چطور از جوجه مرغ مراقبت کنیم
تغذیه و مراقبت از جوجه یکروزه در هفته اول
تغذیه جوجه ها و کیفیت غذای آنها در 10 روز اول بسیار مهم است. به خصوص برای کاهش تلفات، سیستم ایمنی جوجه های یک روزه برای رشد به مواد مغذی نیاز دارد. زیرا اندام های لنفاوی ثانویه در جوجه ها پس از تولد به خوبی رشد نکرده اند.
برای رشد و نمو این اندام ها، جوجه ها باید از غذای مقوی و مقوی تغذیه شوند. با توجه به اهمیت کیفیت خوراک برای جوجه ها در هفته اول، در این پست وبلاگ دستگاه مرغ با جزئیات بیشتری به آن پرداخته ایم.
در ابتدا و قبل از جوجه کشی یا انتقال جوجه ها از جوجه کشی به محیط پرورش، لازم است اتاق پرورش یا محیطی که مد نظر شماست آماده شود. در این زمینه پیشنهاد می شود قبل از جوجه کشی مقاله تهیه جوجه کشی را مطالعه کنید.
کارهای مهمی که باید در هفته اول پرورش جوجه انجام دهید را برایتان شرح داده ایم. قبل از جوجه کشی بدانید که بهتر است جوجه ها را صبح به سالن بیاورید.
نکته : ویدیوی فوق قسمت ۲۳ از ۱۰۰ ویدیوی آموزشی جوجه کشی و پرورش طیور می باشد که به صورت اختصاصی توسط گوره صعتی اسکندری تولید شده است. برای مشاهده ی ویدیوهای بیشتر پیشنهاد میکنیم به صفحه ی اینستاگرام رسمی گروه صنعتی اسکندری مراجعه نمایید : اینستاگرام گروه صنعتی اسکندری
جوجه ها پس از جوجه کشی حداقل به مدت 24 ساعت در همان حالت هچر در هچر می مانند. زیرا نیاز به محیط گرم دارند و کیسه زرده هنوز به خوبی جذب بدن آنها نشده است. بنابراین برای غذا دادن به جوجه ها یا بیرون آوردن آنها از انکوباتور عجله نکنید.
پس از 24 تا 30 ساعت پس از تفریخ کامل، جوجه ها را می توان به سرعت بیرون آورد تا تخم های بارور شده بیشتری بیرون بیایند. پس از جوجه ریزی، خوراک تأثیر مستقیمی بر وزن و سیستم ایمنی جوجه دارد. همانطور که گفته شد جوجه ها نباید در 24 ساعت اول تغذیه شوند یا آب بنوشند. پس از حداقل 24 ساعت می توانید غذا دادن به جوجه ها را شروع کنید.
بعد از 24 ساعت به جوجه ها غذا بدهید
جوجه ها ابتدا با محلول آب شیرین 4 یا 5 درصد تغذیه می شوند. آب نرم تاثیر زیادی در رژیم غذایی و اشتهای جوجه ها دارد. سپس از خوراک مخصوص مرغ برای تغذیه آنها استفاده می شود که شامل تمام ویتامین ها و مواد مغذی لازم است. کمبود ویتامین ها و مواد مغذی در 10 روز اول باعث ایجاد مشکلات زیادی در جوجه ها می شود. به عنوان مثال کمبود ویتامین E در جوجه ها باعث خونریزی سلول های مغز و مرگ جوجه ها می شود. از طرفی اگر تغذیه مرغ در هفته اول به اندازه کافی قوی نباشد بدن آن به شدت ضعیف می شود و مرغ به دلیل بی حالی و بی اشتهایی در معرض بیماری های مختلف قرار می گیرد و در نهایت از بین می رود.
جوجه های یک روزه باید حداکثر 30 ساعت پس از تولد با غلات با پروتئین بالا و با کیفیت تغذیه شوند. اگر بیش از حد گرسنه بمانند، مقاومت بدنی آنها در برابر بیماری ضعیف شده و زرده به خوبی جذب ارگانیسم آنها نمی شود.
همچنین برای تغذیه جوجه ها باید از دانخوری های مخصوص استفاده شود. برای تغذیه جوجه ها و دسترسی سریع آنها به غذا در هفته اول از دانخوری های اولیه به نام دان پلیت استفاده می شود. این نوع دانخوری ها لبه های کوتاهی دارند و ته آن ها برآمدگی هایی دارد که جوجه ها را به نوک زدن تحریک می کند. یک دان بشقابی به قطر 33 سانتی متر برای تغذیه 65 جوجه کافی است. البته ملاک اصلی تعداد دانخوری ها و آبخوری ها در سالن مرغداری این است که جوجه ها هنگام غذا خوردن و آشامیدن منتظر نمانند.
نکات مهم به هنگام تهیه غذای جوجه یک روزه
جیره اصلی جوجه یکروزه باید دارای شرایط زیر باشد:
خوراک مرغ یک روزه باید حاوی انرژی، پروتئین قابل هضم و اسیدهای آمینه ضروری باشد. به همین دلیل جوجه ها در هفته اول با غذای قبل از شروع تغذیه که حاوی 22 درصد پروتئین است تغذیه می شوند.
یک خوراک با کیفیت باید از نظر ویتامین ها، مواد معدنی و ریزمغذی ها متعادل باشد تا جوجه یک روزه بتواند تمام نیازهای غذایی خود را تامین کند.
خوراک مصرفی جوجه ها باید عاری از عناصر سمی و بدون کپک و آلودگی باشد.
اندازه و شکل فیزیکی غذای مصرف شده توسط جوجه ها در هفته اول بسیار مهم است. معمولاً برای تغذیه جوجه های یک روزه در هفته اول از خوراک مبتنی بر کنجاله (شکل مش) استفاده می شود. در صورت استفاده از گلوله، قطر آن نباید بیشتر از 2 میلی متر باشد.
اصولاً استفاده از پلت و کرامبل با قطر 2-1.8 میلی متر برای تغذیه جوجه ها تا سن 7 روزگی توصیه می شود. زیرا در تهیه این نوع غلات، مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی به همین صورت با هم ترکیب می شوند.
برای رشد سریع جوجه ها چه باید کرد؟
برای رشد سریع جوجه ها باید از غلات فرموله شده، پلت های آماده خوراک و مکمل های خوراکی مانند مولتی ویتامین ها استفاده شود و همچنین دما و رطوبت محیط نگهداری با سن جوجه ها تطبیق داده شود. بهداشت محیط را نیز اصولا باید رعایت کرد.
نگهداری جوجه در منزل
همانطور که گفته شد 24 ساعت پس از جوجه کشی به جوجه ها محلول آب شیرین 5-4 درصد بدهید. یعنی به ازای هر لیتر آب 40 یا 50 گرم شکر در آن حل کنید. برخی از افراد توصیه می کنند که بهتر است محلول آب قند به مدت 24 تا 48 ساعت در دسترس جوجه ها باشد. همچنین محیط نگهداری آنها را گرم نگه دارید و نکات ذکر شده در این مقاله را به کار ببرید.
غذا دادن به مرغ در هفته اول
بهترین خوراک برای تغذیه جوجه های محلی در منزل، پلت استارتر است. اما اگر به پلت های آماده دسترسی ندارید، باید بتوانید با ترکیب دانه ها و مواد مختلف، غذای مورد نیاز جوجه ها را تامین کنید. علاوه بر غذا، جوجه ها باید همیشه به آب شیرین و دلپذیر دسترسی داشته باشند. بنابراین با توجه به جثه جوجه ها از آبخوری مخصوص استفاده کنید و آب آشامیدنی آنها را هر روز عوض کنید.
برای تهیه خوراک مرغ یک روزه در منزل می توانید از ترکیب پودر سویا، پودر ذرت و کمی پودر استخوان استفاده کنید. همچنین برای تغذیه جوجه های یک روزه حتما از سفیده تخم مرغ آب پز و رنده شده استفاده کنید. این غذا برای مرغ بسیار مقوی و مفید است.
لازم به ذکر است که برخی افراد به اشتباه در روزهای اول به جوجه ها پودر گندم می دهند. لازم به ذکر است پودر گندم یا گندم آسیاب شده دیر هضم بوده و باعث ضعف روده، بی حالی و حتی مرگ در جوجه ها می شود. بنابراین تا 10 روزگی جوجه ها از پودر گندم برای تغذیه مرغ ها استفاده نکنید. ضمناً در هفته اول به خصوص در 3 روز اول مولتی ویتامین به آب آشامیدنی جوجه ها اضافه شود. مولتی ویتامین ها در روزهای اولیه برای رفع نیازهای غذایی و رفع استرس جوجه ها بسیار عالی هستند. البته علاوه بر مولتی ویتامین، استفاده از الکترولیت نیز در روزهای اول توصیه می شود.
میزان مصرف غذای جوجه ها بر اساس سن آنها
یکی دیگر از نکات مهم در تغذیه جوجه یکروزه میزان خوراک است. غذای لازم برای جوجه ها باید با توجه به سن آنها به مقدار کافی در اختیار آنها قرار گیرد. پر کردن بیش از حد فیدرها باعث هدر رفتن خوراک و افزایش هزینه های تولید می شود. همچنین کمبود غذا باعث گرسنگی و سوءتغذیه در جوجه ها می شود.
هر مرغ یک روزه به طور متوسط 12 گرم غلات در روز مصرف می کند. این مقدار از 7 روزگی تا 14 روزگی به 17 گرم در روز افزایش می یابد. در هفته سوم جوجه ها به طور متوسط 23 گرم غلات و در هفته چهارم 29 گرم غلات در روز مصرف می کنند.
چرا به آب مرغ یک روزه شکر اضافه می کنند؟
محلول آب شیرین بی حالی جوجه ها را از بین می برد و استرس را کاهش می دهد. علاوه بر این، گلوکز اشتهای جوجه ها را تحریک می کند و باعث می شود آنها به دنبال غذا باشند و برای تغذیه خود اقدام کنند.
با این حال، هنگام استفاده از شکر و آب شیرین در خوراک مرغ باید احتیاط کرد. زیرا گلوکز و قند بالا باعث اسهال در جوجه ها می شود. به جای شکر نباید از ملاس استفاده کرد.
24 ساعت پس از جوجه ریزی باید لایه جوجه ها بررسی شود. این کار برای اطمینان از شناسایی دانخوری ها و آبخوری ها توسط جوجه ها انجام می شود. لایه جوجه ها کمی پایین تر از گلویشان است که اگر آن را لمس کنید باید احساس نرمی و پری داشته باشید.
دمای مناسب برای جوجه ها چقدر است؟
جوجه های یک روزه در دمای گرم نگهداری می شوند. اگر دمای محیط نگهداری آنها سرد باشد دچار سرماخوردگی و بیماری های مختلف می شوند که متأسفانه جوجه را ضعیف می کند و در نهایت می میرد. جوجه ها تا 5 تا 7 روزگی قادر به تنظیم دمای بدن خود نیستند و این توانایی پس از دو هفتگی کامل می شود. بنابراین بقای جوجه ها در هفته اول و دوم نیازمند مراقبت دامدار در تامین شرایط دمایی اتاق خواهد بود. برای این منظور اتاق پرورش مرغ باید با وسایل گرمایشی مانند بخاری یا مادر مصنوعی گرم شود.
به طور کلی در روز اول دمای ایده آل برای جوجه ها 33-34 درجه است و افراد با کمک مادر مصنوعی گرمای لازم را تامین می کنند. برای خرید مادر مصنوعی کلیک کنید. همچنین از روز دوم تا هفتم دمای اتاق نشیمن به تدریج کاهش می یابد تا به 30 درجه برسد. در هفته دوم تا سوم به تدریج دما را کاهش می دهند به طوری که دمای اتاق نشیمن تا یک ماهگی به 22 درجه سانتیگراد می رسد.
در سالن شیردوشی جوجه ها باید به آرامی زیر دستگاه مادر مصنوعی هدایت شوند. دمای اتاق باید بیست و پنج درجه سانتیگراد باشد و دمای زیر مادر مصنوعی باید سی و دو تا سی و پنج درجه سانتیگراد باشد. اگر سیستم گرمایش اتاق رادیاتوری باشد دمای اتاق باید در روز اول 34 درجه و روزهای بعد تا یک هفته 31 درجه باشد. البته در نژادهای جدید دما باید بسیار کمتر از درجات ذکر شده باشد.
دانخوری مراقبت از جوجه یک روزه
فیدرها باید با مواد غذایی بسیار خوب پر شوند. ضمناً فاصله فیدرها باید کمتر از 3 متر باشد.
توجه: فاصله بین فیدرها نباید بیش از سه متر باشد.
فیدرها باید با مواد غذایی بسیار خوب پر شوند. ضمناً فاصله فیدرها باید کمتر از 3 متر باشد. فیدرها نباید بیش از سه متر از هم فاصله داشته باشند.
مراقبت از مرغ در روز اول
در شب اول ورود جوجه ها باید به دقت از آنها مراقبت کنید. همچنین لامپ ها را تا صبح روشن بگذارید. افزودن 5 درصد آب قند در 24-39 ساعت اول برای جوجه ها ضروری است. پرورش خوب باعث رشد سریع و تلفات کمتر جوجه ها می شود.
بنابراین باید به این نکات توجه کنید. بهتر است در سه ساعت اول ورود جوجه ها آب تهیه کنید و سپس به آنها غذا دهید. برای جلوگیری از چسبندگی مقعد، می توانید بلغور ذرت را به خوراک مرغ اضافه کنید. چهار کیلو ذرت برای هزار مرغ کافی است.
لازم به ذکر است که ذرت خالی هرگز نباید برای جوجه ها استفاده شود. به جای آن می توانید ذرت آسیاب شده را روی دانه کامل جوجه ها بریزید.
عکس مرغ محلی و جوجه یک روزه
مراقبت از مرغ در روز دوم نگهداری جوجه ها در هفته اول
نگهداری جوجه ها در روز دوم مانند روز اول است. همچنین جوجه های مرده باید از زیر دستگاه مادر مصنوعی خارج شوند. جوجه های ضعیف و فلج شده را در اسرع وقت شناسایی و آنها را از بین ببرید. 48 ساعت پس از جوجه ریزی، جوجه های هچ شده قابل شناسایی هستند. این نوع جوجه ها معمولا دارای مسائل ژنتیکی هستند که مانع از رشد آنها می شود و متاسفانه از گله حذف می شوند. جوجه هایی که فلج، نابینا، دارای منقار غیر طبیعی، عفونت بند ناف و … هستند. مرغ نامیده می شوند.
نگهداری جوجه ها در روز سوم و چهارم مانند روز اول و دوم است. علاوه بر این، لازم است کار روزهای اول و دوم را تکرار کنید.
مراقبت از مرغ در روز پنجم
از روز پنجم باید به تدریج آبخوری ها و فیدرهای موقت را بازیابی کنید. در عوض، از قوطی های آبیاری استوانه ای یا شیری استفاده کنید. همچنین فاصله دیوارهای اطراف دستگاه مادر مصنوعی را افزایش دهید و پس از مدتی دیواره ها را بردارید. لازم است سطح خوراک در دانخوری ها و ارتفاع آبخوری ها از سطح زمین با توجه به رشد و شرایط جوجه ها تنظیم شود تا از ریزش خوراک جلوگیری شود.
مراقبت از جوجه هفته دوم
بعد از هفته اول وظایف روزانه نگهداری جوجه های گوشتی به شرح زیر می باشد. هر روز صبح اول صبح باید به سالن رفته و وضعیت کلی جوجه ها را در مقابل دستگاه مادر بررسی کنید. در این فاصله جوجه های ضعیف و بیمار را جمع آوری کنید و بلافاصله بخشی از لاشه ها را با مشورت دامپزشک به آزمایشگاه بفرستید.
باید توجه داشته باشید که غذای آرد یا بلغور به اندازه کافی وجود دارد. همچنین در صورت نبود آب در آبنماها باید آنها را پر کنید. در صورت وجود آب در اطراف آبخوری ها، بستر باید در زیر آبخوری ها جمع آوری شود. سپس یک بستر جدید را در جای خود پخش کنید.
در اواسط روز ظهر یا حوالی ساعت یازده به اتاق برگردید و آبخوری ها و فیدرها را چک کنید. اگر هوا آفتابی است می توانید پنجره ها یا دریچه های هوا را باز کنید تا هوای سالن عوض شود. همچنین باید آبخوری ها را خالی کرده و بیرون از اتاق بشویید. پس از ضد عفونی کردن آبخوری ها، آنها را دوباره پر کنید و در جای خود قرار دهید.
توجه: نوشیدنی ها باید روزانه شسته و حداقل هفته ای یکبار ضدعفونی شوند.
هنگام غروب، شما باید تمام درها و پنجره ها را ببندید. همچنین مقدار جریان هوا را کنترل کنید تا از سرد شدن اتاق در شب جلوگیری کنید. همچنین لازم است فیدرها را با غذا پر کنید. سپس دستگاه مادر مصنوعی را کنترل کنید تا در طول شب خاموش نشود و بو نگیرد. همیشه مراقب باشید که گاز آمونیاک در هوای داخل خانه به دلیل بسته بودن پنجره ها جمع نشود.
نکات مهم رژیم غذایی در دو هفته اول
جیره غذایی قبل از دان برای جوجه های گوشتی تا سن چهارده روزگی استفاده می شود.
در هفته اول به ازای هر هزار جوجه یکصد و چهار کیلوگرم خوراک مورد نیاز است. – در هفته دوم صد و نه کیلوگرم جیره برای هزار قطعه جوجه لازم است.
شستشوی منظم آبخوری ها و دانخوری ها و تهیه آب سالم و تمیز برای جوجه ها ضروری و ضروری است. با افزایش سن جوجه ها میزان خوراک آنها نیز افزایش می یابد.
استفاده از ویتامین ها بعد از واکسیناسیون یا استرس باید با مشورت دامپزشک انجام شود.
مراقبت و نگهداری از جوجه ها یکی از مهمترین و مهم ترین مراحل در روند پرورش جوجه ها می باشد. زیرا در این سن جوجه ها آسیب پذیرتر هستند و مقاومت کمتری در برابر بیماری ها و شرایط محیطی نشان می دهند. برای اطمینان از انجام صحیح و صحیح نگهداری از جوجه ها باید به نکاتی مانند تغذیه مناسب، بستر گرم و تمیز و محل نگهداری، رعایت نکات بهداشتی و نظارت مستمر آنها توجه شود. برای اطلاعات بیشتر در این مورد تا انتهای این مطلب در سایت پراور صنعت باشید. خواندن این مقاله 5 دقیقه طول می کشد.
نگهداری جوجه در منزل
برای نگهداری جوجه ها در خانه باید در 24 ساعت اول پس از تولد به آنها محلول آب خنک بدهید. این محلول می تواند 5 درصد باشد یعنی برای هر لیتر آب 50 گرم شکر بریزید. بسیاری از کارشناسانی که در زمینه پرورش مرغ فعالیت می کنند معتقدند محلول آب قند بهتر از محلول آب قند است و مدت زمان مصرف این محلول را 24 تا 48 ساعت پس از تولد می دانند. اگر جوجه ها را در خانه نگهداری می کنید، علاوه بر نکات ذکر شده، باید محیط را بسیار گرم نگه دارید تا در شرایط ایده آل به رشد خود ادامه دهند.
دلیل استفاده از آب و شکر چیست؟
به شما گفتیم که در 24 ساعت اول پس از تولد جوجه ها باید آب و محلول قند برای آنها تهیه کنید. به نظر شما دلیل استفاده از آب قند چیست؟ محلول آب نرم به جوجه ها کمک می کند تا از بی حالی و استرس خلاص شوند یا آب نرم باعث کاهش استرس و رفع بی حالی جوجه ها می شود. از دیگر فواید استفاده از محلول آب شیرین می توان به باز کردن اشتها و تحریک جوجه ها به خوردن اشاره کرد.
آب نرم، اگرچه برای تغذیه جوجه ها مفید است، اما می تواند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند. از جمله این موارد می توان به اسهال در جوجه ها اشاره کرد. در مقاله زیر به طور کلی نکات مهم تغذیه را به شما آموزش می دهیم. برای آشنایی بیشتر با نکات مهم تغذیه جوجه ها می توانید ادامه مطلب را دنبال کنید.
نکات مهم در نگهداری و نگهداری جوجه ها
همانطور که گفته شد، تغذیه عامل اولیه در رشد و سلامت جوجه ها است. به خصوص در ده روز اول زندگی جوجه، زمانی که سیستم ایمنی ضعیف است و اندام های لنفاوی ثانویه پس از تولد هنوز به اندازه کافی رشد نکرده اند.
مورد بعدی که در مراقبت و نگهداری از جوجه ها بسیار مهم است، محیط پرورشی است که جوجه ها وارد آن خواهند شد. آماده سازی و ضدعفونی این محیط قبل از رسیدن جوجه ها نقش مهمی در سلامت و رشد آنها خواهد داشت. بهترین مکان برای پرورش جوجه مرغداری است.
در صورت خروج جوجه ها، جوجه ها باید 24 ساعت پس از جوجه ریزی در هچ بمانند زیرا کیسه زرده به طور کامل جذب بدن آنها نشده است و نیاز به محیط گرم دارند.
در 24 ساعت اول پس از تولد، جوجه ها نیازی به غذا و آب ندارند. پس از این مدت می توانید شروع به تغذیه کنید.
نکات مهم در مراقبت و نگهداری از جوجه مرغ
بیشتر بخوانید: پرورش مرغ گوشتی
نکات مهم در تغذیه جوجه ها
به طور کلی پرورش جوجه در سطح وسیع و در سطح صنعتی امری حساس و پر زحمت است و اگر پرورش دهنده کمی سهل انگاری کند ضرر و زیان زیادی متحمل خواهد شد. در این میان مراقبت و تغذیه اولیه مرغ مهم است و حاوی نکاتی است که باید به دقت رعایت شود.
اولین تغذیه جوجه ها با محلول 5-4 درصد آب نرم انجام می شود که بر اشتها و تغذیه جوجه ها تأثیر می گذارد.
تغذیه با خوراک مرغ مخصوص که حاوی ویتامین ها و مواد مغذی لازم برای مرغ است ادامه دارد.
ویتامین ها نقش مهمی در جلوگیری از بی حالی و ضعف در مرغ دارند تا پرنده تلف نشود.
نکته مهم دیگر در تغذیه چند روزه جوجه ها، دانخوری مخصوص است که دسترسی آسان و سریع به جوجه ها را فراهم می کند. تعداد دانخوری ها و آبخوری ها در اتاق پرورش باید به اندازه ای باشد که جوجه ها مجبور نباشند منتظر غذا و آب بمانند. توصیه می شود که جوجه ها در هفته اول با استفاده از دانخوری بشقاب با لبه های کوتاه و ته برجستگی تغذیه شوند تا جوجه را تشویق به نوک زدن کند.
اگرچه خوراک یکی از عوامل مهم در مراقبت و نگهداری از جوجه ها است، پر کردن بیش از حد آذوقه منجر به هدر رفتن خوراک و افزایش هزینه های تولید می شود.
به طور متوسط نیاز روزانه به دانه جوجه ها 12 گرم در یک هفته، 17 گرم در 7-14 روز، 23 گرم در هفته سوم و 29 گرم در هفته چهارم است.
محلول آب خنکی که در روز اول به جوجه ها داده می شود برای رفع بی حالی و کاهش استرس مفید است. علاوه بر این، گلوکز موجود در این محلول باعث گرسنگی جوجه ها و تشویق آنها به تغذیه می شود. لازم به ذکر است که مصرف زیاد گلوکز و قند نیز باعث اسهال در جوجه ها می شود.
با بررسی لایه جوجه ها که کمی پایین تر از گلوی آنها قرار دارد و لمس آن متوجه می شوید که چقدر نرم و پر است، در غیر این صورت مرغ مورد نظر با موفقیت تغذیه نشده است.
دمای مناسب برای جوجه ها
یکی از عواملی که می تواند نگهداری جوجه ها را به خطر بیندازد و آنها را در معرض نابودی قرار دهد، بی توجهی به دمای محیط پرورش آنها است. جوجه ها تا 7-5 روزگی توانایی تنظیم دمای بدن خود را ندارند و پس از دو هفته این توانایی در آنها کامل می شود. پس توجه به دمای مورد نیاز جوجه ها در این دو هفته می تواند به سلامت آنها کمک کند.
دمای پایین محیط پرورش جوجه می تواند باعث سرماخوردگی و بیماری در پرندگان شود که در نهایت منجر به مرگ می شود.
برای ایجاد دمای مطلوب برای جوجه ها می توان از وسایل گرمایشی مانند بخاری یا مادر مصنوعی استفاده کرد.
دمای مناسب و مورد نیاز جوجه ها در روز اول 33-34 درجه است که معمولا توسط مادر مصنوعی تامین می شود.
از روز دوم تا هفتم به تدریج دمای اتاق کاهش می یابد تا به 30 درجه برسد.
کاهش دما در هفته دوم تا سوم ادامه خواهد داشت تا اینکه دمای اتاق نشیمن در یک ماهگی به 22 درجه سانتیگراد برسد.
جوجه ها در اتاق پرورش باید به آرامی زیر دستگاه مادر مصنوعی هدایت شوند.
به شرطی که دمای محیط 25 درجه سانتیگراد باشد دمای زیر دستگاه مادر مصنوعی باید 32-35 درجه سانتیگراد باشد.
دمای ذکر شده برای نگهداری جوجه ها برای نژادهای مختلف کمی متفاوت است.
نگهداری از جوجه مرغ
بیشتر بخوانید: مرغداری با سرمایه اندک و مشاوره طلایی + [ مرغداری محلی ]
الزامات تهویه مرغ
تهویه خوب نیز در فرآیند حساس نگهداری و پرورش جوجه ها مهم است. قرار دادن مادر مصنوعی باید به گونه ای باشد که از هوای تازه جوجه ها جلوگیری نکند. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که تهویه کافی برای تامین اکسیژن کافی برای تنفس و همچنین خروج بخار آب و گازهای داخل سالن ضروری است. با توجه به اینکه 80 درصد فضولات مرغ را آب تشکیل می دهد، در صورت عدم رفع رطوبت و مرطوب ماندن بستر، بیماری هایی مانند اسهال خونی (کوکسیدیوز) در بین جوجه ها شیوع پیدا می کند.
اهمیت نور در پرورش جوجه
فاکتور نور یکی از فاکتورهای مهم در صنعت مرغداری است که از چند جهت می توان به آن نگاه کرد.
دوره قرار گرفتن در معرض
شدت نور
رنگ روشن
قرار گرفتن در معرض مناسب یکی از عواملی است که بر رشد و سلامت جوجه ها تأثیر می گذارد. مدت زمان قرار گرفتن در معرض و شدت آن، تغذیه و استراحت جوجه ها را کنترل می کند و آنها را ملزم به تغذیه و نوشیدن در زمان معین و ورزش به میزان لازم می کند. اگرچه رنگ نور هیچ تاثیری در رشد جوجه ها ندارد، اما استفاده از نور قرمز می تواند از گسترش آدم خواری در بین آنها جلوگیری کند. زیرا جوجه ها نمی توانند خون را از سایر مواد تشخیص دهند.
دوره نهفتگی یا کمون
یکی از مهمترین مراحل نگهداری و نگهداری جوجه ها جوجه کشی است. علاقه مندان به نگهداری جوجه و جوجه می توانند با استفاده از وسایل جوجه کشی این پرنده را داشته باشند. اگر به جوجه کشی علاقه دارید، می توانید تخم مرغ بارور شده را تهیه کرده و با استفاده از دستگاه جوجه کشی به جوجه تبدیل کنید. این مدت 21 روز طول می کشد تا زمانی که تخم بارور شده به جوجه تبدیل شود.
توجه داشته باشید که جوجه کشی به این راحتی نیست و هنگام استفاده از دستگاه های جوجه کشی و تخم های بارور شده باید عوامل زیادی مانند تغییرات دما و رطوبت را جدی بگیرید. تغییرات دما و رطوبت می تواند منجر به تخریب تخم های بارور شده و از رشد آنها به جوجه ها جلوگیری کند. تهیه انکوباتور مناسب می تواند شما را به داشتن جوجه نزدیکتر کند. به عنوان مثال، با دستگاه جوجه کشی خودکار، نگران جوجه کشی و تغییرات در حین جوجه کشی نباشید.
مراقبت از جوجه مرغ
بیشتر بخوانید: صفر تا صد پرورش مرغ تخمگذار + [کامل ترین مقاله]
واکسیناسیون مرغ
واکسیناسیون بخش مهمی از فرآیند مراقبت و پرورش جوجه ها است که می تواند از بروز انواع بیماری های عفونی و کشنده در جوجه ها جلوگیری کند. برخی از واکسن های مهم و مورد استفاده برای جوجه ها در زیر ذکر شده است:
بیماری مارک
بورسیت عفونی (بیماری گامبورو)
برونشیت عفونی
واکسن نیوکاسل
سالمونلوز
کوکسیدیوز
لارنگوتراکئیت عفونی
احمقانه
نیوکاسل چرب
برای درمان بی حالی مرغ چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
هنگام نگهداری از جوجه ها با بیماری ها و فراز و نشیب های مختلفی مواجه خواهید شد. یکی از این فراز و نشیب ها بی حالی و خواب آلودگی جوجه هاست. اولین قدم برای درمان بی حالی و خواب آلودگی جوجه ها مراجعه به دامپزشک متخصص است. اگر دامپزشک در دسترس نیست، می توانید از کمی آب قند استفاده کنید. آب قند انرژی بدن مرغ را افزایش می دهد و بی حالی آن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و یا به طور کامل از بین می برد. آب نرم و بی حالی روی اشتهای جوجه ها تاثیر می گذارد.
یکی از راه هایی که می توان برای درمان بی حالی جوجه ها استفاده کرد، فراهم آوردن شرایط محیطی مناسب است. از آنجایی که جوجه ها سرعت رشد بالایی دارند باید بتوانید در گروه های سنی مختلف شرایط محیطی مناسبی را برای آنها ایجاد کنید تا دچار بی حالی و خواب آلودگی نشوند. اگر دیدید مرغ بی حال و خواب آلود است، می توانید با تنظیم دمای اتاق از شر این عوامل خلاص شوید.
تهیه غذای مناسب نیز می تواند جوجه ها را از بی حالی نجات دهد. گاهی اوقات به دلیل نداشتن غذای مناسب، جوجه ها بیمار می شوند که باعث خواب آلودگی و خواب آلودگی آنها نیز می شود. در این مرحله به رژیم غذایی جوجه ها مراجعه کنید و به فکر بهترین تغذیه برای آنها باشید.
استفاده از مولتی ویتامین آخرین راه حلی است که می توانید برای درمان بی حالی مرغ استفاده کنید. مولتی ویتامین ها جوجه ها را سالم و در برابر بیماری ها نگه می دارند.
قفسی برای نگهداری جوجه ها
یکی از مهم ترین وسایلی که می تواند به شما در نگهداری جوجه ها کمک کند قفس است. قفس مرغ تمام شرایط محیطی مناسب را برای پرورش جوجه فراهم می کند. یکی از مزایای استفاده از قفس کاهش استرس است. توزیع خوراک مرغ بدون صرف وقت و انرژی زیاد مزیت دیگری است. قفس های مرغ به گونه ای طراحی شده اند که بتوانید بذرهای مورد نظر را در کمترین زمان ممکن بدون ضایعات به جوجه ها برسانید. یکی دیگر از مزایای قفس جلوگیری از استرس است. جوجه ها برای زندگی به محیطی آرام و بی دغدغه نیاز دارند و قفس می تواند آن چیزها را فراهم کند.
استفاده از جعبه بستر در قفس به شما کمک می کند تا شرایط بهداشتی را برای پرورش و نگهداری جوجه ها ایجاد کنید. قفس به گونه ای است که پس از ایجاد مدفوع مرغ، فضولات داخل سینی ریخته می شود. این سینی به وسیله یک سطح مشبک در زیر قفس قرار می گیرد. تا جوجه ها روی فضولات پا نگذارند و آلوده نشوند. پس از پر شدن سینی زباله، می توانید آن را از قفس جدا کرده و کاملا شسته و ضدعفونی کنید.
تغذیه رایگان با آبخوری اتوماتیک از دیگر مزایای استفاده از قفس است که می توان به آن اشاره کرد. فیدرها همانطور که اشاره کردیم از حرکت ذرات ریز و کثیف شدن فضا جلوگیری می کنند. با آبپاش خودکار جوجهها به راحتی میتوانند تا حد امکان آب سالم دریافت کنند. عملکرد آبخوری اتوماتیک به این صورت است که وقتی مرغ نوک می زند جریان آب وصل می شود و با برداشتن نوک آن جریان آب به طور کامل قطع می شود. این می تواند از کثیف شدن منطقه رشد و هدر رفتن آب جلوگیری کند.
اگر مزیت دیگری از استفاده از قفس می دانید، آن را از طریق قسمت نظرات با ما و دیگر مخاطبین سایت پراور صنعت در میان بگذارید.
شما در مورد مرغ برای ما بنویسید
در این مطلب از سایت پرورصنعت سعی شده است شما را با مرغ و شرایط پرورش مرغ آشنا کنیم. ما سعی کرده ایم نکات مفید و ضروری تری را به شما ارائه دهیم. اگر توانستید از این مقاله یا تجربیات مختلف در زمینه مرغداری نکات مثبتی بگیرید، می توانید از طریق قسمت نظرات با ما و سایر مخاطبین سایت پراور صنعت در میان بگذارید. همچنین از این طریق می توانید سوالات مورد نظر خود را در زمینه پرورش مرغ به پشتیبانی سایت پرور صنعت بپرسید تا در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشند.
سوالات متداول
عوامل اصلی رشد و سلامت جوجه ها چیست؟
غذا و زیستگاه
اولین خوراک جوجه ها چیست؟
اولین تغذیه جوجه ها با محلول 5-4 درصد آب نرم انجام می شود که بر اشتها و تغذیه جوجه ها تأثیر می گذارد.
میانگین نیاز خوراک روزانه جوجه ها چقدر است؟
به طور متوسط نیاز روزانه به دانه جوجه ها 12 گرم در یک هفته، 17 گرم در 7-14 روز، 23 گرم در هفته سوم و 29 گرم در هفته چهارم است.
دمای مناسب و مورد نیاز جوجه ها در روز اول چقدر است؟
دمای مناسب و مورد نیاز جوجه ها در روز اول 33-34 درجه است که معمولا توسط مادر مصنوعی تامین می شود.