چطور باید فلافل درست کنیم

چگونه فلافل را مانند فلافل فروشی ها درست کنیم؟ کمتر کسی است که هرگز فلافل را نچشیده باشد. اما طعم این غذا بستگی زیادی به نحوه پخت آن دارد. در این مطلب از سری مقالات ارکیده طرز تهیه فلافل خانگی، روش جلوگیری از باز شدن فلافل، ادویه فلافل و تمامی نکات و ترفندهای دیگر برای تهیه فلافل خانگی را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید فلافل را به خوشمزه بودن فلافل درست کنید. بیرون

همچنین شما را با خواص این نوشیدنی ضد استرس خوشمزه آشنا می کنیم که با منیزیم راه خوبی برای کاهش استرس بعد از یک روز سخت و پر استرس خواهد بود. علاوه بر این، از آنجایی که فلافل حاوی فیبر است و چربی بدی ندارد، برای افرادی که می خواهند وزن کم کنند، یک غذای عالی محسوب می شود. پس در تهیه فلافل شک نکنید و این ساندویچ خوشمزه را به عنوان یک ناهار عالی در مدرسه یا محل کار میل کنید.

فلافل: غذای ارزان و خوشمزه

فلافل یکی از غذاهای لذیذ جنوب ایران است که به دلیل طعم بسیار خوبش در سراسر کشور رایج شده است و وقتی در خیابان های شهر قدم بزنید با فلافل فروشی های زیادی روبرو می شوید. منشا فلافل متعلق به کشورهای عربی است و یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در این کشورهاست.

فلافل در کشورهای مختلف اسامی مختلفی دارد، در مصر به آن «التامیه» و در یمن به نام «باجیه» می گویند. فلافل یعنی خوردن حبوبات زیاد.

این غذای خوشمزه به روش های مختلفی طبخ می شود. در برخی مناطق فلافل را با گوشت چرخ کرده طبخ می کنند. این غذا برای گیاهخواران و همچنین کسانی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم و مغذی هستند عالی است.

این غذا را از نظر قیمت ارزان، محبوبیت در بین گروه های مختلف مردم و البته فست فود می توان با ماهی و پنیر انگلیسی و هات داگ آمریکایی مقایسه کرد. ماهی و چیپس نمونه کاملی از شباهت به فلافل است. ماهی و سیب زمینی پیچیده شده در روزنامه بسیار پرطرفدار است و در خیابان های شلوغ انگلیس مطمئناً چندین نفر را می بینید که آنها را می خورند.

طرز تهیه فلافل خانگی

2 فنجان نخود

1 عدد پیاز

سیر 4 حبه

4 قاشق چایخوری آرد نخودچی

پودر زیره 1 قاشق چایخوری

پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری

جعفری خرد شده، پیازچه و گشنیز تازه 1/2 فنجان

1 عدد تخم مرغ

آبلیمو و کمی نمک و فلفل

اگر می خواهید فلافل هایتان شبیه فلافل شود، باید نخود را به مدت طولانی در آب خیس کنید تا کاملا نرم شود و تورم آن برطرف شود. برای این کار، نخود را در ظرفی پر از آب به مدت 24 تا 48 ساعت خیس کنید.

در صورت امکان چند بار آب نخود را عوض کنید. بعد از اینکه نخودها خوب خیس خوردند، آنها را با سیر و پیاز دو بار چرخ کنید.

بعد از اینکه نخود را با سیر و پیاز چرخ کردید، مواد را در ظرف مناسبی بریزید.

در مرحله بعد جعفری و سایر سبزیجات دلخواهتان را ریز خرد کرده و به همراه تخم مرغ به کاسه حاوی نخود آسیاب شده اضافه کنید. در مرحله بعد آرد نخودچی را کم کم به مخلوط فلافل اضافه کنید.

در مرحله آخر باید طعم دهنده ها را اضافه کنید. پس دانه های گشنیز را با زیره خرد کنید تا کاملا پودر شود سپس نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط فلافل اضافه کنید. اگر فلافل هایتان را به سبک جنوبی تند دوست دارید، می توانید فلفل قرمز اضافه کنید.

مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و ادویه ها به تمام نوک فلافل برسند. پس از آماده شدن سس فلافل، یک ظرف گود مانند شیرگرمکن روی آتش بگذارید و به مقدار مناسب روغن مایع داخل آن بریزید.

توجه داشته باشید که در ظرف شیر داغ باید مقدار کافی روغن مایع ریخته شود تا فلافل ها سرخ شده و پس از افتادن در آن در روغن شناور شوند. بعد از داغ شدن روغن با مخلوط فلافل قالبی درست کنید و داخل روغن بریزید.

اگر قالب فلافل ندارید می توانید آن را با دست درست کنید. باید مقداری از مخلوط فلافل را بردارید و به شکل یک کوفته کوچک در آورید. در انتها آن را مانند سیب زمینی نارگیلی کمی پهن کرده و داخل روغن می ریزیم.

توجه داشته باشید که نباید بیش از ظرفیت ظرف فلافل قرار دهید زیرا باعث چسبیدن فلافل ها به هم می شود. نکته مهم دیگر این است که حرارت زیر تابه بسیار کم است تا فلافل ها کاملا پخته شوند.

به همین ترتیب تمام فلافل ها را سرخ کرده و در توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. پس از پخته شدن کامل فلافل ها، آنها را با گوجه فرنگی خرد شده، خیار شور، سیب زمینی سرخ کرده، سس کچاپ یا انبه و نان ساندویچ سرو کنید.

بخونیدش:  چرا در کنار قهوه اب میگذارند

طرز تهیه فلافل خوشمزه

1. برای جلوگیری از باز شدن فلافل در هنگام سرخ کردن، هنگام تهیه مایع فلافل سعی کنید آن را شل نکنید زیرا باعث باز شدن فلافل می شود. باید بدانید که اندازه نخود آسیاب شده باید کمی بزرگتر از شکر باشد.

2. برای تهیه فلافل خانگی بهتر است نخود را از چند روز قبل خیس کنید و هر بار آب آن را دور بریزید. حتی می توانید آن را چند بار بجوشانید و آب آن را بگیرید و سپس نخود را خرد کنید. به این ترتیب کمتر باعث نفخ می شوند.

3. ادویه های ذکر شده در مواد مورد نیاز و طرز تهیه فلافل در منزل از ادویه های اصلی تهیه فلافل هستند و پیشنهاد می شود برای تهیه فلافل از تمامی ادویه ها استفاده شود.

4. بهترین ادویه برای پخت فلافل زیره است، فرقی نمی کند زیره سیاه اضافه کنید یا زیره سبز. افزودن زیره به فلافل به هضم بهتر آنها کمک می کند. برای افزایش عطر فلافل کمی نعنا خشک به مخلوط فلافل اضافه کنید.

5. نخودها را زیاد چرخ نکنید تا له نشوند وگرنه سس فلافل از بین می رود. البته بهتر است نخود آنقدر بزرگ نباشد که زیر دندان احساس شود. بهتر است اندازه نخود آسیاب شده کمی بزرگتر از دانه های شکر باشد.

6. بعضی ها تخم مرغ را به فلافل اضافه نمی کنند و فقط تا این مرحله فلافل را آماده می کنند، اما به نظر می رسد که تخم مرغ به عنوان چسب مواد عمل می کند و به فلافل شکل می دهد و به آن طعم و زیبایی می بخشد. این کار از خشک شدن فلافل نیز جلوگیری می کند. در مورد بیکینگ پودر هم باید گفت که فقط باید مقدار کمی به مخلوط فلافل اضافه کنید تا ور بیایند.

7. برای سرخ کردن فلافل ها، آن ها را در ظرف نچسب کوچکی که با روغن عمیق پر کرده اید، قرار دهید تا فلافل ها پس از افتادن در روغن داغ، کف ظرف را لمس کرده و به سطح برسند. به این ترتیب فلافل های خوشمزه و ترد را دریافت خواهید کرد.

8. برای سرخ کردن فلافل ها از قالب های مخصوص استفاده کنید و اجازه دهید روغن کاملا داغ شود، فلافل ها را باید در روغن فراوان سرخ کنید تا زیباتر شوند و یکنواخت بپزند اما در انتها می توانید با حوله روغن را جدا کنید.

9. چاشنی مناسب فلافل انبه، بادمجان یا ترشی است. البته فلافل را می توانید با کلم شور یا ترشی هم میل کنید.

ده بهترین نان برای خوردن فلافل پیتا است که نوعی نان لبنانی است که کمی غلیظتر از نان پیتا است و دو لایه دارد.

11. هنگام تهیه مایع فلافل سعی کنید آن را شل نکنید زیرا باعث باز شدن فلافل می شود. باید بدانید که اندازه نخود آسیاب شده باید کمی بزرگتر از شکر باشد.

12. تندی بودن این غذا به ذائقه شما بستگی دارد. می توانید از فلفل یا سس تند استفاده کنید.

13. یکی از نشانه های فلافل خوشمزه و عالی ترد بودن آن است. برای این کار می توانید از یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر استفاده کنید. علاوه بر نخود می توانید از ماش، سیب زمینی، لوبیا زرد، بادمجان و عدس استفاده کنید. اما در این شرایط مقدار نخود باید کپک زده باشد.

خواص فلافل: منبع کلسیم برای گیاهخواران

فلافل حاوی 13.31 گرم پروتئین است و برای افراد حساس به پروتئین مفید است. با خوردن فلافل می توانید پروتئین را به روشی مطمئن و خوشمزه دریافت کنید، آن را با سبزیجات مورد علاقه خود ترکیب کنید و لذت ببرید!

فلافل به دلیل داشتن کلسیم برای ساخت استخوان‌های قوی و محافظت از آنها ایده‌آل است. این نیز خبر خوبی برای گیاهخواران است. کلسیم همچنین برای محافظت در برابر سرطان، دیابت و فشار خون بالا مفید است.

فلافل به دلیل داشتن روی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مناسب است. این میان وعده خواص زیادی برای بدن دارد. می توانید آن را با افرادی که دوست دارید بخورید و از آن لذت ببرید!

زمان مطالعه: 6 دقیقه

فلافل برای ما ایرانی ها دوست واقعی است. او در روزهای خوب و بد با ما است. جیب های خالی یا پر از پول، با نان اضافی یا مخلفات پر زرق و برق، همیشه می تواند ما را شاد کند و دردسرهایمان را کم کند. به دلیل تمام این جذابیت ها بهتر است یک بار برای همیشه طرز تهیه فلافل را مانند بیرون بیاموزیم تا با صرفه جویی بیشتر و پخت سالم تری این غذای خوشمزه و لذیذ را در خانه تهیه کنیم. در ادامه این مقاله وبلاگ اسنپ مارکت با ما همراه باشید تا نکاتی را برای تهیه فلافل خوشمزه و ترد آبادانی در منزل کشف کنیم.

مواد لازم برای فلافل (4 عدد)

نخود 500 گرم

1 عدد پیاز بزرگ

سیر 3 حبه

جعفری 70 گرم

1 عدد سیب زمینی متوسط

بخونیدش:  چرا به جوراب زنانه علاقه دارم

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

در صورت لزوم روغن

مواد لازم این دستور را در اسنپ مارکت بخرید

چگونه فلافل بپزیم؟

با استفاده از این دستور، می توانید به راحتی طعمی مشابه با آنچه در خارج از فلافل تجربه کرده اید، بدست آورید. اما توضیح دهیم که این غذا را می توان با مواد مختلف یا روش های مختلفی تهیه کرد که هر کدام طعم و ویژگی های خاص خود را دارند. اما به نظر ما مهم ترین راز خوش طعمی فلافل سادگی آن است!

تهیه مواد اولیه

6 تا 8 ساعت قبل از شروع کار باید نخودها را خیس کنید. خیساندن نخود یکی از ملزومات دستور پخت فلافل است. زیرا با این کار پف نخود از بین می رود و خمیر فلافل بافت بهتری پیدا می کند. توجه داشته باشید که بهتر است آب نخود را یک یا دو بار عوض کنید.

در مرحله بعد باید نخود را با سیب زمینی، پیاز، سیر و جعفری چرخ کنید تا رب آماده شود. بهتر است از مخلوط کن، غذاساز یا آسیاب برقی استفاده نکنید. چون خمیر این غذا خیلی نرم و آبکی می شود اما چرخ گوشت بافت نخود را کاملا از بین نمی برد. همچنین در این مرحله از توری درشت چرخ گوشت استفاده کنید تا نخودها کاملا نرم و له نشوند.

وقتی همه مواد با هم آسیاب شدند، خمیر به دست آمده را دوباره با توری ریز آسیاب کنید. اگر عجله دارید و می خواهید غذاهایتان سریعتر آماده شوند، می توانید از این مرحله صرف نظر کنید. البته پیشنهاد می کنیم ریسک نکنید، زیرا ممکن است این توپ های خوشمزه از بین بروند.

پس از دوبار ورز دادن مواد، خمیر را چک کنید. خمیر نباید خیلی سفت باشد و نه خیلی آبکی و نرم. اگر خمیر آبکی بود می توانید کمی آرد نخودچی اضافه کنید.

حالا وقت اضافه کردن ادویه هاست. فلافل های اصیل جنوبی طعمی تند و تند دارند و اگر غذاهای تند دوست دارید، در این مرحله فلفل اضافه کنید! اما میزان مصرف فلفل بستگی به ذائقه شما دارد. نمک و زردچوبه را به اندازه کافی اضافه کنید.

در این مرحله باید 2 تا 3 دقیقه خمیر را با دست ورز دهید تا کاملا منسجم و چسبنده شود. بهتر است خمیر را بعد از ورز دادن دوباره چرخ کنید. اما اگر احساس کردید که خمیر چسبندگی لازم را به دست آورده است، نیازی به راه اندازی مجدد نیست.

حتما بخوانید: طرز تهیه سمبوسه ترد و خوشمزه

مراحل آماده سازی

در یک قابلمه کوچک به اندازه ای روغن بریزید که گلوله های فلافل در آن شناور شوند و بگذارید کاملا داغ شود.

پس از آماده شدن روغن برای سرخ شدن، رب غذا را با استفاده از دستگاه قالب گیری شکل دهید و قرص ها را داخل روغن بریزید. اگر این دستگاه را در خانه ندارید، می توانید خمیر را با دست گلوله کنید. البته رعایت بهداشت را فراموش نکنید!

اجازه دهید این توپ ها کاملا سرخ شوند و روی روغن شناور شوند. البته باید مراقب بود که نسوزد. بعد از سرخ شدن می توانید آنها را روی حوله قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.

بهترین دارچین برای سرو فلافل ورقه های گوجه فرنگی و خیار ترشی همراه با سس کچاپ، سس چیلی، سس انبه یا سس خردل است، شما می توانید بهترین سس را مطابق ذائقه خود انتخاب کنید.

زمان آماده سازی مواد اولیه: 7 ساعت

زمان پخت: 20 دقیقه

چرا فلافل ها از بین می روند؟

بزرگ‌ترین دلیلی که فلافل‌ها از هم می‌پاشد، شل بودن خمیر است. مراقب باشید نخودها آنقدر پوره نشوند که در خمیر دیده نشوند. علاوه بر این، آب پیاز نیز می تواند برای شما آزاردهنده باشد. اگر زمان و حوصله بیشتری دارید، به جای اینکه پیاز را با نخود فرنگی خرد کنید، ابتدا آن را رنده کنید، آب پیاز را بگیرید سپس به خمیر فلافل اضافه کنید. اما اگر خمیر شما هنوز آب اضافی دارد می توانید با کمی آرد نخودچی رطوبت اضافی آن را از بین ببرید.

اگر در تهیه این غذا تازه نیستید، می توانید یک تخم مرغ به خمیر اضافه کنید تا همه مواد مانند چسب در کنار هم قرار گیرند. هنگام سرخ کردن، مطمئن شوید که روغن به اندازه کافی داغ است.

ادویه و سس: تهیه فلافل پای سفال

همانطور که مشاهده کردید، مواد لازم برای فلافل به همین چند مورد محدود می شود. اما چرا طعم فلافل های مختلف اینقدر متفاوت است؟ پاسخ ساده است: ادویه ها و سس ها. برخی از سرآشپزهای حرفه ای که سال ها این غذا را تهیه می کنند، دستور تهیه ادویه و سس مخصوص به خود را دارند. اگر دقت کرده باشید در بسیاری از فلافل ها از سس های دست ساز استفاده می شود که قابل مقایسه با سس های کارخانه ای نیست.

از طریق آزمون و خطا و چندین بار تلاش می توانید در نهایت به ترکیب مورد علاقه خود برسید و روش آماده سازی خاص خود را داشته باشید. نکات زیر می تواند در این راه به شما کمک کند:

بخونیدش:  چرا ناشنوایان از سمعک استفاده میکنند

برای خرید سس و ادویه در اسنپ مارکت کلیک کنید!

ادویه فلافل از ترکیب کدام ادویه درست می شود؟

در ترکیب اصلی ادویه این فلت علاوه بر فلفل و زردچوبه از ادویه هایی مانند زنجبیل، پودر سیر، تخم گشنیز، پودر پیاز، پودر لیمو و جوز هندی استفاده می شود. علاوه بر این، از ترکیب سبزیجات معطر خشک مانند پودر جعفری خشک و نعناع خشک نیز در این ادویه استفاده می شود. اصولا درست کردن ادویه های خانگی کار سختی است. زیرا اجزای مختلف آن باید به نسبت دقیق ترکیب شوند.

اما می توانید هر کدام از این ادویه ها را که دوست دارید به فلافل های خانگی خود اضافه کنید تا ترکیب مورد علاقه خود را پیدا کنید. البته پیشنهاد دیگر ما این است که ادویه های آماده این غذا را از بازار بخرید یا اگر دوستان و آشنایان جنوبی دارید، اجازه دهید خاک فلافل غنی اصل را برایتان تهیه کنند و به دستتان برسانند!

خوشمزه ترین سس فلافل چیست؟

وقتی صحبت از سس به میان می آید، درست مانند ادویه، چیزی که تعیین می کند کدام ترکیب بهترین است سلیقه خودتان است. اما می توانید به ذائقه جنوبی ها اعتماد کنید و مطمئن باشید که خوش سلیقه جنوبی ها در پی طعم های بی نظیر شما را پشیمان نمی کند.

سس فلفل قرمز و سس انبه از محبوب ترین سس های فلافل هستند. خبر خوب این است که تهیه این دو سس در خانه اصلا کار سختی نیست.

تهیه سس انبه

یک قاشق رب گوجه فرنگی را با دو قاشق پودر انبه و یک چهارم لیوان سرکه مخلوط کنید. پس از آن نمک، فلفل و آب را به آرامی اضافه کنید تا سس رقیق شود. سپس آن را چند دقیقه حرارت دهید تا کمی غلیظ شود. در همان زمان کمی جعفری خشک به سس اضافه کنید. انبه شما با این غذای جنوبی و خانگی آماده است تا بدرخشد!

حتما بخوانید: طرز تهیه 3 مدل همبرگر گیاهی

سس فلفل قرمز خانگی

برای تهیه سس فلفل خانگی 100 گرم فلفل قرمز را با 4 حبه سیر پوره کنید. سپس 1 قاشق شکر، 2 قاشق سرکه سفید و کمی نمک اضافه کنید و حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم حرارت دهید تا سس غلیظ شود. توجه داشته باشید که این سس بسیار تند و تند است و همه نمی توانند آن را بخورند! بنابراین، با احتیاط استفاده کنید.

نکته آخر در مورد تهیه سس خانگی این است که هر بار به اندازه نیاز سس درست کنید. زیرا امکان نگهداری سس خانگی به مدت طولانی در یخچال وجود ندارد و کپک می زند.

حتما بخوانید: طرز تهیه شنیتسل مرغ خوشمزه

نکات اساسی برای تهیه فلافل

«نحوه پخت فلافل» ممکن است یک سوال واضح به نظر برسد، اما اجازه ندهید سادگی دستور پخت فلافل شما را فریب دهد. به احتمال زیاد فلافل های شما به خوبی بار اول رستوران نخواهد بود. البته با رعایت این نکات طلایی مطمئن باشید طرز تهیه درست فلافل های ترد و حرفه ای را یاد گرفته اید:

بسیاری از افراد برای تهیه این غذا از سیب زمینی استفاده نمی کنند. اگر می خواهید رژیم بگیرید، برای برداشتن سیب زمینی مشکلی پیش نمی آید. اما برای ترد شدن فلافل ها وجود سیب زمینی الزامی است!

اگر می خواهید فلافل ها تردتر شوند، می توانید کمی بیکینگ پودر به خمیر اضافه کنید.

اگر معده حساسی دارید، افزودن زیره یا پودر زیره سیاه به خمیر به فرآیند هضم کمک می کند و طعم بی نظیری به آن می بخشد.

افزودن کمی آبلیمو به خمیر می تواند بوی بسیار مطبوعی به فلافل های خوشمزه شما بدهد.

اگر می خواهید طعم اصیل مدیترانه ای در غذای خود داشته باشید اما بلد نیستید فلافل اصیل لبنانی درست کنید، به راحتی می توانید با افزودن جعفری و کنجد به خمیر این مشکل را حل کنید.

قدرت خاطرات و دلتنگی ها را دست کم نگیرید! خاطرات قدیم را به خاطر بسپارید، فلافل را با نان ساندویچی، نوشابه سیاه، خیارشور و برش های گوجه فرنگی و سس های خانگی در کنار اعضای خانواده یا دوستانتان سرو کنید و بگذارید ذهنتان این غذای خاطره انگیز را با زبان شما بچشد!

در این مطلب سعی کرده ایم نکات تهیه فلافل را بررسی کنیم. از چه روشی برای تهیه فلافل استفاده می کنید؟ تجربه خود را حتما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

در زندگی های پرمشغله امروزی، بسیاری از مردم زمان کافی برای خرید همه وسایل ضروری خود را ندارند. اگر شما هم از آن دسته افراد هستید، با نصب و استفاده از اپلیکیشن اسنپ مارکت، می توانید تمامی مواد و سایر اقلام مورد نیاز برای پخت فلافل را به صورت آنلاین سفارش داده و در اسرع وقت درب منزل تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا