) است.
علاوه بر این، گیرندههای درد در مغز درد را به یاد میآورند و بسیار حساس میشوند، که خود دلیلی برای نمایش بیش از حد درد است.
فیبرومیالژیا باعث بیماری دیگری نمی شود. اما به دلیل درد و کمبود خواب، بر عملکرد شما در خانه و محل کار تأثیر می گذارد.
در سال 1990، مؤسسه روماتولوژی در آمریکا دو معیار را برای تشخیص فیبرومیالژیا پیشنهاد کرد:
1- درد عمومی که حداقل سه ماه طول بکشد. درد باید در نواحی زیر باشد: آرنج، باسن، قفسه سینه، زانو، کمر، گردن، قفسه سینه، شانه ها و ران ها (تصویر بالا محل درد را نشان می دهد).
2- عدم وجود بیماری دیگری در بدن که باعث درد شود
این بیماری درمانی ندارد. انواع داروها می توانند علائم این بیماری را کنترل کنند. ورزش، آرامش عضلات و مفاصل و کاهش استرس در این بیماری بسیار مهم و مفید است.
بیشتر بخوانید: بلاک عصبی چیست و انواع آن
علائم و نشانه های فیبرومیالژیا
فیبرومیالژیا باعث ایجاد نواحی درد در بدن می شود.
درد احساس شده در این نواحی درد مداوم است.
اگر فردی در 4 ناحیه از 5 ناحیه شناخته شده مبتلا به این بیماری احساس درد کند، پزشک تشخیص می دهد که فرد مبتلا به این بیماری است. به نوع درد تجربه شده در این بیماری درد عمومی یا عمومی می گویند.
در تشخیص بیماری، تمرکز بر روی کدام قسمت از بدن درد اسکلتی عضلانی و شدت درد و مدت آن است.
سایر علائم فیبرومیالژیا عبارتند از:
خستگی
مشکلات خواب
خوابیدن برای مدت طولانی بدون احساس استراحت خوب.
سردرد
افسردگی
اضطراب
مشکلات تمرکز و توجه
درد در قسمت پایین بدن
خشکی چشم
مشکلات مثانه مانند کیست بینابینی
در افراد مبتلا به فیبرومیالژیا، رشته های مغز و عصبی دچار اختلال می شوند یا سیگنال های درد بیشتری نشان می دهند. از سوی دیگر، عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز بر احساس درد تأثیر می گذارد. فیبرومیالژیا بر سطوح انرژی بدن نیز تأثیر می گذارد.
اختلالات هوشیاری و حافظه (مه فیبرو | مه)
مه فیبرومیالژیا (مه فیبرومیالژیا) یا مه فیبرومیالژیا یا مه مغزی (مه مغزی) نوعی بیماری است که در آن بیمار با مشکلات حافظه و تمرکز دست و پنجه نرم می کند که علائم آن شامل موارد زیر است:
اختلال حافظه
مشکل در تمرکز
بیدار ماندن سخت است
بر اساس مطالعات انجام شده در سال 2015، گاهی اوقات مشکلات مغزی و روانی ناشی از فیبرومیالژیا فوگ بیشتر از درد ناشی از این بیماری آزاردهنده خواهد بود.
علائم بالینی
ویژگی های اصلی فیبرومیالژیا درد منتشر در بافت های نرم است که معمولاً با عباراتی مانند سوزش، خارش و غیره بیان می شود. درد را می توان در گردن، پشت، قفسه سینه، بازوها و پاها احساس کرد.
علاوه بر این، بیماران ممکن است از خشکی صبحگاهی، خستگی، اختلالات خواب یا سردرد شکایت کنند. بیماری های مشترک شامل سندرم روده تحریک پذیر، سندرم خستگی مزمن، افسردگی، سردرد مزمن، آلرژی های دارویی متعدد، سندرم پیش از قاعدگی و اختلالات اضطرابی است.
معاینات فیزیکی به جز وجود نقاط حساس (نقاط حساس در عضلات و مفاصل تاندونی بدن) طبیعی است.
اختلالات مرتبط با بافت همبند، بیماریهای روانی، اختلالات خواب و عفونتهای مزمن ارزیابی بیماران مبتلا به درد و حساسیت را با معیارهای فیبرومیالژیا دشوار کردهاند.
همپوشانی علائم فیبرومیالژیا با سایر بیماریهای با علت ناشناخته، مانند سندرم خستگی مزمن، نیاز به بررسی بیشتر در تشخیص دارد.
سایر تشخیصها شامل کمکاری تیروئید، میوپاتیهای ناشی از دارو (مانند مهارکنندههای HMG-CoA)، روماتیسم پلیمیالژی، سندرم درد میوفاسیال، بیماری لایم، مولتیپل اسکلروزیس، میوپاتی متابولیک، افسردگی، سندرم گیجگاهی فکی، و سایر بیماریهای روماتولوژیک است.
علل فیبرومیالژیا
پزشکان علت فیبرومیالژیا را نمی دانند، با این حال، به احتمال زیاد عوامل متعددی در ایجاد آن دخیل هستند. این عوامل عبارتند از:
ژنتیک: از آنجایی که فیبرومیالژیا معمولاً ارثی است، جهشهای ژنتیکی خاص میتوانند شما را مستعد ابتلا به این بیماری کنند.
عفونت: به نظر می رسد برخی از شرایط باعث تحریک یا بدتر شدن فیبرومیالژیا می شوند.
ترومای شدید فیزیکی یا عاطفی: اختلال استرس پس از سانحه با فیبرومیالژیا مرتبط است. .
چرا فیبرومیالژیا باعث درد می شود؟
محققان بر این باورند که تحریک عصبی مکرر باعث تغییر فعالیت مغز افراد مبتلا به فیبرومیالژیا می شود. این تغییر شامل افزایش غیرعادی سطح برخی از مواد شیمیایی (انتقال دهنده های عصبی) در مغز است که باعث درد می شوند.
همچنین به نظر میرسد که گیرندههای درد در مغز نوعی حافظه درد ایجاد میکنند و حساستر میشوند، به این معنی که به سیگنالهای درد شدیدتر واکنش نشان میدهند.
تشخیص
تشخیص فیبرومیالژیا بالینی است. بر اساس معیار ACR:
1. داشتن سابقه درد مزمن (بیش از 3 ماه) و درد منتشر (بالا و پایین کمر و دو طرفه)
2. درد در 11 نقطه از 18 نقطه حساس در معاینه تشخیصی (لمس).
معیارهای انجمن روماتولوژی آمریکا برای سندرم فیبرومیالژیا، فیبرومیالژیا را به عنوان سندرمی با درد و حساسیت منتشر در 11 یا بیشتر از 18 نقطه خاص تعریف می کند. معاینات آزمایشگاهی و رادیولوژیک معمولاً قابل اعتماد نیستند.
چگونه فیبرومیالژیا را درمان کنیم؟
مهمترین هدف در درمان فیبرومیالژیا کاهش درد و از طرفی بهبود خواب و عملکرد بیمار است. پیشنهادات درمانی موثر برای فیبرومیالژیا توسط سازمانهای مختلف با اولویتهای متفاوت ارائه میشود، اما درمان این بیماری به طور کلی شامل موارد زیر است:
روش های غیر دارویی درمان، از جمله ورزش های هوازی
روش های درمان دارویی
روش های درمانی ترکیبی با
فوق از آنجایی که نمی توانیم تغییر واقعی درد بیمار را اندازه گیری کنیم، اثربخشی واقعی داروها در کاهش درد فیبرومیالژیا تخمین زده می شود و اثربخشی روش های درمانی در کاهش احساس درد بیماران و بهبود عملکرد آنها در فعالیت های روزانه سنجیده می شود.
برخی منابع روش هایی مانند سوزن درمانی را موثر دانسته اند.
سلام من از صبح درس خوندم الان سردرد دارم. من بچه مدرسه هستم. من تجربه بیدار بودن تا صبح را داشتم. امروز نمیدونم چرا اینجوری شدم چیکار کنم بهتر بشم؟
نامزدم خیلی نگران بود و برای خرید دارو به بیرون رفت، اما فرقی نکرد.
میشه بگی چی خوبه؟