چرا گاهی در روابط دوستانه نه گفتن خیلی سخت است
نه گفتن به درخواست هایی که فکر می کنید به نفع شما نیست می تواند یکی از بهترین مهارت های زندگی شما باشد، اما چرا در نه گفتن اینقدر ضعیف هستید؟
به گزارش آلامتو به نقل از سالم زی؛ کمک به دیگران خوب است. اما به شرطی که قبل و بیشتر از کمک به دیگران به کار و پروژه های خود توجه کنید. تصور کنید از شما خواسته می شود برای حل یک مشکل کمک کنید. مشکل مذکور در مدت زمان کوتاهی قابل حل است. اما بیشتر اوقات، چنین درخواست هایی شما را دو تا سه ساعت و حتی کل روز را مشغول می کند. در چنین شرایطی ناگهان متوجه میشوید که بسیاری از کارهای روزانهتان به تأخیر میافتد، در حالی که با یک «نه» ساده، حداقل میتوانید کمک خود در حل مشکل را به زمان دیگری موکول کنید.
برای بسیاری از مردم، “نه!” گفتنش سخت و حتی غیرممکن بود و هست. ناتوانی افراد در پاسخگویی منفی به خواسته های دیگران دلایل زیادی دارد. برخی از افراد می خواهند با پاسخ مثبت خود را فردی مهربان و دوست وفادار نشان دهند. بی ادبی در روابط شخصی، خانوادگی و اجتماعی نیز از دیگر دلایل این ناتوانی است.
علاوه بر این، در جامعه و به ویژه در فرهنگ ایرانی، بسیاری از مردم «نه» شنیدن را نوعی بی احترامی و کم توجهی به خود می دانند. این در حالی است که توانایی یک فرد برای پاسخ منفی به خواسته های خاصی که دیگران از او می کنند، در واقع یک توانایی مهم و اساسی است.
در این مقاله به مهم ترین علل ناتوانی افراد در «نه گفتن» می پردازیم و سپس راه های انجام این کار را نیز بررسی می کنیم.
چرا «نه» گفتن سخت است؟
باید سعی کنید “نه” گفتن را یاد بگیرید. در واقع باید بتوانید درک درستی از موقعیت و شرایط کسب موفقیت آمیز این «مهارت» مهم داشته باشید.
برخی از موقعیت های دشوار برای “نه” گفتن عبارتند از:
احساس نیاز به کمک به دیگران: افراد مهربان و سخاوتمند به طور غریزی دوست دارند به دیگران کمک کنند. حتی اگر این کمک به قیمت اتلاف وقت برای انجام کارهای خود باشد.
ترس از بی احترامی: بسیاری از مردم از «نه» گفتن از ترس اینکه ممکن است بی احترامی به نظر برسد، اجتناب می کنند. این فرهنگ غلط در آسیا به طور کلی – و در ایران به طور خاص بسیار رایج است.
سازگاری: یکی دیگر از دلایل تایید و موافقت با درخواست های دیگران این است که نمی خواهند به عنوان افراد خارجی و ناسازگار با رفتار گروه دیده شوند. در واقع، او دوست دارد به سرعت توسط افراد یک گروه (خانواده، گروه دوستان، همکاران و غیره) به عنوان یک فرد همگرا پذیرفته شود.
ترس از درگیری: برخی افراد به دلیل ترس از درگیری و عصبانیت متقاضی قدرت پاسخ منفی و رد درخواست خود را ندارند. این افراد از تعامل اجتناب می کنند و همیشه نگران عواقب مخالفت یا رد درخواست های دیگران در آینده هستند.
ترس از دست دادن یک فرصت: گاهی اوقات ممکن است فکر کنیم که یک اپلیکیشن فرصتی است که نباید از دست داد. به عنوان مثال، اگر از شخصی خواسته شود که به قسمت دیگری از شرکت منتقل شود، علاوه بر این که نمی خواهد دوستان خود را در بخش فعلی ترک کند، این تصور که دوباره فرصت پیش نیاید او را آزار می دهد و می گوید “نه”. وظیفه او را پیچیده می کند
ترس از شکستن پل های پشت سر: باید با آن روبرو شوید و ترسید که رد یک درخواست باعث شکسته شدن پل های پشت سر و از بین رفتن رابطه شود. دلیل مهم دیگر ناتوانی در «نه» گفتن است.
ادامه این مقاله برای کسانی است که در شرایط توصیف شده قرار دارند و از «نه» گفتن دست کشیده اند. اگر چنین است، ابتدا باید بپذیرید که «نه» گفتن نشانه بی ادبی یا اجتناب از کمک به دیگران نیست. “نه” گفتن به معنای از دست دادن آینده و روابط نیست.
همه این ایده ها محصول ذهن ما و تأثیر فرهنگ رایج و رایج بر ماست.
در واقع، «نه» گفتن به معنای احترام گذاشتن به زمان و ارزش گذاری برای خود است. شما باید بتوانید نیازهای خود را اولویت بندی کرده و بسنجید. و پس از آن نسبت به نوع پاسخگویی به درخواست افراد مختلف واکنش صحیح نشان دهید.
7 راه ساده برای “نه” گفتن.
ابتدا باید بپذیرید که حق نه گفتن را دارید. اگر بتوانید «نه» گفتن را در موقعیت های مناسب تمرین کنید، به زودی متوجه خواهید شد که آنقدرها هم که فکر می کنید بد نیست. دیگران به تدریج شما را درک می کنند و هیچ مقاومتی نشان نمی دهند. نگرانی از اینکه مردم از ما “نه” بشنوند، در واقع نگرانی غیرضروری و فرضی است.
اما اگر نمی دانید چگونه نه بگویید، در اینجا هفت راه حل ساده برای شما آورده شده است. توجه داشته باشید که باید هر یک از این روش ها را در شرایط خاص خود امتحان کنید.
1. بگویید: در حال حاضر من آنقدر درگیر چیزهای دیگر هستم که نمی توانم برای چیزهای دیگر وقت بگذارم.
اگر مشغول انجام برخی کارها هستید، مطمئناً نمی توانید درخواست یا پیشنهاد دیگری را بپذیرید. بنابراین اگر شرایط خود را برای کسانی که به شما مراجعه می کنند توضیح دهید، مطمئناً وضعیت شما را درک خواهند کرد. در این صورت در آینده قبل از تایید وضعیت کاری شما درخواست های غیر ضروری نخواهند داشت.
2. بگو: این زمان مناسب نیست. من مشغول کاری هستم که در عرض چند ساعت/روز/هفته به پایان می رسد.
حتما چندین بار اتفاق افتاده که شخصی به طور ناگهانی درخواستی از شما کرده یا پیشنهادی برای شما داشته است. مثلا وقتی در یک جلسه مهم هستید یا کار خاصی انجام می دهید. “نه” گفتن در چنین شرایطی بسیار آسان تر از سایر مواقع است. با تنظیم زمان دیگر، به راحتی می توانید به دوست خود بگویید: “نه” اکنون!
3. بگو: خیلی دوست دارم به شما کمک کنم، اما…
گاهی اوقات از شما خواسته می شود که پیشنهادات و درخواست هایی ارائه دهید که ممکن است به دلایل مختلف لازم باشد از «نه» گفتن خودداری کنید. اما یکی از بهترین روش ها نشان دادن تمایل به کمک به درخواست کننده با جمله ای مشابه جمله بالا و ارائه دلیل موجه برای عدم پذیرش درخواست وی است. به عنوان مثال، ممکن است از شما خواسته شود که به عنوان یک وبلاگ نویس کاری انجام دهید. در چنین شرایطی، اگر نمی توانید پیشنهاد را بپذیرید، بهتر است علاوه بر نشان دادن تمایل خود، برنامه های کاری یا کاری دیگری که مانع از پذیرش درخواست شما می شود را فهرست کنید. در این صورت شما موفق به «نه گفتن» شده اید.
4. بگو: به من فرصت دهید تا در مورد آن فکر کنم. اونوقت بهت خبر میدم
گاهی اوقات “نه” پاسخ قطعی شما به یک درخواست خاص نیست. اگر علاقه مند به انجام کاری یا پذیرش پیشنهادی هستید، ممکن است لازم باشد قبل از انجام این کار نگاهی به وظایف و وظایف فعلی خود بیندازید. همچنین ممکن است برای فکر کردن به این پیشنهاد خاص و بررسی جنبه های مختلف آن به زمان نیاز داشته باشید. پس صادق باشید و به جای اینکه فوراً «بله» یا «نه» بگویید، از طرف مقابل بخواهید مدتی (یک روز/یک هفته/…) در مورد آن فکر کند.
5. بگو: این پیشنهاد با حالات/شرایط/علایق/نیازهای من سازگار نیست. با این حال، من در مورد آن فکر می کنم.
اگر فردی قصد دارد به شما پیشنهاد یا درخواستی بدهد که از نظر شما چندان جذاب نیست، به جای «نه» گفتن، شرایط موجود را در قالب جمله بالا به او اطلاع دهید. در این صورت بحث و تبادل نظر بیشتر برای رسیدن به توافق نهایی صورت خواهد گرفت. نکته مهم در این روش این است که بتوانید به او بفهمانید که به دنبال چیز دیگری هستید. در این صورت او را بدون بی احترامی یا “نه” گفتن بدون توجه به درخواست خود متوجه اشتباه خود کردید.
طرف مقابل رفتار شما را محترمانه و هوشمندانه خواهد دید و در آینده حساب ویژه ای درباره شما باز خواهد کرد.
6. بگو: ممکن است من شخص مناسبی برای این کار نباشم. من فکر می کنم Mr/Ms X گزینه بهتری است.
اگر از شما کمک خواستند یا کاری به شما پیشنهاد شد که نمی توانید – از نظر فنی – یا – به دلیل درگیری های شغلی یا شخصی – امکان کمک را نمی بینید، می توانید فرد بهتری را پیشنهاد دهید. البته مراقب باشید فردی را که پیشنهاد می کنید دچار مشکل نشوید!
در این حالت شما با یک تیر به چندین هدف اصابت کرده اید. خیلی محترمانه “نه” گفتید و ممکن است به خاطر شما شغل مناسبی برای فرد پیشنهادی شما ایجاد شود.
7. نه بگو»؛ نمی توانم قبول کنم!
اما ساده ترین و واضح ترین راه برای نپذیرفتن یک درخواست یا پیشنهاد این است که مستقیماً به درخواست کننده بگویید: “نه”!
اگر هیچ یک از شرایط فوق برای «نه» گفتن وجود ندارد، «نه» گفتن مستقیم بهترین و صادقانه ترین راه ممکن است. مطمئن باشید از واکنش محترمانه طرف مقابل در پذیرش «نه» از شما متعجب خواهید شد.
به یاد داشته باشید که یادگیری “نه” گفتن به خودی خود یک هنر است. اما توجه داشته باشید که این هنر همیشه پاسخگوی نیازهای شما نیست. گاهی اوقات پذیرش برخی درخواست ها، مسئولیت ها و پیشنهادات می تواند سودمندتر از همیشه باشد. پس مراقب باشید و جوانب پاسخگویی به درخواست های مردم را در نظر بگیرید.
اولین واکنش ما به درخواست های دیگران به طور غریزی “بله” است! این هم برای زندگی شخصی و هم برای موقعیت شغلی ما صدق می کند. برای مبارزه با این وضعیت و بهبود کیفیت زندگی خود، باید توانایی نه گفتن را به دست آوریم. بله درست خواندید؛ گاهی برای اینکه احساس شادی و موفقیت کنیم باید قاطعانه نه بگوییم!
بسیاری از ما در گوشه ای از خاطرات خود تجربیات تلخی داریم که منشأ آن بله گفتن بوده است. ممکن است به دوستان، همکاران، اعضای خانواده و غیره بله گفته باشیم. ! با این حال، همه قبول داریم که اگر در این شرایط یک نه قاطع می گفتیم، این تجربه تلخ هرگز اتفاق نمی افتاد.
وقتی همیشه بله می گویید، قدرت را از خود سلب کرده اید و به دیگران داده اید! پس با ما در این مقاله مجله اینترنتی ایده آل مگ همراه باشید تا با افزایش توانایی نه گفتن، زندگی خود را کنترل کرده و به طور کامل مدیریت کنیم.
فهرست
چرا از نه گفتن می ترسیم؟
بیشتر ما عادت داریم تا حد امکان با همه چیز خوب باشیم! برای مثال، اگر کسی از ما بخواهد که پول قرض کنیم، قبول می کنیم. حتی اگر خودمان مشکل مالی داشته باشیم. این یک مشکل بزرگ است؛ تو فکر نمیکنی ؟
دلایل مختلفی برای ترس از نه گفتن وجود دارد:
اجتناب از درگیری: بسیاری از ما می خواهیم تا حد امکان از بحث های تقابلی اجتناب کنیم. بنابراین، موافقت با دیگران پاسخ پیش فرض ما می شود.
مهربان تر بودن: ما اغلب به درخواست های دیگران پاسخ مثبت می دهیم. فقط برای اینکه ما جذاب تر شویم.
ترس از طرد شدن: گاهی اوقات احساس می کنیم با گفتن اولین نه، دیگری را برای همیشه از دست می دهیم.
همه این چیزها در نهایت ما را تبدیل به افرادی می کند که مقاومت در برابر خواسته های دیگران برایمان سخت است. و احتمالاً با من هم عقیده خواهید بود که پذیرش درخواست ها برخلاف میل ما فشار روانی زیادی به ما وارد می کند!
گاهی اوقات واقعاً می خواهید کمک کنید یا حداقل نشان دهید که مایل به کمک هستید. در این صورت، شما می توانید انواع درخواست ها را بپذیرید. حتی آنهایی که زندگی شما را پیچیده می کنند. تکرار این روند یک نقص ذهنی در شما ایجاد می کند: نه گفتن سخت است!
برخی از مردم همیشه از ترس از دست دادن فرصت های بالقوه بله می گویند! تصور کنید مدیر شما درخواستی دارد و شما کاملاً نگران هستید که با عدم موافقت، فرصت عالی برای اثبات خود را به او از دست بدهید! این قطعه حتی می تواند در روابط خانوادگی و دوستانه شما نیز رخ دهد.
دلایل دیگری که ما از نه گفتن می ترسیم عبارتند از:
در فرهنگ خانوادگی ما نه گفتن بی ادبی محسوب می شود.
ما از این می ترسیم که خودخواه تلقی شویم.
ما فکر می کنیم نه گفتن رابطه ما را به خطر می اندازد.
ما معتقدیم نه گفتن قلب طرف مقابل را می شکند.
پس از نه گفتن، ممکن است احساس پشیمانی و عذاب وجدان کنیم.
…
اگر بر مهارت نه گفتن مسلط نشده اید، قطعاً یک یا چند مورد از نکات بالا را تجربه می کنید. اگر چنین است، اصلا نگران نباشید. زیرا اکنون زمان تغییر است و شما از امروز قدرت نه گفتن را خواهید داشت.
چرا باید نه گفتن را بدانیم؟
یک اصل مهم را به خاطر بسپارید: غیرممکن است که همیشه همه را راضی کنید و اساساً لازم نیست همه از شما راضی باشند! اگر سرنوشت افراد موفق را بررسی کنید، احتمالاً همه آنها در موقعیت های مختلف به راحتی از سینه دیگران عبور کرده اند. حتی نزدیک ترین افراد!
به طور کلی، نه گفتن بهتر است به عنوان یک مهارت به سه دلیل زیر آموخته شود:
نه گفتن به شما این امکان را می دهد که در زندگی خود حد و مرز تعیین کنید. اگر هنوز هم می گویید بله، قطعا افرادی هستند که از این ویژگی به نفع خود استفاده می کنند.
رد خواسته های نامعقول از دیگران به شما زمان بیشتری می دهد تا روی زندگی شخصی خود تمرکز کنید و به سمت موفقیت حرکت کنید.
مهارت نه گفتن به شما امکان کنترل زندگی را می دهد و این عامل به طور مستقیم اعتماد به نفس شما را تا حد زیادی افزایش می دهد.
همانطور که نویسنده مشهور پائولو کوئیلو می گوید:
وقتی به طور مداوم به دیگران بله می گویید، مطمئن شوید که به طور مداوم به خودتان نه می گویید.
به همان اندازه که وقت خود را صرف برآوردن خواسته ها و خواسته های دیگران می کنیم، زمان کمتری برای خود و زندگی شخصی خود داریم! بنابراین واضح است که نه گفتن مستقیم ما را از رویاهایمان دور می کند!
استیو جابز، بنیانگذار اپل نیز در مورد مزایای نه گفتن صحبت می کند:
بسیاری از مردم فکر می کنند که تمرکز به معنای بله گفتن به چیزهایی است که می خواهیم روی آنها تمرکز کنیم. اما اصلا اینطور نیست! وقتی به یک درخواست غیر منطقی بله می گویید، همزمان به 100 ایده عالی دیگر نه گفته اید!
بنابراین، نه تنها در مقابل دیگران، بلکه گاهی حتی مجبوریم به برخی از عقاید و افکار خود نه بگوییم! همه ما می دانیم که نه گفتن خوب است. اما وقتی باید عمل کنید، کمی سخت تر می شود! دقیقاً به همین دلیل است که می گوییم نه گفتن مهارتی است که باید یاد بگیرید.
چه زمانی باید نه بگوییم؟
تا اینجا در مورد اهمیت نه گفتن صحبت کردیم و اهمیت مهارت نه گفتن را در زندگی آموختیم. حال سوال این است که آیا همیشه باید نه گفت؟ قطعا نه! باید بدانیم کدام درخواست ها را رد کنیم و در چه شرایطی درخواست های دیگران را با آغوش باز بپذیریم.
ابتدا باید تصمیم بگیرید که چه چیزی برای شما مهم است. به آن بله بگویید و دیگران را رد کنید. با این حال، توجه داشته باشید که تعریف آنچه مهم است می تواند گسترده و متغیر باشد. گاهی اوقات ممکن است اهمیت در برآوردن درخواست دیگران باشد و نه در اولویت شخصی شما!
بنابراین خیلی سخت گیر نباشید و سعی کنید در هر لحظه و هر موقعیتی اولویت بندی واضح و شفاف برای خود داشته باشید. اینجاست که می توانید به راحتی تشخیص دهید که کدام درخواست ها را رد کنید و کدام را بپذیرید که زندگی شما را مختل نمی کند.
ما همچنین با شما موافقیم که برخی از درخواست ها واقعاً قابل رد نیستند. حتی اگر اصلاً نخواهیم آنها را انجام دهیم! در این شرایط چاره ای جز پذیرش ندارید و نباید احساس ناراحتی کنید. اما مواقعی که می توانید نه بگویید، از مهارت های نگفتن خود به راحتی استفاده کنید.
انواع تعهد
به طور کلی دو نوع اوراق قرضه داریم:
تعهد اول که به تعهد داخلی معروف است بر اساس قراردادها شکل می گیرد و ما هیچ نقشی در آن نداریم. در واقع با پذیرش برخی قراردادها (مانند قرارداد کار، اجاره خانه، ورود به دانشگاه، ازدواج و …) ملزم به رعایت قوانین و تعهداتی هستیم.
تعهد دوم به نام تعهد بیرونی بر اساس رفتارهای خود ما شکل می گیرد. به عنوان مثال، وقتی درخواست کسی را چندین بار متوالی میپذیریم، خود را در تعهدی میبینیم که فکر میکنیم باید به آن بله بگوییم.
تعهد داخلی برای ما مشکلی ندارد و رعایت آن کاملا ضروری است. اما در مورد تعامل خارجی چطور؟ این تعهد واقعاً ناخوشایند است. چون بی اختیار خود را در قیودی قرار می دهیم که بر اساس آن باید همیشه بله بگوییم!
اگر می خواهید زمان مناسبی برای نه گفتن پیدا کنید، به تعهدات بیرونی خود توجه کنید. وقتی شما فقط درخواستها را بر اساس تعهداتی که به خودتان دادهاید میپذیرید، دقیقاً اینجاست که باید از تواناییتان برای نگفتن استفاده کنید.
چگونه می توانیم قدرت نه گفتن خود را تقویت کنیم؟
به هیجان انگیزترین قسمت این مقاله رسیده ایم. اکنون میخواهیم نکاتی را به اشتراک بگذاریم که میتوانید برای بهبود چشمگیر مهارتهای نه گفتن خود دنبال کنید:
جایگزین پیشنهاد کنید
اگر هنوز از نه گفتن می ترسید، سعی کنید کمی آن را کاهش دهید. گاهی اوقات می توانید به جای رد درخواست طرف مقابل، جایگزینی را پیشنهاد دهید. اینجوری نه سیخ میسوزه نه کباب!
مثلاً فرض کنید خسته هستید و می خواهید شب استراحت کنید. اما همسرتان به شما پیشنهاد می کند که به رستوران بروید. مطمئناً می توان گفت که خسته شده اید و اصلاً حوصله رفتن به رستوران را ندارید. اما این پاسخ قطعا در آینده همسرتان را ناراحت می کند و وجدان شما را عذاب می دهد!
به عنوان یک جایگزین، به او بگویید، عزیزم، چرا به جای رفتن به رستوران، سفارش نمی دهید و یک فیلم خوب تماشا نمی کنید؟ به این ترتیب آرام می شوید، یک نه شیرین گفته اید و همسرتان ناراحت نمی شود.
اگر فکر می کنید معاملات جایگزین خوبی در دسترس هستند، از ارائه آنها نترسید. بسیاری از اوقات مشکل شما به همین سادگی حل می شود. تنها با یک گزینه تعویض و جلب رضایت طرف ضمن رد درخواست اولیه خود!
البته این روش محدودیت هایی دارد. گاهی اوقات درخواست طرف مقابل آنقدر نامعقول است که هیچ جایگزینی وجود ندارد و فقط یک نه ثابت برای شما کارساز خواهد بود. در این شرایط نباید به گزینه های روی میز فکر کنید و تنها راه نجات شما استفاده از مهارت نه گفتن است.
به آنها توضیح دهید که چرا نمی توانید موافقت کنید
مهم نیست چه کسی از شما می پرسد (دوست، همکار، همسر، پدر، مادر و غیره)، ممکن است از شنیدن یک نه از شما ناراحت شوند. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق این است که دلیل مخالفت خود را توضیح دهید.
توضیح دادن همیشه می تواند کمک کند. بسیاری از سوء تفاهم ها و ناامیدی ها به راحتی با یک دقیقه توضیح حل می شوند. اگر از نه گفتن می ترسید زیرا دیگران را ناراحت می کنید، توضیح را یک سلاح قدرتمند در نظر بگیرید.
تصور کنید که مادرتان از شما می خواهد که امشب به دیدار او بروید، در حالی که قبلاً دوستی را دعوت کرده اید. یک دقیقه توضیح کافی است تا به مادر عزیزتان بگویید رد درخواست او بی احترامی نیست. برعکس، به خاطر قولی که قبلا داده اید، مجبور می شوید نه بگویید.
برای نه گفتن خیلی منتظر نمانید
زمانی که زمان نه گفتن فرا می رسد، بهتر است بدون معطلی یا کش و قوس دادن، درخواست طرف مقابل را رد کنید. گاهی مطمئن هستیم که درخواستی می کنیم، اما منتظریم تا راه خوبی برای ابراز مخالفت پیدا کنیم! مطمئن باشید که نه گفتن به مرور زمان سخت تر و سخت تر می شود.
دوستتان از شما می خواهد تا آخر هفته مقداری پول به او قرض دهید. شما مطمئن هستید که نمی توانید این پول را قرض دهید. ولی تو میگی تا چند روز دیگه بهش خبر میدی! این یک اشتباه بزرگ است؛ زیرا در این شرایط توقع او از شما به مرور زمان بیشتر و بیشتر می شود.
بهترین کار این است که از همان لحظه اول به دوست خود بگویید متأسفانه نمی توانید این پول را به او قرض دهید. زیرا فراتر از توانایی شماست. سرعت عمل دقیقاً همان چیزی است که به شما کمک می کند مهارت بگویید.
به جای بهانه و احساسات از منطق استفاده کنید
افراد باهوش از دلایل منطقی برای نه گفتن استفاده می کنند. هر چه احساسات بیشتری را در تصمیم خود دخالت دهید، ناراحتی و انتظارات طرف مقابل از شما بیشتر می شود! بهانه های غیر قابل قبول فقط نه گفتن را برای شما سخت تر می کند.
اگر دوستتان از شما خواست تا ماشین خود را برای آخر هفته به او قرض دهید، بسیار منطقی باشید و به او بگویید که خودتان به سفر می روید و نمی توانید این کار را برای او انجام دهید. این دلیل خیلی بهتر از این است که بگوییم ماشین خراب شده و…
هرگز فوراً بله نگویید
تجربه ثابت کرده است که اکثراً بدون فکر درخواستی را پذیرفتیم و در اسرع وقت بعداً پشیمان شدیم! همیشه سعی کنید برای ارزیابی موقعیت زمان بخرید و در صورت وجود یک پیشنهاد، پیشنهادی را بپذیرید.
اگر دوستتان از شما پول خواست هرگز فورا قبول نکنید. به او بگویید اجازه دهد کمی تحقیق کنید و اگر مشکلی نیست پول را به او می دهید. به این ترتیب، شما زمان خواهید داشت تا بفهمید که آیا دادن پول به او مشکلی در زندگی شما ایجاد می کند یا خیر.
تکرار این مهارت بسیار مهم است. باید بارها و بارها در این موقعیت ها قرار بگیرید تا از نقص ذهنی خود بیرون بیایید و به سرعت وارد شوید و پاسخ های فوری بدهید.
آخرین کلمه
بسیاری از مردم به سختی میتوانند درخواستهای دیگران را رد کنند و بیشتر اوقات، حتی بر خلاف میلشان، بله میگویند. اگر جزو این دسته از افراد هستید، قطعا باید قدرت نه گفتن خود را افزایش دهید.
در این مقاله به بررسی مهارت نه گفتن و راه های تقویت آن پرداختیم. اگر همچنان سوال یا ابهامی در این زمینه دارید حتما در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم.
3.7 (4)