چرا گوشت خوک حرام است

اسلام جامع ترین دینی است که در تمام شئون زندگی وارد شده و انسان را هدایت می کند. خداوند هر چیزی را که برای بشریت پاک و مفید باشد حلال و هر زیانباری را حرام اعلام کرده است. خداوند علاوه بر اعمال و رفتارهای حرام، خوردن و آشامیدن برخی غذاها از جمله گوشت خوک را برای انسان حرام می داند، اما چرا گوشت خوک حرام است؟ در این قسمت دلایل حرام بودن گوشت خوک در آیات و روایات و علم پزشکی را بیان کرده ایم.

ممنوعیت گوشت خوک در قرآن

خوردن گوشت خوک در آیات زیر نهی شده است:

(بقره/173؛ نحل/115)

[خداوند] شما را فقط مردار و خون و گوشت خوک و آنچه را که غیر خدا خوانده می شود، حرام کرده است.

حرمت مرده و مرده و گوشت خوک (مائده/3)

بر شما حرام است: (خوردن) مردار و خون و گوشت خوک.

بگو: «هیچ چیزى در ما نازل نشده است، مگر این که خوردن غذا حرام است، مگر آن که مرده یا خون آلوده یا گوشت خوک باشد، پس مکروه یا فحشا است. «هیچ کس جز خدا نیست که جز بهشت ​​و رسم به او نیازی نباشد که پروردگارت آمرزنده و مهربان است (انعام: 145).

بگو: در آنچه بر من نازل شده است، برای کسی که آن را بخورد، هیچ (غذایی) حرام نمی یابم. جز این که مردار یا خون ریخته شده یا گوشت خوک باشد، زیرا اینها نجس هستند یا (حیوانی که) در اثر نافرمانی، [با بریدن سر، نام] غیر خدا خواسته شده است. و هر که ناچار شود، اگر ظالم یا متجاوز نباشد، پس (خوب بر او گناه نیست). پروردگارت آمرزنده و مهربان باشد.

اما حرام علیکم… و بره خوک… فمن نه اضطراری است و نه باغی و نه اعلامی، بلکه خداوند آمرزنده و مهربان است (نحل/115)

خداوند فقط مردار و خون و خوک و آنچه را که به نام غیر خدا بریده شده است بر شما حرام کرده است، اما کسانی که مجبور می شوند در حالی که تجاوز نمی کنند و تجاوز نمی کنند (خداوند آنها را می بخشد) خداوند آمرزنده است. و او خوب است.

دلیل حرام بودن گوشت خوک در قرآن

خداوند در آیات قرآن، گوشت خوک را حرام دانسته، در سوره انعام، آیه 145، خداوند گوشت خوک را نجس می داند، نجس یعنی «نجس» یعنی هر چیزی که انسان از آن بیزار باشد و هر چیز ناخوشایند و فطرت انسان نباشد. پذیرای آن این ناراحتی به چهار نوع تقسیم می شود: ناراحتی فکری; ناراحتی جسمی؛ ناراحتی شرع و ناراحتی عقل و شرع و فطرت همزمان. مثلاً نوشیدن شراب اگرچه از نظر عقل و شرع نامطلوب است، اما از نظر انسان خوشایند است. طبیعت، اما خوردن گوشت مرده از نظر هر سه نامطلوب است (راغب اصفهانی، صفات، مقاله رجس).

خداوند در آیه 157 سوره اعراف می فرماید: و برای آنها [غذاهای] پاکیزه را حلال می داند و از نجس ها حرام می کند. واژۀ شر نیز معنایی نزدیک به مکروه دارد، به گفته آیت الله مکارم شیرازی، شر و چرک گاهی ظاهری است مانند جسد و خونی که هر انسانی از خوردن آن کراهت دارد، گاهی درونی است مانند قربانی بتها (مکارم شیرازی، نمونه تفسیر). 1/582).

بر اساس آیه 145 سوره انعام، خوردن گوشت خوک در صورتی که چیزی برای خوردن نباشد جایز است و انسان باید از آن استفاده کند.

دلیل حرام بودن گوشت خوک در روایات

روایات و احادیثی از ائمه و پیامبر (ص) در مورد حرام بودن گوشت خوک وجود دارد.

امام رضا علیه السلام فرمودند:

حرام الخنظیر حرام است زیرا ختنه ای است که خداوند متعال برای هشدار به خلق انجام می دهد و به دلایل زیادی غذا بسیار کم است.

خوک حرام است زیرا حیوانی بسیار کثیف و زشت است. حق تعالی این زشتی را مایه انذار و عبرت آفرینش و مایه ترس مردم و نشانه مسخ در خلقت خود قرار داد (شیخ صدوق، الشریعه، 2/ 485).

امام صادق (علیه السلام) فرمودند:

و اما گوشت خوک را خداوند متعال قومی را به صورتهای مختلف مانند خوک و میمون و خرس درآورده است پس خوردن آن حرام است. و از عذاب خود شرمنده نخواهد شد.

مقدس بودن خوک به این دلیل است که در گذشته خداوند مردم را به دلیل گناهانشان به حیواناتی مانند خوک، میمون و خرس تبدیل کرده است. سپس خوردن گوشت این حیوانات را نهی کرد تا مردم آن را جزء غذا و خوراک خود ندانند و مجازات گناه را که باعث تبدیل انسان به این حیوان شد، دست کم نگیرند. (عیاشی، کتاب التفسیر، 1/291)

بخونیدش:  چرا من هرکاری میکنم باردار نمیشم

جوانی مسیحی به نام زکریا بن ابراهیم که به تازگی مسلمان شده بود، می گوید:

او در مدینه این امتیاز را داشت که در محضر امام صادق (علیه السلام) باشد و داستان اسلام خود را برای او بازگو کند. سپس فرمود: پدر و مادرم و خانواده ام همگی مسیحی هستند و مادرم نابینا است. من با آنها زندگی می کنم و لزوماً با آنها غذا می خورم. ماموریت من چیست؟

حضرت فرمود: آیا گوشت خوک می خورند؟ گفت: نه پسر رسول خدا! آنها حتی به گوشت خوک دست نمی زنند. حضرت فرمود: معاشرت با آنها مانعی ندارد (کلینی، الکافی، 2/160).

پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در روایتی فرمودند:

کسانی که با نردشیر بازی می کنند، صبح دست در گوشت و دم خوک نمی گذارند.

کسی که تخته نرد بازی می کند مانند کسی است که دست خود را در گوشت و خون خوک فرو کرده باشد. (مجلسی، بحارالانوار، 238/76)

ضرر گوشت خوک برای بدن

خوردن گوشت خوک نه تنها از نظر قرآن و ائمه حرام و حرام است، بلکه مضرات پزشکی نیز دارد که در ادامه نمناک به آن اشاره کرده ایم:

یکی از مضرات گوشت خوک این است که مانند گوشت قرمز، کلسترول و چربی بد (LDL) بالایی دارد.

مقدار چربی و اسید اوریک موجود در گوشت خوک بسیار زیاد است و باعث تصلب شرایین، درد مفاصل و مسمومیت می شود.

گوشت خوک به سختی هضم می شود و معده را سفت می کند.

افرادی که گوشت خوک می خورند به یک بیماری کشنده به نام هپاتیت E مبتلا می شوند، یک التهاب ویروسی که در پارانشیم کبد ایجاد می شود.

خوک در مسائل جنسی حیوانی به شدت بی تفاوت و بی خیال است و این صفات و اخلاقش در گوشت او تأثیر دارد، بنابراین خوردن گوشت آن در روحیه شما تأثیر می گذارد.

انگل هایی به نام Coli Balantidum در روده خوک ها زندگی می کنند که اگر انسان گوشت آن را بخورد می تواند باعث اسهال شود.

منشا زردی عفونی رومانا فقط گوشت خوک است.

خوک ها حامل انتامبا هیستولیتیکا هستند که باعث اسهال آمیبی در انسان می شود.

بیماری باد قرمز که بسیاری از حیوانات از جمله خوک ها را درگیر می کند از طریق مصرف گوشت خوک به انسان منتقل می شود و به صورت لکه های قرمز و دردناک همراه با سوختگی شدید در دست ها ظاهر می شود.

خوک گاهی فضولات خود را می خورد و معده اش لانه میکروب های انواع بیماری هاست پس بهتر است از خوردن گوشت و شیر آن خودداری شود.

لارو کرم کدو تنبل خوک کرم کیست نامیده می شود که در ماهیچه ها و مغز خوک یافت می شود. انسان ها با خوردن گوشت خوک خام یا مغز مغز آلوده می شوند و دچار ناراحتی های گوارشی می شوند.

تریکینوز کرم کوچکی به طول 3 تا 5 میلی متر است که با خوردن گوشت خوک خام یا نیم پز وارد بدن انسان می شود و باعث بیماری هایی مانند درد شدید عضلانی، مشکل در تنفس و ناتوانی در صحبت کردن، فلج شدن عضلات تنفسی یا قلب می شود.

آخرین کلمه

در دین مبین اسلام و قرآن، گوشت خوک قبل از اینکه بشر به اسرار علمی و خطرات سلامتی گوشت خوک پی نبرده باشد، حرام اعلام شده است، زیرا یکی از فواید دین مبین اسلام برای بشریت، جلوگیری از ابتلای انسان به بیماری هاست. و بیماری های جسمی و روحی.

آسیب وارد شده به خوک از نظر علمی ثابت نشده است، بنابراین این آسیب های بهداشتی و اخلاقی را فقط می توان به عنوان فلسفه و حکمت تصمیم – و نه به عنوان علت انحصاری آن – ارائه داد. و هنوز باید منتظر اکتشافات علمی جدید در این زمینه باشیم.

به گزارش «شیعه نیوز»، قوانینی که خداوند در دین اسلام مقرر کرده است، هر کدام دلایل مختلفی دارد که ممکن است بسیاری از مردم نادیده بگیرند و به همین دلیل کورکورانه با آن مخالفت کنند، مثلاً یکی از مواردی که خداوند در قرآن بر آن تأکید کرده، حرام بودن گوشت خوک بر مسلمانان است. . متأسفانه به دلیل ناآگاهی غیرمسلمانان از دلایل این قاعده، استفاده از گوشت خوک در بین آنها بدیهی است، اما با دلایل علمی می توان ثابت کرد که خوردن گوشت خوک چه اثرات منفی می تواند بر بدن انسان بگذارد؟

گوشت خوک باعث بیماری های مختلفی در انسان می شود که یکی از علل آن وجود نوعی کرم به نام تنیا سولیوم در خوک است که خطرناک ترین کرم برای بدن انسان است. این کرم در روده انسان پنهان می‌شود و تخم‌های آن که وارد جریان خون می‌شوند، می‌توانند همه اعضای بدن را تحت تأثیر قرار دهند.

بخونیدش:  چرا از سوتین استفاده می کنیم

اگر تخم این کرم وارد مغز شود باعث از دست دادن حافظه، اگر وارد قلب شود باعث سکته قلبی، اگر وارد چشم شود باعث کوری و اگر وارد کبد شود باعث اختلال در عملکرد می شود. کار این اندام بدن

یک تصور غلط رایج این است که اگر گوشت خوک خوب پخته شود، این نوع کرم ها از بین می روند، اما نتایج یک مطالعه علمی در ایالات متحده نشان می دهد که از 24 نفری که به بیماری های ناشی از خوردن گوشت خوک مبتلا هستند، 22 نفر این گوشت را پخته بودند. خوب، که نشان می دهد کرم های موجود در گوشت خوک در دمای پخت معمولی کشته نمی شوند.

علاوه بر این، ساختار بدن خوک ماهیچه بسیار کمی دارد و بیشتر بدن آن از چربی تشکیل شده است. وقتی گوشت خوک می خوریم، این چربی در رگ های بدن انسان رسوب می کند و می تواند باعث فشار خون بالا و سکته قلبی شود. بنابراین جای تعجب نیست که بیش از 50 درصد آمریکایی ها فشار خون بالا دارند.

خوک ها نیز یکی از کثیف ترین و آلوده ترین حیوانات روی کره زمین هستند. خوک از مدفوع خود یا فضولات حیوانات دیگر زندگی می کند و از آن تغذیه می کند.

در برخی از روستاهایی که ساکنان آن توالت ندارند، فضولات انسان توسط خوک ها از زمین پاک می شود.

حتی اگر خوک ها در محیط های بسیار تمیز و بهداشتی پرورش داده شوند، همانطور که در استرالیا مرسوم است، از فضولات بدن خود یا سایر خوک ها استفاده می کنند. بنابراین مهم نیست که چقدر سعی کنید آنها را در یک محیط تمیز نگه دارید، آنها همچنان این کار را انجام می دهند زیرا با طبیعت کثیف خود نمی توانند از خود در برابر آلودگی محافظت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا