چرا پزشکان در اتاق عمل لباس سبز می پوشند
چرا رنگ لباس پزشکان در اتاق عمل سبز است؟ این سوالی است که ممکن است برای هر یک از ما ایجاد شود. اما همه چیز در علم پزشکی بر اساس قوانین و مقررات خاصی است که مردم عادی از آن غافل هستند. در گذشته جراحان لباس سفید می پوشیدند که رنگی خالص است.
اما طبق مقالهای در یکی از شمارههای پرستار جراحی امروز در سال ۱۸۹۸، در آغاز قرن بیستم، یک پزشک مشهور رنگ لباسهای خود را به سبز تغییر داد، زیرا فکر میکرد این رنگ برای چشم جراح راحتتر است. . اگرچه تأیید این ایده که روپوشهای سبز به این دلیل محبوب شدهاند دشوار است، اما رنگ سبز ممکن است به ویژه مناسب باشد زیرا به پزشک کمک میکند در اتاق عمل بهتر ببیند، زیرا قرمز را متضاد یا کامل میکند.
رنگ سبز به دو دلیل به پزشکان کمک می کند که بهتر ببینند.
اول، نگاه کردن به رنگ آبی یا سبز می تواند دید پزشک را نسبت به اجسام قرمز، از جمله روده های خونی، افزایش دهد. مغز رنگ ها را در ارتباط با یکدیگر تفسیر می کند. اگر جراح به چیزی قرمز یا صورتی خیره شود، حساسیت خود را از دست می دهد. در واقع پیامهای مربوط به رنگ قرمز در مغز محو میشوند که میتواند مانع از مشاهده صحیح تفاوتهای رنگی ظریف اعضای بدن توسط پزشک شود. نگاه کردن به چیزی سبز رنگ می تواند چشم ها را نسبت به تغییرات قرمز حساس تر کند.
ثانیاً، چنین تمرکز شدید و مداوم روی رنگهای قرمز میتواند باعث ایجاد توهمات بینایی سبز در سطوح سفید شود و حواس جراح را پرت کند. اگر نگاه جراح از بافت قرمز بدن به چیزی سفید مانند ملحفه یا لباس سفید متخصص بیهوشی تغییر کند، این ارواح سبز رنگ می توانند ظاهر شوند.
یک شبح سبز از روده قرمز بیمار ممکن است در پس زمینه سفید ظاهر شود. به هر کجا که جراح نگاه می کند، این تصویر آزاردهنده دید او را دنبال می کند، مانند نقاط شناور نوری که پس از فلاش دوربین جلوی چشمان شما ظاهر می شوند.
توهم عوارض جانبی این پدیده به این دلیل رخ می دهد که نور سفید شامل تمام رنگ های رنگین کمان از جمله سبز و قرمز است. اما همانطور که در بالا ذکر شد، بینایی جراح حساسیت خود را به رنگ قرمز از دست داده است، بنابراین مغز پیام های دریافتی را به رنگ سبز تفسیر می کند.
اما اگر دکتر به جای سفید به بافت سبز یا آبی نگاه کند، آن ارواح سبز با رنگ سبز ترکیب می شوند و حواس او را پرت نمی کنند. بنابراین به نظر می رسد که سبز بهترین رنگ برای پزشکان باشد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، آیا تا به حال به این موضوع دقت کرده اید که چرا جراحان معمولاً برای اتاق عمل لباس سبز یا آبی می پوشند؟ شاید این موضوع برای شما بی اهمیت به نظر برسد، اما جالب است بدانید که این سوال تاثیر زیادی در موفقیت جراحی دارد و حقیقتی در آن نهفته است که در این قسمت به آن می پردازیم.
لباس فرم جراحان و اتاق های عمل در گذشته
در گذشته، یعنی از سال 1918; جراحان برای اتاق عمل لباس تک رنگ نداشتند. از سال 1918 به دلیل شیوع آنفلوآنزا و افزایش بیماری های عفونی، ماسک های جراحی، دستکش، روپوش و کلاه برای اتاق عمل ساخته شد. کمی بعد جراحان در اتاق عمل لباس سفید پوشیدند که نشان از پاکیزگی داشت.
در اوایل قرن بیستم، جراحان با روپوش سفید جراحی خود مشکل داشتند. مشکل این بود که در حین عمل باید مدت زیادی داخل بدن افراد را نگاه می کردند و چیزهای رنگی مانند خون را در داخل می دیدند و وقتی به یکدیگر از این چیزهای تیره و رنگی نگاه می کردند، دیدشان مختل می شد، زیرا کنتراست رنگ های تیره و روشن بسیار بالا بود. درست مثل زمانی که بعد از مدت ها از خانه بیرون می روید و نور خورشید را می بینید که از برف منعکس می شود.
دلیل رنگ سبز و آبی لباس جراحان
کم کم پزشکان متوجه شدند که در حین عمل به دلیل لباس های سفید بلندی که می پوشیدند سردرد دارند. در سال 1914 در اتاق عمل رنگ سفید را به رنگ سبز تغییر دادند و معتقد بودند که برای چشمانشان بهتر است. در نهایت، تمام جراحان در سراسر جهان از سفید به آبی یا سبز تغییر رنگ دادند.
چرا سبز و آبی؟
حال سوالی که پیش می آید این است که چرا رنگ های سبز و آبی را انتخاب کردند و رنگ های رنگارنگ دیگری مانند بنفش یا زرد را انتخاب نکردند؟ حقیقت این است که سبز و آبی رنگ های متضاد قرمز در طیف بینایی و نور هستند. جراح در طول عمل همیشه روی رنگ های قرمز تمرکز می کند.
رنگ سبز به پزشک و جراح کمک می کند تا محیط اتاق عمل را بهتر ببیند زیرا دقیقا برعکس رنگ قرمز است. به همین دلیل رنگهای سبز و آبی نه تنها به بهبود دقت و بینایی جراحان کمک میکند، بلکه حساسیت کمتری را برای چشمهای آنها ایجاد میکند که باعث افزایش دقت و توجه جراحان میشود و باعث میشود که جراحان کمتر دچار خطا شوند.
دلیل دیگر این امر این است که رنگ سبز کمتر مزاحم است. اگر جراح به قسمتهای آغشته به خون بدن به سمت پتوی سفید نگاه کند، توهم رنگی با زمینههای مختلف سفید را تجربه میکند، اما در مورد پتو سبز اینطور نیست.
دلیل آن این است که رنگ شفاف یا سفید شامل تمام رنگ های رنگین کمان در داخل است و رنگ های سبز و قرمز نیز در آن گنجانده شده است و همین رنگ قرمز چشم را خسته می کند اما اگر از رنگ سبز استفاده می کنید پس سیگنال های مغزی فقط سبز می بینند و همه چیز مکمل خواهند بود.
منبع: نمناک
انتهای پیام/