چطور از ماست پنیر درست کنیم

پنیر جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی ما ایرانیان دارد. هنگام صبحانه، وقت چای و سر سفره عصر یا در غذایی که به فرزندانمان می دهیم و آنها را به مدرسه می فرستیم. گاهی خوردن یک لقمه نان و پنیر و سبزیجات یا نان و پنیر با خیار و گوجه فرنگی می تواند از هر وعده غذایی سنگین سیر کننده تر باشد. با تهیه پنیر خانگی می توانیم این شیرینی و لذت را بیشتر کنیم. امروز با ما طرز تهیه پنیر خانگی با ماست را یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه پنیر خانگی با ماست

یک لیتر شیر

چهار قاشق غذاخوری ماست

نمک به میزان لازم

مراحل تهیه پنیر با ماست در خانه

مرحله اول

برای تهیه پنیر خانگی با ماست ابتدا شیر را در تابه استیل بجوشانید زیرا تابه استیل طعم خاصی به شیر نمی دهد.

مرحله دوم

وقتی شیر به جوش آمد حرارت را کم کنید و به آرامی به ازای هر کیلوگرم شیر چهار قاشق ماست و نمک دلخواه به آن اضافه کنید.

مرحله سوم

سپس هم بزنید تا شیر شکسته شود یا به اصطلاح گلوله شود.

مرحله چهارم

پس از آن، مخلوط کشک و ماست را در توری یا پارچه نظافتی ریخته و آویزان کنید تا آب اضافی آن گرفته شود. آب اضافی به دست آمده از این پنیر را ذخیره کنید تا بعداً با افزودن نمک پنیر شما در آن بماند. تور را دوباره روی سطحی قرار دهید و جسم سنگینی را روی آن قرار دهید تا آب کاملا خارج شود. بعد از چند ساعت پنیر آماده است.

نکاتی برای تهیه پنیر خانگی با ماست

آب این پنیر را که از توری می گذرد ذخیره کنید تا از آن برای تهیه آب و نمک مورد نیاز برای نگهداری پنیر استفاده کنید.

برای اینکه طعم بهتری پیدا کند، بهتر است پنیر را حداقل 15-10 روز در آب نمک بگذارید.

هر چه مقدار آب پنیر در حین ریزه کاری حذف شود، پنیر بهتر خواهد بود.

خاستگاه پنیرسازی

خاستگاه پنیرسازی به 8000 سال قبل از میلاد مسیح، قبل از اختراع سفالگری، نوشتن و حتی ابزارهای فلزی باز می گردد. اولین پنیرسازان کشاورزان عصر نوسنگی بودند که در عراق، سوریه، لبنان، اسرائیل، فلسطین، اردن و مصر کنونی زندگی می کردند.

در واقع، تاریخچه پنیرسازی به پیشرفت‌های کشاورزی برمی‌گردد، زمانی که این پیشرفت‌ها منجر به اهلی شدن حیواناتی مانند گوسفند و بز شد که کشاورزان باستانی آن‌ها را برای شیر برداشت می‌کردند. با این حال، اگر به مدت طولانی در شرایط گرم بماند، این شیر خام به طور طبیعی شروع به ترش شدن می کند. به دلیل اسید لاکتیک موجود در شیر، گرما باعث انعقاد پروتئین های آن می شود و سپس به کشک نرم و چسبناک تبدیل می شود.

وقتی کشاورزان این دگرگونی عجیب را کشف کردند، مایع باقی مانده از شیر را تخلیه کردند و فقط پوسته ها را نگه داشتند. کشاورزان متوجه شدند که این غلاف های تازه را می توان به عنوان یک خوراکی خوشمزه خورد.

بدین ترتیب این شیر دلمه‌شده منجر به تأسیس مزارع لبنیات شد و به عبارتی اساس پنیرسازی را تشکیل داد.

پنیر شانس زنده ماندن را برای مردم باستان افزایش داد!

برای بین النهرینان باستان، پنیر نه تنها یک غذای خوشمزه بود، بلکه ابزاری بود که به آنها کمک می کرد تا در شرایط سخت آن زمان زنده بمانند. نکته اینجاست که شیر سرشار از پروتئین، چربی و مواد معدنی ضروری است، اما همچنین حاوی مقادیر زیادی قند به نام لاکتوز است. از آنجایی که هضم لاکتوز برای معده افراد باستان دشوار بود (و هنوز هم همینطور است)، پنیر به مردم کمک کرد تا از فواید شیر بدون اثرات مضر قند و لاکتوز آن لذت ببرند.

از سوی دیگر، چون پنیر را می توان به راحتی ذخیره و نگهداری کرد، می توان گفت که پنیر در قحطی های طولانی و زمستان های سخت به مردم باستان کمک کرده و خطر قحطی را در طول تاریخ بسیار کاهش داده است.

پنیر جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی افراد دارد که در وعده صبحانه یا شام مصرف می شود. با تهیه پنیرهای خانگی خوشمزه می توانید این غذا را برای خود و خانواده تان لذت بخش کنید. پنیر از کشک کردن شیر به دست می آید و به آن سرکه، آبلیمو یا ماست ترش اضافه می شود. در این آموزش طرز تهیه پنیر خانگی با ماست را یاد گرفتیم که نسبت به روش های دیگر بافت فوق العاده ای دارد. سعی کنید از ماست خانگی برای تهیه این پنیر برای نتیجه فوق العاده استفاده کنید. همچنین می توانید برای مشاهده عملی آموزش از فیلم آموزشی انتهای مقاله استفاده کنید.

بخونیدش:  چرا در دوران بارداری نباید رابطه داشت

عناصر

شیر: 3 کیلوگرم
ماست ترش: 300 گرم

طرز تهیه پنیر خانگی

ابتدا شیر را حرارت دهید تا بجوشد. توجه داشته باشید که در این مدت باید مدام هم بزنید تا پروتئین و چربی شیر ته نگیرد.

زمانی که شیر به جوش  آمد زیر شعله را کم کنید تا از جوش بیفتد.

حالا به آن ماست ترش اضافه کنید و به آن زمان دهید تا شیر ببرد. دقت داشته باشید که اگر به هنگام اضافه کردن ماست، شیر در حال جوشیدن باشد پنیر خانگی شما سفت خواهد شد.

در مرحله بعد بریده های شیر را جمع کنید و داخل یک کیسه تمیز بریزد.

سپس یک وسیله سنگین روی آن قرار دهید.

پس از گذشت یک ساعت پنیرخانگی شما آماده است. حالا آن را از کیسه خارج کنید و سپس برش بزنید.

بعد به آب پنیر که حاصل بریدن شیر است مقداری نمک اضافه کنید و پنیر خانگی خود را داخل آن قرار دهید و داخل یخچال نگهداری کنید.

دوره زمانی

در این روش اگر ماست شما اسیدی نیست، آن را به مدت یک روز بیرون از یخچال در محیط گرم قرار دهید تا ماست شما اسیدی شود.

نکته: نمک زیادی به آب پنیر اضافه نکنید زیرا باعث سفت شدن پنیر می شود.

برای مشاهده طرز تهیه پنیر خانگی با ماست می توانید ویدیوی زیر را مشاهده کنید:

منبع: مجله زندگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا