چطور از پماد واژینال استفاده کنم
کلوتریمازول یک داروی ضد قارچ است. و برای عفونت های قارچی و قارچی استفاده می شود. برای درمان عفونت کرم نواری پوست و کاندیدیازیس دهان، واژن و اندام تناسلی مردان موثر است. این دارو به صورت کرم، محلول یا پودر برای پوست آلوده و همچنین به عنوان شیاف یا پماد برای واژن موجود است. کلوتریمازول به ندرت عوارض جانبی دارد، اگرچه برخی از افراد هنگام استفاده از این دارو روی پوست خود دچار سوزش و سوزش می شوند.
اشکال دارویی کلوتریمازول
راه حل
شیاف ها
کرم
افشانه
پودر
این دارو برای شما تجویز شده است، بدون مشورت با پزشک آن را تغییر ندهید.
دوز و زمان کلوتریمازول
الف) کرم واژینال: 1-2 بار در روز
ب) شیاف واژینال: یک بار در روز هنگام خواب
ج) محلول، کرم پوست، اسپری: 2-3 بار در روز
مقدار مصرف کلوتریمازول برای بزرگسالان
الف) کرم واژینال: یک اپلیکاتور (5 گرم) در هر جلسه
ب) شیاف: 100 تا 500 میلی گرم در هر جلسه
ج) کرم پوست، محلول، اسپری: طبق دستور
نحوه استفاده از کرم واژینال
(نحوه استفاده از پماد کلوتریمازول با اپلیکاتور)
شیاف واژینال داروهای جامدی هستند که با استفاده از اپلیکاتور مخصوص وارد واژن می شوند. داروها از طریق شیاف واژینال جذب بدن می شوند. سرعت جذب در مورد شیاف دارویی بیشتر است زیرا شیاف در داخل بدن ذوب شده و مستقیماً در جریان خون قرار می گیرد.
ابتدا دست ها و واژن خود را به آرامی با آب گرم و صابون بشویید سپس با حوله خشک کنید.
شیاف را از بسته بندی آن خارج کنید.
شیاف را در انتهای اپلیکاتور قرار دهید و اپلیکاتور را در سمت مخالف شیاف (در سمتی که شیاف در جای خود قرار ندارد) نگه دارید.
برای قرار دادن شیاف، به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید یا روی زانوها بایستید و پاها را از هم باز کنید.
اپلیکاتور را به آرامی وارد واژن کنید. سعی کنید اپلیکاتور را تا انتهای واژن بیاورید. سپس آن را حذف کنید.
اگر اپلیکاتور قابل استفاده مجدد است، آن را تمیز کرده و در بسته بندی قرار دهید. در غیر این صورت آن را در سطل زباله بیندازید. و در پایان دستان خود را بشویید.
نحوه استفاده از پماد کلوتریمازول
ابتدا محل مورد نظر را با آب گرم و صابون بشویید. سپس آن را با حوله خشک کنید. اکنون پماد را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و سپس آن را بشویید. به طور کلی مصرف 2 بار در روز توصیه می شود. در غیر این صورت به پزشک مراجعه کنید.
اثرگذاری داروی کلوتریمازول
شروع اثر دارو: 2-3 روز
تداوم اثر دارو: تا 12 ساعت
توصیه های غذایی:
نگهداری از داروی کلوتریمازول
باید در محیط بسته، خشک و خنک و دور از نور و کودکان باشد.
فراموش كردن نوبت دارو
جای نگرانی نیست، اما هر وقت به یاد آوردید دارو را مصرف کنید.
متوقف كردن دارو کلوتریمازول
حتی اگر احساس ناراحتی نکردید، دارو را تا پایان ادامه دهید. زیرا ممکن است عفونت اولیه برطرف نشده باشد و با قطع درمان، علائم بیماری برگردد.
مصرف مقدار اضافی کلوتریمازول
اگر به طور تصادفی برای اولین بار داروی بیشتری مصرف کردید، اشکالی ندارد، اما به طور کلی، اگر احساس ناراحتی کردید، به پزشک اطلاع دهید.
عوارض جانبی کلوتریمازول
1) کلوتریمازول به ندرت عوارض جانبی ایجاد می کند. کرم های پوستی و شیاف های واژن گاهی باعث سوزش یا سوزش موضعی می شوند.
2) علائم – سوزش یا گزگز موضعی، اتفاق شایع، مورد مشاوره پزشکی حاد.
3) علائم – سوزش پوست، بروز نادر، در صورت مشاوره حاد توسط پزشک.
4) موارد مصرف – راش، شعله ور شدن نادر است، در همه موارد به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
تداخلات دارویی:
احتیاط: در موارد زیر به پزشک اطلاع دهید.
الف) مصرف سایر داروها
ب) برای زنان باردار: بی خطر است. پایین
داروهای مختلفی برای درمان عفونت قارچی واژن تجویز می شود. یکی از این داروها پماد قارچی واژن است. در این مقاله با برخی از این پمادها آشنا می شویم و نحوه استفاده از آنها را به شما آموزش می دهیم.
سرویس بهداشتی ستاره – واژن سالم سالم بدون عفونت، حاوی تعدادی باکتری و گاهی اوقات مخمر (نوعی قارچ) است. اما عوامل خاصی می توانند محیط واژن را تغییر دهند و باعث تکثیر باکتری ها یا مخمرها شوند که منجر به عفونت می شود. پماد قارچی واژن معمولا برای درمان عفونت قارچی واژن استفاده می شود. این نوع پمادها از رشد قارچ ها جلوگیری کرده و علائم بیماری را کاهش می دهند. برای آشنایی بیشتر با این پمادها و نحوه استفاده از آنها با ما همراه باشید.
پیشنهاد ستاره
آشنایی با عفونت های قارچی
التهاب واژن ناشی از عفونت واژینیت نامیده می شود. عفونت مخمری ناشی از قارچی به نام کاندیدا یکی از شایع ترین انواع واژینیت است. گونه های مختلفی از مخمر یا کاندیدا وجود دارد که کاندیدا آلبیکنس رایج ترین آنهاست.
معمولا تعداد کمی از کاندیدا در واژن زندگی می کنند بدون اینکه خطری برای سلامتی ایجاد کنند. اما در شرایط خاص، مقدار آنها بیش از حد افزایش می یابد و عفونت واژن رخ می دهد. این شرایط می تواند شامل تغییرات در سطح هورمون ها به دلیل بارداری، قرص های ضد بارداری یا قاعدگی باشد. سایر شرایطی که می تواند احتمال ابتلا به عفونت های مخمری واژن را افزایش دهد شامل قند خون بالا مزمن و ضعف سیستم ایمنی به دلیل بیماری هایی مانند HIV یا ایدز است.
علائم عفونت قارچی واژن شامل ترشحات غلیظ و سفید رنگی است که برخی از زنان آن را شبیه پنیر کوتاژ توصیف می کنند. عفونت های مخمری می تواند باعث خارش واژن و قرمزی نواحی بیرونی آن شود.
درمان عفونت های قارچی
بسیاری از عفونت های قارچی را می توان بدون تجویز پزشک با شیاف یا پماد واژینال برای قارچ درمان کرد. اما اگر به طور مکرر این مشکل را دارید یا عفونت شما شدید است، ممکن است به داروهای تجویز شده توسط پزشک نیاز داشته باشید.
آشنایی با انواع پماد برای قارچ واژن
برای درمان عفونت قارچی واژن از پمادهایی استفاده می شود که معمولاً به همراه اپلیکاتور عرضه می شود. وجود اپلیکاتور امکان اندازه گیری دوز صحیح را فراهم می کند. در حال حاضر انواع مختلفی از پمادها برای قارچ واژن وجود دارد که رایج ترین آنها به شرح زیر است.
1. پماد کلوتریمازول
پماد کلوتریمازول برای درمان انواع عفونت های قارچی ناشی از کاندیدا آلبیکنس و سایر گونه های کاندیدا استفاده می شود. این دارو به فسفولیپیدهای غشای سلولی قارچ متصل می شود و با حذف عناصر ضروری از داخل سلول، اثرات ضد قارچی خود را اعمال می کند. خارش، سوزش و تورم از عوارض جانبی کلوتریمازول است.
روش مصرف: روزانه یک اپلیکاتور از دارو ترجیحا قبل از خواب استفاده شود. مدت زمان درمان با این پماد 6-14 روز است.
2. پماد میکونازول
پماد میکونازول به درمان عفونت های قارچی واژن کمک می کند. این پماد دیواره سلولی قارچ ها را از بین می برد و باعث از بین رفتن آنها می شود. یکی از عوارض پماد میکونازول خارش پوست است.
روش مصرف: روزانه 5 گرم پماد قبل از خواب مصرف شود. دوره درمان 7-14 روز است که در صورت لزوم تکرار می شود.
3. پماد بوتوکونازول
این پماد ضد قارچ بر ترکیبات لیپیدی موجود در غشای سلولی قارچ تأثیر می گذارد. در نتیجه، نفوذپذیری سلول را تغییر داده و رشد قارچ را مهار می کند.
روش مصرف: روزانه از اپلیکاتور پماد داخل واژن استفاده کنید.
4. پماد ترکونازول
پماد ترکونازول نفوذپذیری غشای سلولی قارچ ها را تغییر داده و باعث تجمع لانوسترول و کاهش غلظت ارگوسترول می شود. کاهش ارگوسترول عملکرد سلولی قارچ را مختل کرده و از رشد آن جلوگیری می کند.
روش مصرف: 7 شب از پماد 0.4% و برای 3 شب داخل واژن از پماد 0.8% استفاده کنید.
پماد قارچ واژینال
5. پماد واژن Mirtolea
پماد میرتولیا برای قارچ واژن یک محصول گیاهی است که در درمان انواع عفونت های قارچی و باکتریایی استفاده می شود. این محصول به حفظ pH طبیعی واژن کمک می کند.
دستورالعمل: هر 12 ساعت یک اپلیکاتور در واژن استفاده شود. قبل از استفاده، مقدار کمی از پماد را روی پوست بمالید تا در صورت حساسیت از مصرف آن خودداری کنید.
6. کرم واژینال لاکورکس
کرم واژینال Lecorex برای درمان عفونت های قارچی و باکتریایی واژن استفاده می شود. این کرم حاوی آویشن شیرازی است که ترکیبات موثر آن تیمول و کارواکرول می باشد. این ترکیبات دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی هستند.
این کرم در دوران یائسگی با نظر پزشک مصرف شود. برخی افراد پس از استفاده از کرم دچار سوزش واژن می شوند که معمولاً به دلیل وجود زخم واژن ایجاد می شود و با ادامه درمان برطرف می شود. اما در صورت سوزش و خارش شدید باید با پزشک مشورت کرد.
روش مصرف: 7 تا 10 شب متوالی از اپیلاتور داخل واژینال استفاده کنید.
7. کرم واژینال مایکوسین
مایکوسین یک کرم گیاهی بر پایه عصاره سیر، اسانس آویشن، اسانس بابونه و اسانس اسطوخودوس است. این محصول برای درمان عفونت های قارچی و باکتریایی واژن استفاده می شود. نتایج تحقیقات نشان داده است که استفاده از کرم میکوسین به اندازه پماد میکونازول و پماد کلوتریمازول در درمان عفونت های قارچی موثر است. این کرم در دوران بارداری نباید استفاده شود. علاوه بر این، افرادی که به سیر حساسیت دارند باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.
دستورالعمل: هر شب از اپلیکاتور در واژن استفاده کنید. مدت زمان لازم برای استفاده از این کرم 10-7 شب می باشد.
آخرین کلمه
واژینیت یکی از شایع ترین بیماری ها در زنان است. پمادهای زیادی برای درمان این مشکل وجود دارد که بسیاری از آنها را می توان بدون تجویز پزشک تهیه کرد. با این حال، توصیه می شود از استفاده خودسرانه از پماد قارچی واژینال خودداری شود. زیرا عامل دیگری غیر از قارچ می تواند در بروز واژینیت نقش داشته باشد و استفاده از این پمادها باعث تشدید بیماری می شود.