چطور باید از 100 درصد مغز استفاده کنیم
چگونه از مغز خود استفاده کنیم یا چگونه از 100 درصد مغز خود استفاده کنیم؟
چگونه مغز را فعال کنیم؟
راه های تقویت حافظه برای مطالعه چیست؟
داشتن مغزی که همه چیز را به راحتی یاد می گیرد آرزوی دیرینه بسیاری از ما بوده است. اما آیا واقعا چنین چیزی ممکن است؟ آیا ما هم می توانیم این کار را انجام دهیم یا فقط برای افرادی مانند انیشتین است؟
امروز در این مقاله قصد داریم از سایت تاپ مایند محمد سعیده یاد بگیریم که چگونه از 100 درصد مغز خود استفاده کنیم. پس اگر می خواهید با یادگیری چند راهکار قدرت مغز خود را افزایش دهید این مقاله را از دست ندهید و آن را با دوستان عزیز خود به اشتراک بگذارید.
چگونه از 100% مغز خود استفاده کنیم قبل از مطالعه
حتی ورزشکاران قبل از هر جلسه تمرین کمی خود را گرم می کنند. برای یادگیری، باید مغز خود را با استفاده از استراتژی های خاصی آماده کنیم. استراتژی هایی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، همگی به آماده سازی مغز برای استفاده بیشتر از توانایی های خود کمک می کنند.
تخیل ذهنی خود را زیر و رو کنید!
قبل از انجام هر کاری، باید به شخصیت خسته و زخمی درونمان برسیم. ساده ترین راه برای انجام این کار پیشنهاد دادن است.
من میتوانم
من هوشمند هستم
خیلی سریع یاد میگیرم
من آنچه را که در حال یادگیری هستم کاملاً درک می کنم
و…
هرچقدر که درونتان محکم میگوید: «نمیتوانم» شما در پاسخ 10 برابر محکمتر بگویید: «میتوانم!» به همین سادگی.
سبک یادگیری
اولین چیزی که باید به آن توجه کنیم سبک یادگیری مناسب است. همه ما به نوعی متفاوت هستیم. از ویژگی های ظاهری مانند رنگ مو، رنگ پوست و چشم گرفته تا ویژگی های اخلاقی. بنابراین، تعجب آور نیست که هر یک از ما می توانیم با استفاده از سبک های مختلف یادگیری چیزی یاد بگیریم.
یکی از ترفندهای مطالعه صحیح و مناسب، شناخت انواع سبک های یادگیری است.
هر فردی در زندگی خود روش های یادگیری متفاوت و منحصر به فردی دارد که با توجه به میل و خلاقیت خود و به طور کامل تر با توجه به تیپ شخصیتی خود یکی از این سبک های یادگیری را انتخاب می کند.
اگر متوجه شده اید که کدام یک از سبک های یادگیری برای شما مفید و موثر است، می توانید با به کارگیری یک سری نکات و تکنیک های اساسی، کیفیت و سرعت یادگیری خود را بهبود ببخشید و هر آنچه را که علاقه دارید بیاموزید.
با قِلِق یادگیری خودتان آشنا شوید
از خودت چه می دانی؟
روشهای یادگیری خاص شما عمدتاً به این صورت است که سبک یادگیری:
دیداری، شنیداری، لمسی یا نوشتاری؟
۱) یادگیری شنیداری
با گوش دادن به یک موضوع می توانید به بهترین وجه یاد بگیرید. سعی کنید با تکرار مطالب با صدای بلند، پخش موسیقی و آموزش مطالب به دیگران، مطالعه را برای خود آسان کنید.
⇐ برای یادگیری و درک بهتر مطالب، گوش دادن به سخنرانی ها، درس ها، ضبط های صوتی و سایر روش های مشابه به شما کمک بیشتری می کند.
⇐ ادغام ابزارهای صوتی، تکنیک های گوش دادن، صدا، شعر یا موسیقی می تواند تاثیر قابل توجهی بر روند مطالعه و یادگیری شما داشته باشد.
۲) یادگیری تصویری
آنها با تماشا کردن اطلاعات را جذب و یاد می گیرند.
بهترین روش یادگیری برای یادگیرندگان بصری:
تصاویر، فیلم ها و رنگ ها به آنها کمک می کند تا یاد بگیرند و ترجیح می دهند محتوا و مطالب را برای یادگیری ببینند.
مدیریت بهتر زمان و افزایش سرعت مطالعه و تبدیل هر ورودی به نمودار، شکل یا نقشه ذهنی به آنها کمک می کند تا با چشمان خود رابطه منطقی بین اطلاعات پیدا کنند و درک بهتری از طرح درس در ذهن آنها چاپ شود.
⇐ وقتی اطلاعات از طریق ویدئو پروژکتور، تخته سفید و حتی یک تکه کاغذ در مقابل این افراد نمایش داده می شود، توانایی یادگیری آنها به طرز چشمگیری بهبود می یابد.
⇐ سعی کنید در صورت امکان از عکس به جای متن استفاده کنید.
۳) یادگیرندههای جنبشی و لمسی و حرکتی
در برخی از انسان ها، حس لامسه بزرگترین منبع آنها برای برقراری ارتباط با دنیای بیرون و یادگیری است. آنها با “لمس کردن چیزها” و “انجام کارهای عملی” یاد می گیرند. این گروه از افراد زمانی به بهترین نتیجه می رسند که کار خود را انجام دهند و از طریق تمرینات عملی و فعالیت های بدنی اطلاعات کسب کنند. فعالیت بدنی، تمرینات عملی و تماس نزدیک را فراموش نکنید، زیرا این روش ها سهم قابل توجهی در یادگیری و مطالعه شما خواهند داشت.
⇐ سعی کنید با انجام بازی، حل پازل، دیدن چیزها از نزدیک و بررسی آنها، یادگیری خود را به حداکثر برسانید.
4) با خواندن و نوشتن بیاموزید
اینگونه بود که همه ما کلاس ها را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشتیم. متأسفانه نظام آموزشی عمدتاً روی گزینه چهارم تمرکز دارد و به گزینه های دیگر اهمیت چندانی نمی دهد.
افراد ترکیبی از همه این گروه ها هستند که البته تاثیر یکی از این روش های یادگیری در هر فرد پر رنگ تر از بقیه است و در نتیجه تفاوت های یادگیری بین افراد مختلف ایجاد می شود.
شاید از طریق تصاویر بیشتر یاد بگیرید. در حالی که خواهر یا برادر شما با گوش دادن بهتر یاد می گیرد. بنابراین، اگر به دنبال حداکثر استفاده از مغز خود هستید، بهتر است ابتدا سبک یادگیری مناسب خود را پیدا کنید.
🟠 بهترین سبک یادگیری سبکی است که تلفیقی از دو یا چند مورد از سبکهای ذکر شده باشد.
زمان مطالعه
همانطور که سبک مطالعه ما بر کیفیت آن تأثیر می گذارد، زمان مطالعه نیز بسیار مهم است. دانستن اینکه مغز ما در چه ساعتی از شبانه روز کارآمدتر است به ما کمک می کند تا از قابلیت های آن بیشتر استفاده کنیم.
اما آن ساعت طلایی دقیقا چه زمانی است؟
درست مانند سبک های یادگیری، زمان مناسب برای یادگیری نیز متفاوت است. بنابراین، هر یک از ما باید ساعاتی را پیدا کنیم که میزان یادگیری او به حداکثر می رسد.
برای این کار کافی است به مدت یک هفته دروس با سطح سختی را در ساعات مختلف شبانه روز مطالعه کنید. سپس ببینید در آن ساعات چقدر آموخته اید و بهترین ها را برای خود انتخاب کنید.
برنامه ریزی برای استفاده از مغز
پاسخ به این سوال که چگونه از 100 درصد ظرفیت مغز خود استفاده کنیم کار ساده ای نیست. به همین دلیل باید برای رسیدن به هدفمان برنامه داشته باشیم.
زمانی که زمان و سبک یادگیری مناسب خود را بدانید، برنامه ریزی چندان دشوار نیست. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم قبل از شروع برنامه بازیگری این دو مرحله را طی کنید.
اما برای داشتن برنامه ای که استفاده از مغز ما را افزایش دهد، باید چندین شرط را رعایت کنیم:
اولین شرط صداقت است.
سعی کنید برنامه ای داشته باشید که مطمئن باشید می توانید آن را مدیریت کنید. اگر برنامه ای برای خودمان طراحی کنیم که نتوانیم آن را مدیریت کنیم، دو اتفاق منفی مهم برای شما رخ می دهد: اول اینکه نمی توانید به اهداف خود برسید.
هنگامی که این اتفاق می افتد، دومین عامل منفی که مانع استفاده از مغز می شود نیز رخ می دهد: در این شرایط، احساس بدی نسبت به خودتان خواهید داشت، زیرا نتوانستید برنامه خود را دنبال کنید. به همین دلیل استرس و اضطراب زیادی را به خود تزریق می کنید که استفاده و فواید مغز را بسیار کاهش می دهد.
برنامه ریزی یکی از اولین استراتژی هایی است که افراد موفق از آن استفاده می کنند. بنابراین، اگر شما نیز به دنبال افزایش استفاده از مغز خود هستید، همین حالا برای زندگی خود برنامه ای طراحی کنید.
مشخص کردن هدف! چگونه با هدف گذاری از ۱۰۰ درصد مغزمان استفاده کنیم؟
اکنون که برنامهای دارید، زمان تعیین اهداف فرا رسیده است.
🟠یکی از علتهایی که بیشتر تلاشها برای یادگیری با سر به زمین میخورند، نداشتن درک درستی از هدف اصلی یادگیری است.
قبل از شروع یادگیری یک مهارت یا درس، 5 دقیقه وقت بگذارید و هدف خود را از یادگیری آن روی یک کاغذ یادداشت کنید.
اهداف شما باید به کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم شوند. اهداف بلند مدت آنهایی هستند که دوست داریم در آینده ای نه چندان دور به آنها دست یابیم. در واقع، اهداف بلندمدت ما از ارزشهای اصلی ما سرچشمه میگیرد که زندگی ما به آنها وابسته است.
اما اهداف کوتاه مدت چه؟
اهداف کوتاه مدت شما ناشی از کارهایی است که ما برای رسیدن به اهداف بلندمدت خود باید انجام دهیم. به عنوان مثال، اگر هدف بلندمدت ما استفاده از 100% مغز است، ممکن است اهداف کوتاه مدت ما اجرای یکی از این استراتژی ها باشد.
اکنون که انواع اهداف را می دانیم، وقت آن است که ببینیم کدام یک اولویت دارند. به همین دلیل بهتر است ابتدا اهداف بلندمدت و مهمتر خود را انتخاب کنیم.
مطالب را از زبان چند نفر بیاموزید
یکی از دلایلی که ما نمی توانیم از ظرفیت واقعی مغزمان استفاده کنیم این است که خود را به یادگیری از یک فرد و یک روش محدود کنیم. گاهی اوقات شنیدن کلمه ای از دوستمان یا استفاده از روش های موثر یادگیری تاثیر دارد. این خیلی بیشتر از شنیدن آن از زبان یک معلم روی مغز ما تأثیر می گذارد.
اما دلیل این اتفاق چیست؟
وقتی با دوستان خود صحبت می کنیم، معمولاً هیچ محافظی در برابر سخنان آنها نداریم. این بدان معناست که اگر اشتباهات خود را به ما یادآوری کرد، با کمی تفکر آنها را می پذیریم. به همین دلیل اگر چیزی از درس متوجه نشدیم می توانیم روی کمک دوستانمان حساب کنیم.
چگونه از ۱۰۰ درصد مغزمان استفاده کنیم ؛ حین و بعد از مطالعه
پس از بررسی استراتژی های کلی برای استفاده بیشتر از مغز، وقت آن است که در مورد تکنیک هایی صحبت کنیم که بهترین استفاده را در حین یا بعد از مطالعه دارند. هر یک از این تکنیک ها به نوعی می تواند باعث شود که از مغزمان بهتر استفاده کنیم. بنابراین توصیه می کنیم استفاده از آنها را فراموش نکنید.
از خود سوال کنید
اولین تکنیکی که در طول تحصیل برای شما مفید خواهد بود، سوال پرسیدن است. بهتر است هر بار قبل یا در حین مطالعه در مورد مطالبی که می خوانید از خود سؤال کنید.
این کار از چند جهت حائز اهمیت است:
ابتدا مسیرهای جدیدی در مغز و حافظه برای اتصال محتویات ردیابی خواهد شد.
دوم اینکه فرد متوجه قسمت هایی می شود که خوب مطالعه نکرده است. در نتیجه سعی می کند دوباره آنها را مطالعه کند تا نقاط ضعف خود را در آن قسمت ها اصلاح کند.
علاوه بر این، این کار محتوا را در مغز شما تکرار می کند و شما به طور غیر مستقیم آن را اصلاح می کنید. به این ترتیب نه تنها ذهن خود را برای مطالعه آماده کرده اید، بلکه ظرفیت بیشتری به مغز خود می دهید.
اما چه سوالاتی باید از خود بپرسیم:
نظر شخصی من در مورد متنی که مطالعه می کنیم چیست؟
نکات اصلی که باید در متن به دنبال آن باشم چیست؟
برای هر ایده و نظریه در متن چه دلایلی آورده شده است؟
آیا پیوند خاصی بین بخش های مختلف متن وجود دارد؟
پرسیدن این سوالات ابتدا باعث می شود منطق مطالعه و یادگیری خود را پیدا کنیم. وقتی به این امر دست یابیم، پاسخ به این سوال که چگونه از 100% مغز خود استفاده کنیم دیگر مشکلی نخواهد بود. زیرا اکنون ما بر آنچه مطالعه می کنیم و همچنین بر مغز خود کنترل کامل داریم. به یاد داشته باشید که برای دریافت پاسخ، ابتدا باید سوال پرسیدن را یاد بگیرید.
یک پیشنهاد برای معلمان!
اگر معلم هستید و در مدرسه یا مدرسه تدریس می کنید، استفاده از این تکنیک ضروری است. سعی کنید پس از اتمام هر بخش از دانش آموزان سوالات ساده ای در مورد آن بخش بپرسید. این باعث می شود آنها به سرعت در ذهن خود برای پاسخ شما جستجو کنند. در نتیجه حافظه آنها تحریک خواهد شد. همچنین به افزایش تمرکز و دقت کمک خواهد کرد.
چیزی که خواندهاید یا دیدهاید را از فیلتر خودتان عبور دهید
مفاهیم خارجی را به زبان داخلی خود ترجمه کنید.
وقتی با چیز جدیدی مواجه شدید، آن را به زبان خودتان ترجمه کنید. اختراعات و اکتشافات زیادی با انجام این تکنیک ساده انجام شده است. اما جادو وقتی کامل می شود که خودمان به کسی چیزهایی را که آموخته ایم آموزش دهیم. این باعث می شود از حداکثر ظرفیت مغز خود استفاده کنید.
به همین دلیل، بهتر است از قبل با دوست خود برنامه ریزی کنید تا از آن لذت ببرید. به این ترتیب هر کدام از شما بخشی از درس را عمیق تر خواهید خواند. سپس، در یک روز و زمان مشخص قرار ملاقات بگذارید و هر یک به دیگری عمیقتر آموختههای خود را آموزش دهد. به این ترتیب، هر دوی شما از این استراتژی عالی بهره مند خواهید شد.
به دنبال پسر عمو یا دخترعمههای موضوعتان بگردید!
اگر در حین یادگیری موضوعی مثال های مشابه را در ذهن خود جستجو کنید.
به دنبال موارد زیر باشید:
تفاوت این دو موضوع چیست؟
این دو چیز چه مشترکاتی دارند؟
آیا ارتباط منطقی بین آنها وجود دارد که هنوز کسی متوجه آن نشده است؟
ویرایش یادداشتها
پس از یافتن منطق یادگیری خود، نوبت به بازگشت به مطالبی می رسد که با دوست یا دوستان خود آموخته ایم. البته هر چه بیشتر مطالعه کنیم چیزهای جدید بیشتری یاد خواهیم گرفت. به همین دلیل، بهتر است هر از چند گاهی به آنها سر بزنید تا در صورت لزوم مطالب جدیدی را به یادداشت های گذشته خود اضافه کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله اصول جامع و بهترین متدهای یادداشت برداری را در وبسایت ذهن برتر مطالعه نمایید.
اما چگونه باید ویرایش یادداشتبرداری هایمان را انجام دهیم؟
از امروز، یک روز در ماه (یا حتی هر هفته) را به عنوان روز گردگیری انتخاب کنید. درست مانند زمانی که خانه خود را گردگیری می کنید، سعی کنید در این روز نیز مغز خود را تمیز کنید.
به یادداشت های خود بروید و مطالب قدیمی و غیر ضروری را حذف کنید و مطالب جدید و مهم را به آن اضافه کنید. به یاد داشته باشید که خلاصه ها و یادداشت های ما باید در کمترین زمان بیشترین اطلاعات را در اختیار ما قرار دهند، بنابراین تا حد امکان آنها را مختصر و مفید بیان کنید.
از نقشه ذهنی استفاده کنید
نقشه ذهنی بدون شک بهترین ابزار برای خلاصه کردن است. استفاده از نقشه ذهنی به ما کمک می کند تا از مغز خود بهتر و بیشتر استفاده کنیم.
اما چرا و چگونه چنین چیزی اتفاق میافتد؟
وقتی اطلاعاتی را در قالب نقشه ذهنی تشکیل می دهید، دسته بندی و ذخیره آن در حافظه و مغز آسان تر است. بنابراین، شما زمان بیشتری برای ذهن ما برای پردازش این اطلاعات خواهید داشت.
علاوه بر این، استفاده از نقشه ذهنی به ما کمک می کند تا با تحریک حافظه بصری، تصویری از مطالب در ذهن خود داشته باشیم. دفعه بعد که کسی از شما می پرسد چگونه از 100% مغز خود استفاده کنید، می توانید استفاده از نقشه ذهنی را پیشنهاد دهید.
تمرین کنید و از مغز خود بیشتر استفاده کنید
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که مرتکب می شویم این است که تمریناتی را که به ما داده شده تا زمانی که مجبور نباشیم انجام نمی دهیم، در حالی که بهترین راه برای تسلط بر یک کار یا موضوع تمرین است.
سوال این است که چگونه باید تمرین کنیم تا بتوانیم همزمان از 100 درصد مغز خود استفاده کنیم؟
بهتر است مطالب را مرور کنید و یادداشت های خود را به روز کنید، هر زمان که قرار بود تمرین های بیشتری را حل کنید.
توصیه آخر، داستان بنویسید!
آخرین نکته ای که برای شما داریم نوشتن داستان است. همه چیزهایی که قرار است یاد بگیریم را در قالب یک داستان بنویسید.
اما داستان نویسی چه تأثیری بر یادگیری و استفاده مغز ما دارد؟
اولین فایده داستان نویسی افزایش خلاقیت ماست. عاملی که می تواند نه تنها در درس آموزی، بلکه در زندگی حرفه ای به ما کمک کند. علاوه بر این، مغز ما داستانی را که قسمت های آن به هم مرتبط هستند، بهتر یاد می گیرد.
حالا که فهمیدید داستان نویسی چقدر در یادگیری ما موثر است، بیایید بفهمیم اصلا چگونه باید داستان خود را بنویسیم:
داستان شما باید خنده دار و عجیب باشد. این دو ویژگی حفظ را تسهیل می کند. از کلمات کلیدی آنچه می خوانید در داستان خود استفاده کنید.
قسمت های مرتبط را مانند قسمت هایی از خانه به هم وصل کنید. بهتر است داستان خود را پس از اولین بررسی (24 ساعت پس از مطالعه) بنویسید. سعی کنید داستان خود را برای کسی تعریف کنید. حتی اگر شرایطش را ندارید بخوانید و صدایتان را ضبط کنید.
چگونه از 100% مغز خود استفاده کنیم نتیجه
به یاد داشته باشید که ما همیشه از مغز خود 100% استفاده می کنیم.
ده درصد از باورهای غلط مغز را دور بریزید.
افسانه 10 درصد مغز یک باور عمومی است که اکثر مردم فقط از 10 درصد یا مقدار کمی دیگر از مغز خود استفاده می کنند. همچنین گفته شده است که افراد می توانند این قسمت دست نخورده را مهار کنند و هوش خود را افزایش دهند. این باور در مورد افرادی مانند آلبرت انیشتین نیز به کار می رفت و گفته می شد که آنها توانسته اند کمی بیشتر از مغز خود استفاده کنند و بدین ترتیب توانسته اند پدیده های پیچیده را درک کنند.
اما مهم است که بتوانیم این استفاده را هدف قرار دهیم. به همین دلیل توصیه می کنیم با این راهکارها بیشتر از مغز خود استفاده کنید. پس سعی کنید با برنامه ریزی و هدف گذاری صحیح قدم به قدم به چنین چیزی نزدیک شوید.
آموزش یکی از بزرگترین سرمایه گذاری هایی است که هر کسی باید در زندگی انجام دهد. اما سفر یادگیری پر است از افراد شکست خورده ای که می خواهند یک مهارت جدید یا یک شغل جدید بیاموزند.
با ذهن برتر دکتر محمد سیدا، دست به توانایی های یادگیری خود بزنید و بدین ترتیب زندگی خود را دستخوش تغییرات شیرینی کنید.
🎯 دوره عالی برای دانشجویان برتر موسسه مناد توپر
___
تقویت حافظه و تمرکز
🔻 تسریع در خواندن و یادگیری بدون فراموشی
(از یادگار محمد سیدا)
هنر بیان و تولید صدا
اعتماد کنید
شخصیت
هوش هیجانی
اطلاعات مالی
آشنایی با مفاسد مواد مخدر اثر سرهنگ اکرمی
برنامه ریزی عصبی کلامی NLP
دفاع شخصی
پیشگیری از آسیب های دوران بلوغ
استفاده بهینه از فضای مجازی
🔻 تکنیک EFT برای خلاص شدن از شر احساسات ناخواسته
(توسط اساتید حرفه ای و بین المللی)
🔻 آموزش آداب و تشریفات توسط نماینده تشریفاتی سازمان ملل
یک بار برای همیشه، زمانی را به فرزندان خود اختصاص دهید تا برای همیشه از این هدیه لذت ببرند.
ثبت نام کنید
#banner-1543683946 {
padding-top: 650px;
}
#banner-1543683946 .bg.bg-loaded {
background-image: url(https://imageurl);
}
#banner-1543683946 .ux-shape-divider–top svg {
height: 150px;
–divider-top-width: 100%;
}
#banner-1543683946 .ux-shape-divider–bottom svg {
height: 150px;
–divider-width: 100%;
}
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، افراد تمایل بیشتری به ارتقای توانایی های فکری و ذهنی خود دارند و سوالات مختلفی از خود می پرسند. سوالاتی مانند چگونه هوش خود را افزایش دهیم؟ چگونه حافظه خود را تقویت کنیم؟ چگونه از مغز خود استفاده کنیم یا چگونه از ظرفیت 100 درصد مغز استفاده کنیم؟ یا چگونه می توان مغز را تقویت کرد؟
پاسخ های زیادی برای همه این سوالات وجود دارد و در این مقاله سعی می کنیم پاسخ این سوال را پیدا کنیم که چگونه سلول های خاکستری مغز را افزایش دهیم و هوش خود را بهره وری بیشتر کنیم. یا نحوه استفاده 100% از مغز.
در این مقاله عناوین زیر به شما تقدیم می شود:
10% یا 100%؟
بیایید مغز را بشناسیم
چگونه مغز را فعال کنیم؟
راهکارهای عملی برای تقویت هوش
10% یا 100%؟ نحوه استفاده 100% از مغز
چگونه با استفاده از 100 درصد مغز خود کنار بیاییم، یا چگونه از 20 درصد مغز خود استفاده کنیم، در حالی که همه معتقدند که انسان ها فقط ظرفیت استفاده از 10 درصد از مغز خود را دارند؟
تصور غلط 10 درصدی مغز یک باور رایج در بین مردم است که اکثر مردم تنها از 10 درصد یا کمتر از مغز خود استفاده می کنند. همچنین گفته شده است که افراد می توانند این قسمت دست نخورده را مهار کنند و هوش خود را افزایش دهند. این باور در مورد افرادی مانند آلبرت انیشتین نیز به کار می رفت و گفته می شد که آنها توانسته اند کمی بیشتر از مغز خود استفاده کنند و بدین ترتیب توانسته اند پدیده های پیچیده را درک کنند.
اکثر مردم فکر می کنند که نمی توان از 100 درصد مغز استفاده کرد و اگر فردی باشد که بتواند از ظرفیت 100 درصد مغز خود استفاده کند، قطعاً فردی با توانایی های فوق العاده و شگفت انگیز خواهد بود. نویسنده و کارگردان فرانسوی به نام لوک بسون این مشکل را در یک فیلم علمی تخیلی به نام “لوسی” به تصویر کشیده است.
در این فیلم زن جوانی به نام لوسی با استفاده از نوع جدیدی از مواد مخدر می تواند با استفاده از 100 درصد مغز خود به توانایی های باورنکردنی دست یابد. قبل از لوسی فیلم های دیگری با این موضوع ساخته شد. به عنوان مثال، فیلم “نامحدود” اشاره می کند که انسان ها فقط می توانند از 20 درصد مغز خود استفاده کنند. در این فیلم شخصی به نام ادی با مصرف قرص می تواند 100 درصد از مغز خود استفاده کند. فیلم های دیگری مانند «مسیر پرواز» و «دفاع از زندگی خود» نیز با این موضوع ساخته شده اند.
بسیاری از دانشمندان و عصب شناسان مخالف ساخت این نوع فیلم ها هستند. چون معتقدند این فیلم ها باعث ایجاد باورهای علمی غلط در بین مردم می شود. دیگران فکر می کنند افرادی که این ویدیوها را تماشا می کنند نباید آنها را جدی بگیرند.
بسیاری از مردم می خواهند از 100% مغز خود بیشتر استفاده کنند، آنها معتقدند که فقط افراد باهوش و عالی می توانند از تمام قابلیت های مغز خود استفاده کنند. به همین دلیل است که آنها همیشه در زندگی خود موفق هستند. در صورتی که تحقیقات نشان می دهد که تمام قسمت های مغز فعال هستند و در هر زمانی می توان از آنها استفاده کرد.
بری گوردون متخصص مغز می گوید: ما از تمام قسمت های مغز استفاده می کنیم و بیشتر قسمت های مغز در بیشتر مواقع فعال هستند. او برای اثبات ادعای خود دلایلی ارائه می کند که در نوع خود جالب و قابل تامل است.
همچنین بخوانید : افزایش سرعت مغز در یادگیری
دلیل اول: اگر 90 درصد مغز بی فایده است، آسیب به این نواحی نباید بر عملکرد مغز تأثیر بگذارد، حتی کوچکترین آسیب به کوچکترین قسمت های مغز نیز می تواند آسیب های جدی ایجاد کند.
دلیل دوم: تصاویر مغز نشان می دهد که همه قسمت های مغز، هر کاری که انجام دهیم، همیشه فعال هستند. برخی از بخش ها همزمان فعال تر از سایرین هستند.
دلیل سوم: اگرچه مغز 2% وزن بدن انسان را تشکیل می دهد. مقدار بسیار زیادی اکسیژن و مواد مغذی در مقایسه با بقیه بدن به مغز اختصاص می یابد و حدود بیست درصد انرژی بدن (بیش از هر عضو دیگری در بدن) نیاز دارد. اگر 90 درصد آن بلااستفاده بماند، مزیت بقای بزرگی برای انسان هایی با مغزهای کوچکتر و کارآمدتر وجود دارد و اگر این درست باشد، فرآیند انتخاب طبیعی مغز ناکارآمد را از بین می برد.
دلیل چهارم: تصویربرداری از مغز با فناوری هایی مانند توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) و تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI)، نشان می دهد که در یک مغز زنده، حتی در هنگام خواب، همه قسمت ها دارای سطح فعالیت هستند. فقط در صورت آسیب شدید به مغز، قسمت هایی از آن غیر فعال و غیرفعال می شود.
دلیل پنجم: مغز علاوه بر اینکه مغز را توده در نظر می گیرد، دارای نواحی مشخصی برای انواع مختلف پردازش اطلاعات است.
دهه های متوالی تحقیق، مطالعه و نقشه برداری از مناطق مختلف پردازش داده در مغز نشان داده است که هیچ بخشی بدون فعالیت در مغز وجود ندارد.
دلیل ششم: در روش ثبت تک واحدی، محققان یک دستگاه الکترود کوچک را در مغز قرار می دهند تا بر فعالیت یک سلول منفرد نظارت کند. اگر 90 درصد مغز غیرقابل استفاده بود، این تکنیک آن را آشکار می کرد.
دلیل هفتم: سلول های مغزی که فعال نیستند، از بین می روند و از بین می روند. اگر 90 درصد مغز غیرقابل استفاده باشد، کالبد شکافی بزرگسالان عادی نشان دهنده انحطاط در مقیاس بزرگ است.
بیایید مغز را بشناسیم
قبل از اینکه بدانیم چگونه دانش خود را افزایش دهیم یا چگونه از هوش خود استفاده کنیم، باید ساختار مغز را بشناسیم. مغز یکی از پیچیده ترین اندام های بدن انسان است. این اندام کوچک سخت ترین وظایف را در بدن بر عهده دارد. این عملکردها شامل کنترل سیستم عصبی، راه رفتن، صحبت کردن، تنفس و تفکر و هزاران فعالیت دیگر است.
مغز به قدری پیچیده است که هر یک از قسمت های آن وظیفه انجام و کنترل یک کار خاص را بر عهده دارد و عدم فعالیت مناسب هر یک از آنها می تواند دردسرهای زیادی را برای هر فردی ایجاد کند. آیا تا به حال به این فکر کرده اید که مغز شما چه رنگی است؟ ما رنگ های زیادی در بدن خود داریم که در خون، استخوان ها و مایعات در گردش ما دیده می شود.
وقتی صحبت از مغز انسان می شود، ممکن است مغزهای پلاستیکی را در مدرسه و کلاس های خود دیده باشید که معمولاً سفید یا صورتی کم رنگ یا خاکستری کم رنگ هستند. اما در واقع مغز انسان که زنده و فعال است خاکستری، سفید، سیاه و قرمز است.
اما در مورد شکل مغز، مغز مانند یک گردوی چروکیده است. برای اینکه مغز با جمجمه متناسب شود، به مرور زمان به طور خودکار منقبض می شود تا با جمجمه متناسب شود. اگر تمام چین و چروک های مغز را باز کنیم، مغز به اندازه یک روبالشی می شود و تنها چیزی که مسلم است این است که شکل مغز هر فردی با فرد دیگر متفاوت است.
مهم است بدانید که سیستم عصبی به دو بخش تقسیم می شود: سیستم عصبی مرکزی و سیستم عصبی محیطی.
سیستم عصبی مرکزی از مغز و نخاع تشکیل شده است. مغز به طور کامل به ماده خاکستری و سفید تقسیم می شود. ماده خاکستری بخشی از مغز است که توسط بدن سلول عصبی و بیشتر دندریت های متصل به آن کنترل می شود.
برای فکر کردن به افزایش سلول های خاکستری در مغز، باید در مورد عملکرد آن بیشتر بدانید. بیشتر پردازش در ماده خاکستری انجام می شود. دلیل این نام وجود یک هسته خاکستری است که سلول ها را می پوشاند.
این ماده حدود 40 درصد از کل مغز انسان را تشکیل می دهد و 94 درصد از اکسیژن را مصرف می کند. حواس بدن (گفتار، شنوایی، عواطف، بینایی و حافظه) و کنترل عضلات بخشی از عملکرد ماده خاکستری است.
همچنین بخوانید : ۴ روش برای آنکه قفل ذهن خود را باز کنید
ماده سفید ساختار مرکزی مغز را مانند تالاموس و هیپوتالاموس تشکیل می دهد. همچنین بین ساقه مغز و مخچه یافت می شود. این ماده سفید است که توانایی ایجاد ارتباط بین مناطق خاکستری و همچنین بین ماده خاکستری و سایر قسمت های بدن را دارد.
این کار با انتقال اطلاعات از قسمت های مختلف بدن به قشر مغز انجام می شود. همچنین کنترل عملکردهای غیرارادی بدن مانند دما، فشار خون و ضربان قلب، ترشح هورمون و کنترل غذا و همچنین مصرف آب و بیان احساسی از عملکردهای اضافی ماده سفید هستند.
چگونه مغز را فعال کنیم؟
همانطور که گفته شد، تمام قسمت های مغز همیشه فعال هستند و می توان از آنها استفاده کرد. برخی از استراتژی ها به افراد کمک می کند تا از تمام قسمت های مغز خود استفاده کرده و آن ها را تقویت کنند. علاوه بر این، مغز انسان قوانینی دارد که با دانستن آنها بهتر می توان از آنها استفاده کرد. هرچه افراد بیشتر از مغز خود استفاده کنند، قوی تر می شود.
همانطور که می دانید مغز انسان به 2 نیمکره راست و چپ تقسیم می شود که هر کدام از این قسمت ها وظایف و ویژگی های خاص خود را دارند و هر کدام سمت مخالف بدن را کنترل می کنند. این منجر به تفاوت های فردی، علایق متفاوت و سلیقه های منحصر به فرد می شود.
بر اساس نظریه مغز راست-چپ مغز؛ سمت چپ مغز منطق و تحلیل را کنترل می کند و سمت راست مغز خلاقیت و شهود را در شخصیت افراد کنترل می کند. برخی می گویند که این تعمیم عملکرد نیمکره های مغز بسیار ساده است.
برای دروسی مانند ریاضیات و زبان، فعالیت هر دو نیمکره مغز ضروری است. با این حال، بیشتر افراد رفتارهایی مطابق با نیمکره فعال تر مغز خود از خود نشان می دهند.
همه ما داستان هنرمندی را می دانیم که همیشه فراموش می کند قبوض خود را به موقع پرداخت کند (سمت راست مغز) یا حسابداری که از همسرش می پرسد رنگ فیروزه ای آبی است یا سبز (چپ مغز).
جالب است بدانید وقتی از نیمکره راست مغز خود استفاده می کنید، شخصیت بصری و تصویر محور دارید، خلاق تر هستید، رنگ ها را بهتر و دقیق تر تشخیص می دهید، موسیقی را دوست دارید، بینش و بینش بیشتری دارید، شما تمام شب بیدار هستید و در حال کار بر روی علایق خود هستید، ممکن است لازم باشد برای خود یک زنگ هشدار تنظیم کنید تا فراموش نکنید که قبوض خود را پرداخت کنید.
برای پرورش نیمکره راست مغز باید به یاد داشته باشید که اگر می خواهید همیشه جدی و عاقلانه رفتار کنید، حق اشتباه را بگیرید، دیگران را دوست داشته باشید و همه چیز را به روش معمول انجام دهید، دست این نیمکره را برای ارتقاء می بندید. . برای تقویت حافظه نیمکره راست باید بینایی جزئی را جایگزین بینایی عمومی کرد. چه اشکالی دارد که گاهی به خودت اجازه بدهی بچه باشی و دنیا را مثل بچه ببینی و از اشتباه نترسی.
وقتی از سمت چپ مغز خود استفاده می کنید، شخصیت کلامی دارید و روی کلمات تمرکز می کنید، درون نگرتر هستید، از کار با اعداد لذت می برید، بیشتر به سمت موسیقی کلاسیک کشیده می شوید، بیشتر احساس اضطراب و نگرانی می کنید، زود به رختخواب می روید. به رختخواب بروید و زود از خواب بیدار شوید، برای جلوگیری از اشتباهات تایپی چندین بار به یک صفحه می روید، با ایمیل ها و صورتحساب ها زود برخورد می کنید، همه چیز را از قبل برنامه ریزی می کنید، هوشیارتر هستید، اعمال شما هدفمند است، اتاق شما مرتب است و پاک، شما به عقل خود بیش از احساسات خود اعتماد دارید، شما یک تحلیلگر هستید و میل شما به معامله و معامله افزایش می یابد.
برای تقویت نیمکره چپ خود باید به ریاضیات و فلسفه برگردید، در طبیعت قدم بزنید و از حس شنوایی خود برای لذت بردن بیشتر و بهتر از آن استفاده کنید. برای حل هر کار و مشکلی را به بخش های کوچکتر تقسیم کنید، زیرا توانایی شما در نگاه کردن به جزئیات فراتر از تصویر بزرگ است. نمودارها و پازل ها را حل کنید و برای هر روز یک برنامه مدون بنویسید. تکنیک بیان و گفتار را تمرین کنید.
گاهی اوقات افراد باورهای نادرستی در مورد توانایی های خود دارند و فکر می کنند توانایی های خود از دیگران پایین تر است. اگر اشتباه فکر کنند و توانایی های هر فرد با باورهایش در مورد خودش برابر باشد.
باورها نقش مهمی در موفقیت افراد دارند; زیرا این باورها توسط مغز تولید می شوند و شناسایی آنها به افراد کمک می کند تا مغز خود را تقویت کنند. به عنوان مثال، ممکن است برخی از افراد به دلیل تنبلی و کم کاری فکر کنند که توانایی کافی برای انجام کارها را ندارند. اگر مغز آنها هنوز فعال است و برای موفقیت باید باورهای خود را تغییر دهند.
اگر افراد باورهای خود را در مورد توانایی های خود تغییر دهند؛ ارتباطات زیادی بین سلول های عصبی مغز آنها شکل می گیرد و می توانند بهتر از مغزشان استفاده کنند.
چگونه مغز خود را تقویت کنیم راه های استفاده 100% از مغز چیست؟
مغز انسان از میلیون ها سلول عصبی به نام نورون ها تشکیل شده است و برای قوی تر شدن مغز باید این سلول های عصبی را تقویت کنید. هر کار جدیدی که یک فرد در طول زندگی خود انجام می دهد یا هر مهارتی که به دست می آورد باعث می شود سلول های عصبی او با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و یک مسیر عصبی را تشکیل دهند. در نتیجه با تکرار آموخته ها، سلول های عصبی نیز قوی تر می شوند.
هرگز خود را با دیگران مقایسه نکنید. همه می توانند 100% از مغز خود استفاده کنند و دیگران در مقایسه با شما توانایی خاصی ندارند. تنها تلاش، تکرار و تمرین است که سلول های مغز را می سازد و موفقیت را می سازد.
ممکن است کاری را شروع کرده باشید، اما احساس کنید که نمی توانید آن را به خوبی دیگران انجام دهید. این به دلیل ارتباط ناقص سلول های عصبی با یکدیگر اتفاق می افتد و برای تقویت این ارتباطات باید بیشتر تلاش کنید. شما نمی توانید توانایی های خود را با دیگران مقایسه کنید. زیرا مسیرهای عصبی در مغز هر فرد با یکدیگر متفاوت است.
برای تقویت مغزتان، کارهای مختلف را امتحان کنید و از امتحان کردن چیزها و مهارت های جدید نترسید. وقتی سعی می کنید یک مهارت جدید یاد بگیرید، نورون های خود را تقویت می کنید.
از مغز خود برای استفاده 100% استفاده کنید:
نحوه استفاده از قدرت مغز به شما بستگی دارد. اگر از مغز خود استفاده نکنید، غیر فعال می شود. فعال نگه داشتن مغز، ذهن شما را تیز نگه می دارد. افرادی که به فعالیت های ذهنی نیاز دارند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. و قدرت مغز بیشتری دارند
کتاب را بخوانید:
تا جایی که ممکن است کتاب های مختلف در موضوعات مختلف بخوانید. هنگام مطالعه کتاب از تجسم و ایجاد تصویر مرتبط با موضوع غافل نشوید. علاوه بر خواندن کتاب، مکالمات طولانی (مانند سخنرانی و سخنرانی) داشته باشید یا به رادیو گوش دهید. خواندن با صدای بلند تاثیر بیشتری در تقویت مغز دارد; وقتی با صدای بلند کتاب می خوانید، از مدارهای مغزی متفاوتی نسبت به زمانی که با چشم می خوانید استفاده می کنید. با این کار ممکن است سرعت مطالعه شما کاهش یابد، اما از مغزتان بیشتر استفاده کنید.
صبحانه را فراموش نکنید:
فواید صبحانه بسیار زیاد است و یکی از آنها تقویت حافظه است. در دانشگاه تافتس، تحقیقاتی انجام شد که نشان داد افرادی که کربوهیدرات ها را از رژیم غذایی خود حذف می کنند، در کارهایی که به حافظه نیاز دارند، بدتر از دیگران عمل می کنند. این به این دلیل است که سلول های مغز برای تبدیل شدن به گلوکز در بدن به کربوهیدرات نیاز دارند که باعث می شود فرد در اوج خود نگه دارد. علاوه بر این، سیستم بویایی مغز می تواند میلیون ها بو را با فعال کردن ترکیبات منحصر به فرد گیرنده ها در بینی تشخیص دهد. گیرنده های داخل بینی با مرکز عاطفی مغز ارتباط مستقیم دارند. به همین دلیل، بوی غذاهای جدید می تواند احساسات جدیدی را در مغز ایجاد کند.
برای صبحانه تخم مرغ بخورید زیرا حاوی کولین است که یکی از ویتامین های گروه B است. عملکرد مغز و حافظه را بهبود می بخشد. تخم مرغ همچنین حاوی پروتئین است که قند خون را ثابت نگه می دارد، باعث می شود فرد هنگام خوردن آن برای مدت طولانی احساس سیری کند و بنابراین تمرکز زیادی برای انجام کار خود دارد.
غلات نیز برای صبحانه بسیار مهم هستند. توصیه می شود افراد غلات را با پروتئین مصرف کنند تا انرژی ثابتی داشته باشند و مغزشان بهتر کار کند. ترکیبی ساده از غلات و پروتئینها مانند نان تست با کره بادامزمینی و نان تست با تخممرغ همزده، قدرت مغز را در طول صبح افزایش میدهد.
همه چیز را به فناوری واگذار نکنید:
در دنیای امروز که همه چیز الکترونیکی است و همه اطلاعات با کلیک یک دکمه در اینترنت در اختیار مردم قرار می گیرد، هیچکس عجله ای برای ثبت چیزی در ذهن خود ندارد. پروفسور «بتسی اسپارو» از دانشگاه کلمبیا گفت که امروزه بیشتر مردم از اطلاعات ذخیره شده در اینترنت به جای به خاطر سپردن مطالب در ذهن خود استفاده می کنند. بخشی از مغز که مسئول به خاطر سپردن داده هایی مانند شماره تلفن است، ضعیف می شود.
ورق زدن آیتم های آشنا:
وقتی به اشیایی که در جای معمول خود هستند نگاه می کنید، قسمت زبانی سمت چپ مغز شما به سرعت آنها را تشخیص می دهد و توجه شما به چیزهای دیگر معطوف می شود. هنگامی که یک جسم وارونه قرار می گیرد، شبکه مغز شما درگیر می شود و سعی می کند شکل، رنگ و روابط موجود در آن تصویر را تغییر دهد. برای تمرین این روش می توانید قاب عکس خانوادگی، ساعت و تقویم رومیزی را ورق بزنید.
قطع سفارش موجود:
یادتان هست در بازی های دوران کودکی کلمات را از آخر به اول می گفتیم؟ محققان دانشگاه دوک تمریناتی به نام نوروبیک توسعه داده اند که مغز را وادار می کند به روش های جدیدی فکر کند. از آنجایی که حواس پنج گانه نقش کلیدی در یادگیری دارند، می توان ذهن را با استفاده از آنها آموزش داد. اگر راست دست هستید، از دست چپ خود استفاده کنید. مسیر خانه به محل کار خود را ویرایش کنید و مسیرهای جدید را امتحان کنید. چشمان خود را ببندید و سعی کنید غذاها را از روی طعم آنها تشخیص دهید.
بازی با سکه:
مغز ما برای تمایز بین اشیا به نشانه های بصری متکی است. بنابراین، استفاده از حس لامسه برای تشخیص اشیایی که کمی متفاوت از یکدیگر هستند، میتواند فعالیت را در نواحی غشایی مغز که اطلاعات لمسی را پردازش میکنند، افزایش دهد و منجر به سیناپسهای قویتر شود. دقیقاً به همین دلیل است که افرادی که بینایی خود را در بزرگسالی از دست می دهند می توانند خط بریل را سریعتر یاد بگیرند. زیرا مغز آنها مسیرهای بیشتری را برای پردازش خطوط ریز طی کرده است. یک لیوان پر از پول را له کنید و در ماشین خود بگذارید. پشت چراغ قرمز، سعی کنید با استفاده از حس لامسه، کمیت آنها را تعیین کنید، همچنین می توانید آنها را در جیب خود بگذارید و این کار را در هر زمان و هر مکان انجام دهید.
برای افزایش هوش از مکمل ها استفاده کنید:
برخی از غذاها و مکمل های طبیعی می توانند هوش افراد را به روشی پیشرفته افزایش دهند، از جمله مصرف انواع توت ها، عسل، خرما، شکلات تلخ، کافئین، اسیدهای چرب امگا 3 و مغزها تاثیر بسیار مطلوبی بر هوش دارند. غذاهایی مانند نخود حاوی منیزیم نیز در تقویت عملکرد مغز موثر هستند. زیرا به انتقال پیام های عصبی در مغز کمک می کنند. دانشمندان معتقدند رژیم های غذایی حاوی زغال اخته باعث تسریع یادگیری، بهبود تفکر و تقویت حافظه می شود. کولین که یکی از انواع ویتامین های B است و در سبزیجاتی مانند گل کلم و بروکلی یافت می شود، برای رشد سلول های مغز نیز مورد نیاز است و به تقویت هوش بزرگسالان کمک می کند.
چغندر به دلیل داشتن فسفر و قند زیاد، عملکرد مغز را بهبود می بخشد. همچنین در درمان کم خونی و ضعف عمومی بدن به خصوص در ناحیه سلول های مغزی به افراد کمک می کند. آویشن با طبیعت گرم خود سیستم عصبی مرکزی را تحریک می کند و اعصاب را تقویت می کند.
رزماری نیز یک داروی گیاهی است که با تحریک سیستم اعصاب مرکزی در بهبود حافظه تاثیر بسزایی دارد. جینسینگ همچنین ریشه یک گیاه چینی است که شباهت زیادی به هویج زرد دارد. از این گیاه برای تقویت بدن و ذهن استفاده می شود.
ایجاد ارتباطات اجتماعی بیشتر:
تحقیقات علمی به طور مداوم ثابت کرده است که انزوای اجتماعی اثرات مخربی بر توانایی های شناختی افراد دارد. به عنوان مثال، وقتی به سوپرمارکت می روید، به جای اینکه سر خود را پایین بیاندازید یا به اطراف نگاه کنید، با فروشنده تعامل کنید. وقتی از جامعه فاصله بگیرید و با افراد جدید و خلاق آشنا نشوید، به تدریج هوش و استعداد خود را از دست خواهید داد. بسیاری از مردم عادی با معاشرت با افراد خلاق و علمی شکوفایی هوش و دانش را تجربه کرده و در آینده ای نزدیک به خالق ایده های خلاقانه تبدیل شده اند. برای تمرین، می توانید به جای اینکه هنگام خرید در سوپرمارکت سر خود را آویزان کنید، با فروشنده صحبت کنید و با او رابطه دوستانه برقرار کنید.
انجام بازی های کامپیوتری:
چندین مطالعه نشان داده است که بازی های رایانه ای بخشی از مغز که مسئول کنترل حرکت، حافظه، برنامه ریزی و مهارت های حرکتی است را تحریک و فعال می کند. برخی از کارشناسان معتقدند که بازی فقط می تواند مهارت های بازی شما را بهبود بخشد.هنوز توافقی در این مورد وجود ندارد، اما ممکن است به کودکان اجازه داده شود که مدتی را صرف بازی های رایانه ای کنند. بازی هایی که سبک استراتژیک دارند کمک زیادی به افزایش ظرفیت ذهنی می کنند.
کمک به حافظه با افزایش سن:
همه ممکن است گاهی اوقات حواسشان پرت شود. با بالا رفتن سن، ممکن است نتوانید به راحتی چیزها را به خاطر بسپارید. این طبیعی است و بخشی از روند پیری است. در اینجا مواردی وجود دارد که به شما کمک می کند: همه چیز را یادداشت کنید، از تقویم و یادآوری تلفن خود حتی برای چیزهای ساده استفاده کنید، هر بار روی یک کار تمرکز کنید.
همانگونه که می توانید تصور کنید:
چارلز فیلمور می گوید تخیل به فرد این توانایی را می دهد که خود را فراتر از زمان و مکان فرافکنی کند و فراتر از هر محدودیتی باشد. تجسم یک مهارت ذهنی است که در آن تصاویر ذهنی واضح و مثبت در مغز ایجاد یا بازسازی می شود. یکی از شناخته شده ترین تکنیک های تصویربرداری شامل کار با کف دست است. این تکنیک شامل قرار دادن کف دستها روی چشمها و تجسم رنگی است که با اضطراب یا استرس مرتبط میشوید (مثل قرمز) و سپس رنگی که با افکار آرامش و آرامش (مانند آبی) مرتبط میشوید.
تجسم یک رنگ آرامش بخش شما را آرام می کند و سلامت و تندرستی را ارتقا می دهد.
آب بنوشید:
30 دقیقه بعد از بیدار شدن دو لیوان آب بنوشید. از آنجایی که ساعت ها خوابیده اید، بدن شما 6 تا 9 ساعت آب دریافت نکرده است. آب برای تصفیه بدن، دفع مواد زائد و حفظ تعادل مایعات بدن ضروری است. دو لیوان بزرگ آب کمبود آب بدن را در هنگام خواب جبران می کند. مطالعه روی کودکان نشان می دهد که نوشیدن آب بیشتر توانایی آنها را برای انجام وظایف ذهنی افزایش می دهد. مطمئن شوید که مغز شما در ابتدای روز دچار کم آبی نمی شود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی تأثیر زیادی در تقویت عملکرد مغز دارد، زیرا تقریباً 80 درصد بدن انسان از آب تشکیل شده است. اگر بدن انسان مایعات کافی نداشته باشد، مغز نمی تواند به درستی کار کند. بنابراین در طول روز باید حدود 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. علاوه بر آب، نوشیدن آب میوه و سبزیجات نیز برای بدن مفید است. زیرا پلی فنول ها، که آنتی اکسیدان هایی هستند که در میوه ها و سبزیجات یافت می شوند، می توانند از سلول های مغز محافظت کنند و عملکرد ذهن را در اوج خود نگه دارند.
همچنین بخوانید : مغز انسان چگونه کار میکند؟
نوشیدن چای سبز:
کافئین شما را مضطرب می کند، اما چای سبز (به خصوص ماچا) حاوی ال-تینین است. این اسید آمینه باعث افزایش امواج آلفا در مغز می شود. این بدان معنی است که در حالی که قهوه باعث ایجاد اضطراب می شود، چای سبز با کیفیت بدون ایجاد خواب آلودگی تمرکز و آرامش را به ارمغان می آورد. به همین دلیل است که ال تیانین به شکل مکمل برای کمک به آرامش و حمایت از سلامت قلب و عروق در دسترس است. طبق مطالعه ای که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است، نوشیدن پنج فنجان چای سبز در روز می تواند خطر ابتلا به بیماری های روانی را تا 20 درصد کاهش دهد. چای سبز به دلیل داشتن کافئین می تواند مغز را در حالت آماده باش قرار دهد.
شبکه های اجتماعی دو بار در روز:
مغز با اطلاعاتی که برایش ارسال می کنید سازگار می شود. اگر آن را با اطلاعات نامربوط یا اطلاعاتی که به سرعت تغییر می کنند پر کنید، تمرکز خود را از دست خواهید داد. با ارسال محتوای مهیج، عملکرد مغز خود را در سطح بالایی حفظ کنید. اگر احساس می کنید به کمی تعلل نیاز دارید، یک تایمر تنظیم کنید و تمام وقت خود را صرف گشت و گذار در اینترنت نکنید. همچنین تمام وسایل الکترونیکی را حداقل 30 دقیقه قبل از رفتن به رختخواب کنار بگذارید. در غیر این صورت، مغز شما بیش از حد تحریک می شود و خوابیدن و رسیدن به مرحله خواب عمیق برای شما بسیار دشوار خواهد بود.
ذهن آگاهی با آب:
حتی زیر دوش هم می توانید تمرینات تمرکز حواس را انجام دهید. روی احساس تماس آب با پوست، بوی آب، شامپو و غیره تمرکز کنید. این به شما کمک می کند هوشیار و در لحظه بمانید.
چیزهای تازه یاد بگیرید:
یادگیری چیزهای جدید مانند تمرینات بدنی است که ماهیچه ها را تقویت می کند، مغز را تقویت می کند و زمینه را برای استفاده 100 درصد از مغز فراهم می کند. اگر فقط به آنچه تاکنون آموخته اید پایبند باشید، مغز شما قادر به رشد و تکامل نخواهد بود. رقص و هنرهای رزمی در بهبود عملکرد مغز مفید هستند. زیرا آنها طیف وسیعی از سیستم های مغزی مانند سازماندهی، هماهنگی، برنامه ریزی و قضاوت را تحریک می کنند. یادگیری یک زبان جدید بخش های مختلف مغز را تحریک می کند و به مغز کمک می کند مسیرهای عصبی جدیدی ایجاد کند. یادگیری زبان نیاز به تلاش ذهنی دارد و پایگاه دانش شما را گسترش می دهد. یادگیری چیزهای جدیدی که از آن لذت می برید، مانند آشپزی، بافندگی، صنایع دستی یا شعبده بازی، مغز شما را شادتر و سالم تر نگه می دارد. لذت بردن از انجام کارها بخش مهمی از یادگیری است و عملکرد مغز را بهبود می بخشد. اگر عاشق کاری هستید که انجام می دهید، علاقه بیشتری به یادگیری این مهارت خواهید داشت.
آمادگی جسمانی:
ذهن و بدن ارتباط نزدیکی با هم دارند. آمادگی جسمانی به ذهن کمک می کند تا بهتر کار کند. البته، برای به دست آوردن این مزیت، نیازی نیست که هر روز به باشگاه بروید (اگرچه می توانید). شنا در طول روز، پیاده روی یا بالا رفتن از پله ها تاثیر زیادی دارد. سعی کنید هر ساعت یا بیشتر یک کار فیزیکی انجام دهید، حتی اگر این کار فقط ایستادن، کمی کشش و کشش ماهیچه های خود برای 5-10 ثانیه باشد.
در طبیعت قدم بزنید:
پیاده روی در طبیعت چندین مزیت دارد: گیاهان اکسیژن تولید می کنند، بنابراین اکسیژن زیادی در طبیعت وجود دارد. روح انسان در میان گیاهان آرام می گیرد. پیاده روی برای گردش خون نیز مفید است. قدم زدن در پارک در طول ناهار کمک زیادی به شما می کند تا در بقیه روز هوشمندتر کار کنید.
مدیتیشن کنید:
مدیتیشن، به ویژه ذهن آگاهی، به مغز کمک می کند تا توانایی های خود را حفظ کند و مسیرهای عصبی منفی را تضعیف کند. مدیتیشن باعث افزایش حافظه و کاهش استرس می شود. برای این کار بهتر است یک مکان آرام پیدا کنید و 15 دقیقه مراقبه کنید. در این زمان باید تمرکز زیادی روی تنفس خود داشته باشید و زمانی که احساس کردید ذهنتان گیج شده است، دوباره سعی کنید روی تنفس خود تمرکز کنید. اگر مهارت های مدیتیشن زیادی داشته باشید، آگاهی زیادی از محیط اطراف خود به دست خواهید آورد. حتی زمانی که زیر دوش هستید می توانید تمرینات تمرکز حواس را انجام دهید. در این مرحله، باید روی احساس برخورد آب با سطح پوست خود تمرکز کنید. یوگا یکی از بهترین تمرینات مدیتیشن است. تحقیقات نشان می دهد که یوگا عملکرد شناختی مغز را بهبود می بخشد و از بیماری هایی مانند آلزایمر در افراد مسن پیشگیری می کند.
به اندازه کافی بخوابید:
وقتی شما به اندازه کافی نمی خوابید، مغز شما عملکرد مطلوبی ندارد. داشتن مهارت هایی مانند خلاقیت، عملکرد شناختی، توانایی حل مسئله و حافظه به خواب کافی بستگی دارد. خواب تأثیر قوی بر عملکرد حافظه دارد. پس سعی کنید به اندازه کافی بخوابید تا مغز زمان کافی برای پردازش و دسته بندی اطلاعات داشته باشد. سعی کنید حداقل 30 دقیقه قبل از رفتن به رختخواب از وسایل الکترونیکی خود استفاده نکنید. زیرا استفاده از وسایل الکترونیکی باعث می شود که مغز در حالت تحریک باقی بماند و خواب عمیق دشوارتر شود.
ورزش کنید:
بین انجام فعالیت های بدنی و افزایش قدرت مغز رابطه مستقیم وجود دارد. هنگامی که ورزش می کنید، اندورفین در بدن شما ترشح می شود. این هورمون می تواند جریان خون و سطح انرژی شما را ثابت نگه دارد و عملکرد مغز را 30 تا 60 دقیقه پس از ورزش بهبود بخشد.
تغییر عادت:
اگر احساس می کنید که تمام فعالیت های روزانه شما تکراری است و یک روال ثابت دارد. مغز شما نیز آن را احساس خواهد کرد و تلاش برای یادگیری مهارت های جدید را متوقف خواهد کرد. برای ورزش، می توانید راه جدیدی برای تمرین و به چالش کشیدن ذهن خود پیدا کنید.
گوش دادن به موسیقی:
یکی از راه های استفاده 100% از مغز گوش دادن به موسیقی است. برخی تحقیقات نشان می دهد که گوش دادن به موسیقی مغز را تحریک می کند. موسیقی بر بخش های خاصی از مغز تأثیر می گذارد. اگر در حین انجام کار به موسیقی گوش دهید، مغزتان تقویت می شود.