چرا وقتی یک توپ کم باد را جلوی نور خورشید قرار می دهیم باد می شود
پاسخ فصل 14 علم چهاردهم هشتم; در این مقاله پاسخ سوالات خود را امتحان کنید، فکر کنید، آزمایش کنید و فعالیت های صفحات 123، 124، 125، 126، 127، 128، 129، 130، 131، 132، 133، 134 و 135 درس را امتحان کنید. فصل چهاردهم نور و ویژگی های آن در کتاب علوم پایه هشتم دوره اول متوسطه مورد بحث قرار گرفت. با ما در بخش آموزش ماگرتا همراه باشید.
همچنین بخوانید: پاسخ فصل 13 علوم هشتم
جواب فصل ۱۴ چهاردهم علوم هشتم
جواب تست صفحه 123 فصل 14 علوم هشتم
هدف از آزمایش: ایجاد پرتو نور
مواد و ابزار: چراغ قوه، یک تکه مقوا، نوار چسب
روش اجرا
1- در مقوا دایره ای به اندازه 579879888888881. – فضایی به عرض یک تا دو میلی متر بر اساس شکل A روی مقوا ایجاد کنید.
3- مقوای شکاف دار را با نوار چسب روی دهانه چراغ قوه نصب کنید تا کاملا بپوشاند.
4- در مکانی نسبتا تاریک چراغ قوه را روشن نگه دارید. لبه میز را همانطور که در شکل B نشان داده شده است و آن را روشن کنید. یک پرتو نور روی سطح میز شکل می گیرد.
پاسخ: این آزمون کاربردی است و سوالی برای پاسخگویی وجود ندارد.
پاسخ فعالیت صفحه 124 فصل چهاردهم علوم هشتم
آزمایشی را طراحی و انجام دهید تا نشان دهد نور در یک خط مستقیم حرکت می کند.
پاسخ:
هدف از آزمایش: نور در یک خط مستقیم ساطع می شود. از هر کدام از مقواها و همه آنها را در یک خط رو به روی هم قرار می دهیم. به طوری که سوراخ های کارتن ها روی یک خط مستقیم رو به روی هم قرار گیرند. اگر منبع (حفاظ نوری مانند لامپ) را در مقابل مقوای اول قرار دهیم، خواهیم دید که نور از سوراخ آخرین مقوا نیز عبور می کند. اگر یکی از جعبه ها را جابه جا کنیم، نور دیگر نمی گذرد و استنباط می کنیم که نور به صورت مستقیم ساطع می شود.
پاسخ فعالیت صفحه 125 فصل 14 علوم 8
الف) چندین شیء مسطح مات را به طور جداگانه در مقابل یک لامپ یا شمع روشن نگه دارید و سایه ایجاد شده توسط هر یک را روی پرده (یا دیوار کلاس) که با صفحه شیء تراز شده است، یادداشت کنید. آیا شکل سایه هر جسم شبیه به خود جسم است؟ دلایل کافی برای پاسخ خود به کلاس ارائه کنید.
پاسخ: بله تقریباً همین طور است. اگر منبع نور را از خود جسم نزدیک یا دورتر کنیم، ابعاد آن تغییر می کند، اما شکل سایه مانند خود جسم است.
ب) به یک شمع یا لامپ روشن در پشت یک تکه مقوا، یک ورق تمیز شیشه و کاغذ پوست نگاه کنید و نتیجه را به کلاس گزارش دهید.
پاسخ: 1- نور از مقوا عبور نمی کند و سایه می سازد. (شیء مات)
2- نور از ورق شیشه عبور می کند. (شیء شفاف)
3- نور کمی از کاغذ می گذرد اما تصویر شمع و نور آن مشخص نیست. (بدنه شفاف)
به پاسخ، صفحه 126، فصل 14 علم هشتم توجه کنید
توضیح دهید که چگونه ایجاد سایه می تواند در اثر پراکندگی نور در یک خط مستقیم ایجاد شود.
پاسخ: از آنجایی که نور از جسم مات عبور نمی کند، اگر نور را به جسم مات بتابانیم، از نور عبوری و پشت جسم مات، صفحه تیره ای به نام سایه ایجاد می شود که انتشار سایه خط مستقیم را نشان می دهد. دو برابر.
به جواب صفحه 127 از فصل چهاردهم علم هشتم توجه کنید
با توجه به شکل 6 و 7 توضیح دهید که آیا افراد بیشتری خورشید گرفتگی را می بینند یا ماه گرفتگی؟
پاسخ: ماه گرفتگی را می بینیم. از آنجایی که زمین بزرگتر از ماه است، هنگامی که بین ماه و خورشید قرار می گیرد، منطقه سایه بزرگ تری را روی ماه تشکیل می دهد و حدود نیمی از ساکنان زمین که شب را سپری می کنند، ماه گرفتگی و مدت زمان آن را مشاهده خواهند کرد. یبوست قمری در این مناطق طولانی تر است.
پاسخ فعالیت صفحه 127 فصل 14 علوم هشتم
با استفاده از یک توپ تنیس روی میز (ماه)، یک کره جغرافیایی (زمین) و یک لامپ (خورشید)، یک آزمایش ساده برای نشان دادن پدیده کسوف طراحی و انجام دهید.
پاسخ: لامپ را در مرکز قرار دهید و دور آن دایره بکشید، کره را روی آن دایره قرار دهید و دایره های کوچکتری را دور آن بکشید. سپس توپ تنیس را در یک دایره کوچک قرار دهید. لامپ را روشن کنید و با حرکت کره توپ تنیس را به دور آن بچرخانید (حرکت دهید).
مشاهدات: در این چرخش، اگر ماه را بین زمین و خورشید (یک توپ تنیس بین لامپ و کره زمین) قرار دهیم تا در یک راستا قرار گیرند، سایه ماه روی زمین می افتد و خسوف رخ می دهد. اگر زمین بین ماه (توپ تنیس) و خورشید (لامپ) باشد، سایه زمین روی ماه می افتد و خسوف رخ می دهد.
پاسخ فعالیت صفحه 128 فصل چهاردهم علوم هشتم
در یک اتاق نسبتا تاریک، ابتدا نور چراغ قوه یا لیزر را به سطح آینه بتابانید، سپس به سطح دیوار، تفاوت بازتاب نور را از این دو سطح مقایسه کنید. این فعالیت را با استفاده از دو تکه کاغذ روغنی، یکی با سطح کاملا صاف و دیگری با سطح مچاله انجام دهید.
پاسخ: وقتی نور لیزر با چراغ قوه به سطح آینه می تابد به همین صورت منعکس می شود و ما می توانیم تصویر خود را ببینیم اما وقتی نور به سطح دیوار می تابد تصویری تشکیل نمی شود. هنگامی که نور به یک ورق آلومینیومی کاملاً صاف می تابد، نور به طور یکنواخت منعکس می شود و تصویر تقریباً واضحی را به ما نشان می دهد، اما وقتی نور به آلومینیوم کاملاً صاف می تابد، نور به طور یکنواخت منعکس می شود و یک تصویر تقریباً واضح به ما نشان داده می شود. می دهد، اما در تابش روی آلومینیوم با سطح چروکیده، نور نامنظمی منعکس می شود و هیچ تصویری دیده نمی شود.
پاسخ را امتحان کنید، صفحه 129، فصل 14، علم 8
هدف از آزمایش: مطالعه قانون انعکاس نور
مواد و ابزار: یک آینه تخت کوچک، یک مولد پرتو (مانند چراغ قوه یا یک مداد لیزر)، مقوا و یک نقاله
روش 757575999988 نقاله ای که روی آینه مقوایی دارید
2- نوار نقاله را عمود بر مقوا و مماس بر سطح صاف قرار دهید. در این شرایط زوایای تابش (زاویه A) و انعکاس (زاویه B) را با هم مقایسه کنید. آیا این دو زاویه با هم برابرند؟
پاسخ: پرتو نور را با زاویه 15 درجه می تابانیم، مشاهده می کنیم که پرتو بازتاب شده با همان زاویه برمی گردد.
4- آزمایش را برای چندین زاویه تابش دیگر (مثلاً 10، 20، 30، 45 و 60 درجه) تکرار کنید و نتیجه را در گروه خود مطرح کنید.
*زاویهی تابش (A)زاویه بازتاب (B)۱۱۰۱۰۲۲۰۲۰۳۳۰۳۰۵۴۵۴۵
نتیجه گیری: بر اساس قانون بازتاب نور، زاویه تابش و زاویه بازتاب در تمام سطوح برابر است.
پاسخ خود را بررسی کنید صفحه 130 فصل 14 علم هشتم
در هر یک از شکل های زیر یک پرتو نور نشان داده شده است که بر روی سطح یک آینه تخت تابش می شود. با توجه به قانون بازتاب نور، پرتو بازتاب شده هر آینه را رسم کنید.
پاسخ: بر اساس قانون بازتاب نور، زاویه تابش همیشه برابر با زاویه بازتاب است. i=r
پاسخ فعالیت صفحه 131 فصل چهاردهم علوم هشتم
الف) آزمایشی را طراحی و اجرا کنید که بتوان با استفاده از آن نشان داد که فاصله جسم تا آینه تخت برابر با فاصله تصویر تا آینه است.
پاسخ: میتوانیم جسمی را در فاصلهای از شیشه شفاف قرار دهیم و آن را روشن کنیم. شمع دیگری را در همان فاصله اما در خلاف جهت آینه می گذاریم و خاموش می کنیم. با قرار دادن شمع در مقابل خود می بینیم که اندازه جسم برابر با تصویر است.
ب) برای دیدن اجسامی که پشت مانع هستند از وسیله ای به نام پارابین یا پریسکوپ استفاده می شود. شکل مقابل طرح ساده یک سهمی متشکل از دو آینه صفحه موازی با یکدیگر را نشان می دهد. پس از چند بار بازتاب، پرتوهای نور به چشم ناظر می رسد؟ یکی از موارد مصرف پارابن را نام ببرید.
پاسخ: بله، پرتوهای نور به چشم ما می رسد و از کاربردهای آن در زیردریایی ها و ترانشه های رصدی می توان نام برد.
پاسخ را در صفحات 132 و 133 فصل چهاردهم علم هشتم امتحان کنید.
هدف از آزمایش: پیدا کردن کانون ذره بین
مواد و ابزار: یک ذره بین و یک تکه مقوا یا یک ورق کاغذ تا زمانی که یک نقطه روشن روی آن ببینید. در این حالت تصویر واقعی خورشید بر روی سطح کاغذ و در کانون آینه شکل می گیرد.
توجه: اگر می خواهید این آزمایش را در کلاس انجام دهید، می توانید آزمایش را مطابق شکل انجام دهید. صفحه را طوری حرکت دهید که تصویر واضحی از جسم دور روی آن شکل بگیرد. در این صورت می توان گفت که تصویر واقعی با تقریب خوبی به کانون آینه شکل می گیرد.
نتیجه مشاهدات: هرگاه جسمی در فاصله بی نهایت (مثل خورشید) قرار گیرد، در این حالت پرتوهایی که به آینه مقعر جسم می رسند تقریباً موازی هستند و تصویر واقعی را روی کانون تشکیل می دهند، کوچکتر از جسم و وارونه
پاسخ را امتحان کنید، صفحه 134، فصل 14، علم 8
هدف از آزمایش: ایجاد تصویر واقعی در آینه
مواد و ابزار: آینه، شمع، پرده
روش اجرا
1 – شمع روشن را بین آینه و شمع روشن قرار دهید تا شمع را بین آینه و پرده ببندید5798 که می توانید تصویر مجازی شمع را در آینه ببینید. در این شرایط شمع در فاصله کانونی آینه
3 قرار دارد- حالا شمع را به آرامی از آینه دور کرده و به پرده نزدیک کنید. شمع را طوری حرکت دهید که تصویر واضحی از آن روی صفحه ایجاد شود. تصویری که روی صفحه دیده می شود تصویر واقعی نام دارد
4- مشخصات تصویر را نسبت به جسم بنویسید.
پاسخ: در ابتدا اندازه تصویری که می بینیم بزرگتر از جسم است. اما هر چه جسم به آینه نزدیکتر باشد، تصویر آن کوچکتر می شود.
نتیجه گیری: وقتی جسم بعد از نقطه کانونی آینه مقعر باشد، تصویر واقعی بزرگتر و وارونه تشکیل می شود.
پاسخ فعالیت صفحه 134 فصل 14 علوم هشتم
آینه کوجی را جلوی صورت خود بگیرید و به آرامی آن را به صورت خود نزدیک کنید. با توجه به ویژگی های تصویر تشکیل شده در آینه، عبارت زیر را کامل کنید.
تصویر در آینه های کوج همیشه کوچکتر از جسم، مجازی و مستقیم است.
به پاسخ، صفحه 135، فصل 14 علم هشتم توجه کنید
آینه کوج اغلب در وسایل نقلیه استفاده می شود. همچنین از چنین آینه هایی در فروشگاه های بزرگ و پیچ های تیز در جاده ها استفاده می شود. به نظر شما چه ویژگی آینه های کوج آن ها را در این موارد مفید می کند؟ میدان دید وسیع آینه کوج در این موارد استفاده می شود.
پاسخ: در ابتدا اندازه تصویری که می بینیم بزرگتر از جسم است. اما هر چه جسم به آینه نزدیکتر باشد. این ویژگی در پیچ ها بسیار کاربردی است، از آینه های کوج استفاده می شود.
همچنین بخوانید: پاسخ فعالیت های فصل 12 علم هشتم
توجه: دانش آموزان عزیز اگر می خواهید به راحتی به پاسخ فعالیت های کتاب علوم هشتم دسترسی پیدا کنید کافیست پاسخ فصل مورد نظر را با عبارت مگرتا در گوگل جستجو کنید.
در این مقاله به سوالات تستی پاسخ دهید و فعالیت های فصل 14 کتاب علوم 8 را به طور کامل مرور کنید، شما دانش آموزان عزیز می توانید نظرات خود را در قسمت نظرات با دیگران در میان بگذارید.
با در نظر گرفتن این تغییر زاویه، زمانی که زمین به دور خورشید می چرخد، نیمی از آن به سمت خورشید متمایل شده است و نیم دیگر بر عکس آن است.
در این صورت نور خورشید تقریباً عمود بر نصف کره زمین می تابد و انرژی بیشتری را به این قسمت می رساند و در این نیمکره فصل تابستان است به همین ترتیب نور خورشید انرژی کمتری به این نیمکره دیگر می آورد. بنابراین آنجا زمستان است.
پس همانطور که اشاره کردیم انحراف محور زمین باعث ایجاد فصول می شود و فصول نیز تغییرات دمایی را به دنبال دارد که باعث تغییرات آب و هوایی می شود.
طول روز مدت زمانی است که نور خورشید به زمین می تابد، حال اگر خورشید نور بیشتری به زمین بتابد طول روز افزایش می یابد و افزایش و کاهش طول روز نیز متناسب با فصول است.
یعنی در تابستان چون نیمی از کره زمین به سمت خورشید متمایل است، بیشتر این نیمکره نور خورشید را دریافت می کند و طول روزها زیاد می شود، در حالی که در نیمکره دیگر زمستان است.
فصل ها چطوره؟
زمین از دو نیم کره شمالی و نیم کره جنوبی تشکیل شده و محور زمین نیز به صورت خط فرضی از وسط زمین می گذرد و آن را به دو نیم تقسیم می کند، زمین حول این محور می چرخد و به همین دلیل است که شب و روز به وجود می آید. خیلی ها فکر می کنند که زمین در تابستان به خورشید نزدیک تر است و به همین دلیل هوا در این فصل گرم تر است، همچنین در زمستان زمین از خورشید دورتر است و بنابراین این فصل سردتر است، ولی این فکر اصلا درست نیست.
چون مدار زمین یک دایره کامل نیست و به همین دلیل است که زمین در برخی از زمان های سال به خورشید نزدیکتر است، اما همانطور که گفتیم دلیل گرمتر شدن هوا این نیست. یا سردتر
زیرا در نیمکره شمالی زمانی که زمین در نزدیکترین فاصله خود از خورشید قرار دارد زمستان است و در همان منطقه زمانی که زمین در دورترین فاصله خود از خورشید قرار دارد تابستان است. بنابراین تغییر فاصله زمین و خورشید در طول سال تفاوتی در آب و هوا ایجاد نمی کند.
همانطور که زمین به دور خورشید می چرخد، نوک پیکان محور کج شده آن همیشه در یک جهت قرار می گیرد، بنابراین در طول سال نقاط مختلف زمین نور مستقیم خورشید را دریافت می کنند، محور زمین همانطور که زمین به دور خورشید حرکت می کند. و این محور حدود 23.5 درجه شیب دارد.
جالب است بدانید که این شیب همیشه ثابت است و زمین همیشه به یک شکل در فضا قرار می گیرد، این شیب باعث می شود نقطه خاصی از زمین در فصول مختلف سال به طور متفاوتی در معرض نور خورشید قرار گیرد.
هنگامی که در نیمکره شمالی تابستان است، قسمت بالایی محور (قطب شمال) در معرض نور خورشید بیشتری قرار می گیرد و پرتوهای خورشید مستقیماً به نیمکره شمالی می تابد.
در این مدت در نیمکره جنوبی زمستان است و قطب جنوب (قسمت جنوبی محور زمین) از تابش خورشید دور است و پرتوهای خورشید به این نیمکره می تابد.
علت پیدایش فصول مختلف
زمین سالی یک بار به دور خورشید می چرخد. و این چهار فصل را ایجاد می کند و طول شب ها و روزها در هر فصل متفاوت است. این تفاوت ناشی از کج شدن محور زمین است (محور زمین خطی خیالی است که قطب شمال و جنوب را به هم متصل می کند).
کره زمین در طول شبانه روز یک بار حول محور خویش می گردد و علاوه بر آن زمین سالانه یکبار به دور خورشید می گردد اما محور زمین عمود بر روی مداری که به دور خورشید می پیماید قرار ندارد، بلکه نسبت به آن مایل است که همین مسئله سبب به وجود آمدن فصول مختلف بر روی کره زمین می شود.
در طول فصل تابستان، نیمکره شمالی زمین (قاره های آسیا و اروپا در نیمکره شمالی زمین قرار دارند) به سمت خورشید متمایل می شود، بنابراین ساکنان نیمکره شمالی آفتاب زیاد، روزهای طولانی و بسیار زیاد دارند. دمای بالای هوا
شش ماه بعد، در طول فصل زمستان، نیمکره شمالی از خورشید دور شده و به بیرون متمایل می شود. در این حالت روزها کوتاهتر و دما کاهش می یابد، بنابراین وقتی در نیمکره شمالی تابستان است، در نیمکره جنوبی تابستان است. نیمکره زمین زمستانی
خواهد بود
دانستنی های مهم درس چهارم کتاب علوم سال دوم
حرکت انتقالی چیست؟
حرکت انتقالی از چرخش زمین به دور خورشید حاصل می شود، مدت آن 365 روز یا یک سال است و این حرکت زمین باعث بوجود آمدن چهار فصل می شود.
حرکت سالانه زمین به دور خورشید در مداری بیضی شکل در زمان متوسط 365 روز و 5 ساعت و 48 دقیقه و 45 ثانیه صورت می گیرد.
زاویه آفتاب
برخی از پرتوهای خورشید که به زمین می رسد با یکدیگر موازی هستند اما به دلیل کروی بودن زمین به نقاط مختلف آن با زوایای مختلف می تابد که از صفر تا 90 درجه متغیر است.
بسیاری از آزمایشها نشان میدهند که وقتی نور به صورت عمودی میتابد، انرژی بیشتری به سطح زمین میرسد و وقتی به طور اریب به زمین برخورد میکند، انرژی کمتری به سطح زمین میرسد، زیرا مساحت بیشتری باید پوشش داده شود. و به همین دلیل است که زمین در نواحی استوایی انرژی بیشتری از خورشید دریافت می کند و انرژی کمتری در قطب ها به زمین می رسد.
باد چگونه تشکیل می شود؟
وقتی خورشید زمین را گرم می کند هوای گرم اطراف به طرف بالا می روند و هوای سردجای آن را می گیرند و باد به وجود می آید.
از آنجایی که نور و گرمای زمین توسط خورشید تامین می شود، اختلاف زاویه تابش خورشید به زمین باعث می شود زمین به طور ناهموار گرم شود، زیرا نور خورشید در زمستان به صورت مایل و در تابستان تقریباً به صورت عمودی به زمین می تابد.
اختلاف دمای هوا باعث ایجاد باد می شود، وقتی هوا گرم است بالا می رود و هوای سرد جای آن را می گیرد. باد از این حرکت هوا ایجاد می شود.
باد صورت زمین را تغییر می دهد و چیزهای سبک مانند گرد و غبار و دانه های شن را به حرکت در می آورد. هنگامی که سرعت باد کاهش می یابد، ذرات تجمع می یابند و تپه های شنی تشکیل می شوند.
باد یکی از عواملی است که چهره زمین را تغییر می دهد، به ویژه در نواحی خشک و کویری، در بیابان ها بارش کم و پوشش گیاهی پراکنده و محدود است. به همین دلیل، سطح زمین بیشتر مستعد فرسایش بادی است، اما بیابان ها تنها منطقه فعالیت باد نیستند.
بادگیر: جهت باد را با بادگیر تشخیص می دهیم
بادسنج: سرعت باد با بادسنج اندازه گیری می شود.
مردم چگونه از باد استفاده می کنند؟
– تولید برق.
– برای خشک کردن لباس ها.
– حرکت قایق ها و کشتی های بادبانی برای حمل و نقل.
– چرخاندن چرخ آسیاب های لادی برای آرد کردن گندم.
فصل ها چگونه ایجاد می شوند
اگر محور زمین، نسبت به صفحهٔ مدار گردش زمین به دور خورشید عمود بود، فصل ها به وجود نمی آمدند و هر نقطه همیشه یک نوع آب و هوا داشت.در نتیجه در مواقع معینی از سال، قطب شمال رو به سوی خورشید و در مواقع دیگری قطب جنوب رو به سوی خورشید قرار می گیرد، انحراف محور زمین همچنین سبب می شود که طول روز و شب در اوقات مختلف سال متفاوت باشد.
سوالات کتاب علوم سال دوم درس چهارم
فصل ها چگونه به وجود می آیند؟
– با گردش زمین به دور خورشید.
چگونه باد در سطح زمین ایجاد می شود؟
– وقتی خورشید زمین را گرم می کند هوای گرم اطراف آن طلوع می کند و هوای سرد را به خود می برد و باد ایجاد می شود.
باد چه تغییراتی روی زمین ایجاد می کند؟
– تپه های ماسه ای ایجاد می کنند. ذرات گرد و غبار را پراکنده کنید.
چرا از باد استفاده می کنیم؟
– خشک کردن لباس- حرکت قایق بادبانی- حرکت ابرها- تمیز کردن و خنک کردن هوا- تولید برق و…
تفاوت بین طوفان و باد چیست؟
– باد شدید را طوفان و باد ملایم را نسیم می گویند.
چرا در زمستان با وجود آفتاب سرد است؟
– چون در زمستان خورشید به صورت مایل می تابد و گرمای کمتری به زمین می رسد.
تابستان چگونه می گذرد؟
– وقتی زمین طوری قرار گیرد که خورشید مستقیم بتابد تابستان فرا می رسد.
– پره هوا چیست؟
یک ابزار اندازه گیری جهت باد است.
بادسنج چیست؟
– دستگاهی است برای اندازه گیری سرعت و قدرت باد.
موج چگونه پدید می آید
– هرگاه باد در سطح دریا می وزد توده ای حرکت می کند و موجی پدید می آید.
چقدر طول می کشد تا زمین به دور خورشید بچرخد؟
– یک سال
از خسارت باد شدید بگویید؟
– برافراشتن گرد و غبار، شکستن در و پنجره، جابجایی اجسام سبک، پرتاب زباله و برگ در خیابان، شکستن شاخه درختان و ….
در زمستان خورشید مانند تابستان در آسمان قابل مشاهده است، پس چرا زمین در زمستان سرد است؟
چه زمانی یک مکان گرمتر می شود؟
– زمانی که نور خورشید مستقیماً به مکانی می تابد.
چه زمانی یک مکان خنک تر می شود؟
– هنگامی که نور خورشید به صورت مایل به مکانی می تابد.
باد چه چیزهایی را می تواند حرکت دهد؟
– باد می تواند اجسام سبک مانند گرد و غبار و دانه های شن را جابجا کند.
باد چه زمانی ذرات منتقل شده را روی زمین می گذارد؟
– وقتی سرعت باد کم می شود.
چه چیزی تپه های شنی را ایجاد می کند؟
– باد
تشکیل تپه های شنی توسط باد چه آسیب هایی به مردم وارد می کند؟
– گاهی این تپهها جادهها یا زمینهای کشاورزی و حتی روستاها را میپوشاند و به مردم خسارت وارد میکند.
نحوه جلوگیری از جابجایی زمین
– با کاشت گیاهان مناسب
باد بیابان ها را بیشتر تغییر می دهد یا جنگل ها؟
– بیابانها
چرا از باد استفاده می کنیم؟
– تولید برق، حرکت قایق های بادی، خشک کردن لباس های خیس و…
نور مستقیم گرمای بیشتری دارد یا نور مایل؟
– نور مستقیم
چه چیزی باعث به وجود آمدن فصل ها می شود؟
– حرکت زمین به دور خورشید
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران حوزه رسانه بازنشر می شود و محتوای آن الزاما مورد تایید تبیان نمی باشد.