چرا وقتی کیک درست میکنم پف نمی کند
دلیل بالا نیامدن کیک چیست؟ یکی از مواردی که خانم های خوش سلیقه و خوش سلیقه در پختن کیک خانگی با آن درگیر می شوند این است که کیک پف نمی کند! در واقع شما از دستور پخت کیک خانگی می پزی و شکل آن را می بینید، اما وقتی کیک شما شبیه کیک تصویر نیست، افسرده می شوید و به دنبال علت و راه حل می گردید. در این مقاله مواردی وجود دارد که به احتمال زیاد دلیل بالا نرفتن کیک خانگی شماست، با ما همراه باشید.
خمیر را به درستی داخل قالب بریزید
روش صحیح ریختن خمیر در قالب این است که از یک نقطه قالب شروع کنید و سعی کنید خمیر را به طور یکنواخت در تمام قالب بریزید. یعنی برای کیک های پفکی خمیر را وسط قالب نریزید و بعد با قاشق روی سطح قالب پهن کنید یا … چون وقتی تمام مایع را وسط قالب بریزید تراکم و فشار خمیر در این مرحله افزایش می یابد و حباب های هوایی که در داخل خمیر ایجاد می شود در اثر فشار خارج می شود و کیک پف نمی کند. از طرفی کیک شما را پف می کند. دلیل آن این است که حباب های هوای باقی مانده در وسط ظرف منبسط شده و فضای بیشتری را اشغال می کند، بنابراین کیک شما گنبدی می شود.
مشکل حرارتی فر؛ مخصوصاً در فرهای قدیمی
دمای فر باید دقیقاً با دمای ذکر شده در دستور کیک مطابقت داشته باشد. اگر فر شما به دلایلی مشکل داشت و دمای آن کمتر از مقدار ذکر شده در دستور کیک بود، کیک در زمان تعیین شده پخته نمی شود. پخته است و در واقع قبل از پختن کیک، در فر را باز می کنید و کیک را چک می کنید که باعث می شود حرارت از داخل فر خارج شود و پف کیک که هنوز درست نشده است به خواب می رود.
باز کردن فر در کمتر از دو سوم زمان پخت
اگر فر شما استاندارد است و مشکل حرارتی ندارد و دمای داخل آن دقیقاً مطابق با دمایی است که روی فر نشان داده شده است، هرگز فر را قبل از دو ساعت باز نکنید. -سوم زمان پخت انجام نده. به عنوان مثال برای کیک 40 دقیقه ای آماده، باز کردن در فر برای بررسی کیک باید قبل از دقیقه 27 انجام شود. حتی اگر بعد از 3 ربع پخت در فر را باز کنید تا پخت کیک را تست کنید، بهتر است. (یعنی بعد از دقیقه 30). بعد از این مدت می توانید در فر را باز کرده و با سیخ چوبی تمیز کیک را تست کنید. اگر سیخ چوبی بعد از بیرون آمدن از کیک تمیز است کیک شما آماده است اما اگر خمیر به سیخ چوبی چسبیده است باید به کیک زمان بدهید تا کاملا بپزد.
مقدار بیکینگ پودر؛ دلیل بالا نیامدن کیک
در تمامی دستورات پخت کیک میزان بکینگ پودر مورد نیاز بسته به نوع کیک تعریف شده است. یعنی اگر مقدار بیکینگ پودر کمتر از مقدار ذکر شده باشد، کیک پف مناسب و ثابتی نخواهد داشت و اگر بیشتر از مقدار ذکر شده باشد، طعم کیک را تغییر می دهد.
آرد کیک را طبق دستور ذکر شده در دستور کیک
مخلوط کنید.برای مخلوط کردن آرد کیک حتما به دستور نوشته شده پخت کیک دقت کنید. اگه میگه آرد رو بدون همزن مخلوط کنید حتما این کار رو انجام بدید! بنابراین برای کیک هایی که قرار است پف کنند، آرد را باید با لیسک یا قاشق خیلی آرام هم زد و مخلوط کرد.
جدا کردن زرده و سفیده کیک از یکدیگر
توجه داشته باشید که یکی از دلایل پف نکردن کیک همین است. زرده و سفیده تخم مرغ را حتما طبق روشی که در دستور کیک ذکر شده آماده کنید. با وجود اینکه می گوید نیازی به جدا کردن آنها نیست، زرده و سفیده را جدا نکنید.
مایه کیک را آماده کنید و بلافاصله داخل قالب بریزید و بپزید!
وقتی مایه کیک آماده شد مایه کیک را داخل قالب بریزید و در فر قرار دهید. بین تهیه خمیر کیک و گذاشتن قالب در فر و پخت کیک منتظر نمانید! فر را حتما از قبل گرم کنید و بعد از اینکه مخلوط آماده شده را به درستی داخل قالب ریختید، قالب را در فر آماده کرده و کیک را بپزید. اگر از این کار فاصله بگیرید کیک بالا نمی آید!
به نوع کیک دقت کنید
به نوع کیکی که می خواهید بپزید توجه کنید. فقط اگر نوع کیک مرطوب باشد، می توانید انتظار داشته باشید که کیک پف کند، در غیر این صورت ممکن است کیک شما یک نوع کیک مرطوب باشد که پف نمی کند. (به طور کلی کیک های اسفنجی پف می کنند.)
دلایل دیگر پف نکردن کیک
دلایل دیگر اینکه کیک بالا نمی آید
مقدار روغن مصرفی بسیار بالا بود.
بکینگ پودر استفاده شده کوچک یا قدیمی بود.
اندازه قالب در مقایسه با مایه کیک بزرگ بود.
کره یا تخم مرغ استفاده شده در کیک خیلی سرد بود.
مقدار مواد مخلوط یا خیلی کم یا خیلی بیشتر از حد معمول بود.
هنگام مخلوط کردن مواد، ترتیب افزودن آنها رعایت نمی شد.
بیایید در موج باز بخوانیم:
پخت کیک یکی از لذت بخش ترین سرگرمی های دنیاست. اما این شغل نیز مانند هر شغل دیگری به اصطلاح مشکلات خاص خود را دارد. به همین دلیل ممکن است هنگام پخت کیک با مشکلات مختلفی مواجه شویم، از بالا نیامدن کیک تا چسبیدن به قالب کیک و …. در این مقاله می خواهیم به برخی از مشکلات رایج در پخت کیک بپردازیم و ببینیم چگونه می توان آنها را حل کرد.
1- کیک را باد نکنید
مشکل: کیک من مثل پنکیک پف کرده و صاف نیست.
میتونم درستش کنم
اگر فراموش کرده اید که جوش شیرین اضافه کنید یا از بکینگ پودر استفاده نکرده اید، کاری نمی توانید انجام دهید. البته اگر کیک شما نرم و اسفنجی شد و زیاد پخته نشد، لازم نیست آن را دور بیندازید و خوردن آن بی خطر است. می توانید آن را به چند قسمت برش دهید و روی هر تکه را با باترکریم یا مایه باترکریم بپوشانید. هیچ کس متوجه نمی شود که کیک شما پف کرده نیست!
اما اگر هنوز کیک شما کاملاً پخته نشده است و مطمئن هستید که خمیر مایه را داخل آن ریخته اید، کیک را دوباره در فر قرار دهید و اجازه دهید مدت زمان بیشتری بپزد. دمای فر را چک کنید و مطمئن شوید که درست است، زیرا تنها مشکل ممکن است سرد بودن فر شما حتی از آنچه باید باشد.
دفعه بعد چیکار کنم؟
دفعه بعد، ریختن جوش شیرین را فراموش نکنید.
اگر دستور پخت کیک پیچیده است، دستور ساده تری مانند کیک اسفنجی شکلاتی را انتخاب کنید.
دقت کنید که اندازه قالب کیک درست باشد زیرا اگر خیلی بزرگ باشد مایع کیک به اندازه ای بالا نمی آید که قالب را پر کند.
مواد را بیش از حد مخلوط نکنید. وقتی مواد با هم ترکیب شدند، هم زدن را متوقف کنید و مایع کیک را در فر قرار دهید تا بپزد.
2- کیک را چرب کنید
مشکل: کیک من براق و چرب است.
میتونم درستش کنم
اگر کیک شما خوب پخته شده اما کمی چرب است، می توانید روی آن را با شکلات بپوشانید تا چربی کیک پنهان شود. اما اگر کیک پخته نشده و همه چیز خیس است، ممکن است چاره ای جز دور ریختن آن نداشته باشید.
دفعه بعد چیکار کنم؟
دقت کنید که مقدار کره ای که استفاده می کنید درست باشد.
مطمئن شوید که مواد به درستی مخلوط شده اند.
کره را زیاد بیرون از یخچال نگذارید چون شروع به عرق کردن و چرب شدن آن می کند و اگر به این حالت به مواد اضافه کنید طبیعتا همین مشکل را خواهید داشت.
کره را در دمای مناسب نگه دارید و دستور پخت کیک را دنبال کنید.
3- کیک را در قالب بچسبانید
مشکل: کیک من به قالب می چسبد و جدا نمی شود.
میتونم درستش کنم
نگران نباشید؛ حل این مشکل کار سختی نیست. به سادگی یک چاقوی تیز را دور لبه کیک، یعنی بین کیک و تابه بکشید. روی لبه ها و پشت قالب یک تکه کوچک بزنید. کمی صبر کنید و بگذارید کیک به همان حالت باقی بماند. وقتی کیک هنوز خیلی داغ است سعی نکنید کیک را از قالب خارج کنید. اجازه دهید کیک به مدت 15 دقیقه یا بیشتر در قالب استراحت کند.
برای قالب گیری کیک ابتدا دستکش های فر را بپوشید. با یک دست قالب را بگیرید و دست دیگرتان را روی کیک بگذارید. در همین حالت قالب را وارونه کنید و دور لبه ها ضربه بزنید تا کیک جدا شود و روی دستتان بیفتد. سمت راست کیک را به سمت بالا بچرخانید و آن را روی یک صفحه خنک کننده قرار دهید.
اگر کیک به یکباره از قالب بیرون نیامد و وقتی آن را بیرون می آورید تکه های آن بیرون نیامد، نگران نباشید. می توانید آن ها را تکه تکه کنید و با بستنی مخلوط کنید یا به عنوان لایه زیرین تریفل استفاده کنید یا حتی آن ها را له کنید و از آن ها کیک خوبی درست کنید.
دفعه بعد چیکار کنم؟
دفعه بعد که کیک میپزید، یادتان باشد که قالب کیک را قبل از ریختن مایع کیک در آن چرب کنید.
برای چرب کردن کیک از کره یا روغن استفاده کنید یا در عوض قالب کیک خود را با کاغذ روغنی بپوشانید تا کیک به آن نچسبد. هر دو روش از چسبیدن کیک جلوگیری می کند.
4- کیک را بسوزانید
مشکل: کیک من سوخته است.
میتونم درستش کنم
اگر کیک شما به معنای واقعی کلمه سوخته است، یعنی سیاه است، بهتر است با خوردن کیک سوخته، سلامت خود را به خطر نیندازید. اما اگر فقط قسمت بیرونی کیک کمی برشته شده اما داخل آن نرم است، می توانید قسمت بیرونی کیک را برش دهید.
یک چاقوی بزرگ بردارید و با استفاده از آن لایه بیرونی کیک را جدا کنید. بقیه کیک را با باترکریم یا باترکریم فراستینگ بپوشانید و طبق معمول تزئین کنید. هیچ کس متوجه تفاوت نخواهد شد!
دفعه بعد چیکار کنم؟
قبل از گذاشتن کیک از صحت و مناسب بودن دمایی که برای پخت کیک انتخاب کرده اید و همچنین دمای فر مطمئن شوید. چون اگر فر خیلی داغ باشد کیک خیلی زود می پزد و روی آن می سوزد.
اگر داخل کیک پخته نشده، اما رویه آن قهوه ای است، باید روی کیک را با فویل آلومینیومی یا کاغذ روغنی بپوشانید. با این کار داخل کیک پخته می شود نه بیرون.
مراقب کیک باشید و هر 5 تا 7 دقیقه یکبار آن را بررسی کنید تا تمام شود.
5- کیک را نپزید
مشکل: کیک من به اندازه ای که من بخواهم پخته می شود، اما هنوز اصلاً پخته نشده است.
میتونم درستش کنم
اگر کیک شما هنوز شروع به پخت نکرده است، دوباره آن را در فر قرار دهید و مطمئن شوید که فر روشن است و روی دمای مناسب تنظیم کنید.
اگر قسمت بیرونی کیک پخته بود اما داخل آن پخته نشد، آن را در فر برگردانید و روی آن را با فویل آلومینیومی محکم بپوشانید. فویل حرارت را حفظ می کند و به پختن داخل کیک کمک می کند. اجازه دهید کیک 10-15 دقیقه دیگر بپزد و در این مدت حتماً هر 5-7 دقیقه کیک را چک کنید تا مطمئن شوید که درست کار می کند.
ممکن است کیک از فر خیلی اشتها آور به نظر نرسد، پس بگذارید خنک شود و سپس اگر کیک برآمدگی داشت، می توانید روی آن ها را با کره بپوشانید.
دفعه بعد چیکار کنم؟
بررسی دمای فر بسیار مهم است. زیرا اگر دما خیلی کم باشد کیک پخته نمی شود و اگر زیاد باشد کیک می سوزد.
6- خشک کردن کیک
مشکل: وقتی کیک را از فر درآوردم دیدم خیلی خشک شده است.
میتونم درستش کنم
اگر کیک شما آنقدر خشک است که وقتی می خواهید قالب را از قالب خارج کنید خرد می شود، می توانید با خرده های آن کیک درست کنید. خرده های کیک را با کمی کره مخلوط کرده و به شکل توپ درآورید. اما اگر کیک شما فقط کمی خشک است و هنوز قابل خوردن است، می توانید روی آن را با یک لایه ضخیم از باترکریم یا مایه باترکریم بپوشانید و روی آن را با مواد مرطوب مانند کره یا شکلات بپوشانید.
دفعه بعد چیکار کنم؟
دقت کنید که مقدار آرد درست باشد. اگر زیاد آرد بریزید، مواد خیس آرد را جذب کرده و کیک شما خشک و شکننده می شود.
اگر مقدار کره یا تخم مرغ کافی نباشد کیک خشک می شود. پس حتما دستور کیک را دقیقا رعایت کنید و همیشه دمای فر را چک کنید.
7- وسط کیک بریزید
مشکل: وسط کیک من فرو رفته است.
میتونم درستش کنم
اگر وسط کیک شما روان است اما داخل آن کاملاً پخته شده است، کار زیادی نمی توانید در مورد آن انجام دهید. می توانید روی کیک را با کره بپوشانید تا فرورفتگی آن را پنهان کنید. اما اگر کیک شما کاملاً پخته نشده است، روی آن را با فویل بپوشانید و 5 تا 10 دقیقه دیگر بپزید. در طول این مدت، هر 10 دقیقه کیک را بررسی کنید تا ببینید آیا نیاز به پخت بیشتری دارد یا خیر. بعد از پخت، کیک شما احتمالا حالت عادی نخواهد داشت، بنابراین می توانید روی آن را با کره بپوشانید. هیچ کس متوجه تغییر شکل کیک نخواهد شد!
دفعه بعد چیکار کنم؟
به خصوص در ابتدای کار دقت کنید که در حین پخت کیک در فر باز نماند.
دمای فر را بررسی کنید و اگر این مشکل دوباره تکرار شد، دفعه بعد به جای یک قالب از دو قالب کیک استفاده کنید.
وقتی دو کیک اسفنجی شما آماده شد آنها را به شکل ساندویچ روی هم قرار دهید. با این کار دیگر فرورفتگی ها قابل مشاهده نخواهند بود.
8- کیک را یکنواخت باد نکنید
مشکل: یک طرف کیک من پف کرده و طرف دیگر آن پف کرده نیست.
میتونم درستش کنم
اگر کیک شما کاملاً پخته شده است، کاری نمی توانید انجام دهید جز اینکه طولانی ترین قسمت کیک را با چاقو بریده و آن را صاف کنید. پس از آن، می توانید روی کیک را با فوندانت یا باترکریم بپوشانید تا برش ها پنهان شود.
دفعه بعد چیکار کنم؟
دفعه بعد که آرد را به مواد خیس اضافه کردید، حتما خوب هم بزنید. اگر آرد به صورت یکنواخت مخلوط نشود، شکل کیک بعد از پخت یکنواخت نمی شود.
همچنین دمای فر را بررسی کنید؛ چون اگر فر خیلی داغ باشه این مشکل میتونه تاثیر داشته باشه یا اگه فر درست کار نکنه حرارت به صورت یکنواخت تو فر پخش نمیشه و کیک شکل درست نمیگیره.
9- کیک پفکی خواب آلود
سوال: وقتی کیک را از فر درآوردم پف کرده بود و سایزش خوب بود ولی بعد پفش افتاد و کوچکتر شد.
میتونم درستش کنم
اگر کیک شما پف کرده اما کاملا پخته و خوراکی به نظر می رسد، می توانید آن را بخورید. کیک شما ممکن است زیبا به نظر نرسد، اما مطمئنا طعم خوبی دارد. شما همچنین می توانید کیک خود را به مکعب های کوچک برش دهید و کیک های کوچک درست کنید.
دفعه بعد چیکار کنم؟
وقتی مایع کیک را در فر می گذارید، همیشه دقت کنید که مایع خیلی سرد نباشد. اگر بیشتر مواد کیک را در یخچال نگهداری می کنید، بهتر است قبل از مخلوط کردن یا پخت کیک، اجازه دهید به دمای اتاق برسند.
مخلوط کردن بیش از حد می تواند روی خمیر کیک نیز تأثیر بگذارد، بنابراین همزن برقی خود را روی سرعت یکنواخت تنظیم کنید و وقتی مواد با هم ترکیب شدند، هم زدن را متوقف کنید.
10-شکستن مواد کیک
مشکل: وقتی شروع به مخلوط کردن کره و شکر با تخم مرغ کردم، مواد ترک خورد.
میتونم درستش کنم
قبل از اینکه بیشتر ترک بخورد آرد را به مواد اضافه کنید. از یک قاشق چوبی یا همزن برقی برای مخلوط کردن مواد استفاده کنید تا مخلوط شوند. هرچه سریعتر کار کنید، بهتر می توانید ترکیب را نگه دارید و از ترک خوردن آن جلوگیری کنید.
دفعه بعد چیکار کنم؟
لازم نیست ابتدا شکر و کره را مخلوط کنید. می توانید همه مواد یعنی کره، شکر، آرد و تخم مرغ را اندازه کنید و در ظرفی بریزید و شروع به هم زدن کنید.