چرا وقتی عصبانی میشم خون دماغ میشم

به دلیل قرار گرفتن بینی که درست در وسط صورت قرار دارد و تراکم بالای رگ های خونی داخل آن، اکثر ما حداقل یک بار در زندگی خود دچار خونریزی بینی شده ایم. هنگامی که غشای مخاطی بینی خشک می شود، ممکن است با کوچکترین تحریکی خونریزی کند یا انگشت خود را وارد بینی کند. با توجه به اینکه بینی پر از رگ های خونی است، هر گونه آسیب جزئی می تواند منجر به خونریزی جدی شود.

خونریزی بینی معمولاً جای نگرانی نیست، اما در موارد نادر، به خصوص زمانی که خونریزی مداوم یا شدید است، می تواند خطرناک باشد. در این مقاله دیجی کالا مگ در مورد علل خونریزی بینی و نحوه تشخیص و درمان آن صحبت می کنیم و به این سوال پاسخ می دهیم که چه زمانی برای درمان این مشکل به پزشک مراجعه کنیم. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

خونریزی بینی چیست؟

بینی دارای رگ های خونی زیادی است که به گرم شدن و مرطوب شدن هوایی که تنفس می کنید کمک می کند. خون دماغ یا خون دماغ که با نام “اپیستاکسیس” نیز شناخته می شود، به خونریزی هایی اطلاق می شود که معمولاً در نتیجه آسیب به این عروق رخ می دهد. بسته به ناحیه آسیب‌دیده، پزشک می‌تواند خونریزی‌های بینی را به دو دسته طبقه‌بندی کند: قدامی که شایع‌تر است و خلفی که بیشتر به درمان پزشکی نیاز دارد.

خونریزی قدامی به خونی گفته می شود که از دیواره بین دو سوراخ بینی می آید. این قسمت از بینی حاوی بسیاری از رگ های خونی ظریف است. خونریزی قبلی معمولا در کودکان دیده می شود و به راحتی در خانه قابل درمان است.

خونریزی خلفی مربوط به قسمت‌های انتهایی یا عمیق‌تر بینی است، جایی که شاخه‌ای از شریان وارد بینی می‌شود. خونریزی های خلفی شدیدتر و شدیدتر از خونریزی های قدامی هستند و ممکن است نیاز به مراقبت های پزشکی داشته باشند. این نوع خونریزی معمولاً بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث می شود خون در گلو جریان یابد.

خونریزی بینی در کودکان و افراد مسن شایع تر است، اما معمولا جدی نیست. همچنین در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی یا بیماری های ژنتیکی خون، افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند و افرادی که از طریق بینی دارو دریافت می کنند، شایع است.

علل شایع خونریزی بینی چیست؟

خونریزی بینی در اثر پارگی رگ های خونی بینی ایجاد می شود و ممکن است دلیل مشخصی نداشته باشد. هوای خشک شایع ترین علت خونریزی بینی است. زندگی در آب و هوای خشک و استفاده از سیستم گرمایش مرکزی می تواند باعث خشک شدن غشای بینی، که بافت های داخل بینی است، شود. این خشکی باعث پوسته پوسته شدن داخل بینی می شود. در این شرایط ممکن است در اثر تحریک بینی یا وارد کردن انگشت به داخل آن، خونریزی رخ دهد.

مصرف آنتی هیستامین ها و سایر داروهای مورد استفاده برای درمان آلرژی، سرماخوردگی یا مشکلات تنفسی نیز می تواند غشای بینی را خشک کرده و باعث خونریزی شود.

سایر علل خونریزی بینی

قرار دادن انگشت در بینی

ضربه شدید به بینی

سرد

وارد کردن جسم خارجی در بینی

آلرژی

عطسه های مکرر

عفونت دستگاه تنفسی فوقانی

برخی از علل خونریزی بینی که به احتمال زیاد نیاز به درمان تخصصی دارند

ضربه زدن به بینی، به خصوص اگر سر ضربه خورده باشد

اختلالات خونی مانند هموفیلی دارند

استفاده از داروهای رقیق کننده خون مانند هپارین

مبتلا به بیماری های ژنتیکی مانند بیماری فون ویلبراند

داشتن فشار خون بسیار بالا که به عنوان “فشار خون بحرانی” شناخته می شود.

سرطان سر و گردن دارند

حوادثی که می توانند باعث خونریزی بینی شوند عبارتند از سقوط، تصادف با ماشین یا مشت به صورت. خونریزی بینی که پس از تصادف رخ می دهد اغلب نشان دهنده شکستگی بینی، شکستگی جمجمه یا خونریزی داخلی است.

علت خونریزی بینی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک برای یافتن علت خونریزی بینی معاینه فیزیکی انجام می دهد. برای این منظور بینی شما را معاینه می کند تا وجود اجسام خارجی در داخل آن را تشخیص دهد. سپس از شما سوالاتی در مورد سابقه پزشکی و داروهایی که مصرف می کنید می پرسد. اگر علائم دیگری دارید یا اخیراً تصادف کرده اید، با پزشک خود صحبت کنید.

آزمایش خاصی برای تعیین علت خونریزی بینی وجود ندارد. با این حال، پزشک می تواند از روش های تشخیصی زیر برای یافتن علت استفاده کند.

شمارش کامل خون (CBC)، که یک آزمایش خون برای بررسی اختلالات خونی است.

زمان نسبی ترومبوپلاستین (PTT) که با آزمایش خون تعیین می شود، زمان لخته شدن خون را نشان می دهد.

آندوسکوپی بینی

سی تی اسکن (سی تی) بینی

تصویربرداری اشعه ایکس از بینی و صورت

درمان خونریزی بینی چیست؟

بسیاری از افراد دچار خونریزی بینی می شوند و در بیشتر موارد خونریزی پس از چند دقیقه متوقف می شود. چه خونریزی جزئی یا شدید باشد، توصیه می شود از کمک های اولیه برای کاهش یا توقف آن استفاده کنید. برای این کار باید بنشینید، سر خود را کمی به جلو خم کنید، از طریق دهان نفس بکشید و قسمت نرم بینی خود را به مدت 10 دقیقه فشار دهید.

بخونیدش:  چرا وقتی تماس میگیرم صفحه گوشی خاموش میشه

هنگام خونریزی بینی دراز نکشید. زیرا باعث بلع خون و تحریک معده می شود. بعد از 10 دقیقه، بینی خود را رها کنید و بررسی کنید که آیا خونریزی متوقف شده است یا خیر. اگر خونریزی ادامه داشت، این مراحل را دوباره تکرار کنید. همچنین می توانید برای جلوگیری از خونریزی، یخ یا کمپرس سرد روی بینی خود قرار دهید.

اگر خونریزی بینی شدید باشد یا مکرر رخ دهد، نیاز به مراقبت های پزشکی است. درمان خونریزی بینی بستگی به علت آن دارد و شامل راه حل های زیر می باشد.

بسته بندی بینی – در این روش چیزی شبیه گاز استریل در داخل بینی قرار می گیرد تا خونریزی را متوقف کند. این فشار مداوم ایجاد می کند و خون اضافی را جذب می کند و به لخته شدن خون کمک می کند.

با استفاده از قطره، اسپری، پماد یا ژل، روان کننده ها به مرطوب نگه داشتن مجاری بینی کمک می کنند. اسپری های بینی همچنین می توانند رگ های خونی بینی را منقبض کنند.

تغییر دارو – اگر دارو علت خونریزی بینی باشد، ممکن است پزشک تغییر دارو را توصیه کند. ذکر این نکته ضروری است که قبل از مشورت با پزشک نباید داروی خود را تغییر دهید.

کوتریزاسیون بینی – در این روش از یک پلاگین شیمیایی یا یک وسیله الکتریکی برای مسدود کردن ناحیه خونریزی استفاده می شود.

جراحی – اگر روش‌های دیگر در درمان خونریزی بینی مؤثر نباشد، روش‌هایی مانند بخیه زدن یا بستن رگ‌های خونی می‌تواند خونریزی را متوقف کند.

چه زمانی خونریزی بینی نیاز به مراقبت پزشکی دارد؟

اگر خونریزی بینی دارای ویژگی های زیر باشد، توصیه می شود برای درمان آن با پزشک مشورت شود.

شدید است.

باعث می شود احساس ضعف یا سرگیجه کنید.

در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می کند.

در شرایط زیر باید به دنبال مراقبت های اورژانسی باشید.

خونریزی بیش از 15 تا 30 دقیقه طول می کشد.

در گذشته به دلیل خونریزی بینی در بیمارستان بستری شده اند.

سابقه دریافت خون به دلیل خونریزی بینی داشته باشید.

اخیراً سه یا بیشتر خونریزی بینی و سردرد به طور همزمان داشتید.

هنگامی که افراد زیر خونریزی بینی دارند، لازم است با پزشک تماس بگیرید.

کودکان زیر دو سال

افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند.

افرادی که علائم کم خونی دارند

افرادی که فرآیند لخته شدن خون آنها به دلیل بیماری به درستی انجام نمی شود.

چگونه از خونریزی بینی جلوگیری کنیم؟

اگرچه نمی توان از همه علل خونریزی بینی پیشگیری کرد، اما رعایت نکات زیر می تواند احتمال بروز این مشکل را کاهش دهد.

انگشت خود را در بینی فرو نکنید

باله گذاری کند

بینی را با استفاده از اسپری یا ژل سرم نمکی تمیز و مرطوب نگه دارید

در صورت امکان از یک مرطوب کننده برای مرطوب نگه داشتن محیط استفاده کنید

از مواد محرک مانند دود دوری کنید

اجتناب از آلرژن ها و کنترل آلرژی ها

اقدامات لازم را برای کنترل بیماری هایی که نیاز به رقیق کننده های خون دارند، انجام دهید.

آخرین کلمه

خونریزی بینی می تواند ترسناک و نگران کننده باشد، اما معمولاً نشانه ای از یک مشکل جدی نیست. عوامل متعددی مانند مصرف برخی داروها، قرار دادن انگشت در بینی و ضربه زدن به بینی در ایجاد این مشکل نقش دارند. اکثر خونریزی های بینی از نوع قدامی هستند که اغلب در خانه درمان می شوند. معمولاً خونریزی قدامی به طور ناگهانی رخ می دهد و مدت زیادی طول نمی کشد.

اگر خونریزی شدید باشد یا متوقف نشود، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر خونریزی بینی در اثر ضربه ای به سر ایجاد شود یا باعث ضعف، مشکل در تنفس یا بلعیدن مقدار قابل توجهی خون شود، به مراقبت های پزشکی نیاز دارید. خونریزی بینی ممکن است در افراد مبتلا به اختلالات خونی، افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند و افرادی که از طریق بینی دارو دریافت می کنند، شدیدتر باشد.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: medicalnewstoday، خط سلامت

چه چیزی باعث خونریزی بینی می شود؟ چگونه از خونریزی بینی جلوگیری کنیم؟ در این مقاله به بررسی علل خونریزی بینی می پردازیم. با ما بمان.

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

هنگامی که رگ های خونی داخل بینی به طور ناگهانی بریده می شوند، خون از بینی جاری می شود که به آن خونریزی بینی می گویند.

علت خونریزی های مکرر بینی

خونریزی بینی یک پدیده بسیار شایع است. حدود 60 درصد از آمریکایی ها حداقل یک بار در طول زندگی خود دچار خونریزی بینی می شوند و از این تعداد، حدود 6 درصد به مراقبت های پزشکی نیاز دارند.

انواع خون دماغ

خون دماغ گاهی از جلوی بینی و گاهی از پشت بینی می آید:

بخونیدش:  چرا در تابستان بوی زباله ها آزار دهنده است

خونریزی بینی قبلی

دیواره ای که دو قسمت بینی را از هم جدا می کند سپتوم نامیده می شود. این قسمت دارای رگ های خونی زیادی است و این رگ ها ممکن است بر اثر ضربه به صورت یا حتی خراش انگشت پاره شوند. بیشتر انواع خونریزی از بینی از قسمت پایین سپتوم و نزدیک سوراخ های بینی شروع می شود.

خونریزی بینی خلفی

این نوع خونریزی بینی خیلی رایج نیست و از پشت بینی شروع می شود. خون دماغ خلفی معمولاً در افراد مسن، افراد مبتلا به فشار خون بالا و افرادی که ضربه به صورت دارند دیده می شود.

علت خونریزی بینی

اگرچه دلایل زیادی برای خونریزی بینی وجود دارد، اما دو علت اصلی این عارضه با آسیب های جدی و دما و رطوبت محیط ارتباط مستقیم دارد.

تروما: شکستگی استخوان های بینی یا شکستگی پایه جمجمه می تواند باعث خونریزی بینی شود. اگر به سرتان ضربه زد و در نهایت دچار خونریزی بینی شدید، باید به پزشک مراجعه کنید.

هوای خشک: یکی دیگر از علل خونریزی بینی قرار گرفتن در معرض هوای خشک یا هوای گرم داخل خانه است. در این صورت بافت داخلی بینی تحریک شده و غشای بینی خشک می شود. خشکی داخل بینی باعث احساس خارش می شود و با قرار دادن انگشت یا جسم خارجی در داخل بینی خونریزی ایجاد می شود. اگر در فصل سرد سرما می خورید، ترکیبی از باله های مکرر و قرار گرفتن در معرض هوای سرد و خشک باعث خونریزی بینی می شود.

علت خونریزی های مکرر بینی چیست؟

انگشت در بینی

اگر از آلرژی هایی مانند تب یونجه یا سایر بیماری هایی که باعث خارش بینی می شوند رنج می برید، این امر باعث می شود که به طور آگاهانه یا ناخودآگاه انگشت خود را در بینی خود فرو کنید.

دماغت را باد کن

اگر بیش از حد محکم باد کنید تا بینی خود را پاک کنید، فشار می تواند باعث پارگی رگ های خونی سطحی شود.

اختلالات لخته شدن خون یکی از دلایل خونریزی بینی است

اختلالات مادرزادی مانند هموفیلی، تلانژکتازی هموراژیک یا بیماری شلوسر وبر راندو که روند انعقاد خون را مختل می کند، می تواند باعث خونریزی مکرر بینی شود.

داروها

اگر داروهایی مصرف می کنید که خون را رقیق می کنند یا به عنوان رقیق کننده خون عمل می کنند. مانند آسپرین، کلوپیدوگرل و وارفارین، جلوگیری از خونریزی بینی بسیار دشوار خواهد بود.

داروهای موضعی و اسپری بینی

داروهای موضعی بینی مانند کورتیکواستروئیدها و آنتی هیستامین ها می توانند باعث خونریزی بینی شوند. اگر به طور مرتب از اسپری بینی استفاده کنید، سر اسپری داخل بینی را تحریک می کند و در نهایت بینی خونریزی می کند.

مکمل های غذایی طبیعی

برخی از مکمل های غذایی طبیعی (داروهای موضعی بینی) می توانند خون را رقیق کنند، باعث ادامه خونریزی و احتمالاً منجر به خونریزی بینی شوند که متوقف کردن آن بسیار دشوار است. این مکمل های غذایی طبیعی عبارتند از:

زنجبیل

بابونه گاوی

سیر

کهندر یا گینگو

جینسینگ

ویتامین E

علت خونریزی بینی در کودکان چیست؟

دلایل مختلفی برای خونریزی بینی کودک وجود دارد:

هوای خشک: هوای گرم یا اغلب هوای خشک باعث خونریزی بینی در کودکان می شود. این دو عامل باعث حساس شدن و کم آبی غشاهای بینی می شود.

خاراندن یا برداشتن بینی: این دومین علت اصلی خونریزی بینی است. حساس شدن بینی با خاراندن یا چیدن آن، رگ های خونی را در معرض خونریزی قرار می دهد.

تأثیر: هنگامی که بینی کودک لمس می شود، می تواند شروع خونریزی بینی باشد. این معمولا مشکل جدی نیست، اما اگر بعد از ده دقیقه خونریزی قطع نشد، حتما کودک را نزد پزشک ببرید.

سرماخوردگی، آلرژی یا عفونت سینوسی: هر شرایطی که باعث احتقان یا حساسیت بینی شود می تواند باعث خونریزی بینی شود.

عفونت باکتریایی: عفونت های باکتریایی می توانند باعث زخم، قرمزی و پوسته پوسته شدن داخل بینی و جلوی سوراخ های بینی شوند. این عفونت ها منجر به خونریزی می شود.

در موارد نادر، بیشتر خونریزی های بینی به دلیل مشکلات لخته شدن خون یا رگ های خونی غیر طبیعی است. اگر کودک شما از بینی خونریزی می کند و علل آن به موارد فوق مرتبط نیست، او را نزد پزشک ببرید.

بیماری هایی که احتمال خونریزی بینی را افزایش می دهند؟

اگر بیماری کلیوی یا کبدی دارید، توانایی لخته شدن خون شما ممکن است کمتر از سایر افراد باشد و توقف خونریزی بینی را دشوارتر می کند.

فشار شریانی

نارسایی مزمن قلب (نارسایی احتقانی قلب) یا فشار خون بالا خطر خونریزی بینی را در افراد افسرده افزایش می دهد.

ناهنجاری ها

اگر بینی به دلیل جراحی زیبایی، مشکلات مادرزادی یا آسیب دیدگی ناکارآمد باشد، احتمال خونریزی مکرر بینی وجود خواهد داشت.

تومورها

تومورهای خوش خیم و بدخیم بینی و سینوس ها می توانند منجر به خونریزی بینی شوند. این احتمال در افراد مسن و افراد سیگاری بیشتر دیده می شود.

مواد مخدر

کوکائین که از طریق استنشاق مصرف می شود، باعث پارگی رگ های خونی در مجاری هوایی بینی و احتمالاً خونریزی بینی می شود.

بخونیدش:  چطور از کیت تخمک گذاری استفاده کنیم

محرک های شیمیایی

اگر در خانه یا محل کار در معرض مواد محرک شیمیایی مانند دود سیگار، اسید سولفوریک، آمونیاک و سوخت دیزل باشید، ممکن است دچار خونریزی بینی شوید.

چه زمانی برای خونریزی بینی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اغلب اوقات، خونریزی بینی جای نگرانی نیست. اما برخی از انواع خونریزی بینی نیاز به مراقبت پزشکی دارند:

خونریزی بینی بعد از 20 دقیقه قطع نمی شود

خونریزی بینی در اثر ضربه به سر ایجاد می شود

بعد از آسیب، شکل بینی تغییر کرده یا شکسته به نظر می رسد

اگر به دلایل جزئی مکرر خونریزی بینی دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر بیش از یک بار در هفته از بینی خود خونریزی می کنید، احتمالاً نشانه مشکل دیگری است که باید بررسی شود.

راه های درمان خون دماغ یا خون دماغ

اگر خونریزی از بینی دارید، می توانید اقدامات زیر را برای کاهش یا توقف سریع خونریزی بینی انجام دهید:

صاف بنشینید و کمی به جلو خم شوید

در این شرایط تمایل این است که کمی به عقب متمایل شوید تا خون روی صورتتان نریزد، اما بدانید که کمی به جلو خم شدن راه حل بهتری است.

این کار از ورود خون به گلو جلوگیری می کند. زیرا اگر این اتفاق بیفتد در نهایت باعث خفگی یا استفراغ می شود. سعی کنید به جای بینی از طریق دهان نفس بکشید و آرام باشید.

از نیشگون گرفتن بینی خودداری کنید

برخی افراد از پنبه، دستمال کاغذی یا حتی تامپون برای جلوگیری از خونریزی بینی استفاده می کنند. این می تواند باعث خونریزی بیشتر شود زیرا رگ های بیشتری را حساس تر می کند. در عوض، از یک دستمال یا پارچه مرطوب برای پاک کردن خون از بینی استفاده کنید.

به آرامی بینی خود را نیشگون بگیرید

قسمت نرم و گوشتی بینی خود را به مدت 10 دقیقه در زیر استخوان های بینی نگه دارید تا رگ های خونی فشرده شده و خونریزی متوقف شود.

در طول این ده دقیقه فشار زیادی به بینی خود وارد نکنید وگرنه دوباره خونریزی شروع می شود.

مراحل قبلی را به مدت 15 دقیقه تکرار کنید

اگر خونریزی بینی شما بعد از 10 دقیقه فشار دادن متوقف نشد، 10 دقیقه دیگر این کار را انجام دهید. اگر بعد از 30 دقیقه خونریزی بینی شما قطع نشد یا خون زیادی از بینی شما خارج شد، خیلی سریع به اورژانس مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید.

جلوگیری از خونریزی بینی

با انجام چند کار می توانید تعداد دفعات شستن بینی خود را کاهش دهید یا از آن جلوگیری کنید:

از قرار دادن انگشت در بینی و دمیدن زیاد خودداری کنید.

اگر سیگار می کشید، آن را ترک کنید و خود را در معرض دود دست دوم دیگران قرار ندهید.

داخل بینی را با اسپری های بینی نمکی مرطوب نگه دارید.

در ماه های زمستان از مرطوب کننده خانگی استفاده کنید.

هنگام خواب هر دو سوراخ بینی را با پمادهایی مانند باسیتراسین، پماد A و D، Eucerin، Polysporin یا وازلین چرب کنید.

حتماً کمربند ایمنی خود را در خودرو ببندید، این کار باعث کاهش خطر آسیب دیدگی صورت در تصادفات احتمالی می شود.

هنگام انجام ورزش هایی که احتمال آسیب و آسیب به صورت وجود دارد. از محافظ های مخصوص سر و صورت مانند لاکراس، کاراته و هاکی استفاده کنید.

از تنفس مواد شیمیایی تحریک کننده خودداری کنید.

پیشگیری از خونریزی بینی در تابستان

با اقداماتی می توان از خونریزی بینی جلوگیری کرد. برای جلوگیری از خونریزی بینی در تابستان نکات زیر را رعایت کنید:

در هوای گرم بیرون نروید. اگر مجبورید بیرون بروید، یک کلاه لبه پهن بپوشید و بینی خود را با دستمال یا پارچه نخی بپوشانید تا هوای داغ وارد بینی نشود.

اگر اتاق شما مرطوب است از دستگاه های تصفیه هوا یا کولرهای هوا استفاده کنید و همچنین از خشک شدن بینی خود جلوگیری کنید.

در هنگام سرماخوردگی از باد کردن بینی خودداری کنید.

اجتناب از الکل، تنباکو و نوشیدنی های گرم؛ زیرا سلول های خونی بینی شما را افزایش می دهند.

پس از خونریزی، خون در داخل بینی لخته می شود. بهتر است بینی خود را زمانی که خیس است تمیز کنید یا از یک دستمال مرطوب برای این منظور استفاده کنید.

آخرین کلمه

اگر خونریزی بینی مکرر دارید، بهتر است در مورد علل احتمالی آن و راه های پیشگیری از آن با پزشک خود مشورت کنید. پزشک احتمالا شما را به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع می دهد. اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، ممکن است نیاز به تنظیم مجدد دوز توسط متخصص داشته باشد.

اگر تجربه خونریزی طولانی و مکرر بینی دارید. با ما و سایر خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید. تمام سوالات شما عزیزان توسط پزشکان مجله دکتر پاسخ داده خواهد شد.

منبع:

webmd

بیمارستان مدیکور

خط سلامت

برچسب‌ها: محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست. اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا