چرا چای به رنگ نمی دهد
چای یکی از نوشیدنی های مورد علاقه افراد بی شماری در سراسر جهان است. چای یک نوشیدنی معطر است که از گیاه چای به دست می آید و جایگاه مهمی در فرهنگ و سنت شرق آسیا دارد. برای چندین قرن، این محصول محبوب در شرق آسیا ساخته و به اروپا و آمریکا ارسال می شد.
اولین شواهد نوشیدن چای در طول تاریخ به قرن سوم قبل از میلاد در چین برمی گردد. اما بسیاری بر این باورند که این دمنوش گیاهی معطر بسیار قبل از آن زمان شناخته شده و مورد استفاده بوده است.
چای نوعی نوشیدنی معطر است که با افزودن آب جوش به برگ های خشک شده چای در قوری درست می شود. روش دیگر استفاده از این چای کیسه ای است. عطر و ترکیبات برگ چای وارد آب در حال جوش می شود و چای دم می کند. پس از خیساندن، بهتر است برگ های چای را از قوری جدا کنید. چای خشک از گیاهی به نام Camellia Sinensis به دست می آید.
چای چیزی فراتر از یک نوشیدنی است. نوشیدن چای یک تجربه مشترک بین اعضای خانواده است و در بسیاری از مراسم سنتی در کشورهای شرق آسیا مورد استفاده قرار می گیرد. چای استعاره ای از اوقات فراغت و آرامش است.
گیاه کاملیا سیننسیس
تقریبا تمام انواع چای موجود از این گیاه به دست می آید. نام علمی این گیاه “Camellia Sinensis” است. این گیاه از دسته گیاهانی است که با نام کاملیا شناخته می شوند.
چای فقط از برگ های خاصی از این گیاه به دست می آید. تعداد بسیار کمی از برگ های این گیاهان برای تولید چای مناسب هستند. بیشتر برگ ها و جوانه های بالایی برای تولید چای استفاده می شود. گیاه سیننسیس به طور طبیعی تا ارتفاع سه متری رشد می کند. برای دسترسی به برگ های تازه جوانه زده که هر بار چیده می شوند، گیاه را طوری نگه می دارند که همیشه در ارتفاع حدود یک و نیم متری باشد.
Camellia sinensis در تمام فصول سال در صورتی که در محیط گرم و مرطوب قرار گیرد رشد می کند و رشد می کند. به اصطلاح گیاه همیشه سبز. خاستگاه این گیاه شرق آسیاست اما گاهی در سایر نقاط دنیا نیز می روید.
حدود سه میلیارد نفر در جهان چای می نوشند. چای در 62 کشور تولید می شود و بازار مصرف چای در 160 کشور جهان وجود دارد. در بیشتر نقاط جهان از چای به صورت کیسه ای استفاده می شود.
گیاه سیننسیس برای رشد بهتر مانند بسیاری از گیاهان دیگر به خاک غنی و سبک نیاز دارد. در مناطق نزدیک به خط استوا به دلیل شرایط آب و هوایی خاص، این گیاه بهتر از سایر مناطق جهان رشد می کند.
ترکیباتی که در انواع مختلف چای یافت می شود
با توجه به نوع فرآوری انواع چای، مواد تشکیل دهنده آنها متفاوت است. چای به شکل برگ های خام حاوی موادی است که در آب نامحلول هستند. پلی ساکاریدها، پروتئین ها برخی از انواع مواد موجود در چای هستند.
در مقایسه با بسیاری از نوشیدنی های موجود، چای یک نوشیدنی بسیار طبیعی و سالم به حساب می آید. این نوشیدنی حاوی نمک، چربی و کالری نیست. حدود 450 نوع ترکیب آلی در چای وجود دارد.
چای با روغن های ضروری برای بدن
مهم ترین ترکیب مفید چای روغن های طبیعی است که حدود 20 درصد برگ ها را تشکیل می دهند. این روغن ها مسئول طعم و عطر خاص چای هستند. حدود 100 ترکیب طعم دهنده در چای سبز و حدود 550 ترکیب طعم دهنده در چای سیاه وجود دارد.
پلی فنل
ممکن است در مورد فواید و اثرات مثبت چای بر بدن شنیده باشید. در چای سیاه ماده ای به نام تفلاوین وجود دارد. این گروه از ترکیبات شیمیایی پلی فنول نامیده می شود و یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است. نوشیدن چای با این آنتی اکسیدان ها بدن را تقویت می کند. این مواد 30 درصد از محتوای برگ های خام را تشکیل می دهند.
پلی فنول ها عامل تلخی چای هستند. طعم ترش چای به خاطر همین مواد است.
مواد مغذی
در چای مواد مغذی زیادی وجود دارد، اگرچه مقدار آنها کمتر از عناصر ذکر شده است. 15 ماده معدنی معدنی، ویتامین های مختلف و اسیدهای آمینه در چای وجود دارد. حدود 70 درصد مواد معدنی موجود در چای را آمینو اسیدها تشکیل می دهند. چای سبز دارای بیشترین میزان آمینو اسید است.
آنزیم
تجزیه آنزیم ها در فرآیند اکسیداسیون رنگ برگ ها را به سیاهی تغییر می دهد. برگ ها در محل مخصوصی غده ای می شوند که سلول های باز گیاه را می شکند. این باعث افزایش عطر چای می شود.
در طی اکسیداسیون دو نوع ماده بسیار مفید در چای تشکیل می شود. پلی فنل اکسیداز و پلی فنل ایجاد شده از واکوئل های گیاهی.
در طول فرآیند لوله کشی، شکل و اندازه ورق ها تغییر می کند و به اندازه دلخواه می رسد. روش لوله کشی و اکسیداسیون به گونه ای است که اسانس گیاه حفظ می شود. طرز تهیه چای بسیار قدیمی است و در طول سالیان متمادی توسعه یافته است.
آلکالوئیدها
در چای کافئین وجود دارد. مقدار کافئین موجود در چای نصف قهوه است. کافئین یکی از انواع موادی است که در میان خانواده آلکالوئیدها مورد توجه قرار می گیرد. سه نوع آلکالوئید بسیار مفید در چای وجود دارد که در تحریک عضلات، مغز و سیستم عصبی بسیار موثر است. این مواد می توانند بر قلب، کلیه ها و سیستم تنفسی اثر تحریک کنندگی داشته باشند. کافئین، تئوفیلین و تئوبرومین سه آلکالوئید موثر موجود در چای هستند.
انواع چای
تقریباً 1500 طعم و ترکیب از کاملیا سیننسیس وجود دارد. این نوع چای ها به 5 دسته کلی تقسیم می شوند.
چای سیاه
برگ های این چای سیاه است و از آن چای خوش رنگ تری نسبت به سایر انواع چای دم می کنند. این نوع چای به طور گسترده در سراسر جهان مصرف می شود. این نوع چای معمولا در چای کیسه ای استفاده می شود. برگ های این چای کاملاً خشک و تیره است و به قهوه ای و سیاه متمایل است. دلیل تیره بودن این نوع چای اکسیداسیون بالاتری است که در طول فرآوری و تولید برگ های چای رخ می دهد.
در فرهنگ چای چینی، این چای به چای قرمز معروف است، زیرا وقتی با شیر مخلوط می شود، رنگی نزدیک به نارنجی و قرمز به خود می گیرد. نوعی چای سیاه به نام «لپسانگ سوچونگ» وجود دارد که طرز تهیه خاصی دارد و پس از دم کشیدن، عطر دود چوب خارج می شود که بسیار مطبوع است.
چای به معنای واقعی آن از گیاه سیننسیس تهیه می شود. چای سیاه به همین روش و از همان گیاه تولید می شود. برگهای سیننسیس را میچینند، خرد میکنند و رول میکنند، سپس در مکانی ذخیره میکنند تا اکسید شوند. در پایان این مرحله چای خشک شده و برای فروش بسته بندی می شود.
چای سیاه در انواع معطر و تک و در طعم ها و عطرهای مختلف تولید و عرضه می شود. فصل تولید چای یا موقعیت جغرافیایی نقش موثری در کیفیت، طعم و عطر آن دارد.
برخی از انواع معروف چای سیاه
چای سیاه آسام: طعم و عطری شبیه به گیاه جو دارد.
چای سیاه سیلان: طعمی شفاف و حالتی شکلاتی و تند دارد.
دارجلینگ: این چای نوعی چای سیاه ملایم است و طعمی میوه ای و گلی دارد.
ارل گری: چای سیاه با رایحه ترنج و مرکبات.
صبحانه انگلیسی: طعم آن بسیار شبیه به چای آسام و سیلان است.
لیچی و گلاب یکی دیگر از انواع چای با طعم گل و میوه هستند که این نوع دمنوش ها از ترکیب مواد معطر با چای تولید می شوند.
چای صبحانه ایرلندی: رنگ این چای قرمز است و بوی جو می دهد.
چای سیاه کیموم: طعم میوه ای شبیه آب انگور دارد.
چای سیاه کنیا: این چای رنگ تیره و طعم ترش دارد.
لپسانگ سوچونگ: این چای بعد از دم کردن بوی زغالی دارد که بسیار مطبوع است.
چای ماسالا: نوعی چای مخلوط با طعم هل، میخک و دانه فلفل است. خواص چای ماسالا بسیار زیاد است و برای سلامتی بسیار مفید است.
چای سیاه یوان: این چای از نوع شکلاتی، با رایحه ای مطبوع و گاهی تند است.
محققان روز به روز بیشتر به تحقیقات چای سیاه علاقه مند می شوند. مطالعات در مورد مزایای سلامتی چای زیر ادامه دارد:
سلامت قلب
اکسیدان ها را از بین ببرید
چای سبز
در تولید این نوع چای از برگ های کاملیا سیننسیس اکسیداسیون کمتری نسبت به چای سیاه استفاده می شود. بنابراین برگ های محصول تولید شده به رنگ سبز روشن است. به همین دلیل این نوع چای نسبت به چای سیاه آنتی اکسیدان و ویتامین بیشتری دارد و طعم آن کمتر از چای سیاه تلخ است.
دمنوش ها انواع مختلفی دارند که با روش ها و ابزارهای مختلفی تهیه می شوند. از جمله آنها می توان به چای ماچا و چای سنچا اشاره کرد.
چای ماچا یک چای سبز با کیفیت بسیار بالا است که به صورت پودر در بازار موجود است. این چای بخش مهمی از فرهنگ ژاپنی محسوب می شود و برای تولید آن از جوانه های کوچک چای استفاده می شود. این نوع چای فرآیند خاصی را طی می کند و در نهایت به صورت پودر استفاده می شود.
انواع مختلفی از چای سبز در بازار موجود است که طعم و عطر متفاوتی دارند. انواع مختلفی از چای سبز برای طعم دادن به رایحه های مختلف استفاده می شود. این چای به طور کلی طعم و عطری بین فندق و میوه با جلبک دریایی غالب دارد. این طیف از طعم چای سبز دلایل مختلفی دارد، از جمله موقعیت جغرافیایی که گیاه در آن رشد می کند و گونه دوم مورد استفاده برای تولید.
در ادامه به معرفی برخی از مهم ترین انواع چای سبز می پردازیم.
بیلوچان: این چای عمدتاً در چین استفاده می شود، رایحه ای قوی و علفی دارد. در برخی موارد طعم میوه ای دارد.
Genmaicha: در ژاپن استفاده می شود و نوعی چای سنچا است. برای بهبود طعم و عطر، ذرت و برنج پف کرده را به آن اضافه می کنند.
Gyokuro: این چای در ژاپن نیز استفاده می شود و طعمی شبیه جلبک دریایی دارد.
لوشان: این چای سبز به آرامی دم میشود و طعم و عطری شیرین و کرهای دارد.
لانگ جینگ: این چای دست ساز چینی است و طعمی آجیلی دارد.
ماچا: این چای نوعی چای سبز ژاپنی است و در سراسر جهان شهرت دارد. این چای طعمی تلخ و شیرین دارد.
سنچا: یکی از معروف ترین دمنوش های ژاپنی سنچا است که طعم علفی دارد و کمی تلخ است. تا حدودی طعم کاج و هندوانه را می توان در این چای حس کرد.
خواص چای سبز
تحقیقات علمی نشان می دهد که معتبرترین نوع چای است. مطالعات زیادی در مورد تغییرات شیمیایی که هنگام دم کردن چای سبز رخ می دهد، انجام شده است. این مطالعات خواص منحصر به فرد چای سبز را کشف کرده است که در نوع خود می تواند یک نوشیدنی بسیار مفید برای سلامتی باشد.
چای سبز به دلیل دارا بودن کافئین باعث ایجاد حس تازگی، بهبود تمرکز و هوشیاری می شود.
سلامت قلبی عروقی
تقویت بدن در برابر اکسیدان های ناشی از استرس
تقویت سلامت مغز
چای اولانگ
در چین به این چای اژدهای سیاه می گویند. خواص چای اولانگ بین چای سیاه و چای سبز است. در این چای به دلیل فرآیند خاص اکسیداسیون 80 درصدی، بیشتر آنتی اکسیدان ها از بین می روند. لازم به ذکر است که با هر بار دم کشیدن برگ های این نوع چای طعم و عطر متفاوتی به دست می آید.
این چای دارای اکسیداسیون قوی است و طعمی بین چای سیاه و چای سبز دارد. می توانید این چای را چند بار دم کنید. با دم کردن صحیح این چای، طعم عالی آن هر بار به وضوح از بین می رود.
چای اولانگ انواع مختلفی دارد که در زیر به شما معرفی می کنیم.
بایهائو: این چای طعم میوه ای دارد.
بائوژانگ یا پوچونگ: کمترین فرآوری روی این چای انجام می شود، بنابراین طعم و عطر بسیار قوی دارد.
Fengang: مزه علف و شیرین دارد.
تای گوان یین: طعمی میوه ای و شیرین دارد.
تانگ تینگ: این نوع چای طعم ملایم و آجیلی دارد.
فواید چای اولانگ برای بدن
این نوع چای حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله EGCG، تی فلاوین و دروبیگین است. این ترکیبات از بدن ما در برابر اکسیدان های مضری که در اثر استرس در بدن آزاد می شوند محافظت می کنند.
علاوه بر این، چای اولانگ به دلیل داشتن آنتی اکسیدان برای قلب و عروق خونی نیز مفید است.
چای اولانگ برای سلامت مغز و اعصاب بسیار مفید است.
چای سفید
طرز تهیه چای سفید نسبت به سایر انواع چای راحت تر است. این چای کمترین اکسیداسیون را دارد و از نظر طعم و عطر بسیار مطبوع است. گاهی از جریان هوای خشک برای خشک کردن این چای استفاده می شود. این نوع چای معمولاً برای تهیه چای های ترکیبی و میوه ای استفاده می شود. بهترین نوع چای سفید از جوانه های «سیننسیس» به دست می آید. به همین دلیل بهترین عطر چای و خوش طعم ترین طعم را در بین چای های به دست آمده از گیاه کاملیا سیننسیس دارد. بلافاصله پس از برداشت، برگ ها و جوانه های تازه رشد کرده بخار پز یا حرارت داده می شوند تا اکسیداسیون آنها متوقف شود و پس از آن برگ ها خشک می شوند.
روش فرآوری این نوع چای طعمی سبک و مطبوع به آن می دهد. چای سفید حاوی کافئین بیشتری نسبت به چای کاملیا سیننسیس است.
انواع مختلف چای سفید
بایهائو (سوزن نقره ای): چای متحرک کمیاب که فقط از جوانه تهیه می شود. طعمی شیرین و بوی خوش گیاهی دارد.
بای مو دان: رایحه آن قوی تر از سوزن نقره ای است. در تولید این چای علاوه بر جوانه ها از برگ های جوان نیز استفاده می شود.
چای سفید دارجلینگ: این چای در هند کشت می شود. و بسیار ارزانتر از چای سفید تولید شده در یوان است.
گونگ می: برای تهیه این نوع چای از برگ های بزرگتر چای استفاده می شود. بنابراین نسبت به سایر انواع چای سفید طعم قوی و عطر بیشتری دارد.
شو مای: در تولید این چای از برگ های بزرگ چای استفاده می شود. همچنین در مقایسه با انواع دیگر چای سفید، اکسیداسیون بیشتری وجود دارد.
فواید چای سفید
به دلیل فرآوری کمی که روی این چای انجام می شود، خواص و فواید زیادی برای بدن دارد.
چای سفید سرشار از آنتی اکسیدان است، بنابراین می تواند از آسیب اکسیدان در بدن جلوگیری کند.
یکی دیگر از خواص چای سفید برای بدن اثرات ضد التهابی آن است.
چای سفید دندان ها را سالم نگه می دارد. زیرا حاوی فلوئور، کاتچین و تئین است.
چای سفید برای سلامت مغز مفید است.
چای Puerh
این نوع چای بسیار خاص است و طعم آن می تواند برای بسیاری از افراد ناخوشایند باشد. این نوع چای قبل از مصرف تا صد سال قابل نگهداری است. همچنین برای دم کردن چای Pu-Erh به آب جوش نیاز داریم. قبل از تهیه این چای باید آن را با آب فراوان بشویید تا گرد و غبار موجود در آن از بین برود.
بسته به نوع اکسیداسیون و فرآوری انجام شده روی برگ های کاملیا سیننسیس، نوع چای به دست آمده متفاوت خواهد بود.
چای Pu-Erh محصول تخمیری کاملیا سیننسیس است و گرانتر از سایر انواع چای است. این چای معمولاً در استان یوان چین تولید می شود و به صورت تکه های خشک و جامد به شکل پتی یا برگ های خشک فروخته می شود.
برای تولید چای Pu-Erh آن را به مدت طولانی در مکانی مرطوب قرار می دهند. این فرآیند طعم و عطر خاصی به این نوع چای می دهد که تفاوت زیادی با انواع دیگر چای دارد. طعم و کیفیت این چای با گذشت زمان تغییر می کند.
چای Young Pu-Erh را می توان برای دو تا سه سال قبل از مصرف نگهداری کرد. طعم آن کمی شبیه چای سبز است. بسته به محل رشد گیاه، ممکن است شیرین تر یا تلخ تر باشد.
چای قدیمی Pu-Erh تیره تر از چای جوان Pu-Erh است، طعم کمی چوبی و میوه ای دارد.
فواید چای Pu-Erh
چای Pu-Erh به دلیل کمیاب بودن آن چندان مورد تحقیق قرار نگرفته است، اما فواید زیادی برای بدن دارد.
حاوی کافئین است، بنابراین تأثیر مثبتی بر هوشیاری خواهد داشت.
حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است.
برای قلب خوبه
چای Pu-Erh اثرات خوبی بر روی پوست دارد.
آیا خوردن برگ چای بی خطر است؟
وقتی از چای استفاده می کنید این برگ ها از ظرف بیرون می آیند اما خوردن این برگ ها کاملا بی خطر است. چه برگ های چای در قوری باشد و چه در کیسه، هیچ خطری برای سلامتی ندارد. در واقع در این برگ های باقی مانده در چای مقادیری آنتی اکسیدان مفید وجود دارد که برای بدن بسیار مفید است. این به ویژه در مورد چای سبز صادق است.
به دلیل سختی خوردن و جویدن برگ چای، افراد عموما از خوردن آن خودداری می کنند، اما از نظر علمی کاملا بی خطر بوده و حتی فوایدی برای بدن دارند.
چه موادی را می توانید به انواع چای اضافه کنید؟
در گذشته چای را با شیر یا در برخی موارد کره مخلوط می کردند. عسل همچنین یک شیرین کننده طبیعی و بسیار مفید است که طعم چای را عالی می کند.
شیر را از مخلوط کردن با چای حذف کنید
از گذشته های دور در چین و آسیای شرقی، چای با شیر تهیه می شد. اما از قرن شانزدهم و انتقال چای به آمریکا و اروپا، مصرف چای با شیر کاهش یافته و بیشتر مردم چای را بدون شیر و با آب تهیه و مصرف می کنند. امروزه در کشورهای غربی هنوز هم بسیاری از مردم چای را با شیر مخلوط می کنند.
شیرین کننده ها
عادت افزودن شیرین کننده به چای به دلیل تلخی نسبی آن بسیار تغییر کرده است و روز به روز افراد بیشتری چای تلخ را با غذاهای شیرین مصرف می کنند. برخی از شیرین کننده های مصنوعی برای شیرین کردن چای استفاده می شود. بسیاری از این شیرین کننده ها برای جلوگیری از مضرات بی شمار مصرف شکر محبوب شده اند.
لیمو و آبلیمو
از آنجایی که طعم لیمو می تواند تلخی چای را کاهش دهد، از لیمو برای ترکیب با چای نیز استفاده می شود. یکی از اثرات مثبت افزودن آب لیمو به چای، آزادسازی آنتی اکسیدان است.
فرآیند تولید چای
دو روش برای تولید چای وجود دارد. نوع سنتی و نوع مدرن.
تولید ارتدکس (سنتی).
در تولید چای، برگ های تازه و جوان چای را با دست می چینند. پس از چیدن برگ ها روی هم انباشته می شوند. این باعث کاهش محتوای آب برگها می شود. برگ ها را نرم تر می کند.
در مرحله بعد، برگ ها رول می شوند. این باعث شکسته شدن ساختار سلولی و فرآیند اکسیداسیون می شود. فرآیند اکسیداسیون نوع چای به دست آمده را تعیین می کند. با تغییر میزان اکسیداسیون در برگ ها، چای سبز، سیاه، اولانگ و پوره تهیه می شود.
هرچه سرعت اکسیداسیون بیشتر باشد، برگها سیاه تر می شوند. اگر چای شما خیلی تیره است، این نشان دهنده اکسیداسیون شدید برگ ها است. اکسیداسیون چای سبز بسیار سریع و در مدت زمان کوتاهی اتفاق می افتد.
در مرحله بعد برگها خشک شده و به این ترتیب اکسیداسیون روی برگها اتفاق می افتد. سپس آنها را به اندازه های مختلف برش داده و آماده مصرف می کنند.
دم کردن چای خوب و طعم مطبوع آن یکی از تخصص هایی است که افراد زیادی به دنبال آن هستند.
چای CTC (مدرن)
روش مدرن تولید چای CTC است. این روش نوعی روش تولید انبوه چای است. این روش در یک زمان معین چای بیشتری تولید می کند. این روش عموما برای تولید چای سیاه استفاده می شود.
در این روش ابتدا چای ذخیره و خشک می شود سپس وارد دستگاه های مکانیکی شده و آسیاب می شود.
مزیتهای تولید چای سیتیسی
با له کردن برگ ها در فرآیند CTC، سطح برگ ها افزایش می یابد و سریعتر در آب جوش دم کرده و رنگ و چای بیشتری تولید می کند. به همین دلیل مصرف برگ چای را کاهش می دهد.
چای در اقتصاد جهانی
در سال 2016، تیمی در چین برای معرفی چای بیشتر به دنیا تشکیل شد. در این تیم نمایندگانی از کانادا، هند، کنیا، سریلانکا و انگلیس حضور داشتند.
این گروه به این نتیجه رسیدند که ترجیحات مردم برای مصرف چای در کشورهای مختلف متفاوت است و آن را به شرح زیر دسته بندی کردند:
مصرف چای در آمریکا
در آمریکا، حدود 80 درصد از زنان خانه دار چای را در آشپزخانه خود نگه می دارند.
در سال 2015، چای سیاه 80 درصد از مصرف چای در ایالات متحده را تشکیل می داد. درصد این مصرف چای سبز و 4 درصد باقیمانده نیز به مصرف چای سفید، اولانگ و سیاه اختصاص داشت. ایالات متحده چهارمین واردکننده بزرگ چای در جهان است. سه کشور برتر انگلیس، روسیه و پاکستان هستند.
مصرف چای در انگلستان
حدود 70 درصد چای مصرفی در انگلستان چای سیاه است. مصرف چای سیاه بین سال های 2010 تا 2015 22 درصد کاهش یافت. با کاهش مصرف چای سیاه، سایر انواع چای بیشتر مورد توجه قرار گرفتند. فروش معمول چای کیسه ای کاهش یافته و مردم به انواع دیگر چای روی آورده اند.
مصرف چای در چین
53 درصد از چای مصرفی در چین را چای سیاه تشکیل می دهد. در سال 2015 مصرف چای سیاه در یک سال دو برابر شد و سهم آن در مصرف چای به 12 درصد رسید. چای اولانگ نیز 12 درصد از مصرف چای در این کشور را تشکیل می دهد.
مصرف چای در کانادا
در کانادا 39 درصد چای سبز، 36 درصد چای سیاه و 22 درصد دیگر انواع چای و دمنوش های گیاهی مصرف می کنند.
بازارهای چای کانادا و آمریکا در حال رشد هستند. از سوی دیگر، آمار نشان می دهد که محبوبیت چای در انگلستان رو به کاهش است. البته یکی از دلایل این کاهش در انگلستان، افت تولید چای کیسه ای است. در عین حال، چای میوه و ترکیبات چای مخصوص بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
در پایان
چای نوعی چای گیاهی است که در اکثر نقاط جهان تولید می شود و قدمتی طولانی دارد. این نوشیدنی گرم خواص بی نظیری برای بدن دارد و وجود مواد موثر و غنی می تواند نقش خوبی در سلامت افراد داشته باشد.
همه انواع چای از یک نوع گیاه به دست می آیند و انواع مختلف چای به دلیل روش های مختلف فرآوری است که روی چای انجام می شود.
منبع: Teahow
رئیس سازمان چای که به گفته او هرگز طعم چای خارجی را نچشیده و آن را معطرتر و خوش رنگتر از چای میداند، نشانههای زیادی برای انتخاب چای مرغوب ایرانی ذکر میکند و میگوید مردم باید انتظارات طبیعی از ایران داشته باشند. چای، چون چای ایرانی ارگانیک ترین است، چای دنیاست.
به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدولی روزبهان که برای بازدید از خبرگزاری دانشجویان ایران آمده بود، اظهارات جالبی در مورد وضعیت چای خارجی و ایرانی بیان کرد و نکات بسیاری را در مورد انتخاب یک چای طبیعی و سالم از جمله عطر، رنگ، ظاهر، بیان کرد. ، و غیره. حساب کنید که مردم به آن توجه کنند.
وی معتقد است: در انتخاب غذاهایی مانند چای ابتدا باید به فکر سلامتی خود بود، زیرا بسیاری از مواد غذایی از جمله چای در کشور سالم و طبیعی نیستند و با توجه به اینکه اکثر مردم اطلاعات کافی در مورد چای ندارند و می توانند. چای کم کیفیت را تشخیص می دهند، فقط به دو عامل عطر و رنگ توجه می کنند که به راحتی می توان به این محصول اضافه کرد و قابل تقلب است.
رئیس سازمان چای می گوید انتظار عطر و رنگ زیاد از چای کاملا غیر طبیعی و غیرمنطقی است که بدجوری در ذهن مردم جا افتاده است. ایرانی ها از چای ایرانی انتظارات واقعی دارند. چای مرغوب رنگ و طعمی طبیعی دارد و هیچ گونه عطر و اسانسی در آن استفاده نشده است.
به گزارش روزبهان، از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم نمی توان انتظار داشت که شش لیوان چای را رنگ آمیزی کرد، زیرا یک قاشق چای خوری خشک باید یک لیوان چای بدهد.
به گفته وی، شاید نتوان چای مرغوب را از چای بی کیفیت خارجی از نظر رنگ تشخیص داد، اما تقریبا تمام چای هایی که از اسانس و عطر استفاده می کنند، کیفیت بالایی ندارند، زیرا نیازی به عطر و اسانس نیست. روغن تولید چای با کیفیت
رییس سازمان چای در ایسنا
چای مرغوب سیاه و تهنشین نمیشود
رئیس سازمان چای تاکید می کند: مردم از خرید و مصرف چای کیسه ای که بیشتر رنگ خالص و فوری هستند خودداری کنند.
به گزارش روزبهان، یکی دیگر از نشانه های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نشود. یعنی اگر یک لیوان چای مرغوب ایرانی را چند ساعت در لیوان بگذارید، اگر طبیعی باشد، رنگ آن فقط کمی کدر می شود، اما اگر طبیعی نباشد، سیاه می شود و محو می شود. فایل.
او رنگ طبیعی چای را قهوهای گیلاسی توصیف میکند و میگوید: رنگ چای را میتوان به راحتی به رنگی نزدیک به چای طبیعی تغییر داد، اما عطر آن ویژگی بهتری برای تشخیص بهتر چای با عیار بالا است، زیرا در چای خشک طبیعی است. و عطر و ادکلن و شکلات و غیره و هرگز چای مرغوب را با چیز دیگری مثل هل و لیمو و غیره مخلوط نمی کنند تا معطر شود. بنابراین، چای ایرانی نیز چنین است، زیرا طبیعت آن جذابیت خاصی دارد و مانند بسیاری از چای های خارجی که با برندهای مختلف در بازار داخلی به فروش می رسند، از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نمی شود.
وی انتخاب چای خشک ایرانی مرغوب در بازار را سخت و تخصصی می داند و به مردم توصیه می کند ترجیحا چای بسته بندی شده با برند اصیل ایرانی را خریداری کنند. البته چای ایرانی باکیفیت کیلویی 5000 تومان یا کمتر پیدا نمی کنید.
به گزارش روزبهان، اگر قصد خرید چای شل را دارید باید به این نکته توجه داشته باشید که چای خوب چندان مرغوب نیست و خشکی و زبری آن در دست احساس می شود. دانههای خشک چای به خوبی در هم تنیده شدهاند و بافتهای ریز و تیز طلایی که همان برگهای سبز چای باز نشده بهوفور در آن دیده میشود و بهترین آزمایش چای از طریق حس بویایی و چشایی است.
چای ایرانی تنها چای ارگانیک در جهان
به گفته رئیس سازمان چای، چای ایرانی تنها چای در جهان است که بدون سم تولید می شود که البته به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر مناطق چای خیز شمال کشور است، زیرا در کشورهای دیگر مانند کنیا، سریلانکا و غیره به دلیل آب و هوا بستر گرم و مرطوب کاملاً برای رشد آفات آماده است، در حالی که در مناطق شمالی کشور شرایط آب و هوایی سرد و مرطوب و در سرد است. در زمستان که دمای هوا گاهی به منفی 10 درجه می رسد و چای نیز در ارتفاعات می روید، بیشتر آفات از بین می روند و برای چند آفت باقی مانده از شکارچیان طبیعی نیز استفاده می شود. به عنوان مثال یکی از انواع آفت چای، کفشدوزک است که از همان آفت تغذیه می کند و همین عامل باعث شده تا شرکت های تولیدکننده چای ایرانی بتوانند نشان ارگانیک را از کشورهای اروپایی دریافت کنند و محصولات خود را به این کشورها صادر کنند.
روزبهان فکر می کند چای ایرانی دارای چنان کیفیتی است که از ابتدای تولید تا برداشت، فرآوری و بسته بندی شسته نمی شود و این نشان می دهد چای ایرانی هیچ گونه باقیمانده مضر و غیرطبیعی ندارد.
انتهای پیام